Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 11:23 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lévai Anikó: sokat fejlődött a magyar vendéglátás minősége az elmúlt 10 évben
hangsúlyozta, hogy minőségi gasztronómia nélkül nehéz elképzelni egy modern nagyvárost.Hozzátette, hogy Székesfehérvár mint ipari központ és a környezetének kapcsolata jelentősen megváltozott az elmúlt évtizedekben. Szerinte felbomlott az egészséges egyensúly, mert miközben az ország legjobb mezőgazdasági területei vannak a város körül, azok kevésbé szolgálják ki annak lakosságát, mert a környező településeken élők is "fehérváriként élnek", nem igazán foglalkoznak mezőgazdasággal.

A rendezvény házigazdája, Borbás Marcsi arra hívta fel a figyelmet, ha a ma embere nem kezd el ugyanolyan takarékosan élni, mint nagyszülei, akkor "kizabálja maga alól a Földet". Úgy vélte, a környezet- és klímavédelmet nem globális problémaként kell megfogalmazni, hanem egészen szűk környezetben, mert akkor mindenki magáénak érzi azt.

Viski József az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára elsődlegesnek nevezte a Kárpát-medencében a termőföld és az édesvíz védelmét, illetve szólt a
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:03
A Csík Zenekar idén is óévbúcsúztató koncertet tart
a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat. Legfőbb üzenetünk mégis az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára átörökítése fontos felelősségünk, hiszen az előző generációk által teremtett és felhalmozott kincsünk, szellemi örökségünk nem veszhet el. Ha jól végezzük dolgunkat, a történetnek sose lesz vége" - fogalmazott Csík János.

Az értékek és hagyományok megidézésében segítségükre lesz Borbás Marcsi televíziós műsorkészítő, aki többek között zenére megkomponált kalácstészta-nyújtást fog levezényelni. A Csík Zenekar muzsikáját a Fitos Dezső Társulat fogja a színpadon tánccal illusztrálni, Vecsei H. Miklóst, a Vígszínház színművésze pedig énekes és prózai előadóként vesz részt a műsorban.

A Kossuth-díjas Csík zenekar tagjai: Csík János (hegedű, ének), Kunos Tamás (brácsa), Makó Tamás (fúvós hangszerek), Barcza Zsolt (cimbalom, tangóharmonika), Bartók József (bőgő), Majorosi Marianna (ének)
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 08:31
Még várják a nevezéseket a Virágos Magyarország versenyre
Mára már több millió ember vesz részt a kihívásban, amelyet idén 26. alkalommal hirdettek meg a szervezők - emelte ki Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

"Idén először hat régióra osztottuk az országot, így lesznek régiós eredményhirdetések is. A legszebb falu, legszebb város címet azonban majd a budapesti eredményhirdetésen osztjuk ki" - fűzte hozzá.

A szakmai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség mozgósítására.

A települési önkormányzatok a verseny oldalán jelentkezhetnek, a részvétel díjtalan. A fődíj Magyarország képviselete a 2020-as Európai virágos városok és falvak versenyén (Entente Florale Europe).

Az európai versenyen az idén a város kategóriában Nagykőrös, falu kategóriában pedig Csemő képviseli Magyarországot.

"Bíztatjuk azokat, akik eddig még nem
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 11:58
Az idén erdélyi települések is jelentkezhetnek a Virágos Magyarország versenyre
Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke hozzátette: ez az első lépése annak, hogy kiterjesszék a versenyt az összes határon túli magyar lakta településre.

Elmondta, hogy az idén változik az országhatáron belüli települések versenye is, a kiírás és az értékelés módja. A korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, a környezettudatos nevelésre, és regionális szinten is díjazzák majd a településeket, így még többen kaphatnak esélyt az elismerésre.

A versenyre tavaly - nyolcéves rekordot megdöntve - 324 település regisztrált.

Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzeti koordinátora ismertette, hogy a szakmai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség zöldügyekben való mozgósításra.

A települési önkormányzatok a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon jelentkezhetnek a versenyre, a részvétel díjtalan. A fődíj Magyarország
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:31
Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban
Borbás Marcsi műsorvezető elmondta: sok visszajelzés érkezett a nézőktől korábbi sorozata, a Gasztroangyal kapcsán, hogy szeretnének főzni tanulni, új recepteket megismerni. Ez hívta életre a főzőműsort, amelyet úgy állítottak össze, hogy a kezdő szakácsok is elsajátíthatják belőle a főzés tudományát. Azt szerették volna, hogy azok is, akik nem rutinos főzők, kapjanak olyan plusz információt, amely alapján neki mernek látni a főzésnek - mondta.

A műsorvezető aktuális vendégével receptekkel, konyhai praktikákkal, eszközök bemutatásával és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket. A vendégek között séfek, cukrászok, pékek adják át a szakmai ismereteket hétről hétre a nézőknek. Borbás Marcsi elmondta: igyekeztek megőrizni a régi dolgokból mindazt, ami még használható, emellett a receptekhez hozzáraktak minden korszerű technikát.

A főzőműsor január 6-án indult és minden vasárnap 17.25-től látható a Duna Televízió képernyőjén.
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 11:32
Új gasztronómiai sorozat indul Borbás Marcsival a Duna Televízión
A műsor helyszínéül egy régi pajtában kialakított stúdiókonyha szolgál majd, amelyben a sparhelt és az indukciós főzőlap tökéletesen megfér egymás mellett - olvasható a produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Borbás Marcsi aktuális vendégével hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.

Leleplezi a legnagyobb konyhai titkokat, igyekszik lerombolni a tabukat, megtanítani a leghatékonyabb praktikákat, miközben számtalan újdonsággal ismerteti meg a nézőket.

A műsor bemutatja, hogy az egyszerű háziasszony és a Michelin-csillagos séf is jól megfér együtt a konyhában, és remekül inspirálhatja egymást, de az is kiderül, hogy bár fontosak a hagyományok a főzésben, néha érdemes áthágni a szabályokat és csavarni egyet a jól megszokott recepteken.

A vidám és lendületes műsor kiegészíti a Gasztroangyal kulturális, hagyományőrző tematikáját, hiszen aprólékos
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 11:30
Május végéig várják a nevezéseket a Virágos Magyarországért versenyre
A 25 éve útjára indított kezdeményezés célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a településen élők összefogásának ösztönzése, a környezettudatos gondolkodás erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke a műsorban felidézte, hogy 2017-ben rekordszámú, 312 település nevezett a versenyre, idén pedig ennél is több jelentkezőre számítanak.

A pályázóknak a verseny országosan elismert, kertész, tájépítész, várostervező, környezetvédő és turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűrije tanácsadást is nyújt a felkészülési és bírálati időszakban - tette hozzá.

Báthoryné Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzeti koordinátora elmondta: idén öt kategóriában nevezhetnek a települések, így külön mérettetnek meg az ezer lakos alatti és feletti falvak, az 50 ezer lakos alatti és feletti városok, valamint Budapest kerületei.

A környezetszépítő megmérettetésre a jelentkezési határidő május 31.. Nevezni a
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 10:54
Veszprém és Lajoskomárom kapta idén a Virágos Magyarország fődíját
közleményben kiemelik: a Virágos Magyarország versenyen való részvétel élénkíti a helyi turizmust is, hiszen a megszépülő tájak és települések vonzóbbá és ismertebbé válnak a turisták számára.

A díjazottak között miniszterelnöki díjban részesült Székesfehérvár és Kisbodak.

A Legvirágosabb úti cél díjakat 2017-ben ítélte oda először az MTÜ, Zsebeháza, Csemő, Szolnok, Biatorbágy, Ózd és Budapest VIII. kerülete részesült az elismerésben.

Az MTÜ turisztikai különdíját Herend és Paloznak kapta. Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke Fővédnöki díjat adott át Pálosvörösmart és Nagyrákos településnek.

Rozmaring díjban részesült a telkibányai Aranygombos Fogadó, a tapolcai Hotel Gabriella, a mosonmagyaróvári Hársfa Étterem, a Czakó Kert, Budapest I. kerület, az egri Kulacs Csárda, a gyulai Géza Konyhája, és a szekszárdi Takler Kúria Étterem. Arany Rózsa díjban Velence, Pányok, Harkány, Zalakaros, Szentes, Kisújszállás, Albertirsa település részesült. A Szervező Bizottság elnöki díját kapta Budaörs,
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 17:13
Könnyű túrófánk Borbás Marcsi receptje szerint
Hozzávalók:

- 25 dkg túró,
- 20-25 dkg liszt (nekem még 20 dkg liszt sem kellett bele),
- 3 tojás sárgája,
- 2 evőkanál tejföl (ha túl kemény a tészta, akkor lehet 3 evőkanál is),
- 1 citrom héja (elhagytam, mert nincs biocitromom, ha sósan készítjük, akkor sem kell bele),
- fél kiskanál só, de ez el is maradhat, én mostanában nem teszek bele (ha sósat készítünk, akkor több),
- 2 evőkanál cukor (ha sósat készítünk, akkor ez elmarad),
- 1 kiskanál szódabikarbóna,
- zsír vagy olaj a sütéshez (én mindig zsírban sütöm a fánkokat).

Elkészítés:

1. A túrót villával vagy krumplinyomóval áttörjük. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, szódabikarbónával.

2. A túróhoz keverjük a tojások sárgáját, citromhéjat és a tejfölt. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és egy könnyű, puha, de nem ragacsos, nyújtható tésztát gyúrunk belőle.

3. A recept szerint rögtön lehet nyújtani, szaggatni, de nekem az a tapasztalatom, hogy jobb, ha
bkisseva, 2017. január 11. szerda, 11:26
Horvát Jánosné: Incselkedős
Előveszem a gépemet,
írni szeretném versemet.
Szól a tévé énmögöttem,
anyukám meg ül mellettem.
Nézd, milyen rút az a ruha...
ki az, aki ilyet hord ma?
Jön a számtalan sok kérdés,
mit mondott a bemondó? Nézd!
Figyeld ezt a humoristát,
jaj, de régen szerepelt már.
Már megint a lezuhanó,
ilyen műsor undorító.
Mért kell nekik úgy leesni,
sok embernek nyakát szegni?
Mikor jön már Borbás Marcsi,
vajon mit fognak ma főzni?
Leállítom a gépemet,
megnézem, hogy ma mit főznek...
hilon, 2016. december 05. hétfő, 14:00
Közkedvelt süteményreceptekkel jelentkezik új kötetében Borbás Marcsi
A december 5-én megjelenő Édes békeidők más tematikát követ, mint a televíziós műsorvezető eddigi kötetei, hiszen ebben a könyvében most a XIX-XX. század fordulójának hangulatát, a szecesszió motívumait, a nagy cukrászok hagyatékát és a nagymamák süteményeit idézi meg - olvasható a könyv ajánlójában.

A kötetben olyan klasszikus receptekkel találkozhatnak az olvasók, mint az aranygaluska, a hólabda, a keleti csemege, a kókuszkocka vagy a dobostorta.

"Édességet enni nem bűn. Nem kell sokat, de az a kevés legyen igazi, házi, mint annak idején" - vallja a szerző, aki szerint szerencsés korban élünk, hiszen újra bárki számára hozzáférhetőek a legjobb alapanyagok, a falusi tojástól kezdve az eredeti vajon és a frissen darált dión át a különféle lisztekig vagy a jó minőségű csokoládéig.

A kötetben csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény található, hiszen Borbás Marcsi célja az volt, hogy feltárjon minden titkot, ami a nagy klasszikusok elkészítéséhez szükséges.
velemenyezd, 2016. november 13. vasárnap, 16:01
Szabadkáról érkezett szakácsok főztek pénteken ....
reggel két messziről érkezett vendéget köszöntött a Wojtyla Ház csapata. Paskó Csaba atya és Takács Irénke Szabadkáról érkeztek, hogy megvendégeljék a 120 fős Wojtyla Családot.
Délelőtt a főzésé volt a főszerep. Készültek a finom nyírségi lakodalmi leves, és a kelebiai gurulós fánkok. A látvány leírhatatlan volt, ahogy a több száz fánkocska sorakozott az asztalon várva, hogy megkeljen és mehessen az olajba.
A kisülés után tényleg gurulós volt: ezt az újítást Takács Irénke találka ki. Receptjét Borbás Marcsi is megörökítette műsorában, sőt a ,,Fánk fesztiválról" az első és a különdíjat is elhozta.
Ebéd előtt Szabó Attila, a ház egyik alapítója köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, sok jót és szépet hallott már Paskó atyáról, melyek közül egy pár információt megosztott a közösséggel is. Paskó atya a papi életet már 16 évesen hivatásának választotta, ugyanakkor a zene és a gasztronómia világa is vonzotta gyerekkora óta. Így ma papként, karnagyként, zenetanárként, szakácskönyv íróként
vicus54, 2016. április 30. szombat, 12:47
1/5
Képek, videók
Lévai Anikó.jpg
menusgabor
2018. július 08. vasárnap, 22:30
levai-aniko-orban-vikt or.
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 15:08
20140311levai-aniko-.j pg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:03
20140311levai-aniko.jp g
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:03
Lévai Anikó.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 16:34
Orbán Viktor,Lévai Anikó
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:31
Orban_Viktor_Levai_Ani ko_
agica2004
2010. november 17. szerda, 14:56
Lévai Anikó,Min.felesége
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:22
Lévai Anikó,Orbán feleség
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:22
Lévai Anikó,Miniszter fel
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:21
ábrahám vendéglátása.jpg
maroka
2017. január 04. szerda, 16:40
vendéglátás3.jpg
maroka
2016. június 18. szombat, 20:35
Vendéglátás
sanci81
2015. november 16. hétfő, 16:49
vendéglátás 324.jpg
kisalbertne
2012. július 07. szombat, 20:16
vendéglátás 210.jpg
kisalbertne
2012. július 07. szombat, 20:15
Címkék
tévé énmögöttem, verseny nemzeti, műsorban felidézte, város kategóriában, környező településeken, idén változik, ország legjobb, korábbinál nagyobb, 2020-as Európai, könyv ajánlójában, Makó Tamás, helyi turizmust, Géza Konyhája, településen élők, kisülés után, műsor helyszínéül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.