Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 07:02 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Győzött a férfi váltó és Liu Shaolin Sándor 500 méteren
hatfős döntőben a rajtnál megtartotta második pozícióját, majd egy körrel a vége előtt megelőzte a dél-koreai Hvang Tae Hont, így a 23 éves magyar első lett, egyúttal átvette a vezetést a táv vk-pontversenyében. Liu Shaolin győzelme és előzése különösen nagy bravúr azt figyelembe véve, hogy a táv kétszeres világbajnoka, Hvang veretlen volt ebben az idényben, azaz mostanáig mindhárom egyéni versenyét megnyerte. A szintén ötkarikás aranyérmes másik két magyar közül Liu Shaoang 18., míg a selejtezőben kiesett Burján Csaba 38. lett.

Ami a férfiaknál nem jött össze Hvangnak, azt megcsinálta a nőknél a kanadai Kim Boutin, azaz negyedik egyéni versenyében is diadalmaskodott: múlt héten Salt Lake Cityben 500 és 1500 méteren győzött, Montrealban pedig szombaton 1000, vasárnap 500 méteren lett első. A negyeddöntős Jászapáti Petra a 16., míg a selejtezőben búcsúzó Kónya Zsófia a 22. helyen végzett.

Az 1000 méteres versenyeken ezúttal nem termett babér a magyaroknak, a legtovább a nőknél az elődöntőben kizárt
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 07:04
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Döntőben a férfi váltó
Egyéniben a stafétával ötkarikás aranyérmes Burján Csaba szerepelt a legjobban azzal, hogy 1500 méteren döntőbe jutott, ahol ugyan szabálytalanság miatt kizárták, de így is hatodikként zárt. Ebben a számban a negyeddöntőben búcsúzott Varnyú Alex 35., az amerikai születésű Krueger Cole 45. lett, míg a nőknél Bácskai Sára Luca 24., Sziliczei-Német Rebeka pedig 26. helyen végzett. A győzelmet a dél-koreai Park Dzsi Von, illetve honfitársa, Kim Dzsi Ju szerezte meg.

A szintén olimpiai bajnok Liu fivérek ezúttal 1000 méteren versenyeztek, mindketten a kisdöntőig jutottak, ahol Liu Shaoang éppen bátyját, Liu Shaolin Sándort megelőzve futamgyőztesként zárt, így előbbi hatodik, utóbbi hetedik lett, míg a selejtezőben kiesett 17 éves Talabos Attila 43. helyen végzett. A nőknél ezen a távon Jászapáti Petra szintén B döntőben korcsolyázhatott, második helyével pedig összesítésben a hetedik helyet szerezte meg. A reményfutamokból negyeddöntőig jutott ausztrál születésű Lockett Deanna 14., a selejtezőben
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 07:04
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Jászapáti országos csúcsa 1000 méteren
A 20 éves szegedi versenyző, aki egy hete 500 méteren a saját rekordját adta át a múltnak Salt Lake Cityben, ezúttal a pénteki versenynapon elért 1:28.898 perces idejével közel fél másodpercet faragott az 1:29.369 perces régi csúcson.

Jászapáti mellett az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang vette százszázalékosan az előcsatározásokat, mindhárman 500 és 1000 méteren indultak és jutottak túl a selejtezőn a kanadai városban. Rajtuk kívül a szintén ötkarikás aranyérmes Burján Csaba 1500 méteren elődöntőbe, míg az ausztrál születésű Lockett Deanna 1000 méteren negyeddöntőbe jutott. A többi magyar még a reményfutamokban próbálkozhat.

A váltók közül a vegyes és a női is kiesett a negyeddöntőben, előbbit szabálytalanság miatt kizárták, utóbbi pedig futamában utolsó, negyedik lett, így nem jutott tovább. Az olimpiai és Európa-bajnok, egyúttal vk-címvédő és világcsúcstartó férfi staféta viszont futammásodikként továbblépett a legjobb nyolc közé.

Szombaton az 1000 és 1500 méter,
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 07:03
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - A megsérült Sziklási helyett Talabos indul Montrealban
A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint előbbi múlt hétvégén bokasérülést szenvedett az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben rendezett első vk-állomáson, és bár sérülése nem súlyos, egyelőre nem tud korcsolyázni, ezért hazautazik.

A szakvezetés úgy döntött, lehetőséget ad az MTK 17 éves versenyzőjének, aki februárban a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon három aranyérmet nyert, és most először indulhat felnőtt nemzetközi versenyen.

A magyar férfi csapatot így az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett Varnyú Alex, Krueger Cole és immár Talabos Attila alkotja a péntektől vasárnapig tartó montreali vk-viadalon.

Az első állomást a magyarok egy ezüst- és két bronzéremmel zárták: Liu Shaolin Sándor második, Liu Shaoang és Jászapáti Petra pedig harmadik lett 500 méteren.
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 15:11
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liu Shaolin ezüstérmes 500 méteren
versenyző ahogy a pénteki selejtezőben, úgy a negyeddöntőben is megnyerte futamát, míg az elődöntőből a világcsúcstartó kínai Vu Ta-csing mögött másodikként jutott a fináléba. A döntőben ázsiai riválisa mellől a kettes pozícióból rajtolhatott, és végig mögötte korcsolyázva másodikként is ért célba, így az ugyancsak a sprinttávon bronzérmes öccse, Liu Shaoang és Jászapáti Petraszombati bronzérmét túlszárnyalva a legeredményesebb magyar versenyző lett. Ugyanezen a távon kisdöntős és szintén olimpiai bajnok Burján Csaba hetedikként zárt, míg a selejtezőben búcsúzott Sziklási András 45. lett.

A nőknél a legrövidebb távon a szombaton bronzérmes Jászapáti ezúttal a kisdöntőig jutott, ahol futamát megnyerte, így hatodik helyen végzett. A negyeddöntőben búcsúzott és egyéves kihagyás után visszatért Kónya Zsófia 15., a selejtezőben kiesett és Achilles-ínsérüléséből felépült Sziliczei-Német Rebeka 28. lett. A győzelmet a szombaton 1500 méteren diadalmaskodó kanadai Kim Boutin szerezte meg.

A magyaroknak 1000
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 07:04
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Két magyar bronzérem a nyitányon
magyar résztvevője, Sziklási András a pénteki selejtezőben búcsúzva a 21. helyen végzett.

Az amerikai idénynyitón 1500 méteren kevesebb babér termett a magyaroknak, a legjobb az ausztrál születésű Lockett Deanna volt a női mezőnyben, aki a B döntőig jutott, és végül a 12. helyen zárt. Az Achilles-ínsérülése után visszatérő és elődöntős Sziliczei-Német Rebeka 17., a negyeddöntős Bácskai Sára Luca pedig 35. lett, a győzelmet a kanadai Kim Boutin szerezte meg. A férfiaknál a szintén olimpiai bajnok Burján Csaba a sikertelen pénteki selejtező után a reményfutamokból jutott elődöntőbe és lett 17., míg az amerikai születésű, szintén elődöntős Krueger Cole a 19. helyen végzett, Varnyú Alex számára a selejtező és a 27. hely jelentette a végállomást. Az aranyérem a holtszezonban végig a magyar csapattal készülő orosz Szemjon Jelisztratov nyakába került.

A Jászapáti, Bácskai, Liu Shaoang és Liu Shaolin összeállítású 2000 méteres vegyesváltót kizárták az elődöntőben, azaz nyolcadik lett, a Lockett, Jászapáti,
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 07:03
A rövidpályás gyorskorcsolyázók a debreceni Eb mellett a vb-re készülnek
gazdagodott" a csapat. Megjegyezte, a sok változás miatt a váltónak még össze kell szoknia, mert például Lockett korábban sosem szerepelt stafétában.

"Mentális aspektusból fantasztikus hatással volt az egész csapatra" - mondta Bánhidi az orosz váltóval 2014-ben olimpiai bajnok Szemjon Jelisztratovról, aki fizetett azért, hogy magyarokkal együtt készülhessen. "Egészen elképesztő alázattal viszonyult az edzésekhez, ami példamutató volt mindenki számára".

A magyar stafétával tavaly olimpiai aranyérmes Burján Csaba is egyetértett abban, hogy Jelisztratov jelenléte sokat segített, de ő azt emelte ki, láthatta, hogy egy olyan világklasszisnak is van rossz napja, mint Jelisztratov, ő is elfárad egy-egy kemény tréning után. Ezt pedig reményei szerint abban tudja kamatoztatni, hogy egy adott futamban elhiszi majd magáról, őt is meg tudja előzni. A 25 éves pécsi versenyző személyes céljairól úgy nyilatkozott, hogy szeretne többször döntőben szerepelni az idényben, illetve begyűjteni a hiányzó világbajnoki
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 14:02
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Kijelölték a magyar csapatot
A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a férfiakat az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett Varnyú Alex, Krueger Cole és Sziklási András, míg a nőket Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka képviselheti.

"A világ- és az Európa-bajnokságot illetően senki sincs reménytelen helyzetben, az sem, aki kihagyja az első négy világkupaversenyt - jelentette ki Bánhidi Ákos csapatmenedzser. - Ugyanakkor szükség volt arra, hogy egy objektív mérés és válogatási szisztéma alapján kiválogassuk a legjobbakat, akik aztán a vk-viadalokon éles helyzetekben tesztelhetik magukat, mi edzők pedig választ kaphassunk több kérdésre, például arra, hogy a debreceni kontinensviadalon kivel számolhatunk egyéni indulóként."

November első két hétvégéjén a kanadai Montrealban és az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben lesz vk-forduló, majd november utolsó és december első hétvégéjén a japán Nagoja és a kínai Sanghaj
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 14:42
Úszó világ kupa Budapest . szombat
tagjai
...........

EZÜSTÉREM
- Jakabos Zsuzsa 400 m vegyes 4:41.73 idővel
- Szentes Bence 50 m hát 25.09 idővel
- Jakabos Zsuzsa 200 m gyors 1:89.
- Szilágyi Csaba 50 m hát 27.41 idővel

BRONZÉREM
- Gyurta Gergely 1500 m gyors 15:11.04 idővel.
- Hosszú Katinka 100 m hát 1:00.69 idővel

4. hely
- Kapás Bogi 400 m vegyes 4:45.85
- Burján Kata 100 m hát 1:01.03
- Szabó Szebasztian 100 m gyors
- Verrasztó Dávid 200 m pillangó 1:58.67

5. hely
- Balogh Gábor 50 m hát 25.33 idővel
- Német Nándi 100 m gyors
- Máton Richárd 200 m pillangó 1:59.88

6. hely
- Kalmár Ákos 1500 m gyors 15:24.18 idővel

7. hely
- Bohus Richárd 50 m hát 25.43
- Tegledy Ádám 200 m gyors 2:02.33 idővel
- Milák Kristóf 100 m gyors
- Békési Eszter 100 m mell
maroka, 2019. október 05. szombat, 18:24
Mindhárom magyar rövidpályás gyorskorcsolyaváltó dobogós Sanghajban
Az olimpiai és Európa-bajnok, valamint világcsúcstartó férfi kvartett Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összeállításban meggyőző versenyzéssel, viszonylag nagy fölénnyel, több mint egy másodperces előnnyel utasította maga mögé a holland és a hazai közönség által buzdított kínai csapatot.

A Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Lockett Deanna, Sziliczei-Német Rebeka alkotta női staféta szoros küzdelemben a hollandok és a kínaiak mögött, de a kanadaiak előtt lett harmadik. A vegyesváltóban a Liu fivérek mellett Jászapáti és az ausztrál születésű Lockett kapott helyet, a magyarok pedig mindössze 21 ezreddel kaptak ki a győztes kínaiaktól.

A pénteki 1000 méteres egyéni versenyen Liu Shaolin első, Jászapáti pedig második lett.
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 14:21
Rövidpályás gyorskorcsolya ob - Liu Shaoang és Jászapáti Petra is megvédte címét összetettben
Vasárnap az 500 és az 1000 méteres távok döntőit rendezték meg a Gyakorló Jégcsarnokban. A magyar szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint a férfiaknál rövidebb távon Liu Shaolin Sándor nyert öccse, Liu Shaoang előtt, míg a hosszabb távon fordított volt a sorrend a két fivér között. A bronzérmek Burján Csabának és a Varnyú Alexnek jutottak.

A nőknél mindkét versenyszámban Jászapáti bizonyult a legjobbnak az ausztrál származású Lockett Deanna előtt, mögöttük 500-on Kónya Zsófia, 1000 méteren Bácskai Sára Luca végzett harmadikként.

Szombaton 1500 méteren Liu Shaoang és Lockett Deanna diadalmaskodott.

Eredmények, férfiak:

--------------------

500 méter:1. Liu Shaolin Sándor (FTC) 41.585 másodperc2. Liu Shaoang (FTC) 41.7183. Burján Csaba (PSN) 41.807

1000 méter:1. Liu Shaoang 1:31.116 perc2. Liu Shaolin Sándor 1:31.4063. Varnyú Alex (FTC) 1:31.621

összetett:1. Liu Shaoang 99,5 pont2. Liu Shaolin Sándor 61,53. Varnyú 29

nők:

----

500 méter:1.
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:31
Visszavonult Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó
torinói játékokon 1500 méteren a pontszerző ötödik helyen végzett. A sportág történetében első magyarként nyert vk-versenyt, amikor 2015-ben a törökországi Erzurumban 500 méteren nem talált legyőzőre. A kontinensviadalokon összesen tíz ezüst- és bronzérmet nyert, ebből négyet egyéniben, a világbajnokságokon kétszer állhatott dobogóra: 2015-ben második, két évvel később harmadik lett a váltóval.

Pályafutása csúcsára tavaly a phjongcshangi olimpián ért fel, amikor Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Burján Csabával megnyerte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét az 5000 méteres váltóban, négyesük az év csapata lett az egyéni sportokat tekintve. Ezt követően Knoch Viktor egyéves pihenő mellett döntött, így az elmúlt szezonban nem versenyzett, most ezt követően hozta meg döntését, hogy végleg szögre akasztja a bukósisakot.

Hozzá hasonlóan határozott Keszler Andrea is, aki szintén egyéves pihenőt tartott a 2018-ban zárult szezon után. Az ugyancsak 29 esztendős tatabányai versenyző 2009-ben
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 11:21
1/17
Képek, videók
Shaolin templom
pacsakute
2016. június 08. szerda, 23:09
Shaolin
sanci81
2016. február 14. vasárnap, 12:00
Shaolin macska.jpg
gigi55
2011. október 19. szerda, 20:10
mortal-kombat-shaolin- mon
ladingmark
2010. október 21. csütörtök, 16:15
Shaolin falu
farkastanc
2008. november 10. hétfő, 13:50
shaolin.jpg
konoksag
2008. október 23. csütörtök, 07:23
gyorskorcsolya dobogósok0
maroka
2019. január 12. szombat, 19:08
gyorskorcsolya-valto-8 00x
menusgabor
2018. február 26. hétfő, 17:17
gyorskorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:14
Gyorskorcsolya.gif
pacsakute
2013. szeptember 23. hétfő, 21:02
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
Címkék
Salt Lake Cityben, ausztrál születésű, sportág történetében, saját rekordját, Szemjon Jelisztratov, Bánhidi Ákos, Jászapáti Petraszombati, selejtezőben búcsúzott, stafétával ötkarikás, péntektől vasárnapig, egész csapatra, 5000 méteres, Visszavonult Knoch Viktor, Kalmár Ákos, törökországi Erzurumban, Német Nándi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.