Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:35 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fehér Ház: február végén találkozik Donald Trump Kim Dzsong Unnal
Az elnöki hivatal szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közölte, hogy a csúcstalálkozón a felek célja az észak-koreai atomprogram megvitatása, illetve e program felszámolása lesz. A csúcstalálkozó helyszínét később jelentik be.

Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt központi bizottságának alelnökét, akit Kim Dzsong Un jobbkezeként tartanak számon. Sarah Huckabee Sanders közlése szerint mintegy másfél órán keresztül tanácskoztak.

A Fehér Házban történt megbeszélés után Mike Pompeo külügyminiszter ebédre hívta meg Kim Jong Csolt és kíséretét.

A háromtagú delegáció csütörtökön éjjel érkezett az amerikai fővárosba. A Yonhap dél-koreai hírügynökség - az amerikai sajtóban is idézett - értesülései szerint a küldöttség levelet is hozott Kim Dzsong Untól az amerikai elnöknek, erről azonban a Fehér Ház közleménye nem ejtett szót.

Donald Trump és Kim Dzsong Un tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először.
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 21:22
Észak-koreai delegáció tárgyal Washingtonban a következő Trump-Kim csúcstalálkozóról
Az észak-koreai delegációt a Kim Dzsong Un jobbkezeként számon tartott Kim Jong Csol vezeti, aki adiktatúrát irányító állampárt, a Koreai Munkapárt központi bizottságának alelnöke.

Bár a hivatalos programot még nem hozták nyilvánosságra, amerikai sajtóinformációk szerint az észak-koreai politikus pénteken dél körül találkozik Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel. Sajtóértesülések lehetségesnek tartják azt is, hogy Kim Jong Csol, aki az Egyesült Államokkal folytatott nukleáris témájú megbeszélésekért felelős főtárgyaló, a Fehér Házban látogatást tesz Donald Trump amerikai elnöknél.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség - az amerikai sajtóban is idézett - értesülései szerint a háromtagú küldöttség levelet hoz Kim Dzsong Untól az amerikai elnöknek. Donald Trump nemrégiben ismételten kifejezte óhaját, hogy találkozzék az észak-koreai vezetővel.

Kim Jong Csol legutóbbi, november elejére, az ENSZ-közgyűlés ülésszakára tervezett találkozóját Mike Pompeóval az utolsó pillanatban lemondták.
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 07:05
Trump a védelmi kiadások emelését ígérte és prioritásnak nevezte az új rakétavédelmi technológiákat
ellenséges rakétatámadások elleni védelem érdekében tesz, beleértve a világűrbe telepítendő érzékelők és a szintén a világűrbe telepítendő fegyverzetek kifejlesztésének szorgalmazását.

A dokumentum erőteljesen fogalmaz Észak-Koreával kapcsolatban."Miközben most megvan a békéhez vezető út, Észak-Korea továbbra is különleges fenyegetést jelent, és az Egyesült Államoknak muszáj ébernek maradnia" - fogalmaz a jelentés. Elemzők szerint e megállapítás éles ellentétben áll Donald Trump tavaly júniusban, a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tartott csúcstalálkozója után közzétett Twitterében megfogalmazottakkal. Az amerikai elnök akkor azt írta: "immár nincs többé nukleáris fenyegetés Észak-Korea felől".

A rakétavédelmi stratégiát áttekintő dokumentum - Ronald Reagan elnök csillagháborús terveit idézve - új, kísérleti technológiák, egyebek között a világűrbe telepített rakétarendszerek kifejlesztését javasolja, amelyek segítségével a világűrből lehetne megsemmisíteni ellenséges rakétákat. Ehhez
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 21:12
Szakértő: nem haladnak megfelelően az amerikai-észak-koreai csúcsot előkészítő tárgyalások
A szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában hozzátette: Észak-Korea ragaszkodik ahhoz, hogy a szankciók enyhítése után kezdjen neki az atommentesítéshez, míg az Egyesült Államok szerint a nukleáris leszerelést még azt megelőzően kellene elindítania.

Háda Béla elmondta, a tárgyalásokat az is nehezíti, hogy Észak-Korea csak atomfegyver-mentesítést tud felajánlani, míg az Egyesült Államok a szankciók feloldását, biztonsági garanciákat, befektetési javakhoz való hozzáférést, valamint a koreai háborút követő békeszerződés megkötését is biztosíthatja. Végső soron az Egyesült Államok engedékenységén dől majd el a tárgyalások sorsa - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, mindkét vezetőnek szüksége van a tárgyalások sikerességére: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető történelmet szeretne írni, míg Donald Trump amerikai elnök jelentős külpolitikai sikert akar elérni.
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 12:52
Donald Trump: Washington és Phenjan már a következő csúcstalálkozó helyszínéről egyeztet
Az elnök azonban kitért a konkrétumok elől: sem a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tervezett csúcstalálkozó lehetséges helyszínét, sem az időpontját nem említette.

"Valószínűleg rövid időn belül bejelentjük" - fogalmazott Trump a várható csúcstalálkozóról. Majd hozzátette: "ők is akarják ezt a találkozót, mi is akarjuk, aztán majd meglátjuk, mi történik".

Donald Trump azt hangoztatta, hogy "nagyon jó a párbeszéd" az Egyesült Államok és Észak-Korea között, és - mint fogalmazott - "közvetve beszélt" Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az amerikai elnök január 2-án jelentette be, hogy újabb levelet kapott Kim Dzsong Untól, "csodálatosnak" nevezve az észak-koreai vezető üzenetét. Részleteket nem közölt a levélből, de akkor is megerősítette: "valóban nagyon jó viszonyt alakítottunk ki és valószínűleg lesz egy újabb találkozónk is". Az elnök egy nappal korábban rövid Twitter-bejegyzésben arról írt, hogy "szívesen találkozik" újból Kim Dzsong Unnal, aki szerinte "felismerte, hogy
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 07:04
Az amerikai elnök ismét levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől
Az elnök nem közölt részleteket, csupán annyit mondott újságíróknak: "valóban nagyon jó viszonyt alakítottunk ki és valószínűleg lesz egy újabb találkozónk is".

Trump kedden egy rövid Twitter-bejegyzésben arról írt, hogy "szívesen találkozik" újból Kim Dzsong Unnel, aki szerinte " fekismerte, hogy Észak-Korea előttcsodálatos gazdasági lehetőségek nyílnak".

Az észak-koreai elnökkel júniusban Szingapúrban tartott és történelminek mondott csúcstalálkozója óta Donald Trump többször is felhívta a figyelmet arra, hogy Észak-Korea számára óriási lehetőségek nyílnának meg gazdasága fejlesztésére, ha felhagyna az atomfegyver-programjával, végrehajtaná országa atomfegyver-mentesítését és ezzel megszabadulna a gazdaságát bénító nemzetközi szankcióktól is.

Újévi televíziós üzenetében Kim Dzson kijelentette: kész az újabb csúcstalálkozóra Donald Trumppal, sőt, hozzátette, hogy az atomfegyver-mentesítés folyamatával is gyorsabban haladhatnának, ha az Egyesült Államok megtenné a megfelelő
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:39
Évértékelő - Az alkotmánymódosítás és a kereskedelmi háború éve volt 2018 Kínában
megvalósulásában, valamint abban, hogy Észak-Korea ígéretet tett a félsziget atommentesítésére.

Peking még tavaly decemberben drasztikusan - 81,6 százalékkal - csökkentette kereskedelmét Észak-Koreával, ezzel erősítendő a nemzetközi nyomást északi szomszédjára, hogy hagyjon fel rakéta- és atomfegyverprogramjával. Kína a kommunista diktatúra legfontosabba gazdasági partnere, Phenjan külkereskedelmi forgalmának 90 százalékát Pekinggel bonyolítja, amely a legfőbb olajellátója is.

Az év során Kim Dzsong Un észak-koreai vezető három látogatást tett Kínában.

Május közepén nagy port kavart az a sajtóértesülés, miszerint a nyugat-kínai Hszincsiang tartományban olyan átnevelőtáborok működnek, ahol arra kényszerítik a muzulmán fogvatartottakat, hogy tagadják meg vallásukat.

Az amerikai külügyminisztérium állítása szerint több tízezer ember raboskodik ilyen táborokban. Más források szerint 900 ezer és 1 millió felettire is tehető az állami ideológiát tanulók száma, miközben erős a gyanú, hogy
velemenyezd, 2018. december 29. szombat, 07:20
Évértékelő - Észak-Korea - A békülés és az ígéretek éve volt 2018
januárban érezhető volt, amikor Phenjan és Szöul megegyezett, előbbi is képviselteti magát a dél-koreai Phjongcshangban megrendezett téli olimpián. Az északi és a déli sportolók együtt vonultak be a nyitóünnepségen a Koreai-félsziget egységét jelképező kék-fehér zászló alatt, a két Korea ráadásul közös női jégkorong-válogatottat indított a versenyen. Emellett számos magas rangú észak-koreai tisztviselő látogatott el a téli játékokra.

Az olimpiai párbeszéd sikere megteremtette a lehetőséget a Kim Dzsong Un és Mun Dzse In dél-koreai elnök közötti, illetve később a Kim-Trump csúcshoz.

Kim és Mun találkozójára április 27-én volt a jogilag egymással még mindig hadban álló két Koreát elválasztó demarkációs vonal mentén fekvő Panmindzsonban. 1953 óta Kim Dzsong Un volt az első észak-koreai vezető, aki Dél-Korea területére lépett.

A két koreai vezető megbeszélései jelentős eredményekkel zárultak: célul tűzték ki a Koreai-félsziget teljes atommentesítését, a békeszerződés megkötését, diplomáciai
velemenyezd, 2018. december 29. szombat, 07:10
Olimpia 2032 - Februárban találkoznak a NOB és a két Korea képviselői
Az együttes kandidálásról szóló első közlemény október 19-én, azután jelent meg, hogy Kim Dzsong Un, a Koreai NDK vezetője és Mun Dzse In, a Koreai Köztársaság elnöke csúcstalálkozón egyeztetett egymással. A felek akkor abban is megállapodtak, hogy a két ország "közösen vesz részt" nemzetközi versenyeken, köztük a 2020-as tokiói olimpián. Az ötletet egy héttel korábban Do Dzsong Hvan dél-koreai sportminiszter vetette fel, amikor lehetségesnek nevezte egy közös koreai pályázat benyújtását.

A sportvezetők november elején arról állapodtak meg, hogy közös hivatalos levélben jelzik rendezési szándékukat és ezt - az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz szakportál beszámolója szerint - a legutóbbi egyeztetésük alkalmával is megerősítették.

Az elképzelésről Thomas Bach NOB-elnök - aki már az első bejelentés után közölte, hogy "nagyon üdvözli" az együttes kandidálás tervét - szeptember 26-án New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén folytatott kétoldalú megbeszélést Mun Dzse In dél-koreai
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 12:01
Washington észak-koreai kormányzati tisztségviselőket sújt szankciókkal
Az amerikai pénzügyminisztérium büntető intézkedésekkel sújtotta Rjong Hae-csót, az észak-koreai Szervezési és Iránymutatási Hivatal párttitkárát, akit Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közeli munkatársaként tartanak számon, Kjong Thak Jong belbiztonsági minisztert és Kvang Ho Pakot, aki az ország agitációs és propagandaminisztériumát irányítja.

A Steve Mnuchin pénzügyminiszter által aláírt közlemény szerint a három tisztségviselő kibertámadásokért és - a tárca megfogalmazásában - az emberi jogok folyamatos megsértéséért felelős. A szankciók "emlékeztetőül szolgálnak az Otto Warmbier amerikai állampolgárral történt brutális bánásmódra" - fogalmazott a közlemény utalva az ohiói egyetemi hallgató tragédiájára.

A 24 éves fiatal férfit, aki turistaúton tartózkodott Észak-Koreában, 2016-ban tartóztatták le az észak-koreai fővárosban, miután állítólag ellopott egy propagandaplakátot a phenjani szállodában. 15 évig tartó kényszermunkára ítélték. Nem sokkal ezt követően kómába esett és soha nem tért
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 20:12
Koreai-félsziget - Orosz-észak-koreai diplomáciai egyeztetés Moszkvában
Szin hétfőn felszólalt az orosz tudományos akadémia keletkutató intézete megalapításának 200. évfordulóján megtartott megemlékezésen. A diplomata méltatta, hogy Moszkva támogatja a Koreai-félsziget békéjének fenntartását, és közölte, hogy Phenjan számít a további közreműködésére ebben a kérdésben.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentésében hangot adott annak a feltételezésnek, hogy a keddi moszkvai megbeszéléseknek témája lehetett Kim Dzsong Un észak-koreai vezető oroszországi látogatásának előkészítése.

Dmitjij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak azt monda, még mindig nem született megállapodás Kim vizitjének konkrét időpontjáról. Magas rangú orosz tisztségviselők korábban azt hangoztatták, hogy a látogatás még az idén létrejöhet.
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 16:21
Kreml: megkezdődött a párizsi Putyin-Trump találkozó előkészítése
A két vezető az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulóján tartandó megemlékezésre utazik majd a francia fővárosba, találkozójukat ehhez az eseményhez fogják igazítani.

Peszkov szerint Putyin és Trump a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök (INF) felszámolásáról szóló orosz-amerikai megállapodás, valamint több más fontos, a stabilitást érintő kérdés ügyében "egyezteti majd óráját", a kétoldalú kapcsolatokról folytatandó megbeszélés mellett.

A Kreml szóvivője elmondta, hogy a leendő találkozó ügyében, amelyről a felek John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó múlt heti moszkvai látogatásakor állapodtak meg, konkrétumokról még nem tud beszámolni. Kijelentette ugyanakkor, hogy a két elnök nem tervez semmilyen dokumentumot aláírni.

A Jair Bolsonaro szélsőjobboldali jelölt által megnyert brazil elnökválasztással kapcsolatban kijelentette: Oroszország bízik abban, hogy mind kétoldalú, mind sokoldalú alapon folytatni tudja az együttműködést Brazíliával. Mint
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 12:42
1/17
Képek, videók
ház fehér.jpg
durcimarcika
2015. október 25. vasárnap, 20:09
A feher haz hatso resze
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 08:02
A feher haz az autobol
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:36
A Feher Haz
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:20
A Feher Haz elott
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 10:59
B.O.-Sunny Fehér Ház.jpg
agica2004
2014. június 16. hétfő, 12:33
ház fehér1.jpg
durcimarcika
2014. június 05. csütörtök, 22:16
ház-fehér1.jpg
durcimarcika
2013. június 23. vasárnap, 16:25
ház-fehér.jpg
durcimarcika
2013. június 23. vasárnap, 12:40
donald-zolan-oil-paint ing
eva6
2018. augusztus 17. péntek, 09:01
Donald-Zolan-Backyard- Bud
eva6
2018. augusztus 17. péntek, 09:00
Donald-Zolan65.jpg
eva6
2018. augusztus 17. péntek, 08:57
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
donald kacsa.png
kkm
2017. május 17. szerda, 15:42
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.