Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 02:53 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új csomópont készül a 47-es főúton Debrecen határában
Barcsa Lajos azt mondta, a Magyar Közút Zrt. beruházásában Debrecen felől egy jobbra kanyarodó, Mikepércs felől egy balra kanyarodó külön sávot alakítanak ki annak érdekében, hogy az ipari parkba tartó járművek ne akadályozzák a 47-es út forgalmát.

Az önkormányzat saját forrásból 430 millió forintot biztosít az új csomópont kialakítására, amely várhatóan 90 nap alatt, október végére készül el. Az új csomópontból lesz megközelíthető a Krones szeptembertől termelő gyára, illetve a Continental most épülő üzeme, valamint az InterTanker leendő autóbuszgyára - ismertette a részleteket Barcsa Lajos.Hozzátette, hogy eddig összesen 4,5 milliárd forintot fordítottak a déli ipari övezet alap-infrastruktúrájának a kialakítására.

Elmondta azt is: a város az ipari parkok megközelíthetőségének javítása mellett tervszerűen fejleszti a belterületi úthálózatot: eddig 53 csomópontot korszerűsítettek, a munkákat az idén újabb korszerűsítésekkel folytatják mintegy négymilliárd forint ráfordítással.

Barcsa
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 12:15
Deufol deschide o fabrică de ambalaje şi logistică la Debrecen
nou centru strategic vor porni spre Europa Centrală şi de Sud, a adăugat.

Investiţia din Ungaria este una din cele mai mari din istoria companiei. Aceasta a achiziţionat 15 hectare în parcul industrial sud din Debrecen, iar aici va fi construită infrastructura necesară fabricării de ambalaje, ambalării inovative, stocării complementare şi altor activităţi de logistică. Prima etapă a construcţiei va demara încă din luna aceasta, a spus directorul executiv.

Viceprimarul oraşului Debrecen, Lajos Barcsa a subliniat: în oraş există acum aproape 40 de companii cu capital german.

Trei sferturi din totalul investiţiilor de 600 de miliarde de forinţi derulate între 2014 şi 2019 au aparţinut firmelor germane, iar jumătate din cele 6200 de noi locuri de muncă au fost create de firme cu capital german, a spus viceprimarul.

Înfiinţarea parcului industrial sud a presupus investiţii de 8 miliarde de forinţi (24,7 milioane de euro), iar Deufol este cea de a patra firmă care se mută aici. Terenul se
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 20:32
Szijjártó: csomagolóüzemet épít a német Deufol Debrecenben
helyszínnek tartja, ezért választotta 91. telephelye helyszínéül. Ebből az új stratégiai központból nyitnak majd Délkelet-Európa felé is - tette hozzá.

A magyarországi befektetés egyike a legnagyobbaknak a cég történetében. A déli ipari parkban 15 hektárt vásároltak meg, itt építenek infrastruktúrát csomagolóanyagok gyártásához, innovatív csomagoláshoz, kiegészítő raktározáshoz és egyéb logisztikai tevékenységekhez. Az első ütem építése még ebben a hónapban elindul - mondta el az ügyvezető igazgató.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a városban már csaknem 40 német hátterű vállalat működik.

A csaknem 600 milliárd forintnyi beruházás háromnegyede érkezett német cégektől 2014-2019 között, és a 6200 új munkahely felét német hátterű céget teremtették - mondta el.

A déli ipari park kialakítására 8 milliárd forintot költöttek, a Deufol a negyedik vállalat, amely ide költözik. A terület most 200 hektáros, de hosszú távon 600 hektáros ipari parkot akarnak itt kialakítani -
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 18:52
ITM helyettes államtitkár: 600 kilométer új út építése zajlik
megnyitását megelőzően Debrecen térségének közösségi közlekedésfejlesztéséről hatoldalú együttműködési megállapodást írtak alá az ITM, az önkormányzat, és négy közlekedési szolgáltató - MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., DKV Debreceni Közlekedési Zrt. és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. - képviselői.

Ennek kapcsán a közlekedési helyettes államtitkár mérföldkőnek nevezte, hogy Budapest után Debrecenben is elindulnak a pilot-programok, és megvalósulhat a menetrend és a tarifa összehangolása.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: az elmúlt 15 évben 55 ezerről 95 ezerre nőtt a gépjárművek száma Debrecenben, s olyan gazdasági növekedés indult el, amely tovább növeli a településen élők és dolgozók számát.

Jelenleg 700 hektáron folyik ipari célú területek kialakítása a városban, ahol néhány éven belül több mint tízezren fognak dolgozni,újabb feladatok elé állítva a helyi közösségi közlekedést.

Az alpolgármester üdvözölte a közlekedési szolgáltatók együttműködését,
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 20:52
Art Capital - Régi és új álmok címmel rendezik meg idén a fesztivált
MűvészetMalomban. Az épület középső traktusában Nagy Kriszta Csipkerózsika halott című helyspecifikus kiállítását láthatja a közönség, az északi szárnyban pedig az osztrák Eva Schlegel In Between, valamint Csurka Eszter Álomcsapda című tárlata látható.

Az Ámos Imre-Anna Margit Múzeum alsó szintjén a Paradise City című kiállításon Kondor Attila, Schmied Andi és Stefan Osnowski munkái láthatók. Az udvaron Babos Zsili Álom az álomban címmel készít helyspecifikus installációt.

A kurátor elmondta: a Barcsay Múzeumban lesznek láthatóak a román Florin Stefan új festményei Morpheus címmel.

Kiemelte, hogy első alkalommal állít ki Szentendrén Csákány István, A kalapácsszobor álma című helyspecifikus kiállítása a Vajda Lajos Múzeum felső szintjén lesz látható: árnyjátékszerű művek jönnek létre és egy nagyméretű fametszet is készül. Az alsó szinten Halász Péter Tamás Tripod című tárlata, az udvaron pedig Nagy Barbara Takaró című installációja várja a közönséget.

A város Fő terén lévő Képtárban a
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:51
Aknay János festőművész életművének kiemelkedő munkáiból látható kiállítás Szentendrén
szentendrei MANK Galéria kiállításán, amelynek érdekessége, hogy a művésztől nem kizárólag konstruktivista munkákat mutat be - közölte a galéria szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a kiállítás Szepessy László gyűjteményéből válogat. A gyűjtő és Aknay János ismeretsége és barátsága a nyolcvanas évek közepe táján kezdődött, és a mai napig tart.Aknay művészete szervesen kapcsolódik a 20. századi szentendrei festészet konstruktív, konstruktív-szürrealista, Vajda Lajos, Korniss Dezső, Bálint Endre, Barcsay Jenő és Deim Pál nevével és művészetével fémjelzett áramlatához, illetve stilisztikai köréhez - idézi az ajánló Wehner Tibor művészettörténészt.

A művész, aki nemrég ünnepelte 70. születésnapját, geometrikus, majd oldottabb, a színfoltok konstrukcióját hangsúlyozó, olajjal és akrillal farostra, fatáblára és vászonra, valamint merített papírra festett képeket, valamint tusrajzokat és szitanyomatokat alkot. Ezekkel a műveivel a szentendrei progresszív neoavantgárd művészeti csoportosulás, a
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 16:51
Alpolgármester: új iparág költözött Debrecenbe
A dán Hempel cégcsoport hivatalos partnere Budapest után második üzemét nyitotta meg Magyarországon, de mint azt Szabó Imre igazgató a debreceni üzemátadáson elmondta, "itt nem állnak meg, tovább terjeszkednek Erdély felé".

Hozzátette: Debrecenben nem csak forgalmazzák, illetve gyártják a Hempel termékeit, de szeretnék megteremteni a képzés hátterét is, mert jelenleg Magyarországon nincs nehézkorróziós szakemberképzés. Ennek érdekében már felvették a kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel - jegyezte meg.

Szabó Imre közlése szerint a debreceni üzem megnyitásával két új munkahelyet teremtettek, ezzel Magyarországon tizenkét főt alkalmaznak, éves árbevételük 1,5 milliárd forint, amit néhány éven belül szeretnének megduplázni.

Alexander Popely, a Hempel cégcsoport regionális igazgatója elmondta: a dániai cég a világ 78 országában 25 gyárral van jelen és összesen 6500 főt foglalkoztat.

A korrózióvédelmi megoldásaikkal hajókat, ipari létesítményeket, stadionokat "konzerválnak", de referencia
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 15:42
Átadták a felújított szentendrei Kmetty Múzeumot
hozzá.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester méltatta a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) szisztematikus közösségépítő munkáját, amely a többi között kurátori tárlatvezetésekben, múzeumpedagógiai programokban, családi napokban nyilvánul meg, szolgálva a kultúra és a város közösségének érdekeit.

Gulyás Gábor, az FMC igazgatója arról beszélt, hogy a múzeumok önkormányzati átvételével új szakasza nyílt meg a felújítási programnak Szentendrén, ennek volt első eleme a Czóbel Múzeum. Idén a Kmetty Múzeum újult meg, jövőre a Barcsay Múzeum következik, valamint elindul a Képtár rekonstrukciós tervezése is - mondta.

Kiemelte: a mostani felújítás elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a Kmetty-hagyatékot be lehessen mutatni, de az új állandó kiállítás több, mint egy gyűjtemény bemutatása, a látogató átfogó képet kap a művész pályájáról. Az állandó kiállítás, akárcsak csak a Czóbel Múzeum esetében, itt is évente megújul majd - tette hozzá.

A Kmetty-tanítvány Klimó Károly képzőművész, egyetemi tanár személyes
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 20:57
1. Hirtelen halállal haltak
1999-ben halt HIRTELEN-HALÁLT vélelmezett édesapám
AMIKOR A GULÁGRÓL HAZATÉRT, AKKOR AZT KÍVÁNTA, BÁRCSAK HALT VOLNA MEG INKÁBB SZIBÉRIÁBAN!
*
Az történt, hogy úgy kezelték, mint valamim bűnözőt. Nem vehette feleségül az édesanyámat, ezért elszegődött a TSZ-hez juhásznak és ezzel kivonult a pusztába. Soha nem nősült meg és nem alapított családot. A rokonság is úgy kezelte, mint valami replást. Megpróbálta mindenki elkerülni.
http://furaila.xfree.hu/278102

Amikor nyugdíjba ment bevonult a település szociális otthonába és ott élt egészen 1999-ben bekövetkezett HIRTELN-HALÁLÁIG. Én sem tudtam róla semmit egészen 1997-ig.
Akkor már második éve mostoha anyámat ápoltam és ő a halálos ágyán megvallotta nekem, hogy nem ő szült engem és apa is csak a ,,nevére vett"! De, hogy kik voltak az igazi szüleim, nem mondta meg. Úgy is halt meg. Ekkor voltam 52 éves! Úgy botorkáltam abban az életben, amit addig a magaménak hittem, mint egy holdkóros!
EKKOR ELKEZDTEM
furaila, 2018. november 27. kedd, 01:28
Indul az éjszakai autóbusz-közlekedés Debrecenben
Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere kiemelte: naponta 275 ezer, egy év alatt tízmillió utazás történik a város közösségi közlekedési eszközein, és megfogalmazódott az éjszakai járatok iránti igény is.

Alapvető szempont volt ugyanakkor, hogy ne okozzon többletköltséget az új szolgáltatás - tette hozzá.

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) és a Debreceni Közlekedési (DKV) Zrt. együttműködéseként, teszt jelleggel augusztusban öt hétvégén, szeptemberben pedig négy napon keresztül közlekedtek éjszakai autóbuszjáratok a városban - számolt be a kísérleti időszakról Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója, és Jónás Zoltán, a DERKE elnöke.

A tesztidőszak bebizonyította, hogy van igény éjszakai járatokra Debrecenben, de nem akkora, hogy külön járatokat indítsanak ennek érdekében - jelezte Nagy Attila.

Hozzátette: ezért olyan megoldást választottak, amely nem vagy csak kismértékben növeli az üzemeltetés költségeit. Ennek eredményeként november 1-től három útvonalon
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 15:16
Férfi vízilabda ob I - Megfiatalított csapattal bizonyítana a Debrecen
eredményt lehet elérni.

"Tudom, hogy van ebben kockázat, de bízunk a szakmai stáb tudásában" - fogalmazott a klubelnök, aki szerint a csapat új trénere, az évek óta a debreceni utánpótlásban dolgozó Miroslav Bajin "megérett" az új feladatra.

A szerb vezetőedző elmondta: mivel a tavalyi keretből csak öten maradtak, ráadásul sok a még rutintalan fiatal, időre van szükségük, hogy összeálljanak. Ugyanakkor olyan csapatot ígért a szezonra, amely lendületes vízilabdát játszik, és "harapni fog"".

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kiemelte: a sport az önkormányzat számára stratégiai kérdés, az élsportot idén csaknem 300 millió forinttal támogatják, ebből az összegből a DVSE 50 millió forintot kapott.

A keretből az átigazolási időszakban több meghatározó játékos távozott. Kállay Márk a Ferencváros együtteséhez, Lévai Márton az OSC-hez igazolt, Dimitrije Obradovic pedig Montenegróban folytatja. Az OSC-től érkezett a DVSE új csapatkapitánya, Kovács Gábor, leigazolta a klub Dőry Farkast, aki
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:22
Átadták a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion felújított rekortánpályáját
atlétikai vb-nek, amely Magyarországon az első volt a rangos világversenyek sorában. "Azóta vb-k és Európa-bajnokságok sokaságát rendezte meg az ország, a sportágak nemzetközi szövetségei is örömmel választják helyszínnek hazánkat" - fogalmazott a helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy Debrecen már 17 évvel ezelőtt is jelesre vizsgázott a szervezésből. Sárfalvi kiemelte: Gyulai Istvánnak szívügye volt a sportág, a nevét viselő, felújított debreceni stadionra pedig büszke lenne az egykori sportvezető.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a 2001-es ifjúsági atlétikai vb óta Debrecen 20 sportágban rendezett világversenyeket. Az önkormányzat sportfeladatokra a tavalyinál 160 millió forinttal többet, mintegy 1 milliárd forintot fordít az idén.

"Az atlétikai stadion küzdőterét állami és önkormányzati forrásból, összesen csaknem 190 millió forintból újították fel" - mondta, hozzátéve, hogy beruházás során kicserélték a futópálya borítását, kiszélesítették a célegyenest, felújították a
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 15:33
1/19
Képek, videók
Bárcsak igy volna örülnék
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 09:20
bárcsak minden olyan.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:39
Bárcsak megértenék az emb
sanci81
2018. június 21. csütörtök, 18:16
Leiner Laura - Bárcsak tö
sanci81
2018. február 28. szerda, 18:15
Bárcsak..
alvaro-hopihe
2016. december 30. péntek, 12:38
Bárcsak valóság legyen.
alvaro-hopihe
2016. november 14. hétfő, 13:44
Barcsak_6.jpg
charlotteani
2016. szeptember 12. hétfő, 23:31
Barcsak_5.jpg
charlotteani
2016. szeptember 12. hétfő, 23:30
Barcsak_4.jpg
charlotteani
2016. szeptember 12. hétfő, 23:30
Barcsak_3.jpg
charlotteani
2016. szeptember 12. hétfő, 23:30
Barcsak_2.jpg
charlotteani
2016. szeptember 12. hétfő, 23:30
Barcsak.jpg
charlotteani
2016. szeptember 12. hétfő, 23:29
Magyar közút kezelés.jpg
basikele
2013. február 28. csütörtök, 05:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.