Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 00:50 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az asszony nem cselekedhetik
Az asszony nem cselekedhetik soha az ura tudta és hozzájárulása nélkül. (...) Ha a törvénynek ez a felfogása, hát akkor a törvény hatökör! Akkor a törvény hülye, kérem! Akkor a törvény agglegény, kérem! Ha a törvény szeme ezt látja, hát rosszul lát! És én csak azt kívánom neki, hogy a tapasztalat nyissa ki a szemét. A tapasztalat, uram! Ennél nagyobb büntetést nem kívánhatok neki.

Charles Dickens
foldinefehereva, 2020. július 14. kedd, 23:49
Merkel: nem biztos a megállapodás a rendkívüli EU-csúcson
léptékű megoldással válaszolni rá.

Guiseppe Conte aláhúzta, hogy gyorsan kell cselekedni, mert a járvánnyal együtt járó válság a belső piac és az egész EU széttöredezéséhez vezethet, ami a járványt legkevésbé megszenvedő országoknak sem lenne jó. Minél előbb meg kell állapodni, mert "a legjobb megoldás sem jó, ha későn érkezik" - mondta az olasz kormányfő.

Egyaránt hangsúlyozták, hogy sok a közös elem a német és az olasz kormány elképzeléseiben, és mindketten üdvözölték az Európai Tanács elnöke, Charles Michel minapi javaslatait a 750 milliárd eurósra tervezett helyreállításai alapról és a 2021-ben kezdődő hétéves időszakra szóló, hozzávetőleg ezermilliárd eurós költségvetésről.

A közösségi támogatások felhasználását világos szabályokhoz kell kötni, és rendszeresen ellenőrizni, monitorozni kell, de az Európai Bizottságnak nem szükséges minden egyes részkérdés eldöntésében részt vennie - szögezte le Guiseppe Conte.

A támogatások és a jogállamiság elveinek lehetséges kapcsolatáról szólva
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 20:42
Antiszemita jellegű gyilkosság miatt rendelt el pert a párizsi ügyészség egy nagy visszhangot kiváltó ügyben
a bűncselekményt érintő tárgyat eltüntetett, és ezzel hátráltatta a nyomozást. A rendőrök a nőt azzal gyanúsítják, hogy megtisztította a kést, amellyel a gyilkosságot elkövették.

"Ahogy mindig is mondtam, Mireille Knollt azért ölték meg, mert egy védekezésre képtelen idős ember volt, és mert a zsidó származása miatt rendkívüli utálatot keltett a támadóiban" - mondta Gilles-William Goldnadel, a Knoll család ügyvédje.

"A vizsgálóbírók nem tudtak ellenállni a közvélemény nyomásának" - vélte Charles Consigny és Fabrice de Korodi, Yacine Mihoub két ügyvédje. A hajléktalan "Alexandre Carrimbacus vallomásán kívül semmilyen olyan jel nincs az ügyben, amely antiszemita jellegre utalna" - tették hozzá.

Az ügyészség a két gyanúsított tanúvallomása alapján nyilvánította antiszemita jellegűnek a gyilkosságot. Mireille Knoll szomszédja jól ismerte az asszony vallását, tettestársa pedig azt állította, hogy a gyilkosság elkövetésekor azt kiállította, hogy Allah akbar (Allah a leghatalmasabb). A két
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:41
Ne félj, mert Jézus veled van!
van gyógyulásom - Isten kiválasztott engem. Bármi történjék a könnyek völgyében, tudom, hogy Isten kiválasztott engem.
Drága Keresztyén, ne félj, mert Jézus veled van! Minden gyötrő próbád által az Ő jelenléte a te vigasztalásod és biztonságod. Ő soha nem hagy el, mert kiválasztott, hogy az övé legyél. ,,Ne félj, mert veled vagyok!" (1Móz 26,24) Ezek az Ő csalhatatlan ígéretének szavai választottjainak, akik átélik ,,a nyomorúság kemencéjét". (Charles H. Spurgeon)

A kemence tűzében remegek,
Míg Isten el nem oltja a lángot,
S teljes szívemből az Úrhoz esengek:
,,Ments meg, és így mutasd be jóságod!"
Halkan suttogom: ,,Amint akarod!
Alakíts, formálj, gyermeked vagyok!"

Jön a Mester, kézbe veszi szívem,
S áthevítetten üllőre teszi;
Saját képét alakítva bennem,
A nagykalapáccsal üti-veri.
Halkan suttogom: ,,Amint akarod!
Alakíts, formálj, mert szolgád
kalmanpiroska, 2020. július 13. hétfő, 07:50
Koronavírus - A francia repülőtereken automatikusan és ingyen tesztelik a vörös jelzésű országokból érkezőket
aki vörös jelzésű országból érkezik, azaz olyan helyről, ahol a leginkább terjed a vírus" - mondta a kormányszóvivő jelezve, hogy napi kétezer ilyen szűréssel számol a kormány.

"Akik meg tudták oldani a tesztet a származási országban, azoknak nem kell újra elvégeztetniük érkezéskor Párizsban, illetve Franciaországban. De be kell mutatniuk egy igazolást, hogy átestek a teszten" - tette hozzá. Elmondta, hogy az általános és ingyenes repülőtéri szűrés "néhány napon belül" megkezdődik a párizsi Roissy-Charles-de-Gaulle és az Orly repülőtereken.

A tesztelés viszonylag kevés utast fog érinteni, miután a vörös jelzésű országokból csak halaszthatatlan okból, külön engedéllyel fogad beutazókat Franciaország. Ebbe a kategóriában az Európai Unión kívüli országok tartoznak, és nem tartozik közéjük az a 13 ország, amelynek állampolgárai az uniós ajánlások alapján beléphetnek Európa területére.

Arra a kérdésre, hogy a kormány tervezi-e kötelezővé tenni a maszkviselést minden nyilvános zárt térben, a
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 20:33
Stájer Nagydíj - Végeredmény, a vb-pontversenyek állása
Végeredmény, Stájer Nagydíj, Spielberg (71 kör, 306,452 km, a pontszerzők):----------------------------------------------------- --------------------- 1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:22.50.683 óra2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 13.719 másodperc hátrány 3. Max Verstappen (holland, Red Bull) 33.698 mp h. 4. Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull) 44.400 mp h. 5. Lando Norris (brit, McLaren) 1:01.470 perc h. 6. Sergio Perez (mexikói, Racing Point) 1:02.387 p h. 7. Lance Stroll (kanadai, Racing Point) 1:02.453 p h. 8. Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault) 1:02.591 p h. 9. Carlos Sainz (spanyol, McLaren) 1 kör h.10. Danyiil Kvjat (orosz, Alpha Tauri) 1 kör h.pole pozíció: Hamiltonleggyorsabb kör: Sainz, 1:05.619 perc, 68. kör

A vb-pontversenyek állása 2 futam után:

---------------------------------------

pilóták: 1. Bottas 43 pont 2. Hamilton 37 3. Norris 26 4. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 18 5. Perez 16 6. Verstappen 15 7. Albon 12 8. Sainz 12 9. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 17:22
Stájer Nagydíj - Hamilton a pole pozícióban
Sainzé (McLaren) lett.

Az egy héttel korábban rendezett idénynyitó Osztrák Nagydíjon győztes finn Valtteri Bottas (Mercedes) ezúttal a negyedik rajthelyet szerezte meg.

Az időmérő edzést a heves esőzés miatt több mint 45 percet halasztották, a versenyzőknek pedig végig nagyon nehéz dolguk volt a pályán lévő nagy mennyiségű víz miatt.

Kiváló időmérő edzést teljesített az ötödikként záró francia Esteban Ocon a Renault-val, míg a két Ferrari a 10-11. kockából startolhat Sebastian Vettel, Charles Leclerc sorrendben.

A 71 körös Stájer Nagydíj vasárnap 15.10 órakor kezdődik a spielbergi Red Bull Ringen.

A teljes rajtsorrend:

---------------------

1. sor:Lewis Hamilton (brit, Mercedes)Max Verstappen (holland, Red Bull)

2. sor:Carlos Sainz Jr. (spanyol, McLaren)Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

3. sor:Esteban Ocon (francia, Renault)Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull)

4. sor:Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault)

5. sor:Lando
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 17:12
Babis: Csehország elégedetlen, de nem fogja akadályozni a helyreállítási csomag elfogadását
"A kancellár eltökélt szándéka, hogy a csomagot gyorsan elfogadják. Rendben van, de megmondtam neki, hogy (a csomagnak) korrektnek kell lennie. Néhányszor ezért megemlítettem, hogy az utóbbi öt év munkanélküliségét figyelembe vevő kritérium velünk szemben nem korrekt, amit a kancellár el is fogadott" - olvasható Babis bejegyzésében.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken mutatta be a részben felülvizsgált és módosított javaslatot, amelyről a jövő héten tárgyalnak az uniós tagállamok vezetői.

"A javaslatot most véleményezzük és átszámítjuk. Én határozottan nem kívánok a megállapodás útjában állni, de a maximumot szeretném kiharcolni Csehországnak. Azok a pénzek nekünk kellenek a beruházásokra" - szögezte le a miniszterelnök.

A cseh képviselőház pénteken határozatban támogatta a kormány álláspontját a 750 milliárd euró nagyságú helyreállítási alaphoz. Felszólította a kormányfőt, hogy a tervet és annak finanszírozását a végső szavazásnál támogassa. A testület ugyanakkor azt kéri
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 19:22
Koronavírus - Michel: kompromisszumkészségre van szükség az EU-költségvetés elfogadásához
Charles Michel az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kiemelte, hogy a koronavírus-járvány olyan kihívásokkal állította szembe az EU-t, amelyekre nem lehetett előre felkészülni, az ezekre adott válaszokat viszont meg lehet tervezni.

Rámutatott, hogy a tagállamok álláspontjai továbbra is nagyon eltérőek a hétéves keretköltségvetést és a helyreállítási alapot illetően.

Elmondta, hogy a legutóbbi EU-csúcson több vezető "húzódozott" az európai bizottsági javaslattól, mivel az a válság előtti helyzethez igazodik, nem a mostanihoz. Egyetértés született viszont azzal kapcsolatban, hogy növelni kellene a saját források felső határát, továbbá a helyreállítási alapnak lehetőséget kell biztosítania az európai gazdaság és társadalom átalakítására, valamint a zöld és digitális jövő felkarolására.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kijelentette: Magyarország igazságos költségvetést akar, miután ellentétes lenne a közös európai célkitűzésekkel, ha az uniós finanszírozás nem a kohéziót, a szegényebb
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 20:23
A csók világnapja
című festménye. A művész arany-korszakában festette, amikor különösen sok aranyfestéket és valódi aranyat használt művei elkészítéséhez. Klimt nemcsak a művészvilágot rengette meg híres festményével, hanem hihetetlen népszerűségre tett szert, amit jól mutat, hogy ma is számos használati tárgy (füzetek, táskák, esernyők, stb.) hirdeti Klimt és a csók nagyszerűségét.

Legmesésebb: Csipkerózsika
A történetet a legtöbben a Grimm testvérek feldolgozásában ismerik pedig már 1697-ben lejegyezte Charles Perrault francia meseíró. A mese különféle változatai kisebb-nagyobb mértékben eltérnek ugyan, de abban mindegyik megegyezik, hogy az elátkozott hercegnő életét a hős herceg csókja menti meg, aki felébreszti 100 éves álmából. Azóta is nők milliói várják a herceget fehér lovon és a világrengető csókját.

A legcuppanósabb: Tarkan: Kiss Kiss
Számos sláger szól a csókról, de a legemlékezetesebb ezek közül mégis Tarkan török énekes Simarik (Kiss kiss) című dala, melyben a refrén nem más, mint
foldinefehereva, 2020. július 06. hétfő, 15:26
Osztrák Nagydíj - Végeredmény, a vb-pontversenyek állása
Végeredmény, Osztrák Nagydíj, Spielberg (71 kör, 306,452 km, a pontszerzők):----------------------------------------------------- ---------------- 1. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:30.55.739 óra 2. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 2.700 másodperc hátrány 3. Lando Norris (brit, McLaren) 5.491 mp h. 4. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 5.689 mp h. 5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, McLaren) 8.903 mp h. 6. Sergio Perez (mexikói, Racing Point) 15.092 mp h. 7. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri) 16.682 mp h. 8. Esteban Ocon (francia, Renault) 17.456 mp h. 9. Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo) 21.146 mp h.10. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 24.545 mp h.pole pozíció: Bottasleggyorsabb kör: Norris, 1:07.475 perc

A vb-pontversenyek állása 1 futam után:

----------------------------------------

versenyzők: 1. Bottas 25 pont 2. Leclerc 18 3. Norris 16 4. Hamilton 12 5. Sainz 10 6. Perez 8 7. Gasly 6 8. Ocon 49. Giovinazzi 210. Vettel 1

csapatok: 1. Mercedes 37 pont 2. McLaren 26 3. Ferrari
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:45
Osztrák Nagydíj - Bottas nyerte a nyári idénynyitót
A 30 éves Bottasnak ez pályafutása nyolcadik futamgyőzelme, Ausztriában pedig 2017 után másodszor diadalmaskodott.

A második helyen Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője, a harmadikon pedig Lando Norris, a McLaren brit pilótája végzett, miután a másodikként célba érő, címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) öt másodperces időbüntetést kapott, mert korábban kilökte Alexander Albont (Red Bull).

Hamiltont, aki az időmérő edzésen másodikként zárt, röviddel a rajt előtt a versenybíróság háromhelyes rajtbüntetéssel sújtotta, mert nem lassított a kvalifikáció során sárga zászlós jelzés alatt.

A pole pozícióból startoló Bottas jól és viszonylag kényelmesen el tudott fordulni vezető helyen az első kanyarban, mögötte Max Verstappen (Red Bull) és Lando Norris (McLaren) küzdött egymással, őket pedig az egymással harcoló Albon és Hamilton követte. Bottas körről körre stabil előnyt épített ki magának, közben Norris két pozíciót vesztett, Verstappennek pedig műszaki hiba
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:45
1/453
Képek, videók
Charles Dickens idézet.jp
pacsakute
2013. szeptember 04. szerda, 13:36
Charles_Dickens_.jpg
anci-ani
2012. február 07. kedd, 00:17
charles Dickens: Legyen s
mester126mari
2010. június 19. szombat, 01:16
Charles_Dickens.jpg
ujjozsef
2009. február 18. szerda, 07:13
Kegyelem törvénye.jpg
menusgabor
2019. február 25. hétfő, 21:04
Szellemi törvények.jpg
pacsakute
2018. december 29. szombat, 19:58
vonzas-torvenye-szem.j pg
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 11:59
enberi törvény.png
kkm
2017. március 21. kedd, 20:30
Szeretet törvénye
sacimama
2017. január 14. szombat, 20:11
vonzas_torvenye1.jpg
menusgabor
2016. december 04. vasárnap, 20:22
Tükrök törvénye.jpg
chillik
2016. november 20. vasárnap, 03:39
Törvény belső borítója
furaila
2016. november 08. kedd, 14:17
Láttam rejtett törvényed
chillik
2016. szeptember 22. csütörtök, 06:22
Ülj törvényt, Werböczi 01
chillik
2016. augusztus 28. vasárnap, 07:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.