Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:50 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (kérdések)
a szektorban? - sorolta kérdéseit.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy felelt: átlagosan 130 ezer forinttal növekedtek a bérek a szociális szektorban az elmúlt években. Cél a további emelés - hangsúlyozta, hozzátéve: bővítették a házi segítségnyújtás lehetőségét is, 15 ezerrel növelték az ellátottak számát, és emelkedett a gondozási díj is. A kormány minden ellátónak egyenlő támogatást nyújt - szögezte le.Párbeszéd: miért nem költenek a balatoni szabadstrandokra?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint idén nyáron a Balatonon kevesebb, mint 20 településen lesz ingyenesen használható partszakasz. Az alacsonyabb jövedelmű családok kiszorulása megkezdődött, egy felmérés szerint pedig az idős, alacsony státuszú, községben élő emberek 88 százaléka nem volt a Balatonon öt éve - mondta. Azt kérdezte, miért Mészáros Lőrinc kempingjeire és hoteljeire ömlik a pénz, miért nem arra költenek, hogy közpénzből felújítsák a szabadstrandokat.

Farkas
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 15:02
Krónika 8. rész (Erzsébet-táborok)
Minisztériuma parlamenti államtitkára expozéjában kiemelte: az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány - az Erzsébet-programról szóló törvénymódosítás révén - a magyar államtól ingyenesen tulajdonba kapná az alapvetően a gyermektáborok működtetéséhez kapcsolódó ingatlanrészeket, amelyekből kettő a fonyódi táborhelyhez tartozó partsáv mentén, egy pedig a zánkai táborhely kikötőjében terül el.

Kifejtette: magyar kormány az elkövetkező időszakban összesen 26 milliárd forintot fordít két balatoni, a zánkai és fonyódligeti táborhely felújítására és bővítésére. A felújítások során a Zánkai Erzsébet-tábor nemcsak minden meglévő lakóépülete felújításon esik át, de új közösségi terek is létrejönnek. megújul a sportcsarnok, színházterem, fejlesztik az éttermet és a konyhát, Fonyódligeten pedig teljesen új, korszerű épületek létesülnek. A munkálatok nem befolyásolják a táboroztatást, az eközben is zökkenőmentesen folyik majd - jelezte Rétvári Bence, aki hozzátette: a kormány által biztosított forrás
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 16:36
Krónika 10. rész (viták, napirend után)
biztonságát és "bűzlik" attól, hogy nem képes a célt elérni. Hozzátette: a javaslat a korrupció melegágya.

A szerzői jogról, a magyar édesvízi akvakultúrás haltermelésről szóló, Eurofish elnevezésű nemzetközi szervezet létrehozásáról, illetve a földművesek emléknapjáról tartott vitában nem alakult ki érdemi politikai vita.

Napirend után

A napirendi pontok tárgyalását követően Szabó Szabolcs (LMP) a soroksári közlekedési problémák megoldását kérte a kormánytól.

Fenyvesi Zoltán (Fidesz) a balatoni turizmus fejlődéséről szólt, hangsúlyozva, a kormány célja a térség szezonalitásának mérséklése, hogy a tó az egész évben vonzóvá váljon az odalátogatóknak.

Ungár Péter LMP-s képviselő a nyugat-magyarországi megyék lakhatási problémákról beszélt, mint mondta, osztrák és szlovák beköltözők miatt folyamatosan emelkedik az albérlet ára.

Dúró Dóra (független) az általa beterjesztett, abortusszal kapcsolatos javaslatáról beszélt, a képviselőnő szeretné, ha az abortusz előtt az anyával
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 20:24
Krónika 4. rész (kérdések)
kilépés lehetősége elkerülendő, de ha ez valósulna meg, a kormány kétoldalú alapon törekedne a magyarok jogainak megőrzésére - mondta.

Párbeszéd: várható-e a nyári vasútközlekedés fejlesztése?

Kocsi-Cake Olivio (Párbeszéd) az esetleges nyári vasútfejlesztésekre kérdezett rá. Járatsűrítésre, további kocsik hozzáadására, klímák felszerelésének tervére kérdezett rá, emellett korszerű utastájékoztatás kiépítését is szorgalmazta.

Cseresnyés Péter úgy felelt: 2020-ig 365 milliárd forint jut balatoni beruházásokra és már eddig is tetemes összeg állt rendelkezésre a térség közlekedésének fejlesztésére. Kelenföldtől Balatonszentgyörgyig 284 milliárd forintból fejlesztették a vonalat. Az utasok számos módon tájékozódhatnak, a többi között online eszközök is rendelkezésre állnak erre.

Fidesz: mi lenne az országgal az önálló határvédelem nélkül?

Ágh Péter (Fidesz) azt a kérdést tette fel: hogyan alakulna Magyarország jövője önálló határvédelmi rendszerének feladása esetén? Arra emlékezett
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:03
Kilenc érmet nyertek a magyar birkózók az egyetemi vb-n
A magyar sportági szövetség hétfői tájékoztatása szerint a brazíliai Goianiában rendezett viadalon Galambos Ramóna a nők 55 kilogrammos kategóriájában, valamint Borsos Bálint a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában állhatott fel a dobogó felső fokára.

Tóth Bendegúz szabadfogásban (92 kg) és kötöttfogásban (97 kg) is versenyzett, s mindkét fogásnemben a második helyen zárt. Szintén ezüstérmet nyert Nagy Mihály (szabadfogás 86 kg) és Balatoni Bence (kötöttfogás 67 kg), míg Gergely László (szabadfogás, 70 kg), Tomin Márton (szabadfogás 97 kg), valamint Fritsch Róbert (kötöttfogás 72 kg) bronzot szerzett.
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 09:31
Madárriasztó hangágyúk miatt kér intézkedést Balatonberény polgármestere
fűnyírást is a belterületén, de külterületről származó zaj ügyében nem illetékes. A csendháborítás rendőrségi hatáskörbe került, valamint a kormányhivatal környezet- és természetvédelmi hatósága intézkedhet ilyen ügyekben - ismertette a polgármester. Hozzátette: volt, aki rendőrségi feljelentést tett, de előfordult már önbíráskodás is, megrongáltak egy hangágyút.

Laposa Bence borász, a tóhoz tartozó három megye és hat borvidék több borászatát, borbárát, éttermét, cukrászdáját képviselő egyesület, a Balatoni Kör elnöke, a Laposa Birtok ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a tó északi partján is akadnak lakossági panaszok, de kevesebb, mivel ott inkább hálókkal védik a szőlőt a madaraktól. A háló nagyon drága, így aki nem bortermelő, hanem csak szőlőt termeszt eladásra, nem tudja kigazdálkodni az árát. A szőlőtermesztés a Balaton-régió meghatározó ágazata, és a gazdáknak az egész évi munkájukat kell ilyenkor megvédeniük a seregélyektől - tette hozzá.

Balassa Balázs, az önkormányzatokat tömörítő Balatoni
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 18:53
Az 50 méteres Siófok Óriáskerékkel ünnepli 50. születésnapjá
Az első magyar készítésű, 50 méter magas óriáskerék felállításával és színes programsorozattal ünnepli fél évszázados múltját a Balaton fővárosa. Július 1-jén a Nagy standon vehetik birtokba a látogatók a Siófok Óriáskereket, amelyről megcsodálható a Tihanyi Apátság, a völgyhíd, a Badacsony, a Balaton-felvidék, a Somogyi-dombság, a Siófoki Víztorony és szinte az egész Balaton.
Július 1-jétől a nyári szünet végéig az 50 méter magas magyar készítésű óriáskerékről tekinthető meg a balatoni panoráma Siófokon, a Nagy strandon.Az önkormányzati tulajdonban lévő, siófoki strandokat üzemeltető Balaton Parti Kft. ügyvezető igazgatója Pintér Tamás elmondta: a balatoni települések nagy hangsúlyt fektetnek a szezon bővítésére, ahogy az is egyre fontosabb, hogy a Balaton mellett egyre több attrakcióval várják a családokat, fiatalokat, és az idősebbeket egyaránt. Ilyen turistalátványosság a minden generáció, a külföldi és belföldi vendégek számára egyaránt különleges élményt nyújtóSiófok
bordat, 2018. június 29. péntek, 17:02
Gasztrotérképpel jelent meg a Magyar Konyha Balaton 2018 gasztrokalauza
A Magyar Konyha magazin először hat éve adta ki balatoni gasztrokalauzát azzal a céllal, hogy tudatosítsa: a tömegétkeztetés "lehangoló zsákutcái" mellett vannak minőségi vendéglátóhelyek is a Balatonon - idézte fel az idei kiadvány szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

Lévai Anikó hozzátette: a magazin munkatársai azóta járják a tó környékét, nemcsak éttermeket keresve, hiszen a minőség akár a legegyszerűbb halsütödékben is megjelenhet.

Mára a gasztroforradalom nemcsak ígéret, hanem maga a valóság a Balaton környékén; ezt bizonyítja, hogy az első kalauzba csak 170 egység fért bele, míg idén már 400 minőségi helyet tudnak ajánlani - emelte ki Lévai Anikó.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke emlékeztetett: szakmai szervezetük négy évvel ezelőtt jött létre, hogy a környék legmagasabb színvonalú éttermeit, borászatait, bisztróit fogja össze.

A Balatoni Kör célja megváltoztatni a régióról, a balatoni vendéglátásról a fejekben élő képet -
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 16:41
Számos újítással indul a Balatoni Nyár a Duna műsorán június 18-án
Az MTVA Sajtóosztályának közleménye szerint újonc műsorvezetőként csatlakozik az immár nyolcadik évadához érkező Balatoni Nyár csapatához Szabó Erika és Forró Bence. Szabó Erika Vida Péter partnereként, Forró Bence pedig Kraszkó Zita oldalán köszönti majd a nézőket.

Új rovatokkal is jelentkezik a műsor, a nézők megismerhetik többek között a környező települések vasútállomásainak történetét, bepillanthatnak a magyar Toscanaként is ismert Balaton-felvidék konyhakertjeinek világába, de bemutatják a legnépszerűbb futó- és túraútvonalakat is a tó körül.

Ebben az évben is június közepétől augusztus végéig jelentkezik a műsor a hét minden napján a Balaton partjáról, vasárnaponként pedig a hét legjobb pillanatait összefoglaló epizóddal várják az érdeklődőket.

"Idén is érdemes lesz a Balatoni Nyárral indítani a vakáció napjait, hiszen a sporttól a zenén át egészen a gasztronómiáig és a turizmusig érdekesebbnél érdekesebb témákat mutatnak majd be a műsorvezető párosok és a meghívott vendégek" -
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 11:09
Indul a MASZK Egyesület tavaszi programja a szegedi Régi Zsinagógában
Benkó Bence és Fábián Péter állítottak színpadra. Május 24-én egy monodrámát láthatnak a nézők: Gyöngy Zsuzsa egy különleges nő, Marie Curie életét eleveníti fel a Radioaktiv című előadásban, melynek rendezője Kovács Dániel Ambrus. A k2 Színház május 25-én egy klasszikussal, az Antigoné tantermi előadásával tér vissza Szegedre. A fesztivál zárásaként a Színház- és Filmművészeti Egyetem Telma és Lujza című előadásában Ballér Bianka és László Lili végzős hallgatók lépnek színpadra, akik egy félresikerült balatoni kiruccanás történetét mesélik el.

Május 30-án az Élettörténetek.hu előadássorozat újabb két darabja, a Pira / Bella érkezik Szegedre. Ezúttal Szabó Máté rendezésében Borbély Alexandra és Ullman Mónika elevenítenek meg két tévedést: "Egy lány fiútestben születik és ezért megjárja a poklot. Egy született prosti - ahogy ő vall magáról - tanítónéni testben születik, de a mai magyar valóság közbeszól".

Egy monodráma, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a Nyári Mozi Színházi Közösség
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 09:24
Hárommilliárd forintot fordítanak a Balaton-felvidék fejlesztésére
Arborétum és Borászati Nonprofit Kft. 145,6 millió forintos támogatáshoz jut egy interaktív borászati kiállítás és látogatóközpont kialakításához, a Tihany Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. terveit 570 millió forinttal támogatják, amiből megtörténhet a település uradalmi magtárának komplex fejlesztése, és az Echo dombon egy tematikus történeti park kialakítása.

A Tihanyi Bencés Apátság az Apátsági Múzeum megújításához és egy terasz kialakításához 225,4 millió forint támogatásban részesül.

A Balatoni Integrációs Kft. (a Balaton Fejlesztési Tanács szervezte) 105 millió forintból valósítja meg egyebek mellett a konzorciumi szintű projektmenedzsmentet. A pénzből elkészíti például a világörökség várományosi helyszínek egységes bemutatását.

A Magyar Turisztikai Ügynökség számára 118 millió forint áll rendelkezésre a projektek előkészítésében, továbbá a fejlesztések megfelelő szakmai tartalmának kialakításában és megvalósításában való részvételre.

A fejlesztéseket valamennyi konzorciumi
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 21:54
Fővárosi Közgyűlés - Közterületek elnevezéséről is döntött a testület
kötődésű labdarúgóról, korának világhírű kapusáról, Zsák Károlyról neveznek el egy utcát.

A IV. kerületben az egykori Wolfner Bőrgyár területén lesz a bőrgyáros család nevét viselő utca.

A XI. kerületben, Sasadon egy lakópark területén újonnan kialakult közterületek neveznek el: lesz Szedersor, Körtevirág utca és Sasad Liget park. A kerületben a Feneketlen tó mellett a közelmúltban elhunyt Olofsson Placid bencés szerzetesnek állítnak emléket egy róla elnevezett - Placid atya - parkkal.

A Balatoni útból nyíló névtelen közterület a Koszorúslány utca nevet veszi fel, míg a Neszmélyi út-Péterhegyi út találkozásától északi irányba induló névtelen közterület Zelk Zoltán útként őrzi emlékét a továbbiakban a Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költőnek, prózaírónak.

A XVII. kerületben lakossági szavazás eredményeként Schell Gyulánéról neveznek el egy teret. Ifj. báró Schell Gyuláné (1891-1941) Rákoskert területét felparcellázta, megteremtve a mai lakóhelyek kialakításának
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 11:52
1/6
Képek, videók
rétvári sándor1111.jpg
maroka
2018. november 13. kedd, 12:46
01o-retvari13-ka-colou r.j
megyerimihaly
2013. augusztus 12. hétfő, 00:12
erőforrás
dandej
2016. január 10. vasárnap, 20:24
Hatalmas erőforrás....jpg
pacsakute
2013. július 19. péntek, 19:06
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
fergezsuzsa_kocsis zoltan
megyerimihaly
2016. március 18. péntek, 22:38
Kocsisné Zsuzsótól
pommerevi54
2016. február 15. hétfő, 20:30
O.V.-Mészáros Lőrinc.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:08
O.V.-Mészáros Lőrinc.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:29
Mészáros Lőrinc-.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:59
Mészáros Lőrinc.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.