Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 23:07 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vívó-vk - Rédli bronzérmes Buenos Airesben
Az egyéniben 2014-ben Európa-bajnok, 2017-ben vb-harmadik magyar - a hazai szövetség beszámolója szerint - a főtáblán 10-8-ra verte az orosz Alan Fardzsinovot, 15-8-ra a brit Elliott Grovert, 15-11-re a spanyol Yulen Pereirát, majd a negyeddöntőben 13-10-re a világranglistán második ukrán Bogdan Nyikisint. A döntőért vívott asszóban 15-5-re kikapott a vk-t később megnyerő orosz Szergej Bidától, ezzel harmadikként végzett a 216 fős mezőnyben. Két héttel azután remekelt ismét, hogy a budapesti WestEnd Grand Prix-n a negyeddöntőben egy tussal kapott ki a későbbi győztes japán Minobe Kazujaszutól, ezzel nyolcadik lett.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek az argentin fővárosban.
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 07:05
Hálaadó szentmise Ferenc pápáért
hétfő 17:56
Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Szent József ünnepén, március 19-én, kedden 18 órakor ünnepélyes hálaadó szentmisét mutat be Michael August Blume érsek, apostoli nuncius Budapesten, a Szent István-bazilikában.
A nunciussal koncelebrálnak Erdő Péter bíboros, prímás és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai. A szentmisén zenei szolgálattal közreműködik a Magnificat leánykar.
Jorge Mario Bergoglio 1936. december 17-én született Buenos Airesben, olasz bevándorló munkáscsaládban. Vegyészipari középiskolát végzett, majd a papi hivatást választotta. A szeminárium elvégzése után, 1958-ban belépett a jezsuita rendbe. Chilében végezte humán tanulmányait, majd 1963-ban visszatért Buenos Airesbe, ahol filozófiából szerzett diplomát a San José Egyetemen. 1964-65-ben irodalmat és pszichológiát tanított Santa Fében, a Szeplőtelen Szűzanya Intézetben, majd Buenos Airesben. 1969-ben szentelték pappá.
1973. július 31-én megválasztották Argentína
maroka, 2019. március 18. hétfő, 23:25
Valentin-napi látogatás a zágrábi Szakítások Múzeumában
A múzeum, amely a "társadalmi interakcióra irányuló innováció" miatt Kenneth Hudson-díjat nyert 2011-ben, és idén a háború és Nagy-Britannia szakítása az Euróbai Unióval (Brexit) témákkal is bővült, nem tipikus turisztikai látványosság.

A kicsit egyéni és különleges múzeum ugyanakkor számos látogatót vonz és óriási média figyelmet kap.

A kiállítás utazó változata megfordult már Berlinben, Belgrádban, Isztambulban, San Franciscóban, Fokvárosban, Szingapúrban, Buenos Airesben, Budapesten és rengeteg egyéb nagyvárosban, de mint állandó kiállítás Zágráb központjában kapott helyet.

Az ötletadók, Olinka Vistica filmproducer és Drazen Grubisic képzőművész korábban négy évig egy párt alkottak, és szakításuk után merült fel bennük, hogy szükség lenne egy olyan ravatalra, ahová a kapcsolatokból kilépők azon tárgyaikat helyezhetik, amelyek a fájdalmukat hordozzák.

A múzeumban azonban nem csupán a megtört párkapcsolatokhoz köthető tárgyak láthatók, hanem a szeretett és elvesztett rokonokhoz
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:12
Idén is kiemelten támogatja a magyar állam a diaszpórában működő magyar szervezeteket és hétvégi magyar iskolák
millió forintot szánnak erre a célra - mondta el Szilágyi Péter.

A hétvégi iskolák a pénzt jellemzően tantermek bérlésére, taneszközök és könyvek beszerzésére, valamint az ott dolgozó pedagógusok bérkiegészítésére használják fel. Az a tapasztalat, hogy egyre több szülő íratja be gyermekét hétvégi magyar iskolába, amelynek abban van fontos szerepe, hogy a diaszpórában élő gyerekek megismerjék a magyar nyelvet és a magyar kultúrát a többségi társadalomban. Egyes helyeken - New Yorkban és Buenos Airesben például - több évtizedes múltra tekintenek vissza a hétvégi magyar iskolák, de van, ahol ezek nagyon fiatal intézmények, mert pár éve magyar családok érkezésével számos új diaszpóra-közösség jelent meg.

A miniszteri biztos a konferencián arról is beszámolt, hogy márciusban fogják kiírni a Kőrösi Csoma Sándor Program pályázatait a 2019-2020-as időszakra. Folytatódik továbbá 2019-ben is az államtitkárság által támogatott diaszpóra-táboroztatási program, amelynek célja, hogy a világ minden tájáról
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 19:02
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
erősödéssel indulhatnak kedden.

Hétfőn az európai tőzsdék pozitív kezdés után vegyesen, többségében veszteséggel zártak.

A pozitív kezdés az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokhoz fűzött reményeknek volt köszönhető. Hétfőn kétnapos tárgyalássorozat indult Kína és az Egyesült Államok között a kereskedelmi viták rendezésére. A világ két legnagyobb gazdaságának képviselői először ültek tárgyalóasztalhoz azóta, hogy az amerikai és a kínai elnök december elején a G20 csúcstalálkozón Buenos Airesben március végéig kereskedelmi "tűzszünetet" kötött, esélyt adva a hónapok óta dúló vámháború lezárásának.

A pozitív kezdést követő negatív fordulat az európai gazdasági növekedési kilátásokkal szemben felmerült kételyeknek, a Brexit körüli bonyodalmaknak és az amerikai kormányzati munka leállásának volt tulajdonítható. Januárban négy éve a legalacsonyabbra, stagnálás közeli állapotot jelző szintre csökkent a frankfurti Sentix GmbH gazdaságkutató intézet hangulatindexe az euróövezetben. Az index
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 08:00
Isten éltesse a nyolcvankét éves Ferenc pápát!
teremben: a gyermekgondozó részleg egykori és jelenlegi betegei, családtagjaik, orvosok, nővérek és önkéntesek.
A gyerekek egy hatalmas tortával lepték meg a Szentatyát, aki nagyon hálás volt érte, és főképp azért, hogy velük lehet. A derűs, szeretetteljes légkör miatt a pápa azt mondta, úgy gondolja: ha a Szent Család Rómában élne, és a kis Jézus náthás lenne, Mária biztos ide hozná őt, hogy meggyógyítsák.

* * *

82 esztendő telt el azóta, hogy 1936. december 17-én Buenos Airesben, a távoli Argentínában világra jött Jorge Mario Bergoglio. Piemontból kivándorolt szülők fia, aki gyerekkorában hentesnek készült - ahogyan azt 2015. december 31-én egy kisgyerek kérdésére elárulta. Az éneklés szeretetét egy operazenei műsor ültette el benne, melyet hétről hétre meghallgatott családjával a rádióban. Édesapja korán megtanította a munka fontosságára; különböző mesterségeket folytatott, vegyipari technikumban érettségizett.
Hite, melyet nagymamája, Rosa Margherita Vassallo
maroka, 2018. december 18. kedd, 12:41
MOB-közgyűlés - Kulcsár Krisztián: rendkívül sikeres volt az ifjúsági olimpiai szereplés
Magyarországnak a 32 sportágból 18-ban sikerült kvótát szereznie, így a 241 versenyszámból 107-ben indult magyar versenyző. Az eddigi három ifjúsági olimpia alapján 12 olyan sportág van, amelyben folyamatos a magyar jelenlét, de aggasztó adatként jegyezte meg, hogy a korábbi játékokon szerepelt 108 fiatal hazai indulóból 37-en már abbahagyták a versenysportot, ráadásul korábbi érmesek is vannak köztük.

Dósa Viktória csapatvezető hozzáfűzte: a magyar sportolók 15 doppingvizsgálaton estek át Buenos Airesben, és valamennyi minta negatív eredményt hozott. Tájékoztatása szerint az ifjúsági olimpia jelentős átalakítások előtt áll mind a tartalmat, mind a lebonyolítást illetően. Többek között megszüntetik majd a sportolók számára a teljes idejű kinn tartózkodást, így ugyanannyi ágyszám mellett kétszer annyi versenyző vehet majd részt a multisporteseményen.

Bár eddig sem lehetett kétség felőle, de a közgyűlés hivatalosan is döntött arról, hogy Magyarország részt vesz a 2020-as tokiói nyári
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 16:56
Kreml: Putyin nem sértődött meg amiatt, hogy Trump lemondta a kétoldalú találkozót
érvelést".

Trump arra hivatkozva mondta le a szombatra tervezett különtárgyalást Putyinnal, hogy Oroszország nem bocsátotta szabadon az incidens során elfogott 24 ukrán tengerészt és kémelhárítót, valamint nem szolgáltatta vissza az általa lefoglalt három ukrán haditengerészeti vízi járművet. Az esetet Moszkva ukrán határsértésként, Kijev pedig a hajózás szabadságára vonatkozó nemzetközi szabályok és kétoldalú megállapodások orosz megszegéseként értékelte.

Usakov szerint a két elnök Buenos Airesben szót ejtett a Kercsi-szorosban és az Ukrajnában általában kialakult helyzetről.

Mint mondta, Putyin esetleges washingtoni látogatásának témája nem merült fel. A Kreml tisztségviselője kifejezte Moszkva készségét a Washingtonnal folytatandó párbeszédre és egy újabb Putyin-Trump találkozóra. Úgy vélekedett, hogy a két ország felső vezetésének "rendkívül fontos" lenne nemcsak "állva", hanem végre egy újabb teljes körű tárgyalás keretében beszélnie egymással, egyebek között a biztonság
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 17:32
Megjelent a Sport 2018 évkönyv
szerzett - korábban csak olimpiai években volt arany színű a borító -, s ezt végül egy arany oldalcsíkkal oldották meg.

"A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók sikere zseniális példája annak, hogy jó sportmenedzsmenttel hogyan lehet egy sportágat a nulláról indulva az olimpiai aranyig elvinni. Ez a sportág ezt 30 év alatt megcsinálta" - fogalmazott a férfi váltó Phjongcshangban aratott diadalára utalva.

Az év másik ötkarikás eseményéről, az ifjúsági olimpiáról szólva a főtitkár azt mondta, Buenos Airesben hatványozottan jó volt magyarnak lenni, nagyon összetartó volt a csapat, a sportolók, az edzők szurkoltak egymásnak, remek volt a hangulat.

Vékássy Bálint köszönetet mondott az újságíróknak, akik "hóban, fagyban, kánikulában" tudósítanak a sporteseményekről, közvetítve ezeket a szurkolóknak, s azt kívánta: 2019-ben is legyen elég muníció a kötet megalkotásához.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke kiemelte, hogy ezt a projektet mindenki a magáénak érzi,
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 15:55
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a főbb európai piacok
a közös európai fizetőeszköz.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára meredeken emelkedik. A februári határidős jegyzésekben a Brent hordónként 4,96 százalékos pluszban, 62,41 dolláron, a januári szállítású WTI pedig 5,26 százalékos nyereségben, 53,61 dolláron forgott.

A befektetők kockázatvállalási kedvét erősen fellendítette, hogy a kínai és az amerikai elnök Buenos Airesben tartott megbeszélésükön abban állapodott meg, hogy január 1-jétől mégsem emelik 10 százalékról 25 százalékra az Egyesült Államokba importált, 200 milliárd dollár értékű kínai termékekre kivetett pótvámot. Ez azonban egy átmeneti, 90 napra szóló tűzszünet, amelynek időtartama alatt dűlőre kellene jutni az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok strukturális változtatásairól, különben újabb szintre lép a vámháború.

Pénteken veszteségben zártak a főbb európai tőzsdeindexek. A londoni FTSE-100 index
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 10:40
BÉT - Emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés az elemzők szerint
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője azt mondta, hogy optimista a hangulat a részvénypiacokon, miután enyhülni látszik az amerikai-kínai kereskedelmi viszály. A vita rendezésének érdekében ugyanis átmeneti tűzszüneti megállapodást kötött Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök a hét végén Buenos Airesben - tette hozzá a szakértő.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában úgy fogalmazott, hogy erőteljesen optimista hangulatban indulhat a hétfői kereskedés a G20-as csúcstalálkozó fejleményei miatt. Szerinte az amerikai-kínai kereskedelmi vita enyhülése mellett megnyugtatták a befektetőket az olasz költségvetéssel kapcsolatos hírek is.

Hozzátette: a magyar piac vezető részvényei közül továbbra is a Richter lehet fókuszban, a pénteki kereskedésben meghatározó szintet tört át a részvény árfolyama 5500 forintnál, ezzel megnyílt az út az 5800-5900 forintos tartomány elérése előtt, amelyet akár már a héten elérhet a jegyzés.
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 10:39
Lavrov: Moszkva kész felújítani a párbeszédet Washingtonnal
Lavrov elmondta: Bolton Jurij Usakovnak, az orosz elnök külügyi tanácsadójának a G20-csoport Buenos Aires-i csúcstalálkozóján jelezte, hogy az amerikai fél kész lenne a párbeszéd felújítására és normalizálására. Az orosz diplomácia vezetője elmondta, hogy az argentínai csúcson kölcsönösen nem keresték a kapcsolatfelvételt amerikai hivatali partnerével, Mike Pompeóval.

Az orosz és az amerikai elnök Buenos Airesben tervezett különtalálkozója nem jött létre, miután azt Trump lemondta. Bármilyen találkozó feltételeként ugyanis a Fekete-tengeren múlt vasárnap őrizetbe vett 24 ukrán tengerész és kémelhárító szabadon bocsátását, valamint a lefoglalt három ukrán katonai vízi jármű visszaszolgáltatását támasztotta. Az argentin fővárosban ugyanakkor, mint azt Putyin szombati sajtótájékoztatóján elmondta, a két elnöknek alkalma nyílt arra, hogy "talpon" röviden szót váltson egymással.

Usakov, ugyancsak a Rosszija-1-nek nyilatkozva azt mondta, hogy Putyin és Trump találkozhat majd a G20-csoport jövő
velemenyezd, 2018. december 02. vasárnap, 15:51
1/20
Képek, videók
Könyvesbolt Buenos Aires.
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:03
argentina-buenos-aires -to
winxclubervin
2016. augusztus 23. kedd, 00:49
könyvtár, Buenos-Aires
relisisi
2014. március 25. kedd, 15:53
Buenos Aires Viharfelhő.j
pacsakute
2013. augusztus 10. szombat, 15:52
Buenos Aires.jpg
szicu
2013. március 17. vasárnap, 10:46
egyéni-lehetőségek.jpg
menusgabor
2018. március 08. csütörtök, 18:24
Eg meghatározó egyéniség
sanci81
2017. március 11. szombat, 19:00
Egyéniség
pacsakute
2015. október 03. szombat, 13:22
egyéniség.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:09
Egyéniség-NYÁR
1vargaildyko
2014. július 06. vasárnap, 11:37
színes egyéniség
szelgyongyi
2013. november 21. csütörtök, 04:26
egyeniseg.jpg
groszmadel
2013. május 03. péntek, 07:32
egyéniség.jpg
dnemethk
2012. augusztus 06. hétfő, 12:23
Egyéniség.jpg
panni48
2009. július 02. csütörtök, 08:21
John Cleese - Egyéni Csúc
rambobby
2007. április 25. szerda, 14:45
Címkék
kínai elnök, G20-csoport Buenos Aires-i, Olinka Vistica, többségi társadalomban, West Texas Intermediate, olimpiai aranyig, jezsuita rendbe, szeminárium elvégzése, szombatra tervezett, konferencián arról, Buenos Airesbe, brit Elliott, korábbi játékokon, Erdő Péter, Szent Család Rómában, 5800-5900 forintos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.