Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 17:45 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Az ET a menedékkérők emberi jogainak tiszteletben tartására szólította fel Olaszországo
mielőbb tisztázza, milyen intézkedéseket kíván hozni a menedékkérőket és a nemzetközi védelemre szorulókat megillető alapszintű ellátás további biztosítása érdekében.

A biztos aggodalmát fejezte ki a tavaly szeptemberben elfogadott biztonsági és migrációs törvényerejű rendelettel kapcsolatban, amely szerinte negatív hatással lehet a menekültek és a menedékkérők emberi jogaira, különösen a lakhatás, az egészségügyi ellátás és az oktatás terén.

Továbbá sajnálatosnak nevezte a Rómához közeli Castelnuovo di Porto menedékkérő-tábor elsietett kiürítését, rámutatva, hogy a központ bezárása megzavarhatja az évek óta tartó, helyi szintű integrációs és rehabilitációs törekvéseket.

Mijatovic mély aggodalmának adott hangot azon bevándorlók helyzetével kapcsolatban, akiket a közelmúltban kimentettek a Földközi-tengerből, azonban még hetekig nem szállhattak partra Olaszországban, ugyanis nem kaptak erre hatósági engedélyt, amíg nem született megállapodás az Európai Unión belüli elosztásukról.

"Továbbra
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 13:51
Megkezdődik a legnagyobb olasz menedékkérő-tábor bezárása
Az első csoport, amely elhagyja a tábort, 50 fős lesz, és csak férfiakból áll. Afrikai menedékkérőkről van szó, akik Gambiából, Nigériából, Guineából, Szenegálból, Maliból, Elefántcsontpartról és Beninből érkeztek Olaszországba. Az ANSA olasz hírügynökség úgy értesült, hogy felnőtt, gyermektelen férfiakról van szó. Salvini közleménye szerint más, kisebb szicíliai menedékkérő-táborokba szállítják át őket, így Trapani, Siracusa és Ragusa központjaiba.

"A belügyminisztérium célja, hogy minden nagy olaszországi központot bezárjon: a mineói tábor az év végére megszűnik" - írta az olasz belügyi tárca vezetője.

További 50 ember február 17-én hagyja majd el a tábort, február végéig pedig egy újabb 50 fős csoport.

A Mineóban működő menedékkérő-tábor (Cara) a legnagyobb ilyen központnak számít Európában. Jelenleg 1244 ember tartózkodik itt. A szicíliai tábort 2011-ben nyitották meg: az épületegyüttes eredetileg a Sigonella katonai támaszpontján szolgáló amerikaiak és családjaik elszállásolására
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 22:33
Illegális bevándorlás - Az olasz hatóságok lezárták a Sea Watch civil szervezet hajója körüli tengerszakaszt
hajón található gyerekekről cikkezik, a Sea Watchon "meztelen felsőtestű férfiakat, nyugodt tengert, füllhallgatós és mobiltelefonos személyeket látok". Hozzátette: "Nem módosítom nézeteimet: Olaszországba csak a szabályokat betartva lehet megérkezni, máskülönben STOP".

A római belügyi tárca vezetője bejelentette, hogy a legnagyobb olaszországi menedékkérő-tábor, a szicíliai Mineo bezárására készül, ahol a tavaly januári 2585-ről mára 1357-re csökkent az ott tartózkodók száma. A Rómához közeli Castelnuovo Di Porto menedékkérő-táborának bezárása már megkezdődött.

Salvini megjegyezte, hogy tavaly januárban a korábbi balközép kormánnyal több mint 3 ezren érkeztek az olaszországi partokra, míg az idén csak 155-en.

Danilo Toninelli kikötőkért felelős miniszter (Öt Csillag Mozgalom) a Sea Watch hajójának lefoglalását szorgalmazta. Azt javasolta, hogy engedjék kikötni a hajót, majd tegyék egy repülőre a migránsokat, és szállítsák őket Hollandiába. A német nem kormányzati szervezet hajója ugyanis
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 14:31
Alapjogokért Központ: az olasz kormány sikerrel vette fel a versenyt a migrációval
Pócza István az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, az olasz kormány felszámolja a Róma-közeli Castelnuovo di Porto menedékkérő-tábort, és az ott tartózkodókat más befogadóközpontokba helyezik át.

Olaszország megoldotta, hogy jelentősen csökkentse az országba érkező migránsok számát, ezért érthető, hogy egyes táborok fenntartását pénzkidobásnak tartják - jegyezte meg. Az olasz kormányt tüntetéseken támadják ezen politikai üggyé vált határozata miatt, ami egyben szimbolikus döntés is, és azt mutatja, hogy Olaszország elzárkózik a menedékkérők további fogadásától - fűzte hozzá Pócza István.
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 10:32
Illegális bevándorlás - Bakondi: a migránstábor kiürítése része az új, markánsabb olasz kormánypolitikának
Bakondi Györgyöt arról kérdezték, hogy olasz katonák bevetésével megkezdték kedden a Róma közeli Castelnuovo di Porto menedékkérő-táborának felszámolását, ahonnan több mint ötszáz embert helyeznek át máshova, összhangban az új olasz migrációs törvénnyel. A tábort január 31-ig teljesen kiürítik.

Arra a kérdésre, hogy miért osztják szét az embereket kisebb csoportokra az olaszok, a főtanácsadó úgy válaszolt: ha egy helyen túl sokan vannak tartósan, konfliktusok alakulnak ki. Hozzáfűzte: az olasz parlament döntése szerint a kiutasítás lehetősége könnyebbé vált azoknál, akik nem kaptak politikai menekültstátuszt vagy bűncselekményt követtek el.

A főtanácsadó szerint Olaszország a tengeri határok lezárásával, a civil szervezeti hajók távoltartásával, a líbiai parti őrség megerősítésével eredményt ért el, 80 százalékkal csökkent a tavalyi év második félévében az oda illegálisan érkező migránsok száma az eggyel korábbi év azonos időszakához képest.

Bakondi György jelezte ugyanakkor: baloldali
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 22:42
Újabb csoportot szállítottak el a bezárásra ítélt olaszországi menedékkérő-táborból
az 535 fős táborból már több mint százan távoztak.

A szerdai buszok indulását a helyszínen Rossella Muroni, az ellenzéki Szabadság és Egyenlőség (LeU) baloldali párt képviselőnője próbálta megakadályozni, hiába.

A tábor bezárását és a menedékkérők máshova szállítását több ellenzéki párt és az olasz egyház is tiltakozással fogadta, hangsúlyozva, hogy "állatként" kezelik a menedékkérőket, akiket most "lágerekbe" zárnak. A menedékkérők úgy nyilatkoztak, hogy átköltöztetésükkel megszakad a Castelnuovo di Portóban megkezdett integrációjuk, mivel sokan olaszul tanultak és iskolába is jártak a táborban. Többen a közelben dolgoztak. Hozzátették, nem kaptak elegendő információt arról sem, hova szállítják őket, és mi lesz a további sorsuk.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján elutasította a "deportáció" vádját. Kijelentette, nem tesz mást, mint tiszteletben tartatja a szabályokat. Korábban közösségi oldalán közölt videóüzenetében elmagyarázta, hogy mivel Olaszországba
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 14:21
Évértékelő - Az irgalmasság szentévében a pápa Leszbosz menekülttáborába látogatott, Kubában Kirill pátriárkáva
egyszemélyes döntéseket hozna. Kijelentette, nem ő gyorsította fel az egyházon belüli változásokat, hanem azok maguktól gyorsultak fel. Arra, hogy bírálói szerint "kiárusítja a katolikus doktrínát", Ferenc pápa úgy reagált, hogy a II. Vatikáni Zsinat (1962-1965) útját követi. Hozzátette, hogy a rosszindulattal megfogalmazott kritikák a megosztottságot táplálják és egyesek elégedetlenségének a kifejezései.

Ferenc pápa 2016 húsvét csütörtökön afrikai és szíriai menedékkérők lábát mosta meg a Róma közeli Castelnuovo di Porto központjában, amely Olaszország legnagyobb menedékkérő tábora. Április 16-án Ferenc pápa a görögországi Leszbosz szigetének egyik menekülttáborát kereste fel I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka és Ieronimosz athéni ortodox érsek kíséretében. A pápa 12 szíriai menekülttel tért vissza a Vatikánba.

Július végén a katolikus egyházfő személyesen vezette Krakkóban a 31. alkalommal megrendezett Ifjúsági Világtalálkozót, amelynek zárómiséjén 3 millióan vettek részt.
velemenyezd, 2016. december 24. szombat, 07:06
Olasz népszavazás - A külföldi olaszok negyven százaléka adta le voksát levélben
ellenzéki pártok figyelmeztettek, hogy ha a népszavazás sikerét valóban a külföldiek voksai határozzák meg, fellebbezni fognak, és a külföldről beérkezett szavazatok egyenkénti ellenőrzését kérik.

A külképviseleteken leadott levélszavazatok - lezárt diplomataládákban - a világ minden részéből péntektől érkeznek meg a Leonardo Da Vinci római nemzetközi repülőtérre. Itt egy hangárban őrzik őket a légvédelmi rendőrség felügyeletével. A borítékokba zárt szavazatokat vasárnap reggel a fővároshoz közeli Castelnuovo di Portóba szállítják, a külügyminisztérium egyik raktárépületébe. A levélszavazatokat a népszavazás lezárásakor, vagyis vasárnap este 11 órától kezdik összeszámlálni hét bíró jelenlétében. A levélszavazatok ellenőrzésén az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) párt 200 megfigyelővel kíván részt venni.

Paolo Gentiloni külügyminiszter egy pénteki rádióinterjúban elutasította, hogy a külföldi olaszok voksainak szabályosságát bárki megkérdőjelezze. Hangsúlyozta, hogy a szavazás külföldről is jól
velemenyezd, 2016. december 02. péntek, 11:51
Háborús menekültekkel ebédelt a pápa
A katolikus egyházfő huszonöt menekülttel találkozott, akik Szíriából, Afganisztánból, Maliból, Gambiából és Nigériából jutottak Olaszországba. Egy részüket a Szent Egyed közösség fogadta be, a többiek a Rómához közeli Castelnuovo di Porto menekülttáborában élnek, ahova Ferenc pápa húsvétkor látogatott el, s mosta meg szertartásosan több menekült lábát.A béke városaként ismert Assisi a Béke szomjúzása, vallások és kultúrák párbeszéde nevű nemzetközi vallásközi találkozót látja vendégül. A világvallások vezetőinek évente egyszer Assisiben rendezett találkozóját és közös békeimáját 1986-ban II. János Pál indította útjára.

A mostani találkozóra többek között Assisibe érkezett I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárka, Justin Welby, Canterbury érseke, II. Ignác Efrém, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkája, Riccardo Segni római főrabbiés számos muszlim, buddhista és más vallási vezető. Az olasz sajtó hangsúlyozta, hogy a dalai láma nem kapott meghívást.

Kilenc vallás több
velemenyezd, 2016. szeptember 20. kedd, 14:58
Ferenc pápa: a brüsszeli terrorista támadások háborús pusztítással értek fel
Az utolsó vacsorára emlékező misét Ferenc pápa a Rómától harminc kilométerre levő Castelnuovo di Porto menekülttáborában mutatta be. Az ilyenkor szokásoslábmosás szertartásán a katolikus egyházfő tizenegy menekültnek és egy táborban dolgozó önkéntesnek mosta meg a lábát. A menekültkérők között három muzulmán, három eritreai kopt, egy hinduésöt katolikus volt. Az egyik muzulmán, egy 26 éves pakisztáni fiatalember tavaly szeptemberben érkezett meg Olaszországba a balkáni migrációs útvonalon, Magyarország érintésével.

Ferenc pápa homíliájában szembe állította a brüsszeli támadásokat és a különböző népek és vallások közötti testvéri együttélést. Úgy fogalmazott,meg kell mutatni, hogy jó testvérkéntegyütt tudunk élni.

A Castelnuovo di Portóban működő tábor Olaszország legnagyobb menekültállomása. Az Olaszországban menekültkérelmet benyújtó bevándorlók tartózkodnak itt, és azok is, akik miután kérelmüket az olasz hatóságok elutasították, fellebbeztek és ennek megítélésére várnak. A központban
velemenyezd, 2016. március 24. csütörtök, 19:33
Nagycsütörtök - Ferenc pápa: az irgalmasság képes tenni a közöny és az erőszak ellen
A katolikus egyházfő homíliájában azt mondta, hogy számos népet "áthatolhatatlan kőfalak vagy fémkerítések" vesznek körbe, miközben mások egy "egyszerű klikkel nyíló és záruló virtuális világ" rabjai. Párhuzamba állította azokat, akik azért szegények, mert fenyegetik és "taszigálják" őket, illetve azokat, akiket a fogyasztói társadalom ezernyi csábítása tart hatalmában, és akik képtelenek ezeket "lerázni" magukról, hogy valóban szabadok legyenek.

Az irgalmasságnak szentelt rendkívüli szentév húsvétján Ferenc pápa a "feltételek nélküli" irgalmasság gyakorlásának jelentőségét hangsúlyozta mindazokkal szemben, akik szegénységben, elnyomásban, a világ és a társadalom "legtávolabbi" peremén élnek. Az emberek közötti irgalmasságot szorgalmazta a hétköznapok apró gesztusaiban is, kijelentve, hogy az alázat és a szeretet teszi egészségesebbé, szabadabbá, méltóságteljesebbé életünket, "apró lépésekkel haladva előre a senki földjén, ahol a közöny és az erőszak uralkodik".

"Papokként mi azzal a
velemenyezd, 2016. március 24. csütörtök, 12:11
Képek, videók
Velence Olaszország.jpg
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:37
Olaszországban . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:17
szentkép_olaszország02 17.
maroka
2018. február 19. hétfő, 08:51
híd-Olaszország.jpg
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:34
Sirmione vár, Olaszország
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 20:16
Az olaszországi buszbales
irmus
2017. január 22. vasárnap, 15:50
Olaszországi nyaralás ! 0
eva0817
2016. október 05. szerda, 07:52
Olaszországi nyaralás ! 1
eva0817
2016. október 05. szerda, 07:50
A gyermeket tiszteletben
irmus
2017. május 28. vasárnap, 11:13
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Címkék
különböző népek, pápa Leszbosz, Európai Unión, közelmúltban kimentettek, menedékkérők emberi, mineói tábor, erőszak uralkodik, ellenzéki Szabadság, líbiai parti, Kubában Kirill, Róma-közeli Castelnuovo, Csillag Mozgalom, fogyasztói társadalom, menedékkérők máshova, irgalmasság szentévében, további sorsuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.