Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 18:54 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terényben és Mórahalmon fejlesztett a Johannita Segítő Szolgálat
A Johannita Segítő Szolgálat 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az emberierőforrás-fejlesztési operatív program (EFOP) "A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében" című pályázati felhívása keretében.

Terényben felújították a segítőszolgálat ifjúsági és gyermektáborának energetikai hálózatát napelemes és hőszivattyús rendszer telepítésével, valamint konyhabútort, tűzhelyet és edényeket vásároltak. Kialakítottak egy sportpályát és létesítettek egy helyi adománypontot is.

A terényi létesítmény volt a magyarországi johanniták első saját tulajdonú ingatlana, amelyet 2005-ben úgy adtak át, hogy sátrakkal működtek. A jelenlegi formájában 2009-ben nyitották meg, ma már két lakóépületben ötven helyet biztosítanak.

Mórahalmon új létesítmény épült fel, amely krízisközpontként, adományraktárként és a szervezet kirendeltségeként fog működni. Az új központban a célszerű kialakítással és a szükséges
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 16:03
Deutsch Tamás: a legfontosabb kérdés, hogy hogyan lehet fenntartani a néppárt egységét és növelni politikai ere
politikai ellenfeleink mutassák, jelöljék ki az utunkat és határozzák meg nekünk, hogy ki a jó demokrata. Néhány függetlenebb gondolat és politikai bátorság jó szolgálatot tenne nekünk" - hangsúlyozta Deutsch Tamás, hozzátéve, reméli, hogy amint véget ér a világjárvány, képesek lesznek újjáépíteni a kölcsönös tiszteleten alapuló normális együttműködést.

A politikus a levél utóiratában megjegyzi azt is, a Fidesz egyik alapítójaként 22 éves volt, amikor 1988-ban létrehozták az első demokrácia-párti ifjúsági szervezetet a kommunista Magyarországon.

"Büszkén harcoltam a szabadságért és a demokráciáért Magyarországon, büszke voltam arra, hogy Prágába mentem és nyilvánosan elnézést kértem a cseh és a szlovák néptől a kommunista Magyarország részvételéért Csehszlovákia 1968. évi Varsói Egyezmény szerinti inváziójában. Akkor rendőrségi őrizetbe vettek minket, de ez volt a helyes cselekedet" - emelte ki azzal együtt, hogy a családjában a holokausztnak vannak áldozatai és túlélői egyaránt.

"Nagyapám a
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 19:13
Schmidt Gábor: július második felében kezdődhet a kajak-kenu szezon
versenyzőkkel. Nagyon eredményes beszélgetés-sorozaton vagyunk túl, amit köszönök minden résztvevőnek."

Az elnök beszélt a tervezett idei versenynaptárról is.

"Arra látok most esélyt, hogy július második felében a regionális versenyekkel, és a vízitúra-kupa fordulókkal újraindulhat az élet. Jó lenne, ha minden szakágban és korosztályban avathatnánk 2020-ban is magyar bajnokot. Az első területi bajnoki fordulókat augusztus közepén tartjuk, augusztus végén rendeznénk az ob-t a felnőtt, U23-as, ifjúsági és serdülő korosztályoknak, a masters versenyzőknek és a kicsiknek pedig szeptemberben. Szeretnénk megtartani október elején a Kadler Gusztáv maraton ob-t is." - mondta az elnök.

Kiemelte: az elnökség úgy döntött, hogy a versenyzési engedélyek díját idén 50 százalékkal csökkenti, a jövő évi műhelytámogatásokat pedig a tavalyi szezonban elért eredmények és létszámok alapján kapják majd az egyesületek.

Schmidt Gábor a szegedi gyorsasági és parakenu világbajnoksággal, illetve a budapesti
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 09:31
Teljesen felújítják a zalaegerszegi Göcseji Múzeumot
Az 1,3 milliárd forint európai uniós támogatásból és 550 millió forint hazai forrásból megvalósuló beruházással a város meg tudja menteni építészeti örökségét, a műemléki környezettel pedig a zalai megyeszékhely turisztikai vonzerejét is növelni lehet - emelte ki a csütörtöki sajtóbejáráson Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere. Hozzátette, hogy a belvárosban több emblematikus épület is megújult.

A múzeum kiürített épületének pinceszintjén, földszintjén, az emeleten és a tetőtérben jelenleg a bontási és a felújítási munkák zajlanak. A rekonstrukció többek közt a pinceszint részleges átalakítását, a szigetelési munkákat, a belső átalakításokat és gépészeti munkákat, a homlokzat- és tetőfelújítást tartalmazzák - ismertette a részleteket. Jelezte, hogy a tervek szerint a kivitelezési munkák jövő év tavaszára fejeződnek be.

A veszélyhelyzetben néhány projektet át kellett ütemezni, de a TOP és a Modern Városok program keretében megvalósuló nagyberuházások tovább folytatódnak - hangsúlyozta
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 14:52
Online tartalmakat kínál húsvétra a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum
múzeum és az ott őrzött értékek bemutatása mellett a húsvéti készülődést is segítik a www.tojasmuzeum.hu honlapon és az intézmény Facebook-oldalán. Így például nemcsak a képgalérián keresztül inspirálódhatnak az érdeklődők, hanem hímestojás-mintalapokat is letölthetnek, amelyek lépésről lépésre segítik a kezdőket is a tojásírásban. Emellett a közismert sudoku alapjain nyugvó, Hímestojás Négyzet nevű játék is megtalálható a honlapon - jelezte az intézmény vezetője.

Kitért arra, hogy a hagyományos ifjúsági tojásfestő versenyükön kívül idén jubileumi rajz- és irodalmi pályázatot is hirdettek gyerekeknek. A szintén a honlapon részletezett pályázattal az a céljuk, hogy a bezártságban lévő felső tagozatos gyerekeket alkotásra ösztönözzék.

Nienhaus Rózsa felidézte, hogy a múzeum megújulása tavaly kezdődött a kiállítás átrendezésével: négyezer tárgyat tisztítottak meg és helyeztek így vissza a vitrinekbe és tárolófiókokba, de gazdagodott a tárlat egy érintőképernyős kijelzővel is, valamint Krisztus
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 07:20
Ökölvívó olimpiai selejtezőtorna - Pribojszki Kata nyert, Tarnóczy Tamara kikapott
A hazai sportági szövetség közösségi oldalának közlése szerint Pribojszki a 16 közé jutásért a 2017-ben ifjúsági Európa-bajnok holland Chelsey Heijnen ellen nyert.

A mindössze 18 éves Tarnóczy, a magyar csapat legfiatalabb tagja a spanyol Maria Gonzalezzel szemben maradt alul.

A 11 napos tornán a férfiaknál az alsó három súlycsoportban (52, 57, 63 kg) nyolc kvótát osztanak, a középső háromban (69, 75, 81 kg) hatot, míg a két felsőben (91 kg, +91 kg) négyet. A nőknél 51, 57 és 60 kilóban hat hely kel el, 69 kilogrammban öt, 75-ben pedig négy.

A brit fővárosban hét férfi és öt női bokszolóval szerepel a magyar csapat, vasárnap a férfiaknál Fodor Milán (63 kg), Tallósi Péter (81 kg) és Hámori Ádám (91 kg), a nőknél pedig Szűcs Szabina (57 kg) és Oláh Eszter (69 kg) lép kötelek közé.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogy a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók
velemenyezd, 2020. március 14. szombat, 20:42
Az IKSZ a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének támogatására hív fel
Nacsa Lőrinc rámutatott: a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió hozzon létre uniós szintű szabályozást a szülőföldjükön élő, őshonos európai kisebbségek jogainak védelmére. Rendkívül fontosnak tartják, hogy az Európai Unió védelmet és erőforrásokat biztosítson a területén élő nemzeti közösségek számára, hogy azok a szülőföldjükön megőrizhessék identitásukat, nyelvüket, kultúrájukat - hangsúlyozta az ifjúsági szervezet elnöke a közleményében.

Hozzátette: a nemzeti kisebbségek nagy mértékben hozzájárulnak Európa nyelvi, kulturális sokszínűségéhez, amely értéket a következő száz évben is meg kell őrizni.

Jelezte: a kezdeményezést tagjaik között, barátaik, ismerőseik körében is terjeszteni fogják, a helyi szervezetek pedig a lehető legtöbb aláírást próbálják összegyűjteni.

Arra kérnek minden fiatalt, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében írja alá a kezdeményezést a nemzetiregiok.eu oldalán - írta a KDNP-s politikus.
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 17:32
Sajtóértesülés: benyújtotta lemondását az ukrán miniszterelnök
Prisztajko külügyminiszter helyét Dmitro Kuleba európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettes veheti át, Andrij Zahorodnyuk védelmi miniszter helyett pedig Andrij Taran lesz a tárca új vezetője.

Változás várható még a pénzügyi, az energetikai, a gazdasági, az agráripari, az egészségügyi, a veteránügyi tárca élén és a kabinetminiszteri poszton, valamint miniszterelnök-helyettesi tisztségekben is. Ugyanakkor Arszen Avakov belügyminiszter, továbbá az igazságügyi, az infrastrukturális, az ifjúsági és kulturális tárca vezetői továbbra is posztjukon maradhatnak.

A szerdai ülésen szavazhatnak a képviselők Ruszlan Rjabosapka főügyész menesztéséről is. Vele szemben bizalmatlansági indítványt nyújtott be ugyanis képviselők egy csoportja Zelenszkij pártjából, valamint a Moszkva-barát Ellenzéki Platform - Életért frakcióból - értesült az UNIAN.A miniszterelnököt az alkotmány szerint kinevezését követő egy éven belül csak akkor válthatja le a parlament, ha maga nyújtja be lemondását.
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 21:52
Európai Bizottság: továbbra is több tagállam küzd gazdasági egyensúlyhiánnyal
azonban továbbra is fennállnak. A szegénység és a társadalmi kirekesztődés a jó munkaerőpiaci feltételek miatt azonban folyamatosan csökken.

"Fokoznunk kell a nagyobb egyenlőségért folytatott küzdelmünket. Meg kell erősítenünk az európai szemeszter szociális dimenzióját, és teljeskörűen végre kell hajtanunk a szociális jogok európai pillérét, többek között azáltal, hogy javaslatot teszünk a méltányos minimálbérekre vonatkozó keretre, megerősítjük a készségfejlesztési programot és átalakítjuk az ifjúsági garanciát" - fogalmazott.

Mint közölte, a termelékenység növelése kihívás marad, amit a demográfiai változások is nehezítenek. A beruházások elégtelensége, a gazdaságilag aktív népesség elöregedése, a szakemberhiány és a strukturális munkaerőhiány hátráltatja a potenciális növekedést - tette hozzá Schmit.

Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos arról beszélt, hogy az európai szemeszter révén az uniós bizottság zöldebbé kívánja tenni a fenntartható fejlődési célokat, ugyanis minden
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 14:32
Négy-öt érem a cél a budapesti kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon
egyéni és csapat kategóriában lesz induló.

Fischer Mihály, a korosztályos válogatott edzője szerint Magyarország nagyon erős csapattal indul a kontinensviadalon, ahol a fiatalok számára fantasztikus érzés lesz hazai közönség előtt versenyezni, és ez pozitív energiát adhat a versenyzőknek.

A válogatott tagja az egy éve Dániában Európa-bajnok Ilankovic Aleksandra és az aalborgi Eb-n második helyen végzett Bárdos Ádám. Az éremre esélyesek közé tartozik a sportág első magyar olimpikonja, a 2018-as ifjúsági olimpiára kijutott Baranyi Zsófia, a korábbi korosztályos Eb-ken már négyszer is dobogóra állt Czagány Dóra, és remek formában van a már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott Fehér Péter.

Baranyi Zsófia is részt vett a sajtótájékoztatón, és bevallotta, hogy hatalmas várakozással tekint az esemény elé, egyre izgatottabb és szeretne minél fényesebb érmet szerezni magának.

A karate Eb pénteken, szombaton és vasárnap is reggel 9 órától zajlik majd a BOK Csarnokban, az első napon a kadet, a
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:01
Németh Zsolt: nélkülözhetetlen a magas szintű párbeszéd Ukrajnával
Németh Zsolt és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke Marija Pejcinovic Buric-csal, az Európa Tanács főtitkárával, Dunja Mijatovic-csal, az Európa Tanács emberi jogi biztosával, Snezana Samardzic-Markovic-csal, az Európa Tanács demokráciáért felelős főigazgatójával, valamint a Velencei Bizottság tisztségviselőivel találkozott.

Megbeszéléseiket követően a néppárti politikus elengedhetetlennek nevezte, hogy Ukrajna végrehajtsa az Európa Tanács égisze alatt működő alkotmányjogi szakértőkből álló testülete, a Velencei Bizottság már megszületett ajánlásait, különös tekintettel a diszkrimináció-mentességre.

Ezen a területen még semmilyen előrehaladás nem történt - húzta alá.

"Fontosnak tartjuk, hogy a kisebbségeket érintő nyelvi és oktatási törvények esetében Ukrajna tegye lehetővé az előzetes normakontrollt az Velencei Bizottság részére" - húzta alá az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

Brenzovics László nyilatkozatában aláhúzta: Ukrajnában
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 18:32
Liget Budapest - Tovább nő a zöldfelület aránya a Városligetben
park felújításakor további több ezer négyzetmétert fognak "visszazöldíteni" a ligeti betonutak rovására.

"Kiemelten fontos feladat a Városliget zöldfelületeinek növelése és rehabilitációja, kerttörténeti értékeinek óvása és tájépítészeti megújítása, amely már nagy erőkkel zajlik" - mondta el a Városliget Zrt. vezérigazgatója. Mint hozzátette, a parkfejlesztés eddigi eredményeinek köszönhetően a közönség már birtokba vehette a megújított Vakok kertjét, a környező iskolák igényei szerint kialakított ifjúsági sportpályákat, a városligeti kutyás élményparkot, ami 5 ezer égyzetméterrel növelte a park zöldfelületét, valamint a főváros egyik legnagyobb, 13 ezer négyzetméteres játszóterét, ahol már több mint 80 ezer család fordult meg.

"A Liget Budapest projekt megvalósítása során Magyarország történetének legnagyobb szabású kert- és tájépítészeti programját hajtják végre azzal a céllal, hogy az ország legrégebbi, sokak által pihenésre, sportolásra, kikapcsolódásra használt parkja újra élményt tudjon adni
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 07:05
1/136
Képek, videók
Johannita lovagvár 1144.j
pacsakute
2015. április 03. péntek, 08:22
A Johannita-keresztes tar
bodnarnemez
2011. október 29. szombat, 21:03
Johannita-keresztes, szét
bodnarnemez
2011. október 29. szombat, 21:01
A Johannita kitüntetés
csalogany13
2009. október 24. szombat, 23:43
Művészetté fejlesztette
joakaratnet
2007. szeptember 14. péntek, 13:24
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
hátrányos helyzet.jpg
esty7
2007. április 23. hétfő, 20:41
Ifjúsági találkozó 2016
sacimama
2014. július 05. szombat, 23:57
1962 Ifjusági napok Szege
agica2004
2013. november 09. szombat, 14:30
magyar ifjusági vöröskere
lacipecsenye
2013. március 27. szerda, 15:49
forradalmi ifjusági napok
lacipecsenye
2012. november 12. hétfő, 16:52
ifjusági magazin
lacipecsenye
2012. november 12. hétfő, 16:51
Putyin -ifjusági tábor.jp
agica2004
2012. március 10. szombat, 13:52
Pétfürdő Ifjúsági-tó
dnemethk
2011. november 03. csütörtök, 20:54
ifjusagihaz.JPG
katicacska
2011. június 22. szerda, 11:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.