Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 06:15 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Huszonhat fiatal kapott állami zenei ösztöndíjat
Fischer Annie háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólistákat díjaz. Idén megosztott Fischer Annie-ösztöndíjban részesült Dankos Attila Zoltán (orgona), Farkas Ferenc (kürt), Hartmann Domonkos Péter (cselló), Kökény Eszter (hegedű), Kristófi László Dávid (orgona), Magyar Valentin (zongora), Papp Tímea (hárfa), Schallinger-Foidl Artúr (orgona), Scheuring Kata (fuvola) és Tasi Csaba (orgona). Teljes ösztöndíjnak örülhet: Balogh Ádám (zongora), Szabó Ildikó Gabriella (cselló), Szenthelyi Krisztián (ének) és Zászkaliczky András Pál (oboa).

A Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzőket, zenetudósokat pályájuk elején és lehetőséget teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. Idén megosztott Kodály Zoltán-ösztöndíjat kapott Baqais Ádám (zeneszerző), Bíró Viola (muzikológus), Emszt András (zeneszerző), Németh Zsombor (muzikológus), Solti Árpád (zeneszerző) és Zámbó Jonatán
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:52
Koronavírus - Közterületeket fertőtlenítenek, tisztítószereket, maszkokat osztanak önkormányzatok
nonprofit Kft. rendszeresen fertőtleníti a közterületi utcabútorokat, padokat, biciklitárolókat, utcai szemeteseket és környéküket. Kardoskúton ózongenerátorokat szereltek fel az óvodában, a háziorvosi rendelő várótermében és az önkormányzat folyósóján.

A Dél-Békés Mentőcsoport önkéntesei már a múlt héten szétosztottak 24 ezer liter virucid hatású fertőtlenítőszert a dél-békési térség egészségügyi intézményeiben, önkormányzatainál, egyházainál, hivatalaiban.

Zalában Nagykanizsa polgármestere, Balogh László szerdán arra kérte a városi tulajdonban lévő Netta-Pannónia Kft. ügyvezetőjét, hogy nagy mennyiségű fertőtlenítőszerrel készüljenek fel a járdák, utak, buszmegállók, köztéri padok, játszóterek és szemetes konténerek tisztítására.

A Pest megyei Pécelen buszmegállókat fertőtlenítenek, Isaszegen megkezdték a város forgalmasabb közterületeinek - köztük buszmegállók, játszóterek - fertőtlenítését.

Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán és Ácson a forgalmas közterületeken, üzletek,
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 17:13
Koronavírus - Védőmaszkokat vásárolnak, varratnak vidéki önkormányzatok, segítenek a rászorulóknak
mosható, többször felhasználható orvosi szájmaszkot rendelt, hogy minden városlakót ellássanak, a szállítmány a következő hetekben ütemezetten érkezik - közölte Balaicz Zoltán polgármester hétfőn a közösségi oldalán.

Nagykanizsán elkezdték az egészségügyi intézményeknek, közintézményeknek, városi cégeknek, szociális ellátóintézményeknek, óvodáknak, bölcsődéknek, pékárugyártóknak és szállítóknak szánt, a városi tulajdonban lévő Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. által készített védőmaszkok kiszállítását. Balogh László polgármester azt is közölte: egy helyi cégtulajdonossal arról is egyeztetett, hogy várhatóan 50 ezer, 95 százalékos szűrőképességű egészségügyi maszkot szerez be a jövő hét elejére, ezeket a nagykanizsai háztartásokba kívánják eljuttatni.

Nagykanizsa polgármestere hétfőn a helyi rendelet módosításával ingyenessé tette a veszélyhelyzet idejére a parkolást a város teljes területén.

A szegedi önkormányzat hétfőn döntött a Cserepes sori piac bezárásáról. A következő napokban tovább
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:03
Zalában is érezhető volt a horvátországi földrengés
Kalamár Norbert elmondta: a hajnali rengés miatt Muraszemenyén megrepedt egy ház fala, de tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az első órákban további bejelentések nem érkeztek - tette hozzá.

A rengés epicentrumától alig száz kilométerre lévő Nagykanizsa polgármestere, Balogh László sokakkal együtt maga is érzékelte a 6 óra 24 perckor történt rengést, majd a 7 óra utáni utórengést.

Mint az MTI-nek elmondta: a közösségi oldalakon is gyorsan terjedt a hír, de a katasztrófavédelem helyi vezetőjével történt egyeztetése után azt az információt kapta, hogy nincsenek jelzések károkról, az áramszolgáltatásban sem volt fennakadás.

A Zalai Hírlap online kiadása arról számolt be, hogy a megye egész területén, de Somogy és Vas megyében is nagyon sokan érzékelték a rengést, de károkról nem kaptak beszámolót. Sokan az ágyak remegésére, tárgyak, bútorok mozgására ébredtek.

Horvátországi olvasói jelzések alapján Zágrábban komoly károkat okozott a rengés, például autókat törtek össze a házakról
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 09:02
Koronavírus - Szájmaszkok gyártásába kezdett több intézmény
A közlemény szerint a próbagyártás szerdán kezdődött a tiszaburai varrodában, ahol az előzetes számítások szerint napi 1500 darabot tudnak elkészíteni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, amelyekkel több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő vagy a munkaerőpiacon esélytelen embernek teremtett munkalehetőséget.

A tiszaburai varrodában készített maszkok az első időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátó intézményeibe kerülnek, amelyek együttesen naponta 13 ezer emberről gondoskodnak. Az MMSZ foglalkoztatási programjának további helyszínei fokozatosan kapcsolódhatnak be a szájmaszkok előállításába - írták.

Nagykanizsán a csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. szintén szájmaszkok gyártására állt át - közölte Balogh László (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel.

Az önkormányzat tulajdonában lévő, varrodával is rendelkező cégnek a város
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 12:22
Koronavírus - Játszóterek bezárásáról döntött több önkormányzat, szervezik a segítséget az időseknek
embereket.

Esztergomban a Suzuki Szlovákiából és Budapestről nem indít dolgozói buszjáratokat. A termelésben a délelőttös műszakot megtartják, a délutános műszakot törölték, a 60 év felettiek nem állhatnak munkába.

Szegeden szerdán üzemkezdettől nyári tanszüneti menetrend alapján közlekednek a tömegközlekedési járatai.

Nagykanizsán az önkormányzati tulajdonú, varrodával is rendelkező cégnél szájmaszkok gyártására álltak át, a város egyelőre 10 ezer darabos megrendelést adott - közölte az MTI-vel kedden Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP).

A csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. kedden kezdte el a gyártást, a prevenciós célra használható maszkokat a város önkormányzati, egészségügyi intézményeinek, illetve a nagykanizsai fertőzötteknek készítik.

Zala megyében a gyepmesteri feladatokat is ellátó nagykanizsai Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleményben tudatta, hogy ha nagykanizsai lakost megbetegedés miatt kórházba visznek, a
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 15:52
Várják a pályázatokat az idei Pethes-Agárdi-díjra
Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából, a művészházaspár végakaratának megfelelően a Magyar Színházi Társaság 2009-ben alapította a Pethes-Agárdi-díjat, szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására.

A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a pályázat benyújtásának határidejéig a harmincötödik életévét, és mindketten igazolt módon valamely magyar nyelvű színház rendszeresen foglalkoztatott színészei.

A pályázatnak - a szükséges iratok mellett - tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát.

A nyertes pályázóknak az utazásról álló- vagy mozgóképekkel kiegészített írásos beszámolót kell készíteni, amelyet a Magyar Színházi Társaság honlapján tesz közzé.

Az idén kiadható összeg 400 ezer forint, amelyet egy házaspár kaphat meg. A pályázat benyújtásának határideje április 20., a döntésről a
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 16:02
Koronavírus - Szinte minden megyeszékhelyen elmaradnak az ünnepi megemlékezések
parkjában.

Bár Békéscsabán a jelenlegi információk szerint nincs koronavírusos beteg, a város vezetése úgy döntött, hogy "a lakosok biztonságának és egészségének megőrzése érdekében indokolt az óvatosság", ezért nem rendezik meg a március 15-i városi ünnepséget. A békéscsabai életműdíjat és a Békéscsabáért kitüntetést előreláthatóan a következő, március 26-i közgyűlésen adják át. Közleményben azt kérik a csabaiaktól, hogy kokárda kitűzésével tisztelegjenek az 1848/49-es szabadságharc hősei előtt.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere (Fidesz-KDNP) közleményben jelentette be kedden, hogy a városi közgyűlés tagjaival egyeztetve a vírusveszély miatt - az operatív törzs ajánlása alapján - lemondják a március 15-i nagykanizsai ünnepi programokat. Egyúttal arra kérte a városban tevékenykedő civil szervezetek, intézmények vezetőit, hogy ők is mérlegeljék, megtartják-e a sok részvevős rendezvényeiket.

Korábban Debrecenben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen,
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 22:03
Labdarúgó NB I - Másodjára sem bírt egymással a Paks és a Honvéd
A kispestieket továbbra is Pisont István irányította Giuseppe Sannino vezetőedző helyett, mivel az olasz szakember érintkezhetett koronavírussal fertőzött emberrel, ezért elővigyázatosságból távol marad a csapattól.

OTP Bank Liga, 24. forduló:Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0----------------------------Paks, 1379 néző, v.: Solymosi

Paksi FC:

---------Rácz - Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. - Kecskés (Windecker, 80.), Balogh B., Szakály D. (Bertus, 62.) - Osváth, Könyves, Böde (Sajbán, 75.)

Budapest Honvéd:

----------------Tujvel - Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric - Niba, Nagy G., Gazdag, Banó-Szabó (Kesztyűs, 75.), Aliji - Lanzafame (Moutari, 78.), Ugrai (László, 85.)

A bennmaradásért küzdő Paks kezdte jobban a mérkőzést, az első percekben két helyzetet is kihagyott, mégis a hazai kapusnak kellett először bravúrt bemutatnia, amikor Ugrai lépett ki a paksi védők között. A későbbiekben is a zöld-fehérek irányítottak, míg a kispestiek pontatlan játékuk miatt nem tudtak veszélyt
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 19:03
PM-helyettes államtitkár: a Nagy Diák pénzügyes teszt minden résztvevője nyertes
Az idén másodszor megrendezett Nagy Diák pénzügyes teszt regisztrációját jelentő online kérdéssort közel 13 ezer 14-20 éves fiatal töltötte ki. Közülük mintegy 150-en jutottak a középdöntőbe, ahonnan 12-en kerültek a döntőbe. A pénzügyi tudatosságot népszerűsítő vetélkedő középdöntőjét és döntőjét március 6-án tartották a PM patinás pénztártermében.

Balogh László elmondta: az idei Nagy Diák pénzügyes teszt egybefonódik a Pénz7 eseménysorozattal, amelynek révén idén több mint 1200 iskolában, 217 ezer diákhoz tudott eljutni a pénzügyi tudás. A pedagógusok, bankárok, biztosítási, befektetési szakemberek, vállalkozók élményszerűen próbálták megismertetni a pénzügyi ismeretekkel a diákokat.

A szakemberek bemutatták a diákoknak, hogy a pénzügyi világtól nem félni kell, az nem riasztó, nem misztifikált. A pénzügyi ismeretek alkalmazása a 21. században tulajdonképpen olyan, mint például az autóvezetés, az úszás, nem nagyon lehet meglenni nélküle. Annál nagyobb élmény pedig nem lehet, mint egy
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 16:11
Több mint 160 ezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozaton
A Nemzeti Kulturális Alap számára kiemelt jelentőségű, hogy az országos ismertségű, nagy rendezvények mellett a vidéki és a kisebb települések kulturális életét is támogassa - idézte a kommüniké Lőrinczy Györgyöt, az esemény fő támogatója, az NKA alelnökét.

Mint fogalmazott, az országos rendezvény változatos, színvonalas programokat kínált és is ráirányította a figyelmet, milyen fontos munkát végeznek a kistelepüléseken dolgozó szakemberek.

Bordás István főszervező, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke azt emelte ki, hogy a háromnapos rendezvénysorozat programjai között a legnagyobb számban táncházakat, farsangi hagyományhoz kötődő napokat, előadásokat, koncerteket, kézműves programokat és táncos rendezvényeket tartottak. A legtöbb programot Bács-Kiskun és Fejér megyében tartották, több mint hetven-hetvenet.

Idén már második éve valamennyi szomszédos ország csatlakozott az eseménysorozathoz, Bécstől Eszékig nyolc határon túli település szervezett táncházat ezen a hétvégén a Csoóri
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 16:42
Beszédmondók az 1956-os Gyásztéren
1989. Csurka István, (1934-2012) MDF elnökségi tag, író
és Balogh Sándor történész
33 év után az első tömeges megemlékezés a sortűz helyszínén

1990. Orbán Viktor, FIDESZ frakcióvezető
(A már hivatalos Gyásznapi megemlékezésre a taxis blokád miatt csak
ő jött el Göncz Árpád, Horváth Balázs és Pozsgay Imre helyett és a
beszédet a Városháza erkélyéről tartotta)
1991. Göncz Árpád, köztársasági elnök, emlékmű avatás
Németh Boldizsár,( 1928-2007) Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület titkár
1992. Katona Tamás, Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára
1993. Plutzer István, Mosonmagyaróvár polgármestere
1994. Tőkés László, Királyhágómelléki Református Egyházmegye püspöke
1995. Világhy József, Mosonmagyaróvári '56-os Egyesületi tag
1996. Tihanyi László, Szigethy Attila Társaság, ügyvezető
1997.
azenujsagom, 2020. március 04. szerda, 03:56
1/124
Képek, videók
Ösztöndíj szerződés
furaila
2017. március 06. hétfő, 04:18
fischer erzsitől0912.jpg
maroka
2017. szeptember 13. szerda, 09:22
Paul Gustave Fischer 024.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:52
Paul Gustave Fischer 023.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:51
Paul Gustave Fischer 022.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:51
Paul Gustave Fischer 021.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:50
Paul Gustave Fischer 020.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:50
Paul Gustave Fischer 019.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:49
Paul Gustave Fischer 017.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:48
Paul Gustave Fischer 016.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:48
Paul Gustave Fischer 015.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:47
Paul Gustave Fischer 014.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:47
Paul Gustave Fischer 013.
kkm
2014. július 21. hétfő, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.