Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:10 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját
nagyberuházásokról szólva rámutatott arra, hogy a világgazdaságban óriási változások zajlanak, a rendkívül modern technológiai megoldások ma már az alapot jelentik, a siker alapvető kritériumait jelentik. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a magyar gazdaságot át tudják léptetni a "következő dimenzióba", hogy ne csak termelési, hanem sokkal inkább kutatás-fejlesztési helyszínként kezeljék Magyarországot a nagy nemzetközi és a magyar vállalatok.

Közölte, "ez így is van", 2018-ban 98 nagyberuházás jött Magyarországra a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül, összesen 1380 milliárd forint értékben. Soha nem érkezett még ennyi és ekkora értékű beruházás Magyarországra - jegyezte meg a tárcavezető.

Közölte, a beruházások 17 ezer új munkahelyet hoztak létre, amelyeken az átlagfizetés 420 ezer forint. Ez 40 százalékkal több a 2017-ben létrehozott munkahelyeknél - mondta Szijjártó Péter, aki rámutatott: ez azt jelenti, hogy egy év leforgása alatt a Magyarországon létrehozott munkahelyeken előállított
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:11
Varga: Magyarország jobban teljesít, a költségvetés is jobban teljesít
mintegy 266 milliárd forinttal, míg jövedéki adóból közel 90 milliárd forinttal több folyt be, mint 2017-ben.

Ismertette: tavaly mintegy 1430 milliárd forintot utalt át az Európai Unió többek között a Széchényi 2020 program megvalósítására. Ezzel szemben tavaly az uniós kiadások több mint 1886 milliárd forintot értek el, a költségvetés pedig továbbra is megelőlegezi a kifizetéseket - hangsúlyozta Varga Mihály. Hozzátette: egyedül decemberben 890 milliárd forint uniós forrást utalt át Brüsszel Magyarországra.

Emellett tavaly a gyermeket nevelő családok támogatása mellett az idősek is számíthattak a kormányra: a nyugdíjak megőrizték vásárlóerejüket, valamint Magyarország történetében másodszor nyílt lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére.

Az államháztartás központi alrendszerén belül 2018 egészét tekintve a központi költségvetés 1368,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 83,9 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok pedig 7,6 milliárd forintos többletet
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 13:51
Orbán: Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad - BŐVÍTETT
van egy határ, ha a nemzetbiztonságról van szó. A migráció pedig nemzetbiztonsági kérdés. Azt mondta: Sorossal békés vitáik voltak addig, amíg szervezetei nem kezdték el finanszírozni a migránsokat, arra bátorítva őket, hogy jogellenesen lépjék át a magyar határt. "Ez Magyarországon nem elfogadható" - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: olyan törvényeket alkottak, amelyek szerint az "ilyen viselkedés" veszélyezteti a nemzetbiztonságot. Konfliktusuk abban áll, hogy Soros György a migránsokat Magyarországra és Európába szeretné hozni - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, ezt nem engedi.

A CEU Bécsbe költözésével összefüggésben kiemelte: a CEU-nak csak teljesítenie kell az összes törvényi rendelkezést, mint minden más egyetemnek Magyarországon. Orbán Viktor szerint Soros György budapesti egyetemén folytatódni fog az oktatás, és diplomákat fognak ott osztani. "Ismerem Sorost", ő nem az az ember, aki csak úgy elhagyja Budapestet - jegyezte meg Orbán Viktor.

Ezzel együtt Soros Györgyöt tehetséges, de
velemenyezd, 2018. december 23. vasárnap, 13:59
Orbán: Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad
a nemzetbiztonságról van szó. A migráció pedig nemzetbiztonsági kérdés. A miniszterelnök azt mondta: Sorossal békés vitáik voltak addig, amíg szervezetei nem kezdték el finanszírozni a migránsokat, arra bátorítva őket, hogy jogellenesen lépjék át a magyar határt. "Ez Magyarországon nem elfogadható" - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: olyan törvényeket alkottak, amelyek szerint az "ilyen viselkedés" veszélyezteti a nemzetbiztonságot. Konfliktusuk abban áll, hogy Soros György a migránsokat Magyarországra és Európába szeretné hozni - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, ezt nem engedi.

A CEU Bécsbe költözésével összefüggésben a miniszterelnök kiemelte: a CEU-nak csak teljesítenie kell az összes törvényi rendelkezést, mint minden más egyetemnek Magyarországon. Orbán Viktor szerint Soros György budapesti egyetemén folytatódni fog az oktatás, és diplomákat fognak ott osztani. "Ismerem Sorost", ő nem az az ember, aki csak úgy elhagyja Budapestet - jegyezte meg Orbán Viktor.

Ezzel együtt Soros Györgyöt
velemenyezd, 2018. december 23. vasárnap, 09:39
A macedón külügyminisztérium bekérette a magyar nagykövetet a Gruevszki-ügy miatt
Gruevszki egy magyar külképviseleten jelezte szándékát, hogy menedékjog iránti kérelmet kíván benyújtani, a magyar kormánynak azonban nem volt semmilyen szerepe abban, hogy az említett külképviseletre eljusson.

Leszögezte, hogy a magyar hatóságok ezen a bizonyos képviseleten találkoztak először az üggyel a Macedóniával szomszédos egyik országban, onnan pedig Gruevszki - mint a miniszter fogalmazott - "teljesen legálisan, a vonatkozó nemzeti és nemzetközi jogszabályoknak megfelelve jutott el Magyarországra, minden határátlépése törvényes volt".

Az albán rendőrség szerint a volt macedón kormányfő kétségkívül illegálisan és gyalog jutott át Macedóniából Albániába - közölte az albán rendőrség szóvivője múlt pénteken az AFP francia hírügynökséggel.

Zoran Zaev macedón miniszterelnök aznap kijelentette, a Nikola Gruevszki meneküléséről megjelent hírek és információk megerősítették, hogy Nikola Gruevszki Albánián és Montenegrón keresztül jutott Magyarországra.

Barabás Richárd, a Párbeszéd
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 21:01
Brexit - Szijjártó: a jelenlegi állás szerint reális esély van a magyar célkitűzések teljesülésére
válaszolva Szijjártó elmondta, hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök egy magyar külképviseleten jelezte szándékát, hogy menedékjog iránti kérelmet kíván benyújtani, a kormánynak azonban nem volt semmilyen szerepe az odajutásában.

Leszögezte, hogy a magyar hatóságok ezen a bizonyos képviseleten találkoztak először az üggyel az egyik, Macedóniával szomszédos országban, onnan pedig Gruevszki "teljesen legálisan, a vonatkozó nemzeti és nemzetközi jogszabályoknak megfelelve jutott el Magyarországra, minden határátlépése törvényes volt".

Mint mondta, uniós kollégái közül senki nem vetette fel hétfőn az ügyet, a macedón külügyminiszterrel azonban december elején kétoldalú megbeszélést folytatnak a brüsszeli NATO-találkozó margóján.

"Magyarország számára Macedónia támogatása nem párt- vagy kormányszimpátia kérdése" - fogalmazott.

Emellett megismételte a kormány álláspontját, miszerint nem politikai, hanem jogi kérdésről van szó.

A Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatos
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 17:18
Krónika 3. rész (kérdések)
ugyanakkor "a jól működő nemzeti megoldást Brüsszel együttműködve próbálják ellehetetleníteni" a baloldali politikusok és mögöttük álló cégek.Közölte: az Európai Unió Bírósága nem magát a platformot, hanem annak bevezetésének egy jogi megoldását kifogásolta, ezt pedig orvosolni fogják.

DK: vett-e letelepedési kötvényt Nikola Gruevszki?

A letelepedési kötvénnyel kapcsolatos korábbi kifogásokat felidézve kérdezett a saját hazájában két év börtönre ítélt volt miniszterelnök Magyarországra érkezéséről Varju László (DK), illegális bevándorlónak nevezve a politikust.

Eddig "bűnözők, terroristák, kémek" jutottak Magyarországra ezzel a megoldással, a korábbi sajtóhírek szerint így papírokat szerzett személyeket sorolva.

Kijelentette, a sorba beleillik a macedón politikus is, majd azt kérdezte: ő is letelepedési kötvénnyel jutott-e Magyarországra.

Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: válasza "határozottan nemleges".

LMP: mit kezd a
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 13:58
Krónika 2. rész (napirend előtt: Gruevszki-ügy, migráció, népesedés)
Párbeszéd: hogyan került a volt macedón miniszterelnök Magyarországra?

Burány Sándor (Párbeszéd) azt a kérdést tette fel: hogyan került a volt macedón miniszterelnök Magyarországra?

Nikola Gruevszki nem menekült - jelentette ki -, Macedónia ugyanis a hivatalos magyar álláspont szerint biztonságos ország. Nem is politikai üldözött - folytatta -, hanem a választásokon megbukott volt politikus, akit korrupció, bűncselekmény miatt ítélte el, és jogos büntetésének letöltése elől menekült el.

Szégyenletesnek nevezte, hogy a kormány politikai üldözöttként kezel egy elítélt bűnözőt. Közölte: minden jel arra mutat, és hitelesen nem cáfolták, hogy a magyar hatóságok hozták őt Magyarországra.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a képviselő egy olyan dolgot kritizál, amely más, nyugat-európai országokban is előfordul. "Ezek nem könnyű helyzetek, de vannak ilyenek", amikor felmerül, hogy egy korábbi politikus politikai okokból üldözötté válik. Ilyen
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 13:28
Hoppál: Gyurcsányék a brüsszeli bevándorláspárti politika legkeményebb hazai támogatói
délutáni tüntetését megelőző sajtótájékoztatóján azt mondta, aggodalommal figyelik Gyurcsány Ferenc egyre erősödő bevándorláspárti politikáját, valamint azt is, hogy újra elkezdte "magára venni" az ellenzék vezérének pozícióját.

A DK két európai parlamenti képviselője, Niedermüller Péter és Molnár Csaba azonnal megszavaz minden olyan indítványt, amely a bevándorlás támogatásáról szól - mondta a kormánypárti képviselő. Hozzátette: aktívan részt is vesznek ezen javaslatok kidolgozásában, ami Magyarországra nézve komoly veszély.

Gyurcsány Ferenc le akarja bontani a biztonsági határzárat, pártjával együtt támogatja azt a brüsszeli kvótatervet, "amelyet a magyarok elutasítanak" - hangsúlyozta a képviselő. A DK szintén támogatja azt a brüsszeli indítványt is, amely szerint a határőrizet jogát átvennék a nemzetállamoktól - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc "kész lenne Magyarországot bevándorlóországgá tenni, ami ellen a magyar emberek markáns állásfoglalást tettek" - fogalmazott.

Hoppál Péter azt
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 15:51
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit lap a kormány iránti bizalom növekedéséről, francia lap a külföldi ösztön
országhoz hasonlóan növekszik az emberek kormányzatba vetett bizalma. Amíg 2007-ben 25 százalék bízott a kormányban, addig 2017-ben már 38 százalék.

Noha sok magyar, lengyel és török elfogadja a liberális demokrácia elleni küzdelmet, "a népesség jelentős része ellenzi a demokrácia pusztulását mindhárom országban" - idézte a Financial Times cikke a Bertelsmann Alapítvány tanulmányát.

A migrációellenes kemény szólamok ellenére a magyar kormány megháromszorozta az EU-n kívüli országokból Magyarországra érkező ösztöndíjas diákok számát - írta a Le Monde.

A francia balközép napilap szegedi tudósítása szerint 2013 óta a harmadik világból érkező diákoknak a magyar kormány kétszer annyi ösztöndíjas helyet hirdet meg, mint korábban, s az idei tanévben a tavalyi 2500-ról 5 ezerre duplázódott az ázsiai, dél-amerikai és az észak-afrikai arab országokból származó ösztöndíjasok száma.

A lap arra is emlékeztetett, hogy miközben Franciaországban 2011 óta tíz százalékkal esett vissza a magyar diákok
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:22
Hollik: Brüsszel továbbra is Magyarországra akarja erőltetni bevándorláspárti politikáját
A kereszténydemokrata politikus kifejtette: el akarják venni a tagállamoktól a menedékkérelmek lefolytatásának jogát, legalizálni akarják az Európa felé irányuló gazdasági bevándorlást, szervezett migrációs útvonalakat akarnak létrehozni, és meg akarják szüntetni az illegális határátlépés és az illegális migráció szervezésének büntethetőségét.

A migránsok kötelező és automatikus elosztását sürgetik, meg akarják könnyíteni a gazdasági bevándorlók munkavállalását és családegyesítését is - sorolta Hollik István.

Kitért arra is, hogy még több pénzt és még nagyobb befolyást akarnak adni a bevándorlást szponzoráló Soros-szervezeteknek is. Erről szól az Európai Bizottság legújabb javaslata és erről szól a brüsszeli migrációs biztos ENSZ-ben elmondott beszéde, a Brüsszel által is támogatott ENSZ globális migrációs csomag, és az Európai Parlament előtt fekvő bevándorláspárti javaslatok, valamint a Soros-hálózat által kiadott nyilatkozatok is - értékelt a kormánypárti politikus, hangsúlyozva: a
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 15:48
Fidesz: a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak!
elfogadott Sargentini-jelentés egy színtiszta politikai támadás a bevándorlásellenes Magyarországgal szemben.

Az egész uniós vita a határvédelemről szól, Magyarország ugyanis már 2015-ben megvédte határait - folytatta Hörcsik Richárd, úgy értékelve: a jelentés valójában egy nyomásgyakorlási kísérlet annak érdekében, hogy Magyarország adja át határőrizeti jogát az Európai Bizottságnak. A fideszes képviselő szerint továbbra is a bevándorláspárti politikát és a saját akaratukat akarják ráerőltetni Magyarországra.

Erre a támadásra az Országgyűlésnek politikai választ kell adnia, ezért az európai ügyek bizottságának kormánypárti képviselői támogatják a határozati javaslatot - közölte.

Hangsúlyozta továbbá: az Országgyűlésnek egyértelművé kell tennie, hogy "nem hagyjuk magunkat zsarolni (...), nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát".

Hozzátette: az európai ügyek bizottsága fontosnak tartja azt is leszögezni, hogy az uniós intézményeknek végre a migráció megállításával kellene
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:27
1/70
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
heti világgazdaság
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 12:38
Rendkivüli dolog az.....j
pacsakute
2014. június 30. hétfő, 11:03
népszabadság rendkivüli k
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:46
Rendkívüli december
taltos1
2012. december 11. kedd, 16:25
Rendkívüli szépségek.jpg
mailona
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:35
rendkivüli játszma800ft.j
hollyka
2011. november 24. csütörtök, 17:21
Rendkívüli
erzsebet1969
2009. április 01. szerda, 23:32
rendkivuli0129%20(15). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(1).j pg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(25). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:52
rendkivuli0129%20(17). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(16). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(14). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.