Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 21:09 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten
lazításra.

A horvát állam továbbra is vissza szeretné vásárolni az INA-t. Tomislav Coric horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszter újságíróknak elmondta, hogy a Lazard tanácsadó cég június 10-ig készül el az előzetes becslésekkel, illetve az értékeléssel, ezt követően a kormány érdemi döntést hozhat az ügyben. Korábban április közepére ígérték az ajánlatot, azonban a koronavírus-járvány kitörése, illetve egyéb okok miatt nem sikerült időben elkészülni.

A héten bejelentették, hogy a Budapest Bank is csatlakozik az MKB Bank és a Takarékbank között nemrég létrejött együttműködéshez, a távlati cél a három pénzintézet egyesülésével egy új bankcsoport létrehozása, mely az OTP mögött a második legnagyobb szereplő lenne. A Magyar Bankholding Zrt. leendő vezérigazgatója Vida József lesz.

A héten az OTP-részvények ára 6,69 százalékkal emelkedett, pénteken 10 370 forinton zárt a papír, heti forgalma meghaladta az 53,82 milliárd forintot.

A Richter 0,74 százalékkal erősödött, a hét utolsó
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 07:10
Jégkorong Erste Liga - Ismét Hetényi Zoltán lett a szezon legjobb kapusa
A magyar szövetség honlapja pénteken közölte: a DEAC játékosa az alapszakaszban 93,3 százalékkal védett, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen.

A legjobb hátvéd díját az FTC-Telekommal bajnok Jere Pulli kapta. A finn védőnek ez volt az első idénye a ligában. A csatárok között a szintén megosztott aranyérmes Csíkszeredai Sportklub kanadai játékosa, Joshua Shalla diadalmaskodott. A 28 éves csatár az alapszakasz assziszt- és pontlistáját az első helyen zárta: 34 meccsen 28 gól és 39 gólpassz volt a termése. A posztonkénti elismerések a liga vezetőedzőinek szavazatai alapján dőltek el.

A főszponzor Erste Bank - a korábbi évekhez hasonlóan - ezúttal is "Higgy Magadban" különdíjakkal jutalmazta az idény kiemelkedő játékosait, akikre a liga csapatai jelölhettek. Az év felfedezettje Szűcs István (Hokiklub Budapest), míg az év legsportszerűbb játékosa Léránt René (DEAC) lett, Azari Zsolt (Dunaújvárosi
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 19:01
A Városházán köszöntötték a Budafoki MTE élvonalba jutott futballcsapatát
"A közösségépítésben fontos szerepe van a sportnak, a kerület sportéletének ékköve pedig a futballcsapat" - jelentette ki Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki szerint a kitartás volt a siker kulcsa.

A politikus egyúttal - friss hírként - jelezte, hogy a két feljutó együttes külön kormányzati támogatást kap.

Karsay Ferenc polgármester beszédében szintén a közösségépítés szerepét hangsúlyozta, amelynek szerinte új dimenziót adott a 108 esztendős egyesület NB I-be jutása. Éppen ezért az önkormányzat stratégiai megállapodást kötött a klubbal az ünnepi eseményen.

Az ausztráliai Melbourne-ben élő Bélteky Róbert tulajdonos levélben üzent. Felidézte, szerepvállalása úgy kezdődött, hogy hat éve, a Széchenyi Fürdőben beszélgetett Jakab Jánossal, a BMTE tiszteletbeli elnökével. Azóta a negyedosztályból feljutott a csapat az élvonalba, három éve pedig elődöntőt játszott a Magyar Kupában. Az általa csodának nevezett feljutás titka szerinte az volt, hogy hittek az álmaikban.

Az ünnepségen
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 15:11
Párbeszéd: ne engedélyezzék a Budapest Bank, a Takarékbank és az MKB fúzióját!
A párt szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: élnek a gyanúval, hogy ezek a bankok arra szolgálnak, hogy finanszírozzák a Nemzeti Együttműködés Rendszerének gazdasági érdekköreit. Barabás Richárd hozzátette, az állam korábban dotálta ezeket a bankokat, ezért felmerül a kérdés, hogy ki és mikor fogja visszafizetni ezeket a pénzeket.

A politikus bejelentette, Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert arra kérik, számoljon be arról, hogy milyen hatástanulmányok és kockázatkezelési stratégiák alapján merült fel a "szuperbank" létrehozásának ötlete.
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 13:12
Fürjes: hamarosan dönt az Országgyűlés a városi otthonteremtési program elindításához szükséges törvényjavaslat
Fürjes Balázs felidézte, a kormány által elfogadott program célja, hogy ösztönözze a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését.

Az államtitkár elmondta: a jövő héten megkeresik a budapesti önkormányzatok és a vidéki városok polgármestereit, hogy településükön melyik területeket javasolják akcióterületként kijelölni, ahol a lakások 5 százalékos általános forgalmi adója és az egyszerűsített szabályok érvényesülnek. Felveszik a kapcsolatot az érintett szakmai szervezetekkel is - tette hozzá.

A törvényjavaslat elfogadása után hamarosan megjelenik a kormányrendelet, amelyben kijelölik az első akcióterületeket. A kormány célja, hogy a lehető legtöbb településen legyenek kijelölt rozsdaövezetek és minél több lakásprojekt indulhasson - hangsúlyozta Fürjes Balázs.

Az államtitkár kiemelte, ösztönözni kívánják a megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások építését, továbbá építőipari munkahelyek teremtését és megőrzését, valamint a leromlott állapotú városi rozsdaövezeti
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:10
Labdarúgó NB I - Mind a hat hétvégi bajnokira beengedik a szurkolókat
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a "szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett", amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket, ennek megfelelően az élvonalbeli futballbajnokság találkozóira is visszatérhetnek a szurkolók.

A 26. forduló nyitómérkőzésen a Kaposvár a Zalaegerszeget fogadja, a pénteken 20 órakor kezdődő találkozót ugyancsak nézők előtt rendezik, ám további részleteket nem közölt honlapján a vendéglátó somogyi klub.

Szombaton a Kisvárda az Újpestet, a DVTK a Mezőkövesdet, míg a Paks a MOL Fehérvárt látja vendégül. A Kisvárda honlapján kiemelte: a kormányrendelet értelmében minden negyedik székre ülhetnek majd szurkolók. A klub első körben a bérleteseknek biztosít lehetőséget, ezt követően a még megmaradt ülőhelyek számának ismeretében ad újabb tájékoztatást.

"A DVTK természetesen megnyitja a stadion kapuit, mert mi rendelkezünk az ország egyik legjobb és legnagyobb szurkolótáborával" - idézte a miskolci klub
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 16:51
MKB-vezérigazgató-helyettes: erős első negyedévet zárt az MKB csoport
Hozzátette: a mélypontot március vége jelentette, márciusban azonban gyorsan és hatékonyan igazították a működésüket a járvány miatt megváltozott körülményekhez, kihívásokhoz.

A csoport korrigált konszolidált adózás utáni eredménye 7,9 milliárd forint volt idén az első negyedévben, 5,5 milliárd forinttal, 230 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A bruttó bevétel 56,3 százalékkal 17,4 milliárd forintra nőtt, ez összhangban van a menedzsment várakozásaival.

Az ügyfélportfólió gyors növekedésének köszönhetően a mérlegfőösszeg 5,8 százalékkal 2029,9 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest. A saját tőke enyhén csökkent, 188,6 milliárd forintra a tavaly év végi 198,5 milliárd forintról - ismertette.

Az első negyedévben a működési költség a szigorú költség kontrollnak köszönhetően mérsékelten, 3,2 százalékkal 9,9 milliárd forintra nőtt.

A negyedévi hitelállomány bővülés (+8,62 százalék ) hátterében elsődlegesen a vállalati hitelek növekedése
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 12:41
BÉT - Mérsékelt emelkedéssel indulhat a kereskedés
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, hogy a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is pozitív, a mérsékelten emelkedő nyitást követően azonban a keddi, nagyobb emelkedés után elképzelhető egy profitrealizálási hullám a Budapesti Értéktőzsdén a nap további részében.

Rámutatott arra, hogy az OTP árfolyama kedden áttörte a 10 ezer forintos szintet, mely már támaszként funkcionál.

A Mol grafikonján továbbra is érdemes figyelni a 2 ezer forintos támaszra, mert egyelőre nem távolodott el érdemben az árfolyam onnan, de, ha a következő időszakban ez alá gyengül a papír, jelentős tér nyílhat lefelé.

A Richter a 6800 forintos szinttől el tudott rugaszkodni, a következő rövid távú ellenállás 7 ezer forintnál található, azonban továbbra sem zárható ki egy negatív korrekciós hullám.

A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 380-400 forintos szintek között mozoghat.

A piacot is befolyásoló események közül Varga Zoltán
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 08:31
Mager Andreát bízta meg a kormány a Budapest Bankban lévő többségi állami tulajdon megszüntetésével
A Budapest Bank Zrt. (BB) kedden jelentette be, hogy csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB) stratégiai együttműködéséhez, amelyben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő.

Mager Andrea tájékoztatása szerint az MTB és az MKB stratégiai együttműködéséhez történő csatlakozás lehetővé teszi, hogy a Budapest Bank vonatkozásában a magyar állam valamennyi célja megvalósulhasson. Amennyiben az együttműködő partnerek tárgyalásai sikeresek lesznek, akkor a hazai bankrendszer konszolidációja révén erősödhet a verseny a hazai pénzügyi szektorban, valamint a pénzintézeti szektor ötven százalékának magyar tulajdonban tartása válságállóbb pénzügyi rendszert és magasabb hitelezési aktivitást eredményezhet - fejtette ki.

Hozzátette: nem elhanyagolható az sem, hogy a három pénzintézet között meglévő szinergiák kiaknázásával komoly értéknövekedés érhető el, ugyanis létrejöhet egy olyan univerzális nagybank,
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:03
A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez
alá szándéknyilatkozatot egy közös pénzügyi holding társaság létrehozásáról, amelyhez kedden csatlakozott a BB.

A pénzintézetek a Magyar Bankholding Zrt.-t három egyenlő tulajdonrésszel alapítják meg.

A Takarékbank, az MKB és a BB összesen csaknem 1,9 millió ügyfelet szolgál ki, a hazai bankfiókhálózat közel felét, több mint 920 fiókot működtetik, együttes mérlegfőösszegük megközelíti az 5800 milliárd forintot, amivel Magyarország második legnagyobb bankcsoportjává válhatnak - írták.

A Budapest Bank jelentős lakossági, mikro- és kkv-portfóliója jól illeszkedik a Takarék Csoport és az MKB Csoport ügyfélköréhez, mindenekelőtt a lakossági személyi kölcsönök, hitelkártyák, áruhitelek és gépjármű lízing terén elfoglalt piaci pozíciója, valamint a mikro- és kkv-szektorra szabott standard hitelei révén erősítheti a stratégiai együttműködést. A Budapest Bank csatlakozásával nagyobb piaci jelenlét és versenyképesebb fellépés lehetősége nyílhat meg a résztvevők számára, ami jobban szolgálhatja a
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:03
Élő tv-sportközvetítések - Kedd, szerda
május 26., kedd:

----------------

M4 Sport18.00: Labdarúgás, Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó, MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC

21.00: Labdarúgás, Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó, Budapest Honvéd-MTK Budapest

Sport 113.45: Lóverseny, Kincsem+17.45: Labdarúgás, német bajnokság, Borussia Dortmund-Bayern München20.30: Labdarúgás, német bajnokság, Eintracht Frankfurt-Freiburg

Sport 220.30: Labdarúgás, német bajnokság, Bayer Leverkusen-Wolfsburg

május 27., szerda:

------------------

M4 Sport20.00: Labdarúgás, OTP Bank Liga, Újpest-Ferencváros

Sport 118.15: Labdarúgás, német bajnokság, RB Leipzig-Hertha BSC20.30: Labdarúgás, német bajnokság, Union Berlin-Mainz

Sport 213.45: Lóverseny, Kincsem+20.30: Labdarúgás, német bajnokság, Fortuna Düsseldorf-Schalke 04
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 08:10
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
nyújtandó támogatását.

Sneider Tamás (Jobbik) az idősekről beszélt, akik közül sokan élnek a létminimum alatt - mondta. Az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását szorgalmazta, valamint a nyugdíjas fogyasztói kosárnak megfelelő infláció követését.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt kifogásolta, hogy a védekezésbe bevont bankok emelik a díjtételeket, sőt várhatóan a hiteltörlesztések is növekedni fognak a moratórium lejárta után. Szerinte a kormánynak meg kell akadályoznia ezeket a folyamatokat. Bírálta a Budapest-Belgrád vasútfejlesztést is.

Magyar Zoltán (Jobbik) a hazai vállalkozások nehézségeire hívta fel a figyelmet, például az agrárium problémáira. Nagyobb összegű védelmi csomag összeállítására kérte a kormányt.

Varju László (DK) egy újpesti szociális juttatásról beszélt, amely minden idősnek jár a kerületben, és amelyet a kerületvezetés az elvonások ellenére "meg tudott menteni".

Hajdu László (DK) az első tanácstörvény elfogadásának 70. évfordulója alkalmából beszélt a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 16:52
1/458
Képek, videók
Tomislav.bmp
lacigame
2014. október 26. vasárnap, 20:01
110tv05hidakkep2tomisl avk
edesanya
2009. április 21. kedd, 06:13
110tv05hidakkep2tomisl avk
brozsika
2009. március 02. hétfő, 08:59
Budapest bank ha megepül
mindenes66
2010. március 07. vasárnap, 06:47
Budapest bank.JPG
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 20:48
magyar-anyák-1140x520. jpg
menusgabor
2020. május 22. péntek, 21:47
magyar.jpg
liliana01
2020. április 29. szerda, 19:49
Babits Áldás a magyarra.j
menusgabor
2020. április 06. hétfő, 21:16
Ábrányi Él a magyar.jpg
menusgabor
2020. április 06. hétfő, 19:06
A+Magyar+Királyság+cím erp
menusgabor
2020. február 29. szombat, 07:33
Isten áldja meg a magyart
menusgabor
2020. február 15. szombat, 22:25
DAC-magyar-zászló-kore ogr
menusgabor
2020. február 12. szerda, 15:44
bajnok magyarok0126.jpg
maroka
2020. január 26. vasárnap, 20:27
magyarnői pólosok0122.jpg
maroka
2020. január 25. szombat, 20:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.