Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 08:43 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Korlátozzák a közösségi közlekedést is a növekvő fertőzésszám miatt Izraelben
Szadecki, az egészségügyi minisztérium járványügyi csoportjának vezetője, hanem azért, mert előzőleg a lap elküldte hozzá kérdésekkel a pénteki számban megjelenő leleplező cikkük kéziratát. Ebben azt írják, hogy a professzor asszony és beosztottjai megakadályozták a légierő tisztjeinek áprilisban kidolgozott tervének megvalósítását, amely felkészítette volna az országot a járvány újabb hullámának megakadályozására.

A 13-as kereskedelmi televízió kedd esti híradójában arról számolt be, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnökhöz is benyújtottak még tavasszal két hasonló tervet, egyiket a titkosszolgálat, a moszad és a hadsereg, a másikat pedig a nemzetbiztonsági tanács állította össze, de ezeknek a megvalósítására sem került sor.

Izraelben kedden diagnosztizálták a járvány tavaszi megjelenése óta a vírushordozók legmagasabb számát. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a 25 ezer 782 elvégzett teszt 5,1 százaléka volt pozitív, 1 288 új fertőzöttet találtak.

Izraelben jelenleg 14 ezer 104
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 13:21
Közösen ítélte el Izrael annexiós terveit Németország, Franciaország, Egyiptom és Jordánia
Az 1967-ben elfoglalt palesztin területek bármely részének beolvasztása Izraelbe ellenétes lenne a nemzetközi joggal, és veszélyeztetné a közel-keleti békefolyamatot - áll Heiko Maas német, Jean-Yves Le Drian francia, Számeh Sukri egyiptomi és Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszter nyilatkozatában.

"Nem fogadnánk el az 1967-es határok semmilyen módosítását, amelyről a konfliktusban érintett felek nem állapodtak meg" - emelték ki, hozzátéve, hogy az esetleges egyoldalú határmódosítás "komoly következményekkel" járna a térség biztonságát és stabilitását illetően, illetve nagyban akadályozná az "átfogó és igazságos béke" kialakítását célzó törekvéseket.

Egy ilyen lépés az Izraelhez fűződő viszonyra is hatást gyakorolna - hangsúlyozta Németország és Franciaország, valamint az Izraellel egyaránt határos Egyiptom és Jordánia külügyminisztere.

Aláhúzták, hogy a nemzetközi jog és az ENSZ vonatkozó határozatai alapján továbbra is az izraeli-palesztin konfliktus megegyezésre épülő, kétállami
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:31
Koronavírus - Drasztikus korlátozásokat vezetnek be Izraelben a járvány megfékezésére
legfeljebb 19-en imádkozhatnak vagy tanulhatnak egyszerre.

Az ülésen megvitatták az érintett miniszterek heves ellenkezése mellett a közösségi közlekedés utasszámának korlátozását, valamint a nyári táborok és az iskolák nyári foglalkozásainak esetleges megszüntetését is. A buszokon ezentúl legfeljebb húszan utazhatnak, és csak a negyedik osztályig maradhatnak nyitva a nyári gyermekelhelyezést szolgáló táborok, foglalkozások.

A koronavírus-járvány terjedésének aggasztó adatai nyomán Benjámin Netanjahu miniszterelnök az értekezleten figyelmeztette a minisztereket, hogy "karnyújtásnyira vagyunk a teljes vesztegzártól".

"Drasztikus intézkedésekre van szükség a még drasztikusabb intézkedések elkerülésére, a gyors és hatékony gazdasági kompenzáció mellett"- mondta Beni Ganz védelmi miniszter, a koalíciós megállapodás szerint másfél év múlva sorra kerülő jövendő miniszterelnök.

"A járvány egyértelműen terjed. Minden nap meredeken emelkedik, és egyre több súlyos betegséget okoz. Jelenleg 90
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 17:03
Vérvörösre festették tiltakozók az egyik izraeli település Trump terén álló szökőkút vízét
"Vérrel fogunk fizetni az annektálásért" - írták a téren a kőre festett graffitin a tiltakozók, hogy felhívják a figyelmet a július elsejére tervezett, a Donald Trump amerikai elnök béketerve alapján Izraelnek ígért ciszjordániai területek bekebelezésének veszélyeire.

Donald Trumpról egy évvel ezelőtt neveztek el teret Petach-Tikván hálából a Benjámin Netanjahu nevével fémjelzett izraeli politika támogatásáért, és az amerikai nagykövetség a fővárosként elismert Jeruzsálembe költöztetéséért Tel-Avivból.

"Az annektálás biztonsági és gazdasági katasztrófát fog eredményezni, mindezt olyan politikusok miatt, akik a tűzzel játszanak a gazdasági válság idején a polgárok rovására" - nyilatkozta a tiltakozás egyik szervezője a 12-es kereskedelmi televízió honlapjának.

Közben Beni Ganz védelmi miniszter, a koalíciós egyezmény szerinti leendő kormányfő, azt mondta Avi Berkowitznak, Donald Trump amerikai elnök Izraelbe küldött tanácsadójának, hogy az annektálásra megnevezett július elseje nem
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:21
Hamász: a ciszjordániai annektálás hadüzenetnek számít
helyek védelmére" - közölte a szóvivő.

A Hamász vezetéséhez nagyon közel álló Ibrahim al-Madhun palesztin hírmagyarázó szerint Izrael megfizet majd az annektálásért, mert a Hamász katonai szárnya készen áll a harcra, és az annektálás nem csendben fog lezajlani. Ő úgy tudja, hogy nemcsak Gázában, hanem Ciszjordániában és külföldön is felkészültek az ellenállásra.

Szerdán Beni Ganz védelmi miniszter megbeszélést tartott az izraeli katonai vezérkarral a várható fejleményekről, miután Benjámin Netanjahu miniszterelnök július 1-jétől tervezi az izraeli fennhatóság kiterjesztését Ciszjordánia bizonyos részeire.

Joszi Kohen, a Moszad, a külföldi titkosszolgálat vezetője az elmúlt napokban találkozott Ammánban II. Abdullah jordán királlyal, hogy a tervezett annektálásról egyeztessen.

Várhatóan néhány nap múlva jelenti be Jeruzsálem, hogy kiterjeszti az izraeli törvénykezést Ciszjordánia meghatározott részeire, de egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen mértékű lesz az annektálás, benne lesz-e a
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 18:52
Az amerikai külügyminiszter szerint Ciszjordánia annektálása Izrael belügye
Az amerikai diplomácia vezetője szerint bármilyen döntés, amely a ciszjordániai palesztin települések feletti izraeli fennhatóságot érinti, csakis és kizárólag Izrael belügye.

Pompeo ismételten a Palesztin Hatóság vezetőit okolta az izraeli-palesztin békefolyamat elakadásáért.

A Benjamin Netanjahu vezette izraeli kormánykoalíció várhatóan július elsején terjeszti a kneszet (izraeli parlament) elé a Ciszjordánia egyes részei feletti izraeli szuverenitás kiterjesztését. Ezeken a területeken - ahol egyébként a palesztinok a leendő államukat hoznák létre - nagy kiterjedésű zsidó telepek vannak. A vidéket Izrael részben stratégiai fekvése, részben pedig vízforrásai miatt rendkívül fontosnak tekinti, s annektálásukhoz bírja Washington egyetértését is.

A Donald Trump amerikai elnök által januárban előterjesztett béketerv szerint Izrael bekebelezné Ciszjordánia mintegy 30 százalékát. A tervet a palesztin fél elutasította, mondván, hogy ellehetetleníti az életképes palesztin állam létrehozását.
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 19:52
Koronavírus - Ismét titkosszolgálati eszközökkel követhetik majd a koronavírus-fertőzötteket Izraelben
A kormány által egyhangúlag elfogadott törvényjavaslat szerint a kabinet igénybe veheti a Sin Bét belbiztonsági szolgálat telefonokat követő eszközeit az egészségügyi minisztérium epidemiológiai felméréseihez, amelyek a páciensek diagnosztizálás előtti utolsó két hetét térképezik fel, hogy merre jártak és kikkel találkozhattak.

A rendelkezést Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Beni Ganz védelmi miniszter, jövendő miniszterelnök alkalmazhatja csakis egyetértésben és szükség esetén. Az indítvány alapján csak akkor csak akkor aktiválják a nyomkövetést, ha valós veszélyt jelent a vírus gyors terjedése, és azonnali beavatkozásra van szükség ennek megakadályozására.

Akkor is felhasználhatják majd egyedi esetekben a titkosszolgálati eszközöket, ha másként nem lehet megtalálni, hogy kikkel került kapcsolatba a fertőzött.

A törvényjavaslatot egyelőre nem terjesztik a kneszet elé, de ha tovább nő a vírushordozók száma, akkor a törvényhozás elé fogják vinni. A jogszabályt azért készítették elő,
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 15:32
Arab diplomata: a ciszjordániai annektálás az arab-izraeli kapcsolatok normalizálásának végét jelentheti
haladéktalanul megsemmisíti az izraeli törekvéseket a biztonsági, gazdasági és kulturális kapcsolatok javítására az arab világgal és az Egyesült Arab Emírségekkel" - jelentette ki.

"Ez egy hibás, jelentős nagyságrendű provokáció" - fogalmazott a nagykövet. "Ha ebben a helyzetben tovább beszélnek a normalizálásról, akkor hamis reményt ébresztenek a jobb kapcsolatokra az arab világgal" - összegezte a tervbe vett és szavai alapján vízválasztónak tekintett izraeli lépés következményeit.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentette, és a Kék-Fehér párttal kötött koalíciós egyezményben kikötötte, hogy július 1-jétől kiterjeszti az izraeli fennhatóságot mintegy 130, Ciszjordániában 1967 után felépített izraeli településre, valamint a Ciszjordánia területének körülbelül egynegyedét adó Jordán-völgyre.

A bírálók szerint ez a lépés gyakorlatilag lehetetlenné tenné egy életképes palesztin állam létrehozását Izrael mellett, noha a nemzetközi diplomáciában széles körben továbbra is ezt tekintik
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 12:42
Koronavírus - Izraelben folyamatosan emelkedik az új fertőzöttek száma
egyelőre mégsem lettek sokkal többen. Az egészségügyi minisztérium leköszönő igazgatója, Móse Bar Szimantov a 12-es kereskedelmi tévében úgy nyilatkozott, hogy szerinte másfél hónap múlva jelenhetnek meg az izraeli kórházakban jelentős számban a kritikus esetek.

A kormány egyelőre csak figyeli a helyzetet, nem döntött a gazdaságnak komoly károkat okozó korlátozások visszaállításáról, de fokozza a figyelmeztető hirdetéseket és a kötelező óvintézkedések végrehajtásának ellenőrzését.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök csütörtök esti televíziós beszédében a szabályok betartására szólított fel. A helyi média szerint viszont alaposan aláásta az intézkedések hitelességét, hogy azokat Netanjahu, Reuven Rivlin államelnök és számos miniszter és képviselő sem tartja be.

Tovább rombolta az egészségügyi minisztérium tekintélyét, hogy kiderült: Itamár Grottó igazgatóhelyettes a karantén mellőzését engedélyező igazolást adott egy helyi milliárdosnak, Teddy Szaginak, aki néhány napja magánrepülőgépével
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 10:12
A német külügyminiszter aggodalmát fejezte ki Jeruzsálemben a ciszjordániai annektálás miatt
A német külügyminiszter Berlin komoly és őszinte aggodalmát tolmácsolta Gabi Askenázinak a ciszjordániai palesztin területek tervbe vett izraeli bekebelezése miatt.

Askenázi válaszában kijelentette, hogy Izrael felelősségteljesen és az Egyesült Államokkal teljes együttműködésben készül a Donald Trump amerikai elnök közel-keleti béketervében felvázolt lépésre, és a tervet fontos mérföldkőnek nevezte a régió számára.

A német diplomácia vezetője három héttel a tervbe vett annektálás előtt érkezett Izraelbe a koronavírus megjelenése óta első külföldi útján. "Izrael barátjaként aggódunk az annektálás miatt, mert nem felel meg a nemzetközi jognak" - figyelmeztetett Jeruzsálemben, és közölte, hogy országa továbbra is a kétállami megoldást támogatja, vagyis Izrael mellett a palesztin állam megteremtését.

Askenázi azzal próbálta eloszlatni aggodalmait, hogy nagyszerű lehetőségnek nevezte a Trump-tervet, és hangsúlyozta, hogy jelenleg még csak a terv koncepciója létezik, nincsenek konkrét térképek
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 16:42
A palesztinok ellentervet írtak a Trump közel-keleti rendezésről szóló tervére
vagyis Ciszjordániával és a Gázai övezettel.

A palesztin javaslattal szemben Washington saját béketervének megvitatását kéri a kvartettől, amelynek legutóbbi ülését május 22-én tartották. Közben a 13-as kereskedelmi tévécsatorna híradása szerint a palesztin miniszterelnök azt is kijelentette, hogy ha Izrael végrehajtja a július 1-re meghirdetett ciszjordániai annektálást, akkor a Palesztin Hatóság kihirdeti az 1967-es határokon belül palesztin államot Kelet-Jeruzsálem fővárossal.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök a tévé szerint a Trump-tervben engedélyezett maximális, 30 százalékos annektálást szeretné, miközben Beni Ganz védelmi miniszter, aki a koalíciós megállapodás alapján másfél év múlva átvenné a kormány irányítását, sokkal kisebb mértékben szeretné kimondani az izraeli fennhatóság kiterjesztését, csakis a ciszjordániai zsidó településekre valamint a Jordán-völgyére, és nem annektálna további területeket.

A 13-as csatorna értesülései szerint Washington nemzeti konszenzust szeretne
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 15:42
Az izraeliek inkább ellenzik, mint támogatják a ciszjordániai annektálást
A baloldali Genfi Kezdeményezés Csoport által megrendelt és közzétett közvélemény-kutatás szerint a lakosság 41,7 százaléka ellenzi a ciszjordániai részeknek a Trump-béketervben engedélyezettannektálását, 32,2 százaléka pedig támogatja azt.

Körülbelül 48 százalék úgy véli, hogy ez a várhatóan az amerikai vezetéssel egyeztetett lépés veszélyeztetné a béke elérésének esélyét a palesztinokkal, viszont 13,8 százalék úgy gondolja, hogy elősegítené a béke kilátásait.

A megkérdezetteknek mindössze 3,5százaléka említette meg az izraeli fennhatóság kiterjesztését, amikor az ország két legfontosabb prioritásának megnevezésére kérték. A gazdaságot 42,4 százalék, az egészségügyet 24,6 százalék, a biztonságot pedig 17,4 százalék említette a legfontosabb kérdések között.

A felmérés szerint még Benjámin Netanjahu miniszterelnök jobboldali kormányzó Likud pártja támogatónak is csak a fele állt az annektálás mögé, miközben Beni Ganz védelmi miniszter centrista Kék-fehér pártja szimpatizánsainak többsége
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 17:22
1/74
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
A dunai közlekedés látkép
sanci81
2017. február 04. szombat, 17:32
Közlekedés
sanci81
2016. június 27. hétfő, 16:16
thaifold_kozlekedes.jp g
borigit
2016. június 21. kedd, 11:52
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
kozlekedes.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:33
Papagáj közlekedés.gif
pacsakute
2014. október 27. hétfő, 19:12
- ilyen a közlekedés Delh
farkas1945
2012. november 18. vasárnap, 12:14
Közlekedésre tanitó.jpg
wob
2012. november 16. péntek, 21:02
New Jersey közlekedési cs
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:33
Címkék
biztonságot pedig, vírushordozók legmagasabb, vidéket Izrael, ciszjordániai részeknek, kötelező óvintézkedések, életképes palesztin, érintett miniszterek, izraeli fennhatóság, annektálás mögé, közösségi közlekedés, Reuven Rivlin, lépés gyakorlatilag, iskolák nyári, kormány irányítását, tervezett annektálásról, palesztin miniszterelnök,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.