Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:12 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fenyő László versei
FENYŐ LÁSZLÓ VERSEI

Fenyő László, 1916-ig Friedmann László,[1] (Budapest, 1902. november 9.[2] - Rohonc, 1945. március 26.) költő, műfordító, kritikus, a Nyugat második nemzedékének jelentős költője és verskritikusa volt.


ÁBRÁND A SZÉP ÖREGSÉGRŐL

Ha vén leszek majd, vén költő: Isten hagyja megérnem.
asztalomon mindig lesz egy cserép virág . . . s házamban két ifju lány:
az egyik talpig fekete s tizenhét tavaszt számlál kereken,
a másik egy tavasszal még zsengébb s merő szőke sugárzás . . .

A kandalló mellett ülünk majd . . . ők felolvasnak nekem
kedvenc könyveimből, alt s szoprán
menusgabor, 2019. február 22. péntek, 20:00
Interneten is elérhető az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Interneten is elérhető az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye lapja.
2019. február 21. csütörtök, 17:17
Az ,,Esztergom-Budapest" című lap negyedévente háromezer példányban jut el a főegyházmegye plébániáira, intézményeibe. A tizenhat éves kiadvány a főegyházmegye honlapján digitális formában is elérhető.

A főegyházmegye digitális honlapja itt elérhető
maroka, 2019. február 22. péntek, 08:31
Budapesti női tenisztorna - Nyolc között a címvédő
A belga játékos csütörtökön a lengyel Iga Swiateket győzte le két játszmában.

Eredmények, nyolcaddöntő:Van Uytvanck (belga, 1.)-Swiatek (lengyel) 6:4, 7:5Vondrousova (cseh, 8.)-Blinkova (szlovák) 7:6 (8-6), 3:6, 6:3

korábban:Alekszandrova (orosz, 5.)-Rus (holland) 6:4, 6:0Begu (román)-Rogyina (orosz) 6:2, 6:3

korábban:

páros, negyeddöntő:

-------------------Stollár Fanny, Heather Watson (magyar, brit, 3.)-Paula Kania, Jana Szizikova (lengyel, orosz) 1:6, 6:3, 10-4 - döntő rövidítés
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 21:51
Megnyitotta mesterséges intelligencia fejlesztő központját a Continental Budapesten
Jens Brüning, a központ vezetője elmondta: a helyszín kiválasztásában fontos szempont volt, hogy legyenek a közelben mesterséges intelligencia (MI) szakemberek, működő autóipari környezet, jó infrastruktúra. A központban az év végére száz mérnök dolgozik majd, az alkalmazotti kör fele már ott van - ismertette.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: abban, hogy a vállalat Budapestre hozta ezt az unikális fejlesztő központot, szerepe volt a Continental és a magyar kormány között felépült bizalomnak. A járműipar - az általa teremtett munkahelyek valamint a k+f+i-tevékenység (kutatás-fejlesztés-innováció) miatt - kiemelt jelentőségű iparág Magyarország számára, a kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy minél több fejlesztést idehozzanak - tette hozzá.

Kitért arra is, az autóipar számára nagy kihívás, hogy a számítógépeket nemcsak egyszerű szabályokra kell megtanítani, hanem a közlekedésben fel kell ismerniük az emberi szándékokat is. Sok területen alkalmaznak
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 20:22
Magasan vezet a közvélemény-kutatások szerint a Kék- fehér nevű centrista párt Izraelben
Tivadarnak, Zeév Jabotinskynek, David Ben Gurionnak, Menáhem Beginnek, Jichák Rabinnak és Ariel Saronnak az örökségét kívánja követni. A gondosan megválogatott politikusok között egyaránt szerepeltek bal, és jobboldaliak.

Ganz hangsúlyozta, hogy egyformán hangsúlyt kívánnak helyezni a biztonsági kérdésekre, és az emberek megélhetési kérdéseire, jólétére. Ganz azt is közölte, hogy az egyesülést létrehozó tárgyalásokon emlékeztek arra, hogy édesanyja a második világháború végén egy épületben lakott Budapesten, a gettóban Lapid édesapjával.

A 13-as kereskedelmi tévé közvélemény kutatási adatai szerint ha ma lennének a választások, akkor az izraeliek az új párt harminchat képviselőjét választanák be a kneszetbe, miközben a kormányzó jobboldali Likud párt csak huszonhat mandátumot szerezne. A 12-es rivális csatorna is harminchat mandátumot ígért Ganzéknak, de szerintük a Likudnak harmincat sikerülne szerezni velük szemben.

Ugyanakkor a baloldali blokk összes pártja az arab pártokkal együtt
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 20:21
Stabil bevétellel számol 2021-ig a Magyar Telekom
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett középtávú vállalati előrejelzés szerint az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) évente átlagosan 1-2 százalékkal, a szabad cash-flow átlagosan 5 százalékkal nő a következő években. A CAPEX költését (beruházás tárgyi eszközökbe és immateriális javakba) az ideivel azonos szintentervezi tartani a vállalat.

A Magyar Telekom a 2019. évi eredmény után részvényenként 27 forint osztalék fizetését valószínűsíti. (A hivatalos osztalékjavaslatot később terjesztik a közgyűlés elé.)

A középtávú stratégia - mint írták - a változó üzleti környezetben rejlő lehetőségek kiaknázására összpontosít. Fejlesztéseik közül kiemelték többek között az optikai hálózat gyorsuló kiterjesztését, a rézhálózat kivezetését és az ED3 hálózat modernizálását. A Magyar Telekom ezen felül piaci helyzetének megőrzésére, az új technológiai lehetőségek kihasználására és hatékonyságának javítására törekszik a közlemény szerint.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 18:51
Trócsányi László kiállt a magyar igazságszolgáltatás függetlensége mellett a Die Pressében
szemben indított eljárásról a következőképpen nyilatkozott: "Mindig fenntartásokkal fogadom, ha politikusok beszélnek a jogállamiságról. A jogállamiságról jogászoknak kellene ítélkezniük a tények alapján."

Trócsányi László - aki egyben Orbán Viktor kormányfő jelöltje az uniós biztosi tisztségre - egy példával válaszolt a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét megkérdőjelező hangoknak. Nemrég egy bíróság engedélyezte, hogy neonáci csoportok a "becsület napja" alkalmából rendezvényt tartsanak Budapesten, pedig a kormány a bajor törvénykönyvből átvett jogszabállyal lehetővé tette a szélsőjobboldali rendezvények betiltását - emlékeztetett az igazságügyi miniszter. A becsület napja a magyarországi szélsőjobboldal egyik legnagyobb éves eseménye annak emlékére, hogy a szovjet ostromgyűrűbe zárt német és magyar alakulatok 1945. február 11-én este megpróbáltak kitörni Budáról.

"Meg voltam róla győződve, hogy a bíróság be fogja tiltani az összejövetelt, de legnagyobb meglepetésemre úgy találták, hogy a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 18:01
Asztalitenisz-vb az Utazás kiállításon is
"Az utazási kiállítás egy olyan fontos terep, ahol a magyar és külföldi érdeklődők információt tudnak szerezni a potenciális programjaikról. Mi nagyon reméljük, hogy április második felére semmi mást nem terveznek, csak a budapesti asztalitenisz-világbajnokságot" - idézte a MOATSZ hírlevele Nátrán Rolandot, aki a Hungexpo A pavilonjában beszélt, ott, ahol két hónap múlva, április 21. és 28. között az egyéni pingpong-vb-re kerül majd sor.

"Ez a hatalmas csarnok, ahol most állunk, mintegy száz beütő-, illetve versenyasztalnak ad majd helyet, és egy másik hatalmas csarnokban állítják fel az úgynevezett centerasztalokat egy ötezres lelátó előtt. Most már méregetjük a helyszínt, hogy vajon hogy fog kinézni asztalokkal ez a szép csarnok" - fogalmazott Nátrán Roland.

A sportág és a világbajnokság népszerűsítése a csütörtöki sajtótájékoztatóval nem ért véget az Utazás kiállításon, szombaton 13 órától a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ standjánál ugyanis Nátrán Roland az M4 Sport
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:51
A Codecool programozóiskola 3,5 millió euró tőkebefektetésben részesült
Elmondta, hogy a Codecool négy évvel ezelőtt kezdte meg a működését, küldetése, hogy pótolja az informatikai ipar szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatorientált képzési programján keresztül. Az iskolahálózat Magyarországon és Lengyelországban van jelen, négy campuson jelenleg 500 diák tanul, az idén Romániában is piacra lépnek, és az év végére a tanulók száma várhatóan 800-ra emelkedik.

Boda József a programozóiskola másik társalapítója elmondta, hogy az első 400 diák 2,5 évvel ezelőtt végzett, közülük mindenkinek találtak állást. Idén várhatóan újabb 400 diák fejezi be az intézményben a tanulmányait. A Codecool 100 vállalattal áll kapcsolatban, a náluk tanuló diákok 99 százalékát végzettségük megszerzése után partnerhálózatuknál helyezik el - tette hozzá.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az eseményen elmondta, hogy becslések szerint a magyar gazdaságból 22 000 informatikus hiányzik. A hiányzó
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:51
Budapesti női tenisztorna - Arn legyőzője a nyolc között
Az ötödik helyen kiemelt orosz játékos a csütörtöki nyolcaddöntőben a holland Arantxa Rust győzte le két játszmában. Negyeddöntős ellenfele a harmadikként rangsorolt francia Pauline Parmentier lesz a BOK Csarnokban zajló viadalon.

Eredmények, nyolcaddöntő:Alekszandrova (orosz, 5.)-Rus (holland) 6:4, 6:0Begu (román)-Rogyina (orosz) 6:2, 6:3

korábban:

páros, negyeddöntő:

-------------------Stollár Fanny, Heather Watson (magyar, brit, 3.)-Paula Kania, Jana Szizikova (lengyel, orosz) 1:6, 6:3, 10-4 - döntő rövidítés
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:21
Emberölés előkészületével is megvádolhatják az énekesnőt zaklató férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság hatáskörének hiányára hivatkozva a Fővárosi Törvényszékre tette át az ügyet, erről utóbbi tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a bizonyítási eljárás során felmerült, hogy a vádiratban szereplő cselekmény - a vádtól eltérően - emberölés bűntette előkészületének is minősülhet. A bíróság szerint ugyanis a tárgyaláson megtekintett fényképek, üzenetek, valamint a tanúvallomások tartalma és a vádlott tárgyaláson tett nyilatkozata is a zaklatás vétségénél súlyosabb bűncselekmény elkövetésére utal.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész novemberben adott tájékoztatást arról, hogy vádat emeltek a férfi ellen. Közlése szerint a 40 éves férfi naponta többször is személyes jellegű, a sértett mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozó, negatív és nyomasztó hangvételű üzeneteket küldött. A sértett kérte a vádlottat, hogy ezt hagyja abba, később le is tiltotta őt a közösségi oldaláról. A férfi viszont új profilt hozott létre, és arról, valamint ismerősei
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:12
Secretar de stat ungar: în acest an vor fi alocate în primă rundă 951 milioane de forinţi investiţiilor pentru
preluat un număr mare de instituţii, iar în prezent 87 instituţii de învăţământ public se află în administrarea acestora. În 2010 numărul acestora a fost 12.

Miklós Soltész a anunţat că din cele 52 de granturi 24 au fost acordate învăţământului public, 7 acoperă domeniul religios şi viaţa spirituală, 3 au fost acordate unor autoguvernări locale, iar 18 pentru instituţii culturale.

Dintre subvenţii a menţionat bulgarii, care au primit 33 milioane de forinţi (494.438 lei) pentru o investiţie la Budapesta, croaţii cu 46,7 milioane forinţi (699.812 lei) pentru centrul de educaţie publică croat din Szombathely, germanii cu 25 milioane de forinţi (374.698 lei) pentru dezvoltarea şi renovarea Parcului Iglauer din localitatea Városlőd, iar polonezii au primit 40 milioane de forinţi (599.407 lei) pentru renovarea centrului educaţional din Balatonboglár.

În plus, au fost alocate 25 de milioane de forinţi (374.698 lei) pentru renovarea Liceului Şcoală Generală şi Căminul de Elevi Românesc "Nicolae
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 16:01
1/7446
Képek, videók
fenyő lászló.bmp
klara50
2011. április 06. szerda, 01:02
cserepes virág
eva6
2019. január 11. péntek, 16:23
virag_csereppel_9bf19a 3c.
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 15:41
szép cserepes virág0923.p
maroka
2018. szeptember 24. hétfő, 20:42
VIRÁG CSERÉPBEN.GIF
rochlitzne
2018. április 16. hétfő, 14:25
VIRÁG, CSEREPES.PNG
rochlitzne
2018. április 13. péntek, 13:05
VIRÁG CSERÉPBEN.PNG
rochlitzne
2018. március 18. vasárnap, 13:24
VIRÁG,CSEREPES.PNG
rochlitzne
2018. február 25. vasárnap, 20:44
VIRÁG,KÉK,CSEREPES.PNG
rochlitzne
2018. február 18. vasárnap, 14:17
Cserepes virágok pillangó
eva6
2017. július 01. szombat, 18:13
Egy született, talpig Cas
cipello
2012. január 12. csütörtök, 19:38
talpig.jpg
mikojutka
2011. szeptember 25. vasárnap, 15:24
talpig feketében.png
mikojutka
2011. szeptember 25. vasárnap, 15:21
Talpig őszben.
janna53
2011. március 11. péntek, 13:58
Talpig fényben.
janna53
2010. december 28. kedd, 21:20
Címkék
vádiratban szereplő, nyolc között, sértett mindennapi, vádlott tárgyaláson, tárgyaláson megtekintett, Heather Watson, kormányzó jobboldali, közösségi oldaláról, énekesnőt zaklató, Boda József, holland Arantxa, Ibolya Tibor, emberi szándékokat, hatalmas csarnok, magyar kormány, Fenyő László,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.