Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 01:53 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Párbeszéd: nem tartható a 2,8 százalékos infláció alapján tervezett költségvetés
A párt országgyűlési képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy már a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is lényegesen magasabb, 3,8 százalékos inflációt prognosztizál erre az évre. Hangsúlyozta, hogy az infláció hét éve nem volt olyan magas, mint tavaly decemberben, amikor elérte a négy százalékot.

Burány Sándor kiemelte: a mérések alapján a közvetlen megélhetés költségei még az inflációnál is nagyobb mértékben változtak. Az élelmiszerek átlagosan öt százalékkal drágultak, a sertéshús ára közel 24, a cukoré több mint tíz, az idényjellegű zöldségeké és gyümölcsöké pedig mintegy kilenc százalékkal nőtt - hívta fel a figyelmet.

A politikus megjegyezte, hogy eközben tíz éve nem emelkedett a családi pótlék, a gyes és a minimálnyugdíj. A kormány évek óta szándékosan alultervezi az inflációt, így "gyakorlatilag használja" a nyugdíjasok pénzét - mondta.

A képviselő kijelentette: Magyarországon olyan társadalmat kell építeni, ami nem a kevesek jólétéről szól, hanem minél több
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 12:31
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
kormány gazdaságpolitikájában. Szerinte erre utal az is, hogy a magyar gazdaság az uniós átlag feletti növekedést produkál. Kitért továbbá arra is, nem tartja károsnak, ha a gazdaságpolitika vezetői "gondolkodnak, kérdéseket vetnek fel".

Csárdi Antal erre válaszolva megjegyezte, nem kapott érdemi választ a kérdésére.

Nagy István viszonválaszában úgy fogalmazott, Magyarország előtte áll az euró bevezetésének.Párbeszéd: mit tesz a kormány nyugdíjak vásárlóértékének megőrzéséért?

Burány Sándor (Párbeszéd) azonnali kérdésében arról beszélt, hogy a kormány a jövőre várható inflációnál kisebb mértékben tervezi emelni a nyugdíjakat. Elmondta, a 2020-as költségvetés 2,8 százalékos inflációval számol, miközben a jegybank legfrissebb elemzése 3,4 százalékos árdrágulást vár.

Emellett a nyugdíjasokat érintő termékek ára ennél várhatóan nagyobb mértékben emelkedik majd. Példaként említette, hogy az ide sorolható élelmiszerek összességében több mint öt százalékkal drágultak. Közölte:
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 19:02
Krónika 1. rész (napirend előtt: klímavédelem, igazságszolgáltatás, Budapest)
LMP: a klímavédelemnek csak vesztesei vannakSchmuck Erzsébet (LMP) felidézte, hogy a klímavédelemmel kapcsolatos múlt heti európai tanácsi ülés után Orbán Viktor miniszterelnök úgy értékelt, Magyarország klímabajnok. A képviselő szerint ez nem focimeccs, nincsenek győztesek és vesztesek, itt csak vesztesek vannak, a kérdés az, hogy a veszteségeket a következő években mennyire tudják minimalizálni.

Közölte azt is, Magyarország nem tett semmit azért, hogy 2013-ig csökkent az ország széndioxid-kibocsátása 1990-hez képest, ez a nehézipar összeomlásának és a 2008-as világgazdasági válságnak köszönhető. Szerinte 2014 óta több mint 5 százalékkal emelkedett Magyarországon a kibocsátás; 2014-re elértük a negyven százalékos csökkentést, most már csak 32 százaléknál tartunk.

Rettentő drágának nevezte a paksi beruházást, amelyet szerinte nem szabad megépíteni és egy olyan országgyűlési határozat elfogadását sürgette, amelyben rögzítik a klímavédelemmel kapcsolatos
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 15:01
Fidesz: mikor zárják ki a Párbeszéd frakciójából a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort?
A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője felháborítónak nevezte, hogy a Párbeszéd soraiban ülő Burány Sándor nyíltan viccelődött egy parlamenti bizottságon a nők elleni erőszakról.

Burány Sándor Czunyiné Bertalan Judit szerint arról beszélt: "felmerül benne, hogy az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek, azok nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek".

A fideszes politikus azt is felháborítónak nevezte, hogy az ülésen a Burány Sándor mellett ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó "mindezeken jókat nevetett".

Hozzátette: Szabó Tímea az elmúlt években "nagy nővédőnek mutatta magát", most mégis mindezeket szó nélkül hagyja. Pedig Szabó Tímea korábban több alkalommal éppen a nők elleni szexuális zaklatás ügyében emelte fel a szavát, "mindig rendkívül harcias, harsány és hangos volt", de a mostani zaklatási ügyekben hallgat, és más ellenzéki frakcióban is nagy a csend - mondta Czunyiné Bertalan Judit.

A fideszes politikus
velemenyezd, 2019. december 14. szombat, 12:51
Fidesz: felháborító, ahogy az ellenzék el akarja kenni a Gothár-ügyet
országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az ember azt gondolná, hogy ha nők elleni szexuális zaklatásról van szó, akkor pártok ide vagy oda, azt mindenki elítéli, ám sajnos az elmúlt napokban ez nem így történt.

Úgy tűnik, ha egy balliberális, egy volt SZDSZ-es egy budapesti színházban szexuálisan zaklat és megaláz nőket, azzal az ellenzéknek az égvilágon semmi baja nincs - mondta Selmeczi Gabriella.

Arról is beszélt, hogy a Párbeszéd frakciójában ülő Burány Sándor egy parlamenti bizottságban még jókat is viccelődött a szexuális zaklatáson. "Karácsony Gergely párttársa, Burány Sándor azt találta mondani cinikusan és jókat nevetgélve, hogy a szexuális zaklatás csak egy együttműködési kényszer" - közölte a Fidesz politikusa, hozzátéve, hogy ezen pedig a Burány Sándor mellett ülő MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is nevetgélt.

Selmeczi Gabriella megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd társelnökének, az ügyben érintett budapesti színházat
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 21:34
Fidesz: Burányt a kispesti korrupt szocialisták fizetése aggasztja, nem a nyugdíjasok
A nagyobbik kormánypárt a párbeszédes politikus sajtótájékoztatójára reagált. Burány Sándor azt javasolta, hogy a legalacsonyabb nyugdíjakat néhány év alatt emeljék a létminimum szintjére, ugyanakkor kérdésre arról is beszélt: úgy tudja, hogy a környékbeli polgármesteri hivatalokkal összehasonlítva a kispesti városházán elég keveset keresnek.

A Fidesz úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki képviselő "kétszínűen kiáll a nyugdíjakról prédikálni, miközben képes azt mondani, hogy a korrupciós botrányból ki sem látszó kispesti szocialista városvezetés fizetése nem elég magas".

"Nem mellesleg annak a Gyurcsány-kormánynak volt a tagja, amely elvett egyhavi nyugdíjat az idősektől és sorozatos rezsiemelésekkel nehezítette életüket" - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 16:42
Párbeszéd: legalább 90 ezer forintra kell emelni a nyugdíjakat
Burány Sándor országgyűlési képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy egy nemrégiben publikált felmérés szerint a nyugdíjasok közel fele nem rendelkezik akkora tartalékkal sem, hogy kibírja, ha néhány napot késik a járandóságának a folyósítása.

A politikus hangsúlyozta, hogy olyan differenciált nyugdíjemelésre van szükség, ami a legalacsonyabb nyugdíjakat részesíti előnyben. Hozzátette, hogy a Párbeszéd ezzel párhuzamosan a legmagasabb nyugdíjakat az átlagkereset háromszorosában maximálná.

Egyúttal javasolják, hogy a nyugdíjszámítás során az állam térjen vissza a svájci indexálásra, vagyis ne csak az inflációt, de a keresetek növekedését is vegyék figyelembe.

Kérdezték arról, hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő vezetőjének az önkormányzat duplájára emelte a fizetését. Burány Sándor azt kérte, hogy a kérdező a konkrét fizetésemelés ügyében forduljon Gajda Péter polgármesterhez. Hozzátette, azt tudja, hogy a környékbeli polgármesteri
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:42
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
kedvezményezetteknek az esetek nagy részében nincs pénzük a létesítmények fenntartására. A javaslat kétszer okoz kárt: egyszer, amikor a közpénz kihasználatlan stadionépítésekbe folyik és akkor, amikor ezeket a "monstrumokat" fenn akarják tartani - közölte.

A képviselő szerint a szóban forgó összeget jobb célokra is lehetne fordítani, például a szociális és az egészségügyi dolgozók segítésére, vagy támogathatnák azokat, akik lakást szeretnének.

Párbeszéd: nem erre kellene költeni a legfontosabb forrásokat

Burány Sándor (Párbeszéd) kifejtette: nem a sportfejlesztésekre kell a legfontosabb anyagi forrásokat költeni, amikor a magyar kultúra nagykövetei is bajban vannak.

Közölte: azt várta, hogy amikor a magyar kultúra olyan nagyköveteinek, mint a Budapesti Fesztiválzenekar a tao elmaradása, az állami támogatások csökkenése miatt korlátozniuk kell a tevékenységüket, beadnak egy olyan javaslatot, amely ezt a méltatlan helyzetet orvosolja, ehelyett azonban olyan előterjesztést tárgyalnak most,
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyermekek, önkormányzatok, közoktatás, külpolitika)
fognak.

Elmondta, az Eurostat szerint 2010-ben azon 18 éven aluliak aránya, akik szegénység miatt voltak veszélyeztetettek, 38 százalék volt, most 23,8 százalék. Közölte, korábban a gyermekes háztartások harmada volt, most az ötöde van a szegénység kockázatának kitéve. Beszélt arról is, hogy míg a szocialista kormányok 32 milliárd forintot fordítottak a szociális gyermekétkeztetésre, jövőre ez az összeg 82 milliárd forint lesz.Párbeszéd: kormány visszatért az izomból való politizáláshozBurány Sándor (Párbeszéd) azt kérte a kormánytól, térjen vissza a józan ész politikájához, illetve az élni és élni hagyni elvéhez. Kifejtette, az önkormányzati választás után úgy tűnt, a kormány ért az eredményből és felhagy az állandó harccal, de visszatért az izomból való politizáláshoz és ott kurtítja az önkormányzatok lehetőségeit, ahol tudja. Kifogásolta az iparűzési adó felhasználásának korlátozását, az építéshatósági jogkörök önkormányzatoktól történő elvételét.

Dömötör Csaba, a
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 11:11
Krónika 5. rész (interpellációk)
Párbeszéd: hogyan fékezik meg az időskori szegénységet?

A szavai szerint dinamikusan növekvő időskori szegénység kezeléséről kérdezett Burány Sándor (Párbeszéd), aki azzal kezdte felszólalását: míg 2014-ben 4,6, addig 2017-ben már 9,8 százalék volt a 60 év felettiek között a szegények aránya.

Példaként hozta, hogy 48 ezren 50 ezer, 580 ezren pedig 100 ezer forint alatti ellátásban részesülnek, megemlítve, hogy az infláció az átlagnál nagyobb mértékben érinti a nyugdíjasok fogyasztásában erőteljesebbenjelen lévő termékeket.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára bűvészkedésnek nevezte az elhangzottakat, mondván, a kérdező megállapítása egy arányszám eredménye, márpedig nem a nyugdíjak csökkennek, hanem a bérek emelkednek az utóbbi években Magyarországon.

Hozzátette: kifogásolta, hogy az interpelláló annak a Németországnak a példát hozza fel, ahol a magyarországi közel kétszerese a nyugdíjas-szegénység, és hangsúlyozta: 2010 óta
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 17:22
Felújították Békássy Ferenc sírját a Zsennyei Alkotóház kertjében
A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) mintegy 1,3 millió forintos központi költségvetési forrásból újította fel Békássy Ferenc sírját, amely 2007 óta a nemzeti sírkert részeként védett. A munkálatok kiterjedtek a zsennyei kastélyhoz tartozó kisebb családi sírkert további sírjaira is - közölte a MANK csütörtökön az MTI-vel.

Békássy Ferenc 1893-ban született Zsennyén, 1905-től középiskolai tanulmányait Angliában végezte, a Cambridge-i Egyetemen történelmet hallgatott, tagja volt a legkiválóbb diákokat tömörítő zártkörű irodalmi klubnak, az Apostolok Társaságának, ahol kapcsolatba került Bertrand Russell-lel, Ludwig Wittgensteinnel, Virginia Woolffal és John Maynard Keynes-szel. Az első világháború kitörésének hírére önkéntes huszárnak állt, a harcokban hunyt el 1915-ben, mindössze 22 évesen. Összes művét magyarul a Magyar Pen Club adta ki 2018-ban.

"Békássy életműve, költészete tragikusan éppen az első világháborúban csúcsosodott ki, akárcsak Petőfi Sándoré a szabadságharcban" - idézte a közlemény
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 15:01
Párbeszéd: a Fidesz kettős mércét alkalmaz a képviselők büntetésekor
Burány Sándor, aki az OrszággyűlésHázbizottságnak a szankciókkal foglalkozó ülését követően nyilatkozott a sajtónak, úgy vélekedett: a parlamenti demonstráció része a demokráciának, amit nem lehet szankcionálni.

A "fizikai erőszak" alkalmazása, a "csoportos garázdaság" viszont elfogadhatatlan, egyben veszélyes precedens, mert egy pillanat választotta el attól az Országgyűlést, hogy ellenzéki és kormánypárti képviselők összeverekedjenek - mondta Burány Sándor.

Kérdésre válaszolva közölte: a Párbeszédnek az volt az álláspontja, hogy Hadházy Ákos a táblák alkalmazásáért nem érdemel büntetést, a "csoportos erőszak" büntetése viszont legyen legalább egyhavi fizetés.

Szintén kérdésre válaszolva azt mondta: mindegy, hogy az obszcén sértő megnyilvánulások táblára írva, vagy szóban jelennek meg az Országgyűlésben. Vagyis ha a tábláért büntetés jár, akkor a szóbeli sértéseket is szankcionálják - hangsúlyozta a politikus.

A Házbizottság azt követően ült össze, hogy Kövér László az Országgyűlés
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 13:31
1/41
Képek, videók
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
Magyar Nemzeti Cirkusz.jp
agica2004
2014. március 05. szerda, 16:13
magyar nemzeti lobogo-3.g
menusgabor
2013. augusztus 13. kedd, 22:56
Magyar Nemzeti Gárda.jpg
agica2004
2011. március 23. szerda, 16:09
Magyar nemzeti gárda
laccc10
2010. november 05. péntek, 12:13
Magyar nemzeti zászló
sarkadykati
2009. február 15. vasárnap, 02:55
35_magyar_nemzeti_szov ets
mezixy
2009. február 09. hétfő, 17:33
Magyar Nemzeti Múzeum
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.