Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:51 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Alapjogokért Központ: valamiféle engedményt szeretne tenni a Fidesz felé Manfred Weber
A keddi találkozón a Fidesz európai néppárti tagsága lesz a téma, mivel korábban a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését a néppárt 12 tagpártja hivatalosan kezdeményezte.

Törcsi Péter az M1 aktuális csatornán azt mondta, a találkozó lehetséges eredményéről sokat elmond, hogy Manfred Weber nem a magyar miniszterelnököt kérte meg, hogy utazzon hozzá Münchenbe vagy Brüsszelbe, hanem ő jött Magyarországra. A néppárt EP-választási csúcsjelöltje ezzel elismerte - hogy az elmúlt hetekben tett "igaztalan nyilatkozataival" - túllőtt a célon, többek között azért is, mert a magyar kormánypártoknak jó barátai és megbízható szövetségese a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és pártszövetségese a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) is - fűzte hozzá.

Az igazgató úgy véli, hogy Manfred Weber engedményének egy másik oka a néppárt népszerűségének csökkenése lehet. A nagy múlttal és népességgel rendelkező tagállamok konzervatív, kereszténydemokrata pártjai sokat veszítettek népszerűségükből az
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 12:28
Átragasztással "igazítja helyre" a kormányzati plakátokat a Jobbik
Arra akarják felhívni ezzel a figyelmet, hogy míg Brüsszel az utóbbi három évben egyetlen embert sem telepített Magyarországra, addig a kormányzat 86 ezer bevándorlót engedett be. Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a párt szóvivője kijelentette, "ha valóban tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet van, akkor azt a válsághelyzetet maga a magyar kormány idézte elő".

Kifogásolta, hogy a betelepített olcsó ukrán munkaerővel törik le a bérküzdelmeket, a Magyarországra érkezők pedig több jogot kapnak, mint az itt születettek. Utóbbira példaként hozta fel a Venezuelából érkezett menekültek ingyenes lakhatását, utazását, nyelvtanulását.

Bírálta azt is, hogy a kormány 1400 arab diáknak adna ösztöndíjat - miközben sok magyar fiatal éppen pénz hiányában nem tud egyetemre menni -, és hogy a bevándorlók számára is megnyitják a családi otthonteremtési kedvezményt.

Jakab Péter szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány megvétózta az Európai Unió afrikai államokkal, illetve az Arab
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 12:46
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, Nemzetközi Beruházási Bank, vagyonkezelő alapítványok, napirend után)
autonómiáját sem.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy felelt: "mi magyar nemzeti érdeket képviselünk úgy, ahogy lehet és ott, ahol lehet". A Jobbik egyik európai pártcsaládnak sem tagja - mutatott rá -, vagyis a Fidesz érdekérvényesítő képessége mindenképpen jobb, mint a Jobbiké - szögezte le.

A Lisszaboni szerződés szerinte megfelelően osztja meg a hatásköröket az unió és a tagállamok között, ehhez képest a Jobbik tovább tolná a hatásköröket Brüsszel felé.

Magyarországra költözik a Nemzetközi Beruházási Bank székhelye

A Nemzetközi Beruházási Bank magyarországi székhelyéről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló indítvány bizottsági jelentéseinek és összegző módosító javaslatának vitájával folytatta munkáját a parlament.

Schmuck Erzsébet (LMP) pártja álláspontját összegezve kijelentette: a bank Budapestre költözése újabb állomása az orosz befolyás növelésének.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik), aki "KGST-bankról beszélt", azt kérdezte, hogy milyen szociális és
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:29
EP-választás - Ujhelyi: aki szereti a hazáját, az Európai Uniót támogatja
Az ellenzéki politikus országos "toborzó körútja" debreceni állomásán pénteken felszólította Orbán Viktor kormányfőt, hogy fejezze be az uniót támadó politikáját, "merthogy most kell majd tárgyalni a magyar kormányzatnak a következő hétéves európai uniós költségvetésről, fejlesztési ciklusról".

"Olyan kormányfő, aki hazug kampánnyal belerúgott az egész Európai Unióba, hogyan akar megállapodni a következő évek Magyarországra jutó fejlesztési forrásairól?" - tette fel a kérdést a szocialista politikus.

Ujhelyi István szerint "felháborító és veszélyes az a politika, amellyel Orbán hadban áll nemcsak az európai baloldallal, hanem már a saját európai jobboldali pártcsaládjával is".

A május 26-ai európai parlamenti választással kapcsolatban azt mondta, "a Fidesz arra készül, hogy személyesen járassa le az összes ellenzéki párt vezetőjét, képviselőjelöltjeit. Mint mondta, azt üzeni a Fidesznek és a kormányzatnak, hogy "nem lehet minket megfélemlíteni, végig fogunk menni a május 26-ai
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 16:31
Az Európai Bizottság válaszol a magyar kormány plakátkampányára
A szóvivő a szokásos déli brüsszeli sajtótájékoztatón kijelentette, az Európai Bizottság azt gondolja, hogy az emberek "tényeket érdemelnek, nem fikciót".

A magyar kampány elferdíti az igazságot, és egy "titkos terv" sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés. A bizottság ezért szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, és pontról pontra tisztázni, mi a tény, és mi a fikció - közölte a szóvivő.

A testület közleménye szerint a "kormány állításai rossz esetben tényszerűen helytelenek, és a legjobb esetben is erősen megtévesztők. Soros Györgyhöz pedig az egésznek semmi köze."

A plakátkampányban szereplő állításokkal kapcsolatban a szóvivő elmondta, hogy a menekültek unión kívülről történő áttelepítése mindig is önkéntes alapon történt, és így is marad. Az áthelyezés kifejezés a menedékkérők Európai Unión belüli - egyik tagállamból egy másikba történő - áthelyezését jelenti, amellyel a
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 13:42
Takács Szabolcs: Magyarországnak előnyös lehet Horvátország EU-elnöksége
Takács Szabolcs megbeszélést folytatott Andreja Metelko Zgombic horvát európai uniós ügyekért felelős államtitkárral az EU jövőjéről és a magyar-horvát együttműködési lehetőségekről uniós ügyekben.

Közölte: Magyarország minden segítséget biztosít és minden tapasztalatot szívesen átad, hogy Horvátország első elnökségét zökkenőmentesen bonyolíthassa le.

Az államtitkár kiemelte: földrajzi elhelyezkedésük miatt mind Magyarországra, mind pedig Horvátországra erősen hatnak a migrációs folyamatok, ezért mindkét országnak fontos, hogy az uniós állam- és kormányfők 2018-as tanácsi következtetéseit végrehajtsák, ami a Nyugat-Balkánnal folytatott együttműködést és az EU-Törökország megállapodás következetes végrehajtását jelenti.

Úgy fogalmazott, a brüsszeli bevándorláspárti bürokrácia megpróbálja eltitkolni, hogy milyen problémát jelent a migráció, de a nyugat-balkáni útvonalon ezek a folyamatok továbbra is zajlanak, így az elkövetkező időben is szoros együttműködésre van szükség ebben a
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 19:22
Gulyás: pontos és igaz állításokat tartalmaz a kormányzati plakátkampány
elnök a környezet védelmére hozott létre alapítványt, ez a cél pedig pártok felett áll.

A venezuelaiak befogadásáról szóló hírekre a Miniszterelnökség vezetője úgy reagált: magyarokról van szó, "a magyarokat pedig Magyarországon nem tekintjük migránsnak". Megjegyezte továbbá: a kormány már tavaly áprilisban kommunikálta, hogy magyar családok érkeznek Venezuelából. A dél-amerikai országban jelentős magyar kolónia él - tette hozzá, azt is tudatva, hogy még körülbelül 30 családot szeretnének Magyarországra hozni Venezuelából.

Orbán Viktor miniszterelnök hét eleji izraeli látogatásával kapcsolatban a tárcavezető azt közölte: a Jeruzsálemben nyíló magyar külgazdasági képviseletet diplomáciai státusszal hozzák létre.

Szintén kérdésre elmondta: Magyarország javasolja, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban civil szervezetek ne kapjanak központi brüsszeli támogatást. A pénzosztásnak ugyanis az az egyik következménye szerinte, hogy olyan szervezetek jutnak jelentős forrásokhoz, amelyek
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:01
Szijjártó: az európai biztonsághoz járulnak hozzá a bevándorlási nyomást nem segítő afrikai országok
kötöttsegély-hitelmegállapodás keretében biztosítja, hogy 35 millió dollár értékben magyar cégek vízipari beruházásokat hajtanak végre az országban. Véglegesítették a gazdasági együttműködési, valamint a beruházásvédelmi megállapodás szövegét, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök márciusi látogatása alkalmával írnak alá - közölte a miniszter. Hozzátette: emellett megegyeztek a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodás megkötéséről is.

Megjegyezte: a Zöld-foki Köztársaság tiszteletbeli konzult nevez ki Magyarországra.

A miniszter arról is beszélt, hogy tíz hallgatónak biztosítanak ösztöndíjat magyarországi tanulmányokhoz, valamint a Zöld-foki Köztársaságban az alap- és középfokú oktatásban a Kodály-módszer alapján folyik a zeneoktatás.

Luís Filipe Tavares hangsúlyozta: országa arra törekszik, hogy megtalálja a módját, hogy lakosságát arra ösztönözze, maradjon a hazájában.

A Zöld-foki Köztársaság keresztény ország, amely erősen kötődik az EU-hoz. Kapcsolatai kiválóak Magyarországgal,
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 10:31
Palkovics László: csaknem 800 milliárd forint kormányzati forrás debreceni fejlesztésekre
egészségipar, élelmiszeripar és a kreatív ipar - fejlesztésére, a digitális tudatformálásra.Fontosnak nevezte a kis- és középvállalkozások (kkv-k) fejlesztését mondván, hogy minden 100 vállalkozásból 97 magyar tulajdonú, de gazdasági súlyuk összesen annyi, mint a 3 százalék multinacionális vállalatnak.Kiemelte: egyre nő azon vállalkozások száma, amelyek jelentős kutatás-fejlesztést hoznak, "a globális értékláncok a magas hozzáadott értéket előállító tevékenységüket hozzák Magyarországra".Palkovics László kitért a nemzetközi kapcsolatok építésének fontosságára, ugyanis sok esetben csak ilyen formában lehet közvetlen európai uniós forrásokhoz jutni. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2021-2027 között 100 milliárd euró közvetlen Brüsszelben elérhető forrás lesz kutatásra, amire vállalkozások, egyetemek, kutatóhelyek pályázhatnak.Rámutatott arra is, hogy Magyarország a kutatás-fejlesztés terén a 22. helyet foglalja el Európában, ami indokolja, hogy "az
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 20:32
Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új lemeze két belga zenésszel
A dzsessz és a kortárs zene határán egyensúlyozó, előszeretettel kísérletező páros, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint annak idején osztálytársak voltak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, több mint tíz éve dolgoznak együtt, közösen alapították a triphopos Bin-Jip zenekart is. Az énekesnő hat, a gitáros két számot írt a friss albumra.

"Úgy érzem, jóval tudatosabb komponisták lettünk az elmúlt években. Formációnkban alapvetően Veronika a dalszerző, az én ötleteim eddig inkább hangulatok, groove-ok vagy harmóniakörök voltak, amelyeknek ő adott végső formát. A Shapeshifteren bátrabban nyúltam olyan dolgokhoz, amelyekhez korábban nem, zenei elképzeléseimre Veronika gördülékenyen tudott szövegeket írni" - mondta Gyémánt Bálint az MTI-nek.

Mint hangsúlyozták, tavaly mindketten úgy érezték, jó lenne az ének és a gitár által elérhető hangzást bővíteni más hangszerekkel. Harcsa Veronika felidézte, hogy hat-hét éve dolgoznak duóban, bejártak számos utat, és szerettek volna új feladatokat maguk
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 07:40
Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját
nagyberuházásokról szólva rámutatott arra, hogy a világgazdaságban óriási változások zajlanak, a rendkívül modern technológiai megoldások ma már az alapot jelentik, a siker alapvető kritériumait jelentik. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a magyar gazdaságot át tudják léptetni a "következő dimenzióba", hogy ne csak termelési, hanem sokkal inkább kutatás-fejlesztési helyszínként kezeljék Magyarországot a nagy nemzetközi és a magyar vállalatok.

Közölte, "ez így is van", 2018-ban 98 nagyberuházás jött Magyarországra a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül, összesen 1380 milliárd forint értékben. Soha nem érkezett még ennyi és ekkora értékű beruházás Magyarországra - jegyezte meg a tárcavezető.

Közölte, a beruházások 17 ezer új munkahelyet hoztak létre, amelyeken az átlagfizetés 420 ezer forint. Ez 40 százalékkal több a 2017-ben létrehozott munkahelyeknél - mondta Szijjártó Péter, aki rámutatott: ez azt jelenti, hogy egy év leforgása alatt a Magyarországon létrehozott munkahelyeken előállított
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:11
Varga: Magyarország jobban teljesít, a költségvetés is jobban teljesít
mintegy 266 milliárd forinttal, míg jövedéki adóból közel 90 milliárd forinttal több folyt be, mint 2017-ben.

Ismertette: tavaly mintegy 1430 milliárd forintot utalt át az Európai Unió többek között a Széchényi 2020 program megvalósítására. Ezzel szemben tavaly az uniós kiadások több mint 1886 milliárd forintot értek el, a költségvetés pedig továbbra is megelőlegezi a kifizetéseket - hangsúlyozta Varga Mihály. Hozzátette: egyedül decemberben 890 milliárd forint uniós forrást utalt át Brüsszel Magyarországra.

Emellett tavaly a gyermeket nevelő családok támogatása mellett az idősek is számíthattak a kormányra: a nyugdíjak megőrizték vásárlóerejüket, valamint Magyarország történetében másodszor nyílt lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére.

Az államháztartás központi alrendszerén belül 2018 egészét tekintve a központi költségvetés 1368,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 83,9 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok pedig 7,6 milliárd forintos többletet
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 13:51
1/71
Képek, videók
SZKV Központi megálló.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:22
SZKV központi má.Szécheny
agica2004
2018. február 25. vasárnap, 22:33
kodály központ Pécs.jpg
maroka
2017. december 16. szombat, 23:22
Hooligans- Bp.Központ Kom
agica2004
2017. április 22. szombat, 16:05
SZKV-Központi megálló.png
agica2004
2017. április 04. kedd, 21:42
központi mozaik.jpg
maroka
2017. január 05. csütörtök, 14:06
látogatói központ2.jpg
maroka
2016. október 08. szombat, 21:34
Központi fűtésre köthető
sanci81
2016. január 18. hétfő, 16:34
SzKV-Központ megálló Széc
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 22:38
Kozponti palyaudvar
borigit
2015. szeptember 04. péntek, 09:56
Tovabbkepzo kozpont
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 15:19
Doria Manfredini 01.jpg
chillik
2016. november 07. hétfő, 02:13
Doria Manfredini 02.jpg
chillik
2016. november 07. hétfő, 02:12
manfred.jpg
konoksag
2008. szeptember 08. hétfő, 08:54
Manfréd
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.