Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:20 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Budapesti biotechnológiai parkról szóló szándéknyilatkozatot írtak alá
Merkely Béla, a SE rektora történelmi, ipar- és tudománytörténeti pillanatnak nevezte a tudáspark létrehozásáról szóló szándéknyilatkozat aláírását, amely új korszakot nyit az egyetemek, a tudomány és a felsőoktatás történetében, és közös ügye a magyar felsőoktatásnak, a versenyképes tudásgazdaságnak, és a magyar tudománytörténetnek is.

Kitért arra: az orvos- és egészségtudományok területén a tudás kétévente megduplázódik, és mára az egészségipar, azaz a gyógyszeripar, biotechnológia, orvostechnika az egyik leggyorsabban fejlődő kutatási terület a világon. Ehhez a gyorsan változó világhoz, a dinamikusan átalakuló társadalmi, egészségügyi és gazdasági igényekhez a felsőoktatási intézményeknek is alkalmazkodniuk kell, és a 21. század kihívása megköveteli az egyetemek vezetőitől, hogy intézményeiket közelítsék az iparhoz, a piac gazdasági igényeihez az egyre szélesebb körű ipari együttműködés kialakításával - hangoztatta.

A három egyetem együttműködésének lényege, hogy egy olyan
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:01
Magyar versenyző nyerte az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét
Közlésük szerint a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) megrendezett verseny második és harmadik helyén egy-egy szlovén hallgató, Jure Dretnik és Tim Guadanigno végzett.

Az idei versenyen 4 nemzet 7 képviselője, köztük két magyar BGE-s hallgató - Pacsai Martin és Tóth Attila - mérte össze tudását. A versenyzők meghatározott idő alatt, ugyanazokból az alapanyagokból, fenntartható termelésből származó hal vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle versenyételt készítettek el, majd élő szóban is bemutatták receptjeiket a zsűrinek.

Az első helyezett magyar versenyző profi étele akasztói sziki ponty és homárhab volt csicsóka és kapor variációkkal, míg háziasszonyi ételként posírozott pontyot készített rántott sütőtökkel és citrusokkal. Pacsai Martin meghívást kap az Ethic Ocean párizsi rendezvényére, amelyet június 7-én, az óceánok világnapján az UNESCO székházban rendeznek.

A verseny nemzetközi zsűrijében Franciaországból
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:01
Szijjártó Péter Minszkben: Magyarország érdeke a Kelet és a Nyugat együttműködése
felhasználásával folytatnak majd élelmiszer-feldolgozást. Az idei év végétől - a magyar vasúttörténetben első ízben - kétemeletes motorvonatok fognak futni az ország legforgalmasabb, budapesti elővárosi vonalain, és ezeket a járműveket fehérorosz-magyar együttműködésben építik: a Stadler svájci vállalat részben Minszkben, részben pedig Szolnokon, majd Dunakeszin állít majd elő 19 ilyen motorvonatot.

Az említett gazdasági tevékenységnek is köszönhetően a tavalyi esztendő első tíz hónapjában a két ország kereskedelmi forgalma elérte a 200 millió dollárt, ami időarányosan 20 százalékos növekedést jelent, és magasabb mint a tavalyelőtti év egészében volt.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy a két ország az emberek közötti kapcsolatokra is komoly hangsúlyt fektet. Megköszönte a minszki kormánynak a magyar állampolgároknak adott vízummentességet. A magyar kormány is döntést hozott arról, hogy a schengeni szabályok adta kereteken belül a legnagyobb kedvezményeket biztosítja a fehérorosz
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 12:11
Tippeljetek a kormány tagok mennyit dolgoztak?
egyetemet, de 1990-ben már parlamenti képviselő lett. Egyetlen napot nem dolgozott.

Kósa Lajos egy évig a Konjunktúra-, Piackutató és Informatikai Intézet (Kopint-Datorg) tudományos segédmunkatársa volt.

Pokorni Zoltán 1987-ben lett tanár, egy évet dolgozott, majd szakszervezeti szóvivő lett 1993-ig. Ez 6 év.

Selmeczi Gabriella két évig szülei vállalkozásában dolgozott, 1990-tol 1991-ig a Budaörsi Városi Tv szerkesztő-riportere. 1991-tol 1994 nyaráig az Intereska Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Ez összesen 6 év az 52 éve alatt.

Navracsics Tibor 1990-től 1992-ig a Veszprémi Városi Bíróságon volt fogalmazó. 1993-tól 1996-ig tanársegédként dolgozott, innen némi tanulmányi kitérő után 1998-ban került a miniszterelnöki hivatalba. Ez 5 év civil munka.

Varga Mihály 1989-ben végzett az egyetemen és 1990-ben már parlamenti képviselő is lett. Közben a budapesti 43. számú Állami Építőipari Vállalat gazdasági revizora, majd a szolnoki Kelet-Magyarországi
pikasso, 2018. január 21. vasárnap, 17:49
2018. évi történelmi évfordulók 01. 15.
Január 15. az év 15. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 350 (szökőévekben 351)
nap van hátra.

Névnapok: Loránd, Lóránt + Alfréd, Aurél, Gujdó, Imbert, Itala, Klarisz, Klarissza, Kolos, Makár,
Mike, Mikeás, Mór, Móric, Pál, Palmer, Pável, Pósa, Sándor, Szidor, Szigfrid, Uzor, Vidos, Vitus

Politikai események
1559 - Anglia és Írország királynőjévé koronázzák I. Erzsébetet, akinek uralma alatt vált országa tengeri és kereskedelmi nagyhatalommá.
1947 - Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány megalapítása.
2008 - Bejrútban bomba robban az amerikai nagykövetség gépkocsija mellett, legkevesebb négy ember meghal és tucatnyian megsebesülnek.

Tudományos és gazdasági események
1759 - Megnyitja kapuit a nagyközönség számára a British Museum.
1903 - Bolyai János születésének 100. évfordulóját szülővárosában, Kolozsvárott az 1872-ben alapított második magyar tudományegyetemen ünneplik; ezen ünnepen jelentik be Eötvös Loránd MTA elnök és Szily
skorpiolilike, 2018. január 18. csütörtök, 10:23
2018. évi történelmi évfordulók 01. 15.
Január 15. az év 15. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 350 (szökőévekben 351)
nap van hátra.

Névnapok: Loránd, Lóránt + Alfréd, Aurél, Gujdó, Imbert, Itala, Klarisz, Klarissza, Kolos, Makár,
Mike, Mikeás, Mór, Móric, Pál, Palmer, Pável, Pósa, Sándor, Szidor, Szigfrid, Uzor, Vidos, Vitus

Politikai események
1559 - Anglia és Írország királynőjévé koronázzák I. Erzsébetet, akinek uralma alatt vált országa tengeri és kereskedelmi nagyhatalommá.
1947 - Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány megalapítása.
2008 - Bejrútban bomba robban az amerikai nagykövetség gépkocsija mellett, legkevesebb négy ember meghal és tucatnyian megsebesülnek.

Tudományos és gazdasági események
1759 - Megnyitja kapuit a nagyközönség számára a British Museum.
1903 - Bolyai János születésének 100. évfordulóját szülővárosában, Kolozsvárott az 1872-ben alapított második magyar tudományegyetemen ünneplik; ezen ünnepen jelentik be
ametiszt54, 2018. január 16. kedd, 18:39
Kínai kormányfő: kölcsönösen előnyös lehetőségeket jelent a magyar-kínai együttműködés
azzal, ha itt fektetnek be a kínai cégek, majd az itt előállított termékeket Kínában értékesítik.

Arról is beszélt, hogy hagyományosan jók a két ország kapcsolatai, hatékony a kulturális együttműködés, és készen állnak további projektek megvalósítására a felsőoktatásban, valamint a lehetőségek kihasználására a turizmusban.A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása alapján megállapodásokat írtak alá: szándéknyilatkozatot a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a kínai kereskedelmi minisztérium között az együttműködésről az elektronikus kereskedelem területén, a magyar és a kínai kormány között diplomáciai célú ingatlanvásárlásról, továbbá az információs összeköttetést szolgáló Digitális Selyemút fejlesztésének erősítéséről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kínai nemzeti fejlesztési és reformbizottsága között. Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Magyar Nemzeti Bank és a kínai társadalomtudományi akadémia között, hitelkeret-megállapodást a kínai export-import bank és
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 18:54
Kína-KKE-csúcs - BÉT-vezérigazgató: a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok fejlesztése közös érdek
renminbiben egy 15 milliárd renminbi értékű kvóta kijelölésére - hívta fel a figyelmet a BÉT vezérigazgatója. Az MTI kérdésére Végh Richárd elmondta, hogy a magyar befektetők, főként intézményi szereplők ilyen összegben férhetnek hozzá a kínai részvény- és tőkebefektetési lehetőségekhez.

"Az előttünk álló út a gyorsan növekvő kapcsolatok útja" - összegezte Végh Richárd. Szerinte a kínai Egy övezet egy út nevű stratégia, azaz az új selyemút és a régiós csúcstalálkozó is tovább fogja növelni a kereskedelmi kapcsolatokat a két ország között.

A kerekasztal beszélgetésen Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy Magyarország az első külföldi kötvénykibocsátó, amely a hongkongi és a belső kínai, azaz panda piacon is bocsátott ki kötvényt renminbiben. Az MTI azon kérdésére, hogy várható-e újabb tranzakció, Barcza György megjegyezte: a 3 milliárd renminbi, vagyis 0,4 milliárd euró értékű programból egymilliárdos keretet használtak fel, "a piaci lehetőségektől
velemenyezd, 2017. november 27. hétfő, 17:33
Universiade - Szatmári András nem akar stresszelni, de szép eredményt remél
Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szerdai közleménye.

A Vasas SC 24 éves vívója, aki július 21-én nyert aranyérmet a lipcsei vb-n, hozzátette, ezzel a versennyel ér véget a szezonja, után pihenő következik a számára.

"Az indulás előtt öt napig Tatán edzőtáborozunk, ahol a szokásos fizikai és technikai felkészülést csináljuk végig" - folytatta, majd a célját illetően azt mondta: Tajvanon is szép eredményt szeretne elérni, de nem akar erre "rástresszelni".

A Budapesti Gazdasági Egyetem kereskedelmi és marketing szakának harmadéves hallgatója arról is beszélt, hogy nem egyszerű összeegyeztetni az élsportot a tanulással, de igyekszik a vizsgáin is a maximumot nyújtani és folyamatosan haladni a tárgyaival. Megjegyezte, hogy volt olyan másfél hónapos vizsgaidőszaka, amelyből négy hetet nem tartózkodott itthon, de egyéni tanrendje van "és a tanárok is nagyon rugalmasak".

Az Universiadén teljes vívócsapat indul, azaz lesz magyar résztvevő kardban, párbajtőrben és a tőrben a férfiaknál és a
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 13:22
Szijjártó Péter megállapodást írt alá a McDaniel College budapesti működéséről
hogy a felsőoktatási törvény semmilyen módon sem veszélyezteti a felsőoktatás szabadságát, hiszen van egy Magyarországon hosszú évek óta működő amerikai egyetem, amely a megállapodással minden probléma nélkül működhet tovább - magyarázta.

A tárcavezető megjegyezte: a McDaniel College-nak az Egyesült Államokban háromezer, Magyarországon pedig száz hallgatója van.

Szijjártó Péter kitért rá: találkozott Maryland oktatási miniszterével, nemzetközi kapcsolatokért felelős miniszterével és a külkereskedelmi miniszterhelyettessel. Maryland az Egyesült Államok 15. legnagyobb gazdasági teljesítményű állama, rendkívül fejlett gyártási technológiákkal rendelkezik, kiugróan fejlett a kutatás-fejlesztési szektora, arányait tekintve az országban itt van a legtöbb kutató és mérnök, 60 egyetem működik az államban, és sok szövetségi intézménynek itt van a központja - közölte.

Elmondta: a magyar-marylandi gazdasági kapcsolatok jelentősek, Maryland a hatodik legfontosabb exportpartnerünk az amerikai államok
velemenyezd, 2017. július 14. péntek, 17:23
Szijjártó: a Bosch egyedülálló digitális logisztikai központot épít Hatvanban
kutatás-fejlesztési helyszínnek is.

Ezt jelzi a Bosch elkötelezettsége is Magyarország iránt. A társaság kiemelkedő jelentőségét mutatja, hogy az első helyen áll a legtöbb szabadalmat benyújtó vállalatok ranglistáján Európában, és Hatvanban olyan, Közép-Európában egyedülálló logisztikai központot hoz létre, amelyben a munka szervezése csaknem teljes mértékben automatizált - mondta Szijjártó Péter.

Rámutatott, hogy Baden-Württemberg a második legfontosabb partner a német tartományok közül, a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly elérte a 11 milliárd eurót, és 2017 első négy hónapjában további 7 százalékkal bővült.

A tartomány politikai vezetőivel folytatott megbeszéléseiről szólva kiemelte, hogy az oktatási együttműködés is erős, hiszen Baden-Württemberg kormánya az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem egyik fenntartója.

Hozzátette, hogy stuttgarti látogatásán megállapodást kötöttek arról, hogy Magyarország és Baden-Württemberg a duális szakképzés területén is még szorosabbra
velemenyezd, 2017. július 12. szerda, 15:42
1/14
Képek, videók
Merkel 2015-09..jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:04
Merkel asszony.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:03
merkel...jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:02
Merkel.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:01
Merkel-.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:01
Merkel-matrica.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:00
O.V. - Merkel.jpg
agica2004
2017. július 09. vasárnap, 19:22
orban-vs-merkel.png
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:18
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
EU - Junker - Merkel -Sch
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 03:38
Brexit Merkel germany_mig
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 03:35
superman létrehozása.jpg
iga
2011. január 19. szerda, 00:58
A tábor létrehozásában él
zsula10
2010. december 02. csütörtök, 18:29
Éva létrehozása
fenysugar76
2010. január 21. csütörtök, 13:39
Címkék
Budaörsi Városi Tv, kínai kereskedelmi, verseny nemzetközi, lehetőségek kihasználására, Egyesült Államok, Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, kerekasztal beszélgetésen, Kósa Lajos, magyar befektetők, ország legforgalmasabb, Varga Mihály, társaság kiemelkedő, lipcsei vb-n, legnagyobb kedvezményeket, járműveket fehérorosz-magyar, amerikai nagykövetség,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.