Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:31 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kamara Virtuózok - A negyedik adással folytatódik a műsor
A műsorban 5 formáció - az Aeris Brass Quintet, a Flautica, Sárközy Lajos és zenekara, a Seven Sax és a TanBorEn Trió - lép színpadra egy-egy művel, emellett két extra produkciót tekinthetnek meg az érdeklődők, az Arte Diversa Ensemble, valamint Bolyki Balázs és a B4 fellépését Bencze Máté Virtuóz közreműködésével - tájékoztatta az MTVA Sajtóirodája az MTI-t.

A zsűri tagja ebben az évben is Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója; Várdai István Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.

A Kamara Virtuózok újdonsága, hogy segítők támogatják a formációk munkáját. A 8 segítő az előző évadokból ismert virtuóz: Szüts Apor - zongora, Lugosi Dániel Ali
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 11:39
Kamara Virtuózok - Pénteken kezdődik az új évad
Liszt-díjas érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója; Várdai István Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.

A Kamara Virtuózok újdonsága, hogy segítők támogatják a formációk munkáját. A 8 segítő az előző évadokból ismert virtuóz: Szüts Apor - zongora, Lugosi Dániel Ali - klarinét, Boros Misi - zongora, Bácsy-Schwartz Zoltán - hegedű, Bencze Máté - szaxofon, Balázs Piri Soma - zongora, Ninh Duc Hoang Long - ének és Szabó Vencel - trombita.

Közülük többen is tagjai a Virtuózok Kamaraegyüttesnek, őket láthatják a nézők extra produkcióként az esti adásban.

A Kamara Virtuózok győzteséről a közönség dönt majd a hatodik adásban, a nézők a döntőbe jutó három formációra szavazhatnak.

A Kamara Virtuózok két műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám. Az adásokat a Duna Televízió és a Duna World sugározza, az M5 kulturális csatorna
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 14:01
Kamara Virtuózok - Nyolc formáció versenyez a Virtuózok ötödik évadában
közül - mondta el Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója szerdán Budapesten.

A sajtótájékoztatón Peller Mariann, a Virtuózok licenctulajdonosa hangsúlyozta: az új évad szeretne rámutatni, nem csupán az a fontos, hogy egyénileg megálljuk a helyünket az életben és a zenében, hanem hogy együtt, csapatban is.

Minden formációt a Virtuózok korábbi évadainak egy-egy tehetsége - Szüts Apor, Lugosi Dániel Ali, Boros Misi, Bácsy-Schwartz Zoltán, Bencze Máté, Balázs Piri Soma, Ninh Duc Hoang Long és Szabó Vencel - segíti tanácsaival a felkészülésben.

A zsűri tagja ebben az évben is Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas énekesnő; Batta András, Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke; Kesselyák Gergely, Liszt-díjas, Érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere; Balázs János, Liszt-és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:44
BJC-hétvége az East Gipsy Banddel, Sárik Péterrel, Egri Jánossal
Az amerikai DownBeat magazin világszínvonalú dzsesszklubokat bemutató listáján is évek óta megjelenő intézmény az év második hétvégéjén ünnepli tizenegyedik születésnapját. A BJC hétvégéjét a tízéves koncertszervező cég, a Harmónia Jazzműhely estje keretében három fellépő ingyenes produkciója indítja január 11-én - olvasható a BJC honlapján.

A Bencze Alma Project 4 a névadó énekesnő tavaly alakult formációja, amelyben a hazai dzsessz színtér illusztris alakjai működnek közre: Bencze Alma énekel, Révész Richárd billentyűs hangszereken játszik, Fonay Tibor basszusgitározik, Szendőfi Péter dobol.

A dzsessz supergroupként számon tartott East Gipsy Band 2011 óta működik, muzsikájában a roma zenei hagyományokat ötvözi a dzsessz-szel. Az East Gipsy Band sikerrel szerepelt Londonban, a New York-i Blue Note-ban és Detroit Jazz Festivalon is. Tagjai: Balázs József (zongora), Sárközi Lajos (hegedű, gitár), Oláh Vilmos (cimbalom), Balogh Guszti (ének), Pecek Lakatos Krisztián (bőgő), Balázs Elemér
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 14:31
Orosz zongorista nyerte a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyét
A 16 éves zenész, aki Csajkovszkij I. zongoraversenyének zárótételét adta elő a döntőben, a trófea mellett 7000 euróval is gazdagodott, és a következő szezonban fellépési lehetőséget kap a BBC Skót Szimfonikus Zenekarával.

A 19. alkalommal megrendezett verseny döntőjébe bejutott Bencze Máté magyar szaxofonos is, aki Jacques Ibert Concertino da camera című művét játszotta.

A 2500 néző befogadására alkalmas Usher Hallban tartott zenei megmérettetés döntőjében hatan szálltak versenybe. Az orosz és a magyar versenyző mellett a norvég Birgitta Elisa Oftestad, a cseh Indi Stivín, a német Mira Foron és a szlovén Nikola Pajanovic mérkőzhetett meg a győzelemért.

A magyar versenyző felkészítő tanára Linzenbold Gábor volt, mellette zongorakísérője, Richter Edit zongoraművész is aktívan segítette. A fiatal zenész az elmúlt években számos versenyen szerepelt jól és a közmédiában látható Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor 2017-es és 2018-as évadába is bekerült. Az edinburghi versenyen
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 22:43
Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenye - Bencze Máté készül a döntőre
A 2500 néző befogadására alkalmas edinburghi Usher Hallban Bencze Máté mellett az orosz Ivan Besszonov, a norvég Birgitta Elisa Oftestad, a cseh Indi Stivín, a német Mira Foron és a szlovén Nikola Pajanovic mérkőzhet meg a győzelemért. A verseny végső győztese a trófea mellett 7000 euróval is gazdagodik, emellett a következő szezonban a BBC Skót Szimfonikus Zenekarával léphet fel.

Bencze Máté a döntőben ötödikként áll majd színpadra és Jacques Ibert Concertino da camera című művét fogja bemutatni a zsűri előtt.

A fiatal magyar zenész kedden próbált először a BBC Skót Szimfonikus Zenekarával. Mint a Kulturális Híradóban elmondta, jól érezte magát, jó próbát zártak és a karmester, Thomas Dausgaard mindenben segített, amiben csak tudott.

A zenekar a magyar versenyző döntős darabját külön is elpróbálta. " Szerintem azért, mert ez az egyik legnehezebb. Ritmikailag is, a zenekarnak és nekem is" - fogalmazott Bencze Máté.

A magyar versenyző felkészítő tanára Linzenbold Gábor volt,
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 23:44
Bencze Máté képviseli Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén
A zenész az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című vasárnapi műsorában elmondta: a nyár eddig a felkészülésről szólt számára és nagyon felemelő érzésnek tartja, hogy ő képviselheti Magyarországot a rangos nemzetközi versenyen.

Linzenbold Gábor, Bencze Máté felkészítő tanára kifejtette, hogy a felkészülésben Richter Edit zongoraművész is aktívan részt vett, ő fogja Mátét kísérni a versenyen is. Mint mondta, Máté egész nyáron gyakorolt, de együtt három hete készülnek intenzíven a versenyre, ahol reményeik szerint sikerrel fog végezni a fiatal zenész. Hozzáfűzte: Máté jelenleg harmadéves a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnáziumban, remélik, hogy ennek a versenynek köszönhetően "jó helyre tud majd kirepülni".

A 18 éves debreceni születésű szaxofonos a zene mellett extrémsport-rajongó és tehetséges BMX-es. Bencze Máté az elmúlt években számos versenyen végzett kiemelkedő helyen és a közmédiában látható Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor 2017-es és 2018-as évadába is
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 12:11
Virtuózok - Beke Márk lett az abszolút győztes
kap.

A másik két korcsoportgyőztes egy éven át havi bruttó 500-500 ezer forintot nyert. Ezen túl Balázs-Piri Soma, a Kicsik korcsoportgyőztese a London Mozart Players együttessel léphet fel; míg Ninh Duc Hoang Long, a Nagyok korcsoportgyőztese a berlini filharmóniában állhat színpadra.

A közönségkedvencnek járó különdíjat, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral való közös fellépést és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap különdíját, a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén való részvételt Bencze Máté (szaxofon) kapta.

A sárospataki V4 Zongorafesztiválra a három finalista kapott meghívást, a Budafoki Dohnányi Zenekar újévi koncertjén Balázs-Piri Soma léphet fel, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes Fazakas Tamásnak (magánének) és Pethő Rebekának (fuvola) ajánlott fel különdíjat, Kesselyák Gergely zsűritag pedig Nagy Torma Krisztinának (harmonika) és Gertler Teónak (hegedű). Mindezek mellett további különdíjak is gazdára találtak.

A műsorban három különleges produkciót is
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 21:47
Pozsonyban, Brnóban és Győrben is fellép júniusban az Operaház balettegyüttese
Kálmán vezényli.

Az évadot Sir Elton John és Lee Hall népszerű zenés darabja, a Billy Elliot - a Musical június 19-től július 14-ig tartó nyári szériája zárja. Szirtes Tamás non-replika rendezése 2016 nyarán mutatkozott be az Operaházban, az idén Seregi-díjjal kitüntetett Tihanyi Ákos koreográfiájával. Míg a hármas szereposztásban kiállított produkcióban a kezdetek óta olyan neves művészek működnek közre, mint Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Auksz Éva, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Bencze Ilona, Csákányi Eszter és Hűvösvölgyi Ildikó, a gyerekszereplők közé a Madách Táncművészeti Iskola növendékeinek újabb és újabb generációi kerültek be. Billy szerepében Halász Dávid és Puczkó-Smith Levente debütál Bakonyi Simon, a produkcióban a premier óta szereplő Lukács Olivér és Vízlendvai Áron mellett. Michael szerepében Bacsur Dániel, Marinka Móricz, Sütő Zalán és Vasstorda Nemere először lép a közönség elé, de Császár Patrik és Halász Dávid is visszatér korábbi karakteréhez.

A darab A hattyúk
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 21:03
Súlyemelő ob - Két címvédés az első napon
Baranyai János, a pekingi olimpia egyetlen magyar sportági szereplője, sem Terebesi Adrián, a feltörekvő generáció egyik legtehetségesebb tagja, a kézsérülés miatt visszalépésre kényszerülő serdülő Európa-bajnok nem indult. A múlt évben 62 kg-ban bajnok Dúl Ádám ezúttal eggyel feljebb, a 69 kilósok között próbált szerencsét, ahol másodikként végzett. Megvédte ugyanakkor titulusát az 56 kg-ban a 16 esztendős Orsós Richárd, 85 kg-ban pedig a 20 éves Kmegy Máté.

A szombati bajnokok:

nők:48 kg: Bencze Zsanett (BKV Előre SC) 111 kg (szakítás 51 kg, lökés 60 kg)53 kg: Major Nikoletta (Pécsi SE) 132 (59, 73)58 kg: Tóth Adrienn (MAFC) 149 (70, 79)63 kg: Kreics Dóra (MAFC) 150 (70, 80)

férfiak:56 kg: Orsós Richárd (Tamási Koppány SE) 187 (83, 104)62 kg: Kerekes Patrik (Oroszlányi VSE) 200 (95, 105)69 kg: Kajáry Tibor (FIRMITAS) 239 (109, 130) 77 kg: Bravik Zoltán ((FIRMITAS) 263 (120, 143)85 kg: Kmegy Máté (Kecskeméti TE) 300 (135, 165)

A vasárnapi program:10.00 ó: férfi 94 kg12.00 ó: női 69 kg,
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 21:04
Újra látható a Billy Elliot - a Musical az Erkel Színházban
ismét 22 előadásos nyári sorozatban. Elton John és Lee Hall darabja július 16-ig szerepel az Erkel Színház műsorán, augusztus 23. és 27. között pedig további hat előadás vezeti fel az új évadot - olvasható a Magyar Állami Operaház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A nemzetközi sikernek örvendő - 4 Olivier- és 10 Tony-díjat is elnyert - zenés darabot tavaly nyáron mutatták be Szirtes Tamás rendezésében, non-replica változatban. A darab főszereplői, Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Bencze Ilona, Csákányi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Auksz Éva, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit, júliusban mind visszatérnek az Erkel Színházban látható produkcióba.

A csaknem 200 művész összehangolt munkáját igénylő monumentális produkcióban idén nyáron öt új gyerekszereplőt is avatnak. Billyként Bakonyi Simon és Császár Benedek, Michael szerepében Halász Dávid, Serényi Misa és Császár Patrik debütál a produkcióban.

Vizlendvai Áron a főszerepben, Borka Dávid és Gáspár Sámuel pedig Michaelként ismét
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 16:24
Csaknem háromezerrel emelkedett a Veszprémi Petőfi Színház bérleteseinek száma
Oberfrank Pál kiemelte: a 2016/2017-es évadban 195 nagyszínpadi és 55 játékszíni előadás mellett négy produkciót rendeztek a Hangvillában.

A 254 előadáson több mint 83 ezer néző vett részt, a színház bérleteseinek száma a tavalyi évadhoz képest 2983-mal nőtt, és 19 ezer fölé emelkedett.

Az évadzárón a közönség szavazatai alapján Petőfi-díjat vehetett át Kőrösi Csaba színművész, a színészek voksai alapján Latinovits-díjat kapott Máté P. Gábor színművész, Medgyaszay-díjjal ismerték el Simonné Szabó Szilvia szervező és jegypénztáros munkáját, valamint örökös tagságot adományoztak Benczédi Sándor színművésznek.

A legjobb előadás a nézői szavazatok szerint A király beszéde című dráma lett a most zárult évadban.

Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke az évadzárón bejelentette, a Modern Városok program keretében a kormány az idei évben 680 millió, 2018-ban négymilliárd, 2019-ben pedig 4,5 milliárd forintot fordít a Petőfi Színház komplex megújítására.

A Petőfi Színházban a
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:49
1/3
Képek, videók
virtuózok győzteses0610_2
maroka
2019. június 10. hétfő, 16:56
virtuózok győzteses0610.j
maroka
2019. június 10. hétfő, 16:54
virtuózok0531.jpg
maroka
2019. június 10. hétfő, 16:53
Hooligans-virtuózok.jp g
agica2004
2016. január 04. hétfő, 01:06
Virtuózok
kepeseva
2010. szeptember 11. szombat, 19:02
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
negyedik firdoló0524.jpg
maroka
2019. május 24. péntek, 22:33
negyedik orosz jégtánc_2.
maroka
2019. január 27. vasárnap, 00:49
negyedik katinka1213.jpg
maroka
2018. december 13. csütörtök, 12:32
negyedik állomás0603_6.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:35
negyedik állomás0603_5.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:34
negyedik állomás0603_4.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:34
negyedik állomás0603_3.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:32
negyedik állomás0603_2.jp
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:32
Címkék
Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén, nyár eddig, elmúlt években, Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyét, Magyar Állami Operaház MTI-hez, Kulturális Híradóban, negyedik adással, Lukács Olivér, Aeris Brass, nemzetközi sikernek, Császár Benedek, névadó énekesnő, Szirtes Tamás, zsűri előtt, döntőben ötödikként, hazai dzsessz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.