Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 17:17 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bártfai-Mager Andrea: az állami vállalatok járuljanak hozzá a gazdasági növekedéshez
bővítése az innováció és kutatás-fejlesztés, a szakképzés, valamint a villamosenergia-szolgáltatások területén.

A tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy az állami vagyongazdálkodás hatékony legyen, állami vagyongyarapodás következzen be, és valamennyi állami cégnél érvényesüljenek az egységes portfólió-kezelési elvek.

Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy olyan állami vagyongazdálkodási rendszert hoztak létre, amely bizonyítja, az állam is tud jó gazda lenni - jelentette ki Bártfai-Mager Andrea.

Bártfai-Mager Andrea felidézte, hogy a nemzeti vagyongazdálkodásban jelentős változás történt 2010 után. Az elmúlt kilenc évben a közvagyon gyarapítása, ésszerű és gazdaságos hasznosítása lett az elsődleges cél, míg korábban a nemzeti vagyon felélése, kiárusítása volt a jellemző.

Fontosnak nevezte, hogy az állami vállalatok minél több együttműködési lehetőséget találjanak, ezért folyamatosan arra ösztönzik őket, hogy osszák meg tapasztalataikat, keressék meg a lehetséges
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 12:01
Nyitrai: ugyanolyan részesei legyenek a társadalomnak a fogyatékkal élők, mint ép társaik
Nyitrai Zsolt a huszonnyolcadik alkalommal megtartott Sérült gyermekek napján a Fővárosi Állat- és Növénykertben azt mondta: fontos, hogy a fogyatékkal élők is részt tudjanak venni a társadalmi életben, az eseményeken, az oktatásban, valamint a munkaerőpiacon.

Ezért tekinti a kormány stratégiai partnernek a fogyatékosügyi érdekképviseleti szervezeteket - tette hozzá a miniszterelnöki megbízott.

Nyitrai Zsolt köszönetet mondott Bártfai-Mager Andreának, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, amiért lehetővé tette, hogy az ország minden részéről 76 busszal - melyek összesen több mint 26 ezer kilométert tettek meg - érkezhessenek résztvevők a rendezvényre.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára elmondta: a fogyatékkal élők társadalmi helyzetének javítása érdekében segíteni kell az önálló életüket, valamint elérni, hogy minél többen ismerjék meg élethelyzetüket.

Kiemelte: a fogyatékos szervezetek stratégiai
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 13:32
Nyitrai: a kormány stratégiai partnerként tekint a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetekre
41 százalékuk dolgozott.

Nyitrai Zsolt kitért arra is,hogy kormányzati támogatással az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) húsz önálló életviteli centrumot hozott létre.Az ilyen közösségi terek több mint 1200 fogyatékossággal embert, valamint családtagjaikat segítik - közölte.

Nyitrai Zsolt közös célként jelölte meg, hogy a sérült gyermekek napján tartandó ingyenes rendezvényen minél többen részt tudjanak venni. Elmondta, levélben kereste meg Bártfai-Mager Andrea a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kérve tőle, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is segítsék a Volán-buszok a sérült gyermekek és családtagjaik eljutását a fővárosi rendezvényre.

Őket több mint 76 Volán-busz szállítja majd Budapestre az ország minden megyéjéből - közölte.

Gyene Piroska, ÉFOÉSZ elnöke hangsúlyozta, hogy szeptember 16-án immár 28. alkalommal rendezik meg a sérült gyermekek napját a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az egész napos
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 12:52
Közgazdász-vándorgyűlés - Varga Mihály: a világgazdaságban lassulás van, de recesszió nincs
jelentős tartalékkal rendelkeznek. A lakosság és a vállalatok eladósodottsága alacsony, a magyar bankrendszer sokktűrő képessége erőteljes, az államháztartás tartalékai magasak, az államadósság devizaaránya és a külföldiek kezében lévő hányada jelentősen csökkent, a foglalkoztatás aránya átlépte a 70 százalékot.

Bár a világgazdaságot érintő politikai bizonytalanság egyre nő, ez inkább az aktuális politikai közhangulat változását, és nem a válság közeledését jelzi - mondta a pénzügyminiszter.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: 2010 óta a gazdaságpolitika, a monetáris és a fiskális politika tudja kezelni a kihívásokat, sikeres válságkezelést hajtott végre a kormány és növekedési fordulat ment végbe.

Kiemelte: az állami vállalatoknál is fontos, hogy a legjobb gyakorlatokat alkalmazva növeljék a piaci hatékonyságot. Rámutatott: 2010-ben trendforduló zajlott le az állami vállalatok kezelésében, most 60 és 100 között van a stratégiai jelentőségű
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 16:52
Folytatódik a szegedi science park kialakítása
Palkovics László Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterrel a lézeres kutatóközpontban tett látogatását követően újságíróknak elmondta: a tudományos és innovációs park kialakításának első lépése már megtörtént, lőszermentesítették az egykori szovjet laktanya területét.

A következő lépés a befektetők Szegedre vonzása, ehhez a minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. támogatást nyújt - jelezte a politikus.

A science parkban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) több ingatlanberuházást is megvalósít, a többi közt egy inkubációs központot alakít ki. Az építkezésekre azért van szükség, mert az egyetem helyszűkével küzd, miközben egy sor olyan projektet sikerült Szegedre hozni az elmúlt időszakban, amelyeknek speciális helyigényük van - mondta Palkovics László.

A miniszter ezek között említette a járműipari kutatásokat, illetve egy a nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárás kidolgozását, amely az SZTE és az ELI-ALPS közös
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 17:02
Bártfai-Mager Andrea: vasút kulcsfontosságú szerepet játszik a gazdaság növekedésében
Szólt arról, hogy a kormány 2010-ben szétzilált, jelentős adóssággal terhelt vasutat örökölt, ezt követően 2014-2015-re áttekinthetővé tették a MÁV szerkezetét. A vasúttársaság több mint 300 milliárd forint adósságát az idén az év közepére kevesebb mint 33 milliárd forintra csökkentették.

Bártfai-Mager Andrea kiemelte, a MÁV-csoport a legnagyobb állami foglalkoztató, ezért jelentős eredmény, hogy a cég bérpiaci helyzete a hároméves megállapodás eredményeként stabilizálódott. A 2017-ben megkezdett bérfelzárkóztatási program 37 ezer vasutast és családját érinti. A bérmegállapodás alapján összesen átlagosan 30 százalékos béremelésben részesültek a vasutasok. Ismertetése szerint 2017-ben 13, 2018-ban 12 és 2019-ben 5 százalékos bérfejlesztés történt a MÁV-nál.

A tárca nélküli miniszter szólt arról, hogy az utóbbi években a uniós támogatással végrehajtott fejlesztések révén jelentősen javult a fővonali vasúti pályák állapota. Emlékeztetett arra, hogy a MÁV-Start 40 darab emeletes villamos
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 19:01
Bártfai-Mager Andrea: az állami tulajdonosi joggyakorlás során gyarapítják a közvagyont és megőrzik az értékáll
társadalmi céloknak alárendelten kell működtetni. A társadalmi célok közé sorolta a közfeladatok ellátását, a lakossági közszolgáltatás biztosítását, a kormány gazdaságpolitikájának megvalósítását. A társadalmi célokat nem szolgáló vagyonelemeketátláthatóan ki kell vonni a portfólióból - tette hozzá.

Szólt arról, hogy közvetlenül a nemzeti vagyonkezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez 38 társaság tartozik, de ezek leányvállalatait is figyelembe véve több mint 200-ra tehető a számuk.

Bártfai-Mager Andrea elmondta, hogy sikeresen zárul a Nemzeti Eszközkezelő program, 138 milliárd forint költségvetési forrásból 326 milliárd forint hitel-tartozástól mentesültek az adósok. A bérlők újból tulajdonossá válhatnak, minden 10 bérlőből 9 vissza akarja vásárolni az ingatlanát.

A nemzeti közművek létrehozását gazdaságpolitikai sikertörténetnek nevezte a tárca nélküli miniszter, hangsúlyozva, hogy privatizáció helyett az állami vagyon visszavételével a hazai fogyasztók érdekeit tartja szem előtt a
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:11
Bártfai-Mager Andrea: fontos, hogy az állami vállalatok mutassanak példát a társadalmi felelősségvállalásban!
Bártfai-Mager Andrea elmondta, a Salva Vita Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. által meghirdetett érzékenyítő program keretében a diákok személyes találkozásokon és élményeken keresztül ismerkedhetnek meg a fogyatékossággal élő társaikkal. A közös tapasztalatok megváltoztatják az emberek hozzáállását, lerombolják az előítéleteket, és azok helyébe az empátia, az odafigyelés lép - mutatott rá.

Kiemelte: az "Adj egy ötöst!" program hozzájárul ahhoz is, hogy a fiatalok a társadalom elfogadó és felelősen gondolkodó tagjaivá váljanak. A Szerencsejáték Zrt. ezt a tevékenységet több programmal és támogatásokkal is próbálja elősegíteni, a társaság e területen kiemelkedő munkát végez - tette hozzá.

Bártfai-Mager Andrea kitért arra is, hogy a Szerencsejáték Zrt. a szemléletformálás érdekében az értékesítésben részt vevő munkatársai körében is folyamatosan végez képzéseket, segítve azt, hogy a fogyatékossággal élő vásárlók is megfelelő és szakszerű kiszolgálást kapjanak.

A társaság több mint 15 éve
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 14:19
Egy állami társaság végzi majd az autóbuszos közösségi személyszállítást
Bártfai-Mager Andrea az integráció előkészítésével és lebonyolításával - a közlekedési központok teljes körű bevonása mellett - a VOLÁNBUSZ Zrt.-t bízta meg.

A folyamat eredményeként egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító közszolgáltató társaság jön létre. Ettől a lépéstől költséghatékonyabb, szervezettebb, az utazási igényekhez jobban igazodó működést várnak a közlemény szerint.
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 13:42
Állami vállalatok vezetői kapnak továbbképzést a Közbeszerzési Hatóságtól
A KH keddi közleménye szerint a program keretében szervezett Közbeszerzési Akadémia résztvevői új piaci és jogi ismeretekhez juthatnak, jó gyakorlatokat és tapasztalatokat ismerhetnek meg.

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a közlemény szerint közös érdeknek nevezte a 16 ezer milliárd forintos állami vagyon gyarapítását közbeszerzésekkel. Bártfai-Mager Andrea hangsúlyozta, hogy az állami vállalatoknak a cégkultúra és a gazdálkodási hatékonyság terén is el kell érniük, esetleg meg is kell haladniuk a versenyszféra szintjét.
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:15
A paksi atomerőmű szakszervezetei elfogadhatatlannak tartják a biztonsági szolgálat kiszervezésének feltételeit
pótlékokat és a béren kívüli juttatásokat tekintve egy dolgozóra vetítve éves szinten akár több mint 1 millió forintos jövedelem-csökkenéssel jár az érdekvédők szerint.

A paksi atomerőmű szakszervezetei azt követelik, hogy a biztonsági szolgálat kiszervezése során a dolgozók ne kerüljenek anyagilag hátrányosabb helyzetbe. Arról tárgyalnak a munkáltatóval, hogy a paksi atomerőműben érvényes kollektív szerződésáltal biztosított juttatásokat a fegyveres őrség tagjai a következő 5 évben is megkapják.

Bártfai-Mager Andreától, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztertől azt kérik a szakszervezetek - a MÉSZ és a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ) -, hogy hagyja jóvá azokat munkáltatónál jelentkező többletköltségeket, amelyekkel biztosítható, hogy a dolgozók kiszervezése során ne érje őket kár. Az erről szóló petíció átadása előtt a MÉSZ és a PADOSZ demonstrációt tartott Budapesten a miniszter székhelye előtt az I. kerületi Vám utcában, ahol a paksi atomerőmű
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:06
Új vezérigazgatója van a Szerencsejáték Zrt.-nek
A közlemény szerint Czepek Gábor a vezérigazgatói feladatai ellátása mellett a jövőben miniszteri biztosként segíti Bártfai-Mager Andrea munkáját.

Az egyes kiemelt jelentőségű állami vagyongazdálkodási feladatok ellátására kinevezett miniszteri biztos feladata lesz a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtésének biztosításáról szóló törvény feladatainak koordinálása, a magyar állam tulajdonában lévő ingatlanvagyon felmérésében, valamint ezek hasznosítására vonatkozó koncepció kidolgozásában való részvétel.

A fentieken túl ellátja az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény koordinációs feladatait, továbbá részt vesz a miniszter által meghatározott egyedi ügyek kezelésében is.

Czepek Gábor korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkári tisztségét töltötte be. Kinevezését megelőzően állami
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 11:11
1/8
Képek, videók
BÁRTFAI ANDIKA
1vargaildyko
2015. április 24. péntek, 13:24
Bártfai Schéf úr.gif
bajuszpapi
2008. december 25. csütörtök, 17:06
Bártfai (TVN) anigif.gif
bajuszpapi
2008. december 25. csütörtök, 17:06
Bártfai Lacibácsi
lunczk
2008. december 15. hétfő, 13:48
Háry Gy - A bártfai város
artcopy
2006. október 24. kedd, 10:51
Növekedés
tailor
2018. március 23. péntek, 10:46
O.V.-növekedés.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:29
Lelki növekedés
sacimama
2015. október 09. péntek, 23:07
gazdasági növekedés.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:10
A növekedés...
rodes53
2011. november 21. hétfő, 09:56
Növekedés-domborvarrot t t
bodnarnemez
2011. október 29. szombat, 21:46
Gazdasági növekedés.png
farkas1945
2010. november 13. szombat, 18:09
növekedés, megfigyelése.J
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
Növekedés mérése két hét
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.