Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:57 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhalasztja kongresszusi meghallgatását Michael Cohen, Trump elnök volt ügyvédje
A február 7-re tervezett meghallgatást a családját ért "fenyegetések" miatt későbbi időpontra halasztja Cohen - jelentette be a volt ügyvéd tanácsadója, Lanny Davis.

A Michael Cohen nevében kiadott közleményben Davis azt állította: a Cohen-családot Donald Trump és jelenlegi személyes jogásza, Rudolph Giuliani részéről érik fenyegetések. "Olyan időket élünk, amikor Cohen úrnak a családja biztonságát kell előtérbe helyeznie" - olvasható a közleményben.

Az elnök korábban egy Twitter-bejegyzésben "hazugnak" nevezte Cohent, és emlékeztetett arra, hogy volt ügyvédjét adócsalásért és hamis esküért már elítélték. A Fox televíziónak januárban adott interjújában pedig azt sugalmazta, hogy terhelő információik lehetnek Cohen apósáról. "Bajban van némi kölcsön és adócsalás miatt" - fogalmazott Trump az interjúban.

Cohen apósa, Fima Shusterman taxivállalatot működtet New Yorkban és tény, hogy 1993-ban bűnösnek vallotta magát adócsalásban.

Michel Cohent, akit valamikor Donald Trump
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 21:52
Szíria - Putyin: Moszkva és Ankara pótlólagos lépéseket tesz az idlíbi helyzet stabilizálására
koordinációt Oroszországgal Szíria ügyében, a két ország egyebek között folytatja a terrorellenes harcot Idlíbben. Elmondása szerint Moszkva és Ankara között nincs semmilyen probléma a szíriai biztonsági övezet létrehozásának kérdésében. Emlékeztetett rá, hogy egy 30 kilométer széles ütközőzóna létrehozásáról van szó, olyan területen, amelyből szavai szerint támadások érik Törökországot.

A török elnök a pufferzóna létrehozásáról azt követően tett bejelentést, hogy január 15-én megbeszélést folytatott Donald Trump amerikai elnökkel. Erdogan szerint Ankara a földön, Washington pedig a levegőben kész szavatolni az övezet biztonságát.

Putyin hangot adott álláspontjának, amely szerint az amerikai csapatok kivonása Szíriából stabilizálni fogja a helyzetet az arab ország északkeleti részén. Egyúttal közölte, hogy Moszkva és Washington között folytatódik a "konstruktív együttműködés" a terrorizmus elleni harc területén az arab országban. Mint mondta, Oroszország üdvözli a damaszkuszi kormány és a szíriai
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 21:12
Washintonban megerősítették, hogy Khalilzad tárgyalásokat folytat az afgán tálibokkal
A tálibok szóvivője, Zabiulláh Mudzsáhid még hétfőn bejelentette, hogy megbeszéléseket folytatnak Khalilzaddal és munkatársaival az afganisztáni háború lezárásának lehetőségeiről.

Washington eddig soha nem erősítette meg hivatalosan, de nem is cáfolta, ha a tálibokkal közvetlenül egyeztet.Az NPR információi szerint a State Department (külügyminisztérium) neve elhallgatását kérő tisztségviselője közölte: Zalmay Khalilzad és kísérete Dohában, Katar fővárosában - ahol a tálibok irodát tartanak fenn - két napon keresztül egyeztetett az afganisztáni fél képviselőivel.

Az amerikai különmegbízott a hét végén az afgán tálibok egyik fő támogatójaként számon tartott Pakisztánban tárgyalt. Vasárnap este Iszlamabadból Twitter-bejegyzésben tudatta: "jó irányban haladunk, Pakisztán részéről újabb fejlemények vannak, amelyek eredményeket is hoznak majd".A tárgyalások idején Dohában járt Imran Khan, pakisztáni kormányfő is, de nem tudni, hogy részt vett-e az amerikai-afganisztáni
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 07:04
A legfelsőbb bíróság jóváhagyta Donald Trump döntését a transzneműek katonai szolgálatának tiltásáról
kommentárok a Trump-kormányzat egyértelmű győzelmeként értékelték.

Néhány évvel ezelőttig a transzneműeket elbocsáthatták a hadsereg kötelékeiből, de aztán az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama idején ez a politika megváltozott: 2016-ban a hadsereg vezetői bejelentették, hogy azok a transzneműek, akik addig a hadseregben szolgáltak, maradhatnak, és egyúttal közölték, hogy 2017. július 1-jétől nyílik meg ismét a lehetőség, hogy a transzneműségüket nyíltan felvállalókat ismét besorozhassák.

Donald Trump elnöki beiktatása után az új kormányzat másként döntött: az elnök először közölte, majd az akkori védelmi miniszter James Mattis hivatalosan is bejelentette, hogy ezt az időpontot módosítják, és a helyzet tanulmányozására hivatkozva a besorozásokat meghatározatlan időre elhalasztják. Trump 2017 júliusának végén azonban közölte: a transzneműek semmilyen körülmények között nem szolgálhatnak az amerikai hadseregben. Az elnök úgy rendelkezett, hogy vissza kell térni az Obama-kormányzat
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 17:42
WSJ: Washington és Phenjan hírszerzése egy évtizeden keresztül titkos kapcsolatot tartott fenn egymással
A lap állítása szerint a titkos csatornán keresztül folytatott párbeszéd még a legfeszültebb időszakokban is lehetővé tette a kommunikációt, foglyok szabadon bocsátását és végső soron előkészítette az utat Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tavaly júniusi, történelminek nevezett szingapúri csúcstalálkozójához.

Ez a titkos kapcsolattartást a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) bonyolította, és ennek köszönhetően 2012-ben - tehát az előző elnök, Barack Obama kormányzata idején - két CIA-tisztségviselő is járt Észak-Koreában. A The Wall Street Journal meg is nevezi őket: Michael Morell, a CIA akkori igazgatóhelyettese és legalább egy utódja, Avril Haines utazott el a kelet-ázsiai országba.

Obama elnökségének utolsó szakaszában ez a kapcsolat "elaludt". Mike Pompeo, jelenlegi külügyminiszter még CIA-igazgatóként élesztette újra, amikor - 2017 augusztusában - két munkatársát Szingapúrba küldte, hogy ott tárgyaljanak észak-koreai kollégáikkal.

2018 elejére az
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 20:42
Donald Trump lerótta kegyeletét a washingtoni Martin Luther King-emlékműnél
Donald Trump az alelnök, Mike Pence kíséretében tett látogatást a washingtoni emlékműnél. Koszorút helyezett el, néhány szót váltott a jelenlévő újságírókkal, de nem válaszolt kérdésekre.

Az elnök Twitter-bejegyzést is közzétett. "Ma Martin Luther Kinget ünnepeljük, mert felemelte szavát olyan, az amerikaiak által nagy becsben tartott igazság mellett, mint az, hogy nem számít a bőrünk színe vagy a születésünk helye, Isten mindnyájunkat egyenlőnek teremtett" - fogalmazott Trump. Hozzátette: "ismételten elkötelezzük magunkat a minden amerikai számára kijáró egyenlőség és igazságosság, valamint (Martin Luther King) értékes álmainak valóra váltása mellett".

Az elnököt több médiumban is bírálat érte, mert a Fehér Ház által előzetesen kiadott programjában nem szerepelt megemlékezés Martin Luther Kingről.

Az 1968-ban egy memphisi motel balkonján meggyilkolt Martin Luther King születésnapja 1983 óta - Ronald Reagan elnök döntése következtében - szövetségi nemzeti ünnep az Egyesült
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 18:42
Újabb demokrata politikus jelentette be indulását a 2020-as amerikai elnökválasztáson
értékek, amelyeket amerikaiként mindannyian nagy becsben tartunk" - fogalmazott. A tévéinterjúban pedig leszögezte: "Mi akkor vagyunk a legjobbak, amikor ezekért az elveinkét küzdünk". Hozzátette: "Nem vagyunk tökéletesek, de nagyszerű ország vagyunk, amikor azokról az elvekről vitázunk, amelyekre országunk épül". Hozzáfűzte még, hogy mivel szereti a hazáját, ezért most különösen nagy felelősséget érez, hogy harcoljon az amerikai értékrendért.

Az elnökjelölt-aspiráns a jelenlegi republikánus elnök, Donald Trump bevándorlás-politikájának heves bírálójaként ismert, neve pedig Brett Kavanaugh főbírójelölt szenátusi meghallgatásán vált szélesebb körben is ismertté.

Harris kifejtette, hogy programjában a megélhetési költségek csökkentése, a bevándorlási és a büntető igazságszolgáltatási politika megváltoztatása és a mindenkire kiterjesztendő egészségbiztosítás megteremtése szerepel.

A bejelentés időpontját amerikai kommentátorok jelképesnek tartják, ugyanis a Martin Luther King fekete polgárjogi
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 17:11
Szkripal-ügy - Kreml: nincs bizonyíték a szankciókkal sújtott oroszok ellen
tavalyi angliai megmérgezésével vádolt Alekszandr Petrov és Ruszlan Bosirov, akik London szerint szintén a GU állományához tartoznak.

Peszkov azt hangoztatta, hogy a vádak megalapozatlanok, ezért a Kreml "negatívan" viszonyul az újabb uniós szankciók bevezetéséhez. Megismételte, hogy az üggyel kapcsolatban London semmilyen bizonyítékot sem mutatott be Moszkvának.

Az orosz elnök szóvivője kérdésre válaszolva kijelentette: a Kreml senkivel sem tárgyalt annak érdekében, hogy támogatásáról biztosítsa Donald Trump jelenlegi elnök építkezési vállalkozásának azt a projektjét, hogy felhőkarcolót építsen Moszkvában. Peszkov ismételten elismerte, hogy nyilvános levelezési címére közbenjárást kérő e-maileket kapott Michael Cohentől, Trump volt ügyvédjétől, de a szóvivő szerint a jogásznak azt javasolták, hogy forduljon az ügyben orosz építőipari vállalkozókhoz, és hogy a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon próbáljon meg befektetőket keresni az ingatlanhoz.

A BuzzFeed News múlt héten azzal kavart
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 16:12
Hótakaró borítja az amerikai Középnyugatot és a keleti partvidéket, fennakadások a közlekedésben
A széles téli viharzóna a hétvégére elérte az Egyesült Államok keleti partvidékét, és az országos meteorológiai szolgálat a középnyugati Missouritól az északkeleti Maine államig húzódó térségben 15 tagállamra adott ki viharriadót.

A Középnyugaton és az Ohio völgyében, a Nagy Tavak vidékén szombaton este 25-30 centiméternyire hízott a hótakaró, több államban balesetekről számoltak be. Missouriban például az egyik országúton 15 autó csúszott össze, Kansasben egy hókotró csúszott az útpadkára és gázolt el egy férfit, a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtéren pedig a kifutópályáról csúszott ki az arizonai Phoenixből leszálló gép 129 utassal a fedélzetén. Sérülés nem történt.

A hóvihartól szenvedő térségben több repülőjáratot töröltek. Bostonban vasárnap 250 járatot függesztettek fel, tucatnyi járat nem indul a New York-i Kennedy repülőtérről és a szomszédos newarki légikikötőből sem. A Washington melletti Reagan repülőtéren az esőzés és a sűrű köd akadályozta a forgalmat. Vasárnap az Amtrak
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 18:43
Donald Trump bírálja Nancy Pelosi házelnököt a kompromisszumos javaslat elutasításáért
"Nancy Pelosi olyan irracionálisan viselkedett és oly mértékben baloldalra ment, hogy immár hivatalosan is radikális baloldalivá vált. Oly mértékben azonosult pártja+balosaival+, hogy elvesztette az önkontrollját" - fogalmazott vasárnap reggeli kilenc Twitter-bejegyzésének egyikében az amerikai elnök.

Egy másik bejegyzésében hozzátette: a házelnök és a demokraták még azelőtt elutasították a javaslatát, mielőtt elmondta volna. "Nem látják a bűnözést és a kábítószert, csak 2020-ra figyelnek, de úgysem fognak nyerni" - utalt a 2020-ban esedékes elnökválasztásra.

"Egy közvélemény-kutatás szerint a spanyolajkúak körében a támogatottságom 19 százalékkal emelkedett, most 50 százalékos. Ez azért van, mert ők mindenki másnál jobban ismerik a helyzetet a határon és biztonságot akarnak, ami csak fallal teremthető meg" - írta egy harmadik mikroblog-bejegyzésben Trump.

Az elnök szombaton délután a Fehér Házban - egy állampolgársági eskütétel után - elmondott rövid beszédében tett javaslatot a
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 17:42
Robert Mueller hivatala vitatja, hogy Donald Trump hazugságra buzdította volt ügyvédjét
A BuzzFeed News riportja "pontatlan" - fogalmazott a szóvivő. Carr leszögezte azt is, hogy a portál pontatlanul és eltúlozva adta vissza mindazt, amit a különleges vizsgálóbizottság megtudott Trump vállalatának munkatársaitól, elektronikus levelekből és más dokumentumokból.

A BuzzFeed csütörtök éjjel két meg nem nevezett rendőrségi forrásra hivatkozva a többi között azt állította: Donald Trump utasítást adott volt ügyvédjének arra, hogy a 2017-es kongresszusi meghallgatásán hazudjon egy Moszkvában építendő Trump-torony terveiről, és mondja azt, hogy a terv már korábban, még a 2016-os választások előtt hamvába holt.

A riport megjelenése után demokrata párti törvényhozók vizsgálatokat sürgettek.

Peter Carr nyilatkozata után Donald Trump két Twitter-bejegyzést is közzétett. Az egyikben a fake newst (az álhíreket) kárhoztatta, "a nép igazi ellenségének" minősítve az értesülést. A másik mikroblog-bejegyzésben pedig emlékeztetett arra, hogy a BuzzFeed publikálta korábban azt a "teljesen
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 07:04
Jimmy Carter: Trumpnak tanácsadó bizottságot kellene létrehoznia a Kínához fűződő viszony javítására
elnök az atlantai Carter Központban az amerikai-kínai diplomáciai kapcsolatok normalizálásának 40. évfordulója alkalmából rendezett konferencián fejtette ki álláspontját pénteken. Úgy vélte, hogy professzorokból, nyugalmazott diplomatákból és más szakértőkből kellene kialakítani egy háttérben dolgozó csapatot, ahogyan ő tette ezt elnöksége idején az 1970-es években, amikor az amerikai-japán kapcsolatok javításán dolgoztak. Hozzátette: amikor a háromnapos konferencia után hazamegy, levelet is ír erről Donald Trumpnak, kérve őt egy ilyen bizottság létrehozására.

A konferencia első napján jelen volt Kína Egyesült Államokban akkreditált nagykövete, Cuj Tien-kaj is, aki azt mondta újságíróknak: "a Kína és az Egyesült Államok közötti együttműködés soha nem volt olyan fontos, mint manapság".

Jimmy Carter már decemberben, a The Washington Post című lapban részletes elemző cikket jelentetett meg arról, hogy szerinte hogyan kellene javítani Washington és Peking viszonyát, és ezzel elkerülni egy új
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 07:04
1/279
Képek, videók
Michael J. Fox .
alvaro-hopihe
2018. április 09. hétfő, 08:52
Michael Jakson és Jannet.
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 22:32
michael-jordan.jpg
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 21:10
michaels1.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 21:26
michael6.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
michael4.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
michael1.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
Michael.png
cady89
2017. október 28. szombat, 13:06
paris st. michael.jpg
liliana01
2017. október 08. vasárnap, 20:29
michael8rtz.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 12:19
A meghallgatas....
borigit
2014. november 26. szerda, 08:53
Orbán fidesz kongresszusi
megyerimihaly
2015. december 20. vasárnap, 22:08
budapest kongresszusi k.
lacipecsenye
2012. szeptember 15. szombat, 13:57
országház kongresszusi t.
lacipecsenye
2012. augusztus 09. csütörtök, 22:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.