Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 19:58 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki várnál a feltárás során
széles falai helyenként több mint három méter magasan megmaradtak, legmagasabb fala mintegy négy méter magas - mondta.

Az alagsorban a raktárak, a felső szinten - ami nem maradt meg - a katonák szálláshelyei voltak. A szolnoki váron belül sánccal vették körbe az épületet, ez is bizonyítja, hogy fontos objektumról van szó.

Kertész Róbert kitért arra, hogy a terepkutatások lezárultak, a leletek feldolgozása tíz-tizenöt évig tart. Igyekeznek minél több információt összegyűjteni: a debreceni egyetemről geológusok kőnyersanyag-vizsgálatokat végeznek, a geológiai forrását kutatják a köveknek. A szegedi egyetemről érkezett téglakutató szakemberek pedig azt fogják megállapítani, hogy mikor égették ki a téglákat.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta: a Modern városok program keretében - részben a Terület- és Településfejlesztési Operatív (TOP) támogatásával - összesen 2, 5 milliárd forintból újul meg a Szolnoki Művésztelep. Ezen felül csaknem 900 millió forintot kaptak a kormánytól a
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 18:51
Átalakult kerettel, komoly célokkal kezdi a szezont a DEAC kosárlabdacsapata
egyik legfiatalabb alakulata is lesz a DEAC, hiszen a 24 éves Bognár Kristóf csapatkapitány rangidősnek számít a magyar játékosok között.

A DEAC együttesétől nyolc játékos távozott a holtszezonban, ugyanakkor hét új kosaras érkezett Debrecenbe. A Szolnoki Olaj KK-tól leigazolta a klub Polyák Lászlót, a szombathelyi Falco gárdájától pedig Milos Boriszovot. A Litván Pieno Zvaigzdestől érkezett a kanadai Jahenns-Lay Manigat, és a korábban Pakson játszó Henry Dugat is a DEAC-ban folytatja. A denveri egyetemről szerződtetett center, Daniel Amigo első profi szezonját kezdi Európában, a 22 éves Adam Ramstedt leigazolásával pedig svéd válogatottja is van a DEAC-nak. A klub egy debreceni nevelésű játékossal is megállapodott, az előző idényben a felnőttek között 17 évesen bemutatkozó Tóth Bence élete első profi szerződését írta alá.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja emlékeztetett: a DEAC tavaly az első NB I-es szezonjában kiharcolta a bennmaradást, ráadásul az alsóházi rájátszást meg is
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:22
Tempus Közalapítvány: 1500-an kaphatnak idén Campus Mundi ösztöndíjat
A Tempus Közalapítvány MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az elmúlt másfél évben már több mint 1500-an kapcsolódtak be a programba, az idei tanévben pedig még ugyanennyi egyetemista és főiskolás nyerhet támogatást a közalapítványtól. Eddig Európán belül legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba és Franciaországba utaztak, az Európán kívüli országok közül pedig az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada és Japán volt a legnépszerűbb.

A legtöbb fiatal a Budapesti Corvinus Egyetemről és az ELTE-ről jelentkezett, de a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem hallgatói körében is nagyon sokan éltek a lehetőséggel, amely havonta 200 ezer-350 ezer forint közötti ösztöndíjjal támogatja a felsőoktatási hallgatók nemzetközi tapasztalatszerzését - írták.

Emlékeztettek arra, hogy a Campus Mundi program 2016-ban indult azzal a céllal, hogy elősegítse a hallgatók mobilitását, illetve hozzájáruljon a felsőoktatási intézmények nemzetközi versenyképességének növeléséhez.

A külföldi
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 16:03
Az ország első pneumatikai laboratóriumát adták át a Debreceni Egyetemen
Mészáros József, az egyetem kabinetfőnöke az átadáson a DE fontos feladatának nevezte a gazdasági kapcsolatok bővítését és a mérnökképzés fejlesztését. A szakmai tudás megszerzéséhez azonban elengedhetetlen a modern technikai feltételek biztosítása, mint amilyen például a most átadott pneumatikai laboratórium - fűzte hozzá.

Szűcs Edit, a műszaki kar dékánja kiemelte: az egyetem műszaki karán hat alap- és hét mesterszakon mintegy 3000 hallgató tanul, s öt angol nyelvű képzést is indítottak. A gépészmérnöki tanszéken kialakított pneumatikai labor nagy segítséget jelent az olyan korszerű tudással rendelkező mérnökök képzésében, akikkel elégedettek az ipari szereplők - jelezte a dékán.

Mankovits Tamás, a gépészmérnöki tanszék vezetője hozzátette: az egri székhelyű, pneumatikus rendszereket gyártó Aventics Hungary Kft.-vel tízéves a tanszék kapcsolata. Az együttműködést a vállalat által szervezett nemzetközi pneumobil versenyeken való debreceni hallgatói sikerek alapozták meg.

Az Aventics
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 07:08
Debreceni polgármester: megduplázódhat az üzleti szolgáltatói szektorban dolgozók száma a városban
Papp László közölte: az önkormányzati tulajdonban lévő Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. együttműködésében, tízmilliárd forintért, üzleti vállalkozásban felépülő irodaházban több mint kétezer új munkahely létesül az üzleti szolgáltatói szektorban.

Az épület "A" kategóriás és LEED Gold minősítésű lesz, így megfelel majd a legmodernebb elvárásoknak.

Debrecen iránt töretlen a befektetői érdeklődés - tette hozzá a polgármester, megjegyezve: az Új főnix terv támogatásával 2016-ban és 2017 első felében 100 milliárd forint áramlott a városi gazdaságba, amellyel háromezer új munkahelyet teremtettek, ebből nyolcszázat az üzleti szolgáltatói szektorban.

Papp László elmondta, az önkormányzat infrastruktúra-fejlesztésekkel segíti a gazdasági célok megvalósítását. Utalt a helyi repülőtér melletti déli ipari övezetre, ahol jelenleg alakítják ki az alap-infrastruktúrát, s amely 200 hektáros területével a régió legnagyobb ipari parkja lesz.

A tervek szerint jövőre már
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 13:53
Szent László-év - Potápi: Szent László megszilárdította a kereszténységet
László tevékenységével - tette hozzá.

Pósán László, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének docense, a tanácskozás szervezője elmondta: az Európa és Magyarország Szent László korában című konferencia központi kérdése, hogy hazánk milyen helyet foglalt el a 11. századi Európában.

Hozzátette: a rendezvényen valamennyi olyan hazai egyetem képviselteti magát, amelyen komoly bölcsészettudományi, illetve történettudományi munka zajlik, így az előadók a pécsi, a miskolci, a szegedi és a debreceni egyetemről, valamint a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemről érkeztek.

Pósán László hangsúlyozta, Magyarország a középkori Európában vezető szerepet töltött be, és ez többek között Szent Lászlónak is köszönhető. Utalt arra, hogy a Szent László-évhez kapcsolódóan kiállítás is látható a Debreceni Egyetemen.

Bartha Elek, a felsőoktatási intézmény oktatási rektorhelyettese a többi között az utóbbi időben ismét erősödő Szent László-kultuszról beszélt. Mint mondta, ez jelen van a hitéletben, a
velemenyezd, 2017. május 11. csütörtök, 15:22
1956 - Szélfútta levél címmel tart bemutatót Csokonai Nemzeti Színház
Vajland Judit elmondta: az egyetemről a Kossuth térre vonuló akkori diákok közül néhányan még ma is élnek, őket filmbetétekben idézi meg az előadás.

A cselekmény fő vonala Mensáros László '56-os szerepét idézi fel, ő volt a debreceni forradalmi bizottmány elnöke. Mensáros László óvta a társulatot a túlkapásoktól, a felesleges vérontástól, később mégis perbe fogták és elítélték.

A színész 1952-től 1957-ig volt a debreceni Csokonai Színház tagja és szinte belesodródott az 1956-os forradalom debreceni eseményeibe. Ünnepelt színészként indult ellene a hosszú büntetőeljárás. Mensáros László a börtönben találkozott Darvas Ivánnal, akivel hamarosan színjátszókört szerveztek. Tolnay Klári vitte be a megrendelt szövegkönyveket az előadásokhoz - emlékeztetett a hatvan évvel ezelőtti eseményekre a szóvivő.

Tolnay Klári szerepében Kubik Annát, az idős Mensároséban Szilágyi Tibort láthatja a közönség. A színdarabot Mensáros László naplója és emlékezési alapján Falusi Márton írta, a darabot Csikos
velemenyezd, 2016. október 14. péntek, 11:11
Hajdu Szabolcs: olyan filmet akartunk, amit jó csinálni
felesége - szerepel a filmben, kiegészülve a Maladype Színház két színésznőjével, Tankó Erikával és Szilágyi Ágotával.

"A színházi előadásban a gyerekszerepeket felnőttek játszották, és amikor a filmet elkezdtük forgatni tavaly szeptemberben, őket lecseréltük a saját gyerekeinkre" - mondta el Hajdu Szabolcs, kitérve arra is: a forgatás 12 napig tartott, helyszíne saját lakásuk volt.

Az alkotást Hajdu Szabolcs 13 operatőr szakos tanítványa fényképezte, többségük a Budapesti Metropolitan Egyetemről, míg a hangmérnöki munkát a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai végezték. A producerek Herner Dániel, András Muhi, Ferenczy Gábor és Muhi Zsófia voltak.

Az MTI kérdésére, hogy mennyire nehéz ma Magyarországon független filmet forgatni, úgy válaszolt: "nem volt nehéz, mert pont annyit vállaltunk, amennyit az adott körülmények és lehetőségek között meg tudtunk csinálni". Mint fogalmazott, nagyon gyorsan dolgoztak, és még gondolatban sem merült fel, hogy nem fogják tudni végigvinni a filmet,
velemenyezd, 2016. július 09. szombat, 15:01
Megkezdte a munkatársak felvételét az amerikai Flowserve Debrecenben
együtt növekedjen a jövőben.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere köszönetet mondott a kormánynak, hogy 1,5 milliárd forinttal támogatta a 4,3 milliárd forint értékű beruházást, és megjegyezte, hogy a Flowserve már a negyedik amerikai cég amelyik a városba települt.

A magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltató szektorban a Flowserve fejlesztésével már csaknem háromezren dolgoznak majd Debrecenben. Megjegyezte, mindez jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a Debreceni Egyetemről kikerülő, magasan képzett, több nyelven beszélő fiatalok a városban maradjanak, és megvalósuljon az a távlati céljuk, hogy 2050-re 250 ezer lakosú legyen a város.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára bejelentette, a befektetési ügynökségük 11 olyan projekten dolgozik, amely 3300 további új munkahelyet teremtve, több mint félmilliárd eurós beruházást jelent majd Debrecennek.

Az államtitkár szerint a város értékét mutatja, hogy nemcsak új cégek érkeznek Debrecenbe, hanem
velemenyezd, 2016. május 05. csütörtök, 13:22
Hamarosan kormány elé kerül az intelligens szakosodási stratégia
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy a stratégia kidolgozását az Európai Unió strukturális alapjaiból a következő években kutatás-fejlesztésre és innovációra fordítható, csaknem kétszeresére emelt, 700 milliárd forintos pályázati keret indokolja. A gazdasági növekedést elősegítő kutatások gyakorlati hasznosítása akkor gyorsulhat fel, ha az uniós országok régiónként számba veszik, miként lehetne az adott térségben meglévő szellemi kapacitásokat néhány kiemelt feladatra összpontosítani - tette hozzá.

A 20 helyszínen megtartott társadalmi egyeztetéseken kutatóintézetek, egyetemek, civil szervezetek, vállaltok képviselői vettek részt. A tanácskozások tapasztalatai is igazolják, hogy nálunk a gazdaság további erősödésében főként az egészségiparban, a biotechnológiában, az energetikában, a jármű- és szoftveriparban, az irányítástechnikában és az új anyagok kifejlesztésében halmozódott fel olyan kapacitás, amely a tudományos
velemenyezd, 2014. október 19. vasárnap, 07:20
Bódi Sylvi: "Tele lett a pohár, nem fér bele több"
magam, amilyen most vagyok. Ragaszkodtam ahhoz, hogy smink nélkül készüljön az anyag. A képeken hatalmas hullámok alatt úszom át, a természet gyermekeként láthatsz, egy vidám kislányként, aki felhőtlenül boldog egy lakatlan szigeten. Szerettem volna megmutatni azt az életérzést, amit az utóbbi években fedeztem fel.


De lakatlan sziget helyett két ausztrál és három angliai egyetemről olvastam, ahova állítólag felvettek. Merre tovább?

Régóta tudom, hogy valami emberközpontú dologgal szeretnék foglalkozni, csak nem fogalmazódott meg pontosan, hogy mivel. Pszichológus akarok lenni? Vagy valamilyen embereket segítő egyesület mellé állnék önkéntesként? Töröm a fejem. Szeretnék tanulni, fejlődni. Azt érzem, hogy nem azért születtem a földre, hogy magazinokban mutogassam magam. Ez egy adottság volt, egy lehetőség, amit kihasználtam. Két dolgot akartam: nyelveket tanulni és
taltos1, 2014. október 07. kedd, 22:40
DR: KENDE PÉTER: Annamari egyetlen vágya
főképpen
ingatlanban utazik. Ádám Györgyben fantasztikus, igazi embert
ismertünk meg. Az ő személye mára intézményévé vált az
orvosokkal szembeni kártérítési ügyeknek. Hihetetlen alázattal
és óriási szakmai hozzáértéssel, lenyűgöző tudással intéz
minden egyes pert. Hetvennyolc évesen is képtelen arra is,
kevesebbet dolgozzon, mint amennyibe beleszakad, arra is, ne
élje át teljes lelkével valamennyi ügyfele sorsát. Pedig ha
hetvenéves korában nem penderítik ki az orvosi egyetemről, ma
is a SOTE professzoraként oktat orvosi etikát. Azok az orvosok,
akik ma kígyót-békát kiabálnak rá, saját szaktársaikkal
veszekedjenek előbb: miért nem hagyták békén bájos, okos öreg
professzorként.
A kereset beadása után egy évvel volt az első tárgyalás. A
kórház azzal védekezett: a küret után visszarendeltek kontrollra,
és én ezt elmulasztottam - tehát ők teljességgel vétlenek.
Csakhogy annak a felszólításnak: mutassák meg a
scorpionsrose, 2014. július 04. péntek, 21:25
1/3
Képek, videók
pasik-kerteszek.jpg
sz719eszter
2018. február 14. szerda, 16:09
kertesz.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 21:23
Ilona Kertesz Viszont kív
jucinenadov
2017. november 08. szerda, 00:26
A kertészem
wob
2017. szeptember 07. csütörtök, 14:21
Kertész u. 2.
orban47
2017. július 16. vasárnap, 22:53
Kertész leszek 01.jpg
chillik
2017. március 22. szerda, 07:46
Kertész leszek 02.jpg
chillik
2017. március 22. szerda, 07:44
Kedves kertész 01.jpg
chillik
2016. december 15. csütörtök, 13:46
Kedves kertész 02.jpg
chillik
2016. december 15. csütörtök, 13:45
Ángyom 77 mennyei kertész
dandej
2016. március 02. szerda, 22:13
Kertészné Icustól
pommerevi54
2016. január 22. péntek, 20:00
0_székely-szalay.jpg
tunkiss
2017. július 15. szombat, 08:57
25.Szalay Zsuzsi.jpg
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 18:19
25.Szalay Zsuzsi (8).jpg
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 18:19
25.Szalay Zsuzsi (7).jpg
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 18:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.