Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 23:59 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: az Észak-Afrikában jelentkező instabilitás a migrációs nyomás erősödését eredményezheti
Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: Magyarország nagyra becsüli Németország törekvéseit a líbiai helyzetet illetően, amely egy nemzetközi konfliktus tekintetében hasonló platformra helyezte az Egyesült Államokat, Oroszországot, Kínát és az Európai Uniót.

A miniszter arra figyelmeztetett, hogy a líbiai helyzet megoldásának óriási szerepe van az Európai Unióra háruló jövőbeni migrációs kockázatok alakulásában. Líbia vonatkozásában Magyarország rendkívül fontosnak tartja a migrációs aspektust, ezért minden olyan törekvést támogat, amely tűzszünethez és politikai megoldáshoz vezet. E tekintetben fontosnak nevezte, hogy az embercsempész-hálózatok felderítése és felszámolása érdekében a Földközi-tengeren tevékenykedő, Sophia nevű uniós flotta műveleteinek újraindítása semmilyen módon ne eredményezze újabb migrációs nyomás kialakulását. Valamint a művelet ne legyen arra használható, hogy hajói újabb migránsokat szállítsanak az Európai Unió területére - emelte ki.

A
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 15:52
Iráni-amerikai viszály - Trump Hameneinek: "nagyon óvatosan kell bánnia a szavaival!"
"úgynevezett legfőbb vezetőnek" nevezte Hameneit, aki - mint fogalmazott - a utóbbi időkben "nem is volt olyan legfőbb". Szemére hányta, hogy szerinte "csúnya dolgokat" mondott az Egyesült Államokról és Európáról.

Twitter-bejegyzésében Donald Trump azt is írta, hogy az iráni gazdaság szerinte összeomlóban van, és az irániak szenvednek.

"Nagyon óvatosan kell bánnia a szavaival!" - írta Trump.

Ali Hamenei pénteken Teheránban a szokásos heti nagyimán bírálta a többi között az Egyesült Államokat és a nyugat-európai országokat is. Azt mondta, hogy Trump hazudik, amikor azt állítja, hogy támogatja az iráni népet a teheráni kormány hatalmának megdöntésére tett kísérleteiben. Az amerikai elnök szerinte nem akar mást, mint "mérgezett tőrrel hátba szúrni" az iráni népet.

A nyugat-európai államokról azt mondta, hogy "nem tudják térdre kényszeríteni" Iránt. Külön kitért az Egyesült Királyságra, Franciaországra és Németországra is, amelyek kedden bejelentették, hogy a teheráni vezetés kihágásai
velemenyezd, 2020. január 18. szombat, 07:04
Iráni-amerikai viszály - Brian Hook: fenyegetőzéseivel Teherán még inkább elszigeteli magát
Az amerikai különmegbízott az Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője által pénteken elmondottakra reagált.

Mint fogalmazott: mindaddig, amíg Irán "nem viselkedik normális nemzetként", az ország elszigeteltsége csak tovább fokozódik.

Hamenei pénteken Teheránban a szokásos heti nagyimán mondott beszédet, amelyben a többi között bírálta a nyugat-európai országokat és az Egyesült Államokat.

Donald Trump amerikai elnökről közölte: "hazudik", amikor azt állítja, hogy támogatja az iráni népet a teheráni kormány hatalmának megdöntésére tett kísérleteiben, mert nem akar mást, mint "mérgezett tőrrel hátba szúrni" az iráni népet.

Amerikai sajtójelentések arról is beszámoltak, hogy az ajatollah hangsúlyozta: meglehet, hogy Irán harca a határokon kívülre is kiterjed.

Brian Hook a sajtókonferencián utalt Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek a kaliforniai Stanford Egyetem Hoover Intézetében elmondott hétfői beszédére, amelyben az amerikai diplomácia irányítója
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 20:16
Könnyebben léphetnek a kínai piacra a külföldi hitelezők
mértékben kivásárolhatják kínai partnereiket az országban működő életbiztosítókból és bankokból, az új év elejétől ugyanis a 2018 óta érvényben lévő, legfeljebb 49 százalékos külföldi tulajdonrészt megengedő szabály felső korlátját eltörölték. Még tavaly júliusban ráadásul a kínai jegybank bejelentette, hogy eltörli azt a követelményt, miszerint a biztosító társaságoknak legalább 30 éves működést kell igazolniuk ahhoz, hogy Kínában piacra léphessenek.

Elemzők szerint Kína 2030-ra az Egyesült Államokat lekörözve a világ legnagyobb biztosítási piacává lép elő.

Az általános biztosítási szektorban Peking eddig két európai biztosítónak - a német Allianznak, és a francia AXA-nak - engedélyezte, hogy teljes mértékben saját kézben tartsa kínai üzleti tevékenységét.

A CBIRC adatai szerint 2019 első kilenc hónapjában Kína szárazföldi területén a biztosítási díjak teljes összege elérte a 3,45 ezer milliárd jüant (146,24 ezer milliárd forint), ami az előző év azonos időszakához képest 2,6 százalékos
velemenyezd, 2020. január 05. vasárnap, 07:50
Lavrov: újrakezdésre ad lehetőséget az uniós vezetőségváltás
felvette a kapcsolatot az EU új vezetésével, és a tagállamok többségével aktivizálta kapcsolatait. Kifejezte reményét, hogy a megújult vezetés irányvonala olyan, a "közös európai ház" kategóriájában gondolkodó politikusok örökségére fog támaszkodni, mint Charles de Gaulle és Helmut Kohl.

Az orosz külügyminiszter a Szovjetunió és az Európai Közösségek közötti gazdasági együttműködésről kötött megállapodás 30. évfordulója alkalmából megjelent írásában - anélkül, hogy megnevezte volna az Egyesült Államokat - rámutatott, hogy az együttműködés mesterséges, mások geopolitikai érdekében történő korlátozása gyengíti Európa gazdasági pozícióit, és nem oldja meg problémáit.

Megállapította, hogy Oroszország és az EU szomszédok és jelentős kereskedelmi partnerek, amelyek képesek felelősséget vállalni a kontinens biztonságáért és stabilitásáért, valamint hogy a felek kölcsönösen érdekeltek a széles körű együttműködés fejlesztésében. Megjegyezte, hogy ha az EU álláspontja nem lenne "elfogult" az ukrajnai
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 10:11
Londoni NATO-találkozó - Stoltenberg: több száz milliárd dollárral emelkedik a szövetségesek védelmi kiadása
együtt. A találkozón egyetértés született arról, hogy ezt a jelenséget a NATO-nak szövetségi szinten kell kezelnie, és arról is, hogy Kínát ösztönözni kell a részvételre a különböző fegyverzetellenőrzési mechanizmusokban.

A főtitkár a csúcstalálkozót nyitó előző napi sajtóértekezletén is hangsúlyosan szólt Kínáról, kifejtve: Kína az elmúlt időszakban számos új, fejlett fegyverrendszert mutatott be, köztük olyan földrészközi ballisztikus rakétákat, amelyek Európa teljes területét és az Egyesült Államokat is elérhetik.

Jens Stoltenberg szerint Kína mindemellett több száz olyan közepes hatótávolságú rakétát is telepített, amelyekkel megsértette volna a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződést (INF), ha ennek részese lenne.

"Nem arról van szó, hogy a NATO hirtelen megjelenik a Dél-kínai-tengeren, de figyelembe kell vennünk, hogy Kína kerül egyre közelebb hozzánk. Látjuk őket az Északi-sarkon, Afrikában és a kibertérben egyaránt, és látjuk, hogy milyen
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:31
Londoni NATO-találkozó - Johnson: egymilliárd ember biztonságán őrködik a NATO
"az új realitások" megvitatásától, különös tekintettel az olyan újonnan megjelenő fenyegetésekre, mint a hibrid hadviselés, valamint a világűrben és a kibertérben alkalmazott, ártó célú technológiák.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára már előző napi sajtóértekezletén is szólt ugyanerről a problémáról, kiemelve, hogy például Kína az elmúlt időszakban számos új, fejlett fegyverrendszert mutatott be, köztük olyan földrészközi ballisztikus rakétákat, amelyek Európa teljes területét és az Egyesült Államokat is elérhetik.

Stoltenberg szerint Kína mindemellett több száz olyan közepes hatótávolságú rakétát is telepített, amelyekkel megsértette volna a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződést (INF), ha ennek részese lenne.

"Nem arról van szó, hogy a NATO hirtelen megjelenik a Dél-kínai-tengeren, de figyelembe kell vennünk, hogy Kína kerül egyre közelebb hozzánk. Látjuk őket az Északi-sarkon, Afrikában és a kibertérben egyaránt, és látjuk, hogy milyen jelentős
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 09:40
Londoni NATO-találkozó - Trump: "nem akarok beavatkozni a brit választásokba, de Johnson nagyon alkalmas"
EU-tagság megszűnésének (Brexit) híve.

Stoltenberg a sajtóértekezleten azt mondta: új elem a NATO tevékenységében, hogy a Kína felemelkedéséből a NATO biztonságára háruló következményekre is oda kell figyelnie, mivel ma már Kínáé a világ második legnagyobb védelmi költségvetése az Egyesült Államok után.

A NATO főtitkára szerint Kína az elmúlt időszakban számos új, fejlett fegyverrendszert mutatott be, köztük olyan földrészközi ballisztikus rakétákat, amelyek Európa teljes területét és az Egyesült Államokat is elérhetik.

Jens Stoltenberg szerint Kína mindemellett több száz olyan közepes hatótávolságú rakétát is telepített, amelyekkel megsértette volna a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződést (INF), ha ennek részese lenne.

"Nem arról van szó, hogy a NATO hirtelen megjelenik a Dél-kínai-tengeren, de figyelembe kell vennünk, hogy Kína kerül egyre közelebb hozzánk. Látjuk őket az Északi-sarkon, Afrikában és a kibertérben egyaránt, és látjuk, hogy
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 12:21
ENSZ-főtitkár: világszerte milliók kérik a vezetőket, hogy tegyenek többet a klímavészhelyzet ellen
lépnünk és nem holnap" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a december 13-ig tartó madridi konferencia lehetőséget ad az ehhez szükséges fontos döntések meghozatalára.

Mint mondta, az eddigieknél "jóval ambiciózusabbnak" kell lenni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklésében, és frusztrálónak nevezte a változás lassú ritmusát főleg azért, mert mindehhez az eszközök és technológiák nagy része már rendelkezésre áll.

Bírálta a legnagyobb károsanyag-kibocsátó országokat - Kínát, az Egyesült Államokat és Indiát - mivel elkötelezettségük elengedhetetlen a kitűzött célok eléréséhez.

"Ha nem változtatunk sürgősen életmódunkon, magunkat sodorjuk veszélybe" - jegyezte meg kitérve az energiatermelésre, az építőiparra, a közlekedésre és az élelmezésre. Emellett gyors és mély változásokat, a szénfüggőség felszámolását sürgette.

Az ENSZ-főtitkár szerint a fejlődő országokban évente mintegy 100 milliárd dollárnyi összeget kell fordítani a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra és a káros hatások
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:42
Merkel: Afrika stabilitása európai érdek
digitalizáció számos ügye, amelyben jóval gyorsabban halad előre, mint Európa.

A tanácskozást felvezető befektetői fórumon elmondott beszédében aláhúzta, hogy a több mint 50 országból álló kontinensnek kiemelt szerepe van a nemzetközi közösség előtt álló legnagyobb kihívások, köztük a klímaváltozás, a digitalizáció és a migráció ügyeinek megoldásában.

A világnak, így Európának is szüksége van Afrikára a közös kihívások megválaszolásához, és Afrika is számíthat Európa, valamint a legfejlettebb iparú államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat, illetve az Európai Uniót mint intézményt összefogó G20 csoport támogatására.

Azonban ehhez még inkább előre kell mozdítani a G20-csoport 2017-es német soros elnökségének idején elindított Egyezmény Afrikával kezdeményezést. Ennek lényege, hogy a G20-csoport tagjai megerősített fejlesztési együttműködéssel és munkahelyteremtő beruházásokkal segítik a résztvevő afrikai országokat, ha a közösen kidolgozott és ellenőrzött menetrend szerint korszerűsítik
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 19:32
Szíria - Aszad általános szabad választást ígért 2021-re
Szíria elleni támadások ürügyéül szolgáltak.

A brit és amerikai támogatásban részesülő "fehérsisakosok" szervezetét - amely videókat készített a szíriai hadseregnek tulajdonított vegyi támadásokról - az iszlamista szélsőséges an-Núszra Front "szárnyának" nevezte. Az állította, hogy a "fehérsisakosok" közül többen bizonyítottan az al-Kaida terrorszervezet tagjai, és ezt Damaszkusz be is tudja bizonyítani.

Aszad ismételten az al-Kaida és az Iszlám Állam (IÁ) támogatásával vádolta meg az Egyesült Államokat. A "hegemóniáját vesztő" Washington a meglátása szerint azért segíti a terrorszervezeteket, mert katonai fellépése Irakban kudarcot vallott, és mert minden eszközt megengedhetőnek tart az Oroszországgal, Iránnal, Szíriával, de még a nemet mondó nyugati szövetségeseivel szemben is.

"Hogyan keletkezett hirtelen 2014-ben az Iszlám Állam? Egyszerűen a semmiből. Irakban és Szíriában egyidejűleg, méghozzá amerikai fegyverekkel! Minden világos. Hogy sikerült Törökországba szállítani sok millió
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 15:11
Alapjogokért Központ: válsághelyzetben van az Európai Unió
Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója ismertette: tanulmányában az Európai Unió, mint sajátos államszövetség történetét kifejezetten a hatalmi, döntési viszonyok alapján vizsgálta. Felidézte: habár a főként föderalista és globalista személyekből álló alapítók az Európai Egyesült Államok mint nemzetek feletti szervezet létrejöttét szorgalmazták, ezt az elképzelést a tagállamok már az 1951-től megalakult Európai Szén- és Acélközösség megalakulásakor ellensúlyozták egy kormányközi intézmény, a Miniszterek Tanácsa létrehozásával.

Hangsúlyozta: 1957-től a közös piac megteremtésekor egy időre lekerült a napirendről a szupranacionalizmus gondolata és a szuverén tagállamok közti gazdasági együttműködésre koncentráltak a tagállamok. Az 1980-as évek közepén azonban újra felerősödött a föderális koncepció, amely elvezetett az Európai Unió létrejöttéhez, majd akonszenzus helyett a többségi döntések bővítését lehetővé tévő 2009-es Lisszaboni szerződéshez. A többségi döntések a tagállami
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 13:48
1/42
Képek, videók
elefántok Afrikában.gif
agica2004
2017. május 31. szerda, 20:07
Magyarok Afrikában
sacimama
2013. június 04. kedd, 23:43
Afrikában
agica2004
2012. március 04. vasárnap, 12:26
valahol afrikában.jpg
sarkoziferencne
2011. december 09. péntek, 11:29
sicc afrikában
lacipecsenye
2011. július 01. péntek, 21:02
afrikában pitbull helyett
agica2004
2010. szeptember 02. csütörtök, 14:30
Afrikában.jpg
sarkadykati
2010. május 11. kedd, 09:23
napfelkelte Afrikában.jpg
biharijudit
2009. május 25. hétfő, 10:19
Piedone.Afrikaban.1978 .PA
ungoliant
2009. május 08. péntek, 21:28
A Három Testőr Afrikában.
rambobby
2007. szeptember 06. csütörtök, 07:10
Tengerpart Afrikában.jpg
solanum
2007. július 07. szombat, 20:28
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.