Belépés
2019. november 20. szerda | 47. hét | 324. nap | 01:07 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Még várják a nevezéseket a Virágos Magyarország versenyre
Mára már több millió ember vesz részt a kihívásban, amelyet idén 26. alkalommal hirdettek meg a szervezők - emelte ki Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

"Idén először hat régióra osztottuk az országot, így lesznek régiós eredményhirdetések is. A legszebb falu, legszebb város címet azonban majd a budapesti eredményhirdetésen osztjuk ki" - fűzte hozzá.

A szakmai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség mozgósítására.

A települési önkormányzatok a verseny oldalán jelentkezhetnek, a részvétel díjtalan. A fődíj Magyarország képviselete a 2020-as Európai virágos városok és falvak versenyén (Entente Florale Europe).

Az európai versenyen az idén a város kategóriában Nagykőrös, falu kategóriában pedig Csemő képviseli Magyarországot.

"Bíztatjuk azokat, akik eddig még nem
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 11:58
Az idén erdélyi települések is jelentkezhetnek a Virágos Magyarország versenyre
Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke hozzátette: ez az első lépése annak, hogy kiterjesszék a versenyt az összes határon túli magyar lakta településre.

Elmondta, hogy az idén változik az országhatáron belüli települések versenye is, a kiírás és az értékelés módja. A korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, a környezettudatos nevelésre, és regionális szinten is díjazzák majd a településeket, így még többen kaphatnak esélyt az elismerésre.

A versenyre tavaly - nyolcéves rekordot megdöntve - 324 település regisztrált.

Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzeti koordinátora ismertette, hogy a szakmai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség zöldügyekben való mozgósításra.

A települési önkormányzatok a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon jelentkezhetnek a versenyre, a részvétel díjtalan. A fődíj Magyarország
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:31
Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban
Borbás Marcsi műsorvezető elmondta: sok visszajelzés érkezett a nézőktől korábbi sorozata, a Gasztroangyal kapcsán, hogy szeretnének főzni tanulni, új recepteket megismerni. Ez hívta életre a főzőműsort, amelyet úgy állítottak össze, hogy a kezdő szakácsok is elsajátíthatják belőle a főzés tudományát. Azt szerették volna, hogy azok is, akik nem rutinos főzők, kapjanak olyan plusz információt, amely alapján neki mernek látni a főzésnek - mondta.

A műsorvezető aktuális vendégével receptekkel, konyhai praktikákkal, eszközök bemutatásával és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket. A vendégek között séfek, cukrászok, pékek adják át a szakmai ismereteket hétről hétre a nézőknek. Borbás Marcsi elmondta: igyekeztek megőrizni a régi dolgokból mindazt, ami még használható, emellett a receptekhez hozzáraktak minden korszerű technikát.

A főzőműsor január 6-án indult és minden vasárnap 17.25-től látható a Duna Televízió képernyőjén.
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 11:32
Új gasztronómiai sorozat indul Borbás Marcsival a Duna Televízión
A műsor helyszínéül egy régi pajtában kialakított stúdiókonyha szolgál majd, amelyben a sparhelt és az indukciós főzőlap tökéletesen megfér egymás mellett - olvasható a produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Borbás Marcsi aktuális vendégével hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.

Leleplezi a legnagyobb konyhai titkokat, igyekszik lerombolni a tabukat, megtanítani a leghatékonyabb praktikákat, miközben számtalan újdonsággal ismerteti meg a nézőket.

A műsor bemutatja, hogy az egyszerű háziasszony és a Michelin-csillagos séf is jól megfér együtt a konyhában, és remekül inspirálhatja egymást, de az is kiderül, hogy bár fontosak a hagyományok a főzésben, néha érdemes áthágni a szabályokat és csavarni egyet a jól megszokott recepteken.

A vidám és lendületes műsor kiegészíti a Gasztroangyal kulturális, hagyományőrző tematikáját, hiszen aprólékos
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 11:30
Május végéig várják a nevezéseket a Virágos Magyarországért versenyre
A 25 éve útjára indított kezdeményezés célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a településen élők összefogásának ösztönzése, a környezettudatos gondolkodás erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke a műsorban felidézte, hogy 2017-ben rekordszámú, 312 település nevezett a versenyre, idén pedig ennél is több jelentkezőre számítanak.

A pályázóknak a verseny országosan elismert, kertész, tájépítész, várostervező, környezetvédő és turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűrije tanácsadást is nyújt a felkészülési és bírálati időszakban - tette hozzá.

Báthoryné Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzeti koordinátora elmondta: idén öt kategóriában nevezhetnek a települések, így külön mérettetnek meg az ezer lakos alatti és feletti falvak, az 50 ezer lakos alatti és feletti városok, valamint Budapest kerületei.

A környezetszépítő megmérettetésre a jelentkezési határidő május 31.. Nevezni a
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 10:54
Veszprém és Lajoskomárom kapta idén a Virágos Magyarország fődíját
közleményben kiemelik: a Virágos Magyarország versenyen való részvétel élénkíti a helyi turizmust is, hiszen a megszépülő tájak és települések vonzóbbá és ismertebbé válnak a turisták számára.

A díjazottak között miniszterelnöki díjban részesült Székesfehérvár és Kisbodak.

A Legvirágosabb úti cél díjakat 2017-ben ítélte oda először az MTÜ, Zsebeháza, Csemő, Szolnok, Biatorbágy, Ózd és Budapest VIII. kerülete részesült az elismerésben.

Az MTÜ turisztikai különdíját Herend és Paloznak kapta. Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke Fővédnöki díjat adott át Pálosvörösmart és Nagyrákos településnek.

Rozmaring díjban részesült a telkibányai Aranygombos Fogadó, a tapolcai Hotel Gabriella, a mosonmagyaróvári Hársfa Étterem, a Czakó Kert, Budapest I. kerület, az egri Kulacs Csárda, a gyulai Géza Konyhája, és a szekszárdi Takler Kúria Étterem. Arany Rózsa díjban Velence, Pányok, Harkány, Zalakaros, Szentes, Kisújszállás, Albertirsa település részesült. A Szervező Bizottság elnöki díját kapta Budaörs,
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 17:13
Könnyű túrófánk Borbás Marcsi receptje szerint
Hozzávalók:

- 25 dkg túró,
- 20-25 dkg liszt (nekem még 20 dkg liszt sem kellett bele),
- 3 tojás sárgája,
- 2 evőkanál tejföl (ha túl kemény a tészta, akkor lehet 3 evőkanál is),
- 1 citrom héja (elhagytam, mert nincs biocitromom, ha sósan készítjük, akkor sem kell bele),
- fél kiskanál só, de ez el is maradhat, én mostanában nem teszek bele (ha sósat készítünk, akkor több),
- 2 evőkanál cukor (ha sósat készítünk, akkor ez elmarad),
- 1 kiskanál szódabikarbóna,
- zsír vagy olaj a sütéshez (én mindig zsírban sütöm a fánkokat).

Elkészítés:

1. A túrót villával vagy krumplinyomóval áttörjük. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, szódabikarbónával.

2. A túróhoz keverjük a tojások sárgáját, citromhéjat és a tejfölt. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és egy könnyű, puha, de nem ragacsos, nyújtható tésztát gyúrunk belőle.

3. A recept szerint rögtön lehet nyújtani, szaggatni, de nekem az a tapasztalatom, hogy jobb, ha
bkisseva, 2017. január 11. szerda, 11:26
Horvát Jánosné: Incselkedős
Előveszem a gépemet,
írni szeretném versemet.
Szól a tévé énmögöttem,
anyukám meg ül mellettem.
Nézd, milyen rút az a ruha...
ki az, aki ilyet hord ma?
Jön a számtalan sok kérdés,
mit mondott a bemondó? Nézd!
Figyeld ezt a humoristát,
jaj, de régen szerepelt már.
Már megint a lezuhanó,
ilyen műsor undorító.
Mért kell nekik úgy leesni,
sok embernek nyakát szegni?
Mikor jön már Borbás Marcsi,
vajon mit fognak ma főzni?
Leállítom a gépemet,
megnézem, hogy ma mit főznek...
hilon, 2016. december 05. hétfő, 14:00
Közkedvelt süteményreceptekkel jelentkezik új kötetében Borbás Marcsi
A december 5-én megjelenő Édes békeidők más tematikát követ, mint a televíziós műsorvezető eddigi kötetei, hiszen ebben a könyvében most a XIX-XX. század fordulójának hangulatát, a szecesszió motívumait, a nagy cukrászok hagyatékát és a nagymamák süteményeit idézi meg - olvasható a könyv ajánlójában.

A kötetben olyan klasszikus receptekkel találkozhatnak az olvasók, mint az aranygaluska, a hólabda, a keleti csemege, a kókuszkocka vagy a dobostorta.

"Édességet enni nem bűn. Nem kell sokat, de az a kevés legyen igazi, házi, mint annak idején" - vallja a szerző, aki szerint szerencsés korban élünk, hiszen újra bárki számára hozzáférhetőek a legjobb alapanyagok, a falusi tojástól kezdve az eredeti vajon és a frissen darált dión át a különféle lisztekig vagy a jó minőségű csokoládéig.

A kötetben csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény található, hiszen Borbás Marcsi célja az volt, hogy feltárjon minden titkot, ami a nagy klasszikusok elkészítéséhez szükséges.
velemenyezd, 2016. november 13. vasárnap, 16:01
Szabadkáról érkezett szakácsok főztek pénteken ....
reggel két messziről érkezett vendéget köszöntött a Wojtyla Ház csapata. Paskó Csaba atya és Takács Irénke Szabadkáról érkeztek, hogy megvendégeljék a 120 fős Wojtyla Családot.
Délelőtt a főzésé volt a főszerep. Készültek a finom nyírségi lakodalmi leves, és a kelebiai gurulós fánkok. A látvány leírhatatlan volt, ahogy a több száz fánkocska sorakozott az asztalon várva, hogy megkeljen és mehessen az olajba.
A kisülés után tényleg gurulós volt: ezt az újítást Takács Irénke találka ki. Receptjét Borbás Marcsi is megörökítette műsorában, sőt a ,,Fánk fesztiválról" az első és a különdíjat is elhozta.
Ebéd előtt Szabó Attila, a ház egyik alapítója köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, sok jót és szépet hallott már Paskó atyáról, melyek közül egy pár információt megosztott a közösséggel is. Paskó atya a papi életet már 16 évesen hivatásának választotta, ugyanakkor a zene és a gasztronómia világa is vonzotta gyerekkora óta. Így ma papként, karnagyként, zenetanárként, szakácskönyv íróként
vicus54, 2016. április 30. szombat, 12:47
Bocuse d'Or - A közmédia több műsora is foglalkozik a szakácsversennyel
műsorainkban" - olvasható a közleményben.

Tematikus adással, szakácsdinasztiákkal és a hagyományos magyar konyha újragondolt ételeivel készül május 8-án a Család-barát magazin. Május 9-én a Ridikül Ezt jól kifőzték című adásában neves séfek és gasztronómiai szakemberek mesélnek a konyhaművészet különös világáról.

Május 9-től 11-ig a Duna közszolgálati csatornán az Ízek forradalma a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjéről tudósít. A nézők együtt szurkolhatnak Széll Tamásnak és a magyar csapatnak Borbás Marcsival, a Gasztroangyal műsorvezetőjével.

A közmédia egyéb műsorai és csatornái is foglalkoznak a rendezvénnyel: a Petőfi Rádió Személyes ügy-e, valamint a Petőfi TV Én vagyok itt! című műsora a szakácsverseny kulisszatitkaival jelentkezik. A Bocuse d'Or eseményeiről az M1 aktuális csatorna is beszámol műsoraiban.

Május 11-én a Kossuth Rádió Közelről című műsora másfél órás élő adással jelentkezik a versenyről, május 15-én a pedig a rádió Korkóstoló című műsora is a témával
velemenyezd, 2016. április 29. péntek, 16:58
Agrár Expo lesz a hétvégén Kiskőrösön!
Közel száz stand, legalább 70 élelmiszer-termelő, közel 30 kiállító, és több ezer látogató. Idén is izgalmas gasztronómiai és mezőgazdasági kalandnak ígérkezik a szakmai konzultációkkal és könnyűzenei programokkal tűzdelt VII. Duna-Tisza közi Agrár Expo Kiskőrösön.

A hetedik Duna-Tisza közi Agrár Expo, vagyis a régió legjelentősebb és leglátogatottabb agráreseménye március 19-én és 20-án lesz Kiskőrösön a Városi Sportcsarnokban. A rendezvény sikerét jelzi, hogy évről-évre egyre több látogató, kiállító fordul meg az alföldi városban, mely a vidék agráriumának meghatározó központja.

A szombati megnyitón Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszönti majd a megjelenteket. Őt követően dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke beszél majd az aktuális agrárpályázatokról. Az előadók sorát Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun
vicus54, 2016. március 18. péntek, 16:48
1/5
Képek, videók
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
Nevezések
linda-and-meteor
2009. június 11. csütörtök, 17:31
A nevezések
extreme-bike
2007. december 27. csütörtök, 13:19
Címkék
főzés tudományát, város kategóriában, rendezvény sikerét, jelentkezési határidő, kötetben csupa, Géza Konyhája, legnagyobb konyhai, finom nyírségi, környezettudatos gondolkodás, verseny országosan, idén változik, tévé énmögöttem, gasztronómia mestereivé, verseny nemzeti, leghatékonyabb praktikákat, nagy klasszikusok,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.