Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:17 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Art Capital - Régi és új álmok címmel rendezik meg idén a fesztivált
MűvészetMalomban. Az épület középső traktusában Nagy Kriszta Csipkerózsika halott című helyspecifikus kiállítását láthatja a közönség, az északi szárnyban pedig az osztrák Eva Schlegel In Between, valamint Csurka Eszter Álomcsapda című tárlata látható.

Az Ámos Imre-Anna Margit Múzeum alsó szintjén a Paradise City című kiállításon Kondor Attila, Schmied Andi és Stefan Osnowski munkái láthatók. Az udvaron Babos Zsili Álom az álomban címmel készít helyspecifikus installációt.

A kurátor elmondta: a Barcsay Múzeumban lesznek láthatóak a román Florin Stefan új festményei Morpheus címmel.

Kiemelte, hogy első alkalommal állít ki Szentendrén Csákány István, A kalapácsszobor álma című helyspecifikus kiállítása a Vajda Lajos Múzeum felső szintjén lesz látható: árnyjátékszerű művek jönnek létre és egy nagyméretű fametszet is készül. Az alsó szinten Halász Péter Tamás Tripod című tárlata, az udvaron pedig Nagy Barbara Takaró című installációja várja a közönséget.

A város Fő terén lévő Képtárban a
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:51
Aknay János festőművész életművének kiemelkedő munkáiból látható kiállítás Szentendrén
szentendrei MANK Galéria kiállításán, amelynek érdekessége, hogy a művésztől nem kizárólag konstruktivista munkákat mutat be - közölte a galéria szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a kiállítás Szepessy László gyűjteményéből válogat. A gyűjtő és Aknay János ismeretsége és barátsága a nyolcvanas évek közepe táján kezdődött, és a mai napig tart.Aknay művészete szervesen kapcsolódik a 20. századi szentendrei festészet konstruktív, konstruktív-szürrealista, Vajda Lajos, Korniss Dezső, Bálint Endre, Barcsay Jenő és Deim Pál nevével és művészetével fémjelzett áramlatához, illetve stilisztikai köréhez - idézi az ajánló Wehner Tibor művészettörténészt.

A művész, aki nemrég ünnepelte 70. születésnapját, geometrikus, majd oldottabb, a színfoltok konstrukcióját hangsúlyozó, olajjal és akrillal farostra, fatáblára és vászonra, valamint merített papírra festett képeket, valamint tusrajzokat és szitanyomatokat alkot. Ezekkel a műveivel a szentendrei progresszív neoavantgárd művészeti csoportosulás, a
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 16:51
Alpolgármester: új iparág költözött Debrecenbe
A dán Hempel cégcsoport hivatalos partnere Budapest után második üzemét nyitotta meg Magyarországon, de mint azt Szabó Imre igazgató a debreceni üzemátadáson elmondta, "itt nem állnak meg, tovább terjeszkednek Erdély felé".

Hozzátette: Debrecenben nem csak forgalmazzák, illetve gyártják a Hempel termékeit, de szeretnék megteremteni a képzés hátterét is, mert jelenleg Magyarországon nincs nehézkorróziós szakemberképzés. Ennek érdekében már felvették a kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel - jegyezte meg.

Szabó Imre közlése szerint a debreceni üzem megnyitásával két új munkahelyet teremtettek, ezzel Magyarországon tizenkét főt alkalmaznak, éves árbevételük 1,5 milliárd forint, amit néhány éven belül szeretnének megduplázni.

Alexander Popely, a Hempel cégcsoport regionális igazgatója elmondta: a dániai cég a világ 78 országában 25 gyárral van jelen és összesen 6500 főt foglalkoztat.

A korrózióvédelmi megoldásaikkal hajókat, ipari létesítményeket, stadionokat "konzerválnak", de referencia
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 15:42
Átadták a felújított szentendrei Kmetty Múzeumot
hozzá.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester méltatta a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) szisztematikus közösségépítő munkáját, amely a többi között kurátori tárlatvezetésekben, múzeumpedagógiai programokban, családi napokban nyilvánul meg, szolgálva a kultúra és a város közösségének érdekeit.

Gulyás Gábor, az FMC igazgatója arról beszélt, hogy a múzeumok önkormányzati átvételével új szakasza nyílt meg a felújítási programnak Szentendrén, ennek volt első eleme a Czóbel Múzeum. Idén a Kmetty Múzeum újult meg, jövőre a Barcsay Múzeum következik, valamint elindul a Képtár rekonstrukciós tervezése is - mondta.

Kiemelte: a mostani felújítás elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a Kmetty-hagyatékot be lehessen mutatni, de az új állandó kiállítás több, mint egy gyűjtemény bemutatása, a látogató átfogó képet kap a művész pályájáról. Az állandó kiállítás, akárcsak csak a Czóbel Múzeum esetében, itt is évente megújul majd - tette hozzá.

A Kmetty-tanítvány Klimó Károly képzőművész, egyetemi tanár személyes
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 20:57
1. Hirtelen halállal haltak
1999-ben halt HIRTELEN-HALÁLT vélelmezett édesapám
AMIKOR A GULÁGRÓL HAZATÉRT, AKKOR AZT KÍVÁNTA, BÁRCSAK HALT VOLNA MEG INKÁBB SZIBÉRIÁBAN!
*
Az történt, hogy úgy kezelték, mint valamim bűnözőt. Nem vehette feleségül az édesanyámat, ezért elszegődött a TSZ-hez juhásznak és ezzel kivonult a pusztába. Soha nem nősült meg és nem alapított családot. A rokonság is úgy kezelte, mint valami replást. Megpróbálta mindenki elkerülni.
http://furaila.xfree.hu/278102

Amikor nyugdíjba ment bevonult a település szociális otthonába és ott élt egészen 1999-ben bekövetkezett HIRTELN-HALÁLÁIG. Én sem tudtam róla semmit egészen 1997-ig.
Akkor már második éve mostoha anyámat ápoltam és ő a halálos ágyán megvallotta nekem, hogy nem ő szült engem és apa is csak a ,,nevére vett"! De, hogy kik voltak az igazi szüleim, nem mondta meg. Úgy is halt meg. Ekkor voltam 52 éves! Úgy botorkáltam abban az életben, amit addig a magaménak hittem, mint egy holdkóros!
EKKOR ELKEZDTEM
furaila, 2018. november 27. kedd, 01:28
Indul az éjszakai autóbusz-közlekedés Debrecenben
Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere kiemelte: naponta 275 ezer, egy év alatt tízmillió utazás történik a város közösségi közlekedési eszközein, és megfogalmazódott az éjszakai járatok iránti igény is.

Alapvető szempont volt ugyanakkor, hogy ne okozzon többletköltséget az új szolgáltatás - tette hozzá.

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) és a Debreceni Közlekedési (DKV) Zrt. együttműködéseként, teszt jelleggel augusztusban öt hétvégén, szeptemberben pedig négy napon keresztül közlekedtek éjszakai autóbuszjáratok a városban - számolt be a kísérleti időszakról Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója, és Jónás Zoltán, a DERKE elnöke.

A tesztidőszak bebizonyította, hogy van igény éjszakai járatokra Debrecenben, de nem akkora, hogy külön járatokat indítsanak ennek érdekében - jelezte Nagy Attila.

Hozzátette: ezért olyan megoldást választottak, amely nem vagy csak kismértékben növeli az üzemeltetés költségeit. Ennek eredményeként november 1-től három útvonalon
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 15:16
Férfi vízilabda ob I - Megfiatalított csapattal bizonyítana a Debrecen
eredményt lehet elérni.

"Tudom, hogy van ebben kockázat, de bízunk a szakmai stáb tudásában" - fogalmazott a klubelnök, aki szerint a csapat új trénere, az évek óta a debreceni utánpótlásban dolgozó Miroslav Bajin "megérett" az új feladatra.

A szerb vezetőedző elmondta: mivel a tavalyi keretből csak öten maradtak, ráadásul sok a még rutintalan fiatal, időre van szükségük, hogy összeálljanak. Ugyanakkor olyan csapatot ígért a szezonra, amely lendületes vízilabdát játszik, és "harapni fog"".

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kiemelte: a sport az önkormányzat számára stratégiai kérdés, az élsportot idén csaknem 300 millió forinttal támogatják, ebből az összegből a DVSE 50 millió forintot kapott.

A keretből az átigazolási időszakban több meghatározó játékos távozott. Kállay Márk a Ferencváros együtteséhez, Lévai Márton az OSC-hez igazolt, Dimitrije Obradovic pedig Montenegróban folytatja. Az OSC-től érkezett a DVSE új csapatkapitánya, Kovács Gábor, leigazolta a klub Dőry Farkast, aki
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:22
Átadták a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion felújított rekortánpályáját
atlétikai vb-nek, amely Magyarországon az első volt a rangos világversenyek sorában. "Azóta vb-k és Európa-bajnokságok sokaságát rendezte meg az ország, a sportágak nemzetközi szövetségei is örömmel választják helyszínnek hazánkat" - fogalmazott a helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy Debrecen már 17 évvel ezelőtt is jelesre vizsgázott a szervezésből. Sárfalvi kiemelte: Gyulai Istvánnak szívügye volt a sportág, a nevét viselő, felújított debreceni stadionra pedig büszke lenne az egykori sportvezető.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a 2001-es ifjúsági atlétikai vb óta Debrecen 20 sportágban rendezett világversenyeket. Az önkormányzat sportfeladatokra a tavalyinál 160 millió forinttal többet, mintegy 1 milliárd forintot fordít az idén.

"Az atlétikai stadion küzdőterét állami és önkormányzati forrásból, összesen csaknem 190 millió forintból újították fel" - mondta, hozzátéve, hogy beruházás során kicserélték a futópálya borítását, kiszélesítették a célegyenest, felújították a
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 15:33
Flammerné Molnár Edit
FLAMMERNÉ MOLNÁR EDIT

Flammerné Molnár Edit (Budapest,1968. április 2. - )

2007 szeptemberétől ír verseket. Versei titka, hogy a sorok kezdő betűit ha összeolvasod, akkor megkapod mindig a vers címét, és ha az utolsó sorát is hozzá olvasod még, akkor a vers lényegét kapod meg. Így verseit kalodába zárja, s ezt a stílust kaloda stílusnak hívja. Minden versét e szisztéma szerint írja, s első verseskötete címe is innen adódik: "Kalodába zárva"
menusgabor, 2018. szeptember 29. szombat, 18:00
Asztalitenisz-edzőközpontot adtak át Debrecenben
arra, hogy a sportág számára sok fiatal tehetséget fedezzenek fel a városban, a Debreceni Asztalitenisz Klub pedig elérje célját és feljusson az első osztályba" - fejtette ki Sárfalvi Péter.

Horovitz Tamás, a DAK elnöke az MTI-nek elmondta: a klubnak jelenleg mintegy ötven versenyzője van, a legjobbak az NB II-es csapatbajnokságban szerepelnek. Hozzátette: az edzőközpont nemcsak a helyi fiatalok előtt áll nyitva, hanem szeretnék, ha idővel a határon túli tehetségek is Debrecent választanák.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: az önkormányzat és a Debreceni Egyetem között hosszú évek óta gyümölcsöző a kapcsolat nemcsak a gazdasági és az oktatási területen, hanem a sportban is. Emlékeztetett: a város az utánpótlás-nevelés mellett a versenysportban is segíti az egyetemi klubot, hiszen az önkormányzat az egyik fő támogatója a DEAC NB I-es férfi kosárlabdacsapatának. Felidézte, a felsőoktatási intézménnyel közösen pályázott a város a 2024-es Európai Egyetemi Játékok megrendezésére,
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 17:51
Új elektronikus parkolási fizetési rendszert vezettek be Debrecenben
Barcsa Lajos elmondta: a szolgáltatást egyelőre a Halköz mélygarázsban és a Jászai Mari téri üzleti parkolóban vehetik igénybe az autósok, akik az új rendszernek köszönhetően az eddiginél gyorsabban, könnyebben parkolhatnak. Hozzátette: a beruházás Debrecen Smart City programjának keretében valósult meg. Az alpolgármester szerint az új rendszer bevezetése jó példája annak, hogyan lehet egy hazai fejlesztésű, innovatív megoldással könnyebbé, egyszerűbbé tenni a városlakók életét.

Fendrik László, a Rollet rendszert kifejlesztő és üzemeltető Parkour Technologies Kft. üzletfejlesztési igazgatója hangsúlyozta: az okos telefonokra letölthető applikáció segítségével, egyszeri regisztrációt követően készpénz vagy parkolójegy használata nélkül lehet várakozni. A parkolásért fizetendő díjat kihajtáskor az autós bankkártyájáról vonják le, az új applikációt használóknak egy innovatív rendszámfelismerő rendszer nyitja a sorompót - mondta, hozzátéve, hogy az adatok biztonságát és a tranzakció kezelését az OTP
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 11:51
Jézus Szentséges Szíve Főünnep 06.08
Istenünk, te szent Fiadnak bűneink miatt megsebzett Szívében nagy irgalmassággal megnyitottad szereteted végtelen kincstárát; add, kérünk, hogy amikor hűséges szeretetünk hódolatát bemutatjuk neki, a méltó elégtétel köteles adóját is lerójuk iránta. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

.......................
.............Tűzkő Lajos): Jézus szíve
JÉZUS SZÍVE, csupán TE vagy
Irgalom forrása;
Nékünk mindig is az maradj,
És mindenki lássa:

Aki bizalma horgonyát
Csak tebeléd veti,
Az életen úgy suhan át,
Hogy tudja, SZERETI

Egy SZÍV, melynek égő lángja
Soha el nem bágyadt;
S akit hozzád űz a vágya,
Mindig rád találhat.

Világíts hát, SZERETŐ SZÍV,
Áraszd ránk a mennyet,
Hogy örökre, ki hozzád hív,
Megpihenjen
maroka, 2018. június 08. péntek, 00:50
1/18
Képek, videók
Csipkerózsika.jpg
pacsakute
2019. január 02. szerda, 20:17
csipkerózsika 002.png
chillik
2016. november 04. péntek, 02:31
csipkerózsika 001.png
chillik
2016. november 04. péntek, 02:30
Csipkerózsika álom.jpg
kohlinka
2014. október 11. szombat, 22:55
Ébredj Csipkerózsika.jpg
pacsakute
2013. május 19. vasárnap, 17:00
csipkerozsika2.jpg
matricauvegfestes
2011. február 28. hétfő, 17:45
csipkerozsika2a.jpg
matricauvegfestes
2011. február 28. hétfő, 17:45
Csipkerózsika.png
enyediktunde
2010. december 18. szombat, 12:45
Csipkerózsika.gif
terezia1951
2010. november 19. péntek, 08:26
Csipkerozsika.gif
margoboszi
2010. július 08. csütörtök, 14:35
Csipkerózsika
kepeseva
2010. május 26. szerda, 19:20
Schlégel Marika+Virág Mag
takacsjozsefne
2008. szeptember 18. csütörtök, 14:51
Schlégelék.JPG
takacsjozsefne
2008. szeptember 13. szombat, 16:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.