Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 13:10 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Influenza - Az ország újabb kórházaiban rendeltek el látogatási tilalmat
újszülött-, a fül-, orr-, gégegyógyászati, az egynapos szemészeti, a traumatológiai, a szülészet-nőgyógyászati, az általános sebészeti és az urológiai osztályon rendelt el az intézmény vezetése ideiglenes látogatási tilalmat a betegek védelméért.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház arról adott tájékoztatást, hogy ugyancsak az influenzás megbetegedések számának emelkedése miatt péntektől a II. belgyógyászati osztályon lép életbe részleges látogatási tilalom Zalaegerszegen.

A szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház valamennyi osztályára határozatlan ideig látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől - közölte az intézmény az MTI-vel. Az előjegyzett betegeket arra kérik, hogy influenzás tünetek esetén igényeljenek új időpontot az ellátásra.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ elnöke a fekvőbetegellátó osztályokon teljes körű látogatási tilalmat vezetett be, szintén csütörtöktől.

Az egri Markhot Ferenc-kórház minden fekvőbetegosztályán péntektől visszavonásig tilos a látogatás, mivel
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 17:22
Egykori ösztöndíjasok képei a Római Magyar Akadémián
Az utóbbi kétszáz év magyar művészettörténetében nehéz olyan alkotót találni, aki ne fordult volna meg Olaszországban, akár csak tanulmányi célból. A 19. században Itáliában járt mások mellett Barabás Miklós, Markó Károly, Kozina Sándor és Balassa Ferenc, majd a 20. század elején Vedres Márk szobrász Firenzében szervezett szalont, amelyet olyan művészek és értelmiségiek látogattak, mint Fülep Lajos, Ferenczy Béni, Medgyessy Ferenc és Charles de Tolnay, aki később a firenzei Casa Buonarroti igazgatója lett - emlékeztet a Római Magyar Akadémia által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

A Római Magyar Akadémia 1927-es megalapítását követően a művészek tanulmányútjai immár nem magán, hanem intézményi szinten szerveződtek, és Klebelsberg Kuno oktatási miniszter közbenjárásával a kiutazó magyar művészek állami ösztöndíjban részesülhettek.

A Római Magyar Akadémia fennállásának 90. évfordulója alkalmából szervezett tárlat a magyar művészettörténet egyik legizgalmasabb és legszínesebb törekvését
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 17:02
Az Év sportolója 2017 - A csapat jelöltek
csapatsportokban:A Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapataA Rába ETO futsalcsapataA Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapataFérfi kosárlabda-válogatottFérfi vízilabda-válogatottAz FTC-PQS Waterpolo férfi vízilabdacsapataNői kosárlabda-válogatottA Szolnoki Dózsa férfi vízilabdacsapataA Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapataU17-es labdarúgó-válogatott

Az Év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben, jelöltek:Evezés, kormányos kettes (Simon Béla, Juhász Adrián, Kolláth Vanda)Kajak-kenu, férfi K-2 (Balassa Márk, Birkás Balázs)Vívás, férfi kardválogatott (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron)Úszás, férfi 4x100-as gyorsváltó (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd)Rövidpályás gyorskorcsolya, férfiváltó (Burján Csaba, Knoch Viktor Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor)Birkózás, kötöttfogású válogatottKajak-kenu, női K-4 (Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta, Lutz Dóra) Öttusa, női válogatott (Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Kovács
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 08:01
Táncdalfesztivál 2.0
alkalommal is láthatják-hallhatják, örültek az új tehetségeknek, és lelkesen küldték a szavazatokat (ezen a Táncdalfesztiválon fél millióval több szavazat érkezett, mint az elsőn). A kislemezeket is elkapkodták, pedig 28 helyett már 46 dal jelent meg, az országos megmérettetést pedig Takács Marika és Varga József vezette utolérhetetlen eleganciával és kedvességgel. A kísérőzenét a fesztivál zenekara szolgáltatta, amely a Stúdió 11 és a Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjaiból állt össze Körmendi Vilmos és Balassa P. Tamás vezényletével.A külföldi tagokkal kiegészült zsűri igyekezett a tőle telhető legjobbat nyújtani (vagyis eleget tenni mind a felsőbb vezetés elvárásainak, mind a közönség két, szemben álló táborának), ami olykor salamoni döntést eredményezett. A konszolidált, elfogadott és preferált, az előző részben már említett olasz tánczenei stílus képviselői mellett - akik főleg a nézők konzervatívabb, olykor idősebb rétegének kedvencei voltak -, igyekeztek a
tinka1951, 2017. szeptember 27. szerda, 09:36
Influenza - ÁNTSZ: további kórházakban lépett életbe látogatási tilalom
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható legfrissebb adatok szerint a látogatási tilalmak érintik Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat, a Semmelweis Egyetem (SE) több klinikáját, így az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáját, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházakat, a Nyírő Gyula Kórház-OPAI minden osztályát, a MH Egészségügyi Központot, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, valamint a Szent Margit Kórház több osztályát, a Heim Pál Gyermekkórházat, a Szent Ferenc Kórházat és a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházat.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán látogatási tilalmat rendeltek el, emellett a mohácsi, a szigetvári és a pécsi irgalmasrendi kórházban, valamint a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központban van érvényben látogatási tilalom.

Somogy megyében Kaposváron,
velemenyezd, 2017. február 08. szerda, 19:29
Úti jegyzetek
Vácról származott Losoncra. Ama kiabálások űzék őt ide előbbi lakhelyéről. És megérkezett szép álmaival jövendője felől, s amint a városba lépe, ekkép idvezelték:

- Kuvik, kuvik!

És a jámbor aggastyán békén tűr, mignem türelme megszakad; ekkor a gyerekek után lódul és hajigál utánok tégladarabokat... de a gyerekek megfeszítik gyors inaikat, egyet iramodnak, s kétszerezett energiával replikáznak a tégladarabokra, ordítván, süvöltvén:

- Kuvik, kuvik!

Losoncról Balassa-Gyarmatra mentemben semmi baj nem ért, kivevén, hogy a köpönyegemet Losoncon felejtvén, érte a kocsist vissza kelle küldenem majd félórányi járásról - a kocsis visszafutott s elhozta a köpönyeget, de nem az enyémet, hanem másét, s igy magamnak kelle visszalódulnom. Végre utnak indultunk, s mentünk most már csakugyan minden szerencsétlenség nélkül... csak utitársam köpönyege s a kocsinak egy lőcse veszett el. A köpönyeg megkerült, a lőcs nem, minek azon kellemes időtöltést köszönhetem, hogy folyvást oda
menusgabor, 2017. január 31. kedd, 20:00
Influenza - ÁNTSZ: további kórházakban van látogatási tilalom
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható legfrissebb adatok szerint a látogatás tilalmak érintik Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat, a Semmelweis Egyetem (SE) több klinikáját, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáját, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházakat, a Nyírő Gyula Kórház-OPAI minden osztályát, a MH Egészségügyi Központot, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, valamint a Szent Margit Kórház több osztályát, a Heim Pál Gyermekkórházat, a Szent Ferenc Kórházat és a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházat.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán látogatási tilalmat rendeltek el, emellett a mohácsi, a szigetvári és a pécsi irgalmasrendi kórházban van érvényben látogatási tilalom.

Somogy megyében Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, Zala megyében Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael
velemenyezd, 2017. január 30. hétfő, 14:32
Influenza - ÁNTSZ: tovább bővült a látogatási tilalmat elrendelő kórházak köre
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint a látogatás tilalmak érintik Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat, a Semmelweis Egyetem (SE) Transzplantációs és Sebészeti Klinikát, az SE I. és II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikát, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházakat, a Nyírő Gyula Kórház-OPAI minden osztályát, valamint a MH Egészségügyi Központot, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet több osztályát, a Szent Margit Kórház több osztályát, a Heim Pál Gyermekkórházat, a Szent Ferenc Kórházat, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházat.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ valamennyi fekvőbetegosztályán látogatási tilalmat rendeltek el, emellett a mohácsi kórházban és a szigetvári kórházban van látogatási tilalom, továbbá a pécsi irgalmasrendi kórházban.

Somogy megyében Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, Zala megyében, Zalaegerszegen a Zala
velemenyezd, 2017. január 25. szerda, 14:13
Influenza - ÁNTSZ: országosan több mint ötven egészségügyi intézményben tilos a látogatás
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint a látogatás tilalmak érintik Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat, a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikát, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházakat, a Nyírő Gyula Kórház-OPAI minden osztályát, valamint a MH Egészségügyi Központot, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet több osztályát, továbbá a Szent Margit Kórház több osztályát.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg osztályán látogatási tilalmat rendeltek el, emellett a Mohácsi Kórházban és a Szigetvári Kórházban van látogatási tilalom.

Somogy megyében Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, Zala megyében, Zalaegerszegen a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban korlátozzák a látogatást.

A Vas megyei kórházakban, míg Fejér megyében szintén a megye összes egészségügyi intézményének minden osztályára
velemenyezd, 2017. január 22. vasárnap, 17:02
Elérte a háromezret a pécsi egyetemen tanuló külföldi hallgatók száma
körülölelő park is teljesen megújul mintegy 11 milliárdos forrásból. A gyakorlati orvosképzésben részt vevő klinikai központ több épülete is korszerűvé válhat mintegy 4 milliárd forintból.

A fennmaradó mintegy 9 milliárd forintból felújítják - többek között - az egészségtudományi kar fenntartásába kerülő volt Csorba Győző Könyvtár épületét, valamint a Szepesi és a Vörösmarty utcai campust, a műszaki és informatikai kar pedig új műszaki laborépületet kap.

A tervezett fejlesztésben érintett a PTE Balassa János és Damjanich Kollégiuma is, valamint komfortosabbá válik a Hunyor vendégház is.

Korszerűsödik a következő években a bölcsészettudományi, a természettudományi, a gyógyszerésztudományi, valamint a kultúratudományi, a pedagógusképző és vidékfejlesztési kar, míg a közgazdaságtudományi kar úgynevezett University Business Centerrel, a jogi kar nemzetközi kommunikációs teremmel bővül.

Az egyetem a közleményben beszámolt arról is, hogy a szerdai eseményen díszdoktori címet vehetett át Ronald
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 11:51
Influenza - Még mindig sok intézményben tilos a látogatás
neonatológiai osztályán, a szülészet-nőgyógyászati, a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályon is tilos a látogatás. Szintén nem lehet bemenni a betegekhez a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban.

Komárom-Esztergom megyében a tatabányai Szent Borbála Kórház valamennyi, fekvőbeteg-ellátást végző osztályán elrendelték a látogatási tilalmat, valamint az oroszlányi szakorvosi és ápolási intézet krónikusfekvőbeteg-ellátásának teljes területén van érvényben látogatási tilalom.

Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert kórház gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülöttrészlegén tilos a látogatás. A salgótarjáni Szent Lázár megyei kórházban kedden az összes osztályra és részlegre kiterjesztették a látogatási tilalmat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nyíregyházi Jósa András kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán, gyermekosztályán, pulmonológiai osztályán, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, valamint a fehérgyarmati kórház valamennyi
velemenyezd, 2016. március 07. hétfő, 08:38
A magyar kultúra napja - Átadták az Emmi díjait
Hoppál Péter a díjak átadása előtt emlékeztetett: 2015-ben hunyt el Hankiss Elemér, Karátson Gábor és Nemeskürty István, Juhász Ferenc, Fejes Endre, Papp Vera, Sinkó László, Erdélyi Zsuzsanna, Kóti Árpád, az idei év elején pedig Zsigmond Vilmos és Tőkés István. "A búcsú és fájdalom mellett joggal támadhat fel bennünk a büszke öntudat is: milyen szellemóriások élnek, alkotnak közöttünk, gyarapítják nemzeti és egyetemes kultúránkat" - méltatta a tavaly elhalálozott művészeket, alkotókat.

Az államtitkár emlékeztetett: Kölcsey Ferenc olyan korban alkotta meg a Himnuszt, amelyet kétszáz éve irányadónak tekintünk kultúrában, identitásban, öndefinícióban, és bár a mai korstílus nem kedvez a reformkori patetikus látásmódnak, azért újra és újra kitermelődnek nemzeti kultúránk új hősei.

Fiatal ünnep a magyar kultúra napja, hiszen a Himnusz születésének napját csak 1989 óta ünnepeljük. "A Himnusz éneklésével, szavalásával, olvasásával újra és újra hitet teszünk a Kárpát-medencei magyarság lelki, szellemi
velemenyezd, 2016. január 21. csütörtök, 14:02
1/3
Képek, videók
Szilágy megyei Hosszúrév
dandej
2016. június 13. hétfő, 23:06
megyei verseny
ladaek
2014. november 05. szerda, 18:15
megyei,korhaz.jpg
relisisi
2014. október 14. kedd, 19:42
Erdély megyéi.jpg
maria_kadar_148
2014. április 09. szerda, 15:15
A Megyei-korház.jpg
farkas1945
2013. december 26. csütörtök, 18:52
Megyéink.png
kicsoda57
2013. június 09. vasárnap, 23:10
heves megyei népujság
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:16
Megyei kórház_1960.jpg
apabybe
2012. december 05. szerda, 08:12
borsod és heves megyei k.
lacipecsenye
2012. szeptember 23. vasárnap, 21:23
Hargita megyei székely-ka
farkas1945
2012. szeptember 17. hétfő, 11:17
M.o régi megyéi.jpg
dnemethk
2012. június 07. csütörtök, 00:41
szeged megyei tanács
lacipecsenye
2012. június 02. szombat, 21:53
zsigmond balassa0617.jpg
maroka
2017. június 17. szombat, 22:02
Balassa-strófa
anna4459
2012. szeptember 08. szombat, 16:09
balassaéva-2010-08-24. gif
astropapa58
2010. szeptember 26. vasárnap, 11:48
Címkék
központi aneszteziológiai, Semmelweis Egyetem Transzplantációs, Állami Népegészségügyi, köpönyeg megkerült, Bohus Richárd, magyar művészettörténet, látogatás tilalmak, Ferenczy Béni, Balassa János, Bugát Pál Kórházban, Balassa, látogatási tilalmak, salgótarjáni Szent, Heim Pál Gyermekkórházat, fehérgyarmati kórház, díjak átadása,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.