Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 19:26 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Putyin és Pasinján az orosz-örmény kapcsolatok különlegességét hangsúlyozta
Putyin arról beszélt, hogy Oroszország és Örményország stratégiai viszonya és sokoldalú együttműködése miatt szükség van a legmagasabb szintű találkozókra. Pasinján, aki a labdarúgó világbajnokság csütörtöki megnyitójára érkezett az orosz fővárosba, a kapcsolatok különlegességét hangsúlyozva azt mondta, hogy azok elmélyítésére és kiszélesítésére számít.

A két vezető először Szocsiban, az Eurázsiai Gazdasági Unió vezetőinek május 14-i csúcstalálkozója alkalmából folytatott kétoldalú megbeszélést Szocsiban. A 42 éves Pasinjánt május 8-án választotta miniszterelnökké az örmény parlament vértelen ellenzéki tömegtüntetések hatására. A tiltakozások nyomására elődje, Szerzs Szargszján, aki az államfői székből választtatta meg magát kormányfővé, lemondott, és felbomlott a kormányzó koalíció is.

Oroszország - amelynek katonai támaszpontja van Örményországban - aggályokkal figyelte a személyi változásokat, amelyek más politikai pályára állíthatták volna Örményországot, ám Pasinján biztosítékokat
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:13
Krónika 6. rész (államközi egyezmények, napirend után)
szakpolitikákat - ismertette.

A megállapodás olyan területeket ölel fel, mint az egészségügy, a környezetvédelem, az éghajlatváltozás, az energiaügy, az oktatás és a kultúra, a munkaügy, a foglalkoztatási és szociális kérdések, a tudomány és technológia, valamint a közlekedésügy.

Takács Szabolcs azt mondta, az EU-mongol kapcsolatok fejlesztése összhangban áll a magyar kormány keleti nyitást szorgalmazó szándékaival.

Balla Mihály (Fidesz) a Kína és Oroszország közé ékelődött Mongólia eurázsiai közvetítő szerepét hangsúlyozta.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) üdvözölte az előterjesztést és elmondta, az ilyen megállapodások erősítik a belső ázsiai országok és a nyugati államok kapcsolatát.

Gurmai Zita (MSZP) szerint a megállapodás alapot jelent az EU és Mongólia hatékonyabb együttműködéséhez.

Az elnöklő Hiller István az általános vitát lezárta.

Kibővül az Európai Közösség és Chilei közötti társulási megállapodás

Az Európai Közösség, valamint a Chilei Köztársaság közötti
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 14:52
Putyin az orosz-indiai katonai együttműködést méltatta Modinak
lép".

A felek Lavrov szerint megállapodtak, hogy határozottan fellépnek a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) átpolitizálását célzó kísérletek ellen. Egyetértettek abban is, hogy az ázsiai-csendes-óceáni térségben a biztonsági struktúrának nem a katonai szövetségek elvén, hanem a nyitottságon, az egyenlő és oszthatatlan biztonság elvein kell alapulnia.

A külügyminiszter elmondta, hogy a hivatalos kapcsolatfelvétel formalitásainak lezárása után ősszel megkezdődnek a tárgyalások az India és az Eurázsiai Gazdasági Unió közötti szabadkereskedelmi övezet létrehozásáról. Szó esett az ENSZ, a BRICS és a Sanghaji Együttműködés Szervezetének keretein belül folytatott együttműködésről.

Lavrov kijelentette, hogy a Sanghaji Együttműködés Szervezetének a kínai Csingtaóban június első harmadában megtartandó csúcstalálkozóján India és Oroszország külön figyelmet szentel majd a szélsőségesség, a szeparatizmus és a terrorizmus elleni fellépés programjának. Az orosz külügyminiszter Moszkva támogatásáról
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 21:13
Putyin: le kell építeni a belső akadályokat az Eurázsiai Gazdasági Unióban
Az EGU-ban a nap folyamán az állandó tag Oroszország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Örményország és Kirgizisztán mellett megfigyelő státust kapott Moldova.

Putyin szerint az integráció elmélyítéséhez elsőrendűen szükséges az unió belső piaca hatékonyságának növelése, a nemzeti gazdaságszabályozások közelítése, valamint az áru, a tőke és a munkaerő szabad mozgását továbbra is gátló tényezők kiküszöbölése. A prioritások között említette meg az online kereskedelem és az áruszállítás nyomon követésének fejlesztését, a közlekedési folyosók létrehozását és az ipari együttműködés elmélyítését.

A fejlett technológiájú kooperáció növelésének potenciális területei között említette meg egyebek között a nukleáris energetikát, a környezetvédelmet, a gyógyszeripart és az űrkutatást. Mint mondta, az év végére az EGU piacain a szolgáltatások 60 százalékát már a szövetségi jog szabályozza majd.

Putyin szerint tavaly az EGU-országok hazai összterméke (GDP) 1,8, ipari termelése 1,7, mezőgazdasága pedig 2,5
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 20:34
Putyin az orosz-örmény kapcsolatok dinamikus fejlődésére számít.
Putyin, aki első ízben találkozott az új miniszterelnökkel, sikert kívánt neki munkájához, és egyben hangsúlyozta, hogy Oroszország Örményországra úgy tekint, mint a legközelebbi regionális partnerére és szövetségesére, mind a gazdaság, mind a biztonság terén. Reményét fejezte ki, hogy a kétoldalú gazdasági együttműködés eredményeit meg lehet majd sokszorozni.

Az orosz elnök emlékeztetett rá, hogy Örményország áruforgalmának egynegyedét Oroszországgal bonyolítja le és az örmény gazdaságba érkezett külföldi beruházások 35 százaléka orosz. Mint mondta, a kétoldalú kereskedelem az elmúlt hónapokban 25 százalékkal, az örmény agrárkivitel pedig 38 százalékkal bővült.

Putyin kifejezte Oroszország készségét az Örményországgal a nemzetközi színtéren, egyebek között az ENSZ-ben való együttműködés folytatására.

"Van, amiben nincs szükség vitára, ez pedig az Örményország és az Oroszország közötti stratégiai szövetségi viszony, ebben a kérdésben Örményországban konszenzus van" - mondta
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 14:03
Orosz elnökválasztás - Német sajtó: Európa hibája is, hogy a legtöbb orosz számára Putyin tűnik a legjobb válas
A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) kommentárjában kiemelte, hogy Putyin hatalmának első éveiben sok orosz élete jobb lett, a kilencvenes évek káoszának helyét átvette a stabilitás és a biztonság, a kőolaj árának világpiaci emelkedése révén beindult gazdasági fellendülés pedig a lakosság jelentős részének számára érezhető volt.

Mindez azonban már a múlt, Oroszország gazdasági és társadalmi problémái az utóbbi években elmélyültek", és a "minden oldalról fenyegetett haza védelmezőjének szerepe az egyetlen érv, ami még Putyin mellett szól" - írta a FAZ, felidézve, hogy a 2012-es elnökválasztáson "zuhanórepülésben" volt a népszerűsége, az ukrajnai Krím félsziget bekebelezésével viszont ismét "szédítő magasságba" emelkedett. Ennek a "nacionalista mámornak" az utóhatásában nem bízott, ezért egy "erősebb adagként" fel kellett villantania azt a lehetőséget, hogy országa közvetlen összeütközésbe kerül a Nyugattal - tették hozzá, kiemelve: most az a kérdés, hogy az újraválasztott elnök milyen
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 11:31
V4 - Szijjártó: hidat kell építeni a V4 és Közép-Ázsia között
közép-ázsiai országoknak, amelyeknek nagyon hasznos, hogy tanulmányozhatják ezt a sikeres csoportosulást.

Szavai szerint a keddi találkozón a nyitottság, a közös megértés jegyében tárgyaltak. A V4 és Közép-Ázsia közötti együttműködési lehetőségek között említette egyebek mellett az energetikát, a vízgazdálkodást és az oktatást.

Országáról szólva Kairat Abdurrahmanov hangsúlyozta: Kazahsztán jelentősen hozzájárul a békéhez, a stabilitáshoz, az együttműködéshez és a fenntartható fejlődéshez az eurázsiai térségben.

Kérdésre a magyar-kazah kereskedelmi forgalom csökkenését a nemzetközi piacok sebezhetőségével indokolta, de jelezte, hogy megpróbálják újraéleszteni a kapcsolatokat, például a mezőgazdaság területén.

Erlan Abdildajev kirgiz külügyminiszter kifejtette: a visegrádi és a közép-ázsiai államok közötti együttműködés új fejezete mindkét félnek előnyös, kedvező lehet. Az elsődleges a gazdasági kooperáció, de nagy figyelmet szentelnek az oktatási együttműködésre is, ígéretet kaptak
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 16:44
Putyin rakétahajtóműveket ajánlott fel megvételre Argentínának
Putyin a nukleáris és a vízierőművek építését is a kooperáció fejlesztésének lehetséges területeként nevezte meg. A felek megerősítették elkötelezettségüket a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályainak betartása, valamint az idén Argentína által elnökölt G20-csoporton belüli kereskedelmi és pénzügyi struktúra fejlesztése mellett.

A két elnök hangsúlyozta annak fontosságát, hogy mielőbb kereskedelmi és gazdasági együttműködési megállapodás jöjjön létre az Eurázsiai Gazdasági Unió, valamint az az Argentínát, Brazíliát, Paraguayt és Uruguayt tömörítő Mercosur gazdasági csoportosulás között. Putyin kifejezte Oroszország arra irányuló szándékát, hogy átfogó módon fejlessze kapcsolatait Latin-Amerika és a karibi térség országaival, Macri pedig felajánlotta neki Argentína segítségét ebben.

Putyin meghívta Macrit az idei oroszországi labdarúgó világbajnokságra.
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 18:54
EU-keleti partnerség - Szijjártó: pozitív visszajelzéseket kell adni a keleti partnerországoknak
szabadkereskedelmi egyezményeket a külső partnerekkel - emelte ki.

"Magyarország mindig is egy ambiciózus, a részt vevő országok európai aspirációit erősítő keleti partnerségi programot akart" - mondta a tárcavezető, hozzáfűzve, hogy pozitív visszajelzések hiányában a kelet-európai országokban el fogják veszíteni "támogatottságukat és hitelességüket" az európai irányultságú politikai erők.

Leszögezte továbbá azt is, hogy az EU hosszú távon nem hagyhatja figyelmen kívül az együttműködést az Eurázsiai Gazdasági Unióval. Továbbá energetikai és biztonsági érdeke a keleti partnerekkel való szorosabb együttműködés, ugyanis az azerbajdzsáni gáz az egyetlen olyan forrás, amely szóba jöhet, mint a dél- és kelet-európai gázdiverzifikációs törekvések alapja.

Pozitív visszajelzésekre van szükségük a keleti partnereknek, mert azok nélkül az európai inspirációval rendelkező kormányok és politikai erők elveszítik a támogatottságukat és hiteltelenné válnak - húzta alá. Ezért támogatja Magyarország a Grúziával
velemenyezd, 2017. november 24. péntek, 16:02
A szerb védelmi miniszter szerint az Egyesült Államok nyomást gyakorol Szerbiára
politikus úgy vélekedett: az uniós tagságra törekvő országoknak választaniuk kell, és ezt a stratégiai döntést a hivatalos politika részévé kell tenniük, ahogyan az korábban Horvátország és Montenegró esetében történt. "A tetteknek erősebbeknek kell lenniük a szavaknál, egyértelmű üzenetet kell küldeni" - húzta alá. Szerinte fontos, hogy Belgrád hogyan mutatja ki elkötelezettségét, mert ezt az országot a nemzetközi közösség érdeklődéssel figyeli.

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: az orosz és az európai Balkán-elképzelések eltérnek egymástól. Véleménye szerint míg Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy a térség gyenge és megosztott legyen, az Európai Unió erős és integrált régiót szeretne.

A helyettes államtitkár kétnapos látogatásra érkezett hétfőn Belgrádba, ahol részt vett egy belgrádi gazdasági fórumon, és a Szerbiára vonatkozó kijelentései ott hangzottak el. A politikus kedden találkozik a szerb
velemenyezd, 2017. október 24. kedd, 12:04
Putyin: Moszkva egyetértésen alapuló ENSZ-reformot támogatja
Az eseményen jelen volt Jon Huntsman új amerikai nagykövet, aki hétfőn érkezett meg az orosz fővárosba. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagállama közül Oroszország, Kína és Franciaország nem írta alá a világszervezet reformját szorgalmazó, New Yorkban szeptemberben előterjesztett amerikai kezdeményezést, több 120 másik állam viszont igen.

Putyin hangsúlyozta, hogy az ENSZ munkájában a minőségi változásokat átgondoltan kell végrehajtani és hogy azoknak "ha nem is mindenki egyetértésén, de a nemzetközi közösség többségének konszenzusán" kell alapulniuk. Az orosz elnök szerint a világszervezet továbbra is a stabilitást és a kiszámíthatóságot szavatolja a nemzetközi ügyekben és annak "egyetemes természete nem vonható kétségbe.

Hangsúlyozta, minden állam számára "elsődlegesnek kell lennie, hogy feltétel nélkül tartsa magát a jogállamisághoz, és tiszteletben tartsa az ENSZ Biztonsági Tanácsának, mint a nemzetközi békéért és biztonságért való felelősségért elsősorban felelős szervnek az
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 15:12
Szijjártó: főleg az olajiparban, a mezőgazdaságban és a vízgazdálkodásban fejlesztik a magyar-kazah együttműköd
is dinamikusan bővülnek: Budapest 200 kazah diák számára ajánlott fel ösztöndíjat magyarországi felsőoktatási intézményekbe, amely lehetőséggel Asztana élni szeretne.

Magyarország támogatja, hogy az Európai Unió kössön vízumkönnyítési megállapodást Kazahsztánnal, és hogy erősítsék stratégiai energetikai együttműködésüket, mert Kazahsztán fontos szerepet játszhat az európai energiabiztonság megteremtésében - mondta.

Magyarország és Kazahsztán a híd szeretné betölteni az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió (Oroszország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Kirgizisztán, Örményország) közötti együttműködésben, mert "Európa csak abban az esetben tudja visszaszerezni versenyképességét, csak akkor tud lépést tartani a világ dinamikusan fejlődő térségeivel, ha Eurázsia keleti és nyugati része végre civilizáltan és hatékonyan együtt tud működni" - jelentette ki. Az együttműködés építésében Magyarországnak és Kazahsztánnak mint két stratégiai partnernek nagyon fontos szerepe lehet a jövőben - tette
velemenyezd, 2017. június 26. hétfő, 13:43
1/11
Képek, videók
Természet különlegessége
sanci81
2018. május 31. csütörtök, 17:21
Lángok különlegességében
sanci81
2018. május 13. vasárnap, 17:14
Univerzum különlegessége
sanci81
2018. február 22. csütörtök, 17:14
Virágok különlegessége
sanci81
2017. március 01. szerda, 18:32
Csokor különlegessége
sanci81
2017. március 01. szerda, 18:08
Különlegességek
sanci81
2016. május 22. vasárnap, 16:06
Különlegességeim
bananoseva
2010. november 07. vasárnap, 09:23
kulonlegessegek_01_max i.j
etel31
2009. április 19. vasárnap, 11:00
örmény sulyoktáska
aruncus
2014. március 11. kedd, 21:57
kék örmény gyöngyike.jpg
bbbarbara
2014. január 28. kedd, 19:29
Levi örményesi vasútállom
gombasiren
2013. október 18. péntek, 11:57
örmény tüntetők.jpg
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 12:44
ormeny-lobbi-ormeny-di asz
agica2004
2012. szeptember 04. kedd, 18:15
20120904-ormeny-lobbi. jpg
agica2004
2012. szeptember 04. kedd, 18:13
Örmény ortodox templom
mecsery
2012. január 10. kedd, 02:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.