Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 16:00 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar Kupa - Tizenegyesekkel ismét döntős a Honvéd
A tavaly novemberben felavatott Puskás Arénában ez volt az első klubok közötti mérkőzés. A kispestiek azért nem játszhattak a Bozsik Stadion építése során ideiglenes otthonukként szolgáló Új Hidegkuti Nándor Stadionban, mert az éppen az MTK létesítménye.

A döntőt jövő szerdán 20 órától ugyancsak a Puskás Arénában rendezik. A Mezőkövesd először, míg a Honvéd nyolcadik alkalommal emelheti magasba a trófeát.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:Budapest Honvéd-MTK Budapest (NB II) 0-0 - 11-esekkel: 5-4----------------------------------------------Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Solymosi

Továbbjutott: a Budapest Honvéd 0-0-s összesítéssel, 11-esekkel.

sárga lap: George (9.), Mezgrani (43.), Szendrei (103.), Moutari (118.)

Budapest Honvéd:

----------------Tujvel - Mezgrani, Lovric, Batik, Uzoma - Nagy G. (Szendrei, a szünetben), Hidi - Gazdag (Ikenne-King, 108.), Lanzafame (Kamber, 80.), Kesztyűs (Kukoc, 90+2.) - George (László D., 55.; Moutari, 90+2.)

MTK
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 07:04
Első döntőjéhez érkezett az online térbe áthelyezett magyar nemzeti e-sport bajnokság
Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke a csütörtöki online sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez a versenyzői létszám még tovább növekedhet, hiszen a bajnokság összesen hét játékból áll, és a többiben egészen június végéig tartanak majd a döntők. Hozzátette: az már most látszik, hogy a versenyek iránti nézői érdeklődés 10-15 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest.

Lesti Mónika, az e-sportot már két éve támogató K&H Csoport szenior kommunikációs menedzsere arról beszélt, hogy az e-sport szerencsés helyzetben van, mert a járvány idején is adott a lehetőség a versenyzésre és a szurkolásra, így jelenleg a legdinamikusabban fejlődő sportszakág.

"Az eNET legfrissebb kutatása szerint 3,8 millióra emelkedett azok száma, akik Magyarországon alkalmanként vagy rendszeresen videojátékot játszanak, a másfél évvel ezelőtti 425 ezerről idén tavaszra több mint 540 ezerre nőtta hazai e-sport közösség, azaz az e-sportolók és szurkolók együttes száma" - ismertette Lesti Mónika, aki elmondta
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 11:41
Szlovák újságíró-gyilkosság - Huszonhárom év szabadságvesztésre ítélték a tettest
Az ítélet egy korábbi, 2016-ban elkövetett gyilkosságra is vonatkozik.

Juraj Novocky, az ügyben eljáró különleges ügyész - a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség beszámolója szerint - azért nem életfogytiglani, hanem 25 éves szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte, mert a vádlott bevallotta a bűncselekményeket, és a törvényszéki szakértők szerint az ő esetében nem lehet teljesen kizárni annak a lehetőségét, hogy visszailleszkedjen a társadalomba. A bíróság viszont ennél is enyhébb, 23 évi fegyházbüntetést szabott ki tekintettel arra, hogy a vádlott együttműködött a hatóságokkal.

A záróbeszédek során Miroslav M. védője a bíróságra hagyta az igazságos ítélet kiszabását. A meggyilkolt újságíró családjának jogi képviselője, Daniel Lipsic volt igazságügyminiszter úgy vélekedett: az ítélet révén ösztönözni kell az együttműködésre a jövőbeni vádlottakat.

Martina Kusnírová - Ján Kuciak újságíró ugyancsak meggyilkolt barátnője - családjának jogi képviselője, a több közismert peres ügyből
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 16:42
Ferenc pápa a hétfő reggeli szentmisén azokért imádkozott, a
lássuk, hogy bűnösök vagyunk, de bízzunk mindig Isten irgalmában!
,,Imádkozzunk ma azokért az emberekért, akik nem tudják, mit tegyenek, mert félelemmel tölti el őket a világjárvány. Az Úr segítse meg őket, hogy fel tudjanak állni és úgy tudjanak cselekedni, hogy az egész közösség javát szolgálják" - imádkozott Ferenc pápa március 30-án, hétfőn reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise kezdetén.
A szentmisében két asszony történetét hallottuk. Az olvasmányban Dániel próféta könyvéből (Dán 13,1-9.15-17.19-30.33-62) az ártatlanul halálra ítélt Zsuzsanna történetét, majd János evangéliumából a házasságtörő asszony és Jézus találkozásának történetét (Jn 8,1-11). Ferenc pápa homíliájában a két történetet együtt elemezte: Zsuzsanna bírái, miként a vádló írástudók egyaránt korrupt emberek voltak.
,,Az Úr nékem pásztorom: ínséget nem kell látnom. Zöldellő mezőkön terelget engem, csendes vizekhez vezet és lelkemet felüdíti. Az igazság
maroka, 2020. március 31. kedd, 17:43
Huszonhat fiatal kapott állami zenei ösztöndíjat
A három állami zenei ösztöndíj a rendszeres pénzbeli támogatáson és fellépési lehetőségeken túl segíti a tehetséges fiatalokat pályájuk elindításában - olvasható a közlményben.

Fischer Annie háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólistákat díjaz. Idén megosztott Fischer Annie-ösztöndíjban részesült Dankos Attila Zoltán (orgona), Farkas Ferenc (kürt), Hartmann Domonkos Péter (cselló), Kökény Eszter (hegedű), Kristófi László Dávid (orgona), Magyar Valentin (zongora), Papp Tímea (hárfa), Schallinger-Foidl Artúr (orgona), Scheuring Kata (fuvola) és Tasi Csaba (orgona). Teljes ösztöndíjnak örülhet: Balogh Ádám (zongora), Szabó Ildikó Gabriella (cselló), Szenthelyi Krisztián (ének) és Zászkaliczky András Pál (oboa).

A Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzőket, zenetudósokat pályájuk elején és lehetőséget teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. Idén megosztott
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:52
Letöltötte börtönbüntetését Dragan Vasiljkovic, az egykori szerb félkatonai alakulatok egyik parancsnoka
A horvátországi háború idején elkövetett háborús bűncselekményekért jogerősen 13 és fél évre ítélt Vasiljkovicot szombaton reggel horvát rendőrök kísérték el a horvát-szerb határra. A volt parancsnok 20 évig nem léphet be az Európai Gazdasági Térségbe.

Dragan Vasiljkovic - aki Dragan kapitány néven vált hírhedtté a délszláv háborúk idején - a szerb félkatonai alakulatok parancsnokaként az 1991-95-ös horvátországi háború elején horvát katonák, rendőrök és polgári személyek, valamint külföldi újságírók kiűzésére, megkínzására és megölésére adott parancsokat a közép-horvátországi Glinában és Kninben.

A 65 éves, belgrádi születésű Vasiljkovic ausztrál állampolgársággal is rendelkezik, korábban Ausztráliában élt, és ott a Daniel Snedden nevet használta. Az ausztrál rendőrség Zágráb követelésére 2006-ban vette őrizetbe. 2009 és 2010 között egyszer szabadlábra helyezték, majd az ausztrál legfelsőbb bíróság újra elfogatóparancsot adott ki ellene. Az ausztrál kormány 2012-ben döntött arról, hogy
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Koronavírus - Elmarad Varga Csaba hegymászó tavaszi Mount Everest-expedíciója
Varga Csaba áprilisban indult volna a Mount Everest meghódítására, hogy első magyarként mássza meg oxigénpalack nélkül a világ legmagasabb, 8850 méter magas csúcsát - olvasható a tájékoztatóban.

Az eredeti tervek szerint a hegymászó a kínai oldalról próbálkozott volna a 8850 méteres csúcs elérésével. A csütörtöki kínai döntésre reagálva "elkezdtük az átszervezést a nepáli oldalra" - fogalmazott Bíró Dániel, hozzátéve, hogy "a WHO március 11-i közleményét követően, amelyben világjárványként hivatkoztak a COVID-19-re és agresszív lépésekre szólították fel az országok vezetőit, Nepál helyesen járt el". A csapat kommunikációs vezetője hangsúlyozta: a dél-ázsiai ország gazdasága nagyrészt a turizmusra és ezen belül elsősorban a hegymászásra támaszkodik, így az országra súlyos csapást jelent egy ilyen döntés.

Nyolcezres expedícióknál a szezonokat a monszun időszak határozza meg, így Nepálban tavaszi és őszi, míg Pakisztánban nyári mászószezonról beszélhetünk - idézi a tájékoztató Varga Csaba
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 12:52
Az időmanó farsangja - Interaktív családi koncert a Várkert Bazárban
A mesekoncertek előtt farsangi mulatságra és kézműves foglalkozásokra, többek között farsangi álarc készítésére várják a családokat - mondta el az adásban Bíró Eszter, aki az előadáson az Időmanó szerepébe bújik. Kitért arra, hogy a dalok szövegeit Marék Veronika, Hegyi György és Varró Dániel írta, ezeket Födő Sándor zenésítette meg.

Az élőzenei farsangi előadás egy utazásról szól, amelyben a gyerekeknek kell segíteniük az Időmanót többek között abban, hogy sorrendbe tegye a napokat és az évszakokat - ismertette a részleteket Bíró Eszter, hozzátéve: az előadás összművészeti, a tánc, a sztepp és a vizuális világ bevonásával, Horváth Réka animációs hátterével.
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 11:31
A Schroffenstein családot mutatja be Romániában először a nagyváradi Szigligeti Színház
A produkciót Kovács D. Dániel Junior Prima-díjas rendező jegyzi. A színház közleménye Czvikker Katalint, a Szigligeti Színház főigazgatóját idézi, aki elmondta: nagy öröm számára, hogy olyan fiatal alkotókkal dolgozhat a társulat, akik ifjú már jelentős munkákat tudnak felmutatni. Novák Eszter, a Szigligeti Társulat művészeti vezetője hozzátette: hosszas egyeztetés előzte meg a produkciót, és büszke arra, hogy a Szigligeti Színház az első olyan határon túli teátrum, amelyben Kovács D. Dániel dolgozik.

A rendező kifejtette: az előadás az igazságkeresés természetéről szól amellett, hogy a történet alapját az az archetipikus helyzet képezi, hogy az új nemzedék megpróbál megszabadulni a régiek terhétől. Hozzátette: az előadás rávilágít arra is, hogy milyen torz következményei lesznek, annak, ha valaki elfogultan, indulatból akarja az igazságot megtalálni.

A Schroffenstein család a német szerző teljes életművét tekintve különleges alkotás, hiszen a szerző levelezéseiben fércműként említi saját
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:19
Birkózó Eb - Kuramagomedov kikapott az elődöntőben, Nagy kiesett
A honosított versenyző két magabiztos siker után várta a címvédő és tavaly világbajnoki ezüstérmes rivális elleni küzdelmet. Azonban Marquez már nagy falatnak bizonyult, végig a kubai születésű olasz irányított, ezért passzivitásért Kuramagomedov intették, aki a félperces akciókényszerben sem tudott mit kezdeni esélyesebb ellenfelével, és így már egypontos hátrányba került.

Az első menet vége előtt ráadásul a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok mögéje került, vagyis 3-0-s előnnyel vonulhatott pihenni.

A folytatásban sem változott a küzdelem, a bíró ismét a 23 éves magyart látta passzívnak, aki ezúttal sem tudott akciót kezdeményezni, azaz már 0-4 állt az eredményjelzőn. Marquez a hátralévő időben újabb mögékerüléssel tette még magabiztosabbá sikerét (0-6).

A 86 kilós Nagy Mihály, a nehézsúlyú Ligeti Dánielhez és a 92 kilogrammos Tóth Bendegúzhoz hasonlóan kiesett, mivel az ő legyőzője sem jutott fináléba.

A szombat esti programban a 65 kilogrammos kategóriában szereplő
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:19
HLSZ - Újra Lanzafame a legjobb mezőnyjátékos
A díjátadás a HLSZ hétfői közgyűlésének záróeseménye volt. A hivatásos futballisták körében rendezett voksoláson hat férfi és két női kategóriára szavazhattak.

A csatár az előző idényben még a Ferencvárosban szerepelt, amelyet gólkirályi címmel segített bajnoki címhez. A legjobb kapus szintén a zöld-fehérektől került ki Dibusz Dénes révén. A legjobb külföldön játszó magyar futballista Gulácsi Péter, az RB Leipzig hálóőre lett, míg a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak Szoboszlai Dominikot, a Salzburg középpályását választották. Az NB II legjobbjaként a Vasast erősítő Balajti Ádám végzett, míg az edzők között a korábbi debreceni mester, Herczeg András kapta az elismerést.

A nőknél a ferencvárosi Fenyvesi Evelint választották a legjobb játékosnak és a Haladásban védő Bíró Barbarát a legjobb kapusnak.

Az NB I álomcsapatába öt-öt játékos került az aranyérmes Ferencvárosból és az ezüstérmes MOL Fehérvárból, az egyetlen "kakukktojás" az előző idényben a Budapest Honvéd színeiben társgólkirály
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 16:42
Letartóztatták a kőbányai gyilkosság gyanúsítottját
Fürcht Pál közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi a X. kerület Harmat utcában december 30-án késő délután becsöngetett a sértetthez, majd bozótvágó késsel bántalmazta.

A nő, akit később a mentők kórházba vittek, a szakszerű ellátás ellenére meghalt.

A bíróság február 3-áig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A rendőrség korábbi közleménye szerint a bűncselekmény gyanúsítottját, a szomszédjára támadó 22 éves budapesti K. Dánielt 24 órán belül a XVII. kerületben elfogták. A férfi beismerő vallomást tett.
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 13:01
1/44
Képek, videók
Magyar Kupa Döntő - Makó
szandi1989
2007. március 10. szombat, 14:19
Novemberben 01.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 02.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 03.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
Novemberben 04.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
köd előttem novemberben
bocsortany
2010. november 16. kedd, 11:19
Novemberben...2
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:33
Novemberben Kenderesen...
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:32
Napozas novemberben
gyjozsi
2007. december 04. kedd, 09:04
Én novemberben
zsani1210
2007. március 18. vasárnap, 20:20
Poirot - A Klubok Királya
rambobby
2007. szeptember 26. szerda, 08:42
Kispest Hunyadi téri virá
pacsakute
2017. július 28. péntek, 22:36
XIX. kerület - Kispest.jp
basikele
2012. november 11. vasárnap, 07:26
100130 02-07 Kispest állo
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 14:09
100130 02-06 Kispest -Des
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 14:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.