Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 05:01 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fekete Lajos versei
homlokomon:
nézzetek ide !.. . Ide nézzetek!!... Tíz ujjam
között egy marék kalász .. .
- - A város rohan, zihál a melle, embert
gázolnak ösztönök s hideg mosollyal mered a kő.
Kő!.. . kő!.. . Kövek, hideg kövek,
közöny-kövek! - - - - - - - -
- - - Irgalom!
Hová meneküljek ?!
Hol az országút ?
Hol van az égbolt ?
Hol a madárdal ?
- Nincs dűlő, boglya, feszület: - - - -
fogjatok le, mert kiabálok!!
- - Szent irtózattal köszöntelek, város .. .

(Budapest 1930.)
TAVASZI SÉTA A KERTBEN

A kertbe most, kisfiam, halkan lépjünk,
hogy rózsaszín álma a barackfáknak
fel ne riadjon, amint belépünk.

Intsd a kezedet, jaj, le ne tépjen
egy gyümölcsígérő pici virágot;
mohó kacsódra majd én is vigyázok.

Hallgasd csak, - mily édesen döngicsélnek
mézgyüjtő kedvvel a karcsú kis méhek;
lám ők is itt vannak, ők is élnek . .
menusgabor, 2019. február 18. hétfő, 23:00
Kötöttfogású Magyar Nagydíj - Erős mezőny a győri versenyen
által kijelölt négy pontszerző viadal egyike, és ennek is köszönhetően a sportág nagyhatalmai is jelezték válogatottjuk részvételét. A sportvezető szerint erősségét tekintve annak ellenére is mini világbajnokságnak lehet tekinteni a nagydíjat, hogy az oroszok az utolsó pillanatban visszamondták részvételüket, mert többek között iráni, török, georgiai és japán birkózók is indulnak.

Sike András szövetségi kapitány jelezte, hogy a Magyar Nagydíjjal összefüggésben komoly nemzetközi edzőtáborozás zajlik Budapesten, ahol 15 ország sportolói készülnek a hétvégi versengésre.

A hazai válogatottból az októberi, budapesti világbajnokságon győztes - a nemzeti csapat mellett edzőként dolgozó - Bácsi Péter, illetve az ezüstérmes Lőrincz Tamás és Korpási Bálint, valamint az ötödikként végzett Kiss Balázs hiányzik majd ezúttal, ám így is érmeket vár birkózóitól a szakember. Sike úgy látja, kiemelkedő eredményre leginkább a két 87 kilósnak, Lőrincz Viktornak és Szilvássy Eriknek, valamint a 72 kilóban érdekelt
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 13:31
Szombaton tartják a Csángó Bált a Millenáris parkban
A csángó magyarok hagyományos budapesti fesztiválja tizenkét óra hosszat tartó, párhuzamosan futó programokból áll. A színpadi műsort több helyszínen zajló táncház, koncertek, énektanítás és más programok követik - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a rendezvény célja a moldvai és a gyimesi csángó magyarok gazdag népművészetének és hagyományainak bemutatása. A fesztivállal szeretnének alkalmat teremteni arra, hogy a közép- és kora újkori magyar és európai kultúra számos elemét máig megőrző csángó magyarok bemutathassák viseleteiket, szokásaikat, zenéjüket és táncaikat egy színpadi műsor keretében. A műsort követő táncház pedig alkalmat teremt, hogy a közönség is részesévé válhasson e hagyományoknak.

A naptári jeles napokat bemutató, 2017-ben elindított hagyományt folytatva a XXIII. Csángó Bál 19 órakor kezdődő színpadi műsora a nyári időszakot mutatja be.

A nyári búcsújárások alkalmával - mások mellett Szent Antal Forrófalván, Péter-Pál Bákóban vagy Mária
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 07:04
Áder János felavatta a Nemzeti Táncszínház új épületét
Az államfő felidézte: csaknem 18 éve, 2001-ben a döntéshozókban felmerült, hogy a tánc közössége és közönsége Magyarországon elég nagy és erős ahhoz, hogy ez a művészeti ág ne csak "albérletben" legyen jelen a különféle színpadokon, hanem saját otthonra találjon.

"A Nemzeti Táncszínház létrejötte azt üzente: a magyar táncművészet folyamatosan olyan értéket hoz létre, amely bőven megérdemel egy önálló intézményt" - fogalmazott.

Az első idők kényszerű megoldásai és az elmúlt esztendők állandó vendégeskedése után most új korszak kezdődhet - mondta, hozzátéve: nagykorúságának esztendejében végre elkészült a nemzeti intézmény saját múltjához és hivatásához méltó játszóhelye.

A köztársasági elnök szerint az intézmény küldetése, hogy "képviseljen, teret adjon, bemutasson, elbűvöljön, neveljen és kezdeményezzen" amellett, hogy folyton fejlődő, inspiráló közeget teremtsen ott, ahol élvonalbeli, nemzetközi hírű magyar tánccsoportok adják egymásnak az öltözőajtók kilincsét.

"Olyan hely legyen,
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 19:52
Ziggy Marley-koncert lesz júliusban a Budapest Parkban
Ziggy Marley 1978-ban mindössze tízéves volt, amikor a stúdióban először figyelhette meg legendás reggae előadó édesapját lemezfelvétel közben. Később, még szintén gyerekként turnézott is Bob Marley-vel, a kingstoni One Love Peace koncerten színpadra is állt vele. Egy évvel később testvéreivel - Sharonnal, Cedellával és Stephennel - megalapította első zenekarát, a Ziggy Marley and the Melody Makerst.

Bob Marley 1981-ben elhunyt, a családi zenekar ezt követően szép pályát futott be, tíz lemezt is készített. A frontember Ziggy a kétezres évek elején szólókarrierbe kezdett, első önálló lemeze 2003-ban jelent meg Dragonfly címmel. Eddig hét stúdióalbumot készített, a legutóbbi tavaly jelent meg Rebellion Rises címmel. Ennek anyagát Ziggy maga írta, rögzítette és a producer is ő volt. Az erősen politikai hangulatú, lázadó szellemű anyagot a szaksajtó is méltatta.

A már nyolc Grammy-díjjal elismert zenésznek saját lemezcége és kiadóvállalata van, Marijuanaman címmel képregénykötete és animációs
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 11:22
100 éve hunyt el Ady Endre
100 éve HUNYT EL ADY ENDRE

Ady András Endre (Érmindszent, 1877. november 22. - Budapest, Terézváros, 1919. január 27.)

Száz éve, 1919. január 27-én halt meg Ady Endre költő, újságíró, a magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja.

A 20. század egyik legnagyobb költője elszegényedett köznemesi család sarjaként a "hepehupás, vén Szilágyban", Érmindszenten jött a világra 1877. november 22-én. A gimnáziumot Nagykárolyban és Zilahon végezte, Debrecenben jogot hallgatott, de a bohém "garabonciás" élet jobban vonzotta, ezért 1898-ban újságírónak állt, és a függetlenségi párti Debrecen című lapnál kezdett dolgozni. A cívisváros légköre fárasztotta, emiatt a mozgalmas, élénk Nagyváradra költözött, amelyet pezsgő kulturális élete miatt
menusgabor, 2019. január 27. vasárnap, 19:30
Több mint 17 millió forintot csalt ki egy férfi egy nőtől
A közlemény szerint a 63 éves férfi tavaly márciusban telefonon - álnéven bemutatkozva - azzal kereste meg a 89 éves nőt, hogy a hitközség megbízottjaként segít a megtakarítását biztonságba helyezni, mivel lehallgatják, s a pénze a bankban és otthon is veszélyben van.

A nő hitt a férfinak, és a következő napokban beváltotta értékpapírjait, kivette a bankból devizáját, és megtakarításait az útmutatásnak megfelelően - három részletben - a XIV. kerületi Fogarasi úton található parkban lévő kukában helyezte el. A vádlott a letett pénzt elvette, és telefonon mindig megnyugtatta a sértettet, hogy megtakarítása biztonságba került.

A rendőrök végül tavaly májusban, egy utcai telefonfülkénél fogták el a férfit, aki még több pénzt próbált meg kicsalni a nőtől.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen jelentős kárt okozó, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 09:51
Visszaesett a bérlői kereslet az ipari ingatlanok iránt a szakmai tanácsadók szerint
A szervezet hangsúlyozta, hogy a 105 ezer négyzetmétert meghaladó kereslet a rekordközelinek számító 2017 végi adatokhoz képest mutat jelentős visszaesést. Utóbbi - tették hozzá - a második legmagasabb érték, a bérlői aktivitás pedig szintén 2017-ben, a második negyedévben érte el a csúcsát a BRF adatai szerint.

A tavaly év végi kereslet legnagyobb részét, 44,1 százalékát a szerződéshosszabbítások adták. További 16,8 százalékot az új szerződések, 15,8 százalékot a bővülések, 23,3 százalékot pedig az előbérleti szerződések tettek ki. A vizsgált időszak 32 tranzakciójából három szerződés érte el a 10 ezer négyzetmétert. A Bilk újonnan bejelentett épületében 18 800 négyzetméterre, az East Gate Business Parkban 10 420 négyzetméterre a Prologis Park Budapestben pedig 10 070 négyzetméterre kötöttek megállapodásokat. Az átlagos tranzakcióméret 3280 négyzetméter, a nettó abszorpció 116 170 négyzetmétert volt 2018 utolsó negyedévében - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 16:21
Húsz hektáros területet vásárolt Tatabányán az Otto Fuchs
programja.

Menyhárt Tibor, az Otto Fuchs Hungary Kft. gazdasági vezetője az MTI-nek elmondta, tervezett beruházásukat segíti, hogy a NIPÜF a telekhatárig kiépíti a közműveket és az útcsatlakozást.

A társaság jelenlegi üzeme 37 ezer négyzetméteres, egy tíz hektáros területen található. A gyár közelében fekvő húsz hektáros telekre helyi szabályozás alapján 100 ezer négyzetméteres csarnok építhető.

A terület elhelyezkedésére jellemző, hogy csupán öt percre húzódik az M1-es autópálya, amelyen Budapest, Esztergom, Győr és Székesfehérvár piacai és ipari klaszterei, valamint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is egy órán belül elérhető.

A magyar leányvállalat és gyár 23 éve működik Tatabányán, vevőik közé tartozik többek között az Audi, a BMW és a Mercedes. A társaság 2017-ben 30 milliárd, 2018-ban pedig több mint 36 milliárd forintos árbevételt ért el.

Az Otto Fuchs Hungary Kft. 2016-ban jelentette be, hogy 12,8 milliárd forintos beruházással megduplázza tatabányai gyárának
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 13:51
Az erős szélben kidőlt fák, leszakadt ágak miatt hívták a fővárosi tűzoltókat
Kisdi Máté elmondta: az erős szél miatt a délutáni órákig csaknem ötven helyszínen kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét Budapesten.

Részletezte: a XIV. kerületben, az Ilosvai Selymes utcában kidőlt egy tízméteres fa, egy vezeték tartotta, a tűzoltók eltávolították a fát. A XIX. kerületben, az Udvarhely utcában is egy nagy fa okozott gondot, amely távközlési vezetéknek dőlt.

A II. kerületben, a Széher úton leszakadt egy két méter hosszú faág, a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. A XXI. kerületi Erdősor utcában egy tízméteres fa az úttestre dőlt, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A XV. kerületben, a Kőrakás parkban egy faág egy autóra szakadt, eltávolították.

A VIII. kerületben, a Szigony utcában egy épület tetején bádoglemez lógott, a tűzoltók megszüntették a veszélyhelyzetet. A II. kerületi Pasaréti úton egy társasház tetején ugyancsak bádoglemez lazult meg, amelyet kötélbiztosítás mellett eltávolítottak.

Az erős szél veszélye miatt az ország nagy részén
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 16:12
Karácsony Gergely: "ha megválasztanak, kezdeményezni fogom a Liget-projekt leállítását"
A jelölt, aki egyben a XIV. kerület polgármestere elmondta, a projekt leállítására azért van szükség, mert szerinte egy parkban építkezni "őrültség", erre inkább Budapest számos rozsdaövezeteinek egyikét tartaná jó helyszínnek.

Hozzátette, társadalmi vitát kezdeményezne arról, hogy a Városligetben már zajló építkezéseket miként "varrják el". "De azt, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városrendezési szempontból egy katasztrofálisan rossz ötletnek gondolom" - hangsúlyozta.

Elmondta, a Városliget egy 200 éves park, amelyet lehetetlen létrehozni, tönkretenni viszont nagyon is lehetséges például a megnövekedett forgalommal, amelyet az oda tervezett épületek, múzeumok generálnak.
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 08:40
Bullet For My Valentine-koncert lesz áprilisban a Barba Negrában
A különböző stílusokat vegyítő, zenéjében agresszív, gyors ütemeket dallamos refrénekkel váltogató Bullet For My Valentine az elmúlt években több sikeres koncertet adott Magyarországon: 2013-ban a soproni VOLT Fesztiválon, 2016-ban a Szigeten, tavaly pedig a Budapest Parkban.

Az 1998-ban eredetileg Jeff Killed John néven alapított együttes az elmúlt két évtizedben folyamatosan szilárdította meg helyét a keményzenei színtéren, eddigi hat stúdiólemeze több mint tízmilló példányban kelt el világszerte.

A négytagú zenekar - a jelenlegi felállásban Matt Tuck (ének, gitár), Michael Paget (gitár, vokál), Jamie Mathias (basszusgitár) és Jason Bowld (dob) - a Kerrang! magazin díjkiosztóin három egymást követő évben kapta meg a legjobb brit együttes címet. A legutóbbi lemezük tavaly jelent meg Gravity címmel.
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 10:02
1/71
Képek, videók
Fekete rózsa.jpg
pacsakute
2019. február 06. szerda, 20:03
Fekete kutyus
eva6
2019. február 05. kedd, 14:37
máriapócs_fekete madonna_
maroka
2019. február 04. hétfő, 17:34
máriapócs_fekete madonna.
maroka
2019. február 04. hétfő, 17:33
Fekete farkas.jpg
pacsakute
2019. február 03. vasárnap, 09:27
Fekete kakas.jpg
pacsakute
2019. február 03. vasárnap, 09:20
fekete-istvan.jpg
foldinefehereva
2019. január 25. péntek, 21:40
cica fekete.jpg
durcimarcika
2019. január 24. csütörtök, 16:32
Fekete kömény - Nigella s
pacsakute
2018. december 14. péntek, 22:50
01_fekete_rozsa.png
vorosrozsa66
2018. november 01. csütörtök, 01:00
Fekete ló.gif
pacsakute
2018. október 28. vasárnap, 23:08
Fekete cica
eva6
2018. október 24. szerda, 11:49
kalász istván1028.jpg
maroka
2018. október 28. vasárnap, 13:37
kalász.jpg
sz719eszter
2018. február 14. szerda, 16:00
kalász.png
chillik
2017. november 08. szerda, 12:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.