Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 17:59 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Látvány-, díszlet- és jelmeztervezők munkáiból nyílt kiállítás a FUGA-ban
2017-es év közönségdíjasa díszlettervezőként Erkel László Kentaur, jelmeztervezőként pedig Nagy Fruzsina.

A szervezők az idén is várják a tárlat látogatóinak szavazatait a közönségdíjra.

Az év díszlettervezője és Az év jelmeztervezője szakmai díjat 2019. január 11-én, pénteken adják át. Ezeket a díjakat szakmai szavazás alapján ítélik oda: maguk a kiállító tervezők döntik el, hogy melyik alkotást tartják az adott évben a legjobbnak.

Az idei tárlaton Antal Csaba, Bagossy Levente, Balázs Juli, Balla Ildikó, Bobor Ági, Bozóki Mara, Bognár Hajnalka, Cziegler Balázs, Donkó László, Erkel László Kentaur, Fűzér Anni, Horányi Juli,Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Horváth Kata, Ignjatović Krisztina, Bianca Imelda Jeremias, Kálmán Eszter, Kiss Beatrix, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Klimo Péter, Kulumatué, Nagy Fruzsina, Szűcs Edit, Vereckei Rita, valamint Bányai Tamás világítástervező munkái láthatók.

A szakmai kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával a MAOE és a MALÁT hozta létre, a
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 18:53
Balla Zsófia : Menetközben
Balla Zsófia : Menetközben


Apró rezgéseket kell felfogni
- mik az utcán bőrömön pezsegnek,
villamos szikraként fejbeütögetnek -
ezer sugárzását embereknek.

Hajamon érezni egy sóhajt,
szememben félni egy villanást,
tenyeremben hideg megfagyást,
arcomon leperegni furcsa szókat.

Átszaladnak rajtam hideg borzongások,
fejem felett nedves puha ég,
hozzám szállnak rejtett csillanások,
mint a tűnő szappanbuborék.
lilagondolatok, 2018. december 14. péntek, 10:42
Öt magyar lemez a 2018-as nemzetközi világzenei listán
A lista a havonta kiadott toplistás szavazatok alapján áll össze, amelyet minden hónap 1-jén tesznek közzé a wmce.de honlapon. A zsűriben 24 ország 48 rádiós világzenei szakembere dönt havonta pontozásos rendszerben.

A Romengo együttesből ismert Lakatos Mónika első szólólemeze hagyományos oláh cigány hallgatókat, balladákat tartalmaz; a Romanimo című anyag a WMCE idei februári listáján egészen a 4. helyig kúszott fel. A dalok többségét Lakatos Mónika édesapjától tanulta, akitől két archív felvétel is hallható az albumon. Vannak a lemezen más előadók által korábban ismertté tett cigány dalok is.

Felkerült a 2018-as WMCE-listára a délszláv tamburazenét a középpontba állító Söndörgőnek az Amsterdam Klezmer Banddel közös lemeze, a Szikra, amely a 37. helyen zárt (júliusban a 15. volt). A dzsesszrock, a breakbeat-dub, a kortárs és a retro területéről egyaránt táplálkozó Úzgin Űver Patak című CD-je (kiadó: Mana Mana), amely októberben a 7. volt, végül az 57. helyre került, Szirtes Edina Mókus Ki
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:31
Vona Erzsébet Cecília
ERDEI SÉTA

Távolban látszik a Mátra csúcsa,
Bandukolva mászok fel a csúcsra.
Köröttem ezernyi bogár ciripel,
Kéklő égen madarak hada csivitel.

A levegő áll fülledten, mozdulatlan,
Nap sugara égetőn tűz, szakadatlan.
Lombokon a szél nem vágtat,
Esőre a táj még sokáig várhat.

Bárányfelhők kúsznak az égen,
Őzek fürödnek hűs patak vizében.
Szarvas bandukol sűrű bokron át,
Büszkén hordja hatágú koronáját.

Muflonok is ballagnak a vízre,
Csíkos vadmalacok a gombaízre.
Hatalmas kövön fürge gyík delel,
Szarvas bőgésére őz sután felel.

Közöttük ugrálnak selymes őzikék,
Sziklafal ezer év emlékét őrzi rég.
Apró pók siklik víz csillogó tükrén,
Mellette kúszik szelíden a napfény.

Fénylő kövek bújnak a víztükör alján,
Patak oldalában
menusgabor, 2018. december 10. hétfő, 20:00
BÉT - Mínuszok várhatók a tőzsdén
Bosnyák Zsolt az Equilor Befektetési Zrt. részvény elemzője kommentárjában közölte: negatív nyitásra lehet számítani a tőzsdén. Az elemző felidézte, pénteken az Egyesült Államok részvénypiacain erős eladói hullám söpört végig,amely a hétfői európai nyitásra is rányomhatja a bélyegét.Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek, elmondta, folytatódhat a múlt heti negatív hangulat a tőzsdéken. Hajnalban Ázsiában erős mínuszok jellemezték a kereskedést és a határidős jegyzések azt mutatják, hogy Nyugat-Európában is hasonló események várhatók. Mindez a magyar tőzsdére is át fog ragadni.A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 362,57 pontos, 0,91 százalékos csökkenéssel, 39 384,56 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt. A Mol 32 forinttal, 1,03 százalékkal 3084 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 210 forinttal, 1,83 százalékkal 11 270 forintra esett, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki. A
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 08:50
Arădeanul Géza Balla de la Podgoria Miniş este Viticultorul Anului în Ungaria
Acordarea distincţiei s-a derulat şi anul acesta în două etape, iar în cea de-a doua câştigătorul din acest an a fost selectat, dintre cinci concurenţi, de către membri ai Academiei Ungare a Vinului (MBA). Pe lângă Géza Balla (regiunea viticolă Miniş-Maderat), în etapa a doua a ajuns şi Tamás Borbély (regiunea viticolă Badacsonyi), Mihály Figula (regiunea viticolă Balatonfüred-Csopaki) şi Csaba Koch (regiunea viticolă Hajós-Bajai şi Villányi) - a anunţat miercuri preşedintele MBA, Zoltán Zilai.

Balla a declarat pentru agenţia ungară de presă MTI: este o supriză imensă pentru el, că la prima sa nominalizare a câştigat, în calitate de primul viticultor de peste hotare, "premiul Kossuth al lumii viticole".

Podgoria lui Balla se află în regiunea viticolă Miniş, la 20 de km de Arad. Minişul are o poziţionare geografică excelentă, favorabilă vinurilor roşii prin climă, compoziţia solului (granit, diorit şi ardezie) şi microclima dată de vecinătatea răului Mureş. Regiunea viticolă este o continuare
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 14:32
Balla Géza az Év bortermelője 2018-ban
hazai borszakma, de a piac és a fogyasztók is számára is fontos igazodási pontként szolgál - mondta el a szerdai budapesti eredményhirdetés előtt az elismerést odaítélő Magyar Bor Akadémia (MBA) elnöke.

Zilai Zoltán emlékeztetett: a díj odaítélése ezúttal is két fordulóban zajlott. A jelölési szakaszban 634 szakírónak, étterem-tulajdonosnak, sommelier-nek, egyéb szakembernek küldtek jelölőlapot, amelyen mindenki három-három borászt javasolhatott.

Az ő jelöléseik alapján jutott az idei döntőbe Balla Géza (Arad-hegyaljai borvidék), Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék), Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Jásdi István (Balatonfüred-Csopaki borvidék) és Koch Csaba (Hajós-Bajai és Villányi borvidékek).

Közülük a díjazottat ezúttal is az MBA tagjai választották meg. A borakadémikusok közül rekord számú, 134 tag küldte el szavazatát - árulta el Zilai Zoltán.

Balla Géza az MTI-nek elmondta: hatalmas meglepetésként érte, hogy első jelölése után, az első határon túli borászként
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 14:02
Jónak lenni jó! - Több mint hatmillió forint gyűlt már össze a telefonhívásokból
mások mellett Nagy Feró dedikált babos kendője, egy Görbicz Anita kézilabdázó és Vincze Ottó focista kézjegyével ellátott kézilabda, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjától egy dedikált textilkép, Kovács Áron énekes aláírt pólója, Oláh Gergő zenés-énekes bakelitből készült dedikált faliórája, valamint Szandi és Bogdán Csaba által dedikált svájcisapka is.

Az Aranyok Aranya című műsor készítői és utazó szereplői, Ugron Zsolna, Csorba László, Várkonyi Gábor a Zichy Mihály grafikáival illusztrált Arany János Balladái című kötetet ajánlották fel, amely egy éven át 7 országot és 33 várost utazott körbe velük a sorozat forgatásakor.

A megvásárolható és a licitre bocsátott tárgyak a https://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/ oldalon tekinthetők meg.

Mindezek mellett száz cukorbeteg gyermeket hívnak meg december 16-án a Budapest Music Centerbe arra a koncertre, amelyen bemutatják a Magyar Zene Háza-projekt zajszimfóniáját.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap jótékonysági kampánya, a
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 09:11
Bakony szerelmeséhez...Dáma lovag Erdős Anna verse:
Dáma Lovag Erdős Anna verse:

Bakony szerelmeséhez
/Ferenc György születésnapjára/

Lehullott már a decemberi hó
Szél dalában van egy énekszó
Köszönti a születésnapos alkotót
Kinek Isten, születésekor talentumot adott

Sok barátod közt én is köszöntelek
Alkotó munkával élj meg boldog éveket
Bakony tájaihoz húz hű szíved
Szépnek látod őt mindenek felett

Cuha patak lassan ballag
Ahogy az évek is sodródnak veled
E tájat örökíti meg lelked, s kezed
Hegyek, völgyek is téged köszöntenek

Tündökölj csak a festők sorában
Fess még sok képet nekünk
S ragyogj Zirc és Bakony felhőtlen egén
Ahogy a csillagok fénylenek az ég kékjén.

2018.12.02. Mosonmagyaróvár.
Dáma Lovag Erdős Anna verse.

festő:Ferenc György.
lovagdamaerdosanna, 2018. december 02. vasárnap, 16:02
Advent - Adománygyűjtő akciót indítottak a kárpátaljai magyar árvák támogatására
A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete és a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Hungarikummal a kárpátaljai magyar árvákért! címmel indított adománygyűjtő akciót a kárpátaljai Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon árváinak támogatására.

A Nagydobronyban működő intézmény több mint hatvan lánynak ad otthont, köztük fogyatékkal élőknek.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerint a civil világ egyik kulcsa a jótékonyság, a rászorulókon való segíteni tudás. Mint mondta, a Nemzeti Együttműködési Alap, a magyar kormány civil alapja 2019 januárjában írja ki pályázatait a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője kiemelte: aVörösmarty téri karácsonyi vásáron a karitatív szervezetek rendszeresen megjelennek, alkalmat tudnak adni annak, hogy segítsünk
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 16:22
BÉT - Elemzők: a Richter volt a nap nyertese
József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, a magyar tőzsde felülteljesítette a nemzetközi piacokat, a jó eredmény a Richternek volt köszönhető.

Hozzátette, pénteken volt az MSCI fejlődő piaci index átsúlyozása, ezzel magyarázható, hogy a BÉT forgalma meghaladta a 26 milliárd forintot, ami a magyar tőzsdén lebonyolított átlagos forgalom két és félszerese.

Kiemelte a Takarékbank bejelentését is, amely szerint új univerzális bank születik Magyarországon.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek úgy értékelt, hogy pozitív hangulatban zajlott a kereskedés, a Richter volt a nap nyertese. Az elemző szerint technikai jellegű kereskedés zajlott pénteken.

A Mol 14 forinttal, 0,44 százalékkal, 3164 forintra csökkent, 4,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,35 százalékkal, 11 440 forintra erősödött, forgalmuk 12,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal, 450
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 18:31
Pilinszky János: Tilos csillagon születtem - vallásos vers
Én tiltott csillagon születtem,
a partra űzve ballagok,
az égi semmi habja elkap,
játszik velem és visszadob.

Nem is tudom, miért vezeklek?
Itt minden szisszenő talány,
ne fusson el, ki lenn a parton,
e süppedt parton rám talál.

S ne félj te sem, ne fuss előlem,
inkább csitítsd a szenvedést,
csukott szemmel szoríts magadhoz,
szoríts merészen, mint a kést.

Légy vakmerő, ítélj tiédnek,
mint holtak lenn az éjszakát,
vállad segítse gyönge vállam,
magam már nem bírom tovább!

Én nem kívántam megszületni,
a semmi szült és szoptatott,
szeress sötéten és kegyetlen,
mint halottját az elhagyott.
maroka, 2018. november 28. szerda, 17:29
1/848
Képek, videók
Kentaur vadász
sanci81
2018. május 30. szerda, 17:50
Kentaur
sanci81
2018. május 30. szerda, 17:49
Kentaurok
sanci81
2018. május 30. szerda, 17:48
Kentaur.jpg
pacsakute
2016. június 08. szerda, 22:56
P1140581kentaur.JPG
wildflower56
2012. december 22. szombat, 21:06
P1140579kentaur.JPG
wildflower56
2012. december 22. szombat, 21:05
kentaur.jpg
zafir28
2011. május 04. szerda, 05:40
Kentaur.jpg
gigi55
2011. május 03. kedd, 06:22
Kentaur 43.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 11:07
malév&kentaur.jpg
szidnifox
2010. szeptember 20. hétfő, 12:16
Január 1. Fruzsina
rushlilly
2017. november 27. hétfő, 12:08
Fruzsina 1.jpg
barklara
2017. június 16. péntek, 15:23
Fruzsina.jpg
53ilona
2017. április 04. kedd, 19:05
Fruzsina
szicu
2016. május 13. péntek, 09:30
FRUZSINA.gif
1951anna
2015. június 23. kedd, 07:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.