Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 18:41 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NAPTÁR - 2019. június 16.
Érdekesebb évfordulók június 16-án:

ÜNNEPEK:AZ ÖTVENHATOS VÉRTANÚK EMLÉKNAPJA - 1989. június 16-án Budapesten ünnepélyesen újratemették Nagy Imrét és mártírtársait. Az újratemetés napját akkor a nemzeti gyász és megemlékezés napjának nevezték, 2007 óta az ötvenhatos vértanúk emléknapjaként ünnepeljük. Ezen a napon emlékezünk Nagy Imrére és mártírtársaira, valamint a forradalmat követő megtorlás valamennyi áldozatára.APÁK NAPJA - Az apák megünneplését az Egyesült Államokban kezdeményezték a 20. század elején. Június harmadik vasárnapján tartják.

JÚNIUS 16-ÁN TÖRTÉNT:1850. Kossuth Lajos az emigrációból ismertette a Duna menti népekre vonatkozó konföderációs tervét.1885. Megalakult az Újpesti Torna Egylet (ÚTE).1911. New York államban bejegyezték az IBM számítástechnikai céget, eredetileg Computing-Tabulating-Recording Company (CTR) név alatt.1919. Eperjesen kikiáltották a Szlovák Tanácsköztársaságot, amely július 7-én elbukott. (100 éve)1944. Budapest polgármestere, Farkas Ákos kiadta azt a
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 08:01
Pénteken véget ér a tanév, kezdődik a vakáció
előretörő készségfejlesztő táborok kerültek, míg őket a katonai és honvédelmi- és a kalandtáborok követik a ranglistán. Érdekes újdonság, hogy egyre több Magyarországon a meghökkentő témájú, vagy extrém tábor, amelyekre a kereslet is folyamatosan nő.A földrajzi eloszlásban a vezető pozíciót, az előző évihez hasonlóan, továbbra is Veszprém megye birtokolja, míg a dobogó további két fokát Pest és Fejér megyék foglalják el. Továbbra is elmondható, hogy a napközis táborok legnagyobb koncentrációja Budapesten figyelhető meg, míg általánosságban kijelenthető, hogy a nagyobb városokban, megyeszékhelyeken a napközis, a kisebb településeken és környékükön az ott alvós táborok viszik a prímet.

Várja táboraiba a Magyar Honvédség is a honvédelem és a katonai élet iránt érdeklődő gyerekeket, fiatalokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) korábban az MTI-vel. Idén 72 táborban csaknem 2200-an vehetnek részt.A június közepétől tematikusan megszervezett, többségében ötnapos táborokban
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:32
Ne hazudj
tartani.

Elmondása szerint óriásira nőtt a forgalom a Balkánon - jönnek a migránsok - ezért is szükséges a több száz milliárdos fejlesztés, hiszen anélkül lerohannának bennünket a Soros-féle álcivilek által szervezetten ideküldött idegenek. A kórházfejlesztések bejelentése továbbra is várat magára, de mi türelmesek vagyunk.

2020-ban minden eddiginél több pénzt fordít a kormány a biztonságra - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd kiemelte: a 2020-as költségvetés fókuszában a családvédelmi akcióterv áll, ezért is hívják a “gyermeket nevelő magyar családok költségvetésének". A jövő évi büdzsé ugyanakkor jelentős gazdaságvédelmi akciótervet is tartalmaz, hogy minden eshetőségre felkészülve megőrizzék a magyar gazdaság eredményeit.

Németh Szilárd mindemellett rámutatott arra, hogy a gazdaság és családok további növekedésének alapja a biztonság. A magyar
kirscha, 2019. június 09. vasárnap, 18:24
EBP: 1,61 milliárd forintból fejleszthet a Vasútegészségügyi Nonprofit Kft.
endoszkópos vizsgálóhelyiségeket alakítanak ki, valamint a terv része, hogy a különböző sebészeti ellátások egy helyre kerüljenek - ismertette.

Szigeti Szabolcs egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy 2010 óta 500 milliárd forintért hajtottak végre egészségügyi fejlesztéseket országszerte, azonban az uniós forrásokat a közép-magyarországi régióra nem lehetett felhasználni.

Ezért döntött úgy a kormány 2017-ben, hogy az Egészséges Budapest Program keretében 700 milliárd forint hazai forrásból elindítja a központi régió fejlesztését. 58,6 milliárd forintot költenek 32 szakrendelő megújítására - mondta. A program része a centrumkórházak és társkórházak fejlesztése is - tette hozzá.

Ismertetése szerint az EBP-ből eddig felhasznált 200 milliárd forintból 21,7 milliárdot orvostechnikai eszközöket vásároltak, 3,8 milliárd forintból pedig 19 nagyértékű diagnosztikai műszereket vásároltak a régió egészségügyi intézményei számára. Ezzel -
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 15:15
Muaythai képzésen vesznek részt a magyar katonák Budapesten
A többnapos képzés hivatalos megnyitója szerdán volt Budapesten, a zuglói Thai Box Akadémián.

Jakkrit Srivali thai nagykövet beszédében köszönetet mondott a Honvédelmi Minisztériumnak, a Magyar Honvédség Parancsnoksága kiképzési csoportfőnökségének képviselőinek, valamint a zuglói Thai Box Akadémia tulajdonosának Czinke Gábornak, hogy ismét megrendezték a képzést.

A thai külügyminisztérium képviseletében Chaisiri Anamarn beszédében azt hangsúlyozta, büszkék arra, hogy a muaythai roadshowjukat Magyarországra is elhozhatják. Úgy értékelt ez a sport hozzájárulhat a Magyarország és Thaiföld közötti barátság erősítéséhez.

Mint elmondta, a muaythait eredetileg háborúkban alkalmazták, sok évszázadon át fejlődött a sport. Kiemelte: a muaythai nem brutális erőről szól, sokkal inkább önvédelmi technikák elsajátításáról, amelyeket bármilyen korosztály elsajátíthat, férfiak és nők egyaránt.

Azt mondta: a muaythai Thaiföld ajándéka a világnak. Azon dolgoznak, hogy olimpiai sportág is legyen -
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 11:21
Költségvetés - Több mint 100 milliárddal több jut honvédelmi kiadásokra jövőre
fel.

Civil szervezetek hadisírgondozással, hadisírkutatással kapcsolatos tevékenységének támogatására 12 millió forint a keret. A hadigondozásról szóló törvényt végrehajtó közalapítvány működéséhez 14 milliárddal forinttal járul hozzá a HM.

A javaslat szerint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat 22 milliárd forinthoz jut a honvédelmi költségvetésből.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ működési költségeire több mint 42 milliárd forint juthat a honvédelmi tárca keretéből. Mindezen felül a budapesti Honvédkórház számára 267 millió forintos beruházási forrást is terveztek a költségvetésbe. Ezek mellett az MH Egészségügyi Központjánál 30 milliárdos bevétellel is számolnak jövőre.

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 488 millió forintot kap a honvédségi keretből.

A Honvédelmi Sportszövetség támogatására jövőre több mint 1,2 milliárd forintot biztosítanak.

A javaslat szerint a honvédelmi illetményalap 2020 januárjától is 44 600 forint lesz.

A
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 21:02
1999-2006-2008-ban miért nem tiltakoztatok bal-liberál atv.h
térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet:
furaila, 2019. május 16. csütörtök, 16:12
Első alkalommal tartottak honvédelmi és rendvédelmi napot Csepelen
közelmúltban két egytonnás éles bombát kiemeltek Csepel és Budafok között a Dunából, majd hatástalanították és elszállították azokat.

Ahhoz, hogy öt-hat kilométeres sugarú körben az ott élő 3500 ember és a csepeli gyárakban dolgozó több száz munkás biztonságát garantálják, mintegy kilencszáz embernek - katonáknak, rendőröknek, polgári védelmiseknek és hivatalnokoknak - kellett a több hónapos előkészítő munka során összefogni - mondta az államtitkár.

György István fővárosi kormánymegbízott, a budapesti védelmi bizottság elnöke a társszervek közti együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Rámutatott: Magyarországon eltelt több évtized, amikor katonának vagy rendészeti dolgozónak lenni nem jelentett igazán komoly presztízst. Ezért a kormánymegbízott szerint "vissza kell hozni" a területen dolgozók iránti tiszteletet.

Az első alkalommal megtartott csepeli honvédelmi és rendvédelmi napra a honvédség mellett a társszervek is bemutatókkal készültek. Megtekinthető a NATO 70 éves és a magyar
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 11:01
Németh Szilárd: a sport, az egészség és a honvédelem összefonódik
Németh Szilárd azt mondta: fizikai és mentális jóllét nélkül az ember nem tud eredményesen működni, s nem lehet eredményes a társadalom sem.

Kifejtette: a mai magyar katona-egészségügynek komoly múltja van, az egy idős a Magyar Honvédség létrejöttével. A terület "motorja" a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK), legnagyobb szervezeti egysége a budapesti Honvédkórház.

Az intézmény a katonai hagyományaira építve és azokat megtartva fejlődött egy modern, az orvostudomány legújabb vívmányait a betegellátásban, a kutatásban és az oktatásban egyaránt hasznosító korszerű kórházzá. Az MH Egészségügyi Központ a polgári lakosság egészségügyi ellátása mellett végrehajtja a katona-egészségügyi feladatokat is - ismertette az államtitkár, hozzátéve: a sokrétű feladatokhoz jó szakemberek is kellenek, az MH EK-ban pedig a legjobbak dolgoznak.

Szólt arról, hogy a katonák a haza biztonságát és az emberek testi épségét is szavatolják. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a katona képéhez egy sportos,
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 11:19
Jékely Zoltán versei
JÉKELY ZOLTÁN VERSEI


Jékely Zoltán (Nagyenyed, 1913. április 24. - Budapest, 1982. március 20.) magyar író, költő, műfordító, könyvtáros, Áprily Lajos fia. 2000-ben a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagjává választotta.

Jékely Zoltán összegyűjtött versei

AZ ALKONYAT

Az alkonyat a legtisztább zene,
az alkonyat a legszebb épület;
meghallhatod, ha nincsen is
menusgabor, 2019. március 25. hétfő, 20:00
Eltemették vitéz nemes békei Koós Ottó alezredest
hadműveleti területre, ahol októberben szovjet hadifogságba esett az Ungvár melletti Árok községben. A katonai bíróság mint egy megszálló és partizánvadász alakulat parancsnokát koholt vádak alapján 25 évi, javító-nevelő munkatáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélte 1950. december 30-án.

Megjárta a sztálingrádi és a szverdlovszki lágereket, 1955. november 20-án adták át a magyar igazságügyi szerveknek, akik szintén börtönbe vetették. 1956. október 8-án - 4364 nap fogság után - szabadult a budapesti gyűjtőfogházból.

Vitéz nemes békei Koós Ottó ludovikás bajtársaihoz hasonlóan megtűrt, másodrendű állampolgárként élt a kádári Magyarországon, s egészen a rendszerváltozásig megfigyelés alatt állt. Rendfokozatát 1991. március 15-én kapta vissza Für Lajos honvédelmi minisztertől, egyúttal őrnaggyá, majd alezredessé léptették elő. A rendszerváltozás után huszonegy kitüntetéssel ismerték el helytállását és közéleti tevékenységét, ezek közül kiemelkedik a Vitézi Rend tiszti keresztje, az Aranykor
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 14:32
Mansfeld Péterre emlékeztek kivégzésének 60. évfordulóján
Csepel díszpolgárává nyilvánították. A kitüntető címet csütörtökön Wittner Mária vette át Borbély Lénárdtól (Fidesz-KDNP), a kerület polgármesterétől.

Mansfeld Pétert 1959. március 21-én, néhány nappal 18. születésnapjának betöltése után végezték ki. Az 1956 utáni megtorlások legfiatalabb áldozatát a rendszerváltás után, 1990-ben rehabilitálták, az Új köztemető 301-es parcellájában temették újra, neve a megtorlások embertelenségének jelképévé vált.

Mansfeld Péter 1941. március 10-én született Budapesten. Az általános iskola után esztergályos ipari tanuló lett Csepelen, ahol megtanult gépkocsit vezetni, és a szakma legjobb ipari tanulója versenyen a második lett, később a MÁVAG-ba helyezték át.

Mansfeld Péter 1996-ban posztumusz Magyar Örökség kitüntető címben részesült, 2002-ben avatták fel emléktábláját egykori csepeli iskolájában, Poznanban és Csepelen utcát neveztek el róla. A budapesti I. kerületben, a Szabó Ilonka utcában áll a Melocco Miklós által készített emlékműve, a II. kerületi, Gül
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:52
1/95
Képek, videók
Búcsú Nagy Imrétől
lacipecsenye
2012. február 18. szombat, 15:44
Jurij Andropov, Nagy Imre
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:09
Nagy Imre 1989 ujratemeté
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:30
Nagy Imre.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:52
20130702--nagy-imre.jp g
agica2004
2013. július 08. hétfő, 12:36
Nagy Imre unokájáva.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:24
Nagy_Imre szobornál.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:56
Nagy Imre szobornál.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:56
Nagy Imre-emlékezés.jpg
agica2004
2011. június 21. kedd, 12:10
Nagy Imre 1956.jpg
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:55
nagy_imre20070510.jpg
ircsike36
2011. január 23. vasárnap, 18:57
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.