Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:22 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Ukrajna 33 millió dollár segélyt kap az ENSZ-től
Hozzátette, hogy a segély része annak a globális humanitárius programtervnek, amelyet a nap folyamán ismertetett António Guterres ENSZ-főtitkár.

A sajtótitkár szavai szerint ezt az összeget a világszervezet célzottan a Donyec-medencei frontvonal két oldalán megvalósítandó humanitárius projektekre adja, úgymint egészségügyi intézmények ellátására, élelmiszerek és alapvető szükségleti cikkek szállítására, távoktatásra, valamint idősek és fogyatékkal élők támogatására.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ne zárják be a piacokat az olyan kistelepüléseken, amelyekben boltok híján az ott lakók számára ez az egyetlen élelmiszer-beszerzési hely. Kijev megye kormányzója közölte, hogy a megyében már leállt mind a 74 piac, de egyelőre a nagykereskedelmi piacok továbbra is működni fognak.

Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője közölte, hogy csütörtökön újabb Ukrajnának szánt szállítmány indul Kínából 100 ezer laboratóriumi, úgynevezett PCR-teszttel.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:04
Koronavírus - A kijevi főpolgármester a karanténintézkedések szigorúbb ellenőrzését sürgeti
országos tisztifőorvos. Ukrajnában mostanáig hárman haltak bele a betegségbe, és egy beteg gyógyult meg.

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a külföldről hazatérők - akiknek java része a kijevi Boriszpil repülőtérre, valamint a főváros központi vasútállomására érkezik meg - "ellenőrizetlenül hurcolják be" a koronavírus-fertőzést az ukrán fővárosba". Ezért sürgette a belügyminisztériumot, hogy fokozza a karanténintézkedések betartásának ellenőrzését.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter közölte, hogy Németország segít az ukránoknak hazatérni a világ legtávolabbi pontjairól, így Latin-Amerikából is. Ezt a tárcavezető azután mondta, hogy - most első alkalommal - "virtuális látogatást tett" Németországban, majd videokonferencia útján tartottak közös sajtótájékoztatót német kollégájával.

Különvonatot indít az orosz állampolgárok Ukrajnából és az ukránok Oroszországból történő hazaszállítására az orosz állami vasútársaság. A TASZSZ hírügynökséget az
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 19:24
Koronavírus - Az ukrán kormány veszélyhelyzetet hirdetett Kijevben és két megyében
hangsúlyozta. Kiemelte, hogy az ukrán egészségügyi rendszer, amelyben nem hajtották végre a szükséges reformokat, sokkal gyengébb az európainál, és csak akkor viseli el a Covid-19 okozta megterhelést, ha mindenki betartja a kormányzat által hozott korlátozó intézkedéseket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon megállapodott Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel, hogy március 25-én egy olasz charterjárat hazaszállít 125 ukrán állampolgárt Rómából - közölte pénteken az ukrán elnöki hivatal.

Dmitro Kuleba külügyminiszter utasítására az ukrán diplomaták világszerte gyűjteni kezdték az információkat a koronavírussal kapcsolatos tudományos kutatások eredményeiről és a fertőzés elleni védekezés gyakorlati módszereiről - számolt be a külügyi tárca. Az összegyűjtött jelentéseket az egészségügyi minisztériumhoz juttatják el. Kuleba pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: jelenleg több mint 23 ezer ukrán várja, hogy külföldről visszatérhessen Ukrajnába. A tárca csaknem 1400 munkatársa dolgozik jelenleg
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 20:23
Coronavirus - Ministrul ungar de externe: ucrainenii pot intra în Ungaria între ora 21 şi ora 5
Şeful diplomaţiei ungare a specificat că a avut o convorbire telefonică pe această temă cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

Cei doi au convenit că atâta timp cât Ucraina va permite intrarea în ţară a propriilor cetăţeni, aceştia pot beneficia la punctul de trecere a frontierei austro-ungar de la Hegyeshalom de perioadele de tranzit stabilite între ora 21 seara şi 5 dimineaţa, a adăugat Szijjártó.
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 18:12
Koronavírus - Szijjártó: az ukránok este 9-től reggel 5-ig léphetnek be Hegyeshalomnál
Mint írta: az elmúlt órában telefonon egyeztetett Dmitro Kuleba külügyminiszter kollégával.

Abban maradtak, hogy mindaddig, amíg ők beengedik Ukrajnába a saját állampolgáraikat, addig Hegyeshalomnál használhatják az este 9-től reggel 5-ig kijelölt tranzitidőszakokat - tette hozzá.
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 17:02
Sajtóértesülés: benyújtotta lemondását az ukrán miniszterelnök
Denisz Smihal területfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettest javasolta Honcsaruk helyett kormányfőnek.

A múlt héten a házelnök Zelenszkij kérésére e hét szerdára rendkívüli plenáris ülést hívott össze. A sajtóban már akkor kiszivárgott, hogy szó lehet a kormányfő menesztéséről. Az ukrán jogszabályok szerint a miniszterelnök menesztésével együtt az egész kormány távozik, így több miniszteri poszton várható váltás. Az Ukrajinszka Pravda értesülése szerint Vadim Prisztajko külügyminiszter helyét Dmitro Kuleba európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettes veheti át, Andrij Zahorodnyuk védelmi miniszter helyett pedig Andrij Taran lesz a tárca új vezetője.

Változás várható még a pénzügyi, az energetikai, a gazdasági, az agráripari, az egészségügyi, a veteránügyi tárca élén és a kabinetminiszteri poszton, valamint miniszterelnök-helyettesi tisztségekben is. Ugyanakkor Arszen Avakov belügyminiszter, továbbá az igazságügyi, az infrastrukturális, az ifjúsági és kulturális tárca vezetői
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 21:52
The New York Times: az ukrajnai vezetés tisztességes bánásmódot szeretne Washingtontól
szerint az ukrán vezetést frusztrálta az is, hogy Donald Trump kedden a Fehér Házban fogadta Szergej Lavrov orosz külügyminisztert. S amikor az amerikai elnök személyes ügyvédje, Rudolph Giuliani a napokban előre be nem jelentett látogatást tett Kijevben, hogy a feltételezések szerint Joe Biden volt alelnökről és a demokraták egyik jelenlegi elnökjelölt-aspiránsának korábbi ukrajnai tevékenységéről próbáljon információkat gyűjteni, egyetlen ukrán kormányzati tisztségviselő sem találkozott vele.

Dmitro Kuleba ukrán miniszterelnök-helyettes a héten Washingtonban tartózkodik, ahol kormányzati tisztségviselőkkel és kongresszusi politikusokkal folytat megbeszéléseket. Pénteken előadást tartott az elsősorban transzatlanti kérdésekkel foglalkozó agytröszt, a German Marshall Fund rendezvényén. A The New York Times idézte válaszát, amelyet arra a kérdésre adott, hogy mit is akar a Zelenszkij-kormányzat Washingtontól. Kuleba azt felelte: "Csak azt kérjük az Egyesült Államok kormányzatában dolgozó kollégáinktól,
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 20:54
Képek, videók
07-énSzép napot!PFS.T. 44
hegyesne
2014. július 19. szombat, 15:21
new york ENSZ palota
lacipecsenye
2012. május 27. vasárnap, 19:04
az ENSZ előtt
mecsery
2012. január 13. péntek, 01:06
new-york ENSZ palota
lacipecsenye
2011. október 15. szombat, 17:30
ENSZ BT.jpg
agica2004
2011. március 21. hétfő, 14:37
ENSZ közgyűlés
mecsery
2010. június 08. kedd, 15:46
tüntetés az ENSZ előtt
mecsery
2010. június 08. kedd, 15:46
ENSZ parkja, szobrokkal
mecsery
2010. május 13. csütörtök, 21:23
az ENSZ zászlaja
mecsery
2010. május 13. csütörtök, 21:20
ENSZ a folyópartról
mecsery
2010. május 13. csütörtök, 21:11
ENSZ környéke
mecsery
2010. május 10. hétfő, 22:27
Fötitkárság.jpg
chillik
2018. február 11. vasárnap, 07:24
csernyenko az új főtitkár
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:06
főtitkárok portréi
mecsery
2010. május 13. csütörtök, 21:21
merénylet a főtitkár elle
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:53
Címkék
kérdésre adott, saját állampolgáraikat, demokraták egyik, Andrij Taran, ukrán vezetést, házelnök Zelenszkij, olasz charterjárat, António Guterres ENSZ-főtitkár, Denisz Smihal, elmúlt órában, ukránoknak hazatérni, amerikai elnök, világ legtávolabbi, ukránok Oroszországból, főváros központi, Dmitro Kuleba,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.