Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 13:52 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az élvonalban maradás a cél a frissen feljutott Budafoknál
A 74 év után újra élvonalba jutó XXII. kerületi együttes játékosai és a szakmai stáb tagjai a kedd délelőtti edzés előtt pezsgőbontással ünnepelték meg az első osztályba jutást.

A futballistákat Vízi Sándor ügyvezető elnök, Jakab János tiszteletbeli elnök, Karsay Ferenc polgármester, Oláh Lóránt sportigazgató, Szilágyi György csapatorvos, valamint Csizmadia Csaba vezetőedző köszöntötte, az Ausztráliában tartózkodó Bélteky Róbert tulajdonos pedig videohíváson keresztül gratulált az együttes tagjainak.

Csizmadia azt mondta a játékosoknak, megérdemelten jutottak fel az NB I-be annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudták végigjátszani a bajnokságot.

"A 27 forduló alatt többet voltunk az első helyen, mint a harmadikon, ezért hangsúlyoztam, egyetlen futballistánknak a fejében sem szabad annak megfordulnia, hogy a feljutás nem megérdemelt" - nyilatkozta a vezetőedző az MTI-nek. Hozzátette, a szezon elején nem lett volna logikus, ha az élvonalba kerülést tűzik ki célnak, és ő maga
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 11:51
Elfogadták a pécsi önkormányzat költségvetését
költségére utalva - megjegyezte: Ruzsa Csaba korábban az Európa Kulturális Fővárosa egyik vezetőjeként hozzájárult évi kétmilliárd forintos kiadás képződéséhez. Péterffy Attila pedig a pécsi hőerőmű vezetőjeként olyan, Pécs számára hátrányos szerződést kötött az önkormányzati tulajdonú hőerőművel, amely jelentős kötbérfizetési kötelezettséget ró a városi tulajdonú távhőszolgáltatóra - tette hozzá. Szerinte így egyik városvezető sincs abban a helyzetben, hogy "oktassanak" a helyes gazdálkodásról.

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője úgy fogalmazott, a városvezetés maga előtt "túszként tartja a pécsieket és a szolgáltatások leállításával fenyeget, miközben zsarolja a kormányt", holott eddig gyakorlatilag semmit nem tett a kabinettel korábban megkötött támogatási szerződés esetleges módosítása ügyében.

Megjegyezte: bár a városvezetés folyamatosan Pécs leszakadásáról, gazdaságának lefelé íveléséről beszél, az utóbbi években jelentős és folyamatos pozitív változás következett be a
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 13:22
Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat
A Kortárs Magyar Dráma-díjat Radnóti Zsuzsa Kossuth-díjas dramaturg, Örkény István özvegye, életművének gondozója alapította Kossuth-díjának juttatásából - hangzott el a Budapesten tartott keddi díjátadón.

A díjalapítást Örkény István szelleme is inspirálta, ezért az átadás napja közelít február 24-hez, amikor a Tóték ősbemutatója volt Kazimir Károly rendezésében a Thália Színházban 1967-ben. Az idén három díjat ítélt oda a díj kuratóriuma, amelynek elnöke Radnóti Zsuzsa, tagja Csizmadia Tibor rendező, Lőkös Ildikó dramaturg, Nánay István színházi kritikus és Németh Gábor író.

Radnóti Zsuzsa elmondta: az elismerést Székely Csaba a Radnót 10 című drámájáért, Schwechtje Mihály Az örökség című színdarabjáért, Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs az Obiectiva Theodora - Részletek egy erdélyi színésznő lehallgatási dossziéjából című hangjátékáért nyerte el.

Székely Csaba 10 című színdarabját a tízparancsolat ihlette. Tíz magányos ember történetét meséli el úgy, hogy lassan tárulnak fel
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:16
Önkormányzat 2019 - Megalakult a pécsi közgyűlés
valamit, amire a város egykori nagyjai is büszkék lennének" - zárta beszédét.

Első döntésével a közgyűlés utasította a százszázalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezetőit, hogy a naptári évenként 250 óra, kollektív szerződés esetén 300 óra rendkívüli munkaidőt ne lépjék túl, valamint 12 hónapnál hosszabb munkaidőkeretet ne alkalmazzanak munkavállalóik körében.

Az előterjesztésre a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) képviselői nemmel szavaztak. Csizmadia Péter (Fidesz-KDNP-ÖPE) képviselő felszólalásában azt mondta, a döntéssel megfosztják az embereket attól a lehetőségtől, hogy - ha akarnak - többet dolgozhassanak és több pénzt vigyenek haza.

A közgyűlésen Péterffy Attila javaslatára titkos szavazással, egyhangú döntéssel a képviselők közül Bognár Szilviát (Mindenki Pécsért Egyesület), a testületen kívülről pedig Ruzsa Csabát főállású alpolgármesterévé választották. A polgármester utóbbit bízta meg azzal, hogy általános helyettese legyen.

Az
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
Önkormányzat 2019 - Végső búcsút vettek Szekó József mohácsi polgármestertől
A gyászszertartáson, amelyet Udvardy György veszprémi érsek vezetett, részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, több kormányzati szereplő, valamint jelenlegi és volt országgyűlési képviselők. Eljöttek Mohács hét testvérvárosának delegáltjai is, hogy a több ezer mohácsival együtt búcsúzzanak a volt városvezetőtől.

Csizmadia Csaba, a város alpolgármestere méltatásában kifejtette, Szekó József 1998-tól napjainkig, öt választási cikluson át Mohács város polgármestereként dolgozott, e "tisztség maradéktalan ellátását elsődleges feladatának tekintette, a város érdekeit tartotta mindig szem előtt".

Az alpolgármester kiemelte: a városvezető tevékenységének köszönhetően "a depressziós hangulatú, zsugorodó gazdaságú, csökkent presztízsű településből sikerült egy pozitív jövőképű, öntudatos, fejlődő, egyre élhetőbb és megbecsült várost kialakítani". Neki is köszönhető, hogy az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára felkerült a mohácsi busójárás - tette hozzá.

Csizmadia Csaba elmondta:
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 16:41
Sportlövő Eb - Kijelölték a magyar csapatot
A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a 25-50 méteres puska és pisztoly Eb-n négy olimpiai számot rendeznek, ráadásul - az eszéki 10 méteres kontinensviadalhoz hasonlóan - ezúttal is egy napon, szeptember 21-én lövik a női sportpisztoly, férfi kisöbű szabadpuska összetett, női sportpuska összetett és férfi gyorstüzelőpisztoly döntőjét.

"Két-három érem és egy újabb olimpiai kvóta megszerzése a cél. Női sportpisztolyban nagyon erős válogatottunk van, a Major Veronika, Csonka Zsófia, Egri Viktória hármas csapatban akár dobogós is lehet. Major Veronika idén fantasztikusan szerepelt, hiszen két világkupán aranyérmes volt, a harmadikon is dobogóra állhatott, de a 10 méteres Eb-ről sem tért haza érem nélkül. Szép lenne, ha most is az első háromban végezne, de nem lehet mindig tőle várni az érmet" - mondta Győrik Csaba. Csonka Zsófiával kapcsolatban emlékeztetett rá, négy évvel ezelőtt Mariborban ezen a 25 méteres kontinensviadalon lőtte meg az olimpiai kvótát, míg Egri Viktóriával kapcsolatban
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 18:52
Ez történt a kajak-kenu vb 3. napján
kizárásukról, amikor az előfutam-győzelem után diszkvalifikálták őket Kárász Annával, mert a megengedettnél könnyebb volt a hajójuk.
,,Leginkább azt dolgoztam fel nehezen, hogy a mi jól működő rendszerünkbe, a versenyrutinunkba hiba került" - emelte ki. Hozzátette: a hajójuk súlyát ,,kicentizték" ugyan, de kétszer ellenőrizték a szerdai edzéseik után, és még a csütörtöki előfutamot megelőzően is.

A szombati program:
B döntők 9.00:
férfi K-1 200 m (Csizmadia Kolos)
női C-1 200 m (Nagy Bianka)
férfi C-1 500 m (Bodonyi András)
férfi C-2 1000 m (Kiss Balázs, Mike Róbert)

Para verseny, döntők 10.15
A döntők 11.33:
női K-1 200 m (Lucz Dóra) - olimpiai szám
férfi K-1 200 m - olimpiai szám
női C-1 200 m - olimpiai szám
férfi C-2 1000 m - olimpiai szám
férfi K-1 1000 m (Kopasz Bálint) - olimpiai szám
női K-1 1000 m (Csipes Tamara)
férfi C-1 500 m
férfi K-2 500 m (Noé Zsombor, Bogár
maroka, 2019. augusztus 24. szombat, 09:19
Kajak-kenu-vb - Hüttner Csaba a pozitívumok mellett negatívumokat is látott
amelyekben olyan fiatalok - Hagymási Réka, Kiss Blanka, Lucz Anna - is főszerepet kaptak, akiknek nagy lökést adhat a pályafutásukra egy vb-érem.

"A férfi kenupárosok 500 méteren megszerzett ezüstérme pedig olyan siker, amely már nagyon ráfért a szakágra, hiszen ebben a versenyszámban régen nem sikerült érmet szerezniük a magyar kenusoknak" - mondta Hüttner.

A nap negatívumai közé sorolta, hogy 200 méteren férfi K-1-ben és női C-1-ben sem jutott magyar versenyző az A döntőbe, így Nagy Bianka és Csizmadia Kolos Szegeden nem tudott olimpiai kvótát szerezni.

"Erre viszont mindketten nagyon jó eséllyel pályáznak majd jövőre, a pótkvalifikáció során" - tette hozzá Hüttner. A férfi C-2 1000 méteres egységnek - amelyben a magyarok betegség miatt kényszerültek cserélni a vb-rajt előtt - erre ugyancsak jövőre lesz majd lehetősége.

"A rendkívül felgyorsult versenyszámban jelen állás szerint a francia, az olasz és a spanyol páros közül kell majd legalább az egyiket megelőzni a tokiói részvételért,
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 19:42
Kajak-kenu-vb - Arany-, ezüst- és bronzérem a pénteki döntőkben
Az első hely a Medveczky Erika, Hagymási Réka 1000 méteres kajak kettes nevéhez fűződött - Medveczky tavaly is győzött ebben a számban -, míg a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenupáros másodikként zárt 500 méteren. A legrövidebb távon is jutott egy dobogós hely a hazaiaknak: a felnőtt vb-újonc Lucz Anna, Kiss Blanka kajakos duó harmadikként zárt 200 méteren.

A vb első döntős blokkjában - amelyben kizárólag az olimpiai műsorban nem szereplő számokban rendeztek döntőket - a közönség nagy örömére minden számban volt magyar hajó.

Hazai szempontból remekül indultak a finálék, az elsőben ugyanis, női kajak kettes 200 méteren, máris magyar érem született Lucz Anna és Kiss Blanka révén. Az UTE fiatal duója - Lucz 20, Kiss 23 éves - előfutam-másodikként egyenes ágon került a döntőbe, s ott sem ijedt meg. A páros remekül rajtolt és az utazó tempót is jól tartotta, s a végén harmadikként csapott a célba a fehéroroszok és az előfutamban is előttük végző szlovének mögött. A címvédő német egység meglepetésre
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 16:42
Felújították a tatabányai sportiskolát
Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette, az önkormányzat az elmúlt években pályázati források bevonásával lépésről lépésre újította fel oktatási és nevelési intézményeit. A bölcsődék után az óvodákkal párhuzamosan folyt az iskolák korszerűsítése, melyek közül idén ez a legnagyobb beruházás.

Az energetikai felújítás során kicserélték a 45 éves iskola összes ablakát, melyek csak részben működtek, a legtöbbet balesetveszély miatt már nem használták. Megújult a fűtési rendszer, valamint hőszigetelték az épület tetejét és falait.

A 360 millió forintos fejlesztéshez az önkormányzat 230 millió forint pályázati támogatást kapott uniós és állami forrásokból és 130 millió forintot biztosított saját költségvetéséből. A viszonylag magas önerő magyarázata, hogy az épület tagolt szerkezetű, ez drágította a szigetelést - tette hozzá a polgármester.

Csizmadia Zoltán, a kivitelezést végző EP Konstruktív Kft. termelési igazgatója az MTI-nek elmondta, a beruházás során 240 ablakot és 173 radiátort cseréltek
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 15:52
Kajak-kenu-vb - Újabb két magyar hajó a döntőben
Férfi kajak kettes 200 méteren Balaska Márk kétszeres címvédő, ezúttal azonban nem a négyesben szereplő Birkás Balázs, hanem Apagyi Levente a párostársa. Az új kettős fantasztikus teljesítménnyel tette le a névjegyét az előfutamban, a sprinttávon ritkán látható, több mint egy hajóhossz előnnyel verte a mezőnyt, s mivel a győzelem egyből finálét ért, már készülhet a vasárnapi éremcsatára.

Balaska azt mondta, szeretné újra átélni azt, amit az előző években, hazai pályán mindenképpen érmet akarnak a nyakukba.

"Sikerült Leventével jól egymásra hangolódnunk, a parton is jól kijövünk, szerintem nem lesz gond a döntőben sem. Levi szívvel-lélekkel beletette a munkát abba, hogy idekerüljünk." - dicsérte új versenyzőtársát.

Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső kenupárosa ugyancsak döntős a legrövidebb távon, miután a kínaiak mögött másodikként ért célba, és ebben a számban az első három kihagyhatja a középdöntőt.

Balla elmondta: miután az olimpiai versenyszám, az 500 méter páros a fő
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 12:22
Kajak-kenu-vb - A parakajakos Kiss Péteré az első magyar arany a Maty-éren
A mindössze 16 éves, egy év kajakozás után tavasszal Európa-bajnok magyar versenyző remekül lapátolt a 200 méteres fináléban, szinte végig vezetve ért elsőként a célba. A szám másik magyar indulója, Suba Róbert ötödik lett. Ugyan az első hatnak, illetve országának jár tokiói paralimpiai indulási jog, de egy nemzetből csak egy versenyző szerezhetett kvótát.

"Csodálatos érzés! Nem gondoltam volna, hogy nyerek, mert mostanában az edzések sem mentek olyan jól, és az erős hátszél sem kedvez nekem, még a rajt előtt is izgultam. A rajtom aztán közepesen sikerült, megvolt a sebességem, de nagyon kellett a közönség, amely az utolsó ötven méteren segített. A szurkolásuk nélkül nem nyertem volna" - mondta a magyar vb-győztes.

A nők KL2-es döntőjében Varga Katalin óriásit küzdve hatodikként ért célba, s ez is kvótát ért.

A magyar paraválogatottnak így Juhász Tamás csütörtöki kvótájával együtt már három tokiói indulási joga van.

(FOTÓ)később:

előfutamok 11.15:férfi K-2 200 m
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 11:42
1/8
Képek, videók
Budafok Csepelről
dandej
2018. augusztus 21. kedd, 23:06
Budafok2015-07-08-17-1 7-3
lilagondolatok
2015. július 08. szerda, 18:52
budafoki ebéden
orban47
2015. május 31. vasárnap, 09:35
Budafokon
orban47
2015. május 31. vasárnap, 09:28
Budafok
azenujsagom
2015. március 26. csütörtök, 07:04
Budafok-villamosok.jpg
agica2004
2013. október 07. hétfő, 14:08
Budafok.jpg
agica2004
2013. október 07. hétfő, 14:08
XXII. kerület - Budafok-T
basikele
2012. november 11. vasárnap, 07:29
budafok90904.GIF
maroka
2011. szeptember 05. hétfő, 12:08
budafok80904.jpg
maroka
2011. szeptember 05. hétfő, 11:53
budafok70904.jpg
maroka
2011. szeptember 05. hétfő, 11:48
budafok60904.jpg
maroka
2011. szeptember 05. hétfő, 11:38
SZKT- Szelle Sándor-.jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 13:28
SZKT- Vizvári Sándor.jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 13:27
SZKT. Szelle Sándor..jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 13:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.