Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:51 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szili Katalin Washingtonban: napjainkban különösen fontos a nemzeti elkötelezettség
sikerült megteremtenünk a békét magyar és magyar között". A szabadsághoz pedig hozzátartozik az állampolgársághoz társuló szavazati jog is, és ezzel az idén az európai választásokon az amerikai magyarság is élhet - tette hozzá.

A miniszterelnöki biztos kifejtette: "Európa ma azzal küzd, vajon képes lesz-e megőrizni keresztény jellegét a jövőnek, vagy az illegális bevándorlás nyomán felhígulnak társadalmai". Hozzáfűzte: a kontinensen még mindig vannak olyan közösségek, amelyek európai egyesült államokban gondolkodnak ahelyett, hogy a nemzetek Európáját építenék, ahol mindenki megőrizheti saját identitását, szuverenitását. A szuverenitás megőrzését Szili Katalin napjaink egyik legfontosabb kérdésének nevezte Európában. "Mi azt szeretnénk, ha a Kárpát-medencében a jövőben is beszélnének magyarul, és a jövőben is tudnák, mi az a kokárda" - mondta.

A politikus szerint "a mai világban különösen fontos a nemzeti elkötelezettség". Az MTI-nek kifejtette: az értékválsággal küszködő mai világban - amikor van
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 08:41
Külsőségekben is gazdag koreai opera az Erkel Színházban
visszautasított istenség, a féltékeny Palmokszura átka hoz rontást.

A Halhataltan szerelem című opera ihletője egy 1997-ben felfedezett, 420 éves levél volt, amelyet egy Andong város közelében feltárt kriptában találtak meg. Ebben egy özvegyen maradt asszony vall fiatalon elhunyt férjéhez intézett soraiban a generációkon is átívelő, halhatatlan szerelemről. A hagyományok és a modernitás sajátos elegye jól jellemzi a kortárs zeneszerző, Cso Szung Rjong alkotását, aki tanulmányait hazája mellett az Egyesült Államokban végezte, jelenleg pedig az Andongi Egyetem zenei karának zeneszerzés-professzora.

Az előadás főszereplői közül a Jonit megformáló szoprán, Ma Hje Szon tanulmányait Olaszországban végezte, és számos európai szakmai elismerés mellett első helyet ért el a Trapaniban megrendezett Guiseppe Di Stefano nemzetközi énekversenyen. Az Ungtét alakító tenor, O Jang Min és a Palmokszurát megszemélyesítő basszista, Jun Szung Wo ugyancsak több előkelő helyezést ért el olasz énekversenyeken, és
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 11:51
Donald Trump együttérzését fejezte ki az új-zélandi miniszterelnöknek a terrortámadás miatt
Államok kész minden segítséget megadni" - írta az elnök. "Új-Zéland, szeretünk!" - fejezte be Twitter-bejegyzését Trump.

Nihad Awad, az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa nevű emberi jogi ernyőszervezet igazgatója pénteken nyilatkozatban ítélte el a terrortámadást. Mint fogalmazott: a világ valamennyi muszlim vallású embere gyászol. Awad elítélte a gyűlöletbeszédet, amely szerinte erőszakhoz vezet, és úgy vélte, hogy az új-zélandi terrortámadás is a gyűlöletbeszéd következménye.

Az Egyesült Államokban péntektől megszigorították a mecsetek védelmét.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) gyalázatos és gyáva cselekményként ítélte el a Christchurchben történteket. Állásfoglalásában a BT hangsúlyozta: a terrorizmus semmivel sem igazolható bűncselekmény.

"A Biztonsági Tanács tagjai megerősítették, hogy a terrorizmus különböző megjelenési formáiban az egyik legnagyobb fenyegetés a nemzetközi békére és biztonságra" - fogalmaz a tizenöt tagú testület közleményében. A BT-ben egy öt perces néma
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 21:22
RMDSZ: európai kisebbségvédelmi törvényre van szükség
A Washington által csütörtökön közzétett dokumentum az anyanyelvhasználattal és az ingatlan-visszaszolgáltatással kapcsolatban tett említést a romániai magyarságról a Romániáról szóló jelentésében - idézi fel a szövetség tájékoztató hírlevelében.

A 2018-ra vonatkozó helyzetértékelés kitér a magyar kisebbséget ért diszkriminatív intézkedésekre, és rámutat az anyanyelvhasználat területén tapasztalt hiányosságokra. "Az amerikai külügyminisztérium is aláhúzza, amiért az RMDSZ is évek óta dolgozik, hogy legyenek egyértelmű törvények az anyanyelvhasználat kapcsán, és ezeket tartsák be helyi és állami szinten egyaránt. Ezért módosítottuk tavaly a közigazgatási törvénykönyvet - amelyet Klaus Iohannis államfő az alkotmánybíróságon támadott meg -, ezért mielőbb el kell fogadtatnunk ismét a parlamentben" - mondta Porcsalmi Bálint.

Az amerikai dokumentum részletesen beszámol azon ingatlanok visszaszolgáltatási helyzetéről is, amelyeket a második világháború után kobzott el a román kommunista állam.
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 16:42
Novák: az amerikai döntéshozók érdeklődéssel figyelik a magyar családpolitikát
A Tegyük ismét naggyá a családokat címmel rendezett konferencián, amelyet a Kongresszusi Könyvtár dísztermében tartottak, Novák Katalin beszámolót tartott a magyar kormány családpolitikai intézkedéseiről és terveiről.

Arra a kérdésre, hogy mi az, ami a leginkább megfogta az amerikaiakat, Novák Katalin a legalább négy gyereket vállaló nők személyijövedelemadó-mentességét emelte ki.

"Ezt itt, az Egyesült Államokban egyelőre ugyan el sem tudják képzelni, de nagyon előremutatónak tartják" - mondta az államtitkár.

Közölte: amerikai partnerei rendkívüli elismeréssel adóztak annak a magyar kormánydöntésnek, amely lehetővé teszi, hogy a családtámogatásokat már a magzati élet idején is igénybe lehessen venni.

Az államtitkár elmondta: amerikai partnereiktől "rendre azt hallani", hogy a magyar családpolitikai intézkedések sora olyan példa, amelyet nem egy tekintetben ők is szívesen követnének.

"Elmondták azt is, hogy Magyarország ugyan kicsi ország, kivált az Egyesült Államokból nézve,
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 07:04
Tőzsde - Veszteségben az amerikai tőzsdeindexek
emelkedéssel kezdő DJIA-30 index 0,02 százalékkal húzódott vissza mínuszba a piaci zárást megelőzően mintegy két órával. Az S&P-500 és a Nasdaq Composite indexek nagyjából a kezdésnek megfelelő csekély, 0,1 százalék körüli veszteségben jártak a zárás közeledtével is.

Az árfolyamindexeket a vártnál jóval kisebbnek bizonyult januári lakásértékesítési adatok fogták vissza az emelkedéstől csütörtökön. Januárban ugyanis az előző havihoz képest 6,9 százalékkal csökkent az új lakások értékesítése az Egyesült Államokban a várt 0,9 százalékos csökkenés helyett és a decemberi 3,8 százalékos havi növekedés után.

A nap nagy vesztese a Facebook részvénye volt két százalékos eséssel. A közösségi média platform főbb szolgáltatásai, a Facebook, az Instagram és a WhatsApp alkalmazások használatát egyaránt fennakadások nehezítették meg az ügyfeleknek a nap folyamán. A Facebook részvényének nem kedvezett az sem, hogy a New York Times beszámolója szerint a szövetségi ügyészség nyomozást indított ellene más nagy
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:31
Januárban csökkent az új lakások értékesítése az Egyesült Államokban
Januárban az előző havihoz képest 6,9 százalékkal csökkent az új lakások értékesítése az Egyesült Államokban a várt 0,9 százalékos csökkenés helyett és a decemberi 3,8 százalékos havi növekedés után.

Januárban szezonális kiigazítással évesítve 607 ezer új lakást értékesítettek a várt 622 ezer helyett a decemberi évesített 652 ezer után.

Az idei januári évesített értékesítés 4,1 százalékkal marad el a 2018 januári 633 ezertől.

A decemberi évesített értékesítési adatot 621 ezerről módosította 652 ezerre a Census Bureau.

Az értékesített lakások medián ára januárban az előző havihoz képest 3,8 százalékkal 317 ezer dollárra csökkent.

A lakásértékesítések januári csökkenését részben a szövetségi kormányzati munka részleges leállása magyarázza.https://www.census.gov/construction/nrs/pdf/newressales .pdf
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 15:31
Mága Zoltán hegedűművész Liszt Ferenc díjat kapott
méltónak kell maradnom a kitüntetéshez, meg kell őriznem zenésztársaim és közönségem szeretetét, tiszteletét és bizalmát. Továbbra is nagy alázattal és szeretettel végzem azt a kulturális missziót, amit három évtizeddel ezelőtt célul tűztem ki magam elé, hogy hazámban, és a világ számos pontján hirdessem a magyar zenei kultúrát és a zene erejével hidakat építsek emberek és országok között. Tisztelettel és alázattal Liszt Ferenc emléke előtt, valamint a művészeti díj iránti köszönetként az Egyesült Államokban hamarosan kezdődő koncertkörutam részeként a New York-i Carnegie Hall Nagytermében tartandó koncertemen a világhírű zeneszerzőnk műveit is játszani fogom. A Liszt Ferenc-díjjal járó pénzjutalmat, mint ahogyan más esetekben is, jótékonysági célokra fogom fordítani.
Köszönet a közönségemnek azért a végtelen szeretetért és tiszteletért, amiből évtizedek óta erőt gyűjthetek nemcsak a művészi munkámhoz, hanem karitatív misszióimhoz is. Ígérem, továbbra is a kultúra és az emberek szolgálatában folytatom
maroka, 2019. március 14. csütörtök, 14:04
Emelkedett a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint hatezerrel, 229 ezerre nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a március 9-én záródott héten. Elemzők 225 ezres számot vártak.

A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők, és már a 208. egymást követő héten áll 300 ezer alatt ez a szám.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag viszont 2500-zal 223 ezer 750-re esett. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 18 ezerrel, 1 millió 776 ezerre kúszott fel a március 2-án zárult héten. Már a 98. egymást követő héten állt kétmillió alatt ez a szám, tükrözve a munkaerőpiac feszességét. Elemzők 1 millió 775 ezres adatra számítottak.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag kereken ezerrel, 1 millió 766 ezer 250-re csökkent. Ez a szám 95. hete volt kétmillió
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:54
Március 15. - Benkő: a magyar ember soha nem akarta feladni függetlenségét
hangsúlyozta a miniszter.

Kiemelte továbbá, az is 1848-nak köszönhető, hogy létezik önálló Magyar Honvédség. Napjainkban a Magyar Honvédség számára soha nem látott lehetőség nyílt meg: olyan önálló, erős honvédséget hoznak létre, amely nemcsak Magyarország, a magyar emberek, hanem Európa, s a nagyvilág számára is példaértékű - tette hozzá.

Benkő Tibor azt mondta: 1848-nak még mindig megvan az üzenete a világban. Napjainkban el kell dönteni, hogy önálló nemzetek Európájában vagy "európai egyesült államokban akarunk élni" - fűzte hozzá.

A miniszter szerint ez - ismerve az embereket, különösen a katonákat -, nem kérdés. Továbbra is küzdeni kell a nemzetek önállóságáért, amit 1848-ban kivívtak elődeink - hangoztatta Benkő Tibor, hozzátéve: olyan önálló, független Magyarországot kell megteremteni, ahol mindenki megtalálja békéjét és biztonságát.

Az ünnepség végén a miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka elismeréseket adott át azoknak a katonáknak és civileknek, akik
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:42
Januárban nőtt a tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya az Egyesült Államokban
Januárban 0,4 százalékkal nőtt a tartós javak megrendelése az előző havihoz képest a várt 0,5 százalékos csökkenés helyett. A decemberi havi növekedést a Census Bureau 1,2 százalékról felülvizsgálat után 1,3 százalék növekedésre módosította.

A nem hadieszközként szolgáló tőkejavak megrendelése repülőgépek nélkül a júliusi 1,5 százalék óta a legnagyobb mértékben, 0,8 százalékkal emelkedett januárban az előző hónaphoz képest. Decemberben 0,9 százalékkal csökkent a mutató, amit tapasztalati alapon az üzleti célú beruházási tervek pontos indikátorának tekintenek gazdasági elemzők.

A polgári repülőgépek megrendelései 15,9 százalékkal nőttek januárban az előző havihoz képest. Decemberben a polgári repülőgépek megrendelései 35,7 százalékkal nőttek.

A személygépkocsik megrendelései januárban 1,0 százalékkal csökkentek a decemberi 2,0 százalék növekedés után.

A szállítóeszközök leszámításával a tartós fogyasztási cikkek megrendelései 0,1 százalékkal csökkentek januárban az előző havihoz
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:51
Emelkedtek a termelői árak az Egyesült Államokban
A washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézetének (BLS) szerdán közölt adatai szerint februárban 0,1 százalékkal emelkedett a fogyasztói árindex a januári 0,1 százalékos csökkenés után. Elemzők 0,2 százalékos emelkedést vártak.

A változékony élelmiszer-, energia- és kereskedelmi szolgáltatási árakat nem tartalmazó termelői maginfláció havi szinten szintén 0,1 százalék volt.

Éves összevetésben a termelői árindex 1,9 százalékkal emelkedett tavaly februárhoz képest, a maginfláció pedig 2,5 százalékkal nőtt.

Noha a munkanélküliségi ráta közel öt évtizedes mélyponton van és a bérek növekednek, a fogyasztói árak éves szinten csupán 1,5 százalékkal emelkedtek, ami lehetővé teszi, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) türelmes legyen idén a kamatemelésekkel.

A Fed a 2 százalékhoz közeli inflációs célszámot az élelmiszer- és energiaárakat nem tartalmazó személyes fogyasztási kiadások árindexében határozza meg, de az infláció alakulásának megítéléséhez
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:21
1/830
Képek, videók
a Discovery Washingtonban
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:38
A család Washingtonban
lunczk
2007. április 29. vasárnap, 14:30
Napjainkban
kelo54
2011. február 14. hétfő, 08:42
Hariko napjainkban
suzymama43
2010. július 15. csütörtök, 12:09
napjainkban
monyo77
2008. augusztus 28. csütörtök, 23:01
Napjainkban
forgacsnetunde
2008. április 14. hétfő, 22:55
Én napjainkban
vicus54
2007. április 22. vasárnap, 22:05
Tisza L.krt napjainkban
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 16:17
Kalózhajó napjainkban
airbatka
2006. október 11. szerda, 09:02
Megyeháza napjainkban
pecsioszi
2006. július 09. vasárnap, 09:32
kép-nemzeti-csokor.jpg
durcimarcika
2019. március 14. csütörtök, 17:10
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.