Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 15:26 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Véget vet a brit kormány a terrorcselekményekért elítéltek automatikus próbaidőre bocsátásának
üvegszilánkoktól - könnyebben megsérült egy fiatal nő is.

Sudesh Ammant terrorcselekményekre biztató szélsőséges tartalmak birtoklása és terjesztése miatt ítélte el 2018-ban a londoni központi büntetőbíróság. A terrorelhárító szolgálatok annak idején feltárták azt is, hogy a férfi lefejezésekről készített videókat osztott meg barátnőjével, akit arra biztatott, hogy ölje meg "hitetlen" szüleit, és maga is terrortámadásokra készült Londonban.

Tárgyalásán Amman elismerte a terhére rótt vádakat.

Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap este bejelentette, hogy a kormány már hétfőn újabb szigorítási terveket jelent be a terrorcselekményekért elítéltekkel szemben.

E terveket ismertette hétfő esti alsóházi tájékoztatóján az igazságügyi miniszter.

Robert Buckland rámutatott: a sürgősséggel beterjesztett törvényszigorítási javaslat alapján a terrorcselekményekért elítélteket a továbbiakban semmilyen körülmények között nem lehet büntetésük felének letöltése után szabadlábra helyezni. Nekik
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 19:52
Terrorcselekményekért elítélt támadó késelt Londonban
és négy hónap szabadságvesztés felének letöltése után.

Ammant terrorcselekményekre biztató szélsőséges tartalmak birtoklása és terjesztése miatt ítélte el 2018-ban a londoni központi büntetőbíróság.

A terrorelhárító szolgálatok annak idején feltárták azt is, hogy Amman lefejezésekről készített videókat osztott meg barátnőjével, akit arra biztatott, hogy ölje meg "hitetlen" szüleit, és maga is terrortámadásokra készült Londonban.

Tárgyalásán elismerte a terhére rótt vádakat.

Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap esti közleményében bejelentette: a kormány már hétfőn újabb szigorítási terveket ismertet a terrorcselekményekért elítéltekkel szemben.

A támadás a Temzétől délre fekvő Streatham városrész főutcáján, a zsúfolt Streatham High Roadon történt vasárnap délután.

Lucy D'Orsi, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese, a londoni rendőrség fegyveres védelmi osztagának vezetője vasárnap esti tájékoztatásában közölte: a támadó egy férfit és egy nőt sebesített meg. A férfit
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 23:52
Brexit - Johnson: az EU fejlődési iránya már nem felelt meg Nagy-Britanniának
Johnson a brit EU-tagság megszűnése előtt nem egészen egy órával intézett beszédet a nemzethez.

A Downing Streeten előre rögzített, a kormányfői hivatal által péntek éjjel közzétett videoüzenetében a konzervatív párti miniszterelnök kijelentette: a Brexit sokak számára "a remény bámulatos pillanatát" jelenti, olyan pillanatot, amelyről azt hitték, hogy soha nem jön el.

Sok ember azonban szorongva, veszteségérzettel éli meg a Brexitet, mások pedig - és talán ők vannak a legtöbben - kezdtek attól félni, hogy a kilépéssel kapcsolatos politikai marakodás már soha nem ér véget - fogalmazott a brit kormányfő.

Johnson kijelentette: megérti mindezeket az érzéseket, és most a kormány feladata - valamint az ő személyes feladata is - az ország egységbe terelése.

Hozzátette: a legfontosabb ezen az estén annak kimondása, hogy a Brexit nem valaminek a vége, hanem kezdet, a hajnal beköszöntének pillanata, az a pillanat, amikor "felmegy a függöny a mi nagy nemzeti drámánk új felvonása
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 23:41
Korlátozott részvételi lehetőséget ad a brit kormány a Huaweinek az 5G hálózat kiépítésében
mivel ellenkező esetben nehezebbé válik Washington partneri együttműködése velük.

Nem hivatalos értesülések szerint az amerikai kormány azt is kilátásba helyezte, hogy ha London hozzáférést ad a Huaweinek a brit 5G hálózat kiépítéséhez, az Egyesült Államok eltávolítja Nagy-Britanniát a Five Eyes (Öt Szem) hírszerzési szövetségből.

A Five Eyes az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland hírszerzési és elhárító szakszolgálatainak tevékenységét hangolja össze.

Boris Johnson brit miniszterelnökre saját parlamenti hátországából is nyomás nehezedett annak érdekében, hogy a Huawei ne vehessen részt a brit 5G hálózat kiépítésében.

A döntés keddi bejelentését megelőző parlamenti vitában a kormányzó Konzervatív Párt számos képviselője érvelt a kínai cég kizárása mellett.

Tom Tugendhat, az alsóház külügyi bizottságának volt elnöke úgy fogalmazott, hogy a Huawei részvételének lehetővé tételével a kormány "maga szabadítja rá a rókát a tyúkólra".

A Huawei alapítója,
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 14:32
Brexit - Volt brit külkereskedelmi miniszter: nem lesz lehetséges az akadálytalan kereskedelem az EU-val
és időtartama alatt jórészt a jelenlegi szabályrendszer marad érvényben az Európai Unióval fennálló kétoldalú viszonyban.

Az átmeneti időszak elsősorban arra szolgál, hogy London és az EU szabadkereskedelmi megállapodást köthessen. Uniós részről azonban többször is hangoztatták - legutóbb minapi londoni látogatásán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke -, hogy ez ilyen rövid idő alatt gyakorlatilag lehetetlen, és az EU hajlandó lenne az átmeneti időszak meghosszabbítására.

Boris Johnson miniszterelnök azonban az Európai Bizottság vezetőjével tartott londoni megbeszélésén - csakúgy, mint már korában is többször - leszögezte, hogy erről nem lehet szó, az átmeneti időszak december 31-én véget ér.

A brit üzleti szektor szervezetei ugyanakkor többször is figyelmeztették a brit kormányt, hogy ha az idén nem sikerül szabadkereskedelmi megállapodásra jutni az Európai Unióval, és ha az átmeneti időszakot ennek ellenére nem hosszabbítják meg, annak ugyanolyan hatása lenne a brit gazdaságra,
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 16:31
Líbia - Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be Berlinben a Líbia-konferencia miatt
megterhelést" jelentő művelet a rendőrség "hihetetlen improvizációs készségét" is mutatja - emelte ki a rendőrszakszervezet (GdP) szóvivője a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak, hangoztatva, hogy csak kedden derült ki, hogy megtartják a konferenciát.

A tanácskozásra Berlinbe utazik többek között Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter, Recep Tayyip Erdogan török elnök, Emmanuel Macron francia államfő, Boris Johnson brit miniszterelnök, Antonio Guterres ENSZ-főtitkár és számos további ország és nemzetközi szervezet képviselője.

A konferenciát a kancellária legnagyobb tanácstermében rendezik meg, amelyben a német kormányfő és a 16 tartomány vezetőinek tanácskozásait tartják. A kancellári hivatalban lesz Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök is, a nemzetközi közösség által támogatott egységkormány vezetője és legfőbb ellenfele, Halífa Haftar tábornok, az észak-afrikai ország nagy részét uraló
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 11:02
Brexit - Johnson nem engedélyezi az újabb skóciai függetlenségi népszavazást
Nicola Sturgeon skót kormányfőnek küldött, a Downing Street által ismertetett levelében Johnson leszögezi: Sturgeon és elődje, Alex Salmond előző skót miniszterelnök egyaránt személyesen ígérte meg a skót függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás előtt, hogy az a referendum egy teljes nemzedéknyi időre szól.

A 2014-es népszavazáson a résztvevők 55 százaléka arra voksolt, hogy Skócia ne szakadjon el Nagy-Britanniától.

Boris Johnson keddi levele szerint a brit kormány változatlanul a skót nép e demokratikus döntéséhez, valamint Nicola Sturgeon és Alex Salmond ígéretéhez tartja magát.

A brit miniszterelnök közölte: ennek alapján nem áll módjában teljesíteni azt a kérést, hogy London adja át az újabb függetlenségi népszavazás kiírásához szükséges döntési hatásköröket Skóciának.

Nicola Sturgeon a decemberi nagy-britanniai parlamenti választás után szólította fel hivatalosan Londont annak lehetővé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi referendum
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 14:19
Iráni atomprogram - Berlin, Párizs és London beindította a megállapodás vitarendező mechanizmusát
szolgálja a nukleáris fegyverek terjedésének megakadályozásával kapcsolatos közös biztonsági érdekeket és erősíti a nemzetközi ügyek szabályokon alapuló intézésének rendjét.

Egyben köszönetet mondanak Oroszországnak és Kínának, amiért ugyancsak kitartanak a JCPoA mellett, és köszönetet mondanak az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének is a megállapodásért végzett munkáért.

A közleményben felidézték, hogy Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia államfő és Boris Johnson brit miniszterelnök a napokban felszólította Teheránt a JCPoAelőírásainak betartására.

A három vezető vasárnapi közös nyilatkozatában kiemelte, hogy Németország, Franciaország, az Egyesült Királyság és európai partnereik közös biztonsági érdeke a nukleáris fegyverek terjedésének megakadályozását szolgáló szabályok érvényesítése és annak biztosítása, hogy Irán soha ne tegyen szert atomfegyverre.

Mindebben kulcsfontosságú szerepe van az iráni atomprogramról 2015-ben Bécsben kötött
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 14:10
Újjáalakult az észak-írországi önkormányzatiság
A felekezeti hatalommegosztásra alapuló észak-írországi önkormányzatiság 2017 januárja óta nem működött, mivel súlyos viták robbantak ki a két nagy koalíciós párt, a protestáns britpárti Demokratikus Unionista Párt (DUP) és a brit fennhatóság ellen küzdő katolikus Sinn Féin között.

A brit-ír közös rendezési kezdeményezés alapján azonban a két párt megállapodott a belfasti parlament és a kormány újjáalakításában.

Az észak-írországi törvényhozás, a Stormont épületében három év óta szombat délután volt az első ülésszak, és ezen megválasztották a parlamenti tisztviselőket, majd kinevezték Észak-Írország miniszterelnökének Arlene Fostert.

Foster az észak-írországi brit fennhatóságot pártoló többségi protestáns közösség legnagyobb politikai ereje, a DUP vezetője, és a helyi önkormányzatiság három évvel ezelőtti összeomlása előtt is ő állt az észak-írországi kormány élén.

Szombaton kinevezett helyettese Michelle O'Neill, a Sinn Féin észak-írországi tagozatának vezetője.

A helyi
velemenyezd, 2020. január 11. szombat, 16:41
Iráni-amerikai viszály - Johnson: Szulejmáni brit katonák haláláért is felelős volt
Johnson a londoni alsóházban, a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerdai órájában kijelentette: az iráni Forradalmi Gárda különleges egységének parancsnoka - aki a múlt héten vesztette életét Irakban egy amerikai légicsapásban - terroristákat látott el olyan robbanószerkezetekkel, amelyek brit katonák életét oltották ki, vagy súlyos sérüléseket okozott nekik.

"Ennek az embernek a kezéhez brit katonák vére tapadt" - fogalmazott a brit kormányfő.

Hozzátette: Szulejmáni fegyverezte fel a Hezbollah-t olyan rakétákkal, amelyeket a libanoni síita fegyveres szervezetet ártatlan civilek ellen vetett be, és ő látta el rakétákkal a Teherán által támogatott jemeni húszi lázadókat, akik szintén ártatlan civileket vettek célba ezekkel a fegyverekkel.

Szulejmáni mindemellett hozzájárult Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerének, "a világ egyik legbrutálisabb rezsimjének" fenntartásához is - mondta Johnson.

A brit kormányfő már az iráni tábornok megölése után
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 14:52
Brexit - Hét és fél évi mélyponton a brit gyáripar termelési aktivitása
kommentárjában kiemelte, hogy a brit üzleti szektorban továbbra is meghatározó tényező a Brexithez kötődő bizonytalanság és ennek hatása a brit vállalkozások ügyfélkörének bizalmára.

Brock szerint a decemberben tartott brit parlamenti választások eredménye egyértelműbbé teszi ugyan a környezetet a brit üzleti szektor számára, de még hosszú időbe telik, mire a feldolgozóipar kilábal az elmúlt évben elszenvedett veszteségeiből.

A december 12-én tartott, előrehozott brit parlamenti választáson a Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív Párt - amely addig kisebbségben kormányzott - kényelmes, 80 fős többséget szerzett a londoni alsóházban.

Johnson a választás után leszögezte, hogy a konzervatív párti kormány a Brexit jelenleg érvényes január 31-i határnapján mindenképpen kilépteti az Egyesült Királyságot az Európai Unióból.

A Brexitet tavaly az akkor még kisebbségi konzervatív kormány és a parlament közötti folyamatos viaskodás közepette többször is elhalasztották, és emiatt a brit
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 14:41
Brexit - Felmérés: a britek derűlátóbbak, mint tavaly
növekedés is már "kissé gyengébb volt" a novemberi monetáris politikai jelentésben foglalt előrejelzésnél.

A jegybank várakozása szerint a brit hazai össztermék (GDP) negyedévente mért növekedési ütemeinek átlaga 2019 egészében mindössze 0,2 százalék volt, a fele az elmúlt három év negyedéves növekedési átlagának.

A brit statisztikai hivatal (ONS) minapi legfrissebb becslése szerint a brit gazdaság növekedési üteme októberben és az októberrel véget ért három hónapban is zéró volt.

Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök szerdán közzétett újévi üzenetében, a Brexit-folyamatot kísérő vitákra utalva ugyanakkor leszögezte: a 2019-es évvel együtt az Egyesült Királyság a megosztottságnak, a gyűlölködésnek és a közéletet oly sokáig terhelő bizonytalanságnak is búcsút inthet, és új fejezetet nyithat történelmében.

A szerdán ismertetett új felmérés szerint a britek nagy többsége ebben a kérdésben hisz Johnsonnak: a válaszadók kétharmada számít arra, hogy az Egyesült Királyság a Brexit
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 17:41
1/11
Képek, videók
Földünk a Zond-7 automati
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:22
GrundigMK235Automatic2 008
sztana45
2010. június 04. péntek, 13:53
sudeki
killmask
2006. július 11. kedd, 06:59
tárgyaláson
sanci81
2017. szeptember 02. szombat, 15:18
Az agresszív tárgyalás.gi
pacsakute
2016. május 07. szombat, 22:44
Agresszív tárgyalás.gif
pacsakute
2013. április 18. csütörtök, 18:53
Tárgyaláson
tnemarika
2012. szeptember 28. péntek, 14:08
Targyalás az asztalnál
wob
2012. július 24. kedd, 14:57
Stoh a tárgyaláson
tinka1951
2011. június 21. kedd, 10:21
igyekezet a tárgyalásra.j
agica2004
2009. november 12. csütörtök, 12:31
Tárgyaláson - a súgó
barkaszjudit
2009. október 24. szombat, 07:06
tárgyalás
lebo
2008. szeptember 17. szerda, 13:38
Űzleti Tárgyaláson Partne
ildike46
2008. augusztus 07. csütörtök, 18:34
tárgyaláshoz öltözve.jpg
agica2004
2007. január 31. szerda, 16:21
tárgyalásom
majdnemherceg
2006. december 13. szerda, 15:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.