Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 05:05 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiállítás az Iparművészeti Múzeum új szerzeményeiből a Várkert Bazárban
Öt esztendő telt el az óta, hogy 30 évnyi pusztulás után a közönség visszakapta a Várkert Bazárt, amely a rekonstrukciónak köszönhetően nemcsak a városlakók és turisták kedvelt találkozási pontja lett, hanem a kultúra otthona is - mondta a tárlat megnyitóján a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos.

Fodor Gergely hozzátette: az IMM-mel közös kiállítás példaként szolgálhat a várban befejezés előtt álló más projektek, így a rövidesen átadandó Főőrség és Lovarda számára is.

Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója közölte, egy héttel ezelőtt fejeződött be a műtárgyak kiköltöztetése a rekonstrukció előtt álló múzeum épületéből.

Fontos azonban, hogy az IMM a felújítás évei alatt se szakadjon el a közönségtől, erre pedig kiváló lehetőséget nyújt a Várkert Bazárral megkezdett együttműködés - jegyezte meg.

A főigazgató az MTI-nek elmondta, az Iparművészeti Múzeum egy hat kiállításból álló sorozatot vett tervbe a Várkert
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 21:02
BKK: megjelent a közbeszerzés a Lánchíd körüli felújítás terveinek elkészítésére
A közlemény szerint a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér esetében engedélyezési és kiviteli tervek, továbbá tenderdokumentáció, a József Attila utca esetében pedig megvalósíthatósági tanulmány készül.

A tervezés során biztosítani kell, hogy olyan közfunkciókkal bíró, egységes közterület és zöldfelület jöjjön létre, amely szerves részét képezi a budai Várnegyed és a Belváros gyalogos-turisztikai zónájának - írták.

A szabadidős, pihenési és turisztikai lehetőségek javítása érdekében megújulnak, könnyen elérhetővé válnak és összekapcsolódnak a gyalogos- és zöldfelületek - közölte a BKK. Kitértek arra is, hogy épületek előtti járdák kiszélesítését, a megmaradó útfelületeken pedig új gyalogos átkelési lehetőségek kijelölését tervezik.

Úgy folytatták: a terveknek a gyalogos, a kerékpáros és a közösségi közlekedés előtérbe helyezését kell szolgálniuk. Ugyanakkor a járműforgalom csillapítása mellett fennmarad a Bel-Buda és a pesti belváros összekötését biztosító fontos közlekedési folyosó
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 13:11
Régészet napja - Fókuszban a múlt "sötét" oldala
Idén egy központi eseménnyel is készülnek a szervezők: pénteken a Régészet napja látogatói tekinthetik meg először a budai Várnegyedben Az első bástya - Pop-up kiállítás egy erődítmény rejtett kincseiről két helyszínen című régészeti kiállítást, amely a Várkapitányság Nonprofit Zrt. és a Budapesti Történeti Múzeum együttműködésében valósult meg - közölte az MTI-vel a Magyar Régész Szövetség.

Az ELTE Múzeum körúti campusán egy bronzkori halotti máglya rekonstrukciójával, a letűnt civilizációk túlvilággal kapcsolatos hiedelmeivel, rejtélyes kora középkori tömegsírokkal és az őskőkori barlangok titokzatos világával is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az előadások mellett népszerű gyerekprogramokkal: kerámia- és állat(csont)simogatóval, régészeti homokozóval és drónbemutatóval is várják a családokat.

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt szóló előadásban mutatják be a háborúk és az erőszak régészeti nyomait, de a Fürjesi úton zajló ásatásra is el lehet majd
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:51
Régészet napja - Szabadtéri kiállítás nyílik a budai Várnegyedben
A Táncsics Mihály utca 9. szám alatt található ingatlan kertje - amely évtizedeken át megközelíthetetlen volt a Várba látogatók számára - öt hónapon keresztül egy régészeti sétánnyal és a lőportárban kialakított interaktív kiállítással várja a látogatókat - mondta el Fodor Gergely, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokkal kapcsolatos egyes feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

"A mi feladatunk az, hogy visszaadjuk a budai Várat az embereknek" - hangsúlyozta, megjegyezve: büszkék arra, hogy azt a területet, amely hosszú évtizedeken keresztül el volt zárva mindenki elől, most átadhatják újra a nagyközönségnek.

Az október 31-ig tartó kiállításon a látogatók bejárhatják a Magyarországon egyedülálló erődítmény, az Erdélyi bástya feltárt helyszínét, megismerhetik gazdag leletanyagát - tette hozzá.

A BTM és a Várkapitányság Nonprofit Zrt. közös szervezésében két helyszínen megvalósuló kiállítás másik helyszínén, a BTM Vármúzeumában a látogatók megismerkedhetnek az
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:49
Nemzeti Hauszmann Program - Fodor Gergely: legyen újra a magyarok mindennapjainak része a budai Vár
főt befogadni képes óriásliftet építenek oda a vár akadálymentes megközelíthetősége érdekében. Újraépül a Stöckl-lépcső, rendbe teszik a Karakas pasa tornyát - mondta el Fodor Gergely, aki szerint a főőrség épületének földszintjén étterem fog üzemelni, az első emeleten rendezvényterem. Szintén nyilvános rendezvényhelyszínként hasznosítják a lovardát. Északi irányban elkezdődik egy újabb, több száz férőhelyes mélygarázs tervezése és építése is.

Hangsúlyozta: 1945 után tudatosan kiszakították a Várnegyedet a főváros és az ország szövetéből, ez a helyzet forrás- és figyelemhiány következtében nem igazán javult 1990 után sem. Ma a Várnegyed hiába Magyarország leglátogatottabb pontja évi csaknem 4 millió turistával, ha az ide látogató magyarok nem érezhetik magukat otthon a Várban, és a látogatók átlagosan mindössze 47 percet töltenek el itt, gyakorlatilag puszta "kilátópontként" használják a Várat.

A miniszteri biztos szerint ebben ciklusban elkezdődik az 1946-ban ideológiai megfontolásból lerombolt
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 12:31
Áprilistól kormánybiztos felel a Budai Várnegyed kormányzati beruházásaiért
A kormánybiztos a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokkal kapcsolatban figyelemmel kíséri és felügyeli a kormány döntéseinek végrehajtását és a beruházások megvalósítását, emellett részt vesz a beruházás szereplői által szervezett egyeztetéseken, továbbá betekinthet a keletkezett iratokba, pénzügyi és műszaki dokumentációkba.

Feladata, hogy előkészítse a további megvalósításhoz szükséges döntéseket, stratégiai dokumentumokat, beruházási programokat, a beruházások időbeli ütemtervét és a szükséges kormány-előterjesztéseket, szervezze a kapcsolódó közigazgatási egyeztetést, javaslatot tegyen az esetleges kapcsolódó jogalkotási feladatokra vonatkozóan.

A határozat rögzíti azt is, hogy a kormánybiztos az előkészítésben, tervezésben, lebonyolításban és kivitelezésben együttműködik a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, a
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 20:13
Fidelitas: az ellenzék továbbra sem képes érdemi politizálásra
hétfőn, hogy a Miniszterelnökség épületének menzáját a Gundel Étterem működteti. A cikk megjelenése után a tárca elküldte a portálnak a menza étlapját, amelyből kiderült, hogy egy menü 850 forintba kerül. Ezután tartott sajtótájékoztatót kedden Varju László, a DK alelnöke és Gréczy Zsolt frakciószóvivő. A sajtóesemény előtt a két politikus és a DK néhány aktivistája ételhordókkal a kezében megpróbált bemenni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljon.

A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta, hogy a menzáról egy bárki számára elérhető nyilvános pályázatot írtak ki. A megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet - tette hozzá. Azt is elmondta, hogy a két ellenzéki politikus akkor léphet be a Miniszterelnökség épületébe, ha ezt a
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 19:52
A DK megkapta a Miniszterelnökség és a Gundel közötti szerződést
A párt két politikusa, Varju László alelnök és Gréczy Zsolt frakciószóvivő az előző nap már megpróbált bejutni a Miniszterelnökség épületébe, miután a hvg.hu megírta, az ottani menzát a Gundel Étterem működteti, és egy menü 850 forintba kerül. A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki közölte velük, hogy a látogatáshoz 72 órával korábban be kell jelentkezniük, a szerződést pedig közérdekű adatigénylés útján kérhetik ki.

Szerdán a két ellenzéki politikus újra megjelent az épületnél, arra hivatkozva, hogy képviselőként nem kell korábban bejelentkezniük a belépéshez. Ismét Fodor Gergely fogadta őket, aki közölte, bár hozzájuk nem érkezett közérdekű adatigénylés, átadja nekik a Miniszterelnökség és a Gundel szerződését. Egyúttal kinyomtatott étlapokon bemutatta, hogy az Országházban 780, a Képviselői Irodaházban 650-770, míg a Miniszterelnökség menzáján 850 forintba kerül a napi
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 14:22
DK: az iskolákban és a kórházakban is annyiért lehessen étkezni, mint a Miniszterelnökségen!
tartott sajtótájékoztatót a Miniszterelnökség előtt, hogy a hvg.hu előző nap megírta, az épület menzáját a Gundel Étterem működteti. A cikk megjelenése után a Miniszterelnökség elküldte a portálnak a menza étlapját, amiből kiderült, hogy egy menü 850 forintba kerül.

A sajtótájékoztató előtt a két politikus, valamint a DK néhány, a helyszínen megjelent aktivistája ételhordókkal a kezében megpróbált bemenni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljanak.

A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálásával megbízott miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta, hogy a menzáról egy bárki számára elérhető nyilvános pályázatot írtak ki. A megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet - tette hozzá. Kijelentette, hogy amennyiben a képviselők közérdekű adatigénylést nyújtanak be, kiadják nekik a
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 15:02
Miniszterelnöki rezidencia a Várban
a végrehajtói és a törvényhozói hatalom külön működik. Háromévi előkészítő munka volt annak kitalálása, hogy a kormány hogyan tudná elhagyni a Parlament épületét. A mostani kormány filozófiájának a középpontjában az áll, hogy

A VÁR A MAGYAR ÁLLAM ÖNÁLLÓSÁGÁNAK A KÖZPONTJA.

Éppen emiatt döntött úgy a kormány, hogy a Sándor-palota mellé kerüljön a miniszterelnök és az őt támogató infrastruktúra.

A miniszterelnök itt is tud majd delegációkat fogadni

A budai Várnegyed hazánk egyik történelmi székhelye, a budapesti turistahadak célpontja, a világörökség része - jól ismerjük látnivalóit, tornyait és sziluettjét. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy összességében mindig is így nézett ki, megőrizve és háborúk után újjáépítve a régi emlékeket. Pedig hatalmas változásokon ment keresztül a Várnegyed az elmúlt bő egy évszázadban.

És van egy része, amely évtizedekig szinte senki földje volt, és még most is csak részben ébredt fel világháború utáni, szándékosan
menusgabor, 2019. január 03. csütörtök, 14:00
Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll
befejezését, a fonódó villamoshálózatot, az Országház, a Kossuth tér, a Zeneakadémia, a Budai Vigadó, az Erkel Színház, a Szépművészeti Múzeum, a Ludovika megújítását, valamint több sportberuházást, például a Duna Arénát és az új stadionokat.

Folyamatban van továbbá a Városliget rekonstrukciója, az Operaház, az Iparművészeti Múzeum és a 3-as metró felújítása is. Emellett a közfejlesztési tanácsnak hamarosan döntenie kell az új nemzeti öttusaközpontról, sorra nyerik vissza régi fényüket a budai várnegyed történelmi épületei, és rövidesen megkezdődik az új dél-budai súlyponti kórház építése is - sorolta a miniszterelnök.

"Óriási feladat az, amire vállalkozunk, ezermilliárdos nagyságrendben és évtizedes távlatban gondolkodunk" - mondta Orbán Viktor, a 2030-ig szóló tervezéssel kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a korabeli Steindl- és Hauszmann-tervek is hozzávetőlegesen 15 év alatt valósultak meg.

A kormányfő kiemelte: a mai nap Budapest születésnapja, Budapest a magyaroknak az
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:47
La invitaţia lui Viktor Orbán, István Tarlós va candida din nou pentru postul de primar general al capitalei un
o listă cu 60 de elemente, ca dovadă a angajamentului guvernului ungar faţă de dezvoltarea capitalei maghiare. Dintre proiectele realizate a amintit, de exemplu, reconstrucţia patinoarului artificial din zona Városliget şi a Manejului Naţional, renovarea sălii de spectacole Budai Vigadó, a ştrandului Dagály, a Academiei de Muzică şi a mausoleului clericului otoman Gül Baba, precum şi proiectul de dezvoltare al Spitalului Korányi. Dintre proiectele aflate în curs, a amintit de reînnoirea cartierului Várnegyed al Castelului Buda, din sectorul 1, a renumitului cimitir budapestan Kerepesi şi a cimitirului evreiesc de pe calea Salgótarján, renovarea clădirii Operei Naţionale, precum şi planul de construire a noului stadion de atletism.

Investiţiile realizate se ridică la peste 280 de miliarde de forinţi, iar cele aflate în curs însumează peste 600 de miliarde de forinţi. Acestea nu includ proiectele de infrastructură de transport, în acest caz fiind vorba de alte 700 de miliarde de forinţi, a adăugat
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 11:51
1/14
Képek, videók
Iparművészeti Múzeum
sanci81
2017. június 11. vasárnap, 12:38
Iparművészeti múzeum
sanci81
2017. február 03. péntek, 17:24
IPARMŰVÉSZETI-MÚZEUM-0 2.j
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:07
IPARMŰVÉSZETI-MÚZEUM-0 1.j
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:07
Bp-Iparművészeti Múzeum.j
agica2004
2014. március 27. csütörtök, 16:52
Iparművészeti Múzeum
sarkadykati
2013. november 10. vasárnap, 17:42
Iparmüvészeti-múzeum.j pg
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:23
Iparmüvészeti-múzeum.1 .jp
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:23
Iparmüvészeti-múzeum,m eny
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:23
Iparművészeti Múzeum.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 13:57
bazárban
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:54
török bazárban
orban47
2013. szeptember 13. péntek, 14:46
Mallorcai bazárban
orban47
2011. augusztus 12. péntek, 05:21
jordán bazárban
orban47
2011. augusztus 11. csütörtök, 08:23
Cairoi bazárban....
palner
2009. augusztus 26. szerda, 14:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.