Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 07:30 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Az Atya vigyáz ránk, mert nagyon értékesek ....
Ferenc pápa: Az Atya vigyáz ránk, mert nagyon értékesek vagyunk a szemében!
Június 21-én Ferenc pápa ismét a megszokott módon, az Apostoli Palota ablakából imádkozta el a déli Angelust a téren egybegyűlt hívőkkel. Miután az evangéliumhirdetőkre leselkedő veszélyekről elmélkedett, felhívta a figyelmet a menekültek világnapjára, környezetünk védelmére, és köszöntötte az édesapákat apák napja alkalmából.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.
maroka, 2020. június 22. hétfő, 09:38
Ismét látogatható a Vatikáni Múzeum
is.

A Vatikáni Kormányzóság közlése szerint június 8. és 13. között az olaszországi köz- és magánegészségügyben dolgozók számára ingyenes belépést biztosítanak a Vatikáni Múzeumba, hálából a válsághelyzetben nyújtott rendkívüli erőfeszítéseikért.
A pápák nyári rezidenciáját Castel Gandolfóban és a hozzá tartozó Barberini-kerteket június 6-án nyitják meg. Itt június 6-7-én, majd 13-14-én várják ingyenesen az orvosokat, ápolókat és minden egészségügyi dolgozót. A Castel Gandolfó-i Apostoli Palota és a kertek csak hétvégén, a Vatikáni Múzeum honlapján történő regisztráció után látogathatók. Egyelőre nem indítják újra a vatikáni vasútállomásról a Pápai Villákhoz közlekedő járatot.
A látogatásra vonatkozó rendkívüli szabályokat a járványügyi helyzet alakulásához igazítják. Andrea Arcangeli, a vatikáni Egészségügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta: a Vatikáni Múzeumban is érvényben vannak a higiénés és távolságtartási rendelkezések. Belépéskor mindenkinek ellenőrzik a test
maroka, 2020. június 09. kedd, 06:56
„Isten szeret engem” – ez az érzés tölt el
Ferenc pápa vasárnap délben: ,,Isten szeret engem" - ez az érzés tölt el ma bennünket
A mai ünnep arra hív bennünket, hogy hagyjuk magunkat újra elbűvölni Isten szépségétől; az ő szépségétől, jóságától, kimeríthetetlen igazságától! Ugyanakkor alázatos, közeli szépségről, jóságról és igazságról van szó, amely testté vált, hogy beléphessen életünkbe, történelmünkbe, az én élettörténetembe, mindnyájunk élettörténetébe..."
Június 7-én, Szentháromság vasárnapján a Szentatya a járvány alábbhagyása óta immár másodszor imádkozta el a déli Angelust a megszokott helyről, az Apostoli Palotában lévő dolgozószobájának ablakából a téren egybegyűlt hívőkkel és zarándokokkal.

Bővebben
maroka, 2020. június 07. vasárnap, 23:39
Az emberek, fontosabbak a gazdaságnál!
Ferenc pápa mondata, bejárta a magyar- és a világsajtót? De, hogyan is hangzott el valójában? A beszéd teljes fordításából kiderül.
Május 31-én délben a Szentatya újra az Apostoli Palota ablakából imádkozta el a Regina Caelit a téren egybegyűlt hívőkkel. Az Egyházra bízott küldetést hangsúlyozta, amelyet a Szentlélek irányít, és azért imádkozott, hogy a keresztényeket lángoló misszionáriusi lelkület töltse el.
Ferenc pápa magyarra fordított beszédét teljes terjedelmében közreadjuk.
Itt olvasható
maroka, 2020. június 01. hétfő, 10:49
II. János Pál kezdeményezésére 1981. december 7-én
II. János Pál kezdeményezésére 1981. december 7-én elhelyezték a vatikáni Apostoli Palota Szent Péter térre néző falán a Mater Ecclesiae-mozaikot. A szentatya kérése az volt, hogy a kép Máriát mint az Egyház Anyját ábrázolja, mert ,,Isten Anyja mindig is egységben volt az Egyházzal, és különösen közel volt az Egyházhoz a történelem legnehezebb pillanataiban".
...............
1987-ben Redemptoris Mater kezdetű enciklikájában - mely A Boldogságos Szűz Máriáról a zarándok Egyház életében alcímet viseli - mélyítette el II. János Pál a Szűzanyáról szóló tanítást.
Itt olvasható
maroka, 2020. június 01. hétfő, 08:18
Ferenc pápa: Jézus egy új létmódban,
egy új létmódban, feltámadottként továbbra is velünk van!
A mennybemenetel ünnepe azt üzeni nekünk, hogy Jézus, noha a mennybe emelkedett, hogy dicsőségesen az Atya jobbján lakozzon, most és mindig közöttünk van: ebből táplálkozik a mi erőnk, kitartó képességünk és örömünk, abból, hogy a Szentlélek erejében Jézus jelen van közöttünk!
..............
Május 24-én, Jézus mennybemenetelének ünnepén délben a pápa az Apostoli Palota könyvtárterméből köszöntötte a hívőket. Beszédében a keresztények evangelizáló küldetésének fontosságára hívta fel a figyelmet. A Regina Caeli elimádkozása után köszöntötte a kínai keresztényeket, és kérte, hogy kapcsolódjunk be a Laudato si' enciklikának és a teremtésvédelemnek szentelt év programjaiba.
IMA
Szerető Isten, a menny, a föld és minden benne élő teremtője!
Nyisd meg elménket, és érintsd meg szívünket, hogy része lehessünk a teremtésnek, a te ajándékodnak!
Állj
maroka, 2020. május 24. vasárnap, 20:31
Megszólítjuk a Szűzanyát az Egyház Anyjaként is.
1980 óta a loretói litániában megszólítjuk a Szűzanyát az Egyház Anyjaként is.
II. János Pál kezdeményezésére 1981. december 7-én elhelyezték a vatikáni Apostoli Palota Szent Péter térre néző falán a Mater Ecclesiae-mozaikot
.......................
A szentatya kérése az volt, hogy a kép Máriát mint az Egyház Anyját ábrázolja, mert ,,Isten Anyja mindig is egységben volt az Egyházzal, és különösen közel volt az Egyházhoz a történelem legnehezebb pillanataiban".
1987-ben Redemptoris Mater kezdetű enciklikájában - mely A Boldogságos Szűz Máriáról a zarándok Egyház életében alcímet viseli - mélyítette el II. János Pál a Szűzanyáról szóló tanítást.
Itt olvasható
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 10:08
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja
1964 novemberében VI. Pál pápa bejelentette, hogy Máriát mint az Egyház Anyját (Mater Ecclesiae) is tiszteljük. Ez azt jelenti, hogy anyja az egész keresztény népnek, mind a híveknek, mind a pásztoroknak. A pápa e titulussal Máriának a Krisztusban megkereszteltekkel és ezáltal az Egyház tagjaival fennálló lelki anyaságát kívánta hangsúlyozni.
1980 óta a loretói litániában megszólítjuk a Szűzanyát az Egyház Anyjaként is.
II. János Pál kezdeményezésére 1981. december 7-én elhelyezték a vatikáni Apostoli Palota Szent Péter térre néző falán a Mater Ecclesiae-mozaikot
......-------........
A szentatya kérése az volt, hogy a kép Máriát mint az Egyház Anyját ábrázolja, mert ,,Isten Anyja mindig is egységben volt az Egyházzal, és különösen közel volt az Egyházhoz a történelem legnehezebb pillanataiban".
1987-ben Redemptoris Mater kezdetű enciklikájában - mely A
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 10:03
CENTENÁRIUM – Piero Marini érsek: „Isten titkain
...................

..................
Piero Marini érsek 1978-tól II. János Pál haláláig volt a pápa szertartásmestere, majd két éven keresztül XVI. Benedek mellett is szolgált ebben a pozícióban. 2007-től a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke. A szent életű pápa mellett betöltött szolgálatáról, a szertartásokról, az apostoli utakról és a Mária-tiszteletről kérdeztük.
Hogyan találkozott először II. János Pállal?
1973 májusában Szent Szaniszló ünnepén néhány napot a krakkói érseki palotában töltöttem Karol Wojtyła vendégeként. Akkor alkalmam nyílt közelebbről megismerni az egyházmegye püspökét, aki ,,Isten titkainak gondnoka" volt ebben a különleges egyházmegyében. Két kivételes szertartásra emlékszem vissza: körmenetet tartott és szabadtéri szentmisét mutatott be Lengyelország védőszentjének
maroka, 2020. május 16. szombat, 08:06
Ferenc pápa: Bízzuk rá magunkat Jézusra, ......
Ferenc pápa: Bízzuk rá magunkat Jézusra, ő az út az ,,örökké tartó" örömhöz!
Május 10-én az Apostoli Palota könyvtárszobájából közvetítették a Szentatya déli elmélkedését és imádságát. Beszédében arra mutatott rá, hogyan tudunk megszabadulni a zaklatottságtól, majd megemlékezett a Schuman-nyilatkozatról, az afrikai fiatalokról és az édesanyákról.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai evangéliumban (vö. Jn 14,1-12) Jézus úgynevezett ,,búcsúbeszédének" elejét halljuk. Ezekkel a szavakkal az utolsó vacsora végén, közvetlenül kínszenvedése előtt fordult tanítványaihoz. Egy ilyen drámai pillanatban Jézus így kezd beszélni hozzájuk: ,,Ne nyugtalankodjon szívetek!" (Jn 14,1). Ezt nekünk is mondja életünk drámáiban. De hogyan tudjuk elérni, hogy szívünk ne nyugtalankodjon? A szív ugyanis nyugtalankodik.
Az Úr két dolgot javasol a nyugtalankodás ellen. Az első: ,,Higgyetek bennem" (Jn 14,1). Kicsit elméleti, elvont tanácsnak tűnhet. De
maroka, 2020. május 11. hétfő, 09:44
A föld nemcsak a mi otthonunk, hanem Isten otthona is!
Ferenc pápa katekézise 2020.04.22
Április 22-én a Szentatya a vatikáni Apostoli Palota könyvtárszobájában tartotta meg szokásos szerdai katekézisét, melyet a föld ötvenedik világnapján és a Laudato si' enciklika ötödik évfordulóján a föld mint közös otthonunk és az emberiség mint egyetlen család iránti közös felelősségünk témájának szentelt.
Ma tartjuk az föld 50. világnapját. Jó alkalom ez arra, hogy megújítsuk elkötelezettségünket amellett, hogy szeretjük közös otthonunkat, gondot viselünk rá és családunk leggyengébb tagjaira. Ahogy a tragikus koronavírus-világjárvány megmutatja nekünk: csak együtt és a legkiszolgáltatottabbak felkarolásával tudunk megküzdeni a globális kihívásokkal. A Laudato si' enciklikának épp ez az alcíme: ,,közös otthonunk gondozásáról". Ma egy kicsit együtt reflektálunk erre a felelősségre, amely ,,e földön való áthaladásunkat" jellemzi (LS 160). Fejlődnünk kell annak tudatosságában, hogy közös otthonunkat gondoznunk kell.
Földi
maroka, 2020. április 23. csütörtök, 10:16
Koronavírus/Húsvét - A járvány sújtotta országokért imádkozott Ferenc pápa Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jel
Az egyházfő az apostoli palotában, a pápai lakosztály úgynevezett könyvtárszobájában olvasta fel beszédét, amelyet a Vatikán interneten közvetített. A beszédet a latin Mennyek királynője (Regina caeli) imádság követte, amely pünkösdvasárnapig helyettesíti az Úrangyala (Angelus) imát. Ezután a lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából áldását adta az üres térre.

Beszédében az egyházfő - ahogyan már a szombat esti vigílián is tette - ismét a Krisztus sírjához járuló nőkről szólt, akik fájdalmuk és szenvedésük ellenére sem veszítették el a reményt. "Életünk minden eseményét reménnyel kell szemlélnünk, még a legnehezebbeket is, amelyek tele vannak aggodalommal és bizonytalansággal" - mondta.

A nők szolgálatát emelte ki a járványhelyzetben is: az egyházfő a "másokkal törődő" nőket, orvosnőket, ápolónőket, a rendfenntartó erőknél és a börtönökben dolgozó nőket, valamint a létfontosságú üzletekben dolgozó nőket említette.

Nem feledkezett meg az édesanyákról, lánytestvérekről,
velemenyezd, 2020. április 13. hétfő, 14:01
1/17
Képek, videók
apostoli hitvallás0329.jp
maroka
2020. március 28. szombat, 08:18
Blume apostoli nuncusi109
maroka
2019. október 09. szerda, 23:24
apostoli hitvallás0710.jp
maroka
2019. július 10. szerda, 15:13
Apostoli hitvallás
dandej
2017. október 02. hétfő, 20:03
Apostoli hitvallás-Az Úr
dandej
2016. szeptember 08. csütörtök, 09:48
Apostoli hitvallás
sacimama
2015. szeptember 19. szombat, 22:51
Az apostoli hitvallás.jpg
kkm
2015. június 10. szerda, 23:26
12-Apostoli kapu.jpg
balazsmargit
2012. december 01. szombat, 20:27
apostoli_cimer_3.jpg
lizbet01
2010. augusztus 17. kedd, 13:16
Agii Apostoli Church.jpg
skorpiolilike
2010. június 12. szombat, 14:45
megszokott látogató.jpg
maria_kadar_148
2013. november 14. csütörtök, 22:02
Gólya csemege megszökött
lovagdamaerdosanna
2013. február 25. hétfő, 07:31
Megszokott tejszines kalá
maryenne
2008. december 22. hétfő, 19:42
vigyázzatok, megszökött!
credo77
2008. április 01. kedd, 23:08
Ha uncsi a megszokott.Tör
hilts
2006. október 15. vasárnap, 15:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.