Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:49 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vizes vb - Kiváló játékkal legyőzte a spanyolokat a férfi vízilabda-válogatott
legutóbbi, hazai rendezésű vb-n ezüstérmes magyarok az Új-Zéland felett aratott húszgólos (24-4) győzelemmel rajtoltak, ugyanakkor óriási veszteséget szenvedtek, ugyanis az olimpiai és világbajnok Varga Dénes, a világ egyik legjobb játékosa, akit többek között az idei Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében a legértékesebbnek választottak a Ferencváros sikerét követően, ujjtörést szenvedett a lövő kezén, és várhatóan ezen a világbajnokságon már nem ugorhat medencébe. Märcz Tamás az első mérkőzésen Kardos Gergely világligából "hozott" eltiltása miatt számolhatott egyel kevesebb emberrel, most pedig kényszerűségből kellett változtatnia a taktikán.

Varga Dénes bekötött kézzel hallgatta a himnuszokat, és nem is ugrott be a vízbe, hanem leült a kispadra.

A két csapat nemrég találkozott egymással, június 19-én a belgrádi világliga szuperdöntőben a magyarok ötméteresekkel diadalmaskodtak.

Jól kezdett a magyar válogatott, emberhátrányban lövésig sem engedte a spanyolokat, majd a megúszásból rögtön Jansik
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 07:06
Krónika 9. rész (kérdések, bizottsági jelentések)
Koloman (Jobbik) szerint a törvényjavaslat-csomag semmilyen választ nem nyújt az oktatás válságára és nem reagál semmilyen kihívásra. Bár vannak benne pozitív elemek, de összességében nem tudják támogatni a javaslatot - tette hozzá.

Hiller István (MSZP) szerint azért tartanak újra vitát a törvénymódosításról, mert a kormány úgy akarta megfojtani az alternatív iskolákat, hogy nem tudták, mit csinálnak. Elfogadásával ugyanis a Waldorf iskolákban pont a Waldorf módszert nem lehetne alkalmazni.

Arató Gergely (DK) azt hangsúlyozta, hogy feleslegesen tesznek tönkre iskolákat. Mint mondta, bár nem feltételezi, hogy mindezt direkt teszik, de abban biztos, hogy akik előkészítették a javaslatot, azok nem ismerik részleteiben az alternatív iskolákat.

Duna Mónika (Fidesz) szerint a mostani módosítás is jó bizonyíték arra, hogy a kormánynak van mersze olyan módosítást benyújtani akár a zárószavazás előtt is, amely jobbá teszi a javaslatot.

Az adótörvényekkel kapcsolatos javaslat vitájában nem alakult
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 19:42
Krónika 5. rész (interpellációk)
intézményfenntartó és az intézményhálózat szerepe változatlan marad a 2021-2027-es időszak uniós forrásainak felhasználása során. Az a cél, hogy megnöveljék a magyar tudomány közösségi forrásokból származó, jelenleg rendkívül alacsony arányú részesedését - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a kormány nem államosította az MTA vagyonát.

A választ Hiller István helyett a Ház fogadta el 108 igennel, 25 nem és egy tartózkodás ellenében.

DK: törvényellenes elszakítani a szegény családoktól a gyermekeket

Arató Gergely (DK) arról beszélt, hogy már bírósági döntés is kimondja, az Emmi is felelős abban, hogy törvényellenesen, a szegénység miatt szakítanak el gyerekeket a családjuktól. A megoldás az lenne, ha valóban felszámolnák a szegénységet, ha nem lakoltatnának ki a gyerekes családokat, de a kormány nem törődik a nehéz sorban élőkkel - mondta.

A gyermekotthon csak kényszermegoldás lehet - összegzett.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára leszögezte, a kormány számára a gyermekek az elsők.
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 16:21
DK: a magyar tudományosság gyásznapja a mai
Arató Gergely a változtatást az akadémiai kutatóintézetek államosításának, megszállásénak nevezte. A tét szerinte nem az intézetek működésének szervezeti rendje, hanem az, "ki felügyelje a magyar tudományt és ki felügyelje azokat az uniós forrásokat, amelyek a magyar tudományba érkeznek".

Az ellenzéki politikus hozzátette, a módosítás a tudósok kormányzati függőségbe hozását célozza, miközben több ezer olyan kutatót üldöz el az országból, aki Magyarországot a 21. században sikeressé tehetné, ezért beláthatatlan károkat okoz.

A köznevelési törvény módosítása kapcsán Arató Gergely úgy vélte: a szavazás elhalasztása helyes, de a megoldás a teljes visszavonás lenne, hiszen a javaslat megbukott, mind az óvodáztatás, mind a magántanulói lét, mind az alternatív iskolák tervezett szabályaival mérhetetlen károkat okozna.
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 12:21
Krónika 1. rész (napirend előtt: MTA, kormányhivatalok, otthonápolás, köznevelés)
le, amelyeket el kell fogadni.

Elmondta, a kormánynak az a legfontosabb, hogy a tudományos élet tagjai, a kutatók és az intézmények minél nagyobb haszonnal tudják segíteni a magyar társadalmat. Jövőre 32 milliárd forinttal lesz több kutatás-fejlesztésre, innovációra - tette hozzá. Szerinte az európai innovációs rangsor szerint Magyarország innovációs tevékenysége stagnál, ez bizonyítja, hogy a rendszer nem működik hatékonyan.DK: veszélyben a kormányhivatalok működéseArató Gergely (DK) szerint mára olyan durva mértékű létszámhiány van a megyei kormányhivatalokban, amely veszélyezteti a normális működést, egyre nőnek a sorok és a kormány egyetlen válasza erre az, hogy rövidíti a nyitvatartást. A képviselő a nemrégiben hatályba lépett kormányzati igazgatásról szóló törvénnyel magyarázta ezt, amely miatt 2500 kormánytisztviselő nem vállalta a további munkát, ugyanis az új szabályok és a fizetés kedvezőtlen számukra.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 09:51
Krónika 8. rész (bizottsági jelentések, illetékmentesség, napirend után)
Bizottsági jelentések vitája

A Ház megtárgyalta a képviselők mentelmi jogával, a közneveléssel összefüggő, a 2020-as költségvetést megalapozó, a közigazgatási bíróságokról szóló, az épített és a természeti környezet védelmét érintő, a médiaszolgáltatással kapcsolatos, illetve a honvédségnél rendszeresíthető beosztások számáról szóló javaslatok bizottsági jelentéseit.

A köznevelési törvénnyel kapcsolatos szabályok módosításával összefüggő javaslat vitájában Arató Gergely (DK) és Tordai Bence (Párbeszéd) is azt kifogásolta, hogy a kormány ellehetetleníti az alternatív iskolák működését azzal, hogy 30 százalékos eltérést enged a tantárgyi struktúrában.

Erre válaszul Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára azt válaszolta, hogy a tanulmányok végén egyfajta érettségi van, amelyet le kell tenni, a módosítással pedig kevésbé lesz széttartó a rendszer, könnyebb lesz az iskolaváltás.

A közigazgatási bíróságokról, épített környezetről, a médiaszolgáltatásról,
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 20:51
Krónika 12. rész (kutatás, fejlesztés)
politikus.

A jogszabályban tükröződik a kormány hatalomfelfogása, a jogszabálynak csak tárgya a Magyar Tudományos Akadémia - jelentette ki. A törvény nem a kutatás színvonalának emeléséről, hanem a tudományos kutatás állami, kormányzati kontrolljának megerősítéséről szól - fogalmazott. Ez a törvény az akadémiai szabadság csorbításáról szól - összegzett.

DK: ez a kutatás és a felsőoktatás halálos ítélete

A tudományos kutatás és a felsőoktatás halálos ítéletének nevezte a tervezetet Arató Gergely, a DK vezérszónoka, és arról beszélt: az átalakítás után nem lesz, aki Magyarországon tartsa, illetve külföldről visszacsábítsa a kutatókat.

Hangsúlyozta, hogy az átalakítás okozta károk helyrehozatalához évtizedekre lesz szükség, hozzátéve, "ebből a lépésből nemzetközi balhé lesz". Reményének adott hangot, hogy az elképzelés ugyanara a sorsra jut majd, mint a közigazgatási felsőbíróságok létrehozása.

Arató Gergely szerint a tervezetből egyetlen szándék látszik, mégpedig kivenni a kutatások és
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 22:29
Nyíri Zoltán szerint hamarabb jött a BL-siker, mint arról álmodtak
olyan társai, akik a személyiségükkel képesek arra ösztönözni, hogy elhiggyük, van kiút, akkor a legkilátástalanabb helyzetből is fel lehet állni" - mondta Nyíri Zoltán, aki kiemelte a 2015-ben elhunyt Ambrus Tamás szerepét, illetve Kubatov Gábort, az FTC elnökét, akinek a támogatása nélkül nem szülhettek meg volna a sikerek.

Az építkezés fázisairól szólva Nyíri Zoltán elmondta, egy nehéz bennmaradás után következett egy kilencedik hely, majd a klub korábbi játékosait hozták vissza, például Katonás Gergelyt vagy Nyéki Balázst, akik azóta már a szakosztály szakmai stábjának tagjai. Érdekesség, hogy ők még perben álltak a klubbal ekkor, de amikor visszatértek, elálltak a keresetüktől. A folytatásban érkezett többek között két veterán olimpiai bajnok klasszis, Madaras Norbert és Varga Dániel, akikkel negyedik helyet szerzett, valamint Eurokupa-győzelmet aratott a gárda. Hozzájuk csatlakozott a Szolnokkal BL-győztes Varga Dénes és Vámos Márton, s az újabb Eurokupa-diadal mellett már a bajnoki címet is
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:19
Krónika 8. rész (közigazgatási bíróságok)
a Fidesz bíróságai lettek volna, ezért a halasztást üdvözölte, mert így - mondta - nem a "Fidesz-bíróságok" döntenek majd például a közpénzekkel kapcsolatos adatok kiadásáról.

Harangozó Tamás megjegyezte ugyanakkor: arra számít, hogy addig tart majd a javaslat felfüggesztése, amíg zajlik a marakodás az európai bizottsági posztokról, a személyi kérdések lezárása után pedig visszakerül a parlament elé a hatályba léptető javaslat.

DK: a Fidesz egy színdarabot játszik a parlamenttel

Arató Gergely (DK) szavai szerint a Fidesz egy színdarabot játszik a parlamenttel, megpróbálja előadni azt, hogy ezzel a "zseniális" törvényjavaslattal szemben a világ értetlen.

A színjáték hátterében az áll - fogalmazott -, hogy mégis a néppárt maradt a legerősebb képviselőcsoport az EP-ben, a fideszesek pedig "tekernek most ezerrel, és megalázkodnak", hogy visszakerülhessenek a néppártba.

A közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének felfüggesztését ezért szemfényvesztésnek nevezte. A közigazgatási
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:29
Fidesz-frakció: egyedül Gyurcsányék akarták beszántani az MTA-t és a hazai kutatásokat
A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben Arató Gergely sajtótájékoztatójára reagált. A Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese az MTA-t érintő törvényjavaslatot az akadémiai kutatóintézeteket "lenyúló" javaslatnak ítélte, ezért a DK annak visszavonását követeli.

A közlemény szerint a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere 2006-ban azt mondta, hogy "az MTA-nak azon területeit, amelyek nem szolgálják közvetlenül a versenyképességet, a földdel kell egyenlővé tenni".

Hangsúlyozták, a Fidesz támogatja a kormány terveit. Több hazai kutatás kell, méghozzá olyan kutatások, találmányok, szabadalmak, amelyek kézzelfoghatóan szolgálják a magyar gazdaságot és társadalmat. Ehhez "a jelenlegi, nem hatékony intézményrendszert és finanszírozást" meg kell változtatni - írták.

Hozzátették, a szervezeti átalakítások mellett azt is támogatják, hogy a jövő évi költségvetésben 32 milliárddal több jusson kutatásra.
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:06
A DK az MTA-javaslat visszavonását és a miniszter távozását követeli
Arató Gergely frakcióvezető-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján az akadémiai kutatóintézeteket "lenyúló" javaslatnak ítélteaz előterjesztést. Elmondta: az MTA elnöksége levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz, szakmai érvekkel alátámasztva a törvény káros hatását és szakmaiatlanságát.

Szerinte Palkovics László miniszter az elmúlt egy évben mindent bevetett annak érdekében, hogy megszerezze a kormány az Akadémia intézeteit, megszüntesse autonómiájukat és a tudományos szabadságot. "Átverte, fenyegette és zsarolta az Akadémiát" - értékelt.

Palkovics László ezrét sem szakmailag, sem erkölcsileg nem alkalmas arra, hogy a magyar tudományért felelős kormánytag legyen - indokolta követelésüket. A DK azt javasolja, hogy egy hozzáértő és szavahihető miniszterrel kezdje újra a tárgyalásokat a kormány az MTA-val.

"Egy második szellemi Trianon fenyegeti az országot" - jelentette ki.

Kérdésre elmondta: támogatják a javaslat alkotmánybírósági felülvizsgálatát. Emlékeztetett: levélben
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:47
Krónika 4. rész (szociális hozzájárulási adó csökkentése)
DK: nem az emberek zsebét leginkább érintő terhek csökkennek

Arató Gergely, a DK vezérszónoka kiemelte: nem csökkennek az emberek zsebét leginkább érintő terhek, a munkásembereknek nem adnak adókedvezményt, csak a vállalkozásoknak. A szocho csökkentésével viszont legalább nemcsak a nagyvállalkozásoknak, hanem a kis- és közepes vállalkozásoknak is kedveznek - mondta.

Hangsúlyozta: továbbra is rendkívül magasak a munkához kötődő terhek, de a mostani javaslat benyújtásával a kormány kivételesen betart egy megállapodást, amelyet a munkavállalókkal és a munkaadókkal kötött, ezért támogatják a tervezetet. Jó lenne, ha az ország visszatérne a valódi társadalmi egyeztetés intézményéhez - tette hozzá.

Arató Gergely közölte: elvárják a munkaadóktól, hogy ezt a kedvezményt úgy érvényesítsék, hogy a béremelésnek teremtsenek fedezetet belőle.Jobbik: csökkenteni kell a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját!Z. Kárpát Dániel arról érdeklődött, hogy az
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:27
1/33
Képek, videók
spanyolok0126.jpg
maroka
2013. január 26. szombat, 11:07
spanyolok20712.jpg
maroka
2012. július 12. csütörtök, 22:48
spanyolok0712.jpg
maroka
2012. július 12. csütörtök, 22:48
spanyolok0627.jpg
maroka
2012. június 28. csütörtök, 20:43
spanyolok öröme.jpg
maroka
2012. június 28. csütörtök, 18:15
spanyolok öröme20627.jpg
maroka
2012. június 28. csütörtök, 18:15
spanyolok!
andrash11
2010. július 11. vasárnap, 18:54
távolban a spanyolok
mecsery
2010. február 20. szombat, 15:36
a spanyolokkal fociztunk
wudu
2009. február 23. hétfő, 19:12
spanyolok
rolesz
2007. január 18. csütörtök, 13:52
A spanyolok titkos recept
zlako
2007. január 10. szerda, 20:26
Spanyolok :D
krissz82
2006. november 28. kedd, 22:51
Fotó- Erzsébet Varga
dandej
2019. április 03. szerda, 21:40
Varga Icu
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:13
Vargáné Ica
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.