Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:37 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A múltat meghamisítókhoz
például - a jól tejelő szarvasmarhákat vágóhídra küldeni, mert NEM EU-SZABVÁNY-szerinti volt az állatok tartása és fejése... Láttam meglett férfiakat sírni, amint felhajtották a teheneit a platós kocsikra és vitték utána a vágóhídra!
Az ezekre a tehenészetekre épült MAGYAR TEJIPART szintén felszámolták!
Ugyanez vonatkozott a cukorrépa-termesztésre és a rá épülő cukorgyártásra, amit teljes mértékben felszámoltak!

Emlékezzünk csak arra például, hogy milyen harcunkba került az európai AKÁCOK megmentése és ezzel a méztermelés és a méhészetek megmentése is!
https://444.hu/2014/03/13/az-eu-majdnem-betiltotta-az-akacot-de-a- magyardiplomacia-sikeresen-blokkolta-a-tamadast
*
Annyira nyilvánvaló, hogy minderre nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!
Pontosan úgy járt a magyarság, mint az I. világháborút követően, amikor a Trianoni
furaila, 2018. december 16. vasárnap, 11:20
Novák Katalin: a kormány családbarát országot épít
Az államtitkár előadása elején leszögezte: a kormány feladata segíteni a gyermekvállalást, ám a gyermeknevelés mindig a szülők felelőssége. Azt mondta: a népesedés alakulása sem hazánkban sem az Európai Unióban "nem ad okot derűlátásra". Magyarországon 1981 óta egyre fogy a népesség, évente 30 ezerrel. A mélypont 2011 volt, amikor a legkevesebb gyermek született.

A kormány majdnem kétszer annyit fordít családtámogatásra, mint a fejlett országok - közölte Novák Katalin, hozzáfűzve, hogy 2010-hez képest duplájára nőtt a családtámogatásra szánt forrás.

A kormány szándéka, hogy a családtámogatást munkához köti, hiszen jogos elvárás, hogy aki tud, az dolgozzon. Az ingyenes iskolai étkezés, az ingyenes tankönyv, a családi adókedvezmény, a bölcsődei helyek növelése, a Nők 40 program, az Erzsébet táborok mind, mind a családbarát ország képét erősítik - fogalmazott Novák Katalin.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 21:32
ITM: indul a Szupergyors Internet Program második szakasza
A tárca közölte: 8 szakmai érdekképviseleti és kormányzati szervezet és 15 iparági szereplő írta alá azt a nyilatkozatot, melyet az ITM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkársága kezdeményezett a korszerűbb szélessáv-beruházások érdekében. A Szupergyors Internet Program 2.0 (SZIP 2.0) elindításáról a gigabites hálózatok kiépítésének érdekében" címmel 2018. december 12-én aláírt nyilatkozat a nagysebességű hálózatok kiépítéséről szól, amely az Európai Uniós Digitális Menetrendben megfogalmazott stratégiai céloknak teljes mértékben megfelel. Emellett a nemzetgazdaság további növekedése, ezáltal pedig Magyarország versenyképessége szempontjából is kiemelt fontosságú - írták.

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár a közleményben hangsúlyozta: Magyarország kormánya elkötelezett abban, hogy a magyar emberek, a helyi közösségek és a vállalkozások a digitalizáció nyerteseivé váljanak. Hozzátette: a SZIP 2.0 keretében a kormány a gigabit kapcsolatra
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:02
Száz éve született A. Szolzsenyicin
IDÉZETEK SZOLZSENYICINTŐL


...A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek... egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.

Nem a Birodalom tág határaihoz kell ragaszkodnunk, hanem szellemünk tisztaságához a megmaradt területen.

Bármihez fogjunk, bármin gondolkodjunk mai politikai életünkben, senki sem számíthat semmi jóra mindaddig, amíg könyörtelen akaratunk pusztán az érdekeink után lohol, nem
menusgabor, 2018. december 10. hétfő, 15:30
Potápi: az óvodák és iskolák felújítása a családok évének legjobb eleme
Potápi Árpád János erről a Tolna megyei Kurd több mint 176 millió forintos európai uniós forrásból felújított általános iskolájának és óvodájának szerdai átadóján beszélt.

A térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: öröm, hogy nemcsak Magyarországon, hanem mindenhol, ahol magyarok élnek, az egész Kárpát-medencében újítanak fel és építenek óvodákat, iskolákat.

"Ezek a területek együtt fejlődnek azért, hogy a gyerekeink sokkal szebb és méltóbb környezetben tudjanak óvodába és iskolába járni" - hangoztatta az államtitkár.

A politikus nagy felelősségnek nevezte, hogy olyan oktatási intézményrendszert tudjanak biztosítani, amely a gyerekek számára a tovább fejlődést, a tanulást és a tudás megszerzésének lehetőségét garantálja.

Kiemelten fontos, hogy ne csak a városi intézmények, hanem minden település iskolái és óvodái fejlődjenek - jelentette ki Potápi Árpád János. Úgy vélekedett: az óvoda a szocializációs folyamat legfontosabb állomása. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy a
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 17:12
Cseh jelentés - megnőtt az érdekházasságok száma Csehországban
Az NCOZ szerint ez a jelenség újnak számít csehországi szervezett bűnözésben és biztonsági, valamint bűnügyi szempontból is komoly veszélyeket rejt magában, mert aférjekezáltal jogosultságot szereznek a szabad tartózkodásra és mozgásra az egész Európai Unió területén.

Az üzletet szervezett csoportok tartják a kezükben, amelyek általában komoly pénzösszegekkel veszik rá a cseh nőket az érdekházasságokra. A cseh hatóságok szerint a partnerek többségét jelenleg törökök képezik."Ezt a bűncselekményt nem egyszerű bizonyítani, mert a nőket nem erőszakkal viszik külföldre, hanem nagyobb összegeket fizetnek nekik" - olvasható az NCOZ jelentésében. Az érdekházasságot kötött cseh nők egy részét azután gyakran külföldi éjjeli klubokban prostitúcióra kényszerítik.

Az NCOZ szerint komoly veszélyeket hordoz magában a cseh állam "szokatlanul befogadó" migrációs politikája Vietnam irányában.

Csehországban a legutóbbi, 2011-ben tartott népszámlálás szerint több mint 60 ezer vietnami él. A kormány néhány
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 16:02
Etnikai enklávéktól félti Romániát a román ellenzék az RMDSZ újabb autonómiakövetelése miatt
Dacian Ciolos volt miniszterelnök az általa alapított Románia Együtt párt nevében a törvénytervezet visszavonására szólította fel az RMDSZ-t, elítélve a szövetség "haszonleső" magatartását. Ciolos szerint a tervezet etnikai enklávék létrehozását javasolja a (Gyulafehérváron megígért) "nemzeti szabadság" megteremtésének ürügyén.

A volt kormányfő szerint Romániának nemzetiségtől, vallástól és régiótól függetlenül minden lakosáról gondoskodnia kell, és szerinte "elfogadhatatlan, felelős politikushoz méltatlan" dolog ellentétet szítani Románia lakosai között, a bukaresti hatalom "gyengeségét" kihasználva.

Az ellenzéki Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője, Marius Pascan volt Maros megyei prefektus szerint is az RMDSZ a koalíció kiszolgáltatottságát akarja kihasználni, hiszen aznap terjesztette be törvényjavaslatát, amikor a koalíció elveszítette többségét a képviselőházban. A szociálliberális koalíció "kétségbeesett" helyzete etnikai szeparatizmust, és enklávék kialakítását eredményezheti -
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 16:31
Nézőpont: erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik
amelyekben a Jobbiké csökkent. A férfiak körében a Jobbik 3 százalékkal esett vissza, a kormánypártok ugyanennyivel növelték támogatottságukat. A megyeszékhelyeken a Jobbik tábora 4 százalékponttal lett kisebb októberről novemberre, a Fidesz-KDNP ebben a csoportban 5 százalékkal bővült.

A legdrámaibb, 6 százalékos visszaesést a Jobbik a hagyományos célcsoportjának számító 18-29 évesek körében szenvedte el, a kormánypártok ebben a korcsoportban 4 százalékkal növekedtek.

Ha most vasárnap tartanák az európai parlamenti választásokat, akkor a mért adatok alapján a Fidesz-KNDP a jelenlegi 12 helyett 14 képviselőt küldhetne az EP-be. Rajtuk kívül a Jobbik 4, az MSZP-Párbeszéd 2 és a Demokratikus Koalíció 1 jutna parlamenti mandátumokhoz.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása november 10-27. között készült 2000 fő személyes megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A 2000 fős mintanagyság és 95 százalékos
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 08:41
Román centenárium - A Magyar Polgári Párt őszinte, egyenes, nyílt párbeszédre szólít fel
Az egy hete pártelnökké választott Mezei János által jegyzett közlemény szerint míg magyar iskolákat szüntetnek meg, míg ártatlan magyar emberek ülnek börtönben koholt vádak alapján, míg visszaállamosítják történelmi magyar egyházak ingatlanjait, "nem beszélhetünk másról, mint magyar közösségünk elnyomásáról, megfélemlítéséről, a minket megillető jogok semmibe vételéről".

Az MPP elengedhetetlennek tartja az 1918-as gyulafehérvári kiáltványba foglalt ígéretek gyakorlatba ültetését. Megállapítja: erre szükség van a Romániában élő nemzeti közösségek jogegyenlőségének biztosításához, illetve ahhoz, hogy a többség és a kisebbség kölcsönös megbecsülésben, egymás iránti tiszteletben élhessen együtt.

"A Magyar Polgári Párt az elkövetkezőkben is azért cselekszik, hogy konstruktív párbeszéd alakulhasson ki a román politikum és a helyi magyar közösség képviselői között. Ezen törekvésünk eredményessége érdekében, az anyaország támogatása mellet, továbbra is kérjük és számítunk az illetékes európai,
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 19:31
Luxemburgban is legalizálják a rekreációs marihuána-fogyasztást
Helyi sajtóhírek szerint a liberális Demokrata Párt (DP), a szociáldemokrata Luxemburgi Szocialista Munkáspárt (LSAP) és a zöldek képviselői megerősítették, hogy törvényessé teszik a marihuána árusítását, birtoklását és rekreációs célú fogyasztását.

Etienne Schneider luxemburgi kormányfőhelyettes arról számolt be, hogy kizárólag nagykorú állampolgárok vásárolhatnak majd legálisan kannabiszt, és tilos lesz az árusítás iskolák közelében, továbbá prevenciós programokat indítanak a függőség megelőzése érdekében.

A részletes törvényjavaslatot a megállapodás tervezett jövő heti véglegesítésekor hozzák majd nyilvánosságra - közölte a Luxemburg Times.

Idén civilek népi kezdeményezés indítottak a legalizáció érdekében, és elegendő aláírás gyűlt össze ahhoz, hogy a kérdés napirendre kerüljön a parlamentben.

A kannabisz legalizálásáról világszerte folyik a vita.

Luxemburg lesz az első ország az Európai Unióban, amely teljesen legalizálja a marihuánát.

A világon elsőként Uruguay
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 15:51
KSH: tovább javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly
is - emelte ki a főosztályvezető. Ez arról szolgáltat információkat, hogy az emberek miként érzik magukat. A mutatókban sok pozitív változást tapasztaltak a korábbi évekhez képest.

Az élettel való elégedettséget valószínűsíti, ha valaki 24 éves vagy fiatalabb, férfi, felsőfokú iskolai végzettségű, Budapesten lakik, nőtlen, gazdaságilag aktív, továbbá kedvező jövedelmi helyzetű. Janák Katalin "életkori lejtőnek" nevezte, hogy minél idősebb egy válaszadó, annál elégedetlenebb.

A felmérést az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kötelező érvényű ajánlásai alapján végezték: meghatározott kérdéseket tettek fel egy kiválasztott nagy, reprezentatív mintába bekerült embereknek. A KSH 7500 háztartási kérdőívet vett fel, továbbá 14 500 személyi interjút készített. A minta alapján becsülték a teljes lakosság életkörülményeit. A felmérést tavasszal hajtották végre - ismertette a módszertant a főosztályvezető.

Kérdésre felelve Janák Katalin közölte, hogy nem csökkent a különbség a régiók adatai
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 13:36
Beneda: erős üzenet Brüsszelnek a magyar kezdeményezésre tartott családkonferencia
Közlése szerint a magyar kormány, a kormánypárti európai parlamenti képviselők és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete részvételével tartott konferencia címe is jelzi, hogy mi "Egy családbarátabb Európa felé" szeretnénk terelni az uniós döntéshozatalt, mert Európának nem több migránsra, hanem több európai gyermekre és erősebb európai családokra van szüksége.

"Úgy látjuk, hogy Brüsszelben számos bevándorláspárti javaslat és rendezvény van, de itt lenne az ideje, hogy inkább az európai családokról, a családtámogatási rendszerről beszéljünk végre és az európai gyermekekkel, családokkal foglalkozzon az Európai Parlament és az uniós intézmények" - hangsúlyozta.

Ezzel az állásponttal Magyarország nincs egyedül, ezt az is jelzi, hogy több országból csatlakoztak hozzánk felszólalónk, de fontos, hogy rendszeresen és határozottal hangot is adjunk ennek, akár ilyen rendezvények formájában - tette hozzá.

Az államtitkár kifejtette:a rendezvényen "világossá tettük a magyar kormány álláspontját, hogy
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 13:52
1/331
Képek, videók
a múltat.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:17
a múltat csak úgy.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:55
a múltat ereszd el.jpg
sz719eszter
2018. április 18. szerda, 01:47
engedd el a múltat.jpg
relisisi
2015. május 20. szerda, 14:32
Ne kutasd a múltat
irmus
2015. május 17. vasárnap, 18:54
Tiszteld a múltat
sanci81
2015. március 14. szombat, 20:01
Temesd el a multat.jpg
sznejuci
2014. szeptember 01. hétfő, 18:13
A múltat ...
bedmarika47
2014. augusztus 09. szombat, 06:55
A múltat....jpg
pacsakute
2014. június 24. kedd, 17:01
A multat idéző pihenő Má
maria_kadar_148
2014. április 09. szerda, 14:44
multat.jpg
kicsoda57
2015. május 21. csütörtök, 16:44
0 a mikulás állatokkal fd
lovaszmarika
2018. október 24. szerda, 15:43
mozaik állatok.jpg
durcimarcika
2018. szeptember 23. vasárnap, 17:07
AZ ÁLLATOKHOZ, MADÁR, MAI
rochlitzne
2018. szeptember 10. hétfő, 15:52
AZ ÁLLATOKHOZ RAJZOLT MÓK
rochlitzne
2018. szeptember 10. hétfő, 15:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.