Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 05:17 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Századvég Alapítvány: a nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást
"képviselői minimum, hogy a törvényhozási körülményeket nem züllesztik kocsmahangulatúvá és kaotikussá". Ez az általánosan elfogadott és tiszteletben tartott norma - tették hozzá.

A Századvég szerint ezen norma határát lépte át a magyar ellenzék az őszi ülésszak utolsó napjaiban. Úgy vélik, ezzel nemcsak a házszabályt, de saját szavazóikat is megsértették, "hiszen semmibe vették a magyar demokrácia egyik legfontosabb alappillérét, a parlamentarizmust".

A nemzetközi példák közül kiemelték, hogy az Egyesült Államok Képviselőházának házszabálya szerint a házelnöknek jogában áll elrendelni a folyosó és a karzat kiürítését, ha valaki vét a rend- és illemszabályok ellen. A rendbontó képviselők ellen alkalmazható szankciók lehetnek: figyelmeztetés, feddés, szómegvonás és pénzbüntetés. Az amerikai alkotmányban foglaltak alapján a törvényhozás mindkét házában büntetéssel sújthatók a rendbontók és a képviselők kétharmados hozzájárulásával kizárás is foganatosítható.

A német törvénykezés lehetőséget
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 14:11
Nem tartja indokoltnak a Huawei kizárását az 5G versenyből a Deutsche Telekom
Nincsenek teljesen meggyőződve a szakértők arról, hogy valamely hálózati berendezés gyártó vállalat, mint például a Huawei képes-e egyáltalán minden látható nyom nélkül nyitva hagyni egy hátsó bejáratot állami hírszerző szervezetek számára a forgalmazott adatok megszerzéséhez.

Az Egyesült Államok mindenesetre meg van győződve róla, hogy ez lehetséges. Az Edward Snowden által nyilvánosságra hozott dokumentumok mindenesetre azt mutatják, hogy amerikai hálózati berendezés gyártó vállalatok berendezéseinél volt már példa az adatfolyamot leágaztató átalakításokra.

Német szakértők viszont legalábbis "problémásnak" tartják, hogy ilyesmire sor kerülhetne. "Minden hálózati berendezést a lehető legalaposabb módon vizsgálunk át üzemi körülmények között mielőtt használatba kerülhetnének" - jelentette ki Thomas Tschersich, a Deutsche Telekom kiberbiztonsági igazgatója a WELT-nek adott interjúban.

Folyamatosan megfigyeljük az eszközök adatforgalmazását, és amennyiben "furcsaságokat" tapasztalunk, a
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 13:11
Mick Mulvaney, a Fehér Ház költségvetési igazgatója lesz Donald Trump új kabinetfőnöke
az év végén a kormányzati munkával is felhagy, mert lobbistaként és politikai tanácsadóként egy Donald Trumpot támogató politikai akcióbizottság munkatársa lesz. A Mulvaney kinevezését bejelentő Twitter-bejegyzés előtt pár órával pedig Chris Christie, New Jersey volt republikánus kormányzója közölte, hogy családi okok miatt pillanatnyilag nem kíván kabinetfőnök lenni.

Az amerikai sajtóban megjelent értesülések és találgatások szerint esetleges kabinetfőnökként szóba került Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója, Jared Kushner, Donald Trump veje és tanácsadója, Matthew Whitaker ügyvezető igazságügyi miniszter, Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője, valamint Bill Shine, az elnöki hivatal kommunikációs igazgatója is. Maga Donald Trump csütörtökön újságíróknak csak annyit mondott, hogy öt személy közül választ majd.

Reince Priebus, a Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke (azaz a párt elnöke) és John Kelly, a tengerészgyalogság volt tábornoka után a jogász Mick
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 07:04
Huawei-ügy - Az amerikai és a kanadai külügyminszter egyetértett abban, hogy nem szabad átpolitizálni az ügyet
nevezte a kanadaiak fogva tartását és - mint fogalmazott - "a világon mindenütt megfelelő bánásmódban kell részesíteni más nemzetek állampolgárait".

Az amerikai-kanadai tárgyalásokról szóló első amerikai kommentárok megjegyzik: az amerikai kormányzat most reagált először a kanadai állampolgárok letartóztatására.

Meng Van-csout, a kínai Huawei nagyvállalat pénzügyi igazgatóját december 1-jén tartóztatták le, miközben egy Hongkongból érkező repülőgépről átszállt a kanadai Vancouverban. Az Egyesült Államok ügyészsége szerint Meng a Skycom nevű hongkongi fedőcégen keresztül Iránnal üzletelt 2009 és 2014 között, és ezzel megsértette a Washington, illetve Brüsszel által elrendelt Irán-ellenes szankciókat.

Az Egyesült Államok az igazgató kiadatását követeli. Óvadék ellenében történt szabadlábra helyezéséről kedden döntött az ügyben illetékes vancouveri bíróság.

Ottawa már szerdán leszögezte, hogy az ügyben nem volt politikai befolyásolás, és a kanadai tisztségviselőknek nem volt más
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 21:27
Ukrán belbiztonság: az orosz titkosszolgálatok a közösségi portálokon keresztül készülnek beavatkozni az ukrán
A közlemény szerint a végrehajtásba bevonták az orosz "trollgyárként" elhíresült Internetkutatási Ügynökség nevű vállalatot, amely már több demokratikus ország választásába - köztük az Egyesült Államokéba - is beavatkozott.

Az SZBU információi alapján ukrán állampolgárokhoz érkezni kezdtek ajánlatok állítólagos üzleti érdekeltségű személyektől, akik pénzjutalomért cserébe arra kérik őket, hogy adjanak ideiglenes hozzáférést felhasználófiókjuk reklámfelületéhez célzott kereskedelmi hirdetések terjesztésére.

"A valóságban azonban az agresszor állam titkosszolgálatai fogják az ukránok közösségi oldalait az így megszerzett hozzáféréssel arra felhasználni, hogy hírszerző és aknamunkát folytassanak, befolyásolják a közvéleményt, beavatkozzanak a választási kampányba, valamint ukránellenes, az ország társadalmi-politikai destabilizálására irányuló anyagokat helyezzenek el rajtuk" - figyelmeztetett az SZBU a közleményben.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 20:14
Szíria - Hatékonyabb koordinációról állapodott meg telefonon az amerikai és a török elnök
támogatott Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia szíriai jelenléte és tevékenysége.

Ankara a Délkelet-Törökországban fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges terrorszervezetnek és biztonsági fenyegetésnek tartja az YPG-t, miután az több száz kilométer hosszan tartja ellenőrzése alatt a határ szíriai oldalát és attól tart, hogy az YPG sikerei felerősíthetik a törökországi kurd lakosság függetlenedési törekvéseit. A török vezetés azt is különösen nehezményezi, hogy az Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terrorszervezet maradék állásainak felszámolására hivatkozva továbbra is fegyverekkel látja el és kiképzi a szíriai kurd milíciát.

Trump és Erdogan telefonbeszélgetésére két nappal azután került sor, hogy a török elnök szerdán bejelentette: országa hadereje néhány napon belül hadműveletet indít Észak-Szíriában az Eufrátesz folyótól keletre, az YPG ellenőrzése alatt álló területen. Erdogan pénteken pedig már azt is leszögezte, hogy a török haderő belép az Eufrátesztől
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 17:00
IMF - Rekordszinten a világ adóssága
Az IMF honlapján közölt adatok szerint az állami és magánszféra együttes adóssága 190 országot figyelembe véve 184 ezer milliárd dollár volt a múlt év végén.

Az adósságösszeg a globális hazai össztermék (GDP) 225 százaléka. A globális adósság egy főre vetített összege meghaladta a 86 ezer dollárt.

A világ három legeladósodottabb országa az Egyesült Államok, Kína és Japán. A három országra jut a globális adósság csaknem fele, ami felülmúlja a globális GDP-hez történő hozzájárulásukat.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 15:32
Kercsi incidens - Kreml: nem köthető a Putyin-Trump csúcshoz az elfogott ukrán tengerészek elleni eljárás
haditengerészeti járművét és bocsássa szabadon az elfogott 24 ukrán tengerészt és kémelhárítót. Az incidensre hivatkozva Trump lemondta a Putyinnal a G20-csoport Buenos Aires-i csúcstalálkozójának alkalmából december 1-jére beütemezett különtalálkozóját.

Peszkov egyetértett azzal a felvetéssel, hogy a három ukrán hajó és azok személyzetének ügye nem azonos jelentőségű egy Putyin és Trump között a legfontosabb nemzetközi kérdésekről folytatandó tárgyalásokkal.

"Ezért természetesen arra számítunk, hogy az Egyesült Államok is ugyanerre a következtetésre jut. Az ukrán legénység sorsára a vizsgálat, és - ha addig eljut a dolog - a bírósági ítélet gyakorolhat befolyást" - mondta.

Peszkov kijelentette, hogy a Kreml továbbra is kész a Putyin és Trump közötti, valamint az egyéb szintű találkozókra.

"Továbbra is meggyőződésünk, hogy erre a találkozóra Moszkvának és Washingtonnak egyformán szüksége van" - fogalmazott a szóvivő.

November 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, a
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 15:12
Novemberben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban
Novemberben szezonális és naptári kiigazítással az előző havihoz képest a várt 0,1 százalék helyett 0,2 százalékkal 513,5 milliárd dollárra nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban.

Októberben 1,1 százalék volt a forgalomnövekedés az előző havihoz képest.

Az egy évvel korábbihoz képest pedig a növekedés 4,2 százalék volt.

A szeptember-novemberi három hónap kiskereskedelmi forgalma 4,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. https://www.census.gov/retail/marts/www/marts_current.pdf
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:52
Lavrov: Moszkva segíteni fogja a Washingtonban vádalkut kötött Marija Butyinát
A július óta fogva tartott, 30 éves Butyina egy washingtoni szövetségi bíróságon csütörtökön bűnösnek mondta magát az Egyesült Államok elleni összeesküvésben és abban, hogy be nem jegyzett külföldi ügynökként, törvényellenesen tevékenykedett az országban. A vádlottra a vádalku miatt öt és nem 15 évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki.

Lavrov felhívta a figyelmet arra, hogy Butyinát az orosz konzulátus sorozatos tiltakozásai ellenére továbbra is úgy tartják fogva, ahogy a különösen veszélyes visszaesőket szokás, és nem vitték vissza a közbörtönbe.

"Megértem ezt a nőt, nagyon nehéz körülmények között találta magát, már hónapok óta sajátságos kínzásokat alkalmaztak vele szemben: hol az éjszaka közepén engedélyezték számára a sétát, erőszakkal megszakítva az alvását, hol magánzárkába zárták, és sok mást is csináltak vele. Alapom van azt feltételezni, hogy a számára létrehozott feltételek célja az volt, hogy megtörjék az akaratát és rákényszerítsék annak beismerésére, amit valószínűleg nem
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:52
Szíria - Erdogan: a török haderő belép Manbídzsba is, ha Washington nem távolítja el onnan a kurd milíciát
palotában az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) igazságügyi konferenciáján felszólalva elmondta: Washington megígérte, hogy átküldi az YPG-t az Eufrátesztől nyugatra fekvő Manbídzsból a folyótól keletre eső területekre. Manbídzsot arabok lakják, mégis teljesen átadták ennek a szervezetnek - nehezményezte Erdogan.

Ankara az észak-iraki központú, de Délkelet-Törökországban fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges terrorszervezetnek tartja a szíriai YPG-t, miközben az Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terrorszervezet maradék állásainak felszámolására hivatkozva fegyverekkel látja el és kiképzi a szíriai kurd milíciát.

Bár Törökország már korábban is többször kilátásba helyezte, hogy fellép az YPG ellen Manbídzsban, Washington és Ankara június elején közös ütemtervet hagyott jóvá, amelynek értelmében az YPG ki fog vonulni a térségből. Ennek ellenére az YPG azóta sem távozott Manbídzsból.

Erdogan szerdán jelentette be, hogy a török haderő néhány napon belül
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 11:41
Tom Jones jövőre ismét fellép Magyarországon
A 78 éves walesi születésű Tom Jones fél évszázaddal ezelőtt kezdte pályafutását, első zenekarát 1963-ban alapította Tommy Scott and the Senators néven. Első listavezető dala az It's Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban pedig a Delilah lett hatalmas sláger. Saját televíziós showműsora volt Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, több filmben szerepelt, köztük a Támad a Mars!-ban.

Az erőteljes, remek hangú énekes a nyolcvanas években Prince dalának, a Kissnek a feldolgozásával tért vissza a sikerlistákra. Ezt a kislemezt a kísérletező újhullámos csapattal, az Art of Noise-zal közösen rögzítette, a korong több millió példányban kelt el világszerte. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek.

1965 óta mintegy 150 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi - sorrendben 41. - stúdióalbuma, a Long Lost Suitcase 2015-ben jelent meg.

Az énekes 2001, 2009, 2011, 2014 és 2017 után
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 10:01
1/2353
Képek, videók
MDF-es alapítvány Bajnai
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:22
Alapítvány SÓLY.jpg
dnemethk
2015. június 28. vasárnap, 12:05
Táncsics Alapítvány.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
Menhely-Alapítvány.jpg
romajozsi
2012. július 19. csütörtök, 17:48
Mentőkutyás Alapítvány 1
vojtiera
2012. július 14. szombat, 18:53
Alapítvány.jpg
vojtiera
2012. július 06. péntek, 19:36
Az alapítvány elnöke
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:28
alapítványi bál, osztályt
blackfeet
2010. november 04. csütörtök, 11:02
20110820rendbontas.jpg
agica2004
2011. augusztus 21. vasárnap, 11:30
Óda a nyugati Szélhez 01.
chillik
2018. május 18. péntek, 06:13
Óda a nyugati Szélhez 02.
chillik
2018. május 18. péntek, 06:13
Óda a nyugati Szélhez 03.
chillik
2018. május 18. péntek, 06:12
Óda a nyugati Szélhez 04.
chillik
2018. május 18. péntek, 06:11
Óda a nyugati Szélhez 05.
chillik
2018. május 18. péntek, 06:11
Bp.Nyugati pu.
bodajne
2018. február 16. péntek, 06:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.