Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 11:31 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Megszakadt a magyarok éremszerző sorozata
John-Henry jelentette, aki szeptemberi súlyos sérülése miatt - letört egy darab a szárkapocscsontjából - versenyhiánnyal küzd, ezért elindult Dordrechtben is. Az amerikai születésű gyorskorcsolyázó szombaton elesett az 1500 méteres fináléban, de végül vasárnap is rajthoz állt, sőt 1000 méteren a reményfutamokból a negyeddöntőbe jutott, ott futamában harmadikként célba érve búcsúzott, így 13. lett. A pénteki selejtezőben kiesett Bontovics Balázs 27., Tiborcz Dániel pedig 54. helyen zárt. Az aranyérmet Park Dzsi Von érdemelte ki, aki a táv világkupáját is megnyerte.

A nők középső távján Bácskai Sára Luca szintén a reményfutamokból került a negyeddöntőbe, ott szabálytalankodtak vele szemben, amely miatt megbotlott és leszakadt riválisaitól, de mivel nem állt továbbjutó helyen, így a zsűri nem juttatta elődöntőbe. A 20 éves versenyző 16. lett, míg a selejtezőben kiesett Sziliczei-Német Rebeka 20. helyen végzett. A győzelmet a dél-koreai Kim Dzsi Ju szerezte meg, a táv világkupa-diadala pedig a holland
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 17:12
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - A férfi és női váltó is kisdöntős
Kína is jobbnak bizonyult a nyolc között.

Egyéniben egy döntős szereplés jött össze a magyaroknak, méghozzá az amerikai születésű Krueger John-Henrynek, aki 1500 méteren a délelőtti reményfutamokból előbb az elődöntőbe került, majd onnan a fináléba. Ott azonban előzés közben kicsúszott, így hetedikként zárt.

A baleset után ráadásul fájlalta műtött térdét, a vizsgálatok alapján meghúzódott, így a vasárnapi szereplést csak akkor vállalja, ha addigra nem lesz fájdalma. A győzelmet a dél-koreai Park Dzsi Von szerezte meg, aki ezzel a táv vk-diadalát is bezsebelte. A pénteki selejtezőben búcsúzott két magyar közül Bontovics Balázs 37., Oláh Bence 47. lett.

A nők leghosszabb távján Sziliczei-Német Rebeka kisdöntőig menetelt, ott negyedik lett a hétfős futamban, azaz összességében a 11. helyen végzett, míg az elődöntőben kiesett Bácskai Sára Luca 21. lett. A győzelemnek és egyben a vk-elsőségnek a szám holland Európa-bajnoka, Suzanne Schulting örülhetett.

Az 1000 méteres viadalon a férfiaknál
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:21
Drezda gyors korcsolya - váltó
"B" döntőben szerepelt, ahol 2. lett 5000 m gyors váltóban
Tagjai: Oláh, Varnyú és a Krueger fivérek voltak

A vk-sorozat jövő héten Dordrechtben, míg a szezon a márciusi, szöuli világbajnoksággal zárul.

- VILÁGKUPA-SOROZAT, 5. ÁLLOMÁS, DREZDA
Férfiak
500 méter
1. Steven Dubois (kanadai) 40.530
2. Liu Shaolin Sándor 40.956
3. Van Wout (holland) 40.985
......
29. Oláh Bence
.....
43. Varnyú Alex

1500 méter (2):
1. Pak Dzsi Von (dél-koreai) 2:20.923
2. Jelisztratov (orosz) 2:20.960
3. Krueger John-Henry 2:21.352
.....
29. Krueger Cole

*
Nők
500 méter:
1. Kim Boutin (kanadai) 42.328
2. Csü Csun-jü (kínai) 42.411
3. Van Ruijven (holland) 42.458
.....
7. Jászapáti Petra
.....
22. Kónya Zsófia

1500 méter (2):
1. Suzanne Schulting (holland) 2:24.845
2. Proszvirnova (orosz) 2:24.865
3. Hout Marchand (francia)
maroka, 2020. február 09. vasárnap, 20:27
Liu Shaoang győzött 500 méteren
révén, aki a hétfős mezőnyben végül hatodik lett, az aranyérmet a holland Suzanne Schulting szerezte meg. Bácskai Sára Luca a kisdöntőig jutott, ahol másodikként haladt át a célvonalon, így összességében kilencedikként végzett. A harmadik magyar résztvevő, Sziliczei-Német Rebeka a pénteki selejtezőben búcsúzott. A férfiaknál nem termett babér a leghosszabb távon, az amerikai születésű Krueger Cole mellett Oláh Bence és Varnyú Alex számára is a selejtező jelentette a végállomást. A döntőt a dél-koreai Park Dzsi Von nyerte.

A 3000 méteres női váltóknál olasz győzelem született, a negyeddöntőben kiesett magyarok tizedik helyen végeztek. Az 5000 méteres férfi staféták küzdelme kínai diadallal ért véget, az olimpiai és Európa-bajnok, egyúttal vk-címvédő és világcsúcstartó magyar négyes a kisdöntőben tartalékos összeállításban, a Liu fivéreket nélkülezve harmadik lett, így hetedik helyen végzett, a szám pontversenyben pedig a harmadikról a negyedik pozícióba csúszott vissza.

A vk-sorozat jövő hétvégén
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 10:31
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Három magyar döntős, egy érem
A fiatalabb Liu fivér kéz a kézben menetelt az orosz Szemjon Jelisztratovval, aki a nyári felkészülést a magyar csapattal végezte el, ugyanis együtt jutottak tovább a negyed- és az elődöntőből is. A váltóval egyaránt olimpiai bajnok két versenyzőt aztán a fináléban megtréfálta a dél-koreai Park Dzsi Von, aki mögött Liu Shaoang lett a második, Jelisztratov pedig a harmadik. A pénteki selejtezőben kiesett másik két magyar induló közül Oláh Bence 37., Varnyú Alex pedig 43. lett.

A nőknél ugyanebben a számban a negyeddöntőben búcsúzó Bácskai Sára Luca szerepelt a legjobban, ő 13. helyen zárt, míg Sziliczei-Német Rebeka 25., Kónya Zsófia 30. lett. A győzelmet a szintén dél-koreai Noh Ah Rum szerezte meg.

A leghosszabb távon Jászapáti egy nagyon erős hétfős mezőnyben szerepelt, melyben három dél-koreai rivális mellett többek között a szám olimpiai ezüst- és bronzérmesével, azaz az olasz Arianna Fontanával és a mostani szezonban még veretlen kanadai Kim Boutinnel kellett megküzdenie. Végül Kim Dzsi
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 13:41
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Döntőben a férfi váltó
Egyéniben a stafétával ötkarikás aranyérmes Burján Csaba szerepelt a legjobban azzal, hogy 1500 méteren döntőbe jutott, ahol ugyan szabálytalanság miatt kizárták, de így is hatodikként zárt. Ebben a számban a negyeddöntőben búcsúzott Varnyú Alex 35., az amerikai születésű Krueger Cole 45. lett, míg a nőknél Bácskai Sára Luca 24., Sziliczei-Német Rebeka pedig 26. helyen végzett. A győzelmet a dél-koreai Park Dzsi Von, illetve honfitársa, Kim Dzsi Ju szerezte meg.

A szintén olimpiai bajnok Liu fivérek ezúttal 1000 méteren versenyeztek, mindketten a kisdöntőig jutottak, ahol Liu Shaoang éppen bátyját, Liu Shaolin Sándort megelőzve futamgyőztesként zárt, így előbbi hatodik, utóbbi hetedik lett, míg a selejtezőben kiesett 17 éves Talabos Attila 43. helyen végzett. A nőknél ezen a távon Jászapáti Petra szintén B döntőben korcsolyázhatott, második helyével pedig összesítésben a hetedik helyet szerezte meg. A reményfutamokból negyeddöntőig jutott ausztrál születésű Lockett Deanna 14., a selejtezőben
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 07:04
Lengyel Károly versei
honszerelmét.

Emitt lőn ím utószor tudott napja,
ki nemzetéért élt. Sebét ne feledd!
Érted vérzett, s minden magyarért,
mikor Segesvárnál minden elveszett.

Bújj a bőrébe, lúd tolla fegyvered,
napod ha kél, vagy épp nyugszik,
csodáld talán a hatalmas eget,
ő szólítja egybe ez ország tüzeit.

Nincs akkora vész, és annyi erő,
mi azóta ólomszín eljárt felettünk,
csepp bízvást ne küldene szava,
léptét követni ma eljött az időnk.

Nézz akár egy dzsidás szemébe,
vagy a bitóra Arad tornyai alatt,
egyenessé lőn büszke gerinced,
hol ép testben lélek nem marad.

Állj meg hát csak egyetlen percre,
bárhol ér e gyászos emlékezet,
idézed majd a költő sok szavát,
tudni fogod miként írt - csak neked.

Ne hidd el, nézd e mozgó képet!
Petőfi Sándor közöttünk hogy élt,
mondd el körötted mindenkinek,
mint emelt hősök közé szent
menusgabor, 2019. július 22. hétfő, 20:00
Mike Pompeo szerint megmagyarázhatatlan "az amerikai tálib" szabadon bocsátása
"Zavarba ejtő és rossz" - fogalmazott az amerikai diplomácia vezetője a 20 év börtönbüntetésre ítélt, de csütörtökön 17 év letöltése után feltételesen szabadlábra helyezett Lindh ügyéről.

A 38 éves Lindh tinédzserként áttért a katolicizmusról az iszlámra, Pakisztánba utazott a muszlim vallás tanulmányozására és Jemenben járt, hogy megtanuljon arabul is. Katonaként önként csatlakozott az Afganisztánt 1996 és 2001 között uraló tálibokhoz, mint később elmondta azért, hogy "segítse a dzsihádot". 2001-ben fogta el őt az amerikai hadsereg, és 2002-ben tartott perében azt állította, hogy a dzsihádot nem tartja Amerika-ellenesnek, és ő személy szerint soha nem is akart "Amerika ellen harcolni".

Bírósági tárgyalásán Lindh elítélte a terrorizmust, és arról beszélt, hogy az Oszama bin Laden, az Al-Kaida terrorszervezet vezetője által irányított terrortámadások "teljes egészében az iszlám ellen valók".

Az amerikai kormányzat országos terrorelhárító központja által még 2017-ben kiadott jelentés
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:01
Világ bajnok BRONZÉREM a férfi gyors korcsolyázó 03.10
szófiai világbajnokságán vasárnap. A Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba, Varnyú Alex, Krueger Cole összeállítású négyes a dél-koreai és kínai kvartett mögött lett harmadik az oroszokat megelőzve.
A magyarok ezzel a harmadik hellyel sorozatban az ötödik világbajnokságról távoztak éremmel. A férfi staféta ezt megelőzően kétszer állhatott dobogón: 2015-ben ezüst-, 2017-ben bronzérmes volt.

Férfi váltó, világbajnok:
1.Koreai Köztársaság (Hvang Tae Hon, Li Dzsune Szeo, Lim Hjo Dzsun, Park Dzsi Von) 7:04.292
2. Kína (Zsen Ce-vej, Vu Ta-csing, Hszü Hung-cse, Jang Suaj) 7:04.651
3. MAGYARORSZÁG (Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex) 7:04.961

- A dél-koreaiak a lehetséges tízből hét aranyat bezsebelve végeztek az éremtáblázat élén a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán,
EREDMÉNYEK:
férfi összetett, világbajnok:
1. Lim Hjo Dzsun (Koreai Köztársaság) 102 pont
2. Hvang Tae Hon (Koreai Köztársaság)
maroka, 2019. március 11. hétfő, 10:41
Összetett győztes a Magyar férfi váltó
világ kupán - Összetett győztes a Magyar férfi váltó
Torino - Az olimpiai és Európa-bajnok magyar férfi váltó lett a rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának összetett győztese.

A világ kupa egyéb eredményei:
Férfiak
500 m: 1. Lim Hjo Dzsun (dél-koreai) 31 439 pont, ...5. Liu Shaolin Sándor 22 632, 6. Liu Shaoang 22 400, ...11. Burján Csaba 9716, ...66. Sziklási András 59, ...75. Varnyú Alex 39, ...97. Krueger Cole 13

1000 m: 1. Park Dzsi Von (dél-koreai) 37 520 pont, ...3. Liu Shaoang 23 277, ...6. Liu Shaolin Sándor 19 497, ...31. Varnyú Alex 3005, ...63. Krueger Cole 161

1500 m: 1. Kim Kun Vu 38 000 pont, ...19. Burján Csaba 3922, ...22. Liu Shaolin Sándor 2621, ...38. Krueger Cole 586, ...42. Varnyú Alex 363

Nők
500 m: 1. Natalia Maliszewska (lengyel) 40 800 pont, ...5. Jászapáti Petra 19 306, ...70. Knoch Marta 49, ...83. Bácskai Sára Luca 24, ...87. Sziliczei-Német Rebeka 21, ...91. Somogyi Barbara
maroka, 2019. február 13. szerda, 08:17
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - A magyar vegyesváltó ezüst-, a férfi bronzérmes
mindössze nyolc, az elődöntőben pedig tizenegy ezreden múlt, hogy futammásodikként tovább tudott lépni. A legjobbak között viszont magabiztosan versenyzett, egy apró hiba miatt mégis lecsúszott a dobogóról, s negyedik lett. Liu Shaolin sokáig a második helyen korcsolyázott, majd négy körrel a vége előtt az élre állt, de egy körrel később megbotlott, emiatt elveszítette lendületét, így négy riválisa közül három is megelőzte, csak a már korábban elesett Charles Hamelin maradt mögötte.

A győzelmet Park Dzsi Von szerezte meg, aki duplán örülhetett, mivel egyrészt így Drezdában a férfiaknál mind a négy egyéni számot dél-koreai versenyző nyerte, másrészt sikerével ezen a távon átvette a vezetést a vk-pontversenyben a pénteki selejtezőben kézközépcsonttörést szenvedett Liu Shaoangtól. A szám vk-címvédőjeként bátyja, Liu Shaolin negyedik helyre jött fel a mostani szereplésével.

Egyéniben további két magyar volt érdekelt a zárónapon: a váltóval szintén ötkarikás aranyérmes Burján Csaba, illetve Jászapáti
velemenyezd, 2019. február 03. vasárnap, 16:51
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liu Shaolin ötödik, Jászapáti hetedik
A váltóval olimpiai bajnok magyar klasszis eleinte próbált elöl helyezkedni, de féltávtól az ázsiai riválisok minden irányból támadták, s előbb ketten korcsolyáztak el mellette, majd láthatóan elengedte a futamot, így végül másik két ellenfele is megelőzte, azaz ötödikként ért célba. A győzelmet az 500 méteren világbajnoki címvédő Hvang Tae Hun szerezte meg Cournoyer és a honfitárs Hong Kjung Hvan előtt.

Magyar szempontból öröm az ürömben, hogy a dél-koreaiak közül negyedik helyével éppen az a Park Dzsi Von szerepelt a leggyengébben, aki győzelemmel megelőzhette volna a táv vk-pontversenyében éllovas, de a pénteki selejtezőben kézközépcsonttörést szenvedett Liu Shaoangot. A fiatalabb Liu fivér így viszont sérülése ellenére megőrizte vezető helyét. A szám vk-címvédőjeként bátyja, Liu Shaolin a hatodik helyen áll.

Egyéniben további két magyar volt érdekelt a szombati napon, közülük a váltóval szintén ötkarikás aranyérmes Burján Csaba az elődöntőben búcsúzott és 16. lett 1500 méteren. Jászapáti Petra
velemenyezd, 2019. február 02. szombat, 21:49
1/5
Képek, videók
gyorskorcsolya0125_6.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 16:11
gyorskorcsolya0125_5.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 16:10
gyorskorcsolya0125_4.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 16:08
gyorskorcsolya0125_pon tok
maroka
2020. január 25. szombat, 15:30
gyorskorcsolya0125_3.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 15:28
gyorskorcsolya0125_2.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 15:28
gyorskorcsolya0125.jpg
maroka
2020. január 25. szombat, 15:27
gyorskorcsolya dobogósok0
maroka
2019. január 12. szombat, 19:08
gyorskorcsolya-valto-8 00x
menusgabor
2018. február 26. hétfő, 17:17
gyorskorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:14
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
Címkék
kisdöntőig jutottak, ötödik világbajnokságról, Oláh Bence, Zsen Ce-vej, hatalmas eget, élre állt, szintén dél-koreai, kisdöntőig jutott, dzsidás szemébe, Koreai Köztársaság, amerikai születésű, Shaolin Sándort, amerikai diplomácia, Tiborcz Dániel, nyolc között, Knoch Marta,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.