Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 05:53 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szendéné Kiss Nóra Benedek Tiborra emlékezik.
.................
Szerda este furcsa, megmagyarázhatatlan félelmet éreztem. Másnap reggel jött a döbbenet. Amiből sokan azóta sem térünk magunkhoz. Mert hiába nem ismertük személyesen, akkora hatással volt az életünkre, amekkorával csak kevesen. Most sokat írnak róla. Néhány napra eltűntek a médiában manapság megszokottá vált negatív, bántó írások, és helyüket átvette a jó. A JÓ, aki Benedek Tibor maga.
Az ismert, csodálatos eredményeken túl olyan történetek bukkannak fel, amelyekről eddig nem tudhattunk. Kisemberek történetei. Mit adott nekik Benedek Tibor, hogyan adta vissza a hitüket, miként indította el őket egy másik, egy jó úton. ,,Nem hangzik nagy dolognak, de akkor és ott mindent megváltoztatott bennem" - sokan írják le ugyanezt.
A most napvilágot látott történetekből megismerhetjük, mi a jóság, a tisztaság. Mi vajon elmondhatjuk magukról, hogy nem vakít el bennünket a felszínes csillogás?
maroka, 2020. július 08. szerda, 15:50
In memoriam Benedek Tibor
IN MEMORIAM BENEDEK TIBOR

Bennem rekedt a fájdalom,
sír bennem a MIÉRT.
Elismerem, jogod van hozzá,
Te teremtetted, TIÉD.
Megmutattad: ilyen az Ember,
vigyázza talentumát !
Akarattal, harccal, kitartással
teljesíti Feladatát.
Példának szántad és örömnek,
hősnek, de emberinek.
Szava igen volt és nem, ha kellett,
megharcolt érte, neki erre is tellett,
mert Te vigyáztad lépteit.
Megpróbáltad őt tűzzel, vassal,
edzetted erős fájdalmakkal,
s ő kitartott mindenáron:
a medencében, a várfokon, a gáton.
Úgy tetszett Neked: Felemelted,
az égi csapat kapitányává tetted.
Ki itt jó volt, odafent kitűnő lesz,
megbékült mosollyal az örök fényben.

Kocsis E.
menusgabor, 2020. július 03. péntek, 20:45
Búcsú Benedek Tibortól
Megható feldolgozás, emlékezés Benedek Tiborra , aki elment közülünk, de emlékei örökké velünk van
Videó

- Halála nagyon megérintett, példamutató élete, komoly üzenet sokunknak! Ebben a kís filmben mondom el gondolataimat. Ezúton szeretnék részvétet nyíivánítani Családjának, Rokonainak és Barátainak. Fogadják őszinte együttérzésemet!
Készítette Kalo Jenő tv. Videó
maroka, 2020. július 03. péntek, 09:50
Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: újratervezés nélkül élhetetlenné válik Budapest
végrehajtania ezt a változtatást.

Úgy fogalmazott, több korábbi kormány is fejőstehénként kezelte Budapestet, a jelenlegi kabinet azonban a vágóhídra is ki akarja vinni. Elmondta, 30 év alatt idén először fordulhat elő, hogy Budapest az állami költségvetés nettó befizetőjévé válik, vagyis a főváros finanszírozza majd a kormányt, és nem fordítva.

A testület, ülése elején, három közelmúltban elhunyt díszpolgárára emlékezett. A fővárosi önkormányzat Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, Benedek Tibor szintén háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót és Bálint György kertészmérnököt is saját halottjának tekinti.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, a koronavírus-járvány miatt sok veszteség érte a várost, ezért az elhunyt díszpolgárok mellett azokról is meg kell emlékezni, akik életüket vesztették ebben az "aljas betegségben".

A főpolgármester köszönetet mondott a budapestieknek, amiért példát mutattak a járvány elleni védekezésben.

Budapest megtette a magáét,
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:02
Mohos Gábor Szent László-búcsús szentmiséje Istenhegye
hitünk sarokköve. A világ körülöttünk nagyon sokszínű. Ma itt, Európában nemcsak a kereszténység, hanem sok minden más alakítja, formálja a társadalmat, az értékrendet, a gondolkodásmódot - fejtegette a szónok. - Mégis, vannak olyan dolgok, amiket a társadalom értéknek tart és megbecsül. Idetartozik az, amikor valaki alázattal és kitartóan, hatalmas energiával dolgozik valami értékes dolgon.
A püspök megemlékezett a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, a 47 éves korában elhunyt Benedek Tiborról: azért övezi őt akkora megbecsülés országszerte, mert keményen dolgozott kitartóan, alázattal, és ezáltal ért el kimagasló teljesítményt, képviselve a magyar nemzetet. Ha így megbecsüljük, és méltán, a nagy teljesítményeket, akkor vajon hívőként nem az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a hitünkben, a keresztény életünkben legyünk kimagaslóak?
Jézus nem kevesebbet mond az ő tanítványainak - és mi keresztényként mindannyian az ő tanítványai vagyunk -, hogy legyetek
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 14:20
Sikeres volt a védekezés, eltörlik a vásárlási idősávokat
Hangsúlyozta: ahogy várható volt, a munkaerőpiacra és a gazdaság teljesítményére is komoly hatással volt a járvány elleni védekezés miatti teljes leállás. A gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzések eltérőek, a kormány a Pénzügyminisztérium által jelzett 3 százalékos recesszióval számol - mutatott rá. Hozzátette: mivel a költségvetés tervezésekor nem erre számítottak, ez nagy mértékben csökkenti a költségvetés mozgásterét.
Gulyás Gergely a kormány nevében együttérzését fejezte ki Kárpáti György és Benedek Tibor elhunyt olimpiai bajnokok családjának, azt mondta, a magyar sportéletet rendkívüli veszteség érte a távozásukkal.
A miniszter kérdezték arról, hogy Pálinkás József, az Orbán-kormány korábbi minisztere gyűjtést indított a Lánchíd felújítására, és Facebook-bejegyzésében azt írta: unja a kicsinyes és méltatlan vitákat. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: egyetért, ők is unják a kicsinyes és méltatlan vitákat. Kiemelte: a főváros kifejezetten jó anyagi helyzetben van, Tarlós István
eva6, 2020. június 19. péntek, 16:10
Benedek Tiborra emlékeztek a Margitszigeten 06.18
Így emlékeztek Benedek Tiborra Budapesten.
Benedek Tiborra emlékeztek a Margitszigeten a Hajós Alfréd uszodánál.
Tömegek érkeztek gyertyákkal a Hajós Alfréd Sportuszodához, hogy Benedek Tiborra emlékezzenek.
........
További képek a megemlékezésről

*
- Fájdalmas csend - gyertyagyújtással emlékeznek Benedek Tiborra
...................

..................

............................
Csütörtökön este csendes gyertyagyújtással emlékeznek Benedek Tiborra a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda bejáratánál. A játékosként háromszoros olimpiai bajnok, illetve világ- és
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 22:46
Elhunyt Benedek Tibor 47 éves korában
- Wikipédia oldalon életrajzi ismertetés

- Videó emlékezés:
Firenze 1999 vízilabda EB döntő videó
Benedek Tibor - kapufás gól a pekingi döntőben videó
Magyarország - Montenegró férfi vízilabda V.B.DÖNTŐ (Barcelona 2013) - Utolsó 1 perc
Videó

- Hagyaték
Hogy mit hagyott maga után Benedek Tibor? Pótolhatatlan űrt azok szívében, akik szerették, egy mintaként szolgáló sportpályafutást, és egy olyan szellemiséget, amely az élet bármelyik területén sikerrel hasznosítható, ha képesek vagyunk megragadni. Bánhidy András és Paján Viktor ,,Sportalkímia, Ismerd meg a győztesek titkát" című könyvében Benedek Tibor így foglalta össze a siker titkát:
,,Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 19:55
Kihirdették a VII. Savaria Filmszemle díjazottait
írta: idén 137 alkotással neveztek a résztvevők a filmszemlére, ezek közül 117 pályamű felelt meg a feltételeknek.

Tájékoztatása szerint kisjátékfilm, dokumentumfilm és filmetűd kategóriákban versenghettek egymással az alkotók, idén külön kategóriában szerepeltek a diákfilmek, amelyeket középiskolai és felsőoktatásban résztvevő diákok részére hirdettek meg.

Kisjátékfilm kategóriában Baranyi Benő, Dobray Máté Anja című alkotása végzett az első helyen, filmetűd kategóriában Szilágyi Bálint, Szabó Benedek, Szilágyi Péter Bi-Pi álma című filmje lett az első, míg a dokumentumfilmek között Lukács Csaba, Novák Lajos, Marossy Géza Gyökérkeresők, Ezredvégi emberkereskedelem című filmjét találták a legjobbnak, a diákfilmek között pedig Bartúcz Anna Székely Éva megmenekülése című filmje végzett az élen.

A zsűri tagjai Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, színigazgató, András Ferenc Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, producer, Kollarik Tamás producer,
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 19:33
Vincze Balázs követi Benedek Tibort az UVSE-nél
Az UVSE a Facebook-oldalán közölte kedden, hogy Vincze Balázs a férficsapat új vezetőedzőjeként és szakmai igazgatójaként csatlakozik a klubhoz. Lovas Péter elnökkel már alá is írták a szerződést.

"Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást. Igyekszem gólra váltani, ahogy Ő tette ezt megszámlálhatatlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni" - idézte a közlemény az új trénert.

Vincze Balázs 1978-ban kezdett vízilabdázni az Újpesti Dózsában, sokszoros magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnok, Világkupa-győztes, három olimpián is részt vett - írják. 1991-ben az év játékosának választották és meghatározó tagja volt annak az Újpestnek, amely 1993-ban LEN Kupát, majd egy évvel később Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert.

Játékos karrierjét követően, 2005-től 2010-ig a BVSC vezetőedzője volt, majd a Szegedet irányította. 2014-től az OSC vezetőedzője volt, 2017 nyarától Szombathelyen lett szakmai igazgató, 2018-tól az utánpótlás
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 14:02
Benedek Tibor visszavonul a vízilabdától
tőle szinte ugyanazt az örömet, mint játékosként, és büszke vagyok a csapatra, amellyel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy szövetségi kapitányként és utánpótlásedzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani" - tudatta állásfoglalásában a 47 éves szakember, hozzátéve, ezen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kíván tenni, és döntése oka kizárólag magánjellegű.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Benedek közölte, örömére szolgál, hogy a helyét remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adja át a hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását, és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatják a vízilabda barátait.

Benedek Tibor 2012-ben vonult vissza, majd 2013 és 2016 között a válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, melyet 2013-ban világbajnoki címre vezetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának (International Swimming Hall of Fame), és négyszer választották Magyarországon az év
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 09:41
Koronavírus - A kötelező óvodai és bölcsődei ügyelet miatt több kijelölt intézményre lehet szükség vidéken
jelzések alapján folyamatosan emelkedő gyerekszámra számít az egyik óvoda vezetője.

Békésen eddig tíztagú csoportokban vigyáztak a gyerekekre, az új szabály miatt Kálmán Tibor polgármester az egyházi fenntartású óvodákkal is egyeztetést kezdett az ügyelet biztosításáról.

Csongrád megye valamennyi városában a járvány kezdete óta biztosították a felügyeletet az azt igénylő szülők gyermekei számára a kijelölt óvodákban, illetve bölcsődékben.

Pakson május 4-től a Bóbita bölcsőde, illetve a Benedek Elek és a Napsugár óvoda látja el a gyermekek felügyeletét. A szülők előző nap jelezhetik az intézményvezetőknél, hogy kérik a felügyeletet, és nyilatkozniuk kell arról is, hogy gyermekük nem szenved fertőző betegségben - írta csütörtöki közleményében a város önkormányzata.

Zalaegerszegen a veszélyhelyzet kihirdetése óta folyamatosan biztosít az önkormányzat ügyeleti ellátást indokolt esetekben bölcsődéseknek és óvodásoknak. Balaicz Zoltán polgármesternek naponta a közösségi médiában adott
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:07
1/68
Képek, videók
szende
anubisz01
2018. május 28. hétfő, 14:31
Szende tekintettel
sanci81
2017. június 25. vasárnap, 15:05
Derengő Szendergő.gif
sz719eszter
2016. december 22. csütörtök, 15:11
Szende tekintet
sanci81
2016. június 26. vasárnap, 13:54
A kis szende.jpg
mbartis
2011. február 05. szombat, 23:02
szender102
timzsu13
2010. július 18. vasárnap, 14:31
szender02
timzsu13
2010. július 18. vasárnap, 14:17
szende.jpg
veronika74
2010. május 18. kedd, 12:08
smile szende.gif
veronika74
2009. október 24. szombat, 13:49
Szende
barkaszjudit
2009. augusztus 25. kedd, 06:50
Kacsafarkú szender
cukor1st
2009. augusztus 14. péntek, 22:05
colorful_world_by_medi abl
winxclubervin
2016. január 08. péntek, 22:21
Napvilágnál.jpg
chillik
2017. augusztus 05. szombat, 05:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.