Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 22:02 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
New York államban törvénybe iktatták az abortusz egészségbiztosítási finanszírozását
radikális, az abortuszról szóló döntés mélységesen személyes kérdés" - fogalmazott újságíróknak Liz Krueger, New York állam demokrata párti szenátora, aki a törvényjavaslat egyik előterjesztője volt. Hozzáfűzte még, hogy e törvény elfogadására szerinte "nem kellett volna ilyen sokáig várni".

A törvényben foglaltak egyébként különböző formákban már egy évtized óta léteztek New York államban. 1970-ben például - három évvel azelőtt, hogy a szövetségi legfelsőbb bíróság döntésével törvényes lett az Egyesült Államokban a művi terhesség-megszakítás - New Yorkban megszüntették az abortusz büntethetőségét. Igaz, a terhesség első 24 napjában végrehajtott terhesség-megszakításra ez nem vonatkozott.

Az új törvény lehetővé teszi a terhesség első 24 napjában is a művi abortuszt, illetve az orvos jogává nyilvánítja a döntést, hogy az anya egészségének érdekében mikor ítéli elkerülhetetlennek az abortuszt.

Ezeket a javaslatokat demokrata párti törvényhozók korábban is rendszeresen felvetették, ám az állam
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 18:12
Sanofi: elfogyott az influenza elleni négykomponensű oltóanyag
eljuttatott közleményében azt írta, a hiány annak ellenére lépett fel, hogy az előző évi keresletnél húsz százalékkal több vakcinát biztosítottak az idei szezonra.

Piaci információk szerint a három komponensű vakcina még elérhető azok számára, akik a járvány előtti utolsó pillanatban még be szeretnék oltatni magukat.

Kitértek arra, hogy Magyarországon az influenza ellen beoltottak aránya nemzetközi összehasonlításban rendkívül alacsony, mindössze 6-7 százalék, ami töredéke a Németországra vagy az Egyesült Államokra jellemző 40 százalék feletti, de az oroszországi 30 százalékos aránynak is. Mint írták, az oltás iránti igény az évtizedes csökkenés, majd több éves stagnálás után immár második éve növekszik, és az idei érdeklődésben szerepet játszhatnak a tavalyi súlyos járvány keltette aggodalmak, ahogy az is, hogy egyre többen ismerik fel: az influenza elleni védekezés legjobb módszere a megelőzés, tehát az oltás beadása.

Ellentétben a múlt évvel, amikor a B vírustörzs okozta a legtöbb súlyos
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:41
Könyv jelent meg a Bojtorján együttes történetéről
Csavargódal több mint dupla annyi példányban fogyott, mint a szintén countryban utazó Fonográf akkori lemeze. (A Bojtorján 1984-ben megjelent Karácsonyi albuma pedig minden idők legnagyobb példányszámban - a becslések szerint több mint 300 ezer darabban - eladott magyar lemeze.)

A csapatot a nyolcvanas évektől Európába és Amerikába egyaránt többször meghívták játszani, fesztiválokra és turnékra. Felléptek Nashville-ben a világ legnagyobb countryzenei fesztiválján, ahonnan BMI-nagydíjjal tértek haza. Az Egyesült Államokban éveken keresztül ismert volt a Bojtorján, zenéltek a legnépszerűbb televíziós showműsorban, a David Letterman Show-ban, de játszottak együtt Jerry Lee Lewis-zal, Carl Perkinsszel, és Johnny Cash-sel is. A Bojtorján az egyedüli magyar együttes, amely koncertet adott a londoni Wembley Arenában.

"Itthon a Bojtorján nagyon jó viszonyt alakított ki Harsányi Lászlóval, a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályának vezetőjével. A könyvben is szerepel, hogy ő volt az, aki
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 13:41
Moszkva: Washington közölte, végleges az INF-szerződés felmondásáról szóló döntése
annyi üzemanyag hordozására, hogy a hatótávolsága elérje a megállapodásban megszabott 500 kilométeres korlátozást.

A szóban forgó manőverező robotrepülőgépet szerdán Kubinkában be is mutatták a katonadiplomatáknak és a médiának.

A tábornok tájékoztatása szerint a 9M728 és a 9M729 típusú fegyvereket gyárilag szerelik fel robbanótöltettel és töltik fel üzemanyaggal, konténerben szállítják a csapategységekhez, ahol az utántöltés már műszakilag megvalósíthatatlan. A tábornok kifogásolta, hogy az Egyesült Államok nem támasztotta alá "objektív adatokkal" azt az állítását, miszerint Oroszország 500 kilométert meghaladó hatótávolságú, szárazföldi indítású manőverező robotrepülőgépet fejlesztett ki, mert a 9M729 kipróbált maximális tesztelt repülési távolsága 480 kilométer volt. Mint mondta, a Kapusztyin Jar-i gyakorlótérről felbocsátott, ennél nagyobb hatótávolságú eszközök mind interkontinentális ballisztikus rakéták voltak.

Rjabov közölte: Moszkva abból indul ki, hogy az INF szerződés végrehajtása
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 12:11
Tokió 2020 - Júniusban lehet döntés a boksztornáról
milyen formában szerepel majd az ökölvívás a tokiói programban, ki szervezi majd meg a versenyeket, s miként lehet kijutni az ötkarikás játékokra.

A NOB végrehajtó bizottsága a bokszszövetségtől kapott júliusi beszámoló áttanulmányozása után fagyasztotta be a kapcsolatot az AIBA-val, mert úgy ítélte meg, hogy több területen továbbra is komoly problémák vannak a szervezetnél. A legnagyobb bizonytalanságot az AIBA pénzügyi helyzete és gazdálkodása, valamint a november elején megválasztott elnök, az Egyesült Államokban Üzbegisztán vezető bűnözői között számon tartott Gafur Rahimov személye okozza.

A kapcsolat befagyasztása azt jelenti, hogy a NOB azonnal felfüggesztette az AIBA-nak szánt kifizetéseit, a szövetség pedig nem használhatja az olimpiai ötkarikát és a 2020-as nyári játékok logóját sem. Az AIBA nem lehet kapcsolatban a tokiói olimpia szervezőivel, a jegyeladásokat sem intézheti a sportág versenyeire, sőt, a kvalifikációs rendszert sem határozhatja meg, nem tervezhet tesztversenyt a japán
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:21
Csökkentette inflációs előrejelzését és nem változtatott monetáris politikáján a japán jegybank
százalékos betéti ráta. Változatlanul hagyta azt, a júliusban elfogadott előretekintő iránymutatást (forward guidance) is, miszerint hosszabb időszakra rendkívül alacsonyan akarja tartanak a kamatokat. Nem változott az a cél sem, hogy a tízéves japán államkötvény hozamát zéró szint körül tartsák.

Japán központi bankja ugyanakkor fenntartotta azt az álláspontját, hogy a nemzetgazdaság továbbra is mérsékelt ütemben növekszik. Mindazonáltal számos elemzőt nyugtalanít, hogy egyre erősebb hatást gyakorol az Egyesült Államok és a Kína - Japán legnagyobb kereskedelmi partnerei - közötti kereskedelmi háború a világgazdasági növekedésre.

"A japán gazdaság valószínűleg növekedési pályán marad a 2020-as pénzügyi évig" - áll a jegybank szokásos negyedéves jelentésében, amelyben a japán gazdaságot fenyegető kockázatok között a protekcionizmust, Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnését (Brexit) és az amerikai gazdaságpolitikát emelte ki.

A japán gazdaság a 2018-as pénzügyi évben a tanácstagok
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 08:51
BÉT - Csökkenéssel vagy stagnálással nyithat a tőzsde a szakértők szerint
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint enyhén negatív hangulatban indulhat a kereskedés a tőzsdén, miután kedden az Egyesült Államok részvénypiacain jelentős esés volt. A bizonytalanabb hangulatban a fontosabb támaszokra érdemes figyelni, az OTP esetében 11 500, a Mol grafikonján 3 100, a Richternél 5 500, míg a Magyar Telekom árfolyamában 450 forintnál található meghatározó szint. Az elemző szerint a szerdai kereskedésben ezek tesztelése nem várható, ennél mérsékeltebb lehet a csökkenés, de a következő napokban mindenképpen érdemes figyelni az említett árfolyamszintekre - írta.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: iránykereséssel, stagnálással indulhat a nap a budapesti tőzsdén, az ázsiai piacok sem mutatnak irányt. Miután Magyarországon nem várható jelentősebb adatközlés, a nemzetközi befektetői hangulat lehet az irányadó, a hírek függvényében mozoghatnak a piacok. Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos impulzus fontos
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 08:51
Washintonban megerősítették, hogy Khalilzad tárgyalásokat folytat az afgán tálibokkal
A tálibok szóvivője, Zabiulláh Mudzsáhid még hétfőn bejelentette, hogy megbeszéléseket folytatnak Khalilzaddal és munkatársaival az afganisztáni háború lezárásának lehetőségeiről.

Washington eddig soha nem erősítette meg hivatalosan, de nem is cáfolta, ha a tálibokkal közvetlenül egyeztet.Az NPR információi szerint a State Department (külügyminisztérium) neve elhallgatását kérő tisztségviselője közölte: Zalmay Khalilzad és kísérete Dohában, Katar fővárosában - ahol a tálibok irodát tartanak fenn - két napon keresztül egyeztetett az afganisztáni fél képviselőivel.

Az amerikai különmegbízott a hét végén az afgán tálibok egyik fő támogatójaként számon tartott Pakisztánban tárgyalt. Vasárnap este Iszlamabadból Twitter-bejegyzésben tudatta: "jó irányban haladunk, Pakisztán részéről újabb fejlemények vannak, amelyek eredményeket is hoznak majd".A tárgyalások idején Dohában járt Imran Khan, pakisztáni kormányfő is, de nem tudni, hogy részt vett-e az amerikai-afganisztáni
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 07:04
Hároméves mélyponton a használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban decemberben
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége, a National Association of Realtors (NAR) kedden azt közölte, hogy decemberbenhavi összehasonlításban 6,4 százalékkal esett a használt lakások eladásának száma a novemberben mért 2,1 százalékos növekedés után. 2017 decemberéhez képest 10,3 százalékkal csökkent a tulajdonost cserélő lakások száma.

Az eladások decemberi ütemével számolva a teljes évben 4,99 millió lakáseladás lenne, ami 2015 novembere óta a legkevesebb.

Elemzők szerényebb, 1,2 százalékos havi csökkenést, évesítve 5,250 milliós számot vártak decemberről.

Tavaly decemberben a használt lakások mediánára éves szinten 2,9 százalékkal, 253 ezer 600 dollárra nőtt, és ezzel már a 82. egymást követő hónapban mutatott emelkedést éves összevetésben, ugyanakkor a múlt havi drágulás a legkisebb volt 2012 februárja óta.

Az amerikai lakáspiacon a használt lakások adásvétele teszi ki a teljes forgalom nagyjából 90 százalékát.

Az emelkedő kamatok a magas árakkal és a szűkös kínálattal
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 17:42
Orbán Viktor az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt
A két vezető Magyarország és az Egyesült Államok közötti aktuális politikai és gazdasági kérdésekről beszélt egymással, és kifejezték szándékukat, hogy a közeljövőben személyes találkozón is egyeztetnek majd - mondta a sajtófőnök.
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 17:22
Havazás - Halálos téli viharok az Egyesült Államokban, befagyott a Niagara-vízesés
Az amerikai-kanadai határvidéken mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb az idő, és öt év után ismét befagyott a Niagara-vízesés nagy része. A keleti partvidéken általában is mínusz 5 és mínusz 20 fok közötti a hőmérséklet.

Északkeleten megállíthatatlanok a hóviharok, ahol nem hó, ott ónos eső hullik. Több mint 74 millió embert érintenek a viharriadók. A rossz időjárás eddig nyolc ember életét követelte: Wisconsin, Missouri és Connecticut államban autóbalesetben vagy hólapátolás közben haltak meg. Egy 12 éves kislányt Illinois államban hózuhatag temetett maga alá.

Felfagyott, jeges utak, áramkimaradások és a gázszolgáltatás fennakadásai nehezítik a mindennapokat több mint 15 államban. Rhode Island államban Gina Raimondo kormányzó több megyére rendkívüli állapotot rendelt el és szolgálatra hívta a Nemzeti Gárda tagjait.

Több keleti parti államban szerdáig viharriadó van érvényben, Massachusettsben a hatóságok kifejezetten arra kérték az embereket, hogy ne sokáig tartózkodjanak a szabadban, a
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 16:51
Elengedték Moszkvában az eszkortnőt, aki bizonyítékokat ígért az amerikai választásokba való orosz beavatkozásr
börtön elkerülése érdekében - azt állította, hogy bizonyítéka van a 2016-os elnökválasztásba történt orosz beavatkozásra. Azt terjesztette, hogy viszonyt folytatott a moszkvai felső vezetéssel kapcsolatokat ápoló Oleg Gyeripaszka orosz milliárdossal, aki kapcsolatban állt Trump egykori kampányigazgatójával, a hazájában tavaly adócsalás és más bűncselekmények miatt elítélt Paul Manaforttal.

Ribka közvetítőn keresztül kapcsolatba lépett a bangkoki amerikai követséggel, és megpróbált menedéket kérni az Egyesült Államokban. Noha Lesley felesége, Krisztyina Seremetyjeva szerint a nőt és a férjét a fogdában kihallgatta az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik munkatársa, az ígért bizonyítékokat Ribka a jelek szerint végül senkinek sem szállította le, azt állítva, hogy egyezségre jutott Gyeripaszkával.

Az eszkortnő egyébként azt követően távozott Thaiföldre, hogy Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus tavaly novemberben egy milliós nézettségű videóban azzal vádolta meg Gyeripaszkát, hogy
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 16:22
1/2371
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
abortusz417231.jpg
sz719eszter
2017. augusztus 28. hétfő, 07:59
Tégy az abortusz ellen
sanci81
2017. augusztus 18. péntek, 16:53
Tégy az abortusz ellen!
sanci81
2016. március 27. vasárnap, 17:24
abortusz.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 15:30
vicc falusi abortusz.jpg
kicsoda57
2014. november 13. csütörtök, 22:01
abortusz
jns
2014. november 13. csütörtök, 13:08
falusi abortusz.jpg
kicsoda57
2013. március 07. csütörtök, 21:58
02Abortusz.jpg
hullygali
2009. február 11. szerda, 17:57
Címkék
fogdában kihallgatta, múlt évvel, milliós nézettségű, amerikai különmegbízott, tavalyi súlyos, megállapodásban megszabott, említett árfolyamszintekre, japán gazdaságot, Egyesült Államok, japán gazdaság, Miután Magyarországon, keleti partvidéken, emelkedő kamatok, amerikai-kínai kereskedelmi, tábornok kifogásolta, Zalmay Khalilzad,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.