Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:03 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Varga Mihály: Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíti, hogy tagja az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Ba
A Pénzügyminisztérium (PM) hétfői közeménye szerint Varga Mihály a találkozót követően hozzátette, a magyar vállalkozások a jövőben egyebek mellett az AIIB infrastruktúra-fejlesztési és vízügyi projektjeiben kaphatnak kiemelt szerepet.

Az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank a világ egyik legmeghatározóbb, közelmúltban létrehozott fejlesztési bankja, amely már több mint 8 milliárd dollár értékben finanszírozott beruházásokat - mondta a pénzügyminiszter, aki azt is kiemelte, hogy a bank képviselői elsősorban a magyar cégek külföldi terjeszkedésében erősítenék az együttműködést, de felmerült egy budapesti regionális iroda megnyitásának lehetősége is. Az AIIB által finanszírozott fejlesztések támogatják a magyar export bővülését, továbbá hozzájárulnak az új selyemút-koncepció megvalósításához - mondta Varga Mihály a közlemény szerint.
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 17:52
Megújul a filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága
Valan című, Erdélyben forgatott thriller és a Seveled című romantikus vígjáték.

Káel Csaba a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakán végzett Makk Károly osztályában, mesterei Fábri Zoltán, Szabó István, Ragályi Elemér és Illés György voltak. Rendezőként jegyzi a 2002-ben bemutatott nagyszabású Bánk bán operafilmet, számos tévéjátékot, rövidfilmet, reklámfilmet és portréfilmet készített. 2011 óta a Müpa vezérigazgatója, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja, érdemes művész, Budapest kulturális és turisztikai nagykövete. Kitüntették Nádasdy-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, emellett a Francia Becsületrend lovagja - olvasható a közleményben.

Kálmán András jogász, médiaszociológus. A mozgóképszakma szinte minden gyakorlati ágában dolgozott: volt a Magyar Televízió programszerkesztője, képi és hangutómunka-stúdiók vezetője, de a legtöbbet filmforgalmazóként tevékenykedett: moziüzemeltetőként, DVD-kiadóként. Filmipari tapasztalatát és jogi végzettségét a szerzői
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 15:12
Labdarúgó NB I - A 11-16. forduló kezdési időpontjai
Az OTP Bank Liga 11-16. fordulójának menetrendje:

11. forduló:

november 2., szombat:Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 14.30Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 17.00Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 17.00ZTE FC-MOL Fehérvár FC 17.00Debreceni VSC-Paksi FC 17.0012. forduló:

november 9., szombat:ZTE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00Kaposvári Rákóczi FC-MOL Fehérvár FC 17.00Puskás Akadémia-Újpest FC 17.00Paksi FC-Kisvárda Master Good 17.00Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 19.30

november 10., vasárnap:Debreceni VSC-Ferencváros 17.15

13. forduló:

november 23., szombat:Budapest Honvéd-Paksi FC 17.00Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi 17.00Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 17.00MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia 17.00Újpest FC-Diósgyőr VTK 19.30

november 24., vasárnap:Ferencváros-ZTE FC 18.00

14. forduló:

november 30., szombat:Puskás Akadémia-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00Paksi FC-Újpest FC 17.00Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 17.00ZTE
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 14:02
Mága Zoltán hegedű virtuóz adott koncertet. 2019.10.12
jótékonysági koncertsorozatát református, evangélikus és katolikus templomok, katedrálisok mellett eljuttatta Zsinagógákba is, és minden egyes koncerten - a karitatív események megrendezése és adománygyűjtés mellett - magánadományt is felajánlott, így több mint 50 millió forinttal segítette főként a beteg gyermekek gyógyulását és életmentő orvosi kezelését, valamint roma és nem roma gyermekek oktatását.
*
-FOGYATÉKKAL ÉLŐ ISKOLÁSOKNAK ÉPÍT JÁTSZÓTERET GAZDAGRÉTEN MÁGA ZOLTÁN
A XI. kerületben, a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia-templomban szintén az oktatást segítve szervezték a péntek esti hangversenyt. Dr. Szederkényi Károly Miklós címzetes prépost, esperes, a katolikus templom plébánosa köszönetet mondott Mága Zoltánnak, hogy a jótékonysági koncertjét templomukba is eljuttatta, és így az Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolát segíthetik. Templomuk nevére utalva az esperes úgy fogalmazott: az emberi képzetben és a művészetben az angyalokat
maroka, 2019. október 13. vasárnap, 22:03
Előadótermet neveztek el Demján Sándorról a Budapesti Gazdasági Egyetemen
alá a Demján Sándor Alapítvány és a BGE a Vállalkozásfejlesztési Kutatói Ösztöndíj létrehozásáról.

Az oktatóknak szóló ösztöndíjjal támogatják a hazai vállalkozásfejlesztés tudományos kutatását, oktatását, a kis és középvállalkozói (kkv) szféra fejlődését, az egyetemi hallgatók vállalkozási hajlandóságát, Demján Sándor vállalkozó életművének megjelenítését az oktatásban. A következő tanévtől huszonnégy hónapra havi 150 ezer forintot lehet pályázat útján elnyerni kutatásra.

Demján Sándor a Budapesti Gazdasági Egyetem jogelődje, a Felsőfokú Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola diákja volt.

Az ünnepségen Demján Lídia, Demján Sándor özvegye visszaemlékezett arra, hogy mindketten a BGE jogelődjénél tanultak, 1962-ben itt ismerkedtek meg. Férje mindig büszke volt családjára, munkájában pedig realista volt, és egyben álmodozó is, mindent megtett céljai megvalósításáért, munkatársaival csapatszellemben dolgozott - mondta.

Valastyán Pál, a Demján Sándor Alapítvány kuratóriumi elnöke azt
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:52
Hetedik alkalommal rendezik meg a PénzSztár versenyt
négyfős csapat jelezte részvételi szándékát az október 7-i jelentkezési határidőre. Az idei versenybe több száz középiskola kapcsolódott be, a csapatok között 939 magyarországi, 49 erdélyi, 28 vajdasági és 32 felvidéki.

Az október 10-én és 17-én tartandó kétfordulós előselejtező eredménye alapján dől majd el, hogy melyik 5-5 magyarországi és külhoni csapat kerül be a helyszíni fordulókba. Az országos döntő december 10-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz - ismertette.

Puskás András, a főtámogató Budapest Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a pénzintézet elkötelezett a pénzügyi kultúra fejlesztése iránt, már negyedik alkalommal támogatják a versenyt. A nyertes csapat minden tagját a Budapest Bank 100 ezer forinttal díjazza.

Sinkáné Csendes Ágnes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója elmondta: az adóhatóság stratégiai célja, hogy kialakítsa és megerősítse az új generáció tagjaiban az adótudatosságot. Idén elkészül a középiskolásokra is fókuszáló adótudatossági stratégiai
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:14
Egy hét múlva kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019
szekcióban több mint 80-an tartanak majd előadást, emellett a rendezvény margóján további tizenhat kísérő esemény várja az érdeklődőket a helyszínen.

A rendezvény programjában kiemelt figyelmet kap a víz értéke, a vízkészletekre nehezedő nyomás és a tömeges migráció közötti összefüggések, valamint a tudomány és a technológia lehetőségei és szerepvállalása a közelgő vízválság elkerülésében.

A nemzetközi találkozó a figyelemfelkeltés mellett cselekvésre is buzdít, ezért a konferencia zárásaként Budapest Felhívás címmel nyolc pontban fogalmazzák majd meg a javaslatokat a vízzel kapcsolatos kihívások kezelésére - mondta Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára, az eseményt előkészítő tárcaközi bizottság elnöke a közleményben. A rendezvényt október 17-én délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszéde zárja.

A konferencia részeként "Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások" címmel megrendezett vízipari
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 16:21
Ma kezdődik az Orosz Zenei Fesztivál
A Szabó Marcell zongoraművész által alapított programsorozat idén hat orosz zeneszerző munkásságát öleli fel, a koncerteknek Budapesten a Zeneakadémia, a Szent István-bazilika és az Orosz Kulturális Központ, Debrecenben a Kölcsey Központ és a Református Nagytemplom ad otthont.A fesztiválon több programmal emlékeznek meg Muszorgszkij születésének 180. évfordulójáról, előadás lesz az életéről és levelezéséről, elhangzanak részletek az Egy kiállítás képei című műből, operáiból pedig filmvetítést tartanak az Orosz Kulturális Központban.

Prokofjev zenekari darabjai közül az I. Zongoraverseny szólal meg, emellett Glinka kamaradarabjai, Rimszkij-Korszakov dalai és Szkrjabin zongoraművei is a középpontba kerülnek. A fesztivál egyik fénypontjaként Csajkovszkij Vesperását hallhatja a közönség a Szent István-bazilikában. A fesztivál meghívására fellép egy orosz guszliegyüttes is, amelynek tagjai tradicionális pengetős hangszereikkel bepillantást engednek az orosz népzenébe.

Lukácsházi Győző
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 07:04
Labdarúgó NB II - Győzelmével második a Budafok
A budafokiak két ponttal követik az éllovas MTK-t, és egy ponttal gyűjtöttek többet, mint az őket követő Csákvár, ETO FC Győr, Siófok hármas. Az öt együttes közül a csákváriak és a siófokiak tíz mérkőzést játszottak, a többiek tizenegy találkozón vannak túl.

Merkantil Bank Liga NB II, 12. forduló:Budafoki MTE-Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (1-0)BFC Siófok-FC Ajka 2-2 (0-1)Aqvital FC Csákvár-Dorogi FC 2-1 (0-0)Gyirmót FC Győr-Duna Aszfalt TLC 1-0 (1-0)Szeged-Csanád Grosics - Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (1-0)Szolnoki MÁV FC-Soroksár SC 1-2 (1-0)

korábban:Vác FC-MTK Budapest 1-3 (1-1)Budaörs-WKW ETO FC Győr 2-2 (1-1)Kazincbarcika-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

Az állás: 1. MTK 24 pont/11 mérkőzés, 2. Budafok 22/11, 3. Csákvár 21/10
velemenyezd, 2019. október 06. vasárnap, 19:12
Labdarúgó NB I - A címvédő Ferencváros nem bírt a Honvéddal
OTP Bank Liga, 8. forduló:Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-0--------------------------------------Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3616 néző, v.: Andó-Szabó

sárga lap: Nagy G. (30.), Lanzafame (50.), Uzoma (69.), illetve Blazic (16.), Ihnatenko (62.), Civic (92.)

Honvéd:

-------Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Nagy G., Vadócz (Gazdag, 67.), Banó-Szabó (Kesztyűs, 75.), Aliji - Ben-Hatira (Moutari, 86.), Lanzafame

Ferencváros:

------------Gróf - Botka, Blazic, Frimpong, Civic - Ihnatenko, Leandro (Sigér, 25.) - Varga R., Isael (Zubkov, 71.), Nguen (Boli, 84.) - Szihnyevics

Szerhij Rebrov, a vendégek mestere hét helyen változtatta meg a kezdőcsapat összeállítását a csütörtöki, vesztes Európa-liga-mérkőzéshez képest.

A küzdelmes, de csupán közepes színvonalú első félidőben a Ferencváros próbált irányítani, ám játékából hiányzott a ritmus, így nem tudott kapura veszélyes lenni. A Honvéd jól védekezett, de támadásai során pontatlan volt, emiatt a megszerzett labdákkal
velemenyezd, 2019. október 06. vasárnap, 18:11
Labdarúgó NB II - Nyert az MTK, döntetlent játszott a Győr
A listavezető előnye három pontra nőtt a második győri ETO-val szemben, amely idegenben 2-2-t játszott a Budaörssel.

Tizenegyedik mérkőzésén a második győzelmét aratta az előző idényben még élvonalbeli Haladás, amely a Kazincbarcika vendégeként győzött.

Merkantil Bank Liga NB II, 12. forduló:

--------------------------------------Vác FC-MTK Budapest 1-3 (1-1)Budaörs-WKW ETO FC Győr 2-2 (1-1)Kazincbarcika-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

később:Aqvital FC Csákvár-Dorogi FC 17.00Szolnoki MÁV FC-Soroksár SC 17.00Szeged-Csanád Grosics - Békéscsaba 1912 Előre 17.00BFC Siófok-FC Ajka 17.00Gyirmót FC Győr-Duna Aszfalt TLC 17.00Budafoki MTE-Nyíregyháza Spartacus FC 17.00
velemenyezd, 2019. október 06. vasárnap, 17:22
Az E.ON vételi ajánlatot tett az Elmű és az Émász részvényeire
A Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt. arról tájékoztatta részvényeseit és a piaci szereplőket, hogy pénteken kézhez vette az E.ON Hungária Zrt.-nek az Elmű valamennyi részvényese számára tett, nyilvános vételi ajánlatát, amely a társaság által kibocsátott, egyenként 10 000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvények megvásárlására irányul. Az ajánlati ár 34 585 forint részvényenként.

Az Elmű azt is bejelentette, hogy az E.ON Hungária megszerezte a társaság egyenként 10 000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvényeinek 27,25 százalékát.

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. szintén arról tájékoztatott, hogy pénteken kézhez vette az E.ON Hungária Zrt.-nek az Émász valamennyi részvényese számára tett, nyilvános vételi ajánlatát, amely a társaság által kibocsátott, egyenként 10 000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvények megvásárlására irányul. Az ajánlati ár 31 701 forint részvényenként.

Az Émász azt is bejelentette, hogy az E.ON Hungária megszerezte a társaság
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 17:42
1/442
Képek, videók
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:46
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 04.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 05.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 06.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 07.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:43
beruház 9.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 8.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 7.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 6.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 5.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 4.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 3.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
Beruház 2.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.