Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:07 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Három olimpiai bajnokára emlékezett a Magyar Birkózó Szövetség
pályafutása után évtizedeken át edzőként, sportvezetőként, szakkönyvíróként öregbítette a magyar birkózás hírnevét. A beszéd után Németh Szilárd és Deutsch Tamás leleplezték az új síremlékeket, majd mindenki elhelyezhette rajtuk az emlékezés köveit.

Ezt követően, már a Farkasréti temetőben a szintén 1936-os ötkarikás győztes Lőrincz Márton halálának 50. évfordulójára rendezett megemlékezés zajlott az Olimpiai Bajnokok Falánál. A Keresztes Lajos utáni második székely olimpiai bajnok, az 1969-ben Buenos Airesben elhunyt Lőrincz Korondon született, ezért az eseményt megtisztelte jelenlétével a község alpolgármestere, Ravasz Ferenc és a község menedzsere, Vágási Albert, valamint Kállay Kristóf, a MAC elnöke.

Németh Szilárd itteni beszédében a bajnok pályafutásának méltatása mellett leszögezte: "Lőrincz Mártont meg nem alkuvó, nyughatatlan természete, szívós kitartása mindig új kihívások felé hajtotta, és emberfeletti teljesítményekre sarkallta - a sportban és a mindennapi életben egyaránt. A berlini
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:05
Múzeumok éjszakája - Földtörténeti felfedező út Miskolcon
festmények megtekintése és véleményezése előzetes bejelentkezés alapján 17-24 óra között 20 percenként történik. Személyenként egy-egy időpont foglalható, és alkalmanként egy, maximum két festményt tudnak véleményezni.

A Miskolci Galéria főépületében, a Rákóczi-házban Szalay 110 címmel Szalay Lajos születésének 110. évfordulója alkalmából nyílik kiállítás a világhírű magyar rajzművész csaknem 80 grafikájából, amelyek argentin munkásságát mutatják be. A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány - Buenos Airesben az Eduardo Sívori Múzeumban bemutatott - kiállítása Magyarországon először a Miskolci Galériában lesz látható. A kiállítást Sümegi György Szalay utazásai című előadásával nyitják meg.

"A művészet nem luxus" címmel a 100 éve alapított Miskolci Képzőművészeti Szabadiskola indulásának történetéről is nyílik kiállítás, amelyen az 1994-ben indult és jelenleg is működő Nyári Képzőművészeti Szabadiskolát is megismerhetik a látogatók.

A Rákóczi-házban az új kiállítások mellett tárlatvezetések,
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 15:43
EP-választás - A külképviseleteken 86,5 százalékos volt a részvétel
Kazany (11), Kampala (4), Kijev (37), Luanda (5), Maszkat (20), Montevideo (6), Nur-Szultan (17), Phnom Penh (3), Rabat (23), Rijád (7), Santiago de Chile (10), Ulánbátor (8).

Nyolcvan százalék alatti volt a részvétel New Yorkban (382 szavazóból 302 voksolt, 79,06 százalék), Miamiban (50 szavazóból 39 voksolt, 78 százalék), Abu Dhabiban (53 szavazóból 41 voksolt, 77,36 százalék), Torontóban (166 szavazóból 128 voksolt, 77,11 százalék), Erbilben (26 szavazóból 20 voksolt, 76,92 százalék), Buenos Airesben (21 szavazóból 16 voksolt, 76,19 százalék), Vancouverben (39 szavazóból 28 voksolt, 71,79 százalék), Wellingtonban (24 szavazóból 17 voksolt, 70,83 százalék) és Panamavárosban (10 szavazóból 7 voksolt, 70 százalék).

Hetven százalék alatti volt a részvétel - és ezzel a külképviseleti részvétel legalacsonyabbja - Tokióban (148 szavazóból 100 voksolt, 67,57 százalék), Chicagóban (39 szavazóból 19 voksolt, 67,24 százalék), Los Angelesben (59 szavazóból 32 voksolt, 64,84 százalék), Quitóban (9 szavazóból
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 08:30
EP-választás - Megkezdődött a voksolás az amerikai kontinensen
Az EP-választáson az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt szombaton lehet szavazni Magyarország külképviseletein, helyi idő szerint 6 és 19 óra között. A külképviseleteken azok a magyar állampolgárok adhatják le voksukat, akik magyarországi lakhellyel rendelkeznek, a választás napján külföldön tartózkodnak, valamint május 17-éig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe és jelezték, hogy mely városban kívánnak szavazni.

Az első szavazóhelyiségek Argentínában (Buenos Aires), Brazíliában (Brazíliaváros és Sao Paulo), és Uruguay-ban (Montevideo) nyíltak meg, helyi idő szerint reggel 6 órakor, közép-európai idő szerint pedig 11-kor.

Egy órával később, közép-európai idő szerint délben nyílik meg a szavazókör Chilében (Santiago de Chile), a kanadai Ottawában és Torontóban, az egyesült államokbeli Washingtonban, New Yorkban és Miamiban, valamint Kuba fővárosában, Havannában.

További egy óra múlva - közép-európai idő szerint 13 órakor - nyílik a szavazóhelyiség az egyesült
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 11:11
Vívó-vk - Rédli bronzérmes Buenos Airesben
Az egyéniben 2014-ben Európa-bajnok, 2017-ben vb-harmadik magyar - a hazai szövetség beszámolója szerint - a főtáblán 10-8-ra verte az orosz Alan Fardzsinovot, 15-8-ra a brit Elliott Grovert, 15-11-re a spanyol Yulen Pereirát, majd a negyeddöntőben 13-10-re a világranglistán második ukrán Bogdan Nyikisint. A döntőért vívott asszóban 15-5-re kikapott a vk-t később megnyerő orosz Szergej Bidától, ezzel harmadikként végzett a 216 fős mezőnyben. Két héttel azután remekelt ismét, hogy a budapesti WestEnd Grand Prix-n a negyeddöntőben egy tussal kapott ki a későbbi győztes japán Minobe Kazujaszutól, ezzel nyolcadik lett.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek az argentin fővárosban.
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 07:05
Hálaadó szentmise Ferenc pápáért
hétfő 17:56
Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Szent József ünnepén, március 19-én, kedden 18 órakor ünnepélyes hálaadó szentmisét mutat be Michael August Blume érsek, apostoli nuncius Budapesten, a Szent István-bazilikában.
A nunciussal koncelebrálnak Erdő Péter bíboros, prímás és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai. A szentmisén zenei szolgálattal közreműködik a Magnificat leánykar.
Jorge Mario Bergoglio 1936. december 17-én született Buenos Airesben, olasz bevándorló munkáscsaládban. Vegyészipari középiskolát végzett, majd a papi hivatást választotta. A szeminárium elvégzése után, 1958-ban belépett a jezsuita rendbe. Chilében végezte humán tanulmányait, majd 1963-ban visszatért Buenos Airesbe, ahol filozófiából szerzett diplomát a San José Egyetemen. 1964-65-ben irodalmat és pszichológiát tanított Santa Fében, a Szeplőtelen Szűzanya Intézetben, majd Buenos Airesben. 1969-ben szentelték pappá.
1973. július 31-én megválasztották Argentína
maroka, 2019. március 18. hétfő, 23:25
Valentin-napi látogatás a zágrábi Szakítások Múzeumában
A múzeum, amely a "társadalmi interakcióra irányuló innováció" miatt Kenneth Hudson-díjat nyert 2011-ben, és idén a háború és Nagy-Britannia szakítása az Euróbai Unióval (Brexit) témákkal is bővült, nem tipikus turisztikai látványosság.

A kicsit egyéni és különleges múzeum ugyanakkor számos látogatót vonz és óriási média figyelmet kap.

A kiállítás utazó változata megfordult már Berlinben, Belgrádban, Isztambulban, San Franciscóban, Fokvárosban, Szingapúrban, Buenos Airesben, Budapesten és rengeteg egyéb nagyvárosban, de mint állandó kiállítás Zágráb központjában kapott helyet.

Az ötletadók, Olinka Vistica filmproducer és Drazen Grubisic képzőművész korábban négy évig egy párt alkottak, és szakításuk után merült fel bennük, hogy szükség lenne egy olyan ravatalra, ahová a kapcsolatokból kilépők azon tárgyaikat helyezhetik, amelyek a fájdalmukat hordozzák.

A múzeumban azonban nem csupán a megtört párkapcsolatokhoz köthető tárgyak láthatók, hanem a szeretett és elvesztett rokonokhoz
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:12
Idén is kiemelten támogatja a magyar állam a diaszpórában működő magyar szervezeteket és hétvégi magyar iskolák
millió forintot szánnak erre a célra - mondta el Szilágyi Péter.

A hétvégi iskolák a pénzt jellemzően tantermek bérlésére, taneszközök és könyvek beszerzésére, valamint az ott dolgozó pedagógusok bérkiegészítésére használják fel. Az a tapasztalat, hogy egyre több szülő íratja be gyermekét hétvégi magyar iskolába, amelynek abban van fontos szerepe, hogy a diaszpórában élő gyerekek megismerjék a magyar nyelvet és a magyar kultúrát a többségi társadalomban. Egyes helyeken - New Yorkban és Buenos Airesben például - több évtizedes múltra tekintenek vissza a hétvégi magyar iskolák, de van, ahol ezek nagyon fiatal intézmények, mert pár éve magyar családok érkezésével számos új diaszpóra-közösség jelent meg.

A miniszteri biztos a konferencián arról is beszámolt, hogy márciusban fogják kiírni a Kőrösi Csoma Sándor Program pályázatait a 2019-2020-as időszakra. Folytatódik továbbá 2019-ben is az államtitkárság által támogatott diaszpóra-táboroztatási program, amelynek célja, hogy a világ minden tájáról
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 19:02
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
erősödéssel indulhatnak kedden.

Hétfőn az európai tőzsdék pozitív kezdés után vegyesen, többségében veszteséggel zártak.

A pozitív kezdés az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokhoz fűzött reményeknek volt köszönhető. Hétfőn kétnapos tárgyalássorozat indult Kína és az Egyesült Államok között a kereskedelmi viták rendezésére. A világ két legnagyobb gazdaságának képviselői először ültek tárgyalóasztalhoz azóta, hogy az amerikai és a kínai elnök december elején a G20 csúcstalálkozón Buenos Airesben március végéig kereskedelmi "tűzszünetet" kötött, esélyt adva a hónapok óta dúló vámháború lezárásának.

A pozitív kezdést követő negatív fordulat az európai gazdasági növekedési kilátásokkal szemben felmerült kételyeknek, a Brexit körüli bonyodalmaknak és az amerikai kormányzati munka leállásának volt tulajdonítható. Januárban négy éve a legalacsonyabbra, stagnálás közeli állapotot jelző szintre csökkent a frankfurti Sentix GmbH gazdaságkutató intézet hangulatindexe az euróövezetben. Az index
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 08:00
Isten éltesse a nyolcvankét éves Ferenc pápát!
teremben: a gyermekgondozó részleg egykori és jelenlegi betegei, családtagjaik, orvosok, nővérek és önkéntesek.
A gyerekek egy hatalmas tortával lepték meg a Szentatyát, aki nagyon hálás volt érte, és főképp azért, hogy velük lehet. A derűs, szeretetteljes légkör miatt a pápa azt mondta, úgy gondolja: ha a Szent Család Rómában élne, és a kis Jézus náthás lenne, Mária biztos ide hozná őt, hogy meggyógyítsák.

* * *

82 esztendő telt el azóta, hogy 1936. december 17-én Buenos Airesben, a távoli Argentínában világra jött Jorge Mario Bergoglio. Piemontból kivándorolt szülők fia, aki gyerekkorában hentesnek készült - ahogyan azt 2015. december 31-én egy kisgyerek kérdésére elárulta. Az éneklés szeretetét egy operazenei műsor ültette el benne, melyet hétről hétre meghallgatott családjával a rádióban. Édesapja korán megtanította a munka fontosságára; különböző mesterségeket folytatott, vegyipari technikumban érettségizett.
Hite, melyet nagymamája, Rosa Margherita Vassallo
maroka, 2018. december 18. kedd, 12:41
MOB-közgyűlés - Kulcsár Krisztián: rendkívül sikeres volt az ifjúsági olimpiai szereplés
Magyarországnak a 32 sportágból 18-ban sikerült kvótát szereznie, így a 241 versenyszámból 107-ben indult magyar versenyző. Az eddigi három ifjúsági olimpia alapján 12 olyan sportág van, amelyben folyamatos a magyar jelenlét, de aggasztó adatként jegyezte meg, hogy a korábbi játékokon szerepelt 108 fiatal hazai indulóból 37-en már abbahagyták a versenysportot, ráadásul korábbi érmesek is vannak köztük.

Dósa Viktória csapatvezető hozzáfűzte: a magyar sportolók 15 doppingvizsgálaton estek át Buenos Airesben, és valamennyi minta negatív eredményt hozott. Tájékoztatása szerint az ifjúsági olimpia jelentős átalakítások előtt áll mind a tartalmat, mind a lebonyolítást illetően. Többek között megszüntetik majd a sportolók számára a teljes idejű kinn tartózkodást, így ugyanannyi ágyszám mellett kétszer annyi versenyző vehet majd részt a multisporteseményen.

Bár eddig sem lehetett kétség felőle, de a közgyűlés hivatalosan is döntött arról, hogy Magyarország részt vesz a 2020-as tokiói nyári
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 16:56
Kreml: Putyin nem sértődött meg amiatt, hogy Trump lemondta a kétoldalú találkozót
érvelést".

Trump arra hivatkozva mondta le a szombatra tervezett különtárgyalást Putyinnal, hogy Oroszország nem bocsátotta szabadon az incidens során elfogott 24 ukrán tengerészt és kémelhárítót, valamint nem szolgáltatta vissza az általa lefoglalt három ukrán haditengerészeti vízi járművet. Az esetet Moszkva ukrán határsértésként, Kijev pedig a hajózás szabadságára vonatkozó nemzetközi szabályok és kétoldalú megállapodások orosz megszegéseként értékelte.

Usakov szerint a két elnök Buenos Airesben szót ejtett a Kercsi-szorosban és az Ukrajnában általában kialakult helyzetről.

Mint mondta, Putyin esetleges washingtoni látogatásának témája nem merült fel. A Kreml tisztségviselője kifejezte Moszkva készségét a Washingtonnal folytatandó párbeszédre és egy újabb Putyin-Trump találkozóra. Úgy vélekedett, hogy a két ország felső vezetésének "rendkívül fontos" lenne nemcsak "állva", hanem végre egy újabb teljes körű tárgyalás keretében beszélnie egymással, egyebek között a biztonság
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 17:32
1/20
Képek, videók
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
birkózás
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:08
pix birkozas
hidegkut
2015. július 12. vasárnap, 08:20
Birkózás trükk.gif
pacsakute
2012. szeptember 15. szombat, 11:02
Picik birkózása
pacsakute
2012. július 10. kedd, 08:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.