Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:14 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Barnier: jelenleg a rendezetlen brit kiválás esélye látszik a legnagyobbnak
továbbra is remélem, hogy ezt sikerül elkerülnünk" - fogalmazott.

Megerősítette emellett, a bennmaradó tagállamok ellenzik, hogy időkorlátot vezessenek be az úgynevezett ír-északír pótmegoldás alkalmazására. Kiemelte, hogy nem akarnák aktiválni ezt a rendelkezést a huszonhetek, pusztán biztosítékként szolgál, de ha időkorláthoz kötik, akkor pont ezt a funkcióját veszítené el.

Felszólalása során szokatlan módon nem franciául, hanem angolul beszélt a főtárgyaló az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság ülésén, szakértők szerint akkor jár el így, amikor elsősorban az Egyesült Királyságnak szánja a mondanivalóját.

Michel Barnier egy friss lapinterjúban arra is figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyságnak megállapodás nélküli kilépés esetén is eleget kell tennie pénzügyi kötelezettségeinek, amelyek összegét sajtóhírek szerint a brit kormány 44 milliárd euróra becsüli.

Az Európai Bizottság szóvivője szerdán leszögezte, akár lesz megállapodás, akár nem, az EU minden tőle telhetőt meg fog
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 17:02
A Századvég az Európai Bizottság nemzetállamok általi ellenőrzését javasolja
Az alapítvány szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, olyan intézmény létrehozását javasolják, amely transzparenciát teremtene az európai uniós intézmények működésében. Ezt azzal indokolták, hogy súlyos eurómilliárdok tűnnek el egyre kevésbé követhetően az uniós "intézményi struktúra útvesztőiben". "Miközben az uniós vezetők és különösen a bizottság a tagállamok nemzeti kormányait szeretnék pénzügyi támogatási és ellenőrzési eszközökkel politikailag sakkban tartani, Európa nem képes megbirkózni az előtte álló kihívásokkal" - olvasható a közleményben.

Az Európai Parlament 2019. január 17-én megszavazta, hogy 1,8 milliárd eurót adnának az "Európai Jogok és Értékek" nevű új program számára, háromszor annyit, mint amennyi a bizottság javaslatában szerepelt. Emellett a következő hosszú távú, azaz a 2021-2027-es időszakra szóló uniós költségvetés fontos elemeként a bizottság 2018 júniusában azt javasolta, hogy az unió 34,9 milliárd eurót fordítson "a határvédelemre és határigazgatásra,
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:22
Kijev a külföldi választási megfigyelők alapos megválogatását kéri az orosz beavatkozás veszélye miatt
A választási bizottság közleményében felhívta azoknak az államoknak és nemzetközi szervezeteknek a figyelmét, amelyek megfigyelőket szándékoznak küldeni a választási folyamat nyomon követésére az országba, hogy Ukrajna Oroszországot agresszor, megszálló államnak tekinti. Figyelmeztetett a testület továbbá arra, hogy büntetőjogi felelősségre vonás terheli azokat, akik az államnak való károkozás céljából utaznak be Ukrajnába, továbbá az agresszor állam fegyveres erőinek vagy más erőszakszervezeteinek képviselőit, ha nem a határállomásokon lépnek be vagy hamis iratokat használnak.

A testület hozzáfűzte: azért emlékeztetett minderre, hogy "minimalizálja a választások lebonyolításába történő orosz beavatkozás kockázatait és veszélyeit".

A közleményt azután adta ki a választási bizottság, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter múlt pénteken Heiko Maas német külügyminiszterrel tartott közös moszkvai sajtótájékoztatóján azt állította: Oroszország az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettől
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:21
Európai Bizottság: komoly biztonsági kockázatot jelentenek az úgynevezett aranyútlevél- és aranyvízum-programok
Állampolgárság kizárólag Bulgáriában, Cipruson és Máltán vásárolható. Bizonyosféle letelepedési kötvényprogramot viszont jelenleg húsz EU-tag működtet: Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország és Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország és Szlovákia.

Az Európai Bizottság szerint ezek a programok komoly biztonsági kockázatokat jelentenek, aggályosak a pénzmosás és az adóelkerülés elleni küzdelem szempontjából, továbbá nem eléggé átláthatóak.

A brüsszeli testület kiemelte, hogy az aranyútlevél-programokat működtető három országban nem előírás az ottani lakóhely vagy a valódi helyi kötelékek megléte az állampolgárság megszerzéséhez.

"Nagyobb átláthatóságot akarunk, hogy mi alapján adják meg az állampolgárságot, és szorosabb együttműködést a tagállamok között. Nem lehet gyenge láncszem az EU-ban" - jelentette ki Vera Jourová uniós igazságügyi
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 13:31
Az MNASZ elnöke szerint kiemelkedően sikeres évet zárt a hazai autósport
összetettben a WTCR-ben, Kiss Norbert hatodikként zárt a kamion Eb pontversenyében, a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős szintén hatodik lett a rali Eb mezőnyében, amelyben egy kategóriával lejjebb, az ERC2-ben ifjabb Érdi Tibor és Papp György a címét megvédve lett másodszor Európa-bajnok."

Oláh Gyárfás szerint "új korszakot sikerült nyitni" a nemzetközi sportdiplomáciában, így ez bizonyult tavaly az MNASZ legsikeresebb területének. A magyar szövetség 10 tisztviselőjét választották be 9 FIA-bizottságba, Oláh Gyárfás pedig 2017 decembere óta az offroad bizottság elnöke, 2018-ban pedig a FIA Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) versenysorozat vezető testületének alelnöke lett.

"Részben a személyekhez köthető sikereinknek, részben a rendezvények minőségi lebonyolításának köszönhetően az idén ismét lehetőséget kapunk a korábbi nemzetközi rendezvényeink megszervezésére, illetve új elemként, több mint 10 éves kihagyás után, bekerültünk a FIA rali Európa-bajnokság sorozatába, az ERC idényzáró futamát
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 09:01
Brexit - Verhofstadt: legfeljebb az EP júliusi alakuló üléséig hosszabbítható meg a kiválás határideje
A határidő kiterjesztése "nem egyszerű", de lehetséges, amennyiben a brit kormány világossá teszi, hogy mi célból van rá szükség, és pontosan meddig - jelentette ki Verhofstadt az EP alkotmányügyi bizottságának brüsszeli ülésén.

Rámutatott: a hosszabbítás különösen problémás lenne a május végi EP-választások utánra, amelyen brit képviselők már nem indulnának, de legkésőbb az alakuló ülés időpontjáig mindenképpen meg kellene történnie a kilépésnek.

Danuta Hübner, a szakbizottság elnöke kiemelte, hogy amennyiben ennél is későbbre tolnák ki a távozási határidőt, akkor az Egyesült Királyságnak is részt kellene vennie a választáson, ha el akarják kerülni az alapszerződés megsértését.

"Ugyanakkor remélem, hogy erre nem kerül sor" - fogalmazott.

A képviselő arról is beszámolt, hogy a londoni fejleményektől függetlenül az Európai Parlament a jövő héten megkezdi a brit törvényhozás által elutasított kiválási szerződés ratifikációját, hogy az lezárulhasson a szigetország EU-tagságának március
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 21:02
Novák: nemzeti konszenzus van a családok védelmét szolgáló és segítő lépések tekintetében
volt a harmadik legnagyobb részvételű konzultáció. Az eredmények alapján a magyar emberek nagy felhatalmazást adtak a kormánynak arra, hogy tovább bővítse a családtámogatási rendszert.

Ismertetése szerint a kérdőívek 8 százalékát interneten töltötték ki, 92 százalékát pedig postán küldték vissza. A válaszok alapján egyértelmű, az emberek azt szeretnék, hogy "Magyarország maradjon magyar ország, és legyen családbarát hely" - hangoztatta Dömötör Csaba.

Az államtitkár kitért arra is: az Európai Bizottság komoly eredménynek tartja, hogy az általa indított, Európa jövőjét érintő konzultációs kérdőivet 70 ezren töltötték ki. A mostani "családos" konzultációban hússzor többen vettek részt. Az európai összehasonlításban is magas részvételi arány azt bizonyítja, hogy a nemzeti konzultáció jó lehetőség a párbeszédre a választások közötti időszakban - emelte ki.

Dömötör Csaba azt is mondta, hogy egyetlen ellenzéki pártra sem szavaztak annyian, mint ahányan részt vettek a mostani konzultációban.
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 17:22
Az EU több mint félmilliárd euróra bírságolta a MasterCardot
A brüsszeli bizottság 2013 áprilisában indított vizsgálata során megállapította: a hitel- és betéti kártyákat kibocsátó vállalat megakadályozta, hogy kereskedők más európai országokban működő, kedvezőbb feltételeket kínáló bankok szolgáltatásait vegyék igénybe, amivel mesterségesen megemelte a kártyás fizetések költségeit, kárt okozva ezáltal a fogyasztóknak és a kiskereskedőknek az Európai Unióban.

A Visa után a MasterCard a második legnagyobb kártyaszolgáltató az Európai Gazdasági Térségben (EGT) a kibocsátott kártyák és a tranzakciók értékét illetően.

Az egységes piacon a kártyás fizetések kulcsfontosságú szerepet játszanak úgy a hazai mint a határokon átnyúló, vagy interneten történő fizetések terén: az európai fogyasztók és vállalatok készpénzmentes kifizetéseik több mint felét kártyák segítségével bonyolítják. A kártyás fizetéseknél az eladó bankja bankközi jutalékot fizet a fogyasztó bankjának, és ezt a díjat az eladók be szokták építeni áraikba.

A bankközi jutalék mértéke
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 17:22
Az Európai Bizottság és Iohannis is bírálja a bukaresti kormány perújítási rendeletének tervét
Szkínászt, az EB szóvivőjét a román Agerpres hírügynökség.

A szóvivő emlékeztetett, hogy az EB Romániáról szóló legutóbbi igazságügyi országjelentésében már foglalkozott az öttagú bírói tanácsok megalakítását szabálytalannak minősítő alkotmánybírósági döntéssel, Jean-Claude Juncker, az EB elnöke pedig a román uniós elnökség múlt heti nyitórendezvényén világossá tette (elutasító) álláspontját a román kormány amnesztiaterveivel kapcsolatban.

Keddi Twitter-bejegyzésében Jyrki Katainen, az Európai Bizottság alelnöke hihetetlennek nevezte a román kormány perújítási rendelettervezetéről szóló híreket, amivel szerinte a legmagasabb rangú román politikusok korrupciós ítéleteinek százait érvényteleníthetik. "A román nép megérdemli a jogállamot" - írta közösségi oldalán az EB alelnöke.

A kormányzó szociáldemokratákkal folyamatos konfliktusban álló, jobboldali Klaus Iohannis román államfő azt állította: a kormány csak a korrupt politikusok érdekeit követi, a perújítási rendelet kiadása pedig "durva
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 16:01
PM: 1445 milliárd forint az államháztartás tavalyi hiánya, önkormányzatok nélkül
százaléka, amiből 479,8 milliárd decemberben folyt be. A bevételek túlnyomó része a Széchenyi 2020 operatív programokhoz, valamint a Vidékfejlesztési programhoz kapcsolódik. Az "uniós támogatások utólagos megtérítése" soron 2018 végéig 260,9 milliárd forint összegű bevétel keletkezett, az eredetileg tervezett 63,2 milliárd forintnál 312,9 százalékkal több annak köszönhetően, hogy a 2007-2013-as időszak lezárt programjaihoz kapcsolódó záró kifizetések jelentős részét már a tavalyi évben átutalta az Európai Bizottság.

Az uniós programok előirányzatain az elmúlt évben összesen 1886,3 milliárd forint kifizetés történt, amely az éves előirányzat 78,0 százalékos teljesítését jelenti. Az év során felmerült kiadások legnagyobb részét a 2014-2020-as programozási időszak kohéziós operatív programjai adják, összesen 1506,3 milliárd forintot.

A kiadási oldalon 193,2 milliárd forintot tett ki a lakásépítési támogatások összege, 8,3 milliárd forinttal több az előző évinél. A különféle jogcímen adott szociális
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 13:12
Mogherini: a tagországok támogatják az álhírek elleni uniós cselekvési tervet
Mint közölte az Európai Unió külügyi tanácsa a nap folyamán megvitatta az Európai Bizottság által 2018. decemberben előterjesztett, a félretájékoztatással szembeni cselekvési tervet, amelyet az unió tagországai határozottan támogatnak.

Mogherini az uniós külügyminiszterek tanácskozását követően tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a szakminiszterek hangsúlyozták, hogy közös és átfogó választ kell adni az unión kívülről érkező beavatkozások okozta biztonsági kihívásokra, megvédve a véleménynyilvánítás és a média szabadságát.

Rámutattak, "gyors riasztórendszer" létrehozására, a szakértelem megosztására van szükség, valamint az összehangolt fellépésekre, például figyelemfelkeltő kampányok révén. Kiemelték, hogy a dezinformációt a külföldi beavatkozások, a hibrid hadviselési fenyegetések és a stratégiai kommunikáció tágabb összefüggésében kell kezelni. A miniszterek hangsúlyozták továbbá, hogy együtt kell működniük a társadalommal, a civil szervezetekkel, vállalkozásokkal és oktatási
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 20:32
Európai Bizottság: az idén télen nem várhatók problémák a kontinens gázellátásában
Hozzátette, a tervezet javasolt feltételei tisztességesek minden oldal számára, véleménye szerint ez a legműködőképesebb megoldás.

"Fogy az idő, ketyeg az óra, minden nappal egyre közelebb kerülünk a jelenlegi szerződés lejártához" - fogalmazott.

A Naftohaz a találkozó előtt arról számolt be, hogy nem várnak előrelépést az egyeztetéstől, Moszkva ugyanis szerintük időhúzásra játszik, hogy előbb elkészüljön az Északi Áramlat-2 földgázvezeték.

Utóbbi téma kapcsán Sefcovic leszögezte: az Európai Bizottságnak továbbra is vannak aggályai a vezeték építésével kapcsolatban.

Sokan élesen bírálják a projektet, amelynek keretében év végéig két új, összesen évi 55 milliárd köbméter szállítási kapacitású vezetékkel bővítik a Balti-tenger fenekén húzódó, Oroszországból Németországba vezető Északi Áramlatot.

Oroszország így elméletileg kiiktathatná Ukrajnát mint tranzitállamot, egyetlen útvonalra terelhetné át európai gázszállítmányai 80 százalékát, ráadásul domináns helyzetbe kerülne a német
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 20:12
1/1545
Képek, videók
A legnagyobb feladatunk n
sanci81
2018. szeptember 01. szombat, 18:06
A legnagyobb szegénység
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:42
A legnagyobb lecke...
cuppika59
2018. augusztus 16. csütörtök, 18:48
Életünk+legnagyobb+rés ze+
menusgabor
2018. július 13. péntek, 22:19
a legnagyobb hiba.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
A legnagyobb kincs
irmus
2018. május 06. vasárnap, 16:56
a legnagyobb.png
sz719eszter
2018. március 17. szombat, 11:32
a legnagyobb.jpg
sz719eszter
2018. február 28. szerda, 13:34
A legnagyobb.gif
sz719eszter
2017. december 09. szombat, 18:49
A legnagyobb.bmp
sz719eszter
2017. december 09. szombat, 18:47
márai_az-elet-legnagyo bb-
menusgabor
2017. augusztus 19. szombat, 18:10
ló- a legnagyobb.png
agica2004
2017. május 13. szombat, 19:26
rendezetlen termető.jpg
teamradio
2011. január 16. vasárnap, 19:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.