Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 06:21 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter virágvasárnapi videóüzenete virágvasárnap
...................
Erdő Péter virágvasárnapi videóüzenetében arról is beszélt, hogy Jézus jeruzsálemi bevonulása arra emlékeztet bennünket, hogyan teljesíti Isten az ígéreteit.
Olyan Megváltót küld, aki egy lesz közülünk, de kézen fog minket és magával visz abba az isteni, örök életbe, amelyet egyedül ő ismer, de amelyet szeretetből meg akar osztani mindannyiunkkal.

Videó
Jézus szenvedésének litánia - felolvasása a liturgia elején

Cikk katolikus ma oldalon
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 15:33
Rendkívüli nagyböjti triduum Hodász Andrással – 3 nap
Jézushoz.
Keresd meg a krízis helyét és értelmét az életedben. Mivel lettél több általa? Mit kaptál tőle? Mit ajándékozott neked?
- Hogyan imádkozz? Biztosan sokan küzdenek most otthon azzal, hogy nehéz imádkozniuk. Bár idő van rá, talán fókuszálni kicsit nehezebb, főleg akkor, ha egy nagyobb család van kicsi helyen összezárva. Fontos, hogy az imádság lehetőségét ebben az időszakban is megtaláljuk, sőt hogy elmélyedjünk az imában. Amikor Jézus a vízen járt, a tanítványok először azt hitték, kísértet. Péter arra kérte, hogy parancsolja meg neki: menjen oda hozzá a vízen. Így is történt, de amikor az erős szélre figyelt, megijedt, és süllyedni kezdett. Arra kérte Jézust, hogy mentse meg. Jézus megragadta a kezét, és ezt mondta neki: ,,Kicsinyhitű! Miért kételkedtél?"
Ez a jelenet megmutatja nekünk azt, hogyan kell krízisben imádkoznunk. Péternek egészen addig ment a vízen való járás, amíg Jézusra nézett. Amikor azonban a szélre figyelt, megijedt és süllyedni kezdett. Amint a
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 08:26
Erdő Péter bíboros atya üzenete virágvasárnapjára
Cikk katolikus ma oldalon

Videó
Jézus szenvedésének litánia - felolvasása a liturgia elején

...................
maroka, 2020. április 04. szombat, 19:50
Ez itt az én Hazám
ótalmazák,
Azok a magyarok, ha riadót fúttak,
A halál képétől nem messzire búttak.

Lakásuk volt paripájok háta,
Vetett ágyok kemény nyeregkápa:
Ettek és aludtak vérmocskolta nyergen,
Jártak éjjel-nappal sok nehéz fegyverben.

Nem kérdezték : sok-e az ellenség ?
Olvasatlan próbáltak szerencsét;
Tudták, a szerencse mindig ahhoz pártol,
Kinek szive még a halálban is bátor.


EZ ITT AZ ÉN HAZÁM

Előadó: Máté Péter
Szövegíró, zeneszerző: Máté Péter

Dalszöveg

A kenyér hangját hallom én,
Az apám szavát vallom én.
Bárki vessen követ rám:
Ez itt az én hazám.

A mezők útját járom én,
A gyárak súlyát hordom én.
Bárki vessen követ rám:
Ez itt az én hazám.

Széles a Föld, magas az ég,
Mérföldes csizma sem elég.
De egy csepp föld vár mindig rám:
Ez itt az én hazám.

Az utcák ívfény
menusgabor, 2020. április 03. péntek, 16:45
Online szentmisék
bemutatja és szentbeszédet mond Kelemen László plébániai kormányzó.

Április 9-én, nagycsütörtökön szentmisét közvetítenek 10 órától a Duna TV-n a győri Nagyboldogasszony-bazilikából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke.

Április 12-én, húsvétvasárnap szentmisét közvetítenek 11 órától a Duna TV-n a budapesti Szent István-bazilika Szent Jobb-kápolnájából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás.

Április 19-én húsvét 2. vasárnapi szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kampfmüller Sándor kórházlelkész.

Április 26-án húsvét 3. vasárnapi szentmisét közvetítenek 11 órától a Duna TV-n a budapesti Békásmegyer-ófalui Szent József-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Szili András plébániai kormányzó.

- Bővebben itt olvasható
maroka, 2020. április 01. szerda, 19:23
Imádkozzunk együtt napról napra a járvány megszűnéséért!
Videó

Fejezzük ki együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedőkkel hazánkban és határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása. Aki mindig többet ad nekünk, mint amit megérdemlünk és kívánhatunk. Árassza ránk irgalmát, bocsássa meg nekünk, amivel lelkiismeretünk vádol, és amit szinte már kérni sem merünk, adja meg nekünk atyai jóságából.
A veszélyhelyzet elvonulásáig arra hívunk mindenkit, hogy a déli imádságot követően naponta fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével.
maroka, 2020. március 31. kedd, 17:25
Az egészségügyi dolgozókért világít a Lánchíd
a Lánchíd az Oltáriszentségért ragyogott. Sok évtizeddel később újra az Eucharisztikus Kongresszusra készülünk, ám a fertőzés megállítása és megszüntetése mindennél fontosabbá vált, így most a híd azokért fénylik, akik a legtöbbet teszik a járvány megállításáért. A tapsok és a fények arra hívják fel a figyelmet, hogy a saját akaratunknál és vágyainknál most (is) sokkal lényegesebb a közösség megvédéséért való önzetlen magatartás, az áldozatkészség és a kitartó harc egy nagyobb jóért.

- Erdő Péter bíboros Nagyböjt negyedik vasárnapján elmondott szentbeszédében úgy fogalmazott: ,,Sebezhetők, kiszolgáltatottak vagyunk. De bízhatunk a gondviselő Istenben, aki csodálatos adottságokkal, immunitásokkal, alkalmazkodóképességgel és értelemmel ajándékozott meg minket." Használjuk ezeket az ajándékba kapott adottságokat a mostani helyzet átvészelésére, és egy pillanatra se felejtsük el, hogy ha mégis megbetegednénk, jó kezekbe kerülnénk, hiszen rólunk is gondoskodnának a kórházak dolgozói. Akik
maroka, 2020. március 29. vasárnap, 16:31
Miért nem a bazilika erkélyéről ad holnap Urbi et Orbi áldás
Miért nem a bazilika erkélyéről ad holnap Urbi et Orbi áldást Ferenc pápa?
Kép korábbi felvétel
...............
- Az alábbiakban Bognár Istvánnak, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet spirituálisának, dogmatikatanárának írását adjuk közre.
Ferenc pápa holnap, március 27-én este 6 órakor kezdődő imádsága végén teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldásban részesít minket a római Szent Péter-bazilika előtti térről. De mit is jelent ez az Urbi et Orbi, és hogyan járhat teljes búcsúval?
Először is azt szeretném leszögezni, hogy mindkét kifejezés mögött magát a pápát kell látnunk. Pápai kiváltságról van szó, tehát csak ő adhatja ezt a különleges áldást, s a Szentatya a legfőbb ,,kezelője" az Egyház kegyelmi kincstárának is, melyből búcsút nyerhetünk magunk, de főképp elhunyt testvéreink javára.
Nézzük először az Urbi et Orbi áldást! Magyarul: a városnak, Rómának, és az egész
maroka, 2020. március 27. péntek, 08:09
Naponta imádkozzunk otthonainkban
..........
- Erdő Péter bíboros imádsága Járvány idején
Mindenható Urunk, atyáink Istene!
Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.
Köszönjük, hogy egyénileg és közösségben is harcolhatunk megmaradásunkért és azért, hogy életünk egyre szebb és tartalmasabb legyen. De mindennél inkább köszönjük neked, hogy örök életre hívtál meg minket, és Krisztus Urunk megváltó halála és feltámadása által utat nyitottál nekünk az örök boldogságra.
Amikor olyan természeti csapások érnek minket, amelyek ellen a magunk erejéből teljesen biztos védelmet még nem találunk, átéljük, hogy végül is mindig a te kezedben van az
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 08:30
Magyarországot is újra felajánlják a Fatimai Szűzanyának
héten döntött úgy, hogy a koronavírus-világjárványra válaszul megújítják országuk korábbi felajánlását Jézus Szentséges Szívének és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, ezen a mai Mária-ünnepen, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján. Más országoknak is lehetővé teszik, hogy ehhez hasonló felajánlásuk megújítását az övékéhez hozzákapcsolják. Jól tudjuk, hogy Magyarország, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is élni kíván ezzel a lehetőséggel?
- Sajnos csak egészen későn, ma reggel szereztünk tudomást Erdő Péter bíboros úr spanyolországi ismerőse révén arról, hogy ők is meg fogják újítani a korábban tett felajánlásukat Jézus Szentséges Szívének és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. Ezt a gyakorlatban a helybeli bíboros-püspök fogja megtenni több ország nevében is. Ezért kerestem meg telefonon ma délelőtt António Marto bíboros urat, fatimai megyéspüspököt, hogy mi is szeretnénk csatlakozni ehhez a mostani újbóli felajánláshoz. Bár személyesen nem tudunk jelen lenni, de a legtöbb székesegyházban ma is mutatnak be
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 08:04
Kapcsolódjatok be az imába!
összegyűlünk, hogy Istenhez imádkozzunk a Miatyánk imával. Egyesítsük az Úrhoz intézett esdeklő könyörgéseinket ezekben a napokban, amikor a világjárvány súlyos megpróbáltatásától szenved a világ! A jó és irgalmas Atya hallgassa meg gyermekeinek egy lélekkel mondott imáját, akik bizakodó reménnyel fordulnak a mindenható Istenhez!
Szeretném megismételni meghívásomat arra is, hogy a médián keresztül lélekben kapcsolódjatok be abba az imába, amelyet holnapután, pénteken 18 órakor vezetek majd a Szent Péter-bazilika előtt. Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Urbi et Orbi áldást adok, melyhez teljes búcsú kapcsolódik.

Rendkívüli Urbi et Orbi áldás ÉLŐBEN
Március 27-én, pénteken 18 órakor a Ferenc pápa által a Szent Péter-bazilika előtti téren vezetett imát és a rendkívüli Urbi et Orbi áldást a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió élőben közvetíti.

*
Közös ima naponta délben a járvány
maroka, 2020. március 25. szerda, 17:29
Közösen imádkoztak a világ keresztényei
segítőkért, a hatóságokért, a rendvédelmi szervekért és az önkéntesekért, közösségeink szolgálattevőiért!"

Ma sokan ünneplik közülünk az Ige megtestesülését Szűz Mária méhében, amikor az ő alázatos és teljes ,,itt vagyok"-jában Isten Igéjének ,,itt vagyok"-ja tükröződött vissza. Mi is teljes bizalommal bízzuk magunkat Isten kezére, és egy szívvel, egy lélekkel imádkozzuk:

Mi Atyánk...
A közös imádság után élőben kapcsolta a Kossuth Rádió és az M1 Erdő Pétert. A bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek felidézte gyermekkorát, azt az időszakot, amikor Magyarországon is pusztított a rendkívül veszélyes, fertőző gyermekbénulás. A bíboros visszaemlékezett az 1959-es esztendő nyarára, amikor nem hagyhatták el nagyszülei alsó-gödi kertjét, nem mehettek sem moziba, sem strandra a fertőzés veszélye miatt. A bíboros elmondta, később látott statisztikákat a megbetegedésekről. A járvány súlyosságát jól mutatta, hogy 1957-ben sok ezren megbetegedtek, 2300-an
maroka, 2020. március 25. szerda, 15:39
1/224
Képek, videók
erdő péter0404.png
maroka
2020. április 04. szombat, 19:54
Erdő_Péter_Egyedi.jpg
lilagondolatok
2020. március 12. csütörtök, 08:44
erdő péter kézrátétele022
maroka
2020. február 23. vasárnap, 14:56
erdő péter0206.jpg
maroka
2020. február 06. csütörtök, 16:38
erdő péter0106.jpg
maroka
2020. január 06. hétfő, 22:22
győr_erdő péter1025.jpg
maroka
2019. október 25. péntek, 10:06
erdő péter0916.jpg
maroka
2019. szeptember 16. hétfő, 21:52
erdő péter bíboros0911.jp
maroka
2019. szeptember 11. szerda, 11:13
erdő péter_veszprém0902.j
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 12:36
erdő péter0901.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 16:46
erdő péter0901_2.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 16:44
erdő péter0820.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:48
virágvasárnapi körmenet04
maroka
2017. április 09. vasárnap, 19:13
virágvasárnapi...
groszmadel
2013. március 25. hétfő, 12:55
Virágvasárnapi
irmus
2009. április 05. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.