Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:42 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Birkózó-vb - Veréb István kikapott az Európa-bajnoktól, nem szerzett kvótát
Az idén 92 kilogrammban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló szombaton előbb nagy csatában verte ukrán riválisát, majd tussal kikapott az iráni Hasszán Jazdanitól, aki viszont a fináléig menetelt, így a vigaszágra segítette őt. A vb utolsó napján Veréb első meccsén simán, 10-2-re verte a londoni játékok ezüstérmesét, a Puerto Ricó-i Jaime Espinalt. A bronzmérkőzésért és a tokiói indulási jogért viszont a súlycsoport egyik legjobbját, a tavalyi Eb-győztes orosz Artur Najfonovot kellett volna legyőznie - mindössze 20 perc pihenő után -, amire nem volt ezúttal esélye.

A mérkőzés már az elején nem jól alakult magyar szempontból, a lényegesen pihentebb Najfonov ugyanis egy perc után kivette ellenfele lábát, és mögé került (0-2). A folytatásban is az orosz volt a kezdeményezőbb, és még a második percben kitolta Verébet, majd nem sokkal ezután derékra támadott eredményesen (0-5). A sorozatos orosz akciók ellenére Veréb Istvánnak is volt több biztató karberántásos kísérlete, és ezek egyikéből
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:42
Sportlövő Eb - Bronzérmes a női pisztolyos csapat
Az ötkarikás programban is szereplő szám egyéni versenyében Csonka, valamint a tokiói kvótával már rendelkező Major is döntőbe jutott. Utóbbi szombaton a gyors lövészetben egészen kiváló eredményt ért el (299 kör) és negyedikként került a fináléba 589 körös eredménnyel, míg Csonka az utolsó sorozatában biztosította helyét a legjobb nyolc között, miután nyolcadikként zárt 580 körrel. A 15.45 órakor kezdődő döntőben a két francia riválisa közül egyet kell megelőznie az olimpiai kvóta megszerzéséhez.

Egri egyéniben 32. lett 570 körrel, a csapat 1739 körrel szerezte meg a bronzérmet. Az olimpián csapatversenyt nem rendeznek.

A versenyzők saját bevallása szerint is némiképp felemásra sikerült pénteki pontlövészet után szombat délelőtt a gyors lövészetre mindannyian azzal a céllal érkeztek a bolognai lőtérre, hogy javítsanak. Majornak jó esélye volt a fináléba jutásra, de egészen kiválóan lőtt, a maximálisan elérhető 300 körből 299-et ért el úgy, hogy csak az utolsó lövése volt kilences.

Csonka
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 11:51
SOSZ-közgyűlés: Brüll díjat kapott Nagy László, a Budapesti Honvéd SE a legeredményesebb klub
Ugyancsak díjazták az elmúlt három évtized nyári és téli olimpiai és paralimpiai játékain legtöbb pontot gyűjtött egyesületeket. Az időszakban az eredményességi rangsor legjobbja az idén 70 éves Budapesti Honvéd SE lett, amelynek sportolói az olimpiai és paralimpiai játékokon ezalatt 24 arany-, 16 ezüst- és 6 bronzérmet nyertek. A második az UTE (9 arany-, 12 ezüst- és 2 bronzérem), a harmadik a Vasas SC (18 arany-, 6 ezüst- és 6 bronzérem) lett.

Az ünnepi eseményen Szabó Tünde sportért felellős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány számára kifejezetten fontosak a sportegyesületek, mert nélkülük nem lehetne sikeres a magyar sport.

"Azok a sportvezetők vannak ma itt, akik aktív résztvevői a magyar sport mindennapjainak" - fogalmazott az államtitkár, aki szerint "a kormányzat a jövőben is a lehető legszilárdabb hátteret kívánja biztosítani az egyesületeknek".

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a jubileum kapcsán arra emlékeztetett, hogy
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 14:51
Közel 740 millió euró értékben foglaltak le hamis árukat tavaly az EU külső határain
Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a lefoglalt áruk mennyisége nőtt a 2017-es adatokhoz képest, ami a normál és expressz postai szolgáltatások keretében kézbesített kis méretű csomagok jelentős számára vezethető vissza.

Bár a feltartóztatott szállítmányok száma 57 433-ról 69 354-re ugrott, a lefoglalt árucikkek száma az előző évekhez képest összességében mégis csökkent.

Legnagyobb arányban cigarettát (15 százalék), játékokat (14 százalék), csomagolóanyagokat, illetve címkéket, cédulákat, matricákat (9 százalék), továbbá ruhákat (8 százalék) koboztak el a hatóságok. Az otthoni személyes használatra szánt termékek az összes lefoglalt áru közel 37 százalékát tették ki.

A hamisítványok legnagyobb része Kínából származik. A hamisított italok, parfümök, kozmetikumok többsége viszont Törökországból, az alkoholos italok pedig Észak-Macedóniából. A vámosok nagy számban találtak Hongkongból származó hamis órákat, mobiltelefonokat és tartozékokat, tintapatronokat és tonereket, illetve CD-ket
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 13:21
Giro d'Italia - UCI elnök: a Grande Partenza rendezése bizonyítja, hogy a magyar erős kerékpárnemzet
elmondta, tervei szerint itt lesz a jövő évi Grande Partenzán. Az első szakasz május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz, amely a Hősök teréről indul.

A sportág fejlődésével kapcsolatban az UCI első embere azt mondta: fényes jövő áll előtte, hiszen világszerte egyre népszerűbb. Ennek egyik jeleként említette az olimpiai program bővülését BMX-ben és pályakerékpárban is, a sportág résztvevői létszáma és a megszerezhető medálok tekintetében is a harmadik legjelentősebb az ötkarikás játékokon.

A francia sportvezető ugyanakkor számos további területet lát a sportág fejlesztésére, amelyek egyrészt még izgalmasabbá tehetik a versenyeket, másrészt további plusz tartalmakat biztosítanak a szurkolóknak. Megemlítette, folynak tárgyalások a különböző technikai újítások használatáról és elvetéséről, példaként hozta fel, hogy a szurkolók megosztottak versenyek alatt a csapatkocsik és a kerékpárosok között használatos rádiókkal kapcsolatban. Elárulta, felmerült annak lehetősége, hogy a
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 09:51
Birkózó-vb - Dénes Mercédesz nyolcaddöntős, Torba Erik kiesett
A magyar kötöttfogású csapat edzői abban bíztak, hogy Torba - akit az orosz címvédő, Szergej Jemelin győzött le hétfőn - a vigaszág első körében a román Razvan Arnaut fölé tud kerekedni, ám a meccs nem a reméltek szerint alakult.

Az idei Európa Játékokon ezüstérmes magyar nagyon rosszul kezdett, ami megpecsételte a sorsát, ugyanis Arnaut 20 másodperc után gyors válldobást mutatott be, s 4-0-ás előnybe került, majd Torba passzivitása után is kapott egy pontot, így másfél percet követően már 5-0-ra vezetett. A magyar pedig a hátralévő négy és fél percben nem tudott változtatni ezen, így búcsúzott.

Előzetesen az első női versenynap egyedüli magyarjának, Dénes Mercédesznek Torbánál nehezebbnek tűnt a dolga, ám az érdi versenyző egészen remek teljesítménnyel rukkolt elő.

A meccs eleje még a dél-koreai Kim Hjung Dzsóé volt, ő indított többet, így alig egy perc után a magyart figyelmeztette és kért tőle nagyobb aktivitást a mérkőzésvezető. Dénes "értett a szóból", azonnal vállalkozóbb szellemben
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 08:10
Birkózó-vb - Birkózó-vb - Lőrincz Viktor ezüstérmes 87 kilóban
A Budapest Honvéd 2017-es Európa-bajnoka vasárnap türkmén, kirgiz és kínai, majd üzbég rivális legyőzésével szerzett tokiói kvótát és jutott döntőbe, melyben Zsan Belenyukkal, a riói játékok ezüstérmesével, a 2015-ös vb és az idei Eb győztesével találkozott. A két birkózó versenyen csak egyszer, éppen négy éve, a Las Vegas-i világbajnokságon mérkőzött egymással. Akkor Belenyuk szoros meccsen nyert, és most is kiélezett csatára volt kilátás.

Lőrincz vasárnap este még nem tudta megmondani, mi lesz a taktika a ruandai édesapától született ukrán ellen. A látottak alapján úgy tűnt, nem bánná, ha őt küldenék le először passzivitásért. Viszont Belenyuk is éppen ezt akarhatta, legalábbis erre utalt, hogy az első egy-másfél percben nagyon óvatosan bántak egymással az egyébként kőkemény birkózók. A bírók számára sem lehetett könnyű eldönteni, ki a passzívabb, végül úgy határoztak, inkább Lőrincz. Az egy pont így az ukráné lett (0-1), s fentről próbálkozhatott.

Belenyuk pörgetése nagyon erős, s ezúttal
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 15:42
Birkózó-vb - Lőrincz Tamás újra nyert, aranyéremért birkózhat
A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai és kétszeres vb-ezüstérmes magyar üzbég, ukrán és litván rivális legyőzésével menetelt a négy közé, ahol már annak tudatában léphetett szőnyegre, hogy a tokiói játékokra biztosította a magyarok helyét a kategóriában.

Az elődöntőben így már "csak" a finálé volt a tét, amiért ugyanakkor nem az előzetesen várt, kétszeres olimpiai bajnok Roman Vlaszovot, vagy esetleg a 2017-es világbajnok Nemes Viktort kellett legyőznie, hanem az őket kiejtő kazah Askat Dilmuhamedovot. A hazai kedvenc nagyszerűen birkózva "takarította el az útból" a kategória klasszisait, ám ezért alaposan meg kellett küzdenie, így abban lehetett bízni, hogy az ereje fogytán van, de abban ennél is jobban, hogy Lőrincz klasszisa érvényesül majd a meccsen.

Az elődöntő fülsüketítő hangzavarban kezdődött, a több ezres hazai publikum óriási üdvrivalgással fogadta a délelőtti programban bravúrt bravúrra halmozó kedvencét, aki erőteljesen kezdett, de Lőrincz is keményen beleállt a csatába, így
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 14:22
Birkózó-vb - Lám Bálint és Torba Erik az első meccsén kikapott
sikerült pörgetnie (3-0).

A szünetig nem változott az állás, a pihenőt követően viszont a román nagyobb sebességre kapcsolt, és gyorsan kitolta ellenfelét két pontért (2-3), majd egy perc múlva levitte és mögé került, így 4-3-ra vezetett. Közel másfél perce volt Lámnak, hogy fordítson, ám ereje láthatóan teljesen elfogyott, a román pedig egy lerántás után újabb két pontot szerzett és magabiztosan győzött.

Lám Bálint után nem sokkal szólították szőnyegre Torba Eriket, az idei minszki Európa játékok ezüstérmesét, aki a lehető legnehezebb ellenfelet kapta elsőre, ugyanis az oroszok címvédőjével, Szergej Jemelinnel találkozott. A rivális tavaly robbant be az élvonalba, a budapesti vb-n úgy diadalmaskodott, hogy öt meccséből négyet technikai tussal nyert, a negyeddöntőben kellett csak hat percet küzdenie, ám ott is 7-0-s sikerrel zárt.

Az esélyek egyértelműen Jemelin mellett voltak, és ő bizonyította is klasszisát. Már állásból veszélyes volt, Torba azonban ekkor még ügyesen védekezett, a leküldést
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 09:11
Birkózó-vb - Lőrincz Viktor elődöntős és olimpiai kvótát szerzett
A Budapest Honvéd Európa-bajnoka vasárnap délelőtti menetelése imponáló volt, a türkmén Sihzberdi Ovelekovot két perc alatt technikai tussal, míg a kirgiz Atabek Azisbekovot öt perc alatt tussal verte. Azonban nyilván Lőrincz is tisztában volt vele, hogy a fölényes győzelmek csak akkor "érnek valamit", ha a negyeddöntőben is győzni tud, mivel akkor már biztosan éremért birkózhat a kazah fővárosban, egyúttal a kvótát is megszerzi a tokiói játékokra.

A kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik klasszis négy éve, a Las Vegas-i vb-n az egyetlen magyar kvótaszerző volt, s már akkor is bizonyította, hogy elbírja a nagy nyomást. 2015-ben a vigaszágon menetelve vívta ki az olimpiai indulás jogát, ezúttal viszont a negyeddöntő jelentette a legnagyobb esélyt, ott ugyanis a kínai Na Csün-csiével kellett megküzdenie, aki jobb birkózó mint korábbi riválisai, ám nála egyértelműen gyengébbnek számít.

A meccsen Lőrincz nagyon okosan birkózott, az elején irányított, így alig egy perc után "leküldette"
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 12:08
Ökölvívó-vb - Fodor Milán rossz kezdés után fordított és nyert
A Vasas kisváltósúlyú versenyzője júniusban, a minszki Európa Játékokon remekül bokszolt, a nyolcaddöntőben csak vitatható, megosztott pontozással kapott ki Luke McCormacktől, aki a kategória legjobbjai közé tartozik. Az akkori produkciója alapján Fodor egyértelműen győzelmi esélyekkel léphetett ringbe Vasile Suciu ellen, aki azonban az elején alaposan meglepte őt.

A meccs nagyon rosszul kezdődött magyar szempontból, az első másfél percben ugyanis a román energikusan és dinamikusan bokszolt, és rendre tisztán talált. Fodor a menet közepén kezdett éledezni, ekkor már felvette a kesztyűt és Balzsay Károly kapitány ring mellől érkező utasításainak megfelelően igyekezett megelőzni a románt. A ritmusváltás után a magyar egyenrangúbb partnernek bizonyult, ám Suciu továbbra is erőteljes volt és sokszor talált, igaz, egyre többet kapott is.

A második menetre egy "új" Fodor Milán érkezett a szorító közepébe: a Vasas válogatottja kezdeményezővé vált, s egyértelműen átvette az irányítást. Az első három
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 14:41
E-sport - A jövő hétvégén másodszor tartják meg a V4 Future Sports Festivalt
csapatával küzdhet meg a 300 ezer eurós pénzdíjért.

A CS:GO mellett a másik kiemelt játék, a világszerte közel 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite csapatai is kiemelt díjazásért küzdenek, hiszen összesen 30 ezer eurón és a dicsőségen osztozhatnak a döntő mérkőzések után. Újdonság, hogy az idei évben a szervezők a profi játékosok mellett a helyszínen nevező amatőr versenyzőket is magas díjazásban részesítik, akik számos népszerű sportszimulátorral (Tekken 7, FIFA, NBA, valamint autóverseny játékok) küzdhetnek a 20 ezer euró összdíjazású versenyeken.

A Hungexpón a kiállítások mellett VR-állomások, szimulátorok, és youtuber színpad várja majd az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a legkorszerűbb e-sport megoldásokkal, legfrissebb hardver- és szoftverújdonságokkal, találkozhatnak a régió legjobb egyéni játékosaival és sztárcsapataival, valamint lehetőségük lesz kipróbálni a legújabb játékokat és technológiai megoldásokat.

A belépés ingyenes, de 12 év alatt csak szülői
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 13:22
1/202
Képek, videók
Verebes István 63.jpg
farkas1945
2011. március 08. kedd, 12:01
Verebes István3.jpg
roberto01
2007. március 21. szerda, 12:39
Verebes István.jpg
ramaja
2007. március 21. szerda, 12:37
portre Verebes Istvánról.
ramaja
2007. március 21. szerda, 12:36
Hőlégballon Európa Bajnok
kissanna0612
2011. február 11. péntek, 21:11
pécs jákováli hasszán múz
lacipecsenye
2012. január 01. vasárnap, 09:49
pécs jákováli hasszán dz
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 12:59
Jakováli Hasszán pasa dzs
irmus
2010. október 09. szombat, 17:59
Jakováli Hasszán Dzsámija
aranyibarbara
2009. január 18. vasárnap, 17:34
Finale 01.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:29
Finale 02.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:28
Finale 03.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:27
Finálé 01.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:43
Finálé 02.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:43
Finálé 03.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.