Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:37 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - A legfőbb skót bíróság szerint törvénysértő volt a brit parlamenti ülésszak lezárása
Az Edinburghban ülésező Court of Session háromtagú fellebbviteli fórumának határozata szerint Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök azzal a céllal kezdeményezte az uralkodónál a londoni alsóház ülésszakának berekesztését, hogy akadályozza a brit parlament tevékenységét, így a kezdeményezés jogsértő volt.

A bírói testület szerint ennek alapján a kormányfő által a parlamenti ülésszak berekesztéséről II. Erzsébet királynőnek adott indoklás, valamint az ülésszak ezt követő lezárása is törvénysértő volt, így a parlamenti ülés berekesztéséről hozott döntés érvénytelen.

A londoni alsóház ülésszaka kedd hajnalban ért véget, és az új évad október 14-én, alig két héttel a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) jelenleg érvényes határideje előtt kezdődik, amikor II. Erzsébet királynő kihirdeti Johnson kormányának új törvényalkotási programját.

A londoni felsőbíróság a múlt pénteken szintén tárgyalt egy keresetet, amely szerint törvénysértő a brit parlament ülésszakának berekesztése. Ez
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:11
Szűz Mária szent neve 09.12 II. rész
Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?"
Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen."
Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!" Ezután az angyal eltávozott.
Ezek az evangélium igéi.
***
EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Nagy dolgokat művelt a Hatalmas Isten, felmagasztalta az alázatosakat.
Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába
maroka, 2019. szeptember 10. kedd, 13:53
Brexit - Bírósági úton kényszerítenék Johnsont a megállapodás nélküli Brexitet tiltó törvény betartására
A BBC-nek több jogi szakértő azt mondta szombaton, hogy a konzervatív párti kormányfő akár börtönben is találhatja magát, ha nem hajlandó eleget tenni a jogszabályból eredő kötelemnek.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt által kezdeményezett indítványt szerda éjjel fogadta el 327-299 arányban az alsóház, komoly vereséget mérve a kezdeményezést hevesen ellenző Johnsonra.A brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza péntek este szintén elfogadta a törvényt, amely így II. Erzsébet királynő formális jóváhagyásával életbe lép.

A jogszabály lényege az, hogy ha október 19-éig a parlament nem járul hozzá egy új Brexit-megállapodáshoz, és ahhoz sem, hogy a brit EU-tagság megállapodás nélkül szűnjön meg, Boris Johnsonnak kezdeményeznie kell az EU-nál a jelenlegi helyzet alapján október 31-én esedékes kilépés elhalasztását három hónappal, vagyis 2020. január 31-ig.

A kilépés további - immár harmadik - halasztásának jóváhagyásához az Európai Unió állam- és kormányfői alkotta
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 18:11
Brexit - Jóváhagyta a brit parlament felsőháza a megállapodás nélküli kilépést tiltó törvényt
módosítók sorsáról.

Ez azért kérdőjelezte volna meg a törvény életbe léptetését, mert Johnson már korábban bejelentette, hogy a jövő héttől felfüggeszti a jelenlegi parlamenti ülésszakot, és októberben új kormányprogram meghirdetésével új törvényhozási időszak kezdődik.

Csütörtökön azonban egyezség jött létre arról, hogy a Lordok Háza nem alkalmazza ezt az időhúzó taktikát, és pénteken kora este a felső kamara jóvá is hagyta a rendezetlen Brexit tilalmáról szóló jogszabályt.

Ennek alapján II. Erzsébet királynő további törvényhozási tárgyalási fordulók nélkül kihirdeti a törvényt, amely így hatályba lép.

A jogszabály lényege az, hogy ha október 19-éig a parlament nem járul hozzá egy új Brexit-megállapodáshoz, és ahhoz sem, hogy a brit EU-tagság megállapodás nélkül szűnjön meg, Boris Johnsonnak kezdeményeznie kell az EU-nál a jelenlegi helyzet alapján október 31-én esedékes kilépés elhalasztását három hónappal, vagyis 2020. január 31-ig.

A kilépés további - immár harmadik -
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 18:22
Brexit - Londoni felsőbíróság: nem jogellenes a parlament felfüggesztése
felfüggesztése ellen jogi eljárás is indult, amelyet Gina Miller, a londoni City egyik befektetési társaságának vezetője indított a londoni felsőbíróságon.

Az ismert Brexit-ellenes aktivista megbízásából az egyik legnevesebb londoni ügyvédi iroda, a Mishcon de Reya még a nyár közepén, a Konzervatív Párt vezetőválasztási versengésének idején levélben szólította fel a később pártvezetővé és így miniszterelnökké választott Boris Johnsont, hogy ha ő lesz a következő miniszterelnök, ne kezdeményezze II. Erzsébet királynőnél a parlament munkájának felfüggesztését a megállapodás nélküli Brexit érdekében, illetve ha mégis erre készül, akkor hét nappal előtte küldjön erről értesítést a cég megbízójának, vagyis Gina Millernek.

Mivel Johnson néhány hete e felszólítás figyelembevétele nélkül jelentette be a parlamenti ülésszak felfüggesztését, Gina Miller megbízásából a Mishcon de Reya jogi eljárást kezdeményezett a londoni felsőbíróságon, azzal céllal, hogy a bírói fórum nyilvánítsa jogellenesnek Johnson
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 12:31
Brexit - Nem akadályozza a felsőház a megállapodás nélküli kiválást tiltó törvényt
azonban már korábban bejelentette, hogy a jövő héttől felfüggeszti a jelenlegi parlamenti ülésszakot, és októberben új kormányprogram meghirdetésével új törvényhozási időszak kezdődik.

Csütörtök hajnalban mindazonáltal már értesülések terjedtek el arról, hogy a Lordok Háza nem alkalmazza az időhúzó taktikát, és a Downing Street csütörtök délelőtt megerősítette, hogy a jogszabály péntek estig túljut az összes felsőházi tárgyalási szakaszon.

Ennek alapján hétfőn, az alsóházi véglegesítés után II. Erzsébet királynő kihirdetheti a jogszabályt.

Boris Johnson az alsóház szerda éjjeli döntése után előrehozott választások kiírását kezdeményezte október 15-ére, ám ennek elfogadásához az azonnal megtartott másfél órás vita utáni szavazáson nem gyűlt össze a törvényben előírt kétharmados többség.

A rendezetlen Brexit tilalmáról elfogadott törvény lényege, hogy ha október 19-éig a parlament nem járul hozzá egy új Brexit-megállapodáshoz, és ahhoz sem, hogy a brit EU-tagság megállapodás nélkül szűnjön
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 10:21
Brexit - Túljutott a második olvasaton a rendezetlen Brexit tilalmát célzó tervezet
szerda este ezekkel együtt újabb szavazások várhatók a tervezetről.

Ha a munkáspárti indítvány ezen a tárgyalási szakaszon is túljut, a tervezet a parlament felső kamarája, a Lordok Háza elé kerül.

A Lordok Házának tagjai is fűzhetnek módosításokat a tervezethez; ebben az esetben az indítvány visszakerül az alsóházba, amelynek képviselői ismét szavaznak, ezúttal a felsőház által beillesztett módosítások sorsáról.

A végszavazás után - ha a parlament elfogadja a végleges változatot - II. Erzsébet királynő formálisan kihirdeti az új törvényt.

Várakozások szerint a folyamat a jövő hét elejére lezárulhat.

Boris Johnson már kedd este komoly vereséget szenvedett, miután az alsóház első olvasatban megszavazta a megállapodás nélküli Brexit tilalmát célzó törvénytervezet napirendre vételét.

A képviselők a 328-301 arányban meghozott keddi döntéssel gyakorlatilag kivették a kormány kezéből a Brexit-vita parlamenti ügymenetének irányítását.

A kormánnyal a kedd éjszakába nyúló
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 19:12
A végső megállapodás szerint kétmillió fontot fizet a BBC Cliff Richard ügyvédi költségeire
költségei a biztosításunk keretein belül maradnak" - közölte egy szóvivő.

Ugyanakkor, ahogy a Mirror című lap beszámolt róla, a megállapodás nem fedezi teljes mértékben Cliff Richard költségeit. A 78 éves zenész ugyanis elmondása szerint több mint 3 millió fontot költött arra, hogy tisztára mossa a nevét.

Cliff Richard minden idők egyik legsikeresebb brit könnyűzenei előadóművésze, karrierje során 21,5 millió lemeze fogyott, és kétszer képviselte Nagy-Britanniát az Eurovíziós Dalfesztiválon. II. Erzsébet királynő 1995-ben emelte a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra.

A zenészt 2014-ben gyermekmolesztálási vád érte. Házát az évtizedekkel ezelőtti szexuális visszaélések gyanúja miatt 2014 augusztusában átkutatták a rendőrök, és ezt a BBC a helyszínről, élő adásban közvetítette.

Az énekest négy férfi jelentette fel, azt állítva, hogy a popsztár szexuális bűncselekményeket követett el ellenük. E bűncselekmények a feljelentők szerint 1953 és 1984 között, az ő gyermekkorukban
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 15:22
Romokban a Bahamák több szigete, humanitárius válság fenyeget
A vihar a Bahama-szigetek 29 lakott szigetének csaknem mindegyikén végigsöpört, de elsősorban az északi területeket sújtotta, ahol még ötös erősségű hurrikánként csapott le a vidékre.

A Great Abaco-sziget egy része teljesen víz alá került, míg a Nagy-Bahama-szigeten lévő Freeport városát és a New Providence szigetén található fővárost, Nassaut összedőlt házak romjai, törmelékek, utcákon heverő kicsavart fák és elárasztott utcák jellemzik. Nassau nemzetközi repülőtere szintén vízben áll.

Az NBC amerikai televízió kedd este helikopterről készült videofelvételeket mutatott be, amelyből érzékelhető, hogy - ahogy a műsorvezető fogalmazott - "totális a pusztítás". A képsorok összedőlt, vagy jobb esetben "csak" tető nélküli házakat, a széllökések által felfordított autókat, vízben álló utcákat mutatnak. "Apokaliptikus, ami itt van, mintha szőnyegbombázással pusztítottak volna ki mindent" - nyilatkozott Lia Head-Rigby amerikai segélymunkás, aki az első mentőcsoportok egyikével utazott a Great
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 07:04
Brexit - Az ellenzék a jövő héten törvénytervezetet terjeszt be a megállapodás nélküli Brexit ellen
részleteket a tervezet tartalmáról nem ismertetett, hozzátette ugyanakkor: elfogadása esetén a törvény kötelezné Boris Johnson miniszterelnök kormányát arra is, hogy kezdeményezze a Brexit október 31-i határidejének elhalasztását az Európai Uniónál.

Johnson a minap bejelentette, hogy kormánya szeptemberben lezárja a parlament jelenlegi ülésszakát, és október közepén - alig két héttel a jelenlegi Brexit-határidő előtt - új kormányprogramot hirdet. E forgatókönyv alapján, a hagyományoknak megfelelően II. Erzsébet királynő ismertetné Johnson kormányának törvényalkotási és cselekvési programját. Ennek időpontját a kormány október 14-ére tűzte ki.

Johnsont az ellenzék részéről, sőt a Konzervatív Párton belül is sokan azzal vádolják, hogy e lépéssel a Brexit-határnapig hátralévő parlamenti ülésnapok számát akarja korlátozni, igyekezve elejét venni éppen annak, hogy a megállapodás nélküli Brexit ellenzői önálló törvényalkotással próbálják megakadályozni a rendezetlen kilépést.

A kormányfő azonban
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 14:11
Brexit - Elemző: demokratikus lépés a parlament ülésezésének felfüggesztése
II. Erzsébet brit királynő szerdán jóváhagyta Boris Johnson miniszterelnök tervét, nevezetesen, hogy függesszék fel a parlament ülésezését egy bő hónapra, október 14-ig - adták hírül a királynő tanácsadói.

Pócza István szerint a lépésnek jogtörténeti előzményei vannak, ezért demokratikusnak számít.

Megjegyezte, a királynőnek csak elméletileg volt mérlegelési joga ebben a helyzetben, a szokásjog szerint el kellett fogadnia a miniszterelnök tervét.
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 10:21
BÉT - Estek a vezető részvények
Magyar Telekommal kapcsolatban megjegyezte, hogy nem érkezett a társasággal kapcsolatos hír, valószínűleg a szűk likviditás miatt egy nagyobb eladó lenyomhatta az árat.

Boris Johnson brit kormányfő bejelentette szerdán, hogy kezdeményezi az uralkodónál a parlamenti munka felfüggesztését október közepéig, ami szakértők szerint gyakorlatilag megfosztaná a képviselőket annak lehetőségétől, hogy jogszabályi úton elejét vegyék a brit európai uniós tagság esetleges megállapodás nélküli megszűnésének. II. Erzsébet brit királynő jóváhagyta a miniszterelnök tervét. A brit törvényhozás munkáját szeptember 9-től vagy 12-től függesztik fel.

A Mol árfolyama 8 forinttal, 0,28 százalékkal 2868 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,25 százalékkal 11 850 forintra esett, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 8,50 forinttal, 2 százalékkal 416,50 forintra süllyedt, forgalma 392,6 millió forint volt.

A Richter-papírok
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 17:42
1/131
Képek, videók
Richar S. Johnson.jpg
durcimarcika
2019. július 11. csütörtök, 10:32
johnson-floor-tile-500 x50
kathyvp
2018. június 24. vasárnap, 11:50
dakota_johnsonArt Of The
charlotteani
2017. május 27. szombat, 00:25
Dakota-Johnson-Movies. jpg
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:30
Dakota-Johnson-dakota- joh
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:24
Dakota-Johnson-Io-Donn a-d
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:22
Dakota_Johnson____Fift y_S
charlotteani
2017. április 30. vasárnap, 20:14
Dakota_Johnson__Fifty_ Sha
charlotteani
2017. március 27. hétfő, 21:00
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
erzsebet-kiralyno-.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:54
erzsebet-kiralyno1.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:53
erzsebet-kiralyno-orra -el
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:52
erzsebet-kiralyno-quee n-e
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:33
erzsebet királynő.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.