Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:19 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újabb magyar siker a vegyescsapatok curling-világbajnokságán
Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta nemzeti csapat - Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka - a vb honlapja szerint a második és a harmadik játékrészben döntötte el a találkozót, amikor egyaránt 3-0-s részsikert aratott ázsiai riválisa felett.

A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, a magyarok az első fordulóban a brazilokat 14-2-re győzték le.

Nagy Györgyékre hétfőn két mérkőzés vár, a svédekkel és az amerikaiakkal találkoznak.

A nyolcas csoportokból az első három, valamint a legjobb negyedik együttes kerül a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a végső helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a nyolcaddöntős párok.
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 15:13
10 érem lett az Úszó V.B. - Duna aréna
verhetetlen, Jakabos Zsuzsanna 100 pillangón aratott diadalt, még Szabó Szebasztián 50 pillén nem talált legyőzőre. A mai terméssel együtt a három nap alatt összesen 27 magyar érmet ünnepelhetett a lelkes közönség.
400 férfi vegyessel kezdődött a mai nap és rögtön egy ezüstöt és egy bronzérmet ünnepelhettünk. Verrasztó Dávid végig hatalmas csatában volt a japán Ikarival, végül másodiknak érte el falat, Holló Balázs egy kőkemény utolsó 50 méternek köszönhetően pedig beért a harmadik helyre, még Gyurta Gergely negyedik még a fiatal Kós Hubert egy parádés hatodik hellyel zárt.
Szabó Szebasztián pedig 50 pillangón egészen az első helyig sprintelt, és több mint egy tizeddel előzte meg az orosz Zhilkint.
200 gyorson Milák Kristóf újra a litván Rapsys-szal meccselt, és ismét szerzett egy ezüstöt, akárcsak 400 gyorson. Holló Balázs pedig ötödiknek csapott célba.
100 háton négy magyar is rajthoz állt, de hiába a nagy számok törvénye most nem nekünk kedvezett, mivel egyiküknek sem sikerült felérni
maroka, 2019. október 08. kedd, 08:43
Rózsafüzér Királynője - Magyar kurír oldalon
győzelem (1571. október 7.) után Szent V. Piusz pápa, aki domonkos szerzetes volt, az ég iránti hálából az évfordulóra elrendelte a Győzelmes Miasszonyunk ünnepét (Festum B. M. V. de victoria), és a loretói litániába bevezette a ,,keresztények segítsége" megszólítást. A diadalt az egész keresztény világ a rózsafüzér imádkozásának és a Szűzanya segítségének tulajdonította. Maga a pápa is a rózsafüzért imádkozta az ütközet ideje alatt, s közben látomása volt a győzelemről.
Az ünneplést XIII. Gergely pápa terjesztette ki, kezdetben csak azon templomok számára, mégpedig október első vasárnapján, amelyek rendelkeztek rózsafüzér-oltárral. Majd 1716-ban, a szintén a törökök felett aratott péterváradi győzelem után XI. Kelemen kiterjesztette az egész egyházra, Szent X. Piusz pedig 1913-ban visszahelyezte október 7-ére. A Rózsafüzér Királynője nevet Szent XXIII. János pápa adta az emléknapnak 1960-ban.
- ,,Az Egyház a rózsafüzérnek mindig különös hatékonyságot tulajdonított, ezért a
maroka, 2019. október 07. hétfő, 10:08
Önkormányzat 2019 - DK: miért nem nyomoz az ügyészség a tömeges választási csalások ügyében?
A párt frakcióvezető-helyettese szombati, budapesti sajtótájékoztatóján az Index csütörtöki cikkére hivatkozott, amelyben azt írták, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) szerint a "rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik", hogy Záhonyban a lakóházakba sok ember van bejelentve. A bizottság ezzel az MSZP panaszának adott helyt.

Arató Gergely azt mondta, hogy a DK már a 2018-as kampány idején bemutatta, hogyan működik a "fideszes szavazatvásárlás" az ukrán határ mentén. A politikus állította, hogy sok ezer olyan ukrán állampolgár szerzett fiktív lakcímet Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, akik a magyar nyugdíjért és egészségügyi ellátásért "cserébe a fideszes polgármesterjelöltekre és országgyűlési képviselőkre szavaznak".

A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: felér egy beismeréssel, hogy a kormány évek óta nem tesz semmit a fiktív bejelentkezések gyakorlata ellen.

A sajtótájékoztatón kérdezték Barkóczi Balázst, a DK szóvivőjét arról, hogy a
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 13:11
Önkormányzat 2019 - BM: a rendőrség nem zaklat polgármesterjelölteket és stábjaikat
A BM arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében azt írta: Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez a Pikó András és csapata ellen indított nyomozás miatt. "Pintér Sándor egy semmitmondó válaszban közölte, hogy szerinte teljesen rendben van, hogy a rendőrség zaklatja a nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet és stábját" - fogalmazott a párt.

A BM közleményében leszögezte: a DK téves adatok alapján minősíti a magyar rendőrség választásokkal kapcsolatos intézkedési gyakorlatát. "Magyarország rendőrsége pártbefolyástól mentesen folytatja tevékenységét, és ettől egyetlen párt megalapozatlan közleménye sem téríti el" - tették hozzá.

Azt írták: a rendőrség a büntetőeljárásról szóló törvény maradéktalan betartásával intézi a feljelentéseket. Hozzátették, nem igaz az sem, hogy a rendőrség a választásokkal kapcsolatban egyetlen esetben intézkedett. A rendőrség - jellemzően a választás rendje elleni
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 19:52
Evezős ob - Trónfosztás a férfi és a női nyolcasoknál
Gadányi Zoltána (Budapest Evezős Egyesület)nyolcas (7/o. sz.): Budapest Evezős Egyesület (Rajki Erika, Sramkó Petra, Hatos Anna, Fekete Beatrix, Preil Nikolett, Preil Vivien, Rozmaring Flóra, Gadányi Zoltána, kormányos: Majoros Nóra)

a szombati győztesek:

férfiak:

--------könnyűsúlyú egypár (8): Galambos Péter (Vác VEC)kétpár (14/o. sz.): Ács Kristóf, Bácskai Máté (Vác VEC)négyes (8/o. sz.): Forrai Dávid, László Péter, Szabó Bence, Szlovák Rajmund (Győri AC)kormányos négyes (10): Papp Gergely Márton, László Péter, Szlovák Rajmund, Szigeti Roland, kormányos: Kiss Bence (Győri AC)könnyűsúlyú nyolcas (1): Győri AC (Kaczur Márton, Józsa Márton, Bakó Simon, Csorba Dániel, Forrai Dávid, Holpert András, Oláh Máté, Szabó Bence)

nők:

----könnyűsúlyú egypár (6): Csepel Zsófia (Vác VEC)kétpár (10/o. sz.): Preil Vivien, Gadányi Zoltána (Budapest Evezős Egyesület)könnyűsúlyú kettes (6): Bartos Adél, Döbröntey Réka (Bajai Spartacus SC)négyes (9/o. sz.): Preil Nikolett, Preil Vivien, Rozmaring
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 18:32
Kerekesszékes vívó-vb - Bronzérmes a magyar női párbajtőrcsapat
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világranglista negyedik helyezettjeiként csak a negyeddöntőben kezdtek a magyarok, és ott szoros csatában, 45-37-re múlták felül Lengyelországot. Az elődöntőben Kína fölényes, 45-27-es győzelmet aratott a magyarok ellen, akik a bronzmeccsen Thaifölddel szemben elért 45-32-es sikerrel, és az így elért harmadik hellyel kárpótolták magukat.

A tíz csapatot felvonultató mezőny küzdelmeit a kínaiak nyerték meg, a második helyen Hongkong végzett.

A férfi tőrözőknél 14 csapat indult, a Gergely István, Osváth Richárd, Zsolnai Sándor összeállítású magyarok két győzelemmel és egy vereséggel a kilencedik helyen zártak. Az aranyérmet ott is a kínaiak szerezték meg, Olaszország és Oroszország előtt.
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 16:42
Klímaügyi javaslatokat vittek az államfőnek ellenzékiek
klímacsúcsán.

Több képviselő is megdöbbenésének adott hangot, amiért az államfő pénteken egy rádióinterjúban Magyarország kisebb felelősségéről beszélt klímaügyben a világ több országához viszonyítva.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke azt üzente az államfőnek: sem az embereket, sem az éghajlatváltozást nem érdekli, hogy az államfő mit deklarál a felelősségről, csupán az érdekli, hogy a kormány megteszi-e a szükséges lépéseket.

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje szerint ősztől az önkormányzatoknak kell elvégezniük azokat a teendőket, amelyeket a kormány nem hajlandó. Kijelentette: megválasztása esetén az egyik legfontosabb feladatának tekinti a főváros "zöldítését".

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese klímagyilkosnak nevezte a Fidesz politikáját. Szerinte mind a kormány, mind annak vezetője rossz példát mutat.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője arcátlannak nevezte, ahogy az államfő
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 17:51
Közös klímaügyi fellépést követel a kormánytól az ellenzék
klímaváltozás ügyében pártpolitikán felül álló, közös álláspontot kell kialakítani, az ellenzék bármikor hajlandó leülni az ügyben a kormánnyal tárgyalni - szögezte le.

Gurmai Zita, az MSZP képviselője úgy fogalmazott: nem tudja eldönteni, hogy a kormány klímapolitikája a gonoszságon vagy a szimpla tudatlanságon alapul-e. Kiemelte, évente körülbelül hétszáz ember hal meg Magyarországon járműbalesetben, ami megegyezik a szénerőművek okozta egészségügyi problémákhoz köthető elhalálozások számával.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy a klímaválság kérdése, az élhető bolygó és az élhető Magyarország megőrzése egyszerre az emberiség, Európa és a magyar nemzet ügye. Ebben az ügyben mindenkinek kötelessége eszmét cserélni, mert a megoldást csak közösen lehet megtalálni, Magyarországnak pedig nem fékeznie, hanem kezdeményeznie kell a közös európai fellépést - hangsúlyozta.

A fideszes képviselők, azzal, hogy nem vettek részt az ülésen, elárulták az ország és az emberiség
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 12:51
Klímaügyben konzultáltak ellenzéki pártok és civil szervezetek
Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet, valamint az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének képviselője.

Tüttő Kata (MSZP) a tanácskozást követő közös sajtótájékoztatón az önkormányzatok cselekvési lehetőségeire hívta fel a figyelmet, arra: nem mindegy, hogy a következő öt évben hány épület korszerűsödik vagy hány fát ületnek el Budapesten.

Nunkovics Tibor (Jobbik) reményét fejezte ki, hogy a jövőben a kormánypártok politikusai is részt vesznek a találkozón.

Arató Gergely (DK) kijelentette: pártja bízik abban, hogy van megoldás a klímaváltozásra, ehhez azonban szerinte nemzetközi együttműködés és az unió vezető szerepe szükséges.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke széles körű társadalmi összefogást sürgetett.

Tordai Bence (Párbeszéd) kijelentette: az ellenzéki pártokra eddig is számítani lehetett a klímaváltozás elleni harcban.

Bősz Anett (Liberálisok) kifogásolta, hogy az európai közösségen belül a
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 14:31
DK: emelni kell a gyermekeiket egyedül nevelő szülők családi pótlékát!
Az ellenzéki politikus a Demográfia című folyóirat egyik friss tanulmányára hivatkozott, amely szerint Magyarországon egyre rosszabb helyzetben vannak a gyermekeiket egyedül nevelő szülők, hiszen közülük négyszer annyian élnek szegénységben, mint a párban élők. Arató Gergely felhívta a figyelmet arra: míg 2010-ben az egyszülős családok alig több mint 10 százaléka volt szegény, most már minden ötödik egyedülálló szülő szegénynek számít.

"A családról és a gyermekvállalás fontosságáról papoló Fidesznek" úgy tűnik, nem fontosak az egyszülős családok és az itt nevelkedő gyermekek, a DK ezért azonnali intézkedést követel a megsegítésük érdekében - jelentette ki.

Közölte: a DK törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy 50 százalékkal emeljék meg a családi pótlékot azokban az egyszülős családokban, ahol az egy főre jutó kereset nem éri el az országos átlag felét. Ez gyerekenként 6-10 ezer forintos emelést jelentene és közel 300 ezer gyereket érintene - mondta kérdésre.

Jelezte azt is: a DK szerint
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 13:03
Öttusa-vb - Tizenkettedik a Gulyás, Kardos vegyes váltó
Ebben a számban 21 páros versenyzett, Magyarország a rendező jogán indíthatott két duót.

Az első számú hazai csapat, a Kovács, Regős kettős vasárnap délelőtt a Ludovika Arénában rendezett vívásban 20 győzelmet aratott és 20 vereséget szenvedett, az ötven százalékos teljesítménnyel 11. volt, Gulyás és Kardos pedig 13/27-tel a 17. helyről várta a második számot.

Az úszásra átköltözött a mezőny a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénába. A 2x100 métert a mobilmedencében a 18 éves Gulyás és a 21 esztendős Kardos párosa teljesítette a leggyorsabban, a másik magyar váltó pedig a nyolcadik időt érte el. Ez utóbbi viszont a páston volt elemében, a lengyel, a kubai, az üzbég, a litván és a francia duót is legyőzte - ezért öt pluszpont járt -, majd a dél-koreaitól kikapott. Gulyás és Kardos hamarabb lépett pástra a főlelátó előtt, mivel a bónuszban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben szerepeltek a csapatok, a párharcok győztese maradt fenn, és így haladtak az első helyezettig. A
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 19:21
1/35
Képek, videók
vegyescsapat.jpg
fasd
2012. március 26. hétfő, 01:21
Nagy-Győrgy Szabina.jpg
obrlinggergo
2010. június 19. szombat, 11:54
Nagy-Győrgy Szabina.png
obrlinggergo
2010. április 19. hétfő, 14:43
Ágai Irén és Nagy György
csalogany13
2010. február 25. csütörtök, 23:58
Szekeres Adrien - Olyan,
sanci81
2018. április 11. szerda, 18:13
Szekeres Imre.jpg
basikele
2013. június 13. csütörtök, 05:19
SzZs) Magány Szekeres Zso
dnemethk
2013. március 22. péntek, 19:55
Szekeres Adrien-Kicsi szí
sarkadykati
2012. január 21. szombat, 07:04
kissné szekeres e..jpg
zsokica45
2012. január 09. hétfő, 17:40
Szekeres Adrienn 38.jpg
farkas1945
2011. március 10. csütörtök, 11:17
Szekeres Gyuri.jpg
blackfeet
2010. november 13. szombat, 23:30
Szekeres Nóra,müsorvezetö
farkas1945
2010. november 05. péntek, 15:15
Medgyesi és Szekeres M.
bzsuzsanna
2010. október 10. vasárnap, 15:19
Szekeres Tibortól kaptam.
ujjozsef
2010. május 23. vasárnap, 22:20
Szekeres Tibortól kaptam
ujjozsef
2010. május 20. csütörtök, 21:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.