Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 02:58 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új vezetőedzővel megkezdték a felkészülést a miskolci vízilabdázók
Az együttes az elmúlt idényben az ötödik helyet szerezte meg a bajnokságban, így indulhat az Eurokupában, az ob I-ben pedig a negyedik-ötödik hely elérése a cél - mondta az egyesület vezetője, aki közölte azt is: a négy év után távozó Sike József vezetőedző utódja Vidumanszky László lett.

A 2018-2019-es szezont értékelve Hercsik István emlékeztetett arra, hogy a csapat a bajnokságban az ötödik, a Magyar Kupában a második helyet szerezte meg, az ob I MVP-je pedig a montenegrói Sasa Misic lett.

Elmondta: két játékos távozik a klubtól; Alex Bowen a Mladost Zagrebhez igazolt, Szőke Szabolcs pedig Szombathelyen folytatja. A helyükre szerződtették az olasz Edoardo Manzit a Posillipo Napolitól és a montenegrói Dimitrije Krijestoracot a Primorac Kotortól.

A klubvezető azt is elmondta, hogy a csapat négy játékosa - Bedő Krisztián, Vadovics Viktor, Nagy Ádám és Csoma Kristóf - már meghívót kapott a felnőtt válogatottba, Mizsei Márton az U20-as, Vismeg Zsombor pedig az U16-17-es nemzeti együttest
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 15:32
Férfi röplabda Európa-liga - Változások a keretben
29-30-i négyes döntőbe, amelynek győztese jövőre az arany divízióban szerepelhet.

A keret:Feladók: Keen Cameron Illés (Fino Kaposvár SE), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)Centerek: Flachner Dániel (LV Sport Pénzügyőr SE), Gacs Dániel (Kecskeméti RC), Juhász Péter (Vegyész RC Kazincbarcika), Rása Alex (LV Sport Pénzügyőr SE) Szabó Alpár (Herrsching - német)Ütők: Dávid Csanád (Steaua Bucuresti - román), Gebhardt Norbert (Vegyész RC Kazincbarcika), Gergye Roland (Galatasaray - török), Horváth Kristóf (Fino Kaposvár SE), Kalmár Ákos (Fino Kaposvár SE), Pesti Marcell (Kecskeméti RC)Liberók: Bán Viktor (LV Sport Pénzügyőr), Bozóki Bence (Fino Kaposvár SE)

A férfiválogatott programja:május 25., 17.30: Magyarország - Bosznia-Hercegovina, Nyíregyházamájus 29., 18.30: Görögország-Magyarország, Lutrakijúnius 2., 20.00: Bosznia-Hercegovina - Magyarország, Kakanyjúnius 8., 17.30: Magyarország-Görögország, Kaposvárjúnius 12., 20.25: Ausztria-Magyarország, Grazjúnius 15., 17.30: Magyarország-Ausztria,
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 11:02
Férfi vízilabda világliga - Märcz Tamás a védelemre koncentrál az oroszok ellen
mostani összecsapás is háromesélyes. Az orosz egy nagyon gólerős csapat, ezért a védelemre kell fókuszálni, talán ez az a fázis, ami jobban össze is tudunk rakni. Elöl bízunk a játékosok egyéni képességében" - mondta a szakvezető.

A magyar csapat már továbbjutott csoportjából - s ott lesz az Európa Kupa nyolcas döntőjében, ahonnan az első három mehet majd a világligára -, s ha kedden Győrben is legyőzi az oroszokat, akkor csoportelsőségét is bebiztosítja.

Az oroszok elleni keret:Kapusok: Csoma Kristóf (Miskolc), Nagy Viktor (Szolnok) Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC)

Az állás:

A csoport:1. Magyarország (már továbbjutott) 11 pont, 2. Oroszország 9, 3. Németország 4, 4. Málta
0
A további program

5. játéknap, február
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 13:11
Vízilabda Világliga/Európa Kupa - Zalánki betegség miatt kikerült a keretből
Miskolc szintén balkezes játékosát, Vadovics Viktort hívta be Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A csapat - amely már biztos résztvevője a sorozat kontinentális fináléjának, azaz az Európa Kupa nyolcas döntőjének - Győrben fogadja majd aktuális ellenfelét, és tekintettel arra, hogy a két válogatottat két fordulóval a zárás előtt két pont választja el egymástól, a mérkőzés az elsőséget befolyásoló rangadó lesz.

A találkozót az M4 Sport közvetíti.

Az oroszok elleni keret:

Kapusok:Csoma Kristóf (Miskolc), Nagy Viktor (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC)

Az állás:

A csoport: 1. Magyarország 11 pont, 2. Oroszország 9, 3. Németország 4, 4. Málta
0
A további program

5. játéknap, február 19.: Málta-Németország
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 14:31
Tizennégy játékos Märcz Tamás oroszok elleni keretében
majd először lehetőséget.

"Korábban stabilan ott volt a keretben, és ugyan az elmúlt meccseken valóban hiányzott közülünk, de folyamatosan figyeltem a klubjában nyújtott teljesítményét. Jelenléte nem meglepetés, az erős orosz centerek mellett elkél a stabil fizikai háttér. A bekkjeink ugyan különböző karakterisztikával vannak felvértezve, de tudásszintjük megközelíti egymásét, szóval nagy konkurenciaharc lehet a poszton a jövőben" - mondta Märcz Tamás.

Az oroszok elleni keret: Kapusok: Csoma Kristóf (Miskolc), Nagy Viktor (Szolnok) Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Az állás:

A csoport: 1. Magyarország 11 pont, 2. Oroszország 9, 3. Németország 4, 4. Málta
0
A további program

5. játéknap, február 19.: Málta-Németország
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 12:52
Férfi vízilabda világliga - Kidőlt a Märcz-csapatból a kapus Vogel
A hazai sportági szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint Märcz Tamás, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya Csoma Kristófot, a Miskolc kapusát hívta meg a keretbe. Az alapemberek közül így Vogel mellett a kapustárs Nagy Viktor, a mezőnyjátékosok közül pedig Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton is hiányozni fog. Varga és Hárai több mint egy év szünet után tért vissza a válogatottba, s nagy szerepe volt abban, hogy a gárda a németeket (17-9) és az oroszokat (15-8) is magabiztosan győzte le az első két fordulóban.

A Málta elleni összecsapás 17.30 órakor kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete: kapusok: Csoma Kristóf (PannErgy-Miskolci VLC), Kardos Gergely (Szolnoki Dózsa)mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC Újbuda), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 12:16
Átadták a 63. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjait
A MAFSZ október 11. és 14. között, Balatonfenyvesen rendezte meg az idei Országos Függetlenfilm Fesztivált és Konferenciát, amelynek versenyprogramjába 28 alkotás jutott be. Közülük 10 film alkotóit díjazták péntek este a budapesti A38 hajón szervezett ceremónián dicsérő oklevéllel, jutalomtárgyakkal, illetve összesen 1 millió 250 ezer forintos díjalap felosztásával.

A mások mellett a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott filmfesztivál zsűrijét Papp László, Pálos György, Pócsik Andrea, Proics Lilla és Vincze Teréz alkotta.

A fődíjat Nem történt semmi című filmjével Csoma Sándor, Balázs István Balázs és Knapp Dávid érdemelte ki. A Magyar Művészeti Akadémia különdíját Tuza-Ritter Bernadett nyerte el Egy nő fogságban című alkotásával. A zsűri díját Moldovai Katalin vehette át az Ahogy eddig címmel vetített művéért.

A legjobb dokumentumfilm díjával jutalmazták Csibi Lászlót Nussbaum 95736 című filmjéért. A legjobb színész
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 13:41
Bertók László
folyna a mesében,
mintha a mindenség maga,
s emlék csak, amikor megérzem?

Mi a fontosabb? elsimulni
az egészben esélytelen,
hogy aki szándékosan hull ki,
mindörökké benne legyen,
s bentről se tudjon visszabújni?

Mi a fontosabb? ami nincsen
és sohasem lesz, de ami
ott ficánkol minden kilincsen,
míg le nem nyomja valaki,
s eltűnődik, hogy mibe higgyen?

Mi a fontosabb? élni mélyen
egyetlen képet, ami van,
mint Szent Kristóf a parti fényben,
vinni a fiút magasan,
s elmerülni, hogy odaérjen?


MIKOR MÁR SZEREP S IDŐ NEM VÉD

Jó, akkor a túloldaláról,
ahogy a mező zöldbe táncol,
forog lüktet, övét kibontja,
s száll a világ, a tüzes szoknya.

Jó, akkor arról, mennyi jó
menusgabor, 2018. szeptember 25. kedd, 19:59
Rekord mennyiségű heroint foglaltak le Tompán
A közlés szerint két albán férfi jelentkezett belépésre egy Volkswagennel még csütörtök éjjel 3 órakor. Az útlevelet ellenőrző rendőrnek feltűnt a két férfi gyanús viselkedése, ezért az autó teljes átvizsgálása mellett döntött.

Kiderült, hogy az alvázon a nyitott kardánalagutat behegesztették. A rejtekhelyről 20 darab, összesen 10,7 kilogramm súlyú csomag került elő, amelyekben barna por volt. Az anyag a helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint heroin, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 160 millió forint.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, bár a végleges szakértői véleményre még várni kell, de az már most kijelenthető, hogy az elmúlt évek legnagyobb heroinfogásáról van szó.

A két férfit a rendőrök őrizetbe vették, kihallgatták, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezésüket.
velemenyezd, 2017. október 28. szombat, 08:41
1956-os kiállítás megnyitó beszéd Levélen
sorozatnak a második része Gulyás Lajos mosonmagyaróvári és levéli emlékezetéből válogatott. A tanulmány egyes részei alkotják e jelen kiállítás nagyobbik részét. A hely adta lehetőség miatt azonban nem mindet. A teljes anyagot azonban a helyi kultúrház vezetőjének már eljuttattam, így az szabadon kinyomtatható és megismerhető.

A kiállítás másik része olyan kiadványokat, újságokat, könyveket, dvd-éket, képeket mutat be, melyek Gulyás Lajosról szólnak. Külön szeretném itt megemlíteni Erdős Kristóf tudományos kutató nevét, aki a Nemzeti Emlékezet Bizottságának munkatársa, aki előadásaival, például Mosonmagyaróváron, beszédeivel, itt Levélen is, valamint publikációival személyes elkötelezettjévé vált Gulyás Lajos '56-os mártír emlékezetének.

A kihelyezett könyvek közül kettőre külön felhívnám a figyelmet. Az egyik a Levél Község által is méltán elismert szobrászművész, Rieger Tibor albuma, a másik pedig Dr. Martinkó Károly legújabb könyve, A tankokkal vérbefojtott szabadságharc,
otvenhatosemlekev2016, 2017. október 24. kedd, 06:21
Märcz Tamás új játékosokat próbál ki idei első keretedzésén
"Elsősorban olyan játékosokat hívtam meg, akikkel még nem dolgoztam együtt, akikben hosszú távon látok potenciált. A keretedzést mindenképpen a világliga-mérkőzések előtt akartam megejteni, ezért az októberi dátum" - idézte a magyar szövetség honlapja a szakembert, aki 14 pólós október 24-én kezdi meg a közös munkát, s a két nap alatt a BVSC-vel és a Ferencvárossal is lesz majd kétkapus edzés. Mivel azon a héten Bajnokok Ligája-mérkőzéseket játszanak, a kapitány a Szolnokból, az Egerből és az OSC-ből nem hívott be senkit.

"Fontosnak tartom, hogy legyen némi tapasztalatom ezekről a játékosokról a későbbi keretkijelölés előtt. Három olyan játékos található a most megnevezettek között, akiket már jól ismerek: Vogel Soma volt már keretedzésen, Kovács Péter és Német Toni pedig ott voltak velem az Universiade-n. Utóbbi két center meghívása mindenképpen indokolt, hogy az edzőmeccseken tudjuk gyakorolni" - tette hozzá Märcz Tamás, aki még mindenképpen a világliga rajta előtt szerette volna megtartani a
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 16:03
Egymillió forint hiányzik az Ökumenikus Segélyszervezet tanévkezdési akciójához
A karitatív szervezet vasárnap az MTI-vel azt közölte: Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának keretében ezer rászoruló gyermek iskolatáskáját szeretné megtölteni új, minőségi tanszerekkel, hogy egyenlő eséllyel kezdhessék a tanévet.

Az akció kezdete, augusztus közepe óta már csaknem 9 millió forint gyűlt össze, így 900 táska már biztosan megtelik. A segélyszervezet az adománygyűjtéssel párhuzamosan a napokban meg is kezdte a csomagok kiszállítását, átadását a diákoknak.

Még 4000 telefonhívásra van szükség a 1353-as számra a hátralévő napokban, hogy a maradék száz táskát is meg tudják tölteni szeptember 1-jéig - idézi a közlemény Gáncs Kristófot, a szervezet kommunikációs igazgatóját.

A segélyakciót a 1353-as adományvonalra indított hívással 250 forinttal lehet támogatni, de egyszerűen lehet adományozni a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, illetve a nagyobb postákon kihelyezett perselyeknél is - közölték.
velemenyezd, 2017. augusztus 27. vasárnap, 10:51
1/6
Képek, videók
Németh Zoltán vezetőedző
gyorkosjozsef
2012. augusztus 15. szerda, 12:37
A norvég vezetőedző Kojon
vilmos94
2007. július 13. péntek, 10:24
vizilabdázóink.jpg
maroka
2013. július 21. vasárnap, 11:40
Felkészülési torna 2012.
kezikormend
2012. szeptember 28. péntek, 11:11
0 a névnap, csősz józsef.
lovaszmarika
2019. szeptember 14. szombat, 12:29
Sándor József Benedek.jpg
liliana01
2019. március 18. hétfő, 17:31
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
zoltán_józsef atya0120.jp
maroka
2019. január 21. hétfő, 12:29
honfoglaló_belányi józsef
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:24
antal józsef és jános pál
maroka
2018. október 23. kedd, 10:16
SZKV-BOROS József u..jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:16
SZKT-Pojcsik József.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:03
Erdélyi-József-– -Ké
liliana01
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:57
Józsefné K...
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 22:59
József A. Bus magyar ének
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.