Belépés
2020. április 07. kedd | 15. hét | 98. nap | 03:35 | Herman
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai kormány terroristának minősített egy ultranacionalista orosz csoportot
Az Orosz Birodalmi Mozgalom nevű alakulatról van szó, amelynek három vezetőjét Washington szintén terroristának minősítette.

A szervezet - az amerikai külügyminisztérium szerint - paramilitáris jellegű kiképzéseket tartott Szentpétervárott neonáciknak és fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportoknak, amelyek pokolgépes robbantásokat követtek el.

"Ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államok valaha is terroristának minősített fehér felsőbbrendűséget hirdetőket, ami érzékelteti, hogy ez a kormányzat milyen komolyan veszi az ilyen jellegű fenyegetéseket" - mondta újságíróknak Nathan Sales, az amerikai külügyminisztérium terrorellenes harccal foglalkozó vezető tisztségviselője. Hozzáfűzte, hogy a Trump-adminisztráció számára "elsődleges fontosságú" a hasonló fenyegetések elleni küzdelem.

Az Orosz Birodalmi Mozgalomról viszonylag kevés hír jelent meg eddig. A külügyminisztérium háttértájékoztatója szerint a csoport azt jelölte meg céljaként, hogy "helyreállítsa az orosz autokratikus
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 23:23
Szabó Gabriellának elölről kell kezdenie a vízi alapozást
Az UTE sportolója hétfőn az M1 aktuális csatornán felidézte: a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia után nagyon komolyan gondolta, hogy befejezi a pályafutását, de a sportág szeretete visszarántotta.

"A tokiói olimpia nekem alapvetően nem volt kilátásban, de aztán mindig életben tartott, amikor tudtam, hogy van egy kis reményem rá. Van is egy visszaszámláló a telefonomon, hogy hány nap lett volna még hátra a felkészülésből" - közölte.

Szabó hozzátette, nagyon szeretett volna már a válogatóversenyeken lenni, de napjainkban az ő életében is háttérbe szorult a sport, ezért csak magánemberként tudja megélni a jelenlegi helyzetet.

"Öt perc után mindig eszembe jut, mi zajlik most a világban, az enyémnél százszor nagyobb problémák vannak, ezért nem tudok sportolóként létezni ebben a helyzetben" - ismerte el.

Szabó Gabriella - aki 2016 óta nem szerepelt jelentős világversenyen - a közelmúltban az Egyesült Államokban edzőtáborozott, és mint mondta, tökéletes felkészülés van mögötte.

"Nagyon
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 21:33
Koronavírus - Az Egyesült Államok 1,2 millió dollár segélyt nyújt Ukrajnának, Zelenszkij megköszönte Pompeónak
Zelenszkij egyúttal részvétét fejezte ki azoknak az amerikaiaknak, akik hozzátartozóikat veszítették el a Covid-19 betegség miatt, mihamarabbi felépülést kívánt a betegeknek és sikereket az Egyesült Államoknak a járvány elleni küzdelemben.

A közlemény szerint megvitatták annak lehetőségét is, hogy Ukrajna hitelgaranciákat kapjon az Egyesült Államoktól gazdasága stabilizálásához azon források mellé, amelyeket a Nemzetközi Valutalaptól (IMF), a Világbanktól és más külföldi partnerektől várakozásai szerint a közeljövőben kapni fog.

Zelenszkij hétfőn a koronavírus-járvány elleni küzdelemben közvetlenül érintett kormánytagokkal folytatott hétfői értekezletén kifejezte meggyőződését, hogy a korlátozó intézkedések bevezetését Ukrajna megfelelő időben tette meg, és azok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Ezt arra alapozta, hogy hétfőre 68-cal nőtt az igazolt fertőzöttek száma, ami számottevően alacsonyabb, mint az előző napok növekménye volt.

A nyugat-ukrajnai Ternopil megyei válságstáb
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 21:04
Krónika 8. rész (azonnali kérdések: koronavírus)
rászorulókon - tette hozzá.

Egyúttal hangsúlyozta, a járvány idején a közös teherviselés és az összefogás kell, hogy jellemezzen mindenkit.

Fidesz: számíthatnak-e a kormányra a külföldön rekedt magyarok?

Dunai Mónika (Fidesz) azt kérdezte, hogy a külföldön rekedt magyarok továbbra is számíthatnak-e a kormány segítségére. A képviselő kiemelte, hogy ezeknek az embereknek a hazamenekítése fontos és halaszthatatlan ügy. Egyúttal üdvözölte, hogy csütörtökön újabb 240 ember térhetett haza az Egyesült Államokból.

Arra is kíváncsi volt, hogy ebben a küzdelemben lehet-e számítani a többi Közép-európai országgal való együttműködésre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt felelte, hogy a modernkori magyar történelem legnagyobb hazatérési akciója zajlik, amelynek keretében eddig 7841 magyar tudtak hazahozni és további 883 ember hazahozatalát szervezik.

Hangsúlyozta, a szlovákokkal, csehekkel, osztrákokkal, horvátokkal és szlovénekkel példamutató módon működtek együtt.
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 19:53
Koronavírus - Louisiana államban a leggyorsabb a fertőzések és az elhalálozások üteme az Egyesült Államokban
Hétfő reggeli adatok szerint az államban 13 ezer fölött van a diagnosztizált fertőzések száma és az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség 477 halálos áldozatot követelt.

Egészségügyi szakemberek úgy vélekedtek, hogy a louisianai helyzet rosszabbodása a helyi politikusok felelőssége is, mert New Orleansban nem törölték a hagyományos húshagyó keddi karneváli felvonulást és ünnepségsorozatot. John Bel Edwards kormányzó a CNN hírtelevíziónak ezt úgy magyaráztat: "senki nem mondta meg nekünk, hogy mit kell tennünk".

Hétfőtől Florida után a szomszédos Texas kormányzója, Gregg Abbott is szigorú ellenőrzéseket vezetett be a Louisianából érkezőkre. Minden egyes, louisianai rendszámú gépkocsit ellenőrző pontokon rendőrök állítanak meg, a benne ülőknek meg kell adniuk adataikat és elérhetőségeiket, és kéthetes karanténba kell vonulniuk.

Brett Giroir admirális, a szövetségi egészségügyi és emberi erőforrásokminisztériumának államtitkára hétfőn az NBC televízió reggeli műsorában azt mondta:
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 16:46
Jelentősen csökkent Oroszország árukereskedelmi többlete
A vámhivatal összesítése szerint az áruk exportjának értéke éves összevetésben 12,7 százalékkal, 59,2 milliárd dollárra csökkent, míg az importé 1,9 százalékkal, 34,3 milliárd dollárra kúszott fel január-februárban. Az árukereskedelmi mérleg többlete 25 százalékkal, 9,3 milliárd dollárral, 24,9 milliárd dollárra mérséklődött.

A kivitel alapját továbbra is a fűtőanyagok és energetikai termékek jelentik, részesedésük a teljes exporton belül 63,4 százalékra rúgott, némileg csökkent az egy évvel korábbi 67 százalékhoz képest. A behozatalban a gépek és berendezések kategóriája volt a listavezető 45,3 százalékos részaránnyal, 2 százalékponttal emelkedett tavaly január-februárhoz képest.

Oroszország első számú kereskedelmi partnere az Európai Unió volt: az orosz áruexport 41,3 százaléka irányult uniós országokba az év első két hónapjában, míg egy évvel korábban 43,8 százaléka. Az ázsiai-csendes óceáni térségre jutó rész aránya az egy évvel korábbi 30,9 százalékról 33,5 százalékra nőtt, a Független
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 14:31
Tokió 2020 - Jefimova az olimpiáig mindenképpen kitart
Az Egyesült Államokban élő és készülő sportoló a moszkvai Matcs TV-nek adott online interjúban azt mondta, majdani döntése nem annak a függvénye lesz, hogy aranyérmet szerez-e a japán fővárosban.

A 28 éves Jefimova, akit 2013 és 2015 között tizenhat hónapra eltiltottak doppingvégség miatt, a 2012-es londoni játékokon bronzérmes volt 200 méteres mellúszásban, a 2016-os riói olimpián pedig ezüstöt nyert 100-on és 200-on egyaránt. Emellett ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok.
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 13:11
Koronavírus - Csaknem félmillió kínai vállalat szűnt meg az első negyedévben
kínai gazdaság visszaeséssel zárhat. Ez első alkalommal fordulna elő 1976 óta. Emiatt közgazdászok vitatkoznak azon, hogy volna-e értelme célt kitűznie Kínának 2020-as bruttó hazai terméket (GDP) illetően.

Ma Csün, a kínai jegybank monetáris politikáért felelős bizottságának szakértője szerint Pekingnek a járvány okozta bizonytalanság tükrében le kellene tennie a cél megjelöléséről. Ma úgy vélekedett: még a 4 és 5 százalék közötti GDP növekedés is nehezen lenne teljesíthető, miközben a járvány az Egyesült Államokban és Európában tombol.

Jü Jung-ting, a Kínai Tudományos Akadémia közgazdásza ezzel szemben a gazdasági növekedés szükséges feltételének tartja a cél meghatározását, bár hozzáteszi: annak realisztikusnak kell lennie - írta a SCMP a Caixin kínai pénzügyi hírportálra hivatkozva.

A Világbank március végén a korábbi 6,1 százalékról 2,3 százalékra csökkentette előrejelzését az idei kínai gazdasági növekedést illetően.

A célszámokat a kínai vezetés az eredetileg március elejére
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 13:01
Koronavírus - Történelmi mélyponton a Sentix euróövezeti konjunktúraindexe
gazdasági környezet megítélése soha még nem esett oly meredek mértékben a világ minden régiójában mint a mostani felmérésben" - kommentálta a felmérés megállapításait Patrick Hussy, a Sentix ügyvezető igazgatója.

"A recesszió sokkal nagyobb mértékű a 2009-esnél" - jegyezte meg. "Az eddigi prognózisok mind alábecsülték a gazdasági teljesítményvesztés mértékét. A recesszió jóval mélyebb lesz és elhúzódóbb lesz" - tette hozzá.

Az euróövezetben a konjunktúraindex mindenkori mélypontjára zuhant és az Egyesült Államok is a recesszió örvényébe keveredett a Sentix felmérése alapján. Reményteljesnek csak az ázsiai térségben tűnnek a kilátások (Japán nélkül), ahol a konjunktúrabarométernek a kilátások megítélését számszerűsítő összetevője alapján már egyensúlyba kerültek a pesszimista és optimista várakozások.

Németországban áprilisra vonatkozóan mínusz 36,0 pontra, 2009 márciusa óta a legalacsonyabbra esett a konjunktúraindex az előző havi mínusz 16,9 pontról. Az aktuális helyzet megítélése mínusz 59,3
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 13:01
Koronavírus - Több mint 100 milliárd dollárt veszíthetnek az autógyártók
amerikai gyártók közül pedig a Ford és a General Motors csak annyit közölt, hogy meghatározatlan időre zárva maradnak üzemei.

A termelés szüneteltetése Európában minden egyes héten további 8 milliárd dolláros, Észak-Amerikában pedig 7,5 milliárd dolláros kiesést jelent az autógyártók bevételeiben. Ian Henry megítélése szerint május előtt nem várható a helyzet normalizálódása, és az is a legkorábbi időpont.

Nyugat-Európában márciusban durván kétharmaddal csökkent az új autók értékesítése, az Egyesült Államokban pedig tízéves mélypontra zuhant. Az április pedig ennél is súlyosabb veszteségeket hoz majd a fogyasztók mozgásszabadságának korlátozása, illetve az autószalonok kényszerű bezárása miatt.

Jóllehet a szigorú korlátozások feloldása után megugorhat az új autók forgalmazása, az elhalasztott vásárlásoknak valószínűleg csak egy részét realizálják a fogyasztók, mivel a járvány után várható kedvezőtlen gazdasági és a munkanélküliségi helyzet tompítani fogja a keresletet.

Kínában a
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 12:32
Koronavírus - Ötödével estek az első negyedévben a BMW eladásai
Az első negyedévben a BMW AG 477 ezer autót értékesített a BMW, Rolls-Royce és Mini márkákból, Kínában az eladások 31 százalékkal, Európában 18 százalékkal, az Egyesült Államokban 17 százalékkal csökkentek.

Az eladások Kínában februárban estek vissza jelentős mértékben a járvány miatt bevezetett korlátozások hatására, Európában és az Egyesült Államokban pedig márciusban kezdte éreztetni hatását a kereslet csökkenése. Európában a járvány miatt jelenleg a márkakereskedők 80 százaléka, az Egyesült Államokban pedig 70 százaléka tart zárva - közölte a konszern.

A BMW európai és észak-amerikai üzemeiben jelenleg szünetel a termelés, mivel "a konszern rugalmasan alkalmazkodik a kereslet alakulásához" - közölte Pieter Nota pénzügyi és értékesítési igazgató. "Kínában a megrendelések számottevő növekedésével már mutatkoznak a fellendülés első jelei" - jegyezte meg. Hangsúlyozta, hogy az alkalmazottak egészségének a védelme mellett a konszern a likviditás fenntartására és a hosszú távon sikeres működésre
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 10:11
Koronavírus - Hetvenháromezerrel, 1,28 millióra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma a világban
mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

Kínában (Hongkong és Makaó nélkül), ahol a járvány a múlt év végén elkezdődött, 82 641 esetet tartottak nyilván hétfőn reggel, 67-tel többet, mint vasárnap reggel. A vírus okozta betegségben eddig 3335-en haltak meg, kettővel többen, mint egy napja. A gyógyultak száma 77 294, egy nappal ezelőtt ez a szám 134-gyel kevesebb volt.

A legtöbb regisztrált fertőzött az Egyesült Államokban van: 337 637, ami 25 561-gyel több, mint vasárnap, a halálos áldozatok száma 9647, a számuk 1148-cal nőtt egy nap alatt. A gyógyultak száma 17 578, ami 2581-gyel több, mint vasárnap.

Olaszországban 128 948 regisztrált fertőzött van, 4316-tal több egy nap alatt, 15 887 halálos áldozat - 525-tel több, mint vasárnap -, és 21 815 gyógyult, ami 819-cel több.

Spanyolországban 131 646-ra nőtt a feljegyzett fertőzöttek száma, ami 5478-cal több, mint egy nappal korábban, 12 641-re
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 09:41
1/2586
Képek, videók
Obama-terroristák.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 19:25
Terrorista madár Pub Eri
sztana45
2011. március 17. csütörtök, 08:19
terrorista.jpg
agica2004
2010. augusztus 25. szerda, 14:54
Terrorista(?) lufi...2OO9
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:07
Terrorista mókus
barkaszjudit
2009. augusztus 17. hétfő, 01:07
Terrorista cicus
barkaszjudit
2009. január 26. hétfő, 02:04
29-Terrorista cica
barkaszjudit
2008. december 25. csütörtök, 04:49
terrorista macsek
etelvarizoltanne
2008. október 28. kedd, 20:42
CIC- a terrorista.gif
barkaszjudit
2008. április 08. kedd, 08:52
Sleeper Cell - Terrorista
rambobby
2007. szeptember 30. vasárnap, 09:19
A Terrorista Csoport 2 év
rambobby
2007. szeptember 08. szombat, 14:50
Birodalmi lépegetőn
sanci81
2015. április 12. vasárnap, 09:50
birodalmi lépegetők hóhel
dnemethk
2013. március 17. vasárnap, 19:01
Birodalmi Titán.jpg
tartom
2010. október 15. péntek, 18:25
Birodalmi korvett.jpg
tartom
2010. október 15. péntek, 18:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.