Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:44 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A francia egészségügyi miniszter lesz Macron pártjának jelöltje a párizsi önkormányzati választáson
"A győzelemért indulok" - írta közleményében a tárcavezető, aki a jelölése miatt hétfőn várhatóan kilép a kormányból. "Szeretem Párizst, jól ismerem, itt születtem, mindig is itt éltem, és úgy vélem, sokat tudok adni azoknak, akik mint én, itt élik a hétköznapjaikat" - tette hozzá.

Jóllehet Párizsban Emmanuel Macron pártja a legnépszerűbb, a március 15-én és 22-én esedékes önkormányzati választásokat megelőző felmérések szerint Benjamin Griveaux 16 százalékos támogatottsággal csak a harmadik helyen állt Anne Hidalgo jelenlegi szocialista polgármester (23 százalék) és Rachida Dati, a jobbközép Köztársaságiak (20 százalék) jelöltje mögött.

A Köztársaság lendületben kormánypárt párizsi jelöltállítása ugyanis hét hónappal ezelőtt botrányba fulladt, amikor Cédric Villani matematikus nem fogadta el, hogy a pártvezetés nem őt, hanem Benjamin Griveaux-t indította a városvezetésért folytatott versenyben, és független jelöltként ő is beszállt a versenybe. A kormánypárti szavazók ezért megosztottak
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 18:32
Őrizetben van a Macron pártjának jelöltjét megbuktató orosz művész barátnője is
A 27 éves nőt magánélet megsértésének gyanúja és az érintett hozzájárulása nélkül róla készült szexuális tartalmú felvételek közzétételének gyanúja miatt állították elő szombat este. Ez a bűncselekmény Franciaországban 60 ezer eurós pénzbüntetéssel és két év szabadságvesztéssel sújtható.

A vádhatóság a videót közlő Pjotr Pavlenszkijt is őrizetbe vette szombat este, eredetileg egy másik ügyben, egy szilveszter éjjel elkövetett erőszakos cselekménnyel összefüggésben kérdezték ki, de vasárnap a szexvideó miatt kiterjesztették ellene az eljárást.

Benjamin Griveaux szombaton ismeretlen tettes ellen feljelentést tett magánélet megsértése címén. Ügyvédje, Richard Malka az LCI hírtelevízióban elmondta: a feljelentés az eredeti felvételt közzétevőn kívül mindenkire vonatkozik, aki a videót terjesztette.

Benjamin Griveaux-ról szerda este jelent meg egy kompromittáló videó az alig két hónapja Pjotr Pavlenszkij által létrehozott pornopolitique.com oldalon, amely olyan politikusok leleplezésére jött
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 15:01
Müncheni konferencia - Macron: eredménytelenek az Oroszország elleni szankciók
is változtatni kell az EU Oroszországgal szembeni "dacoskodásával", amely nem is politika, hanem "a hatékonyságot teljességgel nélkülöző rendszer".

"Egyre kevesebbet beszélünk egymással, a konfliktusok viszont sokasodnak, és képtelenek vagyunk megoldani őket" - fogalmazott a francia államfő.

Mivel senki sem akar közvetlenül konfrontálódni Moszkvával, a jelenlegi megoldások pedig eredménytelenek, fordulatra van szükség. Nincs más lehetőség, mint a "stratégiai párbeszéd újraindítása" - mondta Emmanuel Macron.

Hozzátette: a "demográfiailag hanyatló" és csupán középhatalmi pozíciót megengedő hazai össztermékkel rendelkező Oroszország egyedül nem tud helytállni a világban, Kína hegemóniáját pedig nem fogja elfogadni, de partnerre találhat az EU-ban, ezért úgy kell alakítani a folyamatokat, hogy a közösség "stratégiai opció" lehessen Moszkva számára.

A francia elnök - aki első alkalommal vett részt a biztonságpolitika első számú nemzetközi fórumaként számon tartott MSC-n - kifejtette, hogy az
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:10
Koronavírus - Orbán Viktor köszönetet mondott Emmanuel Macronnak
"Köszönöm Önnek a kiváló együttműködést, mely elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ezt az összetett műveletet a rendkívüli körülmények közepette sikerüljön végrehajtani" - írta Orbán Viktor.
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 12:01
Brexit - Macron: a britek távozása "történelmi vészjelzés"
vészjelzés, amelyet mindegyik tagállamban, egész Európában meg kell hallanunk, és el kell gondolkodnunk rajta" - fogalmazott a francia elnök az interneten közzétett rövid nyilatkozatban. "A Brexit azért vált lehetségessé, mert túl gyakran tettük Európát a saját nehézségeink bűnbakjává, mert nem változtattuk meg eléggé Európánkat" - tette hozzá.

"Soha annyira nem volt még Európára szükségünk, mint most, szemben Kínával vagy az Egyesült Államokkal, az érdekeink megvédése érdekében" - hangsúlyozta Emmanuel Macron.

Európát ugyanakkor "szuverénebbé, demokratikusabbá, az állampolgárokhoz közelebb állóvá, azaz a mindennapjaikban egyszerűbbé kell tennünk annak érdekében, hogy világosabb európai projekt működjön" - vélte a francia elnök.

"Szomorú a mai nap, nem titkoljuk, de ez arra kell hogy ösztönözzön minket, hogy ezentúl másképp haladjunk" - hívta fel a figyelmet.

Emmanuel Macron szerint a Brexitet megelőző kampány - amely "hazugságokból, túlzásokból, leegyszerűsítésekből állt, olyan pénzek
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:41
Az igazságszolgáltatás függetlenségére figyelmeztette Macront a legfőbb bíró és a főügyész
Rövid közleményében Chantal Ares, a semmitőszék legfőbb bírája és Francois Molins főügyész emlékeztették Emmanuel Macront arra, hogy "az igazságszolgáltatás függetlensége, amelyet mindenekelőtt a köztársasági elnök szavatol, a demokrácia működésének elengedhetetlen feltétele". Állásfoglalásuk szerint "a semmítőszék bíráinak a legnagyobb nyugalommal és teljes függetlenséggel kell megvizsgálniuk a hozzájuk benyújtott kereseteket".

Az ügy előzménye, hogy a francia elnök csütörtökön Jeruzsálemben - ahova az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre látogatott el - hosszan kommentálta azt a bírósági döntést, amely szerint a 2017 áprilisában Párizsban megölt Sarah Halim feltételezett gyilkosa a tette idején olyan erős kábítószeres befolyás alatt állt, hogy nem volt felelőssége tudatában a gyilkosság elkövetésekor, ezért nem állítható bíróság elé.

A 65 éves nőt az egyik kábítószer-kereskedő és -fogyasztó szomszédja, a 27 éves Kobili Traoré ölte meg. A
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 21:32
Macron: semmiben nem engedhetünk az antiszemitizmusnak
"Üldözzük az antiszemitizmust, a rasszizmus minden formáját, a nyíltan megjelenő gyűlölködést, ahogy azt is, amely a sötétben és névtelenül támad" - fogalmazott hétfőn a francia elnök a párizsi Soá Emlékközpontban mintegy kétszáz meghívott, köztük a haláltáborok ötven túlélője előtt elmondott beszédében.

Öt nappal azután, hogy Izraelben tett látogatásán az egységes Európát nevezte a holokauszt tanulságának, és figyelmeztetett a gyöngeség jelének nevezett antiszemitizmus újjászületésére, Emmanuel Macron megismételte, hogy Franciaország "semmiben nem enged az antiszemitizmus tűrhetetlen növekedésének Európában".

Emlékeztetett arra, hogy 868 zsidó vallási helyet fokozottan védenek a hatóságok, az erőszakra szólító csoportokat feloszlatják, és különleges nyomozói csapatok dolgoznak az országban az antiszemitizmus elleni küzdelemben. Ismételten kiemelte, hogy az antiszemitizmus nem elsősorban a zsidók, hanem mindenki gondja, amin csakis az oktatással és az emlékezéssel lehet segíteni.

Eric
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 17:42
Franciaországi zavargások - A rendfenntartók nem használják többet a sérüléseket okozó robbanó könnygázgránátot
A kormányellenes sárgamellényesek 2018. november 17. óta tüntetnek rendszeresen hétvégénként Emmanuel Macron államfő lemondását követelve, és rendszeresen kifogásolják az állítólagos rendőri túlkapásokat, illetve azt, hogy a rendőri erők súlyos sérüléseket okozó gumilövedéket és oszlató gránátokat vetnek be ellenük. Az állítólagos rendőri erőszakról készült felvételeket az országos televíziók is bemutatták.

A francia kormány, amely sokáig visszautasította, hogy rendőri túlkapások történtek volna, az elmúlt napokban hangnemet váltott, "példás magatartásra", valamint az erőnek az "arányos és visszafogott" használatára kérte a rendőrséget.

"Megtörtént jó néhány hónappal ezelőtt, hogy a rendőrök kénytelenek voltak gránátokat használni egy fenyegető helyzetben, és a tüntetők, akik szándékosan kézbe vették a gránátokat, súlyosan megsérültek" - mondta a belügyminiszter a France3 közszolgálati televízióban. "Ezért úgy vélem, hogy be kell hogy vonjuk a GLI-F4 típusú könnygázgránátokat a rendőri
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 16:28
Alapjogokért Központ: komoly veszélyeket rejthet és kérdéseket vethet fel az Osztrák Néppárt és a Zöldek együtt
A De boldog lesz-e Ausztria? - az Osztrák Néppárt és a Zöldek érdekházassága - című kutatás megállapításának részleteit Pócza István, az AK vezető elemzője és Törcsi Péter kutatási igazgató ismertette pénteken, Budapesten.

Az eseményen felidézték, hogy Sebastian Kurz, osztrák kancellár, az ÖVP elnöke sikerrel élte túl, sőt megerősödve került ki az elmúlt év belpolitikai eseményeiből, az új koalíciós kormány programja pedig egyensúlyt kíván teremteni a két nagy európai téma, a migráció és a környezetvédelem között.

Törcsi Péter közölte: a világnézetileg egymástól nagyon távol álló két politikai család együttműködése "komoly veszélyeket" rejthet és még nagyobb kérdőjeleket" vethet fel.

Nagy kérdésnek nevezte, hogy az ÖVP és a Zöldek együttműködése vajon egy tesztüzem-e, azaz "megnézik", hogy német nyelvterületen egy jobbközép, kereszténydemokrata és zöld kormányzás hosszútávon működőképes-e.

Erre mutatkozik egyfajta társadalmi igény Ausztriában, és Németországban - ahol a mérések
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 16:32
Macron bírálta azokat, akik azzal vádolják, hogy diktatúrát épített ki
küzdelem" - fogalmazott Macron. "Mindazok, akik a demokráciánkban hallgatnak erről a témáról, ma-holnap tettestársak a demokráciánk és a köztársaságunk gyengítésében" - tette hozzá.

A sárgamellényes, illetve nyugdíjreform elleni tüntetéseken tapasztalható erőszakot érintő kérdésre a francia elnök elmondta: "azok, akik az erőszakot képviselik, és azok, akik cinikusan időnként ösztönzik, és azok, akik nem emelnek szót, amikor kell, egy nagyon egyszerű dolgot elfelejtenek: demokráciában élünk".

Emmanuel Macron - aki az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadulásának 75. évfordulójára szervezett Holokauszt Világfórumon vett rész Izraelben - úgy vélte, hogy az antiszemitizmus erősödése összefügg a gazdasági és társadalmi válsággal.

"Minden nyugati demokrácia válságon megy keresztül, olyan válságon, amelyet felerősítenek a mai világ nagy félelmei" - mondta a francia elnök a digitális átalakulást és a klímaváltozást említve. Szerinte az antiszemitizmus "minden alkalommal a másoktól való félelem
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 13:31
Holokauszt Világfórum - Erőteljes fellépést követeltek az antiszemitizmus ellen a felszólaló államférfiak
legfontosabb értékét, hogy egyszerre és egyformán zsidó és demokratikus állam.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök ugyancsak megköszönte a világ minden tájáról érkezett magas rangú vendégeknek, hogy megjelenésükkel megtisztelték a halottak emlékét.

"Túl későn nyíltak meg a pokol kapui" - mondta az izraeli kormányfő, és kijelentette, hogy nem lesz többé holokauszt, hiszen Auschwitz a zsidók kiszolgáltatottságának tökéletes szimbóluma volt, de "ma már van földünk, hangunk, pajzsunk" - mondta, és idézte Emmanuel Macron francia elnök szavait arról, hogy az anticionizmus az antiszemitizmus modern formája.

Netanjahu minden kormányt szembenállásra szólított fel Iránnal szemben, az iszlám köztársaságot a Föld legantiszemitább országának nevezve, és figyelmeztetett rá, hogy az iráni nukleáris program minden államot, nem csak Izraelt fenyegeti.

A világtalálkozót kezdeményező Móse Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke Netanjahu után felszólalva kifejtette, hogy az antiszemitizmus minden
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 16:53
Áder János részt vesz a holokauszt-világfórumon Izraelben
Az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulóján Jeruzsálemben, a Jad Vasem emlékközpontban rendezett megemlékezésen az izraeli elnök és kormányfő mellett felszólal Vlagyimir Putyin orosz, Frank-Walter Steinmeier német, Emmanuel Macron francia elnök, valamint Károly brit trónörökös és Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke.

A KEH tájékoztatott arról is, hogy a megemlékezés után Áder János magyar származású holokauszttúlélőkkel találkozik.
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 13:11
1/83
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
O.V.- őszi választások.jp
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:24
választások.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 16:47
valasztasok-kampany-ba rac
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:42
Putyin-választások.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 16:13
választások
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:11
van választásod ? igen
zoltan_szucs
2010. december 12. vasárnap, 17:16
Címkék
Benjamin Griveaux, Pjotr Pavlenszkijt, összetett műveletet, állítólagos rendőri, Benjámin Netanjahu, rasszizmus minden, erőszakot képviselik, francia államfő, konfliktusok viszont, izraeli kormányfő, felszólaló államférfiak, pokol kapui, gyöngeség jelének, győzelemért indulok, holokauszt tanulságának, rendőrök kénytelenek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.