Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 16:33 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Bakondi: fokozódhat a migrációs nyomás a járvány után
Bakondi György hangsúlyozta: ennek első jelei máris tapasztalhatóak, mert miközben a koronavírus miatt bevezetett szigorú határzárak idején csak napi egy-egy határsértés történt, az enyhítéseket követően már napi 60-70.

Ugyanakkor továbbra is mintegy 130 ezer migráns tartózkodik a balkáni útvonalon - tette hozzá.

Arról is szólt, hogy az Európai Unió bíróságának döntését, illetve a tranzitzónák megszüntetését követően nem változik sem a magyar kormány migrációs politikája, sem a határőrizeti rendszer.

Csupán az változik, hogy a migránsok a menedékkérelmüket a külképviseleteken adhatják be és nem a tranzitzónában, "a kerítés túloldalán" várhatják meg amíg arról döntés születik - mondta Bakondi György.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 22:53
Migraţie ilegală - Oficial ungar: Guvernul nu va accepta sentinţa pronunţată privind zonele de tranzit
György Bakondi a subliniat că zona de tranzit este un element de control al frontierei, care funcţionează bine. Demontarea ei ar reduce efectul descurajant al gardului construit de-a lungul frontierei şi chiar ar provoca o situaţie similară crizei privind imigranţii din 2015.

Potrivit lui György Bakondi, odată cu ridicarea restricţiilor de părăsire a locuinţelor, se poate constata o intensificare semnificativă pe principalele rute de migraţie. Iar dacă Turcia îşi redeschide graniţele pentru imigranţi, numărul de persoane de pe ruta balcanică ar putea creşte în continuare, iar la graniţa greco-turcă se pot isca confruntări serioase, a explicat specialistul.

În prezent, imigranţii reprezintă o ameninţare nu doar pentru securitatea internă, ci şi pentru sănătatea publică, deoarece nu se ştie câte dintre cele 130 000 de persoane de pe ruta balcanică au fost infectate cu coronavirus, a adăugat Bakondi.

În emisiunea matinală "Bună dimineaţa, Ungaria!" a postului public de radio Kossuth, György
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 10:51
Illegális bevándorlás - Bakondi: a kormány nem fogadja el a tranzitzónáról hozott ítéletet
Bakondi György kiemelte: a tranzitzóna jól működő, bevált határőrizeti elem, amelynek lebontása csökkentené a határkerítés visszatartó erejét, és akár a 2015-ös migrációs válsághoz hasonló helyzetet okozna.

Bakondi György szerint a kijárási korlátozások feloldásával jelentős aktivizálódás tapasztalható a fő migrációs útvonalakon. Ha pedig Törökország ismét megnyitja határait a migránsok előtt, tovább nőhet a balkáni útvonalon tartózkodók száma, és a görög-török határon is súlyos konfrontációkra lehet számítani - mondta.

Az illegális bevándorlók jelenleg nemcsak a belbiztonságra, hanem a közegészségügyre is veszélyt jelentenek, mert nem tudni, hogy a balkáni útvonalon tartózkodó 130 ezer emberből hányan fertőződtek meg koronavírussal - tette hozzá.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta: a kormány ragaszkodik a határvédelem elemeihez, mert azok garantálják a belbiztonság stabilitását. Magyarország ezért minden jogi lehetőséget megragad, hogy a
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 09:31
Illegális bevándorlás - Bakondi: Magyarország a bevált migrációs politikáján nem kíván változtatni
Bakondi Györgyöt egyebek mellett arról is kérdezték, hogy az Európai Bíróság csütörtökön arról döntött: a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A főtanácsadó nem tartja véletlennek, hogy a bíróságnak ez a gyors döntése egybeesett azzal, amikor az Európai Parlamentben Magyarországról vitáztak. Úgy értékelt, politikai nyomásgyakorlásról van szó, melynek célja a Magyarország által kialakított határrendészeti rezsim és migrációs politika megváltoztatása.

Kiemelte: "a Soros György által szervezett civil szervezetek", a baloldali liberális pártok és az Európai Unió apparátusa 2015 óta folyamatosan arra törekednek, hogy lehetővé tegyék, áthaladhassanak Magyarországon az emberek, megszűnjön a határőrizet, vagyis, hogy a magyar emberek akarata helyett mások érdekei, politikai célja érvényesüljenek.

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a koronavírus-járvány
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 21:26
Illegális bevándorlás - Bakondi: több mint kétszázezer migráns vár útnak indulásra
Bakondi György közlése szerint Törökországban mintegy 100 ezer, a balkáni útvonalon mintegy 130 ezer migráns tartózkodik. Ha ők útnak indulnak, jelentősen megemelkedhet az illegális határátlépések száma a következő hetekben.

Kitért arra, hogy a nemzetállamok járványügyi biztonsággal kapcsolatos intézkedései a határok átjárhatósága, valamint a belső mozgás korlátozását is jelentették. Emiatt az embercsempészek egy része fel is függesztette a tevékenységét. Így jelentősen visszaesett az illegális migráció - jegyezte meg.

Ugyanakkor hozzátette: ha a korlátozásokat feloldják - ami már meg is kezdődött a balkáni útvonalon -, akkor várható, hogy újra aktivizálják magukat az embercsempészek.

Bakondi György szerint a koronavírus-járványnak hatása lehet azokra a csoportokra, amelyek Európába próbálnak eljutni a gazdasági előrelépés reményében. Úgy értékelt, hogy a "kibocsátó" ország egészségügyi ellátási problémái és gazdasági visszaesése egyaránt ösztönzőleg hathat az indulást tervezőkre.

Az
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 21:33
Illegális bevándorlás - Bakondi: a legnagyobb aktivitás a görög zöldhatáron várható
Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték szerdán az M1 aktuális csatornán, hogy Nikosz Panajótopulosz görög védelmi miniszter szerint az időjárás jobbra fordultával az illegális bevándorlók száma növekedni fog.

Hangsúlyozta: a balkáni útvonal szinte valamennyi országa számvetéseket készít és információkat gyűjt a várható migrációs hullám nagyságáról. Mint mondta, tény, hogy Görögországban több mint 100 ezer, a balkáni útvonalon valamivel több mint 120-130 ezer, Törökországban 3,8 millió migráns tartózkodik jelenleg.

Magyarországot közvetlenül a szerbiai helyzet érinti - emelte ki, rámutatva: amennyiben Szerbia megszünteti a kijárási korlátozásokat és táborai őrzését, arra lehet számítani, hogy a magyar határon intenzívebb, a korábbi időszakra jellemző migrációs nyomás alakul ki.
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 10:31
Koronavírus - Bakondi: újabb jelentősebb tömegek indulhatnak útnak Afrikából
Bakondi György szerint egyes afrikai országok, amelyek gazdasága amúgyis gyenge lábon áll, nehezen tudnak kezelni a vírushelyzet miatti gazdasági visszaesést. Ezáltal újabb, jelentősebb tömegek indulhatnak útnak a megélhetés reményében részben Afrikán belül, részben pedig a jólét reményében Európába.

A főtanácsadó arról is beszélt, hogy a migránsok Franciaországból növekvő számban próbálnak meg illegálisan átjutni Nagy-Britanniába. Egy részük az alagúton keresztül kamionokon, vonatokon, de az utóbbi egy-két hónapban csónakokkal és hajókkal is próbálkozik. Ez egyrészt belbiztonsági veszélyt jelent és ronthathatja a közbiztonságot, valamint nehéz kiszámíthatni, hogy a tömegmozgások és a vírushelyzet között milyen összefüggések lehetnek - mondta.

Kitért Törökország helyzetére is, ahol a görög-török határon csütörtök éjjel kétszer is az Evrosz folyón gumicsónakokból lövést adtak le görög területre. Az incidens a német Frontex-járőröket is érintette - tette hozzá Bakondi György.
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 21:42
Illegális bevándorlás - Bakondi: nem korlátozzák a menedékkérők szabad mozgását a tranzitzónában
Bakondi György arra reagált, hogy Priit Pikamae, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka szerint a röszkei tranzitzónában a magyar állam nem biztosítja a migránsok jogait, őrizetben tartja őket.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy a menedékkérők saját akaratukból érkeznek, ráadásul teljes ellátást kapnak ügyük elbírálásáig.

Priit Pikamae indítványa illeszkedik abba a "súlyos politikai támadássorozatba", amely 2015 óta irányul Magyarország ellen - hangoztatta Bakondi György.
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 21:43
Koronavírus/Illegális bevándorlás - Bakondi: a migránsok között is megjelent a koronavírus
Bakondi György közölte, újra az vált jellemzővé, hogy a görög szigetekre érkeznek az illegális bevándorlók, majd onnan - a tarthatatlan helyzet miatt - százas csoportokban szállítják át őket a szárazföldre.

Mivel a vírus a migránsok között is jelen van - 150 embernél állapították meg -, változott a kezelésük: inkább táborokban tartják őket, és karanténszabályokat vezettek be.

Kitért arra is, hogy jelentősen szigorították a határellenőrzést a balkáni migrációs útvonal mentén lévő államok; Szerbiában a hadsereg biztosítja a határt és a menekülttáborokat is.Olaszországról Bakondi György azt mondta, enyhült a migránsok beáramlása, mert az embercsempészek nem indítottak csónakokat és a velük együttműködő civil szervezetek sem futottak ki hajókkal.
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 08:57
Illegális bevándorlás - Bakondi: az első negyedévben 9000 migránst tartóztattak fel a magyar határon
Bakondi György jelezte, a migrációra hatást gyakorol a koronavírus-járvány és a török-görög határon kialakult helyzet is.

Az olasz határon az első negyedévben jelentős növekedést tapasztaltak a migránsok számát illetően, de az elmúlt néhány hétben - a járvány miatt - ez megtorpant. Ugyanakkor - fűzte hozzá - a Soros György által támogatott civil szervezetek még egy ilyen helyzetben is hajókkal szállítják a migránsokat Líbia partjaitól Olaszországba.

Bakondi György szerint a járvány miatt van egyfajta visszaáramlás is, ami elsősorban az afgánokra és a pakisztániakra jellemző, a szír migránsokra kevésbé, hiszen ők nem akarják kockáztatni a menekült státuszukat Törökországban.

Megjegyezte, hogy nemcsak spontán visszaáramlásról van szó, hiszen az Európai Unió támogatásával - például Görögországban - jelentős anyagi támogatást kapnak azok, akik hajlandóak hazamenni.
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 22:15
Koronavírus/Illegális bevándorlás - Bakondi: Görögország kritikus helyzetben van
Bakondi György hozzátette: a szigetekről - ahová az elmúlt hetekben is jelentős számban érkeztek migránsok - nincs információ.

Kiemelte: az egyik nagy biztonsági kihívás most az illegális migráció és a pandémia összefüggése.

A főtanácsadó szólt arról is, hogy a balkáni útvonalon 130 ezer migráns van.

Az ő eddig bejáratott, az embercsempészek által kialakított útvonalaikon a mozgás nehézkessé vált, mivel valamennyi érintett ország szigorú határőrizeti rendszert léptetett életbe a koronavírus-járvány miatt - mondta Bakondi György.
velemenyezd, 2020. április 10. péntek, 21:12
Illegális bevándorlás - Bakondi: több mint 19 ezer migráns érkezett Európába
A főtanácsadó elmondta, a regisztrált migránsok egy része Spanyolországba, illetve Olaszországba, egy jelentősebb részük pedig az úgynevezett balkáni útvonalon keresztül Görögországba érkezett.

Kitért arra is: a koronavírus-járvány egyik hatása, hogy a migránsok nem tudnak átjutni a lezárt határokon; a balkáni útvonalon több mint 124 ezren vannak jelenleg. Őket próbálják táborokban elhelyezni, és a vírus miatt tesztelik is őket - tette hozzá.

Az teljesen biztos - emelte ki Bakondi György -, hogy az illegális migráció a társadalmi, politikai és biztonsági kockázaton túl közegészségügyi problémákat is okoz.

Hozzáfűzte, a balkáni útvonalra többnyire Törökországból érkeznek az emberek, abból az országból, ahol az elmúlt napokban jelentősen nőtt a fertőzöttek száma.

A főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, mintegy 100 ezer migráns van Görögországban, ahol kritikus helyzet alakult ki.

Enyhült a helyzet a török-görög határon - tette hozzá
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 08:31
1/63
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Téli-Bakony.jpg
cserhat3
2017. május 12. péntek, 20:06
Páris, az én Bakonyom 01.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:49
Páris, az én Bakonyom 02.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:48
Magyar János a bakon 01.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:49
Magyar János a bakon 02.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:48
bakonyi húsgolyók.jpg
snbela44
2014. november 25. kedd, 09:16
Bakonyi patak
borigit
2014. november 08. szombat, 10:36
Bakonos csirkemell őzgeri
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 09:29
Bakony
groszmadel
2014. február 21. péntek, 17:17
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.