Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 23:56 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trump az Emlékezet Napján koszorúzott az arlingtoni nemzeti sírkertben
Az Emlékezet Napja az Egyesült Államokban szövetségi ünnep, ekkor emlékeznek meg a háborúkban meghalt, eltűnt vagy fogságba esett amerikai katonákról.

Az arlingtoni nemzeti sírkertben - amely Washingtonnal szemben, a Potomac folyó másik oldalán található - díszlövésekkel és a nemzeti himnusszal tisztelegtek, és Donald Trump koszorút helyezett el az Ismeretlen Katona emlékművénél.

Az elnök kíséretében volt Mike Pence alelnök, Mark Esper védelmi miniszter és a kabinet több más tagja, valamint a first lady, Melania Trump is.

A megemlékezésen a koronavírus-járvány miatt csak kevesen vehettek részt, és a kormánytagok is betartották a távolságtartási előírásokat.

Donald Trump hétfőn délután emlékező ünnepségen vesz részt a marylandi Fort McHenryben is. Fort McHenry egy katonai erőd Baltimore közelében, s itt zajlott az 1812-es háború egyik döntő ütközete, amelyben az amerikaiak győzelmet arattak a britek felett. A csata inspirálta Francis Scott Key-t a "McHenry erődítmény védelme" című
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 18:02
Amerikai előválasztás - Trump fontolgatja a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója áthelyezését
A Republikánus Párt elnökjelölt-állító konvencióját a tervek szerint augusztus 24-27 között tartják az észak-karolinai Charlotte városában.

"Sajnos, a demokrata párti Roy Cooper kormányzó még mindig a lezárás hangulatában él" - írta Donald Trump. Majd leszögezte: több ezernyi republikánus készül örömmel arra, hogy Észak-Karolinába utazzék augusztusban, ezért szerinte az észak-karolinai kormányzónak azonnal választ kell adnia arra, hogy vajon a konvenció helyszínét teljes mértékben igénybe vehetik-e a résztvevők. "Ellenkező esetben arra kényszerülünk, hogy akaratunk ellenére másik helyszínt találjunk a Republikánus Országos Konvenció megtartásához" - írta az elnök.

Donald Trump jó ideje a tagállamok fokozatos gazdasági újraindítását szorgalmazza, arra hivatkozva, hogy a lezárás nem tartható fenn sokáig, az egészséghez a gazdaság egészségre is szükség van. Az Egyesült Államok ötven tagállamában kisebb, vagy nagyobb mértékben ugyan, de már mindenütt megkezdődött a járvány miatt hozott szigorú
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:42
Űrállomás és űrsikló fejlesztésére készül a Roszkoszmosz
egy Buran elnevezésű űrsiklója, amelynek felhasználására aztán nem találtak lehetőséget.

Közölte, hogy az Angara A-5 szupernehéz orosz hordozórakéta a tervek szerint 2023-ra készül el.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Hold-hasznosítási és Mars-utazási célkitűzéseivel kapcsolatban azt mondta, hogy a Roszkoszmosz nem engedhet meg magának mindent, amit megkíván. Hozzátette, hogy Oroszország meg fogja akadályozni a Hold privatizálását, bárkitől is származzon az elképzelés.

Rogozin ezzel Donald Trump amerikai elnök április 6-i rendeletére utalt, amely a Hold és más égitestek forrásainak kiaknázására vonatkozott, s amelyben Trump leszögezte, hogy az amerikai kormányzat ellen fog állni minden olyan kísérletnek, amely az emberiség közös örökségének tekinti a világűrt. Az orosz tisztségviselő törvénysértőnek nevezte ezeket az elképzeléseket, és azt mondta, hogy Moszkva nem kíván egy Hold-verseny részesévé válni.

Tájékoztatása szerint Oroszország 2020-ban kezdi el Hold-programját és a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:21
Palesztinok izraeli katonákra támadtak Ciszjordániában
Ciszjordánia középső részén, Amicháj telepesfalu közelében két palesztin sarlókkal próbált megszúrni izraeli katonákat. A hadsereg közleménye szerint a katonáknak nem esett bántódása, a támadókra lőttek, és megsebesítették őket. A sérült merénylőket kórházba szállították.

Az utóbbi hetekben Ciszjordániában többször is merényletet kíséreltek meg palesztinok izraeliek ellen, egy kőtömbbel egy éjszakai razzián fejbe dobott katona belehalt sérüléseibe.

A feszültség azért nőtt a térségben, mert az új izraeli kormány koalíciós megállapodása kilátásba helyezte, hogy Donald Trump béketerve alapján július 1. után kiterjesztik az izraeli fennhatóságot számos ciszjordániai zsidó településre, valamint a Jordán völgyére. Ezeket a területeket Izrael 1967-ben foglalta el Jordániától, de a palesztinok jövendő államuk területének tekintik.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 10:41
Koronavírus - Az Egyesült Államokban már több mint 1 millió 600 ezer fertőzöttet tartanak nyilván
Az Egyesült Államokban hétfőn a hősök emléknapja van, amikor a háborúban életét vesztett valamennyi katona előtt tisztelegnek az amerikaiak. Ez szövetségi ünnep, a katonai temetőkben mindenütt parányi amerikai zászlókkal díszítették fel a sírokat. Donald Trump elnök még pénteken a Fehér Házban veteránokat tüntetett ki, vasárnap pedig az amerikaiak elözönlötték a tengerpartokat és azokat a szórakozóhelyeket, amelyek megnyitottak. New Yorkban és New Jersey-ben is megnyitották a tengerparti strandokat, igaz, a kormányzók és a városvezetők mindenütt óvatosságra, a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírások betartására figyelmeztettek.

Az amerikai elnök megtiltotta a beutazást Brazíliából az Egyesült Államokba - jelentette be vasárnap éjjel kiadott közleményében a Fehér Ház. A döntés értelmében azok sem utazhatnak be az Egyesült Államokba, akik az amerikai vízumkérelmük benyújtása előtti 14 napban brazil földön jártak - fogalmazott a közleményben Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 07:05
Koronavírus - Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Csernobilhoz hasonlította Kína járványkezelését
lépéseket látunk, amelyek ezt megnehezítik" - fogalmazott. Leszögezte, hogy "ami a kereskedelmi megállapodást illeti, majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle, de a koronavírussal ma egészen más világban élünk".

A nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentette: a kínaiak "olyan vírust szabadítottak rá a világra, amely több ezermilliárd dollár kárt okozott az amerikai gazdaságnak, s most rengeteg pénzt kell arra költenünk, hogy életben tartsuk a gazdaságunkat és megóvjuk az amerikaiakat a járvány idején".

Donald Trump amerikai elnök május elején egy televíziós interjúban már felvetette, hogy esetleg eláll az idén januárban aláírt, kétoldalú kereskedelmi részmegállapodás további tárgyalásától. Ugyanakkor Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója és Steve Mnuchin pénzügyminiszter - szintén májusban - a kínai miniszterelnök-helyettessel közös közleményt adott ki, amelyben a kereskedelmi tárgyalások jövőjéről optimistán nyilatkozott.

Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnap a CBS
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 20:32
Koronavírus - Franciaországban két hónap szünet után engedélyezték a vallási szertartásokat
Az államtanács hétfőn rendelte el a koronavírus-járvány miatt a nyilvános vallási szertartásokra még márciusban bevezetett tilalom nyolc napon belüli enyhítését, amit katolikus szervezetek diszkriminatívnak ítéltek meg, miután az üzletek nyitva tartását május 11. óta már engedélyezi a kormány. Az államtanács úgy ítélte meg, hogy az általános gyülekezési tilalom az imahelyeken súlyosan sértette a szabad vallásgyakorlás elvét.

A legszigorúbb egészségügyi előírások (maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás) betartása mellett megtartható vallási szertartásokról szombaton, egy héttel a pünkösdi ünnepek előtt jelent meg a kormányrendelet, amelyet a katolikus egyház üdvözölt. A Francia Katolikus Püspöki Konferencia nem szerepelt a kérelmezők között, de hetek óta nyomást gyakorolt a kormányra annak érdekében, hogy engedélyezze a vallási helyek megnyitását a kormány által esetlegesen megjelölt június 2. előtt.

A muzulmán vallási vezetők viszont a rendelet ellenére a legnagyobb óvatosságra kérték
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 21:33
Amerikai előválasztás - Biden sajnálkozik az afroamerikaiakat sértő nyilatkozata miatt
A 77 éves demokrata párti politikus egy pénteki telekonferencián kifejtette, hogy "nem lett volna szabad túl fennhéjázónak lennie" azokkal, aki Donald Trumpra szavaznak.

"Senkinek nem szabadna faji, vallási vagy származási alapon szavaznia egy pártra" - jelentette ki az afroamerikai Barack Obama kormányzatának egykori alelnöke az Országos Fekete Kereskedelmi Kamara által rendezett telekonferencián.

Biden péntek reggel a New York-i afroamerikai közösség egyik rádiójának adott interjújában kárhoztatta azokat az afroamerikaiakat, akik haboznak, hogy Donald Trumpra, vagy reá szavazzanak az ősszel tartandó elnökválasztáson. Indulatos kirohanást intézett a szintén fekete műsorvezető ellen, s azt állította, hogy az amerikai feketék körében ő igenis, népszerű,mint mondta: "ember, én vagyok a legnépszerűbb".

Biden megnyilvánulása és több elemző által is agresszívnak ítélt stílusa óriási felháborodást váltott ki országszerte. Több politikus is megszólalt az ügyben.

A dél-karolinai Tim Scott
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 07:04
Szakértő: a NATO-szövetségesek ellenzik a Nyitott Égbolt felmondását
Mindez azt jelenti, hogy a "meccs nincs lejátszva", vagyis Németország és Franciaország közvetíthet az Egyesült Államok és Oroszország között az Egyesült Államok kilépésének megakadályozása érdekében - vélekedett.

Az Egyesült Államok számára azért is előnytelen volna a kilépés, mert miközben gépeik nem repülhetnének Oroszország felett, az orosz gépek Európában fényképezhetnék az amerikai katonai bázisokat - tette hozzá.

Emlékezetett: Donald Trump amerikai elnök azt követően jelentette be a kilépés szándékát, hogy az oroszok túlléptek az egyezmény keretein.

Például megtiltották a Kalinyingrád feletti, illetve a georgiai határ térségében és a nagy hadgyakorlatok idejére eső repüléseket. Eközben pedig érzékeny célpontok, nukleáris telepek és rakétabázisok fölé repültek Amerikában - ismertette a szakértő.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 21:33
Koronavírus - New York államban továbbra is emelkedik a járvány halálos áldozatainak száma
Raimondo kormányzó pénteken azt közölte, hogy 23 beteg halt meg a Covid-19-ben és 170 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Ebben az államban jelenleg csaknem 14 ezer fertőzöttet tartanak számon.

Az amerikai sajtó pénteken nagy teret szentelt annak a Lancet című tudományos szaklapban megjelent tanulmánynak, amely szerint a hidroxiklorokin nevű szernek nincsenek kedvező hatásai a Covid-19-betegségben szenvedők kezelésénél. A gyógyszert malária és egyes súlyos autoimmun betegségek kezelésére alkalmazzák, és Donald Trump amerikai elnök többször is népszerűsítette, sőt, a napokban bejelentette, hogy bár ő nem vírusfertőzött, de maga is szed hidroxiklorokin tablettát, arra az esetre, hogy amennyiben megfertőződne, akkor a tünetek enyhébbek legyenek.

A Lancet tanulmányának szerzői arra hivatkoztak, hogy a hidroxiklorokinnal kezelt Covid-19-es betegeknél magasabb volt a halálozási arány, mint azoknál, akik nem kaptak e gyógyszerből. A szerzők ugyanakkor klinikai kísérleteket sürgettek, leszögezve, hogy amíg
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 21:23
NATO-főtitkár: Valamennyi NATO-szövetséges maradéktalanul teljesíti a Nyitott Égbolt szerződés rendelkezéseit
a NATO továbbra is elkötelezett a biztonság szavatolásának kulcsfontosságú elemének számító hatékony, felelős és ellenőrizhető fegyverzetellenőrzés és leszerelés, valamint az atomfegyverek terjesztésének tilalma mellett - jelentette ki nyilatkozatában Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken.

A NATO nagyköveti tanácsa pénteken azért ült össze, mert Donald Trump amerikai elnök csütörtökön jelentette be: az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt szerződést. Az amerikai elnök döntését azzal indokolta, hogy "Oroszország nem tartotta tiszteletben" az egyezményben foglaltakat. Az amerikai diplomácia irányítója, Mike Pompeo közleményben tudatta, hogy az amerikai kormány kilépése a Nyitott Égbolt szerződésből hat hónap múlva lép életbe.

Stoltenberg nyilatkozatában aláhúzta, minden NATO-szövetséges ország egyetért abban, hogy a Nyitott Égbolt szerződésben részes államoknak teljes mértékben végre kell hajtaniuk kötelezettségvállalásaikat.

Kijelentette, Oroszország a szerződéssel ellentétes módon
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 19:43
Pompeo elítéli a Hongkongra vonatkozó kínai nemzetbiztonsági törvénytervezetet
elszakadási törekvések hangoztatását és a pekingi központi kormányzat ellen irányuló, "felforgatónak" minősített cselekményeket.

Mike Pompeo pénteken leszögezte: "az Egyesült Államok erőteljesen felszólítja Pekinget, hogy gondolja át végzetes javaslatát, teljesítse nemzetközi kötelezettségeit és tartsa tiszteletben Hongkong magas szintű autonómiáját, demokratikus intézményeit, polgári szabadságjogait". A külügyminiszter kijelentette azt is, hogy az Egyesült Államok "Hongkong népe mellett áll".

Donald Trump amerikai elnök tavaly a hongkongi emberi jogokról és demokráciáról szóló törvényt írt alá, a demokrácia mellett tüntető hongkongiak támogatásának kinyilvánításaként. A törvény kimondja, hogy az amerikai kormányzatnak évente jelentést kell tennie a szövetségi kongresszusnak arról, hogy nem sérül-e Hongkong autonómiája. Pompeo egy szerdai sajtókonferenciáján kijelentette, hogy ezt a jelentést még azért nem terjesztette a kongresszus elé, mert meg akarta várni a pekingi parlament döntéseit.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 18:36
1/388
Képek, videók
Magdám emlékezete 01.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:05
Magdám emlékezete 02.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:04
Magdám emlékezete 03.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:04
Magdám emlékezete 04.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:03
Magdám emlékezete 05.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:03
Magdám emlékezete 06.jpg
chillik
2018. június 03. vasárnap, 03:02
Juliska emlékezete.jpg
chillik
2018. február 03. szombat, 05:35
Széchenyi emlékezete 01.j
chillik
2018. január 10. szerda, 04:57
Széchenyi emlékezete 02.j
chillik
2018. január 10. szerda, 04:57
Széchenyi emlékezete 03.j
chillik
2018. január 10. szerda, 04:56
Széchenyi emlékezete 04.j
chillik
2018. január 10. szerda, 04:56
Széchenyi emlékezete 05.j
chillik
2018. január 10. szerda, 04:55
Koszorúzok márc. 15-én
atutazo
2007. szeptember 29. szombat, 18:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.