Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 02:43 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Kaliforniában ismét jelentős szigorítások léptek érvénybe
Gavin Newsom, a nyugati parti amerikai tagállam demokrata párti kormányzója előző este rendelte el az éttermek, presszók, szórakozóhelyek, múzeumok és állatkertek ismételt lezárását. A leginkább fertőzött megyékben be kellett zárniuk a templomoknak, fitnesztermeknek és fodrászatoknak is.

Kalifornia két legnagyobb iskolakerülete - Los Angelesben és a déli San Diegóban - bejelentette, hogy a tanév őszi újrakezdésekor a járvány miatt csakis online oktatás lesz.

A kormányzó hangsúlyozta: "ez a vírus nem fog eltűnni egyhamar".

A mintegy 40 millió lakost számláló Kaliforniában több mint 300 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, és a koronavírus okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben több mint 7 ezren haltak meg. Az elmúlt két hétben 20 százalékkal emelkedett az újonnan regisztrált fertőzöttek aránya, és egyre többen kerülnek a kórházak intenzív osztályaira.

Kalifornia mellett továbbra is folyamatosan nő a fertőzöttek száma Arizonában, Texasban és Floridában. Floridában egyedül
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 19:42
Az olajkereslet napi 9 millió hordós csökkenésére számít az idén az OPEC
honlapján kozzétett júliusi jelentésben az OPEC napi 90,7 millió hordós olajfelhasználást jelez előre az idei évre, 9 millió hordóval alacsonyabbat a 2019-esnél.

Az OPEC a világgazdasági teljesítmény 3,7 százalékos csökkenését jelzi előre 2020-ra, míg júniusi prognózisában még 3,4 százalékos GDP-csökkenéssel számolt. Az idei csökkenést 2021-ben 4,7 százalékos növekedés követi majd.

Az euróövezet bruttó hazai terméke az idén 8,0 százalékkal csökken, jövőre 4,3 százalékkal emelkedik. Az Egyesült Államokban az idén 5,2 százalékos lesz a GDP-csökkenés amit jövőre 4,1 százalékos növekedés követ majd.

Júniusban a globális olajtermelés napi 3 millió hordóval napi 86,29 millió hordóra csökkent. Mivel az OPEC az átlagnál nagyobb mértékben csökkentette termelését, részaránya a globális termelésnek közel negyedére, 25,8 százalékra csökkent, 1,3 százalékponttal alacsonyabbra az előző havinál.

Áprilisban az OPEC és a szervezeten kívüli nagyobb olajtermelők Oroszország vezetésével a kitermelés napi
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 18:02
Gulyás Gergely: manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni
című előadásában arra figyelmeztetett: Nyugaton már az önmagukat progresszívnak nevező erők mondják meg, mi az, ami elfogadható. 1968 után minden megváltozott, a 68-as nemzedék úgy érezte, megmondhatja, mi az erkölcs, mi a norma, mihez kell igazodni, aki pedig mást gondol, azt megbélyegzik.

Aki Nyugat-Európában szembemegy a balliberális fősodorral, azt addig zaklatják, amíg el nem hagyja a közéletet - jegyezte meg a miniszter, hozzátéve: Közép-Európa vált a szabadság terévé.

Az Egyesült Államokban zajló zavargások kapcsán a fideszes politikus a 2006. őszi budapesti tüntetésekre célozva hangsúlyozta: "mi tudjuk, hogy a rendőri brutalitásra nincs mentség", de ez nem indok arra, hogy "eltöröljük a múltat és újraszabjuk a jelent". Amerikában jól szervezett tüntetésekkel manipulálják a társadalmat, cél a nemzeti történelem, a hagyományok és erkölcsök megsemmisítése. Az ottani baloldali média azt sulykolja, hogy a rendőrség és az államhatalom rasszista.

Nyugat-Európában a társadalmakat átalakítják,
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:24
Emelkedtek a fogyasztói árak júniusban az Egyesült Államokban
Júniusban a várt 0,5 százalék helyett 0,6 százalékkal emelkedett havi bázison a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban a májusi 0,1 százalékos havi csökkenés után.

A havi áremelkedéshez az energiaárak járultak hozzá a legnagyobb mértékben. Az energiaárak júniusban 5,1 százalékkal emelkedtek az előző havihoz képest, ezen belül pedig az üzemanyagárak 12,3 százalékkal.

Az előző évihez képest a vártnak megfelelő mértékben, 0,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak júniusban a májusi 0,1 százalékos éves áremelkedés után.

A májusi 0,1 százalék négy és fél éve a legkisebb volt, a júniusi 0,6 százalékos infláció pedig három hónapja a legmagasabb lett az Egyesült Államokban.

A júniusi éves áremelkedéshez az élelmiszerárak járultak hozzá a legnagyobb mértékben. Az élelmiszerárak a májusi 4,0 százalék után júniusban 4,5 százalékkal emelkedtek, 2011 decembere óta a legnagyobb mértékben. Az üzemanyagárak júniusban 23,4 százalékkal csökkentek a májusi 33,8 százalékos csökkenés
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:12
Krónika 5. rész (uniós helyreállítási csomag)
frakciójuk tagjai nem vesznek részt a szavazáson.

Az európai országok évszázadokon keresztül háborúztak egymással, de a nemzetek közötti háború nem hozott boldogságot és felemelkedést - jelentette ki. A kontinens majdnem megroppant a II. világháborúban, de a háború után, Európa romjain született meg az a gondolat, amit a DK most véd - tette hozzá. Hangsúlyozta: az Európai Unióban hetven éve béke van.

A DK az egyre hatékonyabb és egyre szorosabban együttműködő EU-ban, az Európai Egyesült Államokban hisz - szögezte le.

Ungár Péter (LMP) pártja véleményét ismertetve kijelentette: az európai status quo-t megalapozó gazdasági rendszer fenntarthatatlan. Az LMP mindig ellenezte, hogy Magyarország globális pénzügy körök hitelfüggőségébe kerüljön - tette hozzá.

Nem a négy szabadság, hanem a négy felelősség Európájára van szükség, ahol a szolidaritás nem mese, hanem valóság - szögezte le.

A jogállamiság kritériumokról azt mondta, nem gondolja, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás valóban
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:02
Tennessee kormányzója szigorú abortusztörvényt írt alá, a bíróság azonnal felfüggesztette
William Campbell nashville-i kerületi bíró már a törvény megszavazása után jelezte, hogy megvétózza az életbe léptetését, amint Bill Lee, Tennessee republikánus kormányzója az aláírásával törvényerőre emeli. Indoklásában Campbell bíró a többi között azt írta: tartja magát a szövetségi legfelsőbb bíróság döntéséhez, miszerint szükségtelen terhekkel nem szabad megterhelni a még a magzat életképessége előtt elvégzendő abortuszhoz folyamodó nőket.

A bírói döntés - amelyet több civilszervezet, köztük a Planned Parenthood és az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) perkeresete előzött meg - július 24-ig, az ügyben tartandó első bírósági meghallgatásig marad érvényben.

Lee kormányzó hétfőn, a jogszabály aláírási ceremóniáján hétfőn kijelentette: "vitathatatlanul az ország legkonzervatívabb, életbarát törvényét" írja alá.

A törvény értelmében Tennessee állam területén a magzat első szívdobbanásától, tehát körülbelül a terhesség hatodik hetétől kezdve tilos lenne a művi
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 21:22
Kína szankciókkal válaszol az ujgurok miatt tett amerikai lépésekre
megsértéséhez" a Kína északnyugati részén fekvő Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen. Az intézkedés egyik érintettje Csen Csüen-kuo, a Kínai Kommunista Párt (KKP) Hszincsiangért felelős titkára, aki tagja a KKP 25 tagú politikai bizottságának, a Politbürónak, és Hszincsiang előtt Tibetben volt a párttitkár. Csen eddig a legmagasabb rangú kínai tisztségviselő, akire Washington szankciót rótt ki. A döntés értelmében az érintett tisztségviselőktől és családtagjaiktól megtagadják az amerikai vízumot, az Egyesült Államokban található vagyoni eszközeiket befagyasztják, valamint ettől kezdve bűncselekménynek minősül, ha bárki pénzügyi tranzakciót folytat velük az Egyesült Államokban.

A csaknem 22 millió lakosú Hszincsiangban mintegy tízmillió, zömében muszlim vallású, a türk népcsoporthoz tartozó ujgur él. Jogvédő szervezetek szerint a területen csaknem egymillió muszlimot - az ujgur és kazah kisebbségek tagjait - zártak akaratuk ellenére átnevelő táborokba. Kína álláspontja szerint azonban Hszincsiangban a
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 11:11
Koronavírus - Giroir admirális: az Egyesült Államokban még több haláleset várható
rendelkezésre áll elegendő mennyiségű teszt. Elmondta, hogy például pénteken több mint 823 ezer vírustesztet végeztek el. Megítélése szerint a következő néhány hétben már napi egymillió tesztet végeznek majd.

Az NBC televíziónak nyilatkozva - szintén vasárnap - Brett Giroir azt hangsúlyozta, hogy a kormányzat egyelőre kézben tartja a járványt, de mindenkinek ki kell vennie a részét, hogy a vírusellenes küzdelem sikeres legyen. Kifejtette, hogy fel kell gyorsítani a tesztelést.

Az Egyesült Államokban péntektől szinte folyamatosan magas az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint egyedül a pénteken 66 ezer új fertőzést állapítottak meg.

Különösen megugrott a fertőzések aránya a déli tagállamokban: Kaliforniában, Arizonában, Texasban, Floridában, Georgiában. Kaliforniában Gavin Newsom, az állam demokrata párti kormányzója még pénteken elrendelte, hogy bocsássanak szabadon a börtönökből nyolcezer elítéltet. A kormányzó az elítéltek és a
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 21:23
Az amerikai házelnök bírálja, hogy Trump kegyelemben részesítette egykori tanácsadóját
A demokrata párti politikus a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az elnöki kegyelem "megdöbbentő korrupció", és ez szerinte fenyegetést jelent az amerikai nemzetbiztonságra nézve is.

Roger Stone-t, aki régebben Donald Trump tanácsadója volt, 40 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték, mert az oroszoknak a 2016-os választásokba történt beavatkozását vizsgáló, Robert Mueller vezette különleges bizottságnak és a kongresszusi meghallgatáson a törvényhozóknak is hamis nyilatkozatot tett, továbbá megpróbált befolyásolni tanúkat. Stone - aki a Nixon-adminisztráció óta aktív résztvevője az amerikai politikának - a jövő héten kezdte volna meg börtönbüntetése letöltését.

Donald Trump péntekről szombatra virradóra közölte, hogy elnöki kegyelemben részesíti. Döntését a Twitteren közzétett bejegyzésében azzal indokolta, hogy Stone "jogellenes boszorkányüldözés célpontja volt" a Mueller-vizsgálat során. Trump hozzátette, hogy ennek a vizsgálatnak "soha nem lett volna szabad
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 20:02
Koronavírus - Skót miniszterelnök: meg kell akadályozni a fertőzések behurcolását más országrészekből
fertőzés behurcolása.

Hozzátette: Skócia ezért járt el óvatosan a külföldről érkezők karanténkötelezettségének enyhítésével, és ezért kell nagyon ügyelnie arra is, hogy az Egyesült Királyság más részeiből ne kerülhessen be új koronavírus-fertőzés Skóciába.

A skót miniszterelnök külföldi országok belső utazási korlátozásainak példái közül kiemelte, hogy Ausztráliában jelenleg nem lehet Melbourne-ből Sydney-be utazni a koronavírus-fertőzések számának melbourne-i megugrása miatt, az Egyesült Államokban pedig New York állam kormányzója korlátozta a beutazást a járvány által legsúlyosabban érintett amerikai államokból.

Nicola Sturgeon kiemelte: az előző 24 órában az Egyesült Királyságban 148 koronavírus-fertőzött beteg halt meg, és a halálesetek közül 147 Angliában történt.

Skóciában ugyanakkor az előző három napon egyetlen olyan halálesetet sem jegyeztek fel, amely a koronavírus okozta Covid-19 betegséghez lett volna köthető, a szombat délelőtt zárult 24 órában pedig mindössze hét új
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 15:01
Iohannis megtámadta az alkotmánybíróságon a genderelmélet oktatását tiltó módosító indítványt
véleménynyilvánításhoz való jogot, a lelkiismereti szabadságot és az egyetemi autonómiát. Az elnök szerint a parlament nem szabhatja meg, hogy mit taníthatnak az egyetemen. Úgy véli, a teljes oktatási rendszernek nyitottnak kell lennie a gondolatok, a vélemények és az értékek számára.

Az indítványt a Traian Basescu volt államelnök által védnökölt jobbközép Népi Mozgalom Párt (PMP) egyik honatyája, Vasile Cristian Lungu Kolozs megyei képviselő terjesztette be, aki ortodox teológiát végzett Zilahon, és az Egyesült Államokban is tanult pszichológiát. Az indítványát június közepén szavazta meg a szenátus ügydöntő jogkörrel.

A jogszabályt a kezdeményező jobbközép párt mellett a szenátusban többséggel rendelkező balközép Szociáldemokrata Párt (PSD) is támogatta, a kormányzó, szintén jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) pedig tartózkodott.

A genderelmélet iskolai bevezetését erőteljesen ellenezték a romániai egyházak, köztük az ortodox egyház, amely nagy befolyással bír a román társadalomban és a
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:42
Lavrov: az amerikai elnökválasztási harc terméke az orosz-tálib összeesküvés vádja
Lavrov az amerikai félnek abból a követeléséből, hogy a tárgyalási folyamatba mindenképp vonják be Kínát is, azt a következtetést vonta le, hogy az Egyesült Államok nem kíván hosszabbítani. Hozzátette, hogy Moszkva ezen a téren továbbra is törekedni fog a Washingtonnal folytatott párbeszéd fenntartására.

Lavrov elmondta, hogy Moszkva részéről nincs akadálya egy orosz-amerikai csúcstalálkozó megrendezésének, ha erre Washington is hajlandóságot mutat majd. Kifejezte kívánságát, hogy az Egyesült Államokban a kétoldalú viszonyt ne tekintsék "az elnökválasztási küzdelem" adalékának.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) állandó tagsággal rendelkező öt tagállam vezetőinek orosz részről kezdeményezett lehetséges csúcstalálkozójával kapcsolatban hangoztatta: Moszkva kiáll amellett, hogy megengedhetetlen a nukleáris háború. Aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Washington az elmúlt két év során elutasította, hogy ismételten elkötelezze magát ezen alapelv mellett.

Oroszországnak a G7-csúcsra szóló
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:02
1/913
Képek, videók
Óriásfenyő Kaliforniában
sanci81
2014. november 06. csütörtök, 18:35
óriásfenyő Kaliforniában.
lilagondolatok
2014. augusztus 09. szombat, 15:47
Vörösfenyők_Kaliforniá ban
angolka
2008. február 09. szombat, 19:53
Vízesés Kaliforniában.jpg
solanum
2006. május 26. péntek, 07:46
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
559119-black-tea-news- hea
taszat
2018. június 14. csütörtök, 10:30
dhv-news-21.jpg
sz719eszter
2017. november 23. csütörtök, 22:27
news5.jpg
charlotteani
2017. január 11. szerda, 22:49
news.jpg
charlotteani
2016. március 31. csütörtök, 00:51
News131125t678ie67.jpg
matolaterezia
2016. március 01. kedd, 20:25
A_news_bureau_photo,_O ct.
lilagondolatok
2016. január 13. szerda, 14:12
news_8316749.gif
cserhat3
2014. december 27. szombat, 12:51
daily news.jpg
onallovelemeny
2014. január 20. hétfő, 22:04
Pumpcast News, Part 1 - T
snbela44
2013. december 26. csütörtök, 06:52
Oriflame news 2013-2014
sarkadykati
2013. november 07. csütörtök, 17:56
Címkék
legkisebb volt, balliberális fősodorral, ENSZ Biztonsági Tanácsában, genderelmélet oktatását, amerikai politikának, fideszes politikus, Csen Csüen-kuo, déli tagállamokban, Szociáldemokrata Párt, türk népcsoporthoz, átlagnál nagyobb, ügyben tartandó, Johns Hopkins, következő néhány, globális olajtermelés, amerikai nemzetbiztonságra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.