Belépés
2020. július 16. csütörtök | 29. hét | 198. nap | 02:22 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Évközi 15. vasárnap 07.12
fiainak dicsőséges szabadságára. Tudjuk ugyanis, hogy addig az egész természet sóvárogva vágyakozik. A természet sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását.. Sóhajtozunk mi is, és várjuk a fogadott fiúság megvalósulását, testünk megváltását.
Ez az Isten igéje. Róm 8,18-23

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Kiment a magvető vetni.
Abban az időben:
Jézus elment hazulról, és leült a tó partján. Hatalmas tömeg gyűlt össze, ezért beült egy csónakba, a tömeg pedig ott állt a parton. Ekkor példabeszédekben sok mindenre oktatta őket:
,,Íme, kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem az útszélre esett. Jöttek az ég madarai, és ezeket mind megették. Némely szem kövek közé esett, ahol nem volt elég termőföld. Ezek hamar kikeltek, hisz nem volt mély a föld. Majd amikor a Nap fölkelt és forrón tűzött, kiégtek, mert nem volt gyökerük. Voltak szemek, amelyek tövisek közé estek, és amikor nőni kezdtek, a tövisek elfojtották őket. De a többi szem jó földbe hullott, és termést
maroka, 2020. július 12. vasárnap, 06:53
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=153481&n=furaila&blog_cim =Temetetlen%20halottainkr%F3l
A hozzátartozók - zömében lányok, asszonyok, édesanyák, menyasszonyok, feleségek - szerveztek egy tüntetés a pártház elé fekete ruhában és úgy követelték halottaik kiadatását.
Amikor ezt jelentették MAROSÁN GYÖRGYNEK, azt ordította, hogy:
- "Kergesse már szét valaki ezeket a gyászruhás kurvákat!"
Nagymama soha nem tudta meg, hogy mi lett a fiával a halála után. Csak annyit tudott, hogy meghalt.
Láttam őt 1956. karácsonyán fekete ruhában befelé némán sírni!!!!! Ekkortól már két fiát siratta egészen a halálig várva őket vissza!!!!
*
BÓNA JÓZSEF nevű fia az Erdélyért vívott harcok során tűnt el 1944-ben a II. világháborúban. Még kerestetni sem volt szabad, mert 1945 után a kényszersorozott katonákat is úgy emlegették, mint FASISZTÁKAT!

Ezért írok és írok a TÉNYEKRŐL, amit oly szorgosan ELHALLGATNAK!!! , Elmúltam 74 éves, sokat gondolok temetetlen
furaila, 2020. július 03. péntek, 01:44
Június 29 Péter Pál napja
betakarítás legnagyobb munkájához hozzáfogniok.
Hiedelmek:
Doroszlón azt tanácsolják, hogy Péter-Pálkor ne menjenek a gyerekek fürdeni, mert könnyen belefulladhatnak a vízbe. Fürdeni különben is csak azokban a hónapokban egészséges kint a szabadban, amelyiknek a nevében nincs ,,rö" betű, vagyis májustól augusztusig. Székelykevén Péter-Pál előtt nem jó késsel vágni az almát, mert jég lesz. A mezőre sem ajánlatos menni, mert akkor is jég lesz.

Ezen a napon legízesebb az eper. Ekkor verik mindenfele az epret a fáról, majd kitűnő pálinkát főznek belőle.

Szlavónia, Muravidék, Baranya lakosai bizonyos termésjósló tulajdonságát is számon tartják e napnak. Azt mondják, hogy ha sok eső esik Péter-Pálkor, sok lesz a gubacs a tölgyesekben.

Az időjárást illetően azt tapasztalták, hogy Péter-Pál után az igazi nyár kiegyensúlyozott napjai következnek. De vigyázni kell, mit eszünk. Székelykevén nem ajánlatos késsel vágni az almát Péter-Pálkor, mert jégeső veri el a
liliana01, 2020. június 30. kedd, 17:55
Női kézilabda BL - EHF-elnök: a négyes döntő nem magyar, hanem európai rendezvény
aktuális csatornán.

Hozzátette, elégedettek a magyar szövetséggel, és kiváló a velük folytatott együttműködés. Mint mondta, évről évre javult a budapesti négyes döntő színvonala, és ugyanez igaz a pályán kívüli szervezésre is.

Az EHF március 25-én úgy döntött, hogy május 8-9. helyett szeptember 5-6-án rendezik a női BL budapesti négyes döntőjét, majd április 24-én közölte: vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án, ugyancsak a magyar fővárosban. Ekkor hangsúlyozták, amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két középdöntő-csoport első két-két helyezettje - köztük a címvédő Győri Audi ETO KC - léphet pályára. A kontinentális szövetség múlt pénteken jelentette be legfrissebb határozatát, amellyel törölte a tornát.

Michael Wiederer közölte, az EHF időben reagált a koronavírus-járványra, de figyelembe kellett venniük, hogy az egyes országokban más ütemben
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:13
Szép napot!Június 29. – miről nevezetes? Péter-Pál na
,,búza töve megszakad", és ilyenkor kezdődik az aratás. A teljes mondás úgy tartja, hogy a búza Szent György napján szökik szárba, májusban kihányja a fejét, Szent Vid napján abbahagyja a növekedést és Péter-Pál napján megszakad a töve. Ez mai nyelvre lefordítva annyit tesz, hogy április végén hosszú szárat ereszt, májusban megindul a kalászfejlődés, június közepén már nem fejlődik tovább, így utána lehet aratni. Péter és Pál emléknapja, mint az aratás kezdete vált ismertté a néphagyományban. Sokfelé ekkor kezdték vágni a rozsot, a búzát. Ha ez utóbbi még nem érett meg a betakarításra, akkor egy-két kaszasuhintást végeztek, csak hogy képletesen megkezdjék az aratást.

Péter-Pál, valamikor dologtiltó nap volt, tehát az aratási munkálatokat JELKÉPESEN kezdték meg!!!!

Sokfelé ekkor fogadták fel a gazdák az aratókat és a napszámosokat.

MI KÖZE EGYMÁSHOZ PÉTERNEK ÉS PÁLNAK?

Sok. Péter, az apostolfejedelem és Pál, a népek térítő apostola kiemelt helyen
koszegimarika, 2020. június 29. hétfő, 11:22
Ítélkezés helyett imádkozzunk,
szerette, ha ,,könnyű" imádkozóval akad dolga. És Mózes sem ,,piskóta" beszélgetőpartner, meghívásának első napjától fogva.
Amikor Isten meghívja, emberileg nézve Mózes egy ,,kudarcot vallott" ember. A Kivonulás könyve szökevényként ábrázolja őt Midián földjén. Fiatalemberként megesett a szíve a népéhez tartozó embereken, és fel is lépett az elnyomottak védelmében. De hamarosan ráébred, hogy jó szándékai ellenére kezéből nem igazságosság, hanem erőszak származik. S ekkor szertefoszlanak dicsőségről szőtt álmai: Mózes már nem ígéretes tisztviselő, akire gyors karrier vár, hanem egy lehetőségeit elszalasztó ember, aki most egy nyájat legeltet, mely ráadásul nem is az övé. És éppen a midiáni pusztaság csendjében hívja meg Isten Mózest az égő csipkebokornál történő kinyilatkoztatásra: ,,»Én vagyok atyád Istene: Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene.« Erre Mózes eltakarta arcát, mert félt Istenre tekinteni" (Kiv 3,6).
Isten szól hozzá, meghívja
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 10:21
Szent Albert a szegény gondozói rend alapítójára
őket.
A puławyi mezőgazdasági és erdészeti akadémián tanult, hogy idővel át tudja venni a családi birtok irányítását. 1863-ban részt vett az Orosz Birodalom elleni januári felkelésben. Megsebesült, és egyik lábát térdtől elvesztette. A cár súlyos büntetést szabott ki a felkelőkre, így el kellett menekülnie az országból. Egy ideig Belgiumban folytatott mérnöki tanulmányokat, majd Párizsba ment, ahol festeni kezdett. Rajztanári oklevelet szerzett, majd a müncheni szépművészeti akadémia hallgatója volt. Ekkor térhetett csak haza.
Krakkóban ismert és népszerű festővé vált. Mindeközben egyre inkább együttérzés ébredt benne a szegény és elnyomott emberek iránt. Munkát vállalt a város egyik hajléktalanszállóján, és festményein is mind gyakoribb téma lett a szenvedés. Egyik fő műve az Ecce Homo című kép, amelyen az egész emberiség szenvedését magára vállaló Emberfiát ábrázolta.
1880-ban úgy döntött, elhagyja a fényes karriert ígérő művészi pályát és életét a szegényeknek szenteli. Belépett a jezsuita
maroka, 2020. június 17. szerda, 18:05
Egyre népszerűbb a Dankó Rádió nemrég megerősödött népzenei kínálata
A rádióadó 2020 elején jelentkezett az új, "Dankó Rádió - A magyar zene rádiója" szlogennel, emellé pedig friss műsorstruktúra is társult - idézte fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteki közleményében.

"Nagyon örülünk, hogy ennyire népszerűek a népművészeti műsoraink, például a Tudta-e? sorozat vagy a szombat és vasárnap délelőtt 10 órától jelentkező népzenei összeállításunk. A Dankó Rádiót általában nótarádióként szokták azonosítani, amit szeretnénk árnyalni, hiszen a kínálatunk ennél jóval sokszínűbb, amit az új szlogenünk és többek között a népzenei, néptáncos műsorok is jeleznek" - idézi a közlemény Eredics Gábort, a Dankó Rádió csatornaigazgatóját.

A műsorok mellett a Dankó Rádió közösségimédia-felületének is egyre nagyobb a látogatottsága, ahol szintén kiemelkedik a népzenei és néptánctartalmak iránti érdeklődés - olvasható a közleményben, amely a sikeres kezdeményezések közül kiemeli a Trianon 100 emlékezéssorozat alkalmából az Összetartozás100 Folk -
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 18:52
Prágai Szent Ágnes - Böjte Csaba t. jegyzete
nevelésének befejezésére Ausztriába küldte a Babenbergek udvarába. Hamarosan azonban ürügyet keresett és talált ennek az eljegyzésnek a fölbontására is, hiszen lányáért most már a hatalmas angol király, III. Henrik, valamint maga -- az időközben megözvegyült -- II. Frigyes császár versengett. Mit sem törődve immár felnőtt leánya ellenkezésével, aki mindenáron szerzetesnő akart lenni, eljegyezte őt a császárral. Mielőtt azonban az esküvőre sor kerülhetett volna, 1230- ban váratlanul meghalt Ágnes apja, Ottokár, s ekkor a pápa, IX. Gergely segítségével Ágnesnek sikerült rávennie Frigyest, hogy adja vissza szabadságát.
A huszonöt éves hercegnő egy pillanatot sem késlekedett: királyi öltözetét durva darócra cserélte föl, s Prága város peremén, a nyomornegyedben keresett magának egy kis házat. Bizonyára Boldog Hedvig példája nyitotta föl szemét az elkényeztetett királyi gyermeknek, hogy már korán észrevette azt a minden képzeletet fölülmúló társadalmi igazságtalanságot, ami a különböző osztályokat
maroka, 2020. június 09. kedd, 06:45
Fehérvár Kupa: 128 teniszező indul a négynapos tornán
nézők.

Cser-Palkovics András polgármester megtiszteltetésnek nevezte, hogy Székesfehérvár rendezheti a nehéz időszak utáni első honi viadalt, amely véleménye szerint komoly mezőnyt vonultat fel.

Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub elnöke kiemelte, hogy ez a verseny nemcsak Fehérvár életének legnagyobb, de a magyar tenisz szempontjából is az egyik legnagyobb mezőnyt felsorakoztató verseny, hiszen eddig százhuszonnyolc nevezés futott be, F1, F2 és N1-es kategóriákban. Szerinte az elmúlt 30-40 évben ekkora létszámú és ilyen erősségű mezőny nem jött össze sehol az országban.

Jelezte, hogy a szövetség engedélyével szabadtéren és csarnokban is lesznek meccsek, összesen tizenegy pályán játszanak majd.

Galambos Gábor versenyigazgató megerősítette, hogy ekkora mezőny egy magyar bajnokságon sem szokott összejönni. A férfiaknál Fucsovics Mártonon és Balázs Attilán, vagyis a két top 100-as magyar teniszezőn kívül mindenki elrajtol, így az a Marozsán Fábián is, aki a legutóbb legyőzte
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 13:02
Trianon 100:a magyar fájdalom és remény emlékművei Budapeste
lányt.

A négy égtáj szobrainak félköríve által kijelölt középpontban volt a tér egyik dísze, a virágágyás, mely a történelmi Magyarországot mintázta, körülötte a Magyar Hiszekegy soraival.

A Szabadság téri virágágyás egy 1938-ban készül amerikai turisztikai film színes képkockáján


A szoborcsoport túlélte a második világháborút, 1945 augusztusáig a helyükön álltak a szobrok, ekkor azonban eltávolították őket.

,,Fennmarad a világ végezetéig" - Az Ereklyés országzászló

Több mint hét évnek kellett eltelnie, míg az elszakított részek szobraihoz felépülhetett az az emlékmű, mely a Szabadság téri szoboregyüttest teljessé tette. Miután ugyanis Magyarországot arra kényszerítették, hogy törvénybe iktassa az elkészítői által Trianoni békeszerződésnek nevezett békediktátumot, hivatalosan be kellett szüntetni minden irredenta
menusgabor, 2020. június 02. kedd, 22:15
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
elsőbbséget. Ezen keresztül megmutathatjuk, hogy arról gondolkodunk, hogy az Ő tetszését keressük, az Ő színe elé járuljunk, és teljes szívvel Őt keressük. Az, amit igaz szívvel, őszintén teszünk, az Írásban úgy van megírva, reggel kell tennünk (Zsolt. 101: 8 ), mert a szorgalmas emberek - jó reggel ébrednek fel. Dávid odaszánásának erejét és forróságát így fejezte ki: ,,Isten! Én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged" (Zsolt. 63: 2).

2. Reggel vagyunk éberek, telve élettel, ekkor vagyunk legjobb formánkban. Amikor lelkünk éber az éjszakai álom és pihenés után, a maga nemében új életet kezdünk, a fáradtság pedig az előző nap gondjává válik. Izrael Istene nem bóbiskol, és nem alszik; sőt amikor az Isten különösen megmutatja magát népének, azt mondják Róla, hogy Ő olyan, mint aki álomból serken fel (Zsolt. 78: 65). Ha valamikor is képesek vagyunk valami jót tenni, hát akkor ez az idő reggel van, ezért is lett szállóigévé az Aurora Music Amica, azaz ha a reggel a múzsák barátja,
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
1/383
Képek, videók
evangelium könyv1202.jpg
maroka
2018. december 02. vasárnap, 18:46
JÉZUSkép-evangélium--. jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 26. vasárnap, 13:27
EVangelium---.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 20. hétfő, 10:14
EVAngéliumkép.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 18. szombat, 15:51
evangélium-krisztus-k- -.j
katolikusokoldala
2018. június 28. csütörtök, 14:48
evangelium könyv0624.jpg
maroka
2018. június 24. vasárnap, 23:35
Evangelium-mai---.jpg
katolikusokoldala
2018. március 02. péntek, 18:54
EVANGÉLIUM---.jpg
katolikusokoldala
2018. február 12. hétfő, 19:09
EVANGELIUM.jpg
katolikusokoldala
2017. november 25. szombat, 18:47
evangelium365.jpg
maroka
2017. október 17. kedd, 11:11
károlyatya_evangelium0 205
maroka
2017. február 05. vasárnap, 17:28
János evangéliuma 01.jpg
chillik
2017. január 19. csütörtök, 10:09
Természetes antibiotikum.
pacsakute
2020. május 11. hétfő, 00:14
0009__termeszet_atlats zo.
koszegimarika
2020. április 11. szombat, 08:43
Arctisztítás természetes
pacsakute
2020. február 10. hétfő, 22:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.