Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:25 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bosch investeşte peste 14 miliarde de forinţi la fabrica din Miskolc
Guvernul ungar va sprijini cu o finanţare nerambursabilă de 2,65 de miliarde de forinţi la investiţia de 14,1 miliarde de forinţi - a declarat, la eveniment, ministrul ungar de Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó.Investiţia va permite producţia şi modernizarea noilor generaţii ale produselor deja existente şi realizarea unora noi, de exemplu, a roţilor inteligente.

Economia internaţională priveşte Ungaria nu doar ca un loc propice pentru producţie, ci şi ca unul pentru cercetare şi dezvoltare; marile companii străine continuă să aibă încredere în Ungaria, în stabilitatea politică şi economică, respectiv în nivelul de pregătire a forţei de muncă - a spus ministrul.

În ansamblu, companiile nu au investit niciodată atât de mulţi bani ca anul trecut; acestea au raportat 98 de investiţii majore, în valoare totală de 1380 de miliarde de forinţi. Guvernul Ungariei a contribuit la toate astea cu 135 de miliarde de forinţi - spus Péter Szijjártó.

Referindu-se la Bosch, şeful
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 15:42
Szijjártó Péter: tizennégy milliárd forintot meghaladó beruházás kezdődik a Bosch miskolci gyárában
első számú befektetők Magyarországon, a külföldi működő tőke 29 százaléka Németországból jön. A tavaly bejelentett 98 nagyberuházásból 28 német.

A Bosch több, mint 120 éve, 1898-tól van jelen Magyarországon, a jelenleg a csaknem 15 ezer embert foglalkoztató kilenc leányvállalat forgalma 2017-ben meghaladta a 244 milliárd forintot. A 402 ezer embert alkalmazó konszern valamennyi gyárának árbevétele 2017-ben 78 milliárd eurónál is több volt.

Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója arról szólt, hogy a mostani beruházásnak köszönhetően a miskolci autóipari gyár stratégiai fontossága és globális viszonylatban is kiemelt pozíciója tovább erősödik. Ez a társaság 2003-ban alakult, járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik és több mint 2,5 ezer embert foglalkoztat.

A beruházás megkezdésének pénteki bejelentésével egy időben készült el a miskolci gyárban a 200 milliomodik termék. Ez az elektromechanikus fékrásegítő iBooster
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:01
PM-államtitkár: Magyarországon a foglalkoztatás európai viszonylatban is kiemelkedő
Bodó Sándor kiemelte, a 2010 óta eltelt időszak gazdaságpolitikai eredményeként sikerült megteremteni a stabil, fenntartható gazdasági növekedés makrogazdasági feltételeit. Ebben a folyamatban pedig fontos szerepet játszott többek között a hatéves bérmegállapodás és a munkahelyvédelmi programok indítása is.

A foglalkoztatás további bővítési lehetőségéről pedig megjegyezte, hogy még mindig vannak tartalékok a munkaerőpiacon, többek között az inaktívak, a közfoglalkoztatottak, a kisgyermekes anyák és a munkaerőpiacra kilépő fiatalok körében.Bodó Sándor az MTI-nek elmondta, a felelős foglalkoztatás fontos, hiszen ennek hiányában a gazdaság teljesítménye nem lesz tartós. Mint mondta: "abban, hogy milyen minőségű, milyen tartalmú munka születik egy adott cégen belül, meghatározó tényező a társaság belső kultúrája".

Az államtitkár szerint az emberek ma már munkahelyük kiválasztásánál nem csupán a javadalmazásra, hanem a cégen belüli munkakörülményekre és az előrehaladási lehetőségekre
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 15:39
Kutatás-fejlesztéssel tervezi a jövőt hazánkban a Bosch cégcsoport
érdeke is.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke úgy fogalmazott: a Bosch a magyar közép- és felsőoktatási intézmények, valamint a hazai kutatóintézetek megbízható partnere. Véleménye szerint a Miskolcon folyó kutatás-fejlesztési munka eredményeként a miskolciak néhány éven belül azzal szembesülhetnek, hogy világszerte olyan eszközöket gyárt a cég, amelyeket a Borsodi megyeszékhelyen fejlesztettek ki.

Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy Body and Systems Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte: vállalatuk működése során folyamatosan bővült a termékkör és állandósultak a fejlesztések. Hangsúlyozta, hogy mindez nem történhetett volna meg a térség befogadó készsége nélkül. A cég beágyazottságát a régióban az bizonyítja a legjobban, hogy beszállítóként munkát adnak az észak-magyarországi régió számos kis- és középvállalkozásának, együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel, nemzetközi óvodát és iskolát alapított, idén pedig közel 170
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 13:23
Ötödével növelte árbevételét a Bosch tavaly Magyarországon
Központban a Bosch mérnökei a jövő mobilitási megoldásain dolgoznak, az automatizált vezetésre és a villamosításra összpontosítva - írták a közleményben.

A Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani gyárában tavaly elindított új gyártósorokon az elektromobilitáshoz és az automatizált vezetéshez gyártanak teljesítményelektronikákat, középhatósugarú radarokat és szenzorokat, a hagyományosnak számító üzleti területek mellett, mint például a műszerfalak gyártása - írták. A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. legújabb generációs termékei az elektronikus fékrásegítő motorok, szervomotorok és menetstabilizáló rendszerek, amelyek a hibrid és elektromos meghajtású járművek nélkülözhetetlen alkatrészei, míg az Egerben és Makláron működő Robert Bosch Automotive Steering Kft. kormányműveket, kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket gyárt.

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője a közlemény szerint elmondta, a Bosch hazai jelenléte folyamatosan erősödik, a
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 13:12
Duális mesterképzést tervez a Bosch a Miskolci Egyetemen
A közlemény szerint a Miskolci Egyetem, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., valamint a Lean Enterprise Institute Hungary együttműködésében 2014 őszén elindított Bosch Lean Akadémia hallgatói a lean ismereteken túl egy világcég multikulturális környezetében elengedhetetlen készségeket - prezentáció tartása, projektmenedzsment, csapatmunka - is elsajátíthatták.

A pilot projekt harmadik évfolyama ősszel indul, legfeljebb 15 hallgatóval és 2017 őszén várható egy önálló, kétéves duális lean mesterképzés beindítása is - írták.

A hallgatók az elméleti oktatást a Miskolci Egyetemen kapják meg, ahol a Bosch szakemberei rendszeresen tartanak előadásokat, ezután szimulációs gyakorlatokon vesznek részt a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. által biztosított vállalati oktatótermekben. Ekkor még "laborkörülmények" között, valós üzleti veszteségek nélkül gyakorolhatnak, majd később a miskolci Bosch gyárban valós feladatok megoldásán dolgoznak, igazi értékteremtő projektek keretében. A diákokat
velemenyezd, 2016. július 21. csütörtök, 17:32
A Bosch 9,3 milliárd forintból fejleszti magyarországi kapacitását
- mondta, hozzátéve, hogy a Bosch több mint egy évtizede támogatja a magyarországi mérnökképzést.

Felidézte: a Bosch csoport több mint 11 ezer munkavállalónak ad munkahelyet Magyarországon és a bruttó hazai termék (GDP) 2,1 százalékát adja.

A cégcsoport vezetője hangsúlyozta: a magyar kormány stabil és kiszámítható hátteret biztosít a csoport innovációs tevékenységéhez és elkötelezett munkahely-teremtési szándéka mellett.

Frank-Stephan Kupfer, a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: büszkék arra, hogy a Miskolcon gyártott alkatrészek részt vesznek a jövő mobilitásának formálásában is, hiszen elektromos, hibrid járművekhez gyártanak alkatrészeket. A Bosch várakozásai szerint a 2025-re az új európai gépjárművek több mint egyharmada lesz legalább részben elektromos meghajtású - tette hozzá.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere emlékeztetett: a Bosch volt az az első nagy nemzetközi vállalat Miskolcon. Sok miskolci számára ez azt
velemenyezd, 2015. szeptember 09. szerda, 13:01
Új gyárigazgatót neveztek ki a Bosch miskolci autóipari létesítményének élére
kitér arra, hogy az új igazgató magyarországi kinevezése előtt a működtető-motorok gyártási részlegének vezetője volt a németországi Buehl-ben, hatéves nemzetközi tapasztalatra tett szert Belgiumban, ahol az ablaktörlőlapátok nagy volumenű gyártását végző telephely gyártási és műszaki igazgatója volt, míg Kínában egy motorokat gyártó mini-gyárat "épített fel a semmiből", azt 2000 dolgozó foglalkoztatásáig fejlesztve.

A miskolci autóipari alkatrészek gyártásáért felelős Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult.

Partnerei között találhatóak a világ vezető autóipari cégei, akiknek a Miskolcon gyártott ablaktörlő-rendszereket, klímaberendezések elektromos meghajtását, indítómotorokat és reléket szállítják. A termékfejlesztés állandó, folyamatosan bővül a gyár portfoliója, jelenleg klímaberendezések, villamos motorok és ablaktörlő rendszerek gyártását vezetik be.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon, az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft-ből mára
velemenyezd, 2015. január 26. hétfő, 12:42
EKB-döntés - Varga: Magyarország is profitálhat az eszközvásárlási programból
A Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy az elismeréseket 2013 augusztusa óta adják át havonta, és a mostani átadás is azt mutatja, hogy a magyar gazdaságban megvannak azok a szereplők, akik teljesítményük alapján méltók az elismerésre.

Decemberben a hónap beruházója a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. lett, a hónap kis- és középvállalkozása elismerést a Meditop Gyógyszeripari Kft. nyerte, a hónap startup vállalkozása díjat pedig az oktatási játékokat készítő Codie kapta.

Varga Mihály beszédében kifejtette, hogy a január talán sosem indult ilyen rosszul Európa gazdaságai számára, mint az idei, de a piaci szereplőkkel beszélve óvatos optimizmus érezhető: úgy látják, hogy az utóbbi hetek, hónapok turbulenciái kezelhetővé váltak.

Az olajárral kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: az utóbbi egy évben 55 százalékkal esett az olaj dollárban számolt világpiaci ára. Azok az importigényes ágazatok és azok az országok, ahol
velemenyezd, 2015. január 23. péntek, 12:05
A Bosch 15 százalékkal növelte magyarországi árbevételét
elmúlt évek egyik legnagyobb Bosch beruházása a cég új, budapesti központi bázisának felépítése. Az első ütemet szintén tavaly adták át, a második ütemet pedig a tervek szerint 2015-ben fejezik be; ekkorra a beruházás értéke eléri a 30 milliárd forintot.

Hatvanban a Robert Bosch Elektronika Kft. gyára tavaly új irodaépülettel bővült, így az egész gyár területe meghaladja a 92 ezer négyzetmétert. A Bosch ezenkívül a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. kéziszerszám, és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. autóipari gyárában bővítette gyártókapacitását és új gyártósorokat helyezett üzembe - emlékeztetett Javier González Pareja.

A Bosch csoport 2013-ban a nehéz gazdasági környezet ellenére is 3,1 százalékkal 46,1 milliárd euróra tudta növelni árbevételét, az árfolyamhatás kiszűrésével pedig 6,3 százalék volt a növekedés - idézte fel a korábban közzétett csoportszintű adatokat a vezető. Csoportszinten a Bosch árbevételének csaknem 10 százalékát költötte tavaly k+f-re, és egy év alatt 5000
velemenyezd, 2014. május 22. csütörtök, 13:53
Cséfalvay Zoltán: a duális szakképzésre 50 milliárd forint jut
egyötöde működtet tanműhelyt, tanulószigetet, addig Magyarországon csupán öt százaléka - tette hozzá Cséfalvay Zoltán.

A gazdasági tárca államtitkára szólt a kutatás-fejlesztés és innováció fontosságáról is. Megemlítette: Magyarország tavaly az elmúlt két évtized legmagasabb értékét érte el az 1,3 százalékos GDP-arányos kutatás-fejlesztési ráfordítással. Ez 363 milliárd forintot jelentett, ennek mintegy kétharmadát a vállalatok fordították ilyen célra.

Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. igazgatója a rendezvényen elmondta: az elmúlt négy évben 35 milliárd forintot fordítottak beruházásra, ebből az állami és uniós támogatás megközelítette az ötmilliárd forintot. A fejlesztéseknek köszönhetően a 2009-es ezres létszám több mint duplájára nőtt.

A gyár hosszú távú munkalehetőséget kínál pályakezdőknek, tapasztalt munkásoknak egyaránt a legmodernebb autóipari termelés és fejlesztés terén - tette hozzá.

A magyarországi Bosch-csoport forgalma az elmúlt üzleti évben 133
velemenyezd, 2013. szeptember 19. csütörtök, 13:14
Megújították Miskolc és a Bosch helyi gyárai közötti együttműködést
Folytatódik Miskolc és a Bosch együttműködése - mondta egybehangzóan Kriza Ákos polgármester és Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. igazgatója.

A 2001 óta Miskolc és a Bosch gyárak között érvényben lévő letelepedési szerződés módosításának csütörtöki aláírása újabb, a város és a cég együttműködésének köszönhető infrastruktúrafejlesztési projektet hitelesít.

Az Új Széchenyi Terv keretében 2,3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós pénzt kapott 6,3 milliárd forintot meghaladó beruházásaihoz a német konszern miskolci társasága, amely komplex technológiai fejlesztést valósít meg.

Max Nitzsche elmondta: a beruházásnak köszönhetően a "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" című konstrukció keretében új generációs gépjármű-levegőztetőrendszer befúvó motor és új generációs motorhűtő-ventillátor meghajtó és fékrásegítő motor gyártása kezdődik meg a gyárban.

Ez az üzem a fejlesztések révén kétszáz emberrel növelte létszámát, amely így már
velemenyezd, 2013. június 06. csütörtök, 13:13
1/2
Képek, videók
miskolc1960-650x435.jp g
menusgabor
2018. október 08. hétfő, 20:44
Miskolc.jpg
menusgabor
2018. október 08. hétfő, 20:40
Miskolc-Diósgyőr.jpg
menusgabor
2018. október 08. hétfő, 20:38
Miskolc Diósgyőr.jpg
menusgabor
2018. október 08. hétfő, 20:37
miskolc_nyito.jpg
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 20:13
viragos_miskolc_120711 ml_
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:52
A miskolci bíró. 01.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:22
A miskolci bíró. 02.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:21
A miskolci bíró. 03.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:21
A miskolci bíró. 04.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:20
A miskolci bíró. 05.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:19
cenzi miskolcon.jpg
zsokica45
2018. március 19. hétfő, 21:07
stunning-exterior-desi gn-
zskadi
2016. február 10. szerda, 21:08
Szép estét - exteriors.jp
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 10:32
Radio_city_exterior.jp g
andomanyi
2012. április 08. vasárnap, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.