Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 20:10 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Tusk: az EU "lelkesen" várná vissza a független Skóciát, de nem venné fel automatikusan
pénteken, közép-európai idő szerint éjfélkor kilépett az Európai Unióból, Nicola Sturgeon mindazonáltal a BBC televíziónak nyilatkozva nemrégiben kijelentette: meggyőződése, hogy Skócia független országként viszonylag rövid idő alatt visszaléphetne az EU-ba.

A skót függetlenségről 2014-ben már tartottak egy népszavazást, a résztvevők 55 százaléka akkor azonban arra voksolt, hogy Skócia ne szakadjon el Nagy-Britanniától.

Donald Tusk vasárnapi BBC-nyilatkozatát elítélte a brit külügyminiszter.

Dominic Raab ugyanebben a BBC-interjúműsorban azt mondta: az Európai Tanács volt elnökének nyilatkozata Skóciával kapcsolatban "meglehetősen nem európai és meglehetősen felelőtlen", különös tekintettel például a Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban is tapasztalható elszakadási, szeparatista jelenségekre.

Raab hozzátette: nincs meggyőződve arról, hogy az európai vezetők üdvözölnék Tusk megfogalmazását a független Skócia lelkes fogadtatásáról.

A brit diplomácia egyik legtekintélyesebb
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 14:01
Brexit - Mike Pompeo az amerikai-brit kapcsolatok erősítését ígéri Londonnak
A mikroblog-bejegyzésben az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta: az eddig is "erős, termékeny és virágzó" kétoldalú viszonyt Washington tovább erősíti, s a két ország új fejezetet nyit e kapcsolatokban.

A Trump-adminisztráció mindig is támogatta az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból, s maga Donald Trump elnök nem egyszer élesen bírálta a korábbi brit kormányfő, Theresa May Brexittel kapcsolatos tárgyalási politikáját, nyilvános támogatásáról biztosítva Boris Johnsont.

Washington nemcsak a kapcsolatok erősítését, hanem új kétoldalú kereskedelmi megállapodás megkötését is kilátásba helyezte. Amikor Mike Pompeo a napokban Londonban tárgyalt Boris Johnsonnal és Dominic Raab külügyminiszterrel, ismételten aggodalmát fejezte ki ugyan a kínai Huaweijel kötendő brit megállapodást illetően, de a tárgyalások végén megerősítette: Washington változatlanul a Londonhoz fűződő "különleges kapcsolatok" híve.
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 07:05
Trump-béketerv - London szerint megfontolásra érdemes komoly javaslatról van szó
Dominic Raab brit külügyminiszter kedd esti közleményében úgy fogalmaz: a brit kormány üdvözli Donald Trump bejelentését az izraeliek és a palesztinok közötti megbékélést célzó tervről.

Raab szerint "egyértelműen komoly tervről" van szó, amely tükrözi a kidolgozására fordított jelentős időt és erőfeszítést.

Egy olyan békemegállapodás, amely elvezet az izraeliek és a palesztinok békés együttéléséhez, az egész térség számára új lehetőségeket szabadíthat fel, és fényesebb jövőt teremthet a két érintett fél számára - áll a brit külügyminisztérium nyilatkozatában.

Dominic Raab szerint ugyanakkor csak Izrael és a palesztin területek vezetői dönthetnek arról, hogy a javaslat megfelel-e az általuk képviselt emberek igényeinek és célkitűzéseinek.

A brit kormány arra biztatja az érintett vezetőket, hogy ténylegesen és méltányos módon tanulmányozzák ezeket a terveket, és fontolják meg, hogy a javaslatok jelenthetik-e az első lépést a tárgyalóasztalhoz visszavezető úton - hangsúlyozza
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 22:22
Brexit - Boris Johnson aláírta a kilépési megállapodást
A Downing Street által közzétett nyilatkozatában a konzervatív párti kormányfő "fantasztikus pillanatnak" nevezte a dokumentum aláírását.

Johnson szerint ezzel a formális aktussal végre teljesült a brit EU-tagságról 2016-ban rendezett - a kilépésre voksolók szűk, 51,89 százalékos többségű győzelmével végződött - népszavazás döntése, és véget érhet a vitatkozás, a megosztottság, amely túlságosan hosszú ideig tartott.

"Most már egységes országként továbbléphetünk, egy olyan kormány vezetésével, amely a jobb közszolgáltatások, a bővülő lehetőségek megteremtésére összpontosít, és arra, hogy a ragyogó Egyesült Királyság minden zuga kiteljesíthesse képességeit" - fogalmazott az aláírást követő nyilatkozatában a brit miniszterelnök.

Johnson célként jelölte meg azt is, hogy az Egyesült Királyság barátként és szuverén, egyenrangú félként erőteljes új viszonyrendszert alakítson ki az Európai Unióval.

A Downing Street tájékoztatása kiemeli azt is, hogy Johnson - ahogy ez ünnepélyes jellegű
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 21:32
Az amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat
Az amerikai diplomácia irányítója január 29-én érkezik Londonba, ahol Boris Johnson kormányfővel és Dominic Raab külügyminiszterrel tárgyal. A közlemény szerint a megbeszélések célja a Washington és London közötti "különleges kapcsolatok" megerősítése, ezen belül a kereskedelmi kapcsolatok további mélyítése a Brexit után.

Kijevben Pompeo Ukrajna szuverenitásának és területi sérthetetlenségének amerikai támogatásáról cserél eszmét Volodimir Zelenszkij államfővel, Vadim Prisztajko külügyminiszterrel és Andrij Zahorodnyuk védelmi miniszterrel.

Minszkben Pompeo vendéglátója Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfőés Vlagyimir Makei külügyminiszter lesz, majd az amerikai politikus Kazahsztánban és Üzbegisztánban folytat megbeszéléseket.
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 18:21
Brexit - Az uralkodó jóváhagyásával életbe lépett a kilépésről szóló törvény
Az uralkodói jóváhagyásról - amely a törvény kihirdetésének felel meg - Nigel Evans, a londoni alsóház alelnöke csütörtök délután egymondatos szóbeli közleményben tájékoztatta a képviselőket.

A Brexit-megállapodás törvénybe iktatását célzó tervezet parlamenti tárgyalása szerda este zárult le. Az alsóház már két hete kényelmes többséggel, 330-231 arányban elfogadta a Brexit-egyezmény ratifikálásához szükséges tervezetet, amely ezután a felső kamara, a Lordok Háza elé került.

A főrendi tagokból álló, nem választott felsőház több olyan módosítást csatolt a Brexit-törvénytervezethez, amely ellenkezik a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatív párti kormány szándékaival. Így az alsóház szerda délután ismét napirendre vette a tervezetet, és alig két óra alatt sorban, minden alkalommal jelentős többséggel kiszavazta belőle a felsőházi módosításokat.

Ezután a tervezet - a félhivatalos zsargonban parlamenti pingpongnak nevezett eljárás keretében - visszakerült a Lordok Háza elé.

A
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 17:31
Brexit - Johnson: "átléptük a célvonalat"
A Brexit-megállapodás törvénybe iktatását célzó tervezet parlamenti tárgyalása szerda este lezárult. Az alsóház már két hete kényelmes többséggel, 330-231 arányban elfogadta a Brexit-egyezmény ratifikálásához szükséges tervezetet, amely ezután a felső kamara, a Lordok Háza elé került.

A főrendi tagokból álló, nem választott felsőház több olyan módosítást csatolt a Brexit-törvénytervezethez, amely ellenkezik a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatív párti kormány szándékaival. Így az alsóház szerda délután ismét napirendre vette a dokumentumot, és alig két óra alatt sorban, minden alkalommal jelentős többséggel kiszavazta belőle a felsőházi módosításokat.

Ezután a tervezet - a félhivatalos zsargonban parlamenti pingpongnak nevezett eljárás keretében - visszakerült a Lordok Háza elé.

A felsőház kitarthatott volna az általa kezdeményezett módosítások mellett, vagy ragaszkodhatott volna valamilyen kompromisszumos megoldáshoz, és akkor a Brexit-törvénytervezet még néhányszor megjárta
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 07:04
Johnson: ha a Amerikának nem kell a jelenlegi iráni nukleáris megállapodás, akkor másikat kell kötni
viszont ez a megállapodás nem kell, akkor váltsuk fel egy másikkal, váltsuk fel egy Trump-egyezménnyel" - fogalmazott Johnson a keddi BBC-interjúban.

Az Egyesült Államok 2018-ban mondta fel a megállapodást, és Trump a múlt héten felszólította az egyezményt aláíró európai hatalmakat arra, hogy szintén vonuljanak ki a JCPOA-megállapodásból.

A többi aláíró hatalom - az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Oroszország és Kína - azonban továbbra is tartja magát az egyezményhez.

Dominic Raab brit külügyminiszter legutóbb a múlt héten, Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel tartott washingtoni megbeszélése után jelentette ki a BBC televíziónak, hogy London egyértelműen kitart a JCPOA-egyezmény mellett.

Raab is tett ugyanakkor közvetett utalást arra, hogy a mostani megállapodás esetleg nem lesz tartható. Úgy fogalmazott: Irán most már olyan mértékben nem tartja magát a JCPOA-megállapodáshoz, hogy "nagyon erőteljesen meg kell fontolni, mi történjen a továbbiakban" az
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 11:19
Iráni-amerikai viszály - Brit külügyminiszter: London kitart az iráni nukleáris megállapodás mellett
egyezmény ügyében.

Az Egyesült Államok 2018-ban mondta fel a megállapodást, a többi aláíró hatalom - az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Oroszország és Kína - azonban továbbra is tartja magát az egyezményhez.

A brit külügyminiszter az iráni Forradalmi Gárda különleges egységének parancsnoka, Kászim Szulejmáni tábornok megölése után kialakult helyzetről a csütörtöki BBC-interjúban azt mondta: London a válság diplomáciai megoldását támogatja és a feszültség enyhítését szeretné.

Dominic Raab üdvözölte, hogy Trump is diplomáciai megoldást sürgetett, miután az iráni tábornok életét kioltó amerikai légicsapásra Irán Irakban működő amerikai támaszpontok elleni rakétatámadásokkal válaszolt.

Raab kijelentette ugyanakkor, hogy az Egyesült Államoknak joga van az önvédelemhez, és London is elismeri azt a veszélyt, amelyet Irán jelent a közel-keleti térségre.

Boris Johnson brit miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Haszan Róháni iráni elnökkel. A Downing Street tájékoztatása
velemenyezd, 2020. január 09. csütörtök, 20:28
Szijjártó Péter együttérzését fejezte ki a brit népnek a londoni terrortámadások miatt
Szijjártó Péter a levelben - amelynek magyar fordítását tárcája eljuttatta az MTI-nek - azt írta Dominic Raabnak, hogy "gondolatainkban es imáinkban az áldozatokkal es családjaikkal vagyunk."

"Ez az értelmetlen és brutális támadás megerősít bennünket abban a meggyőződésünkben, hogy továbbra is kitartóan küzdenünk kell a terrorizmus ellen. Az Egyesült Királyság számíthat Magyarország megingathatatlan szövetségére" - tette hozzá a magyar diplomácia irányítója.

Kormányforrásokból származó péntek esti brit médiaértesülés szerint két halálos áldozata van a London belvárosában elkövetett késeléses terrortámadásnak.

A támadásban, amely a Temzén átívelő London híd déli végénél történt, a rendőrség egyelőre számszerű részleteket nem tartalmazó bejelentése szerint többen megsérültek.

A BBC televízió azonban hivatalos kormányzati forrásokat idézve péntek este azt közölte, hogy a sérültek közül ketten életüket vesztették.

A Scotland Yard nem sokkal korábban bejelentette, hogy a
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 21:29
Iráni atomprogram - Washington a jövőben is maximális nyomást fog gyakorolni Iránra
A szóvivő kijelentette: az urándúsítás folytatásával Teherán a "nukleáris zsarolás" politikájához folyamodott, Washington azonban nem kíván változtatni eddigi politikáján Iránnal szemben.

"Iránnak nincs hitelt érdemlő magyarázata arra, hogy miért folytatja dúsítási programját, akár a fordói létesítményben, akár másutt. Ez nem más, mint egyértelmű zsarolási kísérlet, amely azonban csak tovább súlyosbítja Irán politikai és gazdasági elszigeteltségét" - fogalmazott Ortagus. Hozzáfűzte, hogy az urándúsítás folytatása "újabb nagy lépés a rossz irányba, és kiemeli azt a fenyegetést, amelyet Irán jelent a nemzetközi békére és biztonságra".

A külügyi szóvivő hangsúlyozta, hogy az amerikai kormányzat mindaddig folytatja a maximális nyomásgyakorlást, amíg Irán "fel nem hagy destabilizáló magatartásával".

Ortagus egyúttal azt is leszögezte, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben támogatja a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) tényfeltáró és ellenőrző munkáját Iránban, és várja a szervezet
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 07:03
Török offenzíva - Brit külügy: a térség destabilizálásával fenyeget a katonai akció
Dominic Raab külügyminiszter a tárca által szerda este kiadott nyilatkozatában közölte: súlyos aggályai vannak Törökország egyoldalú katonai akciójával kapcsolatban.

Raab szerint a művelet a térség destabilizálása mellett csak még tovább mélyíti az emberi szenvedést, és alááshatja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni fellépés eredményeit.

A brit külügyminiszter szerint a kollektív figyelmet az Iszlám Államra kellene összpontosítani.

Dominic Raab hangsúlyozta: Törökország komoly nagyvonalúságról tett tanúbizonyságot a rengeteg szíriai menekült befogadásával. Nagy-Britannia azonban nem fogja támogatni a menekültek visszatérését célzó terveket mindaddig, amíg nincsenek meg a feltételei a menekültek önkéntes és biztonságos hazatérésének - áll a szerdai nyilatkozatban.

A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson brit miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök is tárgyalt szerda este telefonon a szíriai török offenzíváról, és mindketten súlyos aggodalmuknak adtak hangot
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 22:32
1/4
Képek, videók
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
Sturgeon County, Alberta7
kozmag79
2011. július 12. kedd, 10:30
Sturgeon County, Alberta6
kozmag79
2011. július 12. kedd, 10:28
Sturgeon County, Alberta5
kozmag79
2011. július 12. kedd, 10:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.