Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 03:56 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jordán Tamást a nemzet színészévé választották
Jordán Tamást a február elsején elhunyt Andorai Péter helyére választották meg a nemzet színészei csaknem egyórás tanácskozás után - olvasható a tájékoztatóban.

A nemzet színészei közül Almási Éva, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Csomós Mari, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza személyesen is jelen volt a Nemzeti Színházban tartott megbeszélésen, Törőcsik Mari és Máthé Erzsi telefonon kapcsolódott be a választásba - tartalmazza a közlemény.

Jordán tamásnak elsőként Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója gratulált telefonon.

A nemzet színésze címet egyszerre 12 művész viselheti, akik életük végéig havonta nettó 630 ezer forint juttatásban részesülnek. Ha a cím egy viselője elhalálozik, a megüresedett helyre a cím többi birtokosa egyhangú szavazással választ új színészt.

A nemzet színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:06
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Tájékoztatásuk szerint a színművész rövid, súlyos betegség után szombatra virradóra hunyt el.

Andorai Péter Budapesten született 1948. április 25-én. Eredeti családnevét (Klócza) csak később változtatta Andoraira. Nagyapja vándorszínész, édesapja kőfaragó-szobrász volt. Képzőművésznek készült, de miután bekerült egy amatőr színjátszó csoportba, megváltoztatta elhatározását.

Érettségi után a Színművészeti Főiskolára jelentkezett, ahova - makacsságának és kitartásának köszönhetően - a hatodik próbálkozás után került be. Ebben az időszakban dolgozott raktárosként, két évig statisztaként a Nemzeti Színház stúdiójában, majd segédszínészként Kecskeméten. Friss diplomásként 1976-ban került a Nemzeti Színház társulatához, de pár hónap múlva visszatért Kecskemétre, ahol jobbnál jobb szerepek várták. A budapesti Várszínházba Ruszt József hívta 1978-ban, majd annak megszűnte után a Magyar Filmgyártó Vállalathoz (Mafilm) szerződött.

Tagja volt a József Attila Színház (1983-tól), a Radnóti Miklós
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 10:31
Csomós Mari lett a nemzet színésze
A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, és a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész döntött arról, hogy a február 26-án elhunyt Berek Kati helyére Csomós Mari kerül a testületbe.

A színház honlapján olvasható közlemény szerint a nemzet színészei alig több mint félórás tanácskozás után hozták meg döntésüket. Almási Éva, Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Király Levente és Tordy Géza személyesen jelent meg a Nemzeti Színházban, Szacsvay László, Törőcsik Mari, Andorai Péter, Cserhalmi György és Máthé Erzsi telefonon adták le voksaikat.

Csomós Marinak elsőként a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila gratulált telefonon, majd sorra a nemzet színészei is.

A Nemzet Színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A címet első ízben 2000. augusztus 22-én
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 16:27
Almási Éva lett a nemzet színésze
A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész döntött arról, hogy a február 25-én elhunyt Psota Irén helyére Almási Éva kerül a testületbe.

A színház közlése szerint szerda délután háromkor ültek össze a teátrumban a nemzet színészei: Törőcsik Mari, Király Levente, Tordy Géza, Haumann Péter, Szacsvay László és Bodrogi Gyula. Molnár Piroska, Andorai Péter, Berek Kati, Cserhalmi György és Máthé Erzsi telefonon adták le voksaikat. Csaknem másfél óra elteltével született meg a döntés, amelynek értelmében Almási Éva színművész lett a nemzet színésze cím új birtokosa. Az új nemzet színészének elsőként a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila gratulált telefonon.

A nemzet színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A címet első
velemenyezd, 2016. március 16. szerda, 17:35
Szacsvay Lászlót választották a nemzet színészének
A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész döntött arról, hogy az április 26-án elhunyt Kóti Árpád helyére Szacsvay László kerül a testületbe.

A színház közlése szerint kedden délután háromkor sorban érkezett a Nemzeti Színházba Molnár Piroska, Király Levente, Tordy Géza, Haumann Péter és Bodrogi Gyula. Psota Irén, Berek Kati, Cserhalmi György, Törőcsik Mari és Máthé Erzsi telefonon adták le voksaikat. Csaknem két óra elteltével született meg a döntés, amelynek értelmében Szacsvay László színművész lett a nemzet színésze cím új birtokosa. Az új nemzet színészének elsőként a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila gratulált telefonon.

A nemzet színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A címet első ízben 2000. augusztus
velemenyezd, 2015. május 12. kedd, 17:44
Andorai Pétert választották a nemzet színészének
A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész döntött arról, hogy a február 2-án elhunyt Bitskey Tibor helyére Andorai Péter kerül a testületbe.

A színház közlése szerint kedd délután egyórás tanácskozás után hozták meg döntésüket a nemzet színészei. Hat művész - Törőcsik Mari, Molnár Piroska, Tordy Géza, Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Király Levente - személyesen vett részt a tanácskozáson, Psota Irén, Berek Kati, Cserhalmi György, Máthé Erzsi és Kóti Árpád pedig telefonon adta le voksát.

A Nemzet Színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A címet első ízben 2000. augusztus 22-én adták át, halálig szól, egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik, és életük végéig részesülnek a jelenleg havonta nettó 630 ezer forint
velemenyezd, 2015. március 03. kedd, 23:15
Befejeződött A nagy füzet forgatása
megszerezni, korábban dán, német producerek, rendezők tervezték, hogy filmre viszik a könyvet, ám végül elálltak a tervtől - mesélte Szász János. Hozzátette: a külföldi kollégák a teljes trilógiát szerették volna filmre vinni, őt azonban először csak az első rész, A nagy füzet érdekelte. Megjegyezte: ha módja nyílik rá és a közönség is kíváncsi lesz a filmre, szívesen leforgatná a második és a harmadik kötetet, A bizonyítékot és A harmadik hazugságot is.

A rendező arról is beszélt, hogy a tavaly elhunyt Kristóf Ágotával sokat beszélgettek a film előkészületei közben. Az írónő mesélt a kisregény karaktereiről, a férfialakokról, a háborús élményeiről, ugyanakkor nagy szabadságot adott a filmhez. "Örült annak, hogy a története, amely a könyvben valahol, valamilyen országban, valamilyen háborúban játszódik, az ő országában kerül filmre, azokon a helyszíneken, ahol mindezt átélte" - fogalmazott az alkotó.

Szász János hozzátette, hogy Kristóf Ágota a forgatókönyv kapcsán is megfogalmazta véleményét.
velemenyezd, 2012. május 08. kedd, 11:42
Képek, videók
jézus a jordán vizében_2.
maroka
2019. január 06. vasárnap, 23:26
jézus a jordán vizében.jp
maroka
2019. január 06. vasárnap, 23:26
Jordan9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:06
Jordan8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:06
Jordan7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:05
Jordan6.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:05
Jordan5.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:04
Jordan4.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:04
Jordan3.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:03
Jordan2.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:03
Jordan16.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:03
Jordan15.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:02
Ő választotta, de van vál
alvaro-hopihe
2018. március 07. szerda, 09:38
ti választottatok.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:34
Téged választottalak
sarkadykati
2012. május 02. szerda, 07:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.