Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 21:29 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A versenyek számának csökkentésében bíznak a rövidpályás gyorskorcsolyázók
Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere az M4 Sportnak adott csütörtöki interjúban rámutatott: a nyári sportágakéhoz képest szerencsés a helyzetük, hiszen egyedül a világbajnokság maradt el a szezon végén, ezáltal a tervezett négyhetes pihenőből hat hét lett. Előre tekintve reményét fejezte ki, hogy amennyiben nem jön második hulláma a járványnak, akkor a következő szezon talán kisebb-nagyobb változásokkal bár, de elindulhat.

Elárulta: bíznak a versenyek - köztük a világkupa-viadalok - számának csökkenésében, miután a világjárvány jelentős hatást gyakorolt a büdzséjükre.

"Ez így talán furcsa, de tényleg lényeges, hogy meg tudjuk őrizni a felkészülésnek minden olyan momentumát, amely a minőségért felel, nem szeretnénk ezekből szabdalni" - fogalmazott.

Elmondta, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) a nagypályás versenytervezetet már letette az asztalra, arra számos módosítási javaslat érkezett, így Bánhidi szerint az ő programjuk kapcsán is megfelelő döntések meghozatalára
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 17:22
Burján Csaba enyhébb büntetésre számított
"Kicsit meglepett a döntés, valamivel enyhébbre számítottam. Mindenki kicsit a saját igaza felé húz. Ha minden szempontot megvizsgálunk, akkor valahol igazságos, valahol nem. Ezt el kell fogadni, persze, az én részemről mindig bennem lesz, hogy lehetett volna kevesebb" - mondta a férfi váltóval olimpiai bajnok versenyző, aki az eset óta először nyilatkozott a közmédiának.

Burján Kínát sértő mondatot tett közzé a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve Instagram-oldalára december elején, amikor a válogatott Nagojából utazott Sanghajba. Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazati sportigazgatója 2019. december 5-én függesztette fel versenyzői engedélyét a fegyelmi eljárás lezárásáig, majd február elején egy évre tiltották el, ami idén december 5-én jár le.

A 25 éves korcsolyázó arról számolt be, hogy az eset utáni egy-két nap volt a legrosszabb, az nagyon megviselte, mert akkor "az emberben saját maga hibáztatása zajlik". Elmondása szerint eleinte kettős érzések voltak
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:05
Mi tesz hőssé, öngyilkossá, vagy akár gyilkossá?
melyre tanulmányaid végzésével tudatosan készültél, hogy teljesíted!? A gátőrnek ha árad a folyó, a gáton van a helye! A tűz ha ég, a tűzoltó a lángok közé megy, hogy mentse az életet, hogy oltsa a tüzet! Az orvosnak a kórházban kell lennie, még akkor is ha az ismeretlen kór akár őt is elragadhatja! Tanuljunk tőlük helytállást, mert ott ahol vagy, neked is helyt kell állnod akár, mint kereskedő, tanár vagy utcaseprő, mindegy! Testünk utolsó kis sejtje is, ha nem teljesíti feladatát, ha rákosan elkezd burjánzani, azaz mást csinálni, mint amire született, akkor az egész lényünk szenved, meghal! A liberális lötyögés, hogy mindenki azt teszi a társadalomban amihez neki kedve van, mert csak ő, az egyén a fontos, öngyilkosság, de lehet, hogy gyilkossá tesz az önző felelőtlenség mely kiszakít a családod, környezeted, néped élő testéből. Az élet válaszokat, tetteket vár el tőlünk, kerüljön az bármibe! Ott ahová álltál, ahová talentumaid, tanulmányaid alapján állítottak, ha hivatásodat nem teljesíted, mint orvos,
maroka, 2020. április 18. szombat, 14:03
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Megszakadt a magyarok éremszerző sorozata
méteres férfi és a 3000 méteres női váltó egyaránt a kisdöntőben volt érdekelt és ugyanúgy negyedik lett, azaz összességében nyolcadikként zárt. A győzelem a kanadaiaké és a hollandoké lett, utóbbiak ezzel a vk-t is megnyerték, míg a férfiaknál a vk-címet az oroszok hódították el a magyaroktól.

A magyarok hat arany-, hat ezüst- és négy bronzéremmel zárták a vk-szezont.

A vk-győztesek és a magyarok helyezései:

férfiak:500 m: 1. Liu Shaolin Sándor 50 096 pont, ...6. Liu Shaoang 23 025, ...24. Burján Csaba 3487, ...55. Sziklási András 116, ...59. Varnyú Alex 76, ...63. Oláh Bence 67, ...93. Nógrádi Bence 14, ...120. Talabos Attila 21000 m: 1. Park Dzsi Von (dél-koreai) 49 200 pont, ...6. Liu Shaoang 19 558, ...13. Liu Shaolin Sándor 10 621, ...52. Krueger John-Henry 687, ...70. Krueger Cole 156, ...73. Varnyú Alex 117, ...79. Talabos Attila 74, ...93. Bontovics Balázs 30, ...122. Oláh Bence 8, ...128. Tiborcz Dániel 5, ...132. Nógrádi Bence 31500 m: 1. Park Dzsi Von (dél-koreai) 42 621 pont,
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 17:12
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A Liu- és a Krueger-testvérek is csapattagok
Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka alkotja.

Az, hogy az egyéni versenyekben kik indulhatnak - a férfiaknál hárman, a nőknél ketten nevezhetők -, a szerdai csapathirdetésen derül ki. "Télvíz idején sok minden érheti az embert, betegség, sérülés is közbejöhet. Vannak még kérdőjelek, az eddigi eredményekből azért lehet erős következtetéseket levonni" - fogalmazott ennek kapcsán Bánhidi, aki szerint a cél, hogy a magyarok kihozzák magukból a maximumot.

A váltóval olimpiai bajnok Burján Csabával kapcsolatban kijelentette: sajnálja, hogy a sportoló nem erősíti a csapatot - a versenyző a decemberi, sanghaji világkupa előtt tett közösségi oldalán sértő megjegyzést Kínára, ami miatt fegyelmi eljárás zajlik ellene -, ugyanakkor "ezzel már nem foglalkoznak".

Az ugyancsak olimpiai bajnok Liu Shaoang az MTI-nek elmondta, a felkészülését egy kisebb hátsérülés nehezítette, de az elmúlt napokban ismét teljes értékű edzésmunkát tudott végezni.

"A harmadik-negyedik világkupa-forduló
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 11:41
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Négy ponttal győztek az FTC pólósai
jégkorong-válogatott 251 4. Ferencváros (férfi labdarúgás) 250 5. Telekom-Veszprém (férfi kézilabda) 137 6. 3×3-as női kosárlabda-válogatott 106 7. Siófok KC (női kézilabda) 66 8. Vasas Óbuda (női röplabda) 59 9. Sopron Basket (női kosárlabda) 5610. FTC-Telekom (férfi jégkorong) 45

Az Év csapata (egyéni sportágak): 1. Női tenisz páros 639 (Babos Tímea, Kristina Mladenovic) 2. Női kajak négyes 511 (Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra) 3. Férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó 422 (Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Varnyú Alex) 4. Férfi kardcsapat 341 (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Szatmári András) 5. Repülőhollandi-egység 153 (Majthényi Szabolcs, Domokos András) 6. Női kajak kettes 111 (Medveczky Erika, Hagymási Réka) 7. Kettesfogathajtó-válogatott 104 (ifjabb Dobrovitz József, Hölle Martin, Osztertág Kristóf) 8. Női kenu kettes 45 (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső)

Női maratoni kajak kettes 45 (Czéllai-Vörös Zsófia, Csay
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 18:16
Kik legyenek 2019 legjobbjai? – szavazás
Összesen 11 kategóriába választják meg a legjobb sportolókat, csapatokat és edzőket. Decemberben 10 fős listákon ismertették a jelöltek nevét, januárban három-három főre szűkítették az esélyesek körét.
Mielőtt megismerjük, hogyan döntenek az újságírók, kíváncsiak vagyunk olvasóink teljesítményére is, alább több kategóriában is várjuk a szavazatokat, ha önökön múlnak, kiket szólítanának a Nemzeti Színház színpadára.
Kik legyenek 2019 legjobbjai? - szavazás ITT

*

Az eddigi szavazások alapján (01.14)
Fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője? - Szabó Álmos (Magyar Paralimpiai Bizottság, paraúszás, Illés Fanni, Száraz Evelin)

A legjobb fogyatékos sportolókból álló csapata? - Női kerekesszékes vívó-válogatott (Magyar Paralimpiai Bizottság)

A legjobb fogyatékos férfi sportolója? - Kiss Péter Pál (para kajak-kenus)

A legjobb fogyatékos
maroka, 2020. január 14. kedd, 13:41
Az elmúlt év sportolói és edzői 2019 évben
találja

férfiak:
Liu Shaolin Sándor (rövid pályás gyorskorcsolyázó)
Michelisz Norbert (autóversenyző)
Milák Kristóf (úszó)
*
nők:
Csipes Tamara (kajakos)
Hosszú Katinka (úszó)
Kapás Boglárka (úszó)
*
edzők:
Danyi Gábor (Győr, női kézilabda)
Selmeci Attila (Milák Kristóf)
Varga Zsolt (FTC, vízilabda)
*
az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):
- Férfi rövid pályás gyors korcsolyaváltó (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole, Varnyú Alex)
- Női kajak négyes (Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra)
- Női teniszpáros (Babos Tímea, Kristina Mladenovic)

Az Év csapata (klasszikus csapatsportok):
- FTC-Telekom Waterpolo (férfi vízilabda)
- Győri Audi ETO KC (női kézilabda)
- Női jégkorong-válogatott
*
Az Év férfi labdarúgója:
- Dibusz Dénes (FTC)
- Gulácsi Péter (RB Leipzig)
- Szoboszlai Dominik
maroka, 2020. január 10. péntek, 21:55
M4 Sport - Az Év sportolója Gála 2019 - A jelöltek
Cortina (női jégkorongválogatott)Dancsházy-Nagy Tamás (Siklósi Gergely)Danyi Gábor (Győr, női kézilabda)Demeter Irén (Kopasz Bálint)Petrov Árpád (Hosszú Katinka)Selmeci Attila (Milák Kristóf)Sike András (kötöttfogású birkózó-válogatott) Szokolai László (Rasovszky Kristóf)Varga Zsolt (FTC, vízilabda)

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):Férfi kardválogatott (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás) Férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole, Varnyú Alex) Kettesfogathajtó-válogatott (Hölle Martin, ifjabb Dobrovitz József és Osztertág Kristóf)Női kajak négyes (Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra) Női kajak kettes (Medveczky Erika, Hagymási Réka) Női maratoni kajak kettes (Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta) Női kenu kettes (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső)Női teniszpáros (Babos Tímea, Kristina Mladenovic)Repülőhollandi-egység (Majthényi Szabolcs, Domokos András)Soling-csapat (Litkey
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 13:39
Liu Shaoang győzött 500 méteren
a tökéletes ütemben elkapott második rajtja annyira jól sikerült, hogy már egy kör után több méterrel vezetett, előnye a táv hátralévő részében sem csökkent, így az orosz Pavel Sztinyikov, a dél-koreai Park In Vuk és a holland Itzhak de Laat megszorítani sem tudta. Liu Shaoang már az utolsó kanyarból kifelé korcsolyázva elkezdhetett ünnepelni, amire csak elvétve akad példa a legrövidebb számban. Liu Shaoang pályafutása során első diadalát aratta 500 méteren. Liu Shaolin 10., a negyeddöntőben búcsúzott Burján Csaba pedig 12. lett, előbbi megőrizte éllovas pozícióját a táv pontversenyében, Liu Shaoang pedig feljött ötödiknek.

A nőknél ugyenebben a számban kellemetlen meglepetést jelentett, hogy Kónya Zsófia mellett Jászapáti Petra is a negyeddöntőben kiesett. Előbbi 14., utóbbi 12. helyen zárt. A győzelem sorozatban harmadszor a kanadai Kim Boutiné lett, Jászapáti a táv pontversenyében egy pozíciót visszacsúszva hetedik helyen áll.

Az 1500 méteres versenyben szintén volt magyar finalista az ausztrál
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 10:31
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Három magyar döntős, egy érem
Ju diadalmaskodott Boutin, Fontana és a 20 éves szegedi gyorskorcsolyázó előtt. A másik magyar indulót, az ausztrál születésű Lockett Deannát a pénteki selejtezőben kizárták.

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor a tőle megszokott magabiztossággal, futamgyőztesként került döntőbe, ott viszont szabálytalanság miatt kizárták, így hetedikként végzett. Az aranyérem a dél-koreai Kim Tong Vuké lett. A pénteki selejtezőben kiesett amerikai születésű Krueger Cole 27., a Liu fivérekhez hasonlóan olimpiai bajnok Burján Csaba pedig 29. lett.

A negatív meglepetést az olimpiai és Európa-bajnok, egyúttal vk-címvédő és világcsúcstartó férfi váltó elődöntős búcsúja jelentette. A magyar négyes, amelyben a két Liu és Burján mellett ezúttal Varnyú kapott helyet, csak negyedik lett az orosz, a dél-koreai és a japán kvartett mögött, így vasárnap a kisdöntőben állhat rajthoz. A 2000 méteres vegyesváltók küzdelmét a dél-koreaiak nyerték, akik így százszázalékos napot zártak, a magyarokat még a pénteki negyeddöntőben kizárták.
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 13:41
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Újabb változás a magyar csapatban
A magyar férfi válogatottat így az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett Varnyú Alex, Krueger Cole és immár Oláh alkotja. Salt Lake Cityben, az első állomáson még Sziklási András versenyzett, de megsérült a bokája, így Montrealban már az MTK 17 éves tehetsége, Talabos indult helyette.

"Szenzációsan halad John-Henry Krueger rehabilitációja, senki sem gondolta volna, hogy a szeptember végi műtét után már itt tarthat" - mondott pozitívumot is Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere a magyar szövetség honlapjának arra utalva, hogy múlt hétvégén már edzésbe állt az olimpiai ezüstérmes, amerikai születésű, honosított versenyző, akinek szárkapocscsontjából letört egy darab az országos bajnokságon.

A magyar csapat pénteken indult el az ázsiai vk-viadalokra: jövő péntektől vasárnapigNagojában, egy héttel később pedig Sanghajban versenyeznek a rövidpályás gyorskorcsolyázók.
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:05
1/18
Képek, videók
gyorskorcsolya0125_6.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 16:11
gyorskorcsolya0125_5.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 16:10
gyorskorcsolya0125_4.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 16:08
gyorskorcsolya0125_pon tok
maroka
2020. január 25. szombat, 15:30
gyorskorcsolya0125_3.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 15:28
gyorskorcsolya0125_2.j pg
maroka
2020. január 25. szombat, 15:28
gyorskorcsolya0125.jpg
maroka
2020. január 25. szombat, 15:27
gyorskorcsolya dobogósok0
maroka
2019. január 12. szombat, 19:08
gyorskorcsolya-valto-8 00x
menusgabor
2018. február 26. hétfő, 17:17
gyorskorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:14
Vérnyomás csökkentésére.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
Címkék
negyeddöntőben búcsúzott, Kapás Boglárka, kórházban kell, szerdai csapathirdetésen, Csipes Tamara, Kristina Mladenovic, Milák Kristóf, kisdöntőben volt, férfiaknál hárman, versenyek számának, Park Dzsi Von, Telegdi Attila, Oláh Bence, saját igaza, legjobb fogyatékos, első állomáson,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.