Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 14:30 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Június 17-én indul a Balatoni Nyár című magazinműsor
révfülöpi mólóról. Az adásokat kétheti váltásban Rátonyi Kriszta Forró Bencével, valamint Szabó Erika Vida Péterrel közösen vezeti.

Medveczky Balázs, a Duna Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója a műsort a csatorna egyik legsikeresebb visszatérő brandjének nevezte, amely fontos alappillére a televízió nyári műsorkínálatának. A széles vendég- és témakínálat a régi-új műsorvezetői csapattal izgalmas adásokat ígér, melyekben a nézők bepillantást nyerhetnek abba, milyen is az igazi balatoni nyár - tette hozzá.

A műsor ezen a nyáron is minden hétköznap élőben jelentkezik a révfülöpi mólóról 10 és 12 óra között. Szombat reggelenként előre rögzített új adást, vasárnap reggelenként pedig a hét legjobb pillanatiból összeválogatott best of adást láthatnak az érdeklődők.

A kétórás adásban bemutatnak tóparti településeket, programokat ajánlanak gyermekes családoknak és fesztiválozó fiataloknak, bemutatják a környékbeli várakat, valamint a nagyközönség számára kevésbé ismert helyeket
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:51
Latorcai: képesnek kell lennünk továbbra is magyarként élni
Latorcai János a szólád-nezdei erdei kápolna avatásán mondott beszédében hangsúlyozta: "rendkívüli helyzetben" vagyunk, mert a globalizáció örvénye egyre több nemzet identitását nyeli el, miközben az egyéneknek csupán a gyökértelen multikulturalizmust tudja felkínálni.

"Ezt a folyamatot erősítik azok a törekvések, amelyek kontinensünket a nemzetek Európájából Európai Egyesült Államokká, egy olyan vízióvá próbálják változtatni, amely egyaránt tagadja a nemzeti értékeinket, hitünket és kulturális hagyományainkat" - fogalmazott a politikus.

Kiemelte, őseink életútja, a róluk szóló történetek közös, a magyarság kollektív tudatában élő örökségünk. "Erre emlékeztetnek az új kápolnához vezető úton álló, a magyar őstörténetet, az egykori hitvilágunkat megidéző emlékművek" - tette hozzá.

Latorcai János közölte: Attila, Koppány szobra, Csaba királyfi székely kapuja, a Magyar Táltos, a Veronika-harangláb, majd a kettős kereszt külön-külön is hangsúlyos üzenetet hordoznak, de együtt a magyarság
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 14:22
Krónika 5. rész (kérdések)
a szektorban? - sorolta kérdéseit.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy felelt: átlagosan 130 ezer forinttal növekedtek a bérek a szociális szektorban az elmúlt években. Cél a további emelés - hangsúlyozta, hozzátéve: bővítették a házi segítségnyújtás lehetőségét is, 15 ezerrel növelték az ellátottak számát, és emelkedett a gondozási díj is. A kormány minden ellátónak egyenlő támogatást nyújt - szögezte le.Párbeszéd: miért nem költenek a balatoni szabadstrandokra?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint idén nyáron a Balatonon kevesebb, mint 20 településen lesz ingyenesen használható partszakasz. Az alacsonyabb jövedelmű családok kiszorulása megkezdődött, egy felmérés szerint pedig az idős, alacsony státuszú, községben élő emberek 88 százaléka nem volt a Balatonon öt éve - mondta. Azt kérdezte, miért Mészáros Lőrinc kempingjeire és hoteljeire ömlik a pénz, miért nem arra költenek, hogy közpénzből felújítsák a szabadstrandokat.

Farkas
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 15:02
Krónika 8. rész (Erzsébet-táborok)
Minisztériuma parlamenti államtitkára expozéjában kiemelte: az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány - az Erzsébet-programról szóló törvénymódosítás révén - a magyar államtól ingyenesen tulajdonba kapná az alapvetően a gyermektáborok működtetéséhez kapcsolódó ingatlanrészeket, amelyekből kettő a fonyódi táborhelyhez tartozó partsáv mentén, egy pedig a zánkai táborhely kikötőjében terül el.

Kifejtette: magyar kormány az elkövetkező időszakban összesen 26 milliárd forintot fordít két balatoni, a zánkai és fonyódligeti táborhely felújítására és bővítésére. A felújítások során a Zánkai Erzsébet-tábor nemcsak minden meglévő lakóépülete felújításon esik át, de új közösségi terek is létrejönnek. megújul a sportcsarnok, színházterem, fejlesztik az éttermet és a konyhát, Fonyódligeten pedig teljesen új, korszerű épületek létesülnek. A munkálatok nem befolyásolják a táboroztatást, az eközben is zökkenőmentesen folyik majd - jelezte Rétvári Bence, aki hozzátette: a kormány által biztosított forrás
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 16:36
Krónika 10. rész (viták, napirend után)
biztonságát és "bűzlik" attól, hogy nem képes a célt elérni. Hozzátette: a javaslat a korrupció melegágya.

A szerzői jogról, a magyar édesvízi akvakultúrás haltermelésről szóló, Eurofish elnevezésű nemzetközi szervezet létrehozásáról, illetve a földművesek emléknapjáról tartott vitában nem alakult ki érdemi politikai vita.

Napirend után

A napirendi pontok tárgyalását követően Szabó Szabolcs (LMP) a soroksári közlekedési problémák megoldását kérte a kormánytól.

Fenyvesi Zoltán (Fidesz) a balatoni turizmus fejlődéséről szólt, hangsúlyozva, a kormány célja a térség szezonalitásának mérséklése, hogy a tó az egész évben vonzóvá váljon az odalátogatóknak.

Ungár Péter LMP-s képviselő a nyugat-magyarországi megyék lakhatási problémákról beszélt, mint mondta, osztrák és szlovák beköltözők miatt folyamatosan emelkedik az albérlet ára.

Dúró Dóra (független) az általa beterjesztett, abortusszal kapcsolatos javaslatáról beszélt, a képviselőnő szeretné, ha az abortusz előtt az anyával
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 20:24
Krónika 4. rész (kérdések)
kilépés lehetősége elkerülendő, de ha ez valósulna meg, a kormány kétoldalú alapon törekedne a magyarok jogainak megőrzésére - mondta.

Párbeszéd: várható-e a nyári vasútközlekedés fejlesztése?

Kocsi-Cake Olivio (Párbeszéd) az esetleges nyári vasútfejlesztésekre kérdezett rá. Járatsűrítésre, további kocsik hozzáadására, klímák felszerelésének tervére kérdezett rá, emellett korszerű utastájékoztatás kiépítését is szorgalmazta.

Cseresnyés Péter úgy felelt: 2020-ig 365 milliárd forint jut balatoni beruházásokra és már eddig is tetemes összeg állt rendelkezésre a térség közlekedésének fejlesztésére. Kelenföldtől Balatonszentgyörgyig 284 milliárd forintból fejlesztették a vonalat. Az utasok számos módon tájékozódhatnak, a többi között online eszközök is rendelkezésre állnak erre.

Fidesz: mi lenne az országgal az önálló határvédelem nélkül?

Ágh Péter (Fidesz) azt a kérdést tette fel: hogyan alakulna Magyarország jövője önálló határvédelmi rendszerének feladása esetén? Arra emlékezett
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:03
Kilenc érmet nyertek a magyar birkózók az egyetemi vb-n
A magyar sportági szövetség hétfői tájékoztatása szerint a brazíliai Goianiában rendezett viadalon Galambos Ramóna a nők 55 kilogrammos kategóriájában, valamint Borsos Bálint a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában állhatott fel a dobogó felső fokára.

Tóth Bendegúz szabadfogásban (92 kg) és kötöttfogásban (97 kg) is versenyzett, s mindkét fogásnemben a második helyen zárt. Szintén ezüstérmet nyert Nagy Mihály (szabadfogás 86 kg) és Balatoni Bence (kötöttfogás 67 kg), míg Gergely László (szabadfogás, 70 kg), Tomin Márton (szabadfogás 97 kg), valamint Fritsch Róbert (kötöttfogás 72 kg) bronzot szerzett.
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 09:31
Madárriasztó hangágyúk miatt kér intézkedést Balatonberény polgármestere
fűnyírást is a belterületén, de külterületről származó zaj ügyében nem illetékes. A csendháborítás rendőrségi hatáskörbe került, valamint a kormányhivatal környezet- és természetvédelmi hatósága intézkedhet ilyen ügyekben - ismertette a polgármester. Hozzátette: volt, aki rendőrségi feljelentést tett, de előfordult már önbíráskodás is, megrongáltak egy hangágyút.

Laposa Bence borász, a tóhoz tartozó három megye és hat borvidék több borászatát, borbárát, éttermét, cukrászdáját képviselő egyesület, a Balatoni Kör elnöke, a Laposa Birtok ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a tó északi partján is akadnak lakossági panaszok, de kevesebb, mivel ott inkább hálókkal védik a szőlőt a madaraktól. A háló nagyon drága, így aki nem bortermelő, hanem csak szőlőt termeszt eladásra, nem tudja kigazdálkodni az árát. A szőlőtermesztés a Balaton-régió meghatározó ágazata, és a gazdáknak az egész évi munkájukat kell ilyenkor megvédeniük a seregélyektől - tette hozzá.

Balassa Balázs, az önkormányzatokat tömörítő Balatoni
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 18:53
Az 50 méteres Siófok Óriáskerékkel ünnepli 50. születésnapjá
Az első magyar készítésű, 50 méter magas óriáskerék felállításával és színes programsorozattal ünnepli fél évszázados múltját a Balaton fővárosa. Július 1-jén a Nagy standon vehetik birtokba a látogatók a Siófok Óriáskereket, amelyről megcsodálható a Tihanyi Apátság, a völgyhíd, a Badacsony, a Balaton-felvidék, a Somogyi-dombság, a Siófoki Víztorony és szinte az egész Balaton.
Július 1-jétől a nyári szünet végéig az 50 méter magas magyar készítésű óriáskerékről tekinthető meg a balatoni panoráma Siófokon, a Nagy strandon.Az önkormányzati tulajdonban lévő, siófoki strandokat üzemeltető Balaton Parti Kft. ügyvezető igazgatója Pintér Tamás elmondta: a balatoni települések nagy hangsúlyt fektetnek a szezon bővítésére, ahogy az is egyre fontosabb, hogy a Balaton mellett egyre több attrakcióval várják a családokat, fiatalokat, és az idősebbeket egyaránt. Ilyen turistalátványosság a minden generáció, a külföldi és belföldi vendégek számára egyaránt különleges élményt nyújtóSiófok
bordat, 2018. június 29. péntek, 17:02
Gasztrotérképpel jelent meg a Magyar Konyha Balaton 2018 gasztrokalauza
A Magyar Konyha magazin először hat éve adta ki balatoni gasztrokalauzát azzal a céllal, hogy tudatosítsa: a tömegétkeztetés "lehangoló zsákutcái" mellett vannak minőségi vendéglátóhelyek is a Balatonon - idézte fel az idei kiadvány szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

Lévai Anikó hozzátette: a magazin munkatársai azóta járják a tó környékét, nemcsak éttermeket keresve, hiszen a minőség akár a legegyszerűbb halsütödékben is megjelenhet.

Mára a gasztroforradalom nemcsak ígéret, hanem maga a valóság a Balaton környékén; ezt bizonyítja, hogy az első kalauzba csak 170 egység fért bele, míg idén már 400 minőségi helyet tudnak ajánlani - emelte ki Lévai Anikó.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke emlékeztetett: szakmai szervezetük négy évvel ezelőtt jött létre, hogy a környék legmagasabb színvonalú éttermeit, borászatait, bisztróit fogja össze.

A Balatoni Kör célja megváltoztatni a régióról, a balatoni vendéglátásról a fejekben élő képet -
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 16:41
Számos újítással indul a Balatoni Nyár a Duna műsorán június 18-án
Az MTVA Sajtóosztályának közleménye szerint újonc műsorvezetőként csatlakozik az immár nyolcadik évadához érkező Balatoni Nyár csapatához Szabó Erika és Forró Bence. Szabó Erika Vida Péter partnereként, Forró Bence pedig Kraszkó Zita oldalán köszönti majd a nézőket.

Új rovatokkal is jelentkezik a műsor, a nézők megismerhetik többek között a környező települések vasútállomásainak történetét, bepillanthatnak a magyar Toscanaként is ismert Balaton-felvidék konyhakertjeinek világába, de bemutatják a legnépszerűbb futó- és túraútvonalakat is a tó körül.

Ebben az évben is június közepétől augusztus végéig jelentkezik a műsor a hét minden napján a Balaton partjáról, vasárnaponként pedig a hét legjobb pillanatait összefoglaló epizóddal várják az érdeklődőket.

"Idén is érdemes lesz a Balatoni Nyárral indítani a vakáció napjait, hiszen a sporttól a zenén át egészen a gasztronómiáig és a turizmusig érdekesebbnél érdekesebb témákat mutatnak majd be a műsorvezető párosok és a meghívott vendégek" -
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 11:09
Indul a MASZK Egyesület tavaszi programja a szegedi Régi Zsinagógában
Benkó Bence és Fábián Péter állítottak színpadra. Május 24-én egy monodrámát láthatnak a nézők: Gyöngy Zsuzsa egy különleges nő, Marie Curie életét eleveníti fel a Radioaktiv című előadásban, melynek rendezője Kovács Dániel Ambrus. A k2 Színház május 25-én egy klasszikussal, az Antigoné tantermi előadásával tér vissza Szegedre. A fesztivál zárásaként a Színház- és Filmművészeti Egyetem Telma és Lujza című előadásában Ballér Bianka és László Lili végzős hallgatók lépnek színpadra, akik egy félresikerült balatoni kiruccanás történetét mesélik el.

Május 30-án az Élettörténetek.hu előadássorozat újabb két darabja, a Pira / Bella érkezik Szegedre. Ezúttal Szabó Máté rendezésében Borbély Alexandra és Ullman Mónika elevenítenek meg két tévedést: "Egy lány fiútestben születik és ezért megjárja a poklot. Egy született prosti - ahogy ő vall magáról - tanítónéni testben születik, de a mai magyar valóság közbeszól".

Egy monodráma, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a Nyári Mozi Színházi Közösség
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 09:24
1/6
Képek, videók
Balatoni nyár.jpg
margoboszi
2013. augusztus 22. csütörtök, 13:07
balatoni nyár0608.jpg
maroka
2013. június 09. vasárnap, 10:15
Balatoni nyár .jpg
szakcsi56
2011. augusztus 16. kedd, 15:47
Balatoni nyár
desszertmester
2010. augusztus 12. csütörtök, 11:48
balatoni nyár
meri-1
2007. szeptember 16. vasárnap, 23:27
Bianka kéthetes
gabor064freemailhu
2008. augusztus 29. péntek, 23:22
híd az egyik csatornán
mecsery
2010. március 03. szerda, 21:39
televizió
eva6
2018. április 30. hétfő, 16:53
televizio.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:13
A televízió
anna4459
2014. június 15. vasárnap, 21:13
orion venus televizió
lacipecsenye
2013. március 19. kedd, 18:16
alba regia televizió
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:52
Líbia Állami televízió 20
megyerimihaly
2011. július 31. vasárnap, 12:56
A Budapest Televízió egyó
muhold
2007. április 29. vasárnap, 15:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.