Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 00:50 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Maratoni kajak-kenu vb - Három magyar arany a nyitónapon
A hazai sportági szövetség (MKKSZ) honlapján olvasható beszámoló szerint az első két számban egyformán kettős magyar siker született: előbb Rendessy Eszter nyert Csikós Zsóka előtt az ifjúsági kajakosoknál, majd ugyanebben a korosztályban, a fiú kenusoknál Horváth Benedek mintegy 40 másodperc előnnyel végzett az élen Kollár Kristóf előtt. Mindkét számban 18,3 kilométer volt a táv. A fiú kajakosoknál (22,1 km) Petró Vince harmadikként zárt.

A felnőttek rövidkörös versenyeit először rendezték meg a vb-n, itt három kis kör és két futószakasz során összesen 3,6 kilométert kellett teljesíteniük a résztvevőknek. A női kajakosoknál Kiszli Vanda nyert, így ő lett a szám történetének első világbajnoka. Kiszli nagy versenyben, csupán egy másodperc előnnyel győzött a szerb színekben induló Bedőcs Krisztina előtt, a másik magyar, Czéllai-Vörös Zsófia pedig negyedikként ért célba.

A női kenusoknál Kisbán Zsófia kiváló versenyzéssel második lett.

"A körülmények kiválóak itt, Kínában, egy rossz szavunk
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 12:31
Kilenc éremmel nyitották a magyarok a korosztályos kajak-ken
Kilenc éremmel nyitották a magyarok a korosztályos kajak-kenu vb-t
A magyar válogatott kilenc érmet, közte négy aranyat nyert pénteken a romániai Pitestiben zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon.
Az első döntős napon a magyar szövetség tájékoztatása szerint 14 versenyszámban hirdettek végeredményt: aranyérmes lett a Szellák Szabina, Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese, Csikós Zsóka egység ifi K-4 500 méteren, Redl András ifi K-1 1000 méteren, Zupkó Vanda ifi K-1 1000 méteren, valamint az U23-as korosztályban Koleszár Mátyás és Németh Viktor K-2 1000 méteren.

Ezüstérmet nyert 500 méteren Bragato Giada (U23 C-1) és a Kiss Blanka, Pupp Noémi, Sólyom Dóra, Katrinecz Rita egység (U23 K-4), 1000 méteren pedig Pupp Noémi (U23 K-1) és az Őry Zsombor, Erdélyi Tamás duó (ifi K-2) is ezüstérmes lett. Az U23-as férfi kajakosok 1000 méteres versenyében Varga Ádám bronzérmet szerzett.

Az 1000 méteres távon Adolf Balázs (U23 C-1) a negyedik, a Horváth Benedek, Besenyei Ádám
maroka, 2019. augusztus 02. péntek, 20:32
Korosztályos kajak-kenu vb - Kilenc érmet, közte négy aranyat szereztek a magyarok
Az első döntős napon a magyar szövetség tájékoztatása szerint 14 versenyszámban hirdettek végeredményt: aranyérmes lett a Szellák Szabina, Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese, Csikós Zsóka egység ifi K-4 500 méteren, Redl András ifi K-1 1000 méteren, Zupkó Vanda ifi K-1 1000 méteren, valamint az U23-as korosztályban Koleszár Mátyás és Németh Viktor K-2 1000 méteren.

Ezüstérmet nyert 500 méteren Bragato Giada (U23 C-1) és a Kiss Blanka, Pupp Noémi, Sólyom Dóra, Katrinecz Rita egység (U23 K-4), 1000 méteren pedig Pupp Noémi (U23 K-1) és az Őry Zsombor, Erdélyi Tamás duó (ifi K-2) is ezüstérmes lett. Az U23-as férfi kajakosok 1000 méteres versenyében Varga Ádám bronzérmet szerzett.

Az 1000 méteres távon Adolf Balázs (U23 C-1) a negyedik, a Horváth Benedek, Besenyei Ádám páros (ifi C-2) a hetedik, a Fejes Dániel, Simon Sebestyén egység (U23 C-2) pedig a nyolcadik helyen zárt, míg Vass Zoltán (ifi C-1) a B döntőben második lett.

Szombat délelőtt a 200 m-es előfutamokat, délután pedig a 200 m-es
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 18:02
Kajak - kenu E.B. öt aranyérem
A magyar válogatott öt érmet, egy aranyat, három ezüstöt és egy bronzot szerzett a csehországi Racicében rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.
...............
A délelőtti 500 méteres döntőkben kiválóan szerepelt a két női kajaknégyes, az ifiknél a
- Potoniec Zsófia, Rugási Csilla, Kulcsár Csenge, Csikós Zsóka kvartett győzni tudott, míg az idősebbeknél a
- Biben Karina, Sólyom Dóra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita egység nagy csatában másodikként zárt.
- Biben a négyes után párosban is szerzett egy ezüstérmet, miután Bakó Olgával egy hajóban a második helyen ért célba.
A harmadik vasárnapi magyar ezüstérem
- Máró Anna nevéhez fűződött, aki serdülő létére az ifik között remek versenyzéssel végzett a második helyen kajak egyesben.
A délutáni 200-as versenyeken is jutott egy érem a magyaroknak, a szegedi felnőtt világbajnokságra
maroka, 2019. július 15. hétfő, 08:19
Korosztályos kajak-kenu Eb - Öt magyar érem a zárónapon
A délelőtti 500 méteres döntőkben kiválóan szerepelt a két női kajaknégyes, az ifiknél a Potoniec Zsófia, Rugási Csilla, Kulcsár Csenge, Csikós Zsóka kvartett győzni tudott, míg az idősebbeknél a Biben Karina, Sólyom Dóra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita egység nagy csatában másodikként zárt. Biben a négyes után párosban is szerzett egy ezüstérmet, miután Bakó Olgával egy hajóban a második helyen ért célba.

A harmadik vasárnapi magyar ezüstérem Máró Anna nevéhez fűződött, aki serdülő létére az ifik között remek versenyzéssel végzett a második helyen kajak egyesben.

A délutáni 200-as versenyeken is jutott egy érem a magyaroknak, a szegedi felnőtt világbajnokságra készülő Nagy Bianka harmadikként ért célba az U23-asoknál C-1-ben.

Szombaton, 1000 méteren az ifjúságiaknál a kajakos Csikós Zsóka első lett egyesben, a Majoros Mátyás, Nyerges Áron kajakos duó második párosban, míg az U23-as korosztályban Béke Kornél harmadikként zárt egyesben.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 20:52
Minden éremből jutott a magyaroknak a racicei korosztályos Eb 1000 m-es számaiban
A magyar szövetség tájékoztatása alapján a kajakos Csikós Zsóka kezdte az éremszerzést, aki az ifjúsági lányoknál magabiztos győzelmet aratott. A fiúknál az U23-as korosztályban Béke Kornél is kiválóan kajakozott, ez pedig a harmadik helyre volt elég. A harmadik magyar érmét a Majoros Mátyás, Nyerges Áron ifjúsági kajakpáros szerezte, amely ezüstérmes lett.

A Koleszár Mátyás, Németh Viktor (K-2 U23) páros a negyedik, Posta Réka (K-1 U23) az ötödik, Fejes Dániel (C-1 U23) és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás (C-2 U23) kettős egyaránt a hatodik, a Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C-2 ifi) egység pedig a nyolcadik helyen zárt.

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány kiemelte: több számban nem a válogatók győztesei indultak, illetve indulnak az Eb-n, mégis nagyon jó döntésnek tartja, hogy ezzel a kerettel neveztek.

"Az ő szereplésükkel fel tudjuk mérni a nemzetközi mezőnyt, és tudunk kalkulálni, hogy az első vonalba tartozó versenyzőink mire számíthatnak majd a világbajnokságon" - mondta.
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 13:01
Maratoni kajak-kenu vb - Újabb négy magyar érem
A verseny honlapja szerint az U23-asok között férfi kenu egyesben (22,6 km) Adolf Balázs ezüst-, Laczó Dániel bronzérmes lett. Az ifjúságiaknál női kajak kettesben (19 km) a Bakó Olga, Kőhalmi Emese duó győzött, a Csikós Zsóka, Tófalvi Viktória páros pedig második lett.

A magyarok a világbajnokság csütörtöki nyitónapján három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek.

Szombaton és vasárnap a felnőttek versenyszámaira kerül sor.

A maratoni szakág önálló világbajnokságát 1988 óta rendezik meg. A hosszú távú pályákon az evezést futó szakaszok váltják, ahol a versenyzőknek a hajójukat és a lapátjukat kézben kell vinniük két vízi út között.
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 19:14
Maratoni kajak-kenu vb - Hat magyar érem a nyitónapon
A verseny honlapja szerint az U23-asok között Czéllai-Vörös Zsófia nyert kajak egyesben (22,6 km), a második helyet pedig Katona Lili szerezte meg. Ebben a korosztályban tavaly is egy magyar, Mihalik Sára nyerte a szám világbajnoki címét. Czéllai-Vörös vasárnap - Csay Renátával párosban - a felnőttek között is rajthoz áll.

Az ifjúságiaknál kajak egyesben (22,6 km) a férfiaknál Petró Vince harmadik, a nőknél Csikós Zsóka - címét megvédve - első, Fekete Dorina pedig második lett (19 km). Férfi kenuban (19 km) Hodován Dávid aranyérmet nyert.

Pénteken ugyancsak az ifjúsági és az U23-as korosztály futamait rendezik a portugáliai világbajnokságon.

A maratoni versenyek 1956-ban kerültek le az olimpia műsoráról, a szakág önálló világbajnokságát 1988 óta rendezik meg. A hosszú távú pályákat nem előre rögzített szabványok szerint készítik elő. Az evezést futó szakaszok váltják, mert a versenyzőknek készen kell állniuk, hogy különböző akadályok esetén hajójukat és lapátjukat átvigyék két vízi út
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 09:06
Maratoni kajak-kenu vb - Kezdésként négy plusz egy korosztályos magyar arany
A magyar szövetség tájékoztatása alapján a lányoknál ifjúsági kajakban Csikós Zsóka szerezte meg az aranyérmet Fekete Dorina előtt, az U23-asoknál Mihalik Sára győzött, míg Czéllai-Vörös Zsófia ezüstérmes lett. Ifjúsági kenuban Bragato Giada diadalmaskodott, de a kevés induló - szám szerint négy - miatt ez nem volt hivatalos vb-versenyszám.

A fiú kenusoknál az ifjúsági korosztályban Adolf Balázs arany-, Simon Sebestyén ezüstérmet nyert, a kajakosoknál pedig Varga Ádám állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

"Kilencvenkilenc százalékosan teljesített a csapat, egy szám kivételével elhoztuk az arany- és az ezüstérmet is, ennél jobb nyitónapot nem is kívánhatnék magunknak. Ez jó jel a többi versenyre nézve" - értékelte a magyarok csütörtöki teljesítményét Weisz Róbert, a maratoni szakág szövetségi kapitánya.

Pénteken az ifjúsági párosok versenyeivel, valamint az U23-as férfi kajakosok és kenusok viadalaival folytatódik a vb.
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 20:23
Korosztályos kajak-kenu vb - Három arany és összesen hét magyar érem a döntők első napján
Szombaton első lett mindkét női kajaknégyes - a fiatalabb korosztályban Lucz Anna, Kovács Petra Sára, Biben Karina Klaudia és Csikós Zsóka, az idősebbeknél pedig Racskó Fruzsina, Malcsiner Eszter, Szabó Ágnes és Szénási Zsófia -, valamint ifjúsági C-2 1000 méteren Slihoczki Ádám és Szőke Attila. Ezüstérmet szerzett Varga Ádám (ifjúsági K-1 1000 m) és Balla Virág (U23-as C-1 500 m) egyesben, valamint ifi K-2 1000 méteren Erős Patrik és Kós Benedek, míg Kőhalmi Emese (ifjúsági K-1 1000 m) harmadikként állhatott fel a dobogóra.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint élénk balos szembeszélben indultak el a futamok szombaton délelőtt, ez pedig a vízen többször alaposan átrendezte az erőviszonyokat. Akik a bal parthoz közeli pályákon rajtoltak, azok jelentős előnyhöz jutottak a magyarokhoz képest, akik erős egységként inkább középre kerültek a döntőkben. A szél nagyságára jellemző, hogy a nézők szeme láttára dőlt össze a pálya 40 négyzetméteres óriáskivetítője hatalmas anyagi kárt okozva a
velemenyezd, 2017. július 29. szombat, 14:42
Jubileumi okleveleket adtak át a Színművészetin
M. Tóth Géza rektor az ünnepségen elmondta: az intézmény történetének 150 éve nem a falakról és a berendezésekről szól, hanem "arcokról és produkciókról".

Az elsőévesek köszöntése és fogadalomtétele után átadták az ösztöndíjakat, valamint a jubileumi okleveleket, az arany-, a gyémánt- és a vasdiplomákat. Díszoklevelet vehetett át mások mellett Békés Itala, Keres Emil, Csomós Mari, Balázs Péter és Szilágyi Tibor is.

A rektor kiemelte: a felvehető létszám arányát tekintve idén is a színművészetire akartak a legtöbben bejutni, színművész szakra például ötvenháromszoros, mozgókép-film- és tévérendező szakirányra harmincnyolcszoros, vágó szakirányra huszonháromszoros volt a túljelentkezés. Hozzátette, hogy nagy megmérettetésen vannak túl az új növendékek.

Elmondta azt is, hogy idén 430 hallgató tanul az intézményben, ahol továbbra is kiscsoportos, gyakorlatorientált tehetséggondozás folyik.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes rámutatott: az
velemenyezd, 2015. szeptember 04. péntek, 20:02
Zebra csíkos keksz recept
Hozzávalók:

1 kg háztartási keksz
25 dkg Rama sütőmargarin
1 l tej
2 csomag pudingpor
4 kanál cukor
1 csomag kókuszreszelék

Elkészítés:

A 0,75 liter tejet feltesszük "főni". Beletesszük a 4 kanál cukrot. A maradék 0,25 liter tejet elkeverjük a 2 csomag pudingporral egy külön tálba. Ha a tej fő, lehúzzuk a gázról, beleöntjük a puding - tej keveréket és visszatesszük kicsit összeforrni közben kavargatjuk. Ha összeforrt, beletesszük a Rama margarint, lehúzzuk a tűzről és addig kavargatjuk amíg el nem olvad benne a margarin. Ha kész félre tesszük hűlni. Addig előkészítjük a keksznek az asztalt. Tépünk egy tálca nagyságú alufólia darabot és kiterítjük az asztalra. Szórunk rá kókuszreszeléket. Ha kihűt a krém, leszedjük a megdermedt tetejét, hogy ne legyen szemcsés miatta a krém. Ezt nyugodtan rábízhatjuk a gyerekre ha van, majd ő elpusztítja a felesleget. Majd kezünkbe veszünk egy kekszet, megkenjük krémmel majd ráteszünk még egy kekszet. Letesszük
kovacs_zsoka, 2012. június 03. vasárnap, 23:21
1/2
Képek, videók
rendes.jpg
sz719eszter
2017. december 16. szombat, 16:47
Egy rendes nő
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:10
rendes fiú.png
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 20:59
rendes tündes.jpg
zsokica45
2016. október 13. csütörtök, 13:33
rendes tündert.jpg
zsokica45
2016. október 13. csütörtök, 13:32
rendes tünde.jpg
zsokica45
2016. október 13. csütörtök, 13:32
rendes fiú
bbbarbara
2015. május 04. hétfő, 19:27
rendes tünd.jpg
zsokica45
2014. december 15. hétfő, 16:46
rendes tündi...jpg
zsokica45
2014. december 15. hétfő, 16:46
RENDES TÜNDIAA.jpg
zsokica45
2014. december 15. hétfő, 16:45
rendes tündii.jpg
zsokica45
2014. december 15. hétfő, 16:45
rendes tündil.jpg
zsokica45
2014. október 29. szerda, 11:51
1csíkos.jpg
durcimarcika
2019. március 30. szombat, 20:20
CSIKOS1.jpg
mamucika
2018. június 30. szombat, 20:47
Csíkos papucs
eva6
2018. május 10. csütörtök, 13:07
Címkék
Bedőcs Krisztina, megdermedt tetejét, kajakosoknál pedig, Csay Renátával, elsőévesek köszöntése, Fekete Dorina, Varga Ádám, Bakó Olga, ifik között, Adolf Balázs, Racskó Fruzsina, második helyet, másodperc előnnyel, válogatók győztesei, Erős Patrik, Szabó Ágnes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.